I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa fotbaden på marknaden.

Bästa Fotbad 2023

Efter en lång dag på fötterna finns det få saker som känns så avkopplande och föryngrande som ett fotbad. Oavsett om det är på grund av trötta, svullna fötter eller bara för att skämma bort sig själv, är fotbad en tidlös ritual för många.

Trots dess fördelar är det många som inte vet hur man effektivt förbereder ett fotbad, vilka produkter man ska använda eller hur ofta man ska unna sig detta. Dessutom undervärderar en del vikten av fotvård, vilket kan leda till hälsoproblem som förhårdnader, sprickor och svampinfektioner.

Ett välpreparerat fotbad kan inte bara erbjuda avslappning utan också främja bättre fotvård. Regelbunden blötläggning av fötterna kan mjuka upp hård hud, lindra smärta, minska svullnad och även förbättra blodcirkulationen. Vidare, genom att lägga till specifika ingredienser eller eteriska oljor kan fotbadet anpassas för att ge ytterligare fördelar, som till exempel att bekämpa fotlukt eller lugna irriterad hud.

Att börja med ett regelbundet fotbad hemma är enkelt. Du behöver ett tillräckligt stort fotbadkar, eventuellt lite epsomsalt eller eteriska oljor, och kanske en mjuk borste eller pimpsten. Se till att rengöra fötterna innan du doppar dem, och ge dig själv tid att verkligen njuta av upplevelsen. För bästa resultat, följ upp med en fuktgivande fotkräm efter badet.

Många som börjar integrera fotbad i sin rutin märker snabbt positiva effekter. Fötterna känns mjukare, mer avslappnade och oftast mindre smärtsamma. Dessutom blir det en stund av mindfulness, där man kan koppla bort från dagens stress och verkligen fokusera på sig själv.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten Beurer FB35 Fotbad ut.

Beurer FB35 Fotbad

Beurer FB 35 står ut som ett överlägset fotbad med tanke på dess mångsidighet och funktioner. Med 16 integrerade magneter som ger magnetfältsterapi, växlande fotreflexzonmassage, tre pedikyrinsatser och en lugnande aromterapi-funktion, erbjuder den en spa-liknande upplevelse. Med en robust konstruktion och ergonomisk design, levererar den kvalitet och avkoppling som förväntas av en premiumprodukt, vilket gör den värdig titeln ”Bäst i Test”.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten OBH Nordica Foot Bath Infrared Foot Spa Fotbad ut.

OBH Nordica Foot Bath Infrared Foot Spa Fotbad

OBH Nordica är känt för att erbjuda pålitliga hushållsprodukter till rimliga priser. Med sin infraröda teknik, ger denna fotbad en terapeutisk värmeupplevelse som lindrar smärta och trötthet i fötterna. Dessutom inkluderar det massagevalsfunktionen för en djupare avkoppling. Med tanke på de funktioner den erbjuder i förhållande till sitt pris, levererar den definitivt ett utmärkt värde för pengarna, vilket gör den till det ”Mest Prisvärda” valet.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet Champion Fotbad ut.

Champion Fotbad

Champion Fotbad erbjuder grundläggande men nödvändiga funktioner som värme och vibration till ett mycket konkurrenskraftigt pris. För konsumenter som söker ett enkelt fotbad utan att bryta banken, levererar denna produkt på sitt löfte om att ge en avkopplande fotbadupplevelse. Med sin kompakta design och enkel användning, erbjuder den ett utmärkt värde för sitt pris, vilket gör den till det ”Bästa Budgetvalet”.

Beurer FB35 Fotbad

4,3/5,0

Så här ser bäst i test produkten Beurer FB35 Fotbad ut.

Beurer FB35 fotbad är en avancerad anordning designad för att ge en lugnande och avkopplande upplevelse för dina fötter. Inte bara erbjuder den vibrations- och bubbelmassage, men den har också unika funktioner som infraröda ljuspunkter för ytterligare avslappning och avtagbara massagerullar som stimulerar fotens reflexzoner. Denna produkt är perfekt för dem som vill skämma bort sina fötter efter en lång dag eller för dem som regelbundet letar efter professionell fotvård hemma.

Den är utrustad med ett aromfilter som tillåter användaren att tillsätta sina favoritbadtillsatser, vilket skapar en individuell och personlig fotvårdsupplevelse. Med de tre utbytbara pedikyrfästena kan användaren även utföra en komplett fotvårdsbehandling. Med en kapacitet att passa upp till skostorlek 44, är denna apparat lämplig för de flesta användare. Denna produkt bär Beurer-märket, vilket är känt för sin kvalitet och innovation inom hälsovårdsprodukter.

 • Tillverkare: Beurer
 • Särskilda funktioner: Vibrations- och bubbelmassage, infraröda ljuspunkter, avtagbara massagerullar, aromfilter, tre utbytbara pedikyrfästen, 16 integrerade magneter för magnetfältsapplikation.

Plus:

 • Mångsidighet: Förutom att erbjuda avkopplande massagefunktioner, inkluderar Beurer FB 35 också pedikyrtillbehör som gör det möjligt för användaren att utföra en fullständig fotvårdsbehandling.
 • Individuell upplevelse: Med hjälp av avtagbara aromfilter kan användarna skapa en personlig spa-upplevelse med sina favoritbadtillsatser.
 • Avancerade funktioner: De integrerade infraröda ljuspunkterna och magnetfältsapplikationen ger ytterligare avslappning och hälsomässiga fördelar, som att förbättra blodcirkulationen.

Värt att fundera över:

 • Storlek: Medan fotbadet kan passa upp till skostorlek 44, bör större användare mäta sina fötter och jämföra dem med produktens dimensioner för att säkerställa komfort.
 • Rengöring: Som med alla fotbad bör användarna regelbundet rengöra sin Beurer FB 35 för att förhindra uppkomsten av bakterier och förlänga enhetens livslängd.

OBH Nordica Foot Bath Infrared Foot Spa Fotbad

4,2/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten OBH Nordica Foot Bath Infrared Foot Spa Fotbad ut.

OBH Nordica Foot Bath Infrared Foot Spa är mer än bara ett enkelt fotbad. Det är en helhetsupplevelse för dina trötta fötter. Med sina lyxiga funktioner ger den användaren möjlighet att uppleva en professionell spa-känsla hemma. De tre programmen som erbjuds omfattar en kombination av värme, bubblor och vibrationsmassage, vilket gör det möjligt för användaren att skräddarsy sin avslappning.

Den infraröda punktvärmen ger djupgående värme, vilket bidrar till att slappna av musklerna och förbättra blodcirkulationen. Fotbadets stora kapacitet, med plats för 4,6 liter vatten, säkerställer att fötterna är helt täckta och får maximal nytta av varje funktion. Efter användning gör den smarta hällpipen tömning av enheten enkel och bekymmersfri.

 • Tillverkare: OBH Nordica
 • Särskilda funktioner: Värme, bubblor, vibrationsmassage, infraröd punktvärme, lösa massagetillbehör, kapacitet på 4,6 liter, smart hällpip för tömning.

Plus:

 • Mångsidiga program: Fotbadet inkluderar tre olika program, vilket gör att användarna kan skräddarsy sin fotvårdsupplevelse baserat på sina individuella behov och preferenser.
 • Infraröd punktvärme: Infraröd punktvärme erbjuder djupgående värme, vilket inte bara hjälper till att avslappna trötta muskler utan också förbättrar blodcirkulationen.
 • Smart design: Med en kapacitet på 4,6 liter vatten och en hällpip för enkel tömning, har detta fotbad designats för maximal användarvänlighet.

Värt att fundera över:

 • Storlek: Med en kapacitet på 4,6 liter kan fotbadet vara något skrymmande att förvara när det inte används.
 • Rengöring: Som med alla fotbad, är det viktigt att rengöra enheten regelbundet för att förhindra uppkomsten av bakterier och säkerställa dess långa livslängd.

Champion Fotbad

4,0/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet Champion Fotbad ut.

Champion Fotbad med värme och vibration är en utmärkt produkt för dem som vill ge sina fötter en avkopplande och föryngrande behandling. Detta fotbad har flera funktioner inklusive värme, bubblor, och vibration för att ge användaren en spa-liknande upplevelse hemma. Det unika med denna modell är den rogivande infraröda ljusfunktionen, vilket bidrar till att slappna av och förbättra cirkulationen i fötterna.

Med en kapacitet på 5 liter kan du vara säker på att dina fötter får den fullständiga upplevelsen. En annan framstående egenskap är dess hopfällbara design, vilket gör förvaringen smidig och enkel. Fotbadet kan värmas upp till en temperatur av 43°C, med en underhållstemperatur på 37°C, vilket garanterar en skön och varm upplevelse varje gång. Dessutom levereras den med användbara tillbehör som borste och pimpsten för extra fotvård.

 • Tillverkare: Champion
 • Särskilda funktioner: Värme upp till 43°C, vibration, bubblor, infrarött ljus, hopfällbar design, gummifötter för stabil placering, tillbehör (borste och pimpsten).

Plus:

 • Hopfällbar design: Med en enkel hopfällbar design är detta fotbad inte bara lätt att använda, utan också bekvämt att förvara, vilket sparar värdefullt utrymme.
 • Mångsidiga funktioner: Kombinationen av värme, vibration, bubblor och infrarött ljus ger en omfattande fotvårdsupplevelse, vilket gör varje session till en spa-dag för dina fötter.
 • Användbara tillbehör: Medföljande borste och pimpsten ger användarna möjlighet att exfoliera och rengöra sina fötter, vilket bidrar till en fullständig fotvård.

Värt att fundera över:

 • Vattentemperatur: Eftersom fotbadet kan värmas upp till 43°C, bör användarna alltid kontrollera vattnets temperatur innan de sänker ner sina fötter för att undvika överhettning eller obehag.

Medisana FS 883

3,7/5,0

Så här ser produkten Medisana FS 883 ut.

För dem som är ute efter en överlägsen fotvård hemma, är Medisana FS 883 fot bubbelpool en utmärkt produkt att överväga. Denna fotbubbelpool ger en kombination av lyx och effektivitet genom sina flerfunktionsförmågor. Den integrerar tre huvudfunktioner – en bubbelbadmassage, en vibrationsmassage och en vattenuppvärmningsfunktion, som tillsammans erbjuder en fullständig avslappningsupplevelse.

En av dess framstående egenskaper är värmekablarna, vilka ser till att vattnet håller sin temperatur och inte svalnar för snabbt. Utöver det erbjuder Medisana FS 883 en intensiv reflexzonmassage, vilken förbättrar blodcirkulationen och förbereder fötterna för nästa dags utmaningar. För dem som önskar en ytterligare fördjupning av sin fotvård, medföljer tre utbytbara pedikyrverktyg – en kallusborttagare, en borste och en massagesats. Slutligen är denna fotbubbelpool utformad för att passa en rad fotstorlekar, med kompatibilitet upp till skostorlek 46.

 • Tillverkare: medisana
 • Särskilda funktioner: Bubbelbadmassage, vibrationsmassage, vattenuppvärmningsfunktion, inkluderar tre pedikyrverktyg, passar upp till skostorlek 46.

Plus:

 • Multifunktionell: Den kombinerar bubbelbadmassage, vibrationsmassage och vattenuppvärmning i en enhet, vilket ger en komplett avslappnande upplevelse.
 • Förbättrar blodcirkulationen: Genom dess intensiva reflexzonmassage hjälper det att förbättra blodcirkulationen och vitaliserar trötta fötter.
 • Inkluderade pedikyrverktyg: De tre medföljande pedikyrverktygen gör det enkelt att sköta om fötterna, vilket ger en fullständig fotvård hemma.

Värt att fundera över:

 • Vattnets temperatur: Med värmekablarna kan vattnet bli mycket varmt. Alltid kontrollera temperaturen innan du placerar dina fötter i badet.
 • Användning av pedikyrverktyg: Var försiktig när du använder pedikyrverktygen, särskilt kallusborttagaren, för att undvika skador eller obehag.
 • Storlek: Även om den passar upp till skostorlek 46, bör större fötter testas för komfort innan långa badsessioner.

Beurer FB20 Fotbad

3,7/5,0

Så här ser produkten Beurer FB20 Fotbad ut.

Ge dina trötta fötter en paus och unna dem en riktig lyx med Beurer Fotbad FB20. Detta avancerade fotbad har designats för att erbjuda en kombination av massage, värme och bubblor, vilket säkerställer en djup avslappning och förnyelse för fötterna. Oavsett om du vill ha en enkel massage utan att lägga till vatten, eller om du föredrar en komplett bubbelbadupplevelse, är FB20 anpassningsbar efter dina behov.

Den kommer även med tre pedikyrtillbehör, vilket ger dig möjlighet att inte bara slappna av utan även att sköta om dina fötter. Den infraröda värmefunktionen är utformad för att behandla och lindra ömma punkter. Trots sina många funktioner, väger fotbadet endast 2 kg och har gummifötter som säkerställer att den står stadigt under användning. Ett avtagbart stänkskydd medföljer, vilket gör det enkelt att använda utan att oroa sig för stänk. Fotbadets estetik, med en kombination av vit och rosa, ger det en elegant touch som kompletterar dess funktionella fördelar.

 • Tillverkare: Beurer
 • Särskilda funktioner: Massage, bubblor, infraröd värme, medföljande 3 pedikyrtillbehör, avtagbart stänkskydd.

Plus:

 • Mångsidig: Erbjuder olika kombinationer av massage, bubblor och värme beroende på ditt behov.
 • Skönhetsvård för fötterna: Med de 3 medföljande pedikyrtillbehören kan du ge dina fötter en komplett skönhetsbehandling hemma.
 • Säker och stadig: Tack vare gummifötterna står fotbadet stadigt, och det medföljande avtagbara stänkskyddet ser till att användningen är rörig-fri.

Värt att fundera över:

 • Rengöring: Se till att rengöra fotbadet regelbundet för att undvika uppsamling av bakterier eller smuts.

Beurer FB21 Fotbad

3,8/5,0

Så här ser produkten Beurer FB21 Fotbad ut.

Beurer FB 21 Fotbad är en kompakt och funktionell enhet som tar din hemma-fotvård till nästa nivå. Med en kombination av bubblor, vibrationsmassage och fotreflexzonmassage, är detta fotbad utformat för att ge dig en djupgående avslappning och vitalisering av dina fötter. Ett lugnande infrarött ljus kompletterar upplevelsen genom att skapa en atmosfär av lugn och avkoppling. En av dess mest framträdande egenskaper är dess serie av pedikyrtillbehör, vilket gör att du kan utföra en omfattande fotvård direkt hemma.

Denna modell är också utrustad med avtagbara massagevalsar för en mer riktad fotreflexzonmassage. Med praktiska detaljer som ett bärhandtag, avtagbart stänkskydd, glidskyddande gummifötter och en sladdlindare, är FB 21 både enkel att använda och underhålla. Tack vare sin kapacitet är fotbadet även lämpligt för personer med större fötter, med kapacitet att rymma skostorlekar upp till storlek 49.

 • Tillverkare: Beurer
 • Särskilda funktioner: Bubbelfotbad, vibrationsmassage, fotreflexzonmassage, infrarött ljus, 3 pedikyrtillbehör, praktiskt bärhandtag, avtagbart stänkskydd.

Plus:

 • Mångsidig användning: Med bubblor, vibrationsmassage, och fotreflexzonmassage, erbjuder FB 21 en omfattande fotvårdshemupplevelse.
 • Inkluderar pedikyrtillbehör: Tillhandahåller allt du behöver för en fullständig pedikyr hemma.
 • Användarvänlig design: Med bärhandtag, avtagbart stänkskydd och glidskyddande gummifötter, är fotbadet praktiskt och enkelt att använda.

Värt att fundera över:

 • Rengöring: Eftersom det kommer med flera tillbehör och funktioner, bör man se till att rengöra enheten noggrant efter varje användning för att bibehålla dess livslängd och hygien.

Medisana FS 885 Fotbad

3,9/5,0

Så här ser produkten Medisana FS 885 Fotbad ut.

Medisana FS 885 är ett avancerat fotbad som syftar till att erbjuda en heltäckande och behaglig fotmassageupplevelse. Detta elektriska fotbad kombinerar flera funktioner för att ge en djupgående behandling för dina fötter. Från bubbelmassage till vibrationsmassage, samt en uppvärmningsfunktion med ett lugnande rött ljus, tillgodoser FS 885 alla dina behov för att skapa en spa-liknande känsla i ditt eget hem. Med en inbyggd digital display med timer kan du ställa in automatisk avstängning, vilket gör det enkelt att anpassa din session.

Den unika egenskapen att hålla vattnet vid en önskad temperatur, samt att värma upp fötterna utan massagefunktionen, erbjuder en anpassad användarupplevelse. Dessutom stödjer de sex integrerade massagerullarna och den stödjande fotbädden blodcirkulationen genom att ge en stimulerande fotreflexzonmassage. Utrustad med flera massageegenskaper, inklusive vibrerande vreden och avtagbara massagevalsar, kan FS 885 hantera fötter upp till skostorlek 46, vilket garanterar en allomfattande behandling från fotsula till fotrygg.

 • Tillverkare: medisana
 • Särskilda funktioner: Bubbelmassage, vibrationsmassage, uppvärmningsfunktion med rött ljus, digital display med timer, sex integrerade massagerullar.

Plus:

 • Multifunktionell design: FS 885 kombinerar bubbelmassage, vibrationsmassage och en uppvärmningsfunktion, vilket ger en allomfattande fotvårdsupplevelse.
 • Anpassad användarupplevelse: Den inbyggda digitala displayen med timer och temperaturkontroll ger användarna möjlighet att skapa en skräddarsydd massageupplevelse.
 • Stimulerande fotreflexzonmassage: De sex integrerade massagerullarna och den stödjande fotbädden bidrar till en bättre blodcirkulation.

Värt att fundera över:

 • Storleksgräns: Även om enheten är utformad för att rymma fötter upp till skostorlek 46, bör personer med större fötter verifiera komforten innan de köper.

Beurer FB50 Fotbad

4,1/5,0

Så här ser produkten

Beurer FB 50 är ett sofistikerat fotbad designat för att erbjuda en omfattande fotvårdupplevelse. Med en unik kombination av välgörande fotbad och en stödjande fotreflexzonmassage, tar detta fotbad hand om trötta och ansträngda fötter. Den avtagbara massagestaven kompletterar den inbyggda fotbädden för att leverera en djupgående reflexzonmassage. En särskild egenskap är dess extra kraftfulla vattenuppvärmning på fem nivåer, som varierar mellan 35° och 48°C.

Den dubbelväggade konstruktionen säkerställer en effektiv värmehållning. Därtill kommer tre utbytbara pedikyrplaceringar, vilka roterar när de trycks mot mittkonsolen, erbjuder en föryngrande behandling. Den integrerade magnetfältsterapin med sex inbyggda magneter stimulerar och vitaliserar cellerna, medan de inbyggda infraröda ljuspunkterna bidrar till att intensifiera den avslappnande effekten. Med en vikt på cirka 5200 g och kompakta mått, är Beurer FB 50 enkelt att förvara och hantera.

 • Tillverkare: Beurer
 • Särskilda funktioner: Fotreflexzonmassage, 5-nivå vattenuppvärmning (35°–48°C), magnetfältsterapi, infraröda ljuspunkter, tre utbytbara pedikyrplaceringar.

Plus:

 • Allomfattande fotvård: FB 50 erbjuder en kombination av välgörande fotbad och stödjande fotreflexzonmassage för en omfattande fotvårdupplevelse.
 • Kraftfull vattenuppvärmning: Med fem nivåer av vattenuppvärmning, kan användarna njuta av en anpassad och bekväm vattentemperatur.
 • Magnetfältsterapi & infraröda ljuspunkter: De inbyggda magneterna och infraröda ljuspunkterna förbättrar avslappning och stimulans av fotens celler.

Värt att fundera över:

 • Rengöring: Eftersom detta är en multifunktionell enhet, bör den rengöras regelbundet och noggrant för att säkerställa lång livslängd och hygien.

HoMedics Fotspa

3,8/5,0

Så här ser produkten HoMedics Fotspa ut.

HoMedics fotspa och fotmassageapparat kombinerar bekvämligheten med avslappnande fotvård i ditt eget hem. Denna fotspa ger inte bara en lugnande bubbelmassage utan har även en varmhållningsfunktion som upprätthåller en varm vattentemperatur, för att förlänga och förhöja ditt spa-moment.

För att ge en omfattande fotvårdupplevelse inkluderar enheten en integrerad pimpsten, vilken effektivt tar bort grov hud, lämnande fötterna släta och smidiga. Detta, kombinerat med en peeling-funktion, omvandlar din vardagliga rutin till en verklig spa-upplevelse. Trots dess avancerade funktioner är den designad för att vara enkel att använda och passar fötter upp till skostorlek 47. HoMedics, känt som en ledande aktör inom hälsa och wellness, garanterar kvalitet och komfort med denna fotspa, vilket gör den idealisk för hela familjen.

 • Tillverkare: HoMedics
 • Särskilda funktioner: Fotmassage med bubbelbad, varmhållningsfunktion, integrerad pimpsten för pedikyr, passar skostorlek upp till 47.

Plus:

 • Helomfattande fotvård: Med en integrerad pimpsten och bubbelmassagefunktion ger HoMedics fotspa en fullständig spa-upplevelse hemma.
 • Varmhållningsfunktion: Möjligheten att upprätthålla vattentemperaturen ger en förlängd och mer avslappnande upplevelse.
 • Anpassningsbar för alla: Fotspat är lämpligt för både små och stora fötter, vilket passar skostorlekar upp till 47, vilket gör den idealisk för hela familjen.

Värt att fundera över:

 • Rengöring: För att säkerställa hygien och enhetens livslängd bör den regelbundet och noggrant rengöras efter varje användning.

Beurer FB12 Fotbad

3,5/5,0

Så här ser produkten Beurer FB12 Fotbad ut.

Det eleganta Beurer FB 12 Fotbadet erbjuder en avkopplande fotvårdsupplevelse med avancerade funktioner designade för maximal komfort och effektivitet. Med en kombination av vibrationsmassage och bubbelmassage ger fotbadet en dubbel åtgärd för att lindra trötta och ansträngda fötter.

Den inbyggda vattentemperaturkontrollen ser till att vattnet hålls på den optimala temperaturen för avslappning, medan det avtagbara stänkskyddet gör det praktiskt och mindre stökigt att använda. För ytterligare komfort har fotbadet en fotstöd med massageknoppar som ger punktmassage, för att stimulera trötta fotmuskler. Fotbadet är stadigt, med halkfria gummifötter, vilket garanterar att det håller sig på plats under användning. Med sin kompakta storlek och lätta vikt är fotbadet både portabelt och lätt att förvara.

 • Tillverkare: Beurer
 • Särskilda funktioner: Vibrations- och bubbelmassage, vattentemperaturkontroll, avtagbart stänkskydd, fotstöd med massageknoppar, dränering.

Plus:

 • Multifunktionell massage: Beurer FB 12 erbjuder både vibrationsmassage och bubbelmassage, vilket ger en omfattande avkoppling för trötta fötter.
 • Optimal vattentemperatur: Den inbyggda vattentemperaturkontrollen upprätthåller perfekt vattentemperatur för en förhöjd avkopplingsupplevelse.
 • Praktisk design: Med halkfria gummifötter, avtagbart stänkskydd och dräneringsfunktion är fotbadet både säkert och lätt att använda.

Värt att fundera över:

 • Underhåll: Regelbunden rengöring rekommenderas för att förhindra uppkomsten av bakterier och bibehålla enhetens funktion över tid.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Fotbad:

Att unna sig ett avkopplande fotbad hemma kan vara både terapeutiskt och avslappnande. För att du ska få ut mesta möjliga av ditt fotbad är det viktigt att du väljer rätt produkt. Här är en guide till de viktigaste aspekterna att tänka på när du köper ett fotbad.

1. Storlek och kapacitet

 • Fotstorlek: Se till att fotbadet är tillräckligt stort för din fotstorlek. Vissa fotbad kan hantera skostorlekar upp till 47 eller ännu större.
 • Vattendjup: Vissa människor föredrar ett djupare bad som täcker hela foten upp till ankeln, medan andra kanske bara vill ha ett grunda bad.

2. Funktioner

 • Massage: Många fotbad kommer med olika massagemöjligheter som bubbelmassage, vibrationsmassage eller roterande massagerullar.
 • Värmefunktion: Denna funktion håller vattnet varmt under hela sessionen. Detta är särskilt trevligt om du tänker sitta länge.
 • Tilläggsverktyg: En del fotbad inkluderar pedikyr-tillbehör eller inbyggda pimpstenar för fotvård.

3. Material och design

 • Material: Fotbad av hög kvalitet bör vara gjorda av hållbara, icke-giftiga material.
 • Stänkskydd: Ett avtagbart stänkskydd kan hjälpa till att förhindra vattenspill.
 • Anti-glidfötter: Detta säkerställer att fotbadet står stabilt under användning.

4. Rengöring

 • Lätt att tömma: Ett fotbad bör vara enkelt att tömma och rengöra.
 • Antimikrobiellt material: Vissa fotbad har material som motstår bakterier och mögel, vilket är ett plus för hygienen.

5. Extrafunktioner

 • Timer: Möjligheten att ställa in en timer kan hjälpa dig att hålla koll på hur länge du har suttit.
 • Justerbar temperatur: Istället för en enda värmefunktion kan vissa fotbad låta dig välja och justera den önskade temperaturen.

6. Märke och pris

 • Kända märken: Ibland kan det vara värt att investera i ett välkänt märke som har fått goda recensioner.
 • Pris: Även om du kanske inte vill betala för mycket, kan det vara värt att spendera lite mer på ett fotbad med högre kvalitet och fler funktioner.

Vanliga frågor och svar om


Vad är fördelarna med ett fotbad?

Fotbad kan hjälpa till att lindra trötta och ömma fötter, förbättra blodcirkulationen, mjuka upp hård hud, minska stress och ge en avkopplande upplevelse. Ett fotbad kan också vara en bra förberedelse inför fotvård eller pedikyr.


Hur ofta bör jag ta ett fotbad?

Hur ofta du bör ta ett fotbad beror på ditt syfte. Om du bara vill koppla av, kan du ta ett fotbad så ofta du vill. För terapeutiska ändamål, rekommenderas det vanligtvis 2-3 gånger i veckan.


Vilken temperatur ska vattnet ha i ett fotbad?

Idealiskt bör vattnet vara mellan 37°C och 40°C. Men alltid kontrollera temperaturen med handen först för att se till att det inte är för varmt.


Kan jag lägga till eteriska oljor i mitt fotbad?

Ja, eteriska oljor som lavendel, eukalyptus eller pepparmynta kan läggas till fotbad för att öka avkopplingen och terapeutiska effekterna. Men se till att oljorna är avsedda för hudanvändning och följ alltid doseringsrekommendationerna.


Hur länge ska jag sitta i ett fotbad?

Det rekommenderas vanligtvis att hålla fötterna i fotbadet i 15-30 minuter.


Är fotbad bra för svampinfektioner?

Ett fotbad kan lindra symptom på fot svampinfektioner, men det bör inte ses som en huvudbehandling. Kontakta en läkare för råd om behandling av svampinfektioner.


Hur rengör jag mitt elektriska fotbad?

Efter varje användning, töm fotbadet och torka av det med en trasa. För en djupare rengöring kan du använda en mild tvål och vatten, men se till att undvika att få vatten på de elektriska komponenterna.


Kan jag använda ett fotbad om jag har diabetes?

Människor med diabetes bör vara försiktiga när de använder fotbad på grund av minskad känslighet i fötterna. Det är bäst att rådfråga en läkare innan du börjar med fotbad.


Kan ett fotbad hjälpa mot hälsporre?

Även om ett fotbad inte direkt behandlar hälsporre, kan det lindra vissa av de smärtfulla symptomen genom att mjuka upp fotens muskler och ligament.


Vilka andra ingredienser kan jag lägga till mitt fotbad för extra fördelar?

Förutom eteriska oljor kan du lägga till epsomsalt, havssalt, äppelcidervinäger, eller örtteer som kamomill eller grönt te för ytterligare avkoppling och hudvårdsfördelar.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.