Hon blev frisk tack vare rawfood

Ett helt nytt liv, med mindre smärta och sjukdom. Det blev resultatet när Annelis W Sahlberg la om sin kost till rawfood. Nu vill hon inspirera fler att välja en kost med bättre livskvalité och hälsa.

– Jag hoppas på att fler ska upptäcka alla hälsovinster. Man får en helt ny energi, mindre sömnbehov, blir friskare och vikten normaliseras, säger Annelis W Sahlberg, livsstilskonsult och näringsterapeut.

För över 20 år sedan fick Annelisdiagnoserna artrit artros och Bechterews sjukdom som beror på inflammation, framför allt i muskelfästen och leder.
– Läkarna sa att jag inte fick skaffa fler barn och att jag skulle sitta i rullstol inom ett år, berättar Annelis.

När Annelis fick sitt femte barn var hon näst intill oförmögen att röra sig på grund av smärta. Av en släkting fick hon då boken ”Levande föda, recept och praktiska råd”.
-Jag åt ganska traditionell men ändå väldigt sund kost, men nu blev det något helt annat. Jag började rensa hemma i skåpen och ändrade till en okokt vegansk kost och röjde raskt ut allt socker, vitt mjöl, kött, fisk och fågel från köket. Det var ett helt nytt sätta att tänka med groddar, alger, vetegräs, mjölksyrade grönsaker och mjölksyrad vetekornsdryck. Jag blev uppmärksam på att när jag inte åt kött, mejerivaror och sura livsmedel så försvann smärtan.

Blev helt frisk
Efter ett år med syrerik, klorofyllrik, vätskerik, enzymrik och basisk kost blev Annelis helt frisk och idag är hon sjubarnsmamma.
– Känslan av att må bra och vara frisk är oslagbar!- Man behöver inte göra så drastiska förändringar utan kanske börja med att smyga in lite levande föda i sin frukost, som en grön smoothie. Mycket handlar om att syresätta sin kropp genom att äta mer grönt, lära sig andas på rätt sätt och vara ute i friska luften, avslutar Annelis.

FAKTA – Rawfood:
Enkelt förklarat är raw food okokt mat som inte hettas upp över 42 grader. Du får ut maximal näring av maten eftersom alla enzymer, vitaminer, mineraler och näringsämnen finns kvar. Du väljer livsmedel som är icke processad och du utesluter tillsatser, vitt socker, gluten och animaliska produkter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *