Meindl har öppnat konceptbutik i Östersund

Sko- och kängvarumärket Meindl har öppnat en konceptbutik i Östersund. Platsen är Chaufförvägen 19A, ett stenkast från Lillänge handelsplats där bland andra Intersport, XXL och Landbys Jakt och Fiske huserar. Med en butiksöppning i mars som var en tydlig succé ser de anställda fram emot Meindls högsäsong – vandring och jakt i vår, sommar och höst.
Meindl Concept Store öppnade i mitten på mars i Moxter AB:s lokaler i Östersund. Här finns Sverigelagret för Meindl samt en rad andra högkvalitativa varumärken inom frilufts- och yrkesliv som Moxter har agenturer för i Sverige. Med närheten till både fjäll och skog och med en tydligt frilufts- och jaktintresserad befolkning är Östersund en genomtänkt placering av konceptbutiken.

Ett naturligt steg

”Kvalitetsmärket Meindl har funnits på den svenska marknaden i snart 30 år och hela tiden med basen i Jämtland, men eftersom vi tidigare bara har agerat som grossister är det få som känner till att vi finns i Östersund. För att möta konsumenternas efterfrågan på fler Meindlmodeller och bättre information om varumärket startade vi för ett år sedan webbutiken meindl.se”, förklarar Anna Rahm, VD på Moxter AB. ”Många går från att ha en butik till att starta webbutik, men vi på Meindl Sverige gör tvärtom. Vi ser det som ett naturligt steg för konsumenten att komma till vår fysiska butik som ett komplement till webshopen. Här kan du få experthjälp och guidning när du söker och provar kvalitetsprodukter för frilufts- och yrkesliv.”

Populärt varumärke bland uniformsyrken

Förutom det stora fokuset på vandrings- och jaktkängor så har Meindl Sverige en stor efterfrågan från yrkeskategorier som militär, polis och väktare – personer som har höga krav på kvalitet, funktion och komfort och som förstår vikten av riktigt bra skor.
”Har du väl upptäckt Meindl så har du fått en ny referensram för skor och kängor,” säger Anna Rahm. ”Med nio generationer skomakare i samma familj kan Meindl stolsera med en genuin kunskam skor och vi på Meindl Concept Store svarar på alla frågor om produktservice, garantier, hur man ska sköta sina kängor osv. Vi finns här för att du alltid ska vara nöjd med dina skor.”

Hög servicenivå

I Meindl Concept Store finns ett stort lager och personal med stor kunskap och erfarenhet kring fotkomfort och även olika typer av service. Man kan t.ex. lämna in sina kängor hos butiken för kängvård om man inte har tid eller lust att göra det själv. För den som inte vill köpa nya kängor går det att lämna in sina gamla trotjänare för ett sulkassettbyte, där hela sulkassetten byts ut så kan man fortsätta gå långt i sina Meindlkängor – ett ekonomiskt och miljömässigt val!

Mycket mer än bara kängor

Meindl Concept Store representerar varumärket med ett urval av Meindls totalt ca 400 sko- och kängmodeller. Meindls sortiment består av allt från juniorskor och promenadskor till vandringskängor, jaktkängor, svarta uniformskängor och vinterfodrade skor.
”De flesta förknippar Meindl med vandrings- och jaktkängor och speciellt modellerna Island och Dovre, så de blir förvånade när de ser hur mycket mer vi har i vårt sortiment här i butiken”, förklarar Sara Hörnfeldt som jobbat med Meindl i 18 år som Ekonomiansvarig, men som nu tillsammans med sina kollegor på Moxter dagligdags får träffa kunder i butiken. ”Vi som arbetar i butiken har vanligtvis uppgifter inom ekonomi, företagsledning, logistik och marknadsföring så att dagligen få träffa kunder öga mot öga är både nytt, lärorikt och riktigt roligt”, fortsätter hon. ”Vi har så mycket kunskap och hjärta för Meindl som vi förmedlar till den som kliver in genom dörren. Vi hjälper dig att hitta rätt produkter för ditt äventyr i vardagen, på jobbet eller på fritiden, och vårt fokus är just kundservice – och att hitta det som passar dig och din fot.”

Träffar och event i butiken

Meindl Concept Store erbjuder också möjligheten att vara en mötesplats för event och träffar. Hit kan man ta med jaktlaget till en uppstart inför hösten, eller sina kompisar eller personal för en äventyrsupptakt och få lära sig om bl.a. kängvård och vikten av bra kängor och skor både i vardagen och på äventyret. Föreläsningar, konferensmöjligheter, fika och utvalda produkterbjudanden är bara några av ingredienserna i Meindls olika samarbetskoncept.

Fler varumärken

Konceptbutiken har Meindl som huvudsakliga varumärke, men här finns även en rad andra produkter och tillbehör för friluftslivet, tänkta att komplettera Meindl på ett eller annat sätt. Exempel på varumärken är Nokian Footwear (högkvalitativa gummistövlar), Digitsole (interaktiva värmesulor och träningssulor) Snowline Chainsen (broddar, damasker) och ACBC (innovativa modulskor).

Mer uppgifter om Meindl och Moxter finns på meindl.se och moxter.sep o

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *