I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa ärtproteinerna på marknaden.

Bästa Ärtprotein 2023

I takt med att intresset för växtbaserad näring växer, blir ärtprotein alltmer populärt bland de som söker ett hållbart och allergivänligt proteinpulver. Många som vill undvika mejeriprodukter eller soja i sin kost kämpar med att hitta ett proteinpulver som både är växtbaserat och har en hög proteinhalt utan att kompromissa på smak eller konsistens. Ärtprotein är framstående för sin utmärkta aminosyraprofil och dess förmåga att tillhandahålla en stark näringskälla, likvärdig med animaliska proteiner, men utan allergenerna som ofta är förknippade med traditionella proteinpulver.

Idealiskt för veganer, vegetarianer, och de med allergier eller intolerans mot mejeriprodukter eller soja, såväl som för alla som är intresserade av ett miljövänligt proteinalternativ. Utforska vår samling av ärtproteinprodukter som vi har noggrant recenserat och rekommenderar. Hitta det perfekta valet för att komplettera din växtbaserade kost och stödja dina hälsomål.

5 hälsofördelar med Ärtprotein:

 • Allergivänligt: Ärtprotein är en utmärkt proteinkälla för personer som är allergiska eller intoleranta mot mejeriprodukter, gluten, ägg och soja, eftersom det är hypoallergeniskt.
 • Rik på järn: Ärtprotein innehåller betydande mängder järn, ett mineral som är särskilt viktigt för veganer och vegetarianer som kanske inte får i sig tillräckligt med järn från sin kost.
 • Hjälp med viktminskning: Högt proteininnehåll i ärtprotein kan bidra till ökad mättnadskänsla, vilket kan hjälpa till att minska det totala kaloriintaget och underlätta viktminskning.
 • Förbättrar muskelmassa och styrka: Precis som med andra proteinkällor, kan ärtprotein stödja muskeltillväxt och återhämtning, vilket är viktigt för atleter och de som regelbundet utför styrketräning.
 • Hjärtvänlig: Ärtprotein är naturligt fritt från kolesterol och lågt i fett. Dessutom har studier visat att det kan bidra till att sänka blodtrycksnivåerna, vilket är fördelaktigt för hjärthälsan.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test vinnaren Holistic Ärtprotein EKO ut.

Holistic Ärtprotein EKO

Ett ekologiskt ärtprotein som kommer med fördelarna av att vara lätt smält, innehåller alla essentiella aminosyror, och är fri från vanliga allergener. Dessutom erbjuder den hög proteinhalt med tanke på det relativt höga priset, vilket indikerar en högkvalitativ produkt.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda ärtproteinet Fairing Vegan Protein Pro ut.

Fairing Vegan Protein Pro

Med en välbalanserad proteinblandning från högvärdiga proteinkällor, inklusive havreprotein, risprotein, hampaprotein och ärtprotein, erbjuder denna produkt ett brett spektrum av näringsämnen, antioxidanter, vitaminer och mineraler till ett mycket rimligt pris.

Bästa budgetvalet

Så här ser bästa budgetvalet Healthwell Ärtprotein EKO ut.

Healthwell Ärtprotein EKO

Även om det är samma pris som Fairing Vegan Protein Pro, skiljer sig deras egenskaper något. Healthwell erbjuder en 100% ekologisk produkt som är fri från tillsatser, vilket är imponerande med tanke på det låga priset. Det kan vara ett bra val för de som prioriterar ekologiska produkter och vill hålla sig till en stram budget.

Core Plant Protein

3,8/5,0

Så här ser Core Plant Protein ut.

Core Plant Protein är ett sofistikerat vegetabiliskt proteinpulver designat specifikt för de som söker ett kraftfullt alternativ till animaliska proteinkällor. Med en imponerande proteinhalt på 80% härstammar detta protein från en trio av näringsrika källor: ärta, ris och havre. Denna kombination ser till att aminosyraprofilen är fullständig och balanserad, vilket optimerar muskelreparation och tillväxt.

Inte nog med det, Core Plant Protein erbjuder flexibilitet i smakval med två olika sötningsmedel, stevia och aspartam, så att konsumenterna kan välja utifrån sina personliga preferenser. Chokladvarianten sötas med aspartam, medan vaniljvarianten använder stevia. Detta gör den särskilt tilltalande för dem som är försiktiga med kemiska sötningsmedel.

För dem som prioriterar träning och återhämtning ger ärtproteinet en rik källa av aminosyran arginin, känd för att stödja blodcirkulationen och därmed förbättra träningsprestanda. Samtidigt bidrar risproteinet med essentiella aminosyror samt vitamin E, och havreprotein levererar kraftfulla nivåer av leucin och lysin, vilka är avgörande för muskelbyggande och fettförbränning.

 • Tillverkare: Core
 • Material: Ärtprotein, risprotein, havreprotein
 • Särskilda funktioner: Två smakalternativ med olika sötningsmedel; högt proteininnehåll; fullvärdig aminosyraprofil

Plus:

 • Fullvärdig Aminosyraprofil: Genom att kombinera tre proteinkällor (ärta, ris och havre) säkerställs en komplett och balanserad aminosyraprofil, vilket är avgörande för optimal muskelbyggnad och reparation.
 • Flexibla Sötningsalternativ: Två smakval med olika sötningsmedel (aspartam och stevia) ger konsumenterna möjlighet att välja baserat på deras dietiska preferenser.
 • Hög Proteinprocent: Med en proteinhalt på 80% är detta ett av de mest koncentrerade vegetabiliska proteinpulverna på marknaden.

Värt att fundera över:

 • För personer som är känsliga mot aspartam bör de undvika chokladsmaken och istället välja vaniljsmaken sötad med stevia.
 • Även om produkten är veganvänlig, innehåller den havre och produkter från ärta vilket kan orsaka allergiska reaktioner hos vissa individer.
 • Doseringsanvisningar bör följas noga för att undvika överkonsumtion.
 • Förvara produkten på ett torrt och svalt ställe, borta från direkt solljus för att bibehålla dess kvalitet och livslängd.

Healthwell Ärtprotein EKO

4,2/5,0

Så här ser bästa budgetvalet Healthwell Ärtprotein EKO ut.

Healthwell Ärtprotein EKO är ett högkvalitativt, ekologiskt ärtprotein som är helt vegetabiliskt och naturligt glutenfritt. Tack vare att det är fri från tillsatser och smakämnen, kan du själv välja hur du vill smaksätta och använda det – kanske i en näringsrik smoothie eller som en proteintillskott till din frukostgröt. Dess ekologiska märkning försäkrar att produkten har uppfyllt strikta krav genom hela produktionskedjan.

Proteinet innehåller en hög proteinhalt på 80% vilket gör det till ett utmärkt tillskott för den som vill boosta sitt proteinintag. För dem som söker en bredare aminosyraprofil kan Healthwell Ärtprotein EKO med fördel kombineras med andra vegetabiliska proteinkällor som risprotein eller havreprotein. Produkten belyser också vikten av ekologisk produktion och dess fördelar för både miljö och konsument.

 • Tillverkare: Healthwell
 • Material: Ekologiskt ärtprotein (Pisum sativum)
 • Särskilda funktioner: Ekologiskt, 100% vegetabiliskt, 80% protein, möjlighet att smaksätta själv, utan tillsatser och sötningsmedel

Plus:

 • Hög Protein Kvalitet: Med 80% proteininnehåll, är det ett av de mest proteinrika vegetabiliska tillskotten på marknaden.
 • Flexibilitet i Användning: Eftersom det är utan tillsatser och smakämnen, kan konsumenten smaksätta det exakt som de vill, vilket ger frihet att experimentera.
 • Ekologiskt Medveten: Produkten är EU-ekologiskt märkt, vilket innebär att den uppfyller strikta krav för hållbar och miljövänlig produktion.

Värt att fundera över:

 • Även om ärtprotein har en bred aminosyraprofil, för att uppnå en fullvärdig aminosyraprofil bör den kombineras med andra proteinkällor som risprotein eller havreprotein.
 • Produkten produceras i en fabrik som även hanterar mjölk, soja, ägg och vete, vilket kan vara en potentiell risk för personer med känsliga allergier.
 • Det är viktigt att förvara produkten på rätt sätt – torrt, svalt och ej i direkt solljus för att bibehålla dess kvalitet.

WellAware EKO Ärtprotein

3,7/5,0

Så här ser WellAware EKO Ärtprotein ut.

WellAware EKO Ärtprotein är skapat för att tillgodose de proteinbehov som den moderna människan kan ha, särskilt om man är vegetarian, vegan, eller känslig mot mjölkprotein och laktos. Detta ärtprotein kommer i ett pulvriserat format och innehåller en imponerande siffra av 80% protein, vilket gör det till ett effektivt tillskott för att bygga muskler eller komplettera en diet.

Det som skiljer WellAware från många andra proteinpulver är att det är helt ekologiskt, icke-GMO, och fritt från tillsatser. Ärtprotein är känt för att vara lättsmält, vilket gör det skonsamt för magen. Dess låga fetthalt och avsaknad av kolesterol gör det till ett hälsosamt alternativ för många. För den som önskar flexibilitet i hur man tar sitt protein, är detta pulver idealiskt. Det kan blandas med valfri vätska, tillsättas i smoothies, eller till och med användas i bakning eller matlagning för att ge dina rätter ett näringslyft.

 • Tillverkare: WellAware
 • Material: 100% Ärtprotein Isolate från gröna ärtor
 • Särskilda funktioner: 80% proteininnehåll, Ekologiskt, Icke-GMO, Fritt från tillsatser, Vegan

Plus:

 • Högt Proteininnehåll: Med 80% protein är WellAware EKO Ärtprotein ett kraftfullt tillskott för muskelbyggande och återhämtning.
 • Matsmältningsvänlig: Ärtprotein är naturligt lättsmält, vilket gör det till ett skonsamt alternativ för de med känslig mage.
 • Mångsidigt Användningsområde: Kan blandas med valfri vätska, användas i matlagning eller bakning för att höja näringsvärdet.

Värt att fundera över:

 • Även om WellAware EKO Ärtprotein är fritt från tillsatser, bör individer med specifika allergier alltid granska ingredienslistan noga.
 • Produkten bör inte användas som en enda källa till näring utan som ett komplement till en balanserad kost.
 • Överskrid inte den rekommenderade doseringen och förvara produkten utom räckhåll för barn.

Holistic Ärtprotein EKO

4,3/5,0

Så här ser bäst i test vinnaren Holistic Ärtprotein EKO ut.

Holistic Ärtprotein EKO är ett högkvalitativt proteinpulver som tar sitt protein direkt från gula ärtor. Med en proteinhalt på minst 80%, är detta ärtprotein bland de mest koncentrerade på marknaden, och det kommer i en ekologisk och GMO-fri formel. En framstående egenskap med denna produkt är dess imponerande aminosyraprofil, vilket ger konsumenten alla de nödvändiga byggstenarna för muskelbyggnad och reparation.

Ärtproteinets milda smak tillåter stor flexibilitet vid användning. Inte bara kan det användas i traditionella proteinshakes, men det kan också enkelt integreras i smoothies, bakverk, och matlagning, vilket ger en extra proteinboost utan att ändra smaken av den ursprungliga maträtten. För individer som är på jakt efter att förbättra eller bibehålla sin muskelmassa, erbjuder Holistic Ärtprotein EKO ett smakfullt, ekologiskt, och kraftfullt tillskott.

 • Tillverkare: Holistic
 • Material: Ärtproteinpulver från ekologiska gula ärtor (Pisum sativum)
 • Särskilda funktioner: Proteinhalt på minst 80%, Bra aminosyraprofil, GMO-fritt

Plus:

 • Hög Proteinhalt: Med minst 80% protein ger detta ärtprotein en kraftfull dos för muskeltillväxt och reparation.
 • Ekologiskt & GMO-fritt: Konsumenter kan känna sig trygga med att de konsumerar en ren, ekologisk produkt fri från GMO.
 • Mångsidigt Användningsområde: Tack vare den milda smaken kan Holistic Ärtprotein EKO integreras i en mängd olika recept, från drycker till maträtter.

Värt att fundera över:

 • Noggrant följa doseringsanvisningarna för att säkerställa att du får rätt mängd protein.
 • Ärtproteinpulvret bör förvaras torrt och i rumstemperatur för att bibehålla sin kvalitet.
 • Produkten bör alltid förvaras utom räckhåll för små barn.

GAAM Pea Protein 1 kg Veganprotein

4,0/5,0

Så här ser GAAM Pea Protein 1 kg Veganprotein ut.

GAAM Pea Protein erbjuder en högkvalitativ vegetabilisk proteinkälla som utmärker sig när det kommer till näringsvärde. Ärtproteinisolat, som utgör basen för denna produkt, är naturligt rikt på aminosyror, vilket gör det till en framstående proteinkälla för idrottare och individer som vill bygga muskelmassa. Även om det ofta jämförs med vassleprotein när det gäller dess aminosyraprofil, har ärtprotein en överlägsen mängd arginin och saknar de inflammatoriska egenskaperna som vissa upplever med vassle.

Inte bara det, ärtprotein är känt för att ha en hög matsmältnings retention, med studier som visar en spjälkningstakt på runt 98%. Dessutom kan detta protein hjälpa till att undertrycka hunger effektivt på grund av dess långsamma spjälkning och direkta inverkan på mättnadsfaktorer. Med en smak av choklad och 100% vegansk, är GAAM Pea Protein ett idealiskt proteintillskott för de som följer en vegansk diet eller helt enkelt vill ha ett högkvalitativt vegetabiliskt protein.

 • Tillverkare: GAAM
 • Material: Ärtproteinisolat med chokladsmak
 • Särskilda funktioner: 100% vegan, Naturligt rik på BCAA, Högkvalitativ proteinkälla

Plus:

 • Utmärkt Aminosyraprofil: Med en hög halt av aminosyror som Glutamin, Lysin, BCAA och speciellt Arginin, är GAAM Pea Protein jämförbart med, om inte överlägset, vassleprotein.
 • Matsmältningsfördelar: Förutom en hög spjälkningstakt, undertrycker detta protein också hunger effektivt, vilket kan hjälpa till med viktminskning eller kontroll.
 • Ren och Vegansk: Produkten är 100% vegan, vilket gör den idealisk för de som följer en vegansk diet eller vill undvika animaliska produkter.

Värt att fundera över:

 • Följ doseringsförslaget, särskilt efter träning, för bästa resultat.
 • Produkten innehåller sötningsmedel, så för personer känsliga för sådana bör vara medvetna.
 • Produkten bör förvaras på en torr och sval plats, och absolut utom räckhåll för barn.
 • Tillverkad i en fabrik som hanterar mjölk och ägg, vilket kan vara en fråga för personer med allvarliga allergier.

Star Nutrition Pea Protein Isolate

4,1/5,0

Så här ser Star Nutrition Pea Protein Isolate ut.

Star Nutrition Pea Protein Isolate är ett 100 % veganskt kvalitetsprotein, tillverkat av högkvalitativt ärtproteinisolat. Denna produkt erbjuder ett högt proteininnehåll på 18-20 g per servering, varav allt protein härstammar från växtriket. Med ett lågt kolhydratinnehåll är detta protein isolerat för att minimera fett- och kolhydratsinnehållet och är naturligt fritt från laktos och mjölkprotein.

Perfekt för den hälsomedvetna individ som söker ett växtbaserat alternativ till animaliskt protein. Pea Protein Isolate löser sig utmärkt i vatten, smakar gott och erbjuder många användningsområden, från shakes efter träning till bakning och matlagning.

 • Tillverkare: Star Nutrition
 • Material: Ärtproteinisolat
 • Särskilda funktioner: Låg mängd kolhydrater, 100 % veganskt

Plus:

 • Veganskt alternativ: För dem som vill undvika animaliska proteinkällor är detta protein 100 % växtbaserat.
 • Hög proteinhalt: Med 18-20 g protein per servering bidrar det effektivt till muskelbyggande och återhämtning.
 • Mångsidig användning: Förutom som en shake kan detta protein också användas i bakning och matlagning, vilket gör det till ett flexibelt tillskott i kosten.

Värt att fundera över:

 • Sötningsmedel: Produkten innehåller sötningsmedel, vilket kan påverka smak och passa inte alla användare.
 • Allergener: Trots att detta är ett växtbaserat protein tillverkas det i lokaler som hanterar nötter och kan innehålla spår av det. De som har nötallergi bör vara försiktiga.
 • Ursprungsland: Produkten är tillverkad i Sverige, vilket kan vara viktigt för dem som prioriterar lokalt producerade produkter.

Better You Ärt & Havreprotein

3,8/5,0

Så här ser Better You Ärt & Havreprotein ut.

Better You Ärt & Havreprotein erbjuder ett naturligt proteinpulver som är speciellt framtaget för dem som söker ett rent och laktosfritt alternativ till andra proteinprodukter. Denna unika kombination av ärt- och havreprotein är speciellt formulerad för att erbjuda en komplett aminosyreprofil, vilket gör den till ett idealiskt komplement för den som tränar och söker muskelåterhämtning.

Med en jordgubb/hallon-smak kan detta proteinpulver bli en läcker tillsats till dina smoothies, vilket gör dem både smakfulla och näringsrika. Pulvret är fritt från laktos, innehåller inga tillsatser och är sötat med steviaglykosider, vilket ger ett lågt kolhydratsinnehåll. Oavsett om du är laktosintolerant, söker ett rent proteintillskott eller bara vill öka ditt dagliga proteinintag, är Better You Ärt & Havreprotein ett utmärkt val.

 • Tillverkare: Better You
 • Material: Ärtprotein, havreprotein
 • Särskilda funktioner: Naturligt laktosfritt, sötad med steviaglykosider, rikt på aminosyror, jordgubb/hallon-smak

Plus:

 • Naturlig Proteinkälla: Tillverkad med ärt- och havreprotein, vilket ger en omfattande aminosyreprofil utan att behöva förlita sig på mejeriprodukter eller animaliska ingredienser.
 • Lämplig för Laktosintoleranta: Eftersom det är naturligt fritt från laktos, är det ett utmärkt val för dem som har svårt att konsumera traditionella proteinpulver på grund av laktosintolerans.
 • Hälsosamt Val: Med inget tillsatt socker, en låg kolhydrathalt och sötat med steviaglykosider, är detta proteinpulver ett hälsosamt alternativ för de som är medvetna om sitt sockerintag.

Värt att fundera över:

 • Det är viktigt att komma ihåg att kosttillskott, inklusive proteinpulver, inte bör användas som en ersättning för en varierad och balanserad kost.
 • Vid hård träning kan doseringen behöva ökas, men det är alltid bäst att rådgöra med en tränare eller nutritionist för att fastställa den bästa dosen för dina specifika behov.
 • Förvara alltid produkten torrt och utom räckhåll för barn för att undvika eventuella olyckor.

Fairing Vegan Protein Pro

4,2/5,0

Så här ser den mest prisvärda ärtproteinet Fairing Vegan Protein Pro ut.

Fairing Vegan Protein Pro framträder som ett optimalt val för veganer och vegetarianer som strävar efter att optimera sitt proteinintag. Detta proteinpulver är en kombination av fyra växtbaserade proteinkällor – havreprotein, risprotein, hampaprotein och ärtprotein. Denna mångsidiga blandning säkerställer en rikedom av essentiella aminosyror, antioxidanter, vitaminer, mineraler och omega-3.

Med 18 gram protein per portion, erbjuder detta veganska proteinpulver inte bara en hög proteinhalt utan även en balanserad näringsprofil som hjälper till att stödja återhämtning och muskeltillväxt. Den smidiga vaniljsmaken gör den lätt att blanda i olika recept, vare sig det är en post-träningsshake eller som en ingrediens i din favoritbakning. Tack vare dess växtbaserade ingredienser är Fairing Vegan Protein Pro naturligt laktosfri, vilket gör den idealisk för dem som är laktosintoleranta eller helt enkelt föredrar växtbaserade alternativ.

 • Tillverkare: Fairing
 • Material: Havreprotein, risprotein, hampaprotein, ärtprotein
 • Särskilda funktioner: Veganskt proteinpulver, 18g protein per portion, baserat på vegetariska proteinkällor

Plus:

 • Mångsidig Proteinblandning: Med en kombination av fyra växtbaserade proteinkällor får användaren en balanserad mix av aminosyror och näringsämnen som stödjer muskelbyggande och återhämtning.
 • Laktosfri: Eftersom det är baserat på växtbaserade proteinkällor, är detta proteinpulver naturligt fritt från laktos, vilket är perfekt för dem som är laktosintoleranta.
 • Kostnadseffektivt: Konsumenten får en högkvalitativ vegansk proteinprodukt till ett överkomligt pris.

Värt att fundera över:

 • Även om produkten är sötad, innehåller den sötningsmedel som vissa individer kan vara känsliga mot. Det är viktigt att läsa ingredienslistan noggrant.
 • Det är viktigt att påminna om att ett kosttillskott, som detta proteinpulver, inte ska ersätta en balanserad och varierad kost.
 • Rekommenderad dos bör följas om inte annat rådges av en näringsexpert eller läkare.

Olga Rönnbergs Ärtprotein

2,9/5,0

Så här ser Olga Rönnbergs Ärtprotein ut.

Olga Rönnbergs Ärtprotein är ett vegetabiliskt proteinpulver som erbjuder kroppen en högkvalitativ proteinkälla utan tillsats av gluten, mjölk eller soja. Med 24 gram protein per dos, står detta proteinpulver som en föredragen produkt för dem som är på jakt efter ett effektivt tillskott för muskelbyggnad och återhämtning. Ärtproteinet, som är basen för detta pulver, tas upp långsamt av kroppen, vilket gör det lämpligt att inta före sänggåendet för att stödja muskelreparation under natten.

Förutom dess näringsprofil, skiljer sig Olga Rönnbergs Ärtprotein från andra produkter med sina två utsökta smaker: vanilj och skogsbär. Sötningen kommer från steviolglykosider, vilket är ett naturligt sötningsmedel hämtat från steviaplantan. Detta proteinpulver är idealiskt inte bara som en traditionell shake utan också som en ingrediens för att boosta dina smoothies.

 • Tillverkare: Olga Rönnberg
 • Material: Ärtprotein
 • Särskilda funktioner: 24g protein per dos, sötat med stevia, fritt från gluten, mjölk och soja

Plus:

 • Hög Proteinhalt: Med hela 24g protein per dos, hjälper detta tillskott att effektivt stödja muskelbyggnad och återhämtning.
 • Naturligt Sötad: Tack vare användningen av steviolglykosider (stevia) som sötningsmedel, får konsumenten en naturlig och hälsosammare sötning utan artificiella tillsatser.
 • Allergivänligt: Då produkten är naturligt fritt från vanliga allergener som gluten, mjölk och soja, är den ett utmärkt val för dem med känsligheter eller allergier.

Värt att fundera över:

 • För vissa konsumenter kan ärtprotein ge en distinkt smak. Beroende på ens personliga smakpreferenser, kan detta vara något att beakta.
 • Produkten är sötad med stevia, vilket är naturligt, men kan ha en eftersmak för vissa individer.
 • Även om det är ett vegetabiliskt protein, är det viktigt att ha en varierad kost och inte enbart lita på proteintillskott för näringsbehov.

Superfruit Ärtprotein EKO 400g

4,1/5,0

Så här ser Superfruit Ärtprotein EKO 400g ut.

Superfruit Ärtprotein EKO 400g presenterar sig som ett ekologiskt och veganskt proteintillskott med ett imponerande proteininnehåll på 80%. För dem som aktivt strävar efter att öka eller bibehålla sin muskelmassa eller de som bara vill komplettera sitt dagliga proteinintag, fungerar detta tillskott som en utmärkt lösning. Med en naturlig smakprofil, erbjuder detta proteinpulver en mångsidighet som inte många andra produkter kan.

Du kan blanda det med vatten eller juice, röra ner det i yoghurt, införliva det i en närande smoothie eller till och med använda det som en ingrediens i matlagning och bakning. Superfruit Ärtprotein kommer från ekologiska ärtor, vilket garanterar en ren produkt fri från bekämpningsmedel och andra skadliga kemikalier. Med ursprung från Kina, behåller detta ärtproteinpulver sin autenticitet och kvalitet.

 • Tillverkare: Superfruit
 • Material: Ekologiskt ärtproteinpulver
 • Särskilda funktioner: Vegansk, 80% proteininnehåll, lämpar sig för både dryck och matlagning

Plus:

 • Högt Proteininnehåll: Med en proteinhalt på 83%, erbjuder Superfruit Ärtprotein ett av de högsta proteininnehållen bland vegetabiliska proteintillskott på marknaden.
 • Mångsidig Användning: Förutom traditionella shakes kan detta proteinpulver användas i matlagning och bakning, vilket ger dig fler sätt att införliva det i din dagliga kost.
 • Ekologiskt och Rent: Tillverkad från ekologiska ärtor garanterar produkten att den är fri från bekämpningsmedel och andra skadliga ämnen.

Värt att fundera över:

 • Ursprung: Produkten kommer från Kina, vilket kan vara en övervägande faktor för dem som är specifika med produktens ursprungsland.
 • Smakprofil: Även om det beskrivs som att ha en ”naturlig smak”, kan vissa konsumenter finna smaken av ärtprotein att vara distinkt eller annorlunda jämfört med andra proteinkällor.
 • Livsstil: Som alltid, bör proteintillskott användas som ett komplement till en balanserad kost och en aktiv livsstil, snarare än som en primär näringskälla.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Ärtprotein:

1. Proteininnehåll: Kontrollera hur mycket protein produkten faktiskt innehåller per portion. En hög proteinhalt per portion (oftast mellan 20-25 gram) innebär att du får en rejäl proteindos.

2. Ingredienslista: Välj produkter med så få tillsatser som möjligt. Se till att ärtprotein är den huvudsakliga ingrediensen. Undvik onödiga tillsatser, fyllnadsmedel eller artificiella smakämnen.

3. Allergiinformation: Även om ärtprotein generellt är fritt från vanliga allergener, bör du alltid granska produktens allergiinformation, särskilt om du har kända matallergier.

4. Ursprungsland: Vissa konsumenter föredrar produkter från vissa länder på grund av kvalitetsnormer, miljömässiga skäl eller andra faktorer. Kontrollera var ärtproteinet kommer ifrån.

5. Certifieringar: Letar du efter en ekologisk produkt? Eller kanske en som är GMO-fri? Se till att produkten har lämpliga certifieringar för dina preferenser.

6. Pris per portion: Glöm inte att räkna ut priset per portion istället för bara att titta på totalpriset för förpackningen. Detta ger dig en tydligare bild av produktens verkliga värde.

7. Smak och blandbarhet: Även om rena ärtproteintillskott kan ha en jordig smak, finns det många varianter med olika smakämnen. Se även till att produkten blandar sig väl i vätska för att undvika klumpighet.

8. Återkoppling och recensioner: Läs recensioner från andra konsumenter. Detta kan ge en inblick i produkten, dess smak, blandbarhet och hur den upplevs av andra.

9. Mål och användningsområden: Beroende på dina mål (viktminskning, muskeluppbyggnad, etc.), kanske du vill ha ett ärtprotein med extra tillsatser som BCAA, eller kanske du föredrar en renare produkt.

10. Hållbarhet: Kontrollera bäst före-datumet för att säkerställa att produkten är färsk. Ett proteinpulver som förvaras ordentligt kan ha en lång hållbarhet.

Vanliga frågor och svar om Ärtprotein


Vad är ärtprotein?

Ärtprotein är ett vegetabiliskt protein som utvinns från gula ärtor. Det är populärt bland vegetarianer, veganer och andra som söker mjölkfria eller sojafria proteinalternativ.


Är ärtprotein komplett?

Ja, ärtprotein betraktas som ett komplett protein eftersom det innehåller alla nio essentiella aminosyror som kroppen behöver.


Hur jämför sig ärtprotein med vassleprotein?

Ärtprotein är ett växtbaserat protein, medan vassleprotein kommer från mjölk. Även om båda erbjuder en komplett aminosyraprofil, tenderar vassleprotein att absorberas snabbare, medan ärtprotein kan vara ett bättre alternativ för dem med laktosintolerans eller de som undviker animaliska produkter.


Kan ärtprotein orsaka magbesvär?

Vissa personer kan uppleva magbesvär eller gasbildning när de börjar med ärtprotein, särskilt om de inte är vana vid höga fiberhalter. Det rekommenderas oftast att starta med en lägre dos och gradvis öka för att låta kroppen anpassa sig.


Är ärtprotein bra för viktminskning?

Ärtprotein kan bidra till mättnad och hjälpa till att reglera blodsockret, vilket kan underlätta viktminskning när det ingår i en balanserad kost och ett regelbundet träningsprogram.


Hur mycket protein innehåller ärtproteinpulver?

Ärtproteinpulver varierar i proteininnehåll beroende på märke och bearbetning, men de flesta produkter erbjuder mellan 20 och 25 gram protein per 30-gram portion.


Innehåller ärtprotein några allergener?

Ärtprotein är naturligt fritt från de flesta vanliga allergener som mjölk, nötter, gluten och soja. Men som med alla produkter, om du har en känd allergi eller känslighet, bör du alltid läsa ingredienslistan noggrant.


Hur smakar ärtprotein?

Rent ärtprotein har en jordig, mild smak. Många kommersiellt tillgängliga ärtproteintillskott smaksätts dock för att förbättra smaken, så de kan variera i smak beroende på tillsatser och smaksättningar.


Kan jag använda ärtprotein som min huvudsakliga proteinkälla?

Även om ärtprotein är komplett och erbjuder alla essentiella aminosyror, rekommenderas det oftast att få protein från en mängd olika källor för att säkerställa en balanserad näring.


Är ärtprotein bra för muskeluppbyggnad?

Ja, tack vare sin kompletta aminosyraprofil kan ärtprotein vara ett effektivt tillskott för de som vill bygga muskler, särskilt när det kombineras med styrketräning.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.