I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa ashwagandha kosttillskotten på marknaden.

Bästa Ashwagandha 2023

Ashwagandha, även känd som Withania somnifera eller ”indisk ginseng”, är en ört som har en lång historia inom den traditionella indiska medicinen, Ayurveda. Användningen av denna adaptogena ört går tusentals år tillbaka i tiden och den har hyllats för sina mångsidiga hälsobefrämjande egenskaper.

Ett av de mest framträdande kännetecknen för ashwagandha är dess förmåga att hjälpa kroppen att anpassa sig till stress. Som en adaptogen hjälper den kroppen att hantera fysiska och psykiska påfrestningar, balansera hormonella nivåer och förbättra energinivåerna. Detta gör ashwagandha till en favorit bland dem som söker naturliga metoder för att hantera stress, ångest och utmattning.

Forskning kring ashwagandha har även pekat på dess positiva effekter på kognitiv funktion. Det antyds att regelbunden konsumtion kan stödja hjärnhälsa, förbättra minnet och fokus samt skydda nervceller.

Förutom sin adaptogena roll, har ashwagandha även visat sig ha antiinflammatoriska egenskaper. Den kan därför vara användbar för personer med kroniska inflammatoriska tillstånd eller för dem som vill stärka sitt immunsystem.

Många vänder sig också till ashwagandha för dess förmåga att stödja och balansera sköldkörtelns funktion. Den kan assistera både de med underaktiv och överaktiv sköldkörtel genom att reglera hormonproduktionen.

Sist men inte minst har ashwagandha även traditionellt använts för att förbättra libido och stödja reproduktiv hälsa. Dess positiva effekter på stress kan indirekt bidra till bättre sexuell hälsa och välbefinnande. Sammanfattningsvis är ashwagandha en mångsidig ört med en rad potentiella hälsofördelar. Oavsett om du vill hantera stress, stödja din kognitiva funktion eller förbättra din allmänna välbefinnande, kan ashwagandha vara ett värt tillskott att överväga i din hälsorutin.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten KSM-66 Ashwagandha ut.

KSM-66 Ashwagandha

KSM-66 är känd för att vara en av de mest rena och potenta formerna av Ashwagandha. Det är en fullspektrumextrakt som har genomgått rigorösa tester för att säkerställa dess kvalitet och effektivitet. Den framställs genom en unik process som bevarar örtens naturliga komponenter, vilket ger en balanserad och kraftfull effekt. KSM-66 är det idealiska valet för den som söker den bästa kvaliteten och effektiviteten.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten GAAM Ashwagandha ut.

GAAM Ashwagandha

GAAM Ashwagandha erbjuder utmärkt värde för pengarna. Med en potentiell dos av 100 kapslar i varje förpackning, kombinerat med en stark koncentration av aktiva ingredienser, ger det en pålitlig källa av Ashwagandha till ett rimligt pris. För dem som letar efter en högkvalitativ produkt utan att bryta banken, är GAAM det självklara valet.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet Healthwell Ashwagandha Extrakt ut.

Healthwell Ashwagandha Extrakt

För de som är nya till Ashwagandha eller de som har en stram budget, är Healthwell Ashwagandha Extrakt det perfekta valet. Trots sitt lägre pris, kompromissar inte Healthwell på kvaliteten. Denna produkt erbjuder en solid dos av Ashwagandha-extrakt, vilket gör den till ett kostnadseffektivt sätt att uppleva fördelarna med denna mäktiga ört.

KSM-66 Ashwagandha

4,6/5,0

Så här ser bäst i test produkten KSM-66 Ashwagandha ut.

KSM66® Ashwagandha representerar högkvalitativ Ashwagandha i en patenterad form som erbjuder fördelarna med denna klassiska ayurvediska ört i en koncentrerad och lättillgänglig form. Vad som gör denna produkt unik är dess ekologiska framställning genom Green Chemistry, vilket innebär att inga lösningsmedel eller alkohol används, vilket säkerställer renheten av ashwagandha-extraktet.

Denna metod hjälper också kroppen att mer effektivt absorbera och dra nytta av de aktiva ämnena i örten. Med 18 kliniska studier som stöder dess effekt, riktar sig KSM66® särskilt till individer som vill minska stress, bekämpa trötthet och stärka sitt allmänna välbefinnande. Förpackningen kommer med 120 kapslar, vilket erbjuder en kliniskt dokumenterad dos av ashwagandha som är enkel att integrera i den dagliga rutinen.

 • Tillverkare: KSM66®
 • Innehåll: Standariserat, fullspektrumextrakt av Ashwagandha (Withania somnifiera)
 • Särskilda funktioner: Kliniskt dokumenterad effekt från 18 olika studier, Ekologisk framställning via Green Chemistry

Plus:

 • Patenterad Formel: KSM66® erbjuder en patenterad form av ashwagandha med kliniskt dokumenterat effekt, vilket försäkrar användarna om dess kvalitet och effektivitet.
 • Ekologiskt Odlad: Med en ekologisk framställning som inte använder skadliga lösningsmedel eller alkohol, ger produkten ett rent, högkvalitativt extrakt som kroppen lätt kan absorbera.
 • Flexibel Dosering: Med doseringsförslag som går från 1 till 4 kapslar om dagen, kan användarna anpassa intaget baserat på sina individuella behov.

Värt att fundera över:

 • Mjölkinnehåll: Trots den minimala mängden, bör individer med laktosintolerans eller mjölkallergier vara medvetna om att produkten innehåller spår av mjölk.

GAAM Ashwagandha

4,3/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten GAAM Ashwagandha ut.

GAAM Health Series Ashwagandha är ett kosttillskott skapat med tanke på det moderna livets stress och dess effekter på kroppen. Det är känt att ashwagandha är en kraftfull adaptogen, och denna produkt ser till att du får dess hela spektrum av hälsofördelar. Från att öka din motståndskraft mot stress genom att sänka produktionen av kortisol, till att förbättra ditt välbefinnande genom att öka dopaminets tillgänglighet.

Inte nog med det, GAAM’s Ashwagandha spelar även en viktig roll i att förbättra sömn, koncentrationsförmåga och logiskt tänkande. En unik egenskap hos detta tillskott är dess positiva påverkan på könshormonerna, som kan leda till ökad muskeltillväxt, styrka och kondition. Detta, tillsammans med dess förmåga att höja ATP-produktionen i celler och öka muskelns arbetsförmåga, gör det till ett utmärkt val för de som letar efter både mentala och fysiska fördelar.

 • Tillverkare: GAAM Health Series
 • Innehåll: Ashwagandha extrakt
 • Särskilda funktioner: Hormonfrämjande, Stressreducerande, Ökar muskeltillväxt och styrka

Plus:

 • Minskad Stress: Ashwagandha är känt för att sänka produktionen av kortisol, vilket kan hjälpa till att minska stress och förbättra övergripande välbefinnande.
 • Förbättrad Sömn: Genom att påverka GABA, ett signalämne som minskar nervretningar, kan produkten hjälpa individer att uppnå en djupare, mer återhämtande sömn.
 • Ökad Muskelstyrka: Flera studier på ashwagandha har visat att den kan bidra till ökad styrka, muskeltillväxt och förbättrad kondition, vilket gör den idealisk för fitnessentusiaster.

Värt att fundera över:

 • Doseringsriktlinjer: Det är viktigt att följa den rekommenderade doseringen på 2 kapslar dagligen för att undvika eventuella biverkningar.

Healthwell Ashwagandha Extrakt

4,3/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet Healthwell Ashwagandha Extrakt ut.

Healthwell Ashwagandha Extrakt är ett kosttillskott skapat för att dra nytta av de många hälsofördelarna hos den historiska örten ashwagandha, även känd som ”indisk ginseng”. Med sina rötter i den ayurvediska traditionen, har denna ört länge varit en del av kosten för att främja både mental och fysisk hälsa, särskilt under stressiga perioder.

Denna produkt ger användaren en hög koncentration av ashwagandhaextrakt, med 1 gram av extraktet som motsvarar hela sex gram av färsk ashwagandharot. Detta garanterar en potent dos i varje kapsel, med 400 mg av extraktet. Dessutom är denna produkt veganvänlig, vilket gör den lämplig för en mängd olika dieter.

 • Historisk Användning: Ashwagandha har en lång historia inom Ayurveda för sina hälsobringande egenskaper.
 • Hög Koncentration: 1 gram av denna produktens extrakt motsvarar 6 gram färsk ashwagandharot.
 • Veganvänligt: Produkten är lämplig för veganer.

Plus:

 • Stresshantering: Ashwagandha är känd för att hjälpa kroppen att hantera stress och förbättra det övergripande välbefinnandet.
 • Högkoncentrerad Formula: Med en hög koncentration av ashwagandhaextrakt i varje kapsel garanteras användaren en potent dos.
 • Traditionellt Värde: Inom Ayurveda har ashwagandha varit en uppskattad ört för dess mångsidiga fördelar.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Det rekommenderas att inta en kapsel dagligen tillsammans med en måltid.

Healthwell Ashwagandha Premium

4,1/5,0

Så här ser produkten Healthwell Ashwagandha Premium ut.

Healthwell Ashwagandha Premium framstår som ett kosttillskott för de som söker ett extra kraftfullt tillskott av den ärevördiga örten ashwagandha. Med en imponerande dos av 500 mg ashwagandha per kapsel, är detta tillskott avsett att stödja både mentalt och fysiskt välbefinnande, särskilt under stressiga tider.

Vad som skiljer Ashwagandha Premium från andra produkter på marknaden är dess unika kombination av två högpotenta extrakt. Det första, ett rotpulverextrakt, bevarar örtens naturliga komponenter, medan det andra, som är standardiserat till 5% withanoloider, ger en extra hög potens. Denna sammansättning kompletteras med tillsatsen av piperin, en komponent i svartpeppar, som optimerar kroppens upptag av ashwagandhas aktiva ämnen.

 • Hög Potens: Innehåller 500 mg ashwagandha per kapsel.
 • Dubbla Extrakt: Kombinerar rotpulverextrakt med ett extrakt standardiserat till 5% withanoloider.
 • Optimerat Uptag: Formulerad med piperin för att underlätta upptag av de verksamma ämnena.

Plus:

 • Ökat Välbefinnande: Ashwagandha är känt för att främja mentalt och fysiskt välbefinnande, särskilt under stress.
 • Högdoserad Formula: Med en kraftfull kombination av två extrakt erbjuder detta tillskott en exceptionellt hög dos av ashwagandha.
 • Förbättrat Uptag: Tillsatsen av piperin säkerställer att kroppen optimalt kan dra nytta av ashwagandhas fördelar.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Det rekommenderade intaget är en kapsel två gånger om dagen, morgon och kväll.

Helhetshälsa Ashwagandha

3,5/5,0

Så här ser produkten Helhetshälsa Ashwagandha ut.

Helhetshälsa Ashwagandha kapslar förkroppsligar den gamla visdomen av Ayurveda, den uråldriga indiska läkekonsten som går tillbaka till cirka 5000 f.Kr. Ashwagandha, även känd som Withania Somnifera eller ”indisk ginseng”, är en av de mest prisade örterna inom denna tradition, och är känt för sina många hälsosamma egenskaper.

Denna produkt kommer i form av vegetariska kapslar, som innehåller både extrakt och rotpulver av ashwagandha. Med fokus på välbefinnande, erbjuder dessa kapslar en naturlig lösning för de som letar efter ett sätt att minska trötthet, hantera stress och främja avslappning, både fysiskt och mentalt. Den aktiva substansen, withanolider, tros bidra till dessa fördelaktiga effekter, vilket gör dessa kapslar till en populär del av många individers hälsoregim.

 • Ayurvedisk Tradition: En av de mest betydelsefulla örterna inom den ayurvediska medicinen.
 • Naturligt Innehåll: Innehåller både ashwagandha-extrakt och ekologiskt rotpulver.
 • Vegetariska Kapslar: Tillverkade av cellulosa, anpassade för vegetarianer.

Plus:

 • Stresshantering: Ashwagandha är känt som en adaptogen, vilket innebär att den kan hjälpa kroppen att bättre hantera och anpassa sig till stress.
 • Naturlig Avslappning: Många tar ashwagandha för att hjälpa dem att slappna av, både fysiskt och mentalt.
 • Hälsosam Komposition: Utöver ashwagandha-extrakt, innehåller kapslarna också ekologiskt rotpulver, vilket ger en helhetssyn på växtens fördelar.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Rekommenderat intag är en kapsel två gånger dagligen med måltid. Även om kapseln kan blandas i vatten, bör man vara medveten om dess bittra smak.

RawPowder Ashwagandha Pulver

4,2/5,0

Så här ser produkten RawPowder Ashwagandha Pulver ut.

RawPowder Ashwagandha Pulver är ett ekologiskt och fint pulverform av den beprövade örten ashwagandha, även känd som indisk ginseng. Denna växt har länge uppskattats inom Ayurveda, den traditionella indiska medicinska systemet, för dess många hälsoegenskaper.

Med sitt naturliga innehåll av withanolider, som har fångat intresset hos hälsoentusiaster, erbjuder RawPowder ett högkvalitativt, ekologiskt alternativ för de som vill införliva denna ört i sin dagliga rutin. Det finmalta pulvret är lättanvänt och kan enkelt blandas in i smoothies, juicer eller andra måltider, vilket gör det till ett smidigt tillskott för en aktiv livsstil.

 • Ekologiskt Ursprung: 100% ekologisk ashwagandha för en ren och naturlig upplevelse.
 • Versatilitet: Finmalt pulver som lätt kan tillsättas i olika livsmedel.
 • Ayurvedisk Tradition: En ört med djupa rötter i den ayurvediska traditionen.

Plus:

 • Mångsidig Användning: Tack vare sin pulverform kan produkten enkelt blandas i en mängd olika livsmedel, vilket möjliggör en personlig doseringsmetod.
 • Ekologisk Kvalitet: Tillverkad av 100% ekologisk ashwagandha, vilket garanterar att du får en ren och omodifierad produkt.
 • Naturligt Innehåll: Med ett naturligt innehåll av withanolider, erbjuder det många fördelaktiga egenskaper som är uppskattade inom hälso- och välbefinnandevärlden.

Värt att fundera över:

 • Användning: Rekommenderat intag är en tesked per dag.
 • Förvaring: Produkten ska förvaras i ett kallt, mörkt och torrt utrymme för att bibehålla sin kvalitet och potens.

BioTechUSA Ashwagandha

3,3/5,0

Så här ser produkten BioTechUSA Ashwagandha ut.

BioTechUSA presenterar Ashwagandha i bekväma och smidiga kapslar, speciellt utformade för individer som tränar och är medvetna om sin hälsa. Ashwagandha, en urgammal ört, är känd för sina omfattande hälsofördelar, särskilt dess förmåga att stärka kroppens motståndskraft mot stress. Detta resulterar i en minskning av produktionen av det katabola hormonet kortisol, vilket kan vara skadligt i överflöd.

Utöver detta kan intag av Ashwagandha bidra till förbättrad sömn, ökat välbefinnande och stimulans av muskeltillväxt. Forskning visar att Ashwagandha-extraktet potentiellt ökar tillgängligheten av dopamin, ett neurotransmittorämne som spelar en viktig roll för vår känsla av glädje och välbefinnande. Med BioTechUSA:s kapslar får du en lättanvänd och portabel lösning för att dra nytta av dessa fördelar.

 • Hormonfrämjande: Kan gynna en balanserad hormonproduktion.
 • Stress-Reducerande: Hjälper till att minska produktionen av kortisol.
 • Sömnkvalitet: Bidrar till förbättrad sömn genom att påverka GABA-nivåerna.

Plus:

 • Flexibilitet i Användning: Den smidiga kapselformen gör det enkelt att dosera och är lämplig att ta med på resande fot.
 • Ökat Välbefinnande: Innehållet av ashwagandha kan öka dopamin, vilket främjar en känsla av glädje och välbefinnande.
 • Stöd för Träning: Perfekt för individer som tränar, med förmågan att stödja muskeltillväxt och minska skadliga effekter av stress på kroppen.

Värt att fundera över:

 • Doseringsrekommendation: Det rekommenderade intaget är 1 kapsel dagligen.
 • Förvaring: Se till att förvara produkten på ett torrt och svalt ställe, undan från direkt solljus.

Olimp Ashwagandha 600 Sport Edition

3,8/5,0

Så här ser produkten Olimp Ashwagandha 600 Sport Edition ut.

Olimp introducerar Ashwagandha 600 Sport Edition, ett genomtänkt kosttillskott designat särskilt för individer som tränar regelbundet. Ashwagandha, känd som en adaptogen, erbjuder många hälsofördelar. Den primära fördelen med att införliva ashwagandha i kosten är dess kapacitet att motverka stress, vilket minskar produktionen av det nedbrytande hormonet kortisol.

Inte bara det, forskning har visat att ashwagandha kan främja frisättningen av dopamin, som spelar en nyckelroll i att öka känslan av glädje och välbefinnande. Denna Sport Edition kapsel är särskilt effektiv för att förbättra sömn, tack vare sin inverkan på GABA, och för att öka koncentration, minne och logiskt tänkande. Fascinerande nog har ashwagandha även visat sig påverka könshormoner som testosteron, progesteron och östrogen, vilket ger en boost i energi och uppbyggnad av muskler. Vidare har ashwagandha visat sig förbättra styrka, muskeltillväxt och kondition.

 • Hormonfrämjande: Gynnar produktionen av könshormoner och ökar motståndskraften mot stress.
 • Förbättrad Sömn och Kognition: Påverkar positivt GABA-nivåerna samt främjar bättre minne och koncentration.
 • Fysisk Prestation: Stimulerar ATP och kreatinproduktion, vilket förbättrar muskelarbetsförmågan.

Plus:

 • Mångsidig Funktion: Förbättrar både mental och fysisk hälsa genom att öka välbefinnandet, styrka, muskeltillväxt och kondition.
 • Viktreglering: Assisterar i vikthantering genom att sänka kortisolnivåerna och öka förbränningen av kalorier.
 • Hög Kvalitet: Innehåller KSM-66 ashwagandha-extrakt, känt för sin renhet och effektivitet.

Värt att fundera över:

 • Doseringsrekommendation: Det rekommenderade intaget är 1 kapsel två gånger dagligen med måltid och rikligt med vätska.
 • Förvaring: Bör förvaras på ett torrt och svalt ställe, undan från direkt solljus.

Swedish Supplements Ashwagandha

3,6/5,0

Så här ser produkten Swedish Supplements Ashwagandha ut.

Swedish Supplements presenterar sitt Ashwagandha-kosttillskott, som erbjuder en myriad av hälsofördelar utöver traditionella användningsområden. Ashwagandha har en lång historia inom den ayurvediska läkekonsten i Indien, där den hyllats som ett universalmedel för allt från trötthet till impotens och minnesstöd. Idag är det kanske mest känd för att motverka stress och trötthet, vilket kan tillskrivas dess inverkan på stresshormonet kortisol.

För dem som tränar regelbundet kan Swedish Supplements Ashwagandha vara en game changer; flera studier har belyst dess förmåga att främja muskelstyrka, tillväxt och förbättrad kroppssammansättning. Speciellt framstående är den höga dosen av Ashwaganda rotpulverextrakt i produkten, med en imponerande 7% withanolider – detta skiljer den från andra produkter på marknaden.

 • Ökad Muskelstyrka: Har visat sig främja muskelstyrka och tillväxt.
 • Förbättrad Kroppssammansättning: Inte bara för muskeltillväxt, men även för att förbättra kroppens övergripande sammansättning.
 • Hög Withanolidkoncentration: En hög dos på 7% withanolider, särskiljer denna produkt från konkurrenterna.

Plus:

 • Mångsidig Funktion: Förbättrar både mental och fysisk hälsa genom att öka muskeltillväxten, förbättra sömnkvaliteten och stödja minnet.
 • Hög Kvalitet: Innehåller en hög dos av Ashwaganda rotpulverextrakt jämfört med andra produkter på marknaden.
 • Glutenfri: Lämplig för individer med glutenintolerans.

Värt att fundera över:

 • Doseringsrekommendation: Det rekommenderade intaget är 1-3 kapslar dagligen.

Aware Nutrition Ashwagandha

4,0/5,0

Så här ser produkten Aware Nutrition Ashwagandha ut.

Aware Nutrition presenterar Ashwagandha 60 caps, inspirerad av den gamla indiska läkekonsten, Ayurveda. Ashwagandha, ibland refererad till som ”indisk ginseng”, är en kraftfull ört som kändes för sina unika förmåner, särskilt när det kommer till mental och fysisk välbefinnande. Denna produkt kommer särskilt att vara användbar under perioder av stress eller trötthet, där den bidrar till avslappning och allmänt välbefinnande.

Med en potent dosering på 500mg per kapsel, erbjuder Aware Nutrition ett supplement som särskiljer sig från andra med sin styrka. Ingredienserna är noggrant valda, med en hög koncentration av withanolider på 7% som framhäver dess kvalitet. Med 60 kapslar per förpackning, erbjuder detta supplement en tillförlitlig lösning för dem som vill njuta av fördelarna med denna traditionella ört.

 • Ayurvedisk Ursprung: Inspirerad av den gamla indiska läkekonsten.
 • Potent Dosering: 500mg Ashwagandha extrakt per kapsel.
 • Hög Witanoloidkoncentration: Innehåller 7% withanolider som är kända för sina välgörande egenskaper.

Plus:

 • Avslappning och Välbefinnande: Bidrar till mental och fysisk avslappning, särskilt under perioder av stress.
 • Naturlig Läkande Ört: Dra nytta av den traditionella örtens välgörande egenskaper, som har använts i tusentals år.
 • Ren och Kraftfull: Inga onödiga tillsatser, med en ren koncentration av Ashwagandha extrakt.

Värt att fundera över:

 • Animaliskt Ursprung: Kapslarna är tillverkade av bovint gelatin, vilket kan vara olämpligt för vegetarianer och veganer.

Elexir Pharma Ashwagandha

3,9/5,0

Så här ser produkten Elexir Pharma Ashwagandha ut.

Elexir Pharma introducerar ett vegetabiliskt och veganvänligt kosttillskott, Ashwagandha 120 caps, designat specifikt för dem som hanterar trötthet och stress. Ashwagandha, känd som en adaptogen, har en historisk ryktbarhet för att effektivt hjälpa vid emotionell stress, trötthet och även vid fysisk utmattning.

Inte nog med att den hjälper till att upprätthålla mentala prestationer, den stöder också bibehållet fokus och uthållighet. Elexir Ashwagandha är unik med sitt tillskott av vitamin B5 (pantotensyra) och Bioperine® (svartpepparextrakt). Medan pantotensyra hjälper till att minska trötthet och utmattning, förbättrar Bioperine® produktens biotillgänglighet, vilket gör att kroppen kan absorbera och använda den mer effektivt.

 • Veganvänligt: Passar alla med ett vegetabiliskt eller veganskt kostval.
 • Högkoncentrerat Ashwagandha: Erbjuder effektiv lindring vid stress och trötthet.
 • Förbättrad Formulering: Innehåller både vitamin B5 för mental prestation och Bioperine® för ökad biotillgänglighet.

Plus:

 • Mental Klarhet: Hjälper till att bibehålla fokus och uthållighet.
 • Fysiskt och Emotionellt Stöd: Reducerar trötthet, utmattning och emotionell stress.
 • Optimerad Absorption: Bioperine® ökar produktens biotillgänglighet för bättre absorption och effektivitet.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Följ rekommenderad dosering och konsultera en hälsoexpert om du är osäker eller behöver öka dosen.

Solgar Ashwagandha Root Extract

4,0/5,0

Så här ser produkten Solgar Ashwagandha Root Extract ut.

Solgar Ashwagandha Root Extract är en produkt som drar fördel av kraften i den traditionella Ayurvediska örten, Ashwagandha. Ofta känd som den ”indiska ginsengen” på grund av sina potenta egenskaper, har denna rot använts i århundraden för att hjälpa kroppen att hantera stress och för att främja energi. Solgar utnyttjar både rotpulverextraktet och rå rotpulvret för att maximera dess fördelaktiga effekter.

Dessutom innehåller denna produkt PhytO2Xtm, en patenterad pulverblandning av betakaroten och askorbatsyra, vilket bidrar till produkten övergripande effektivitet. Med en rekommenderad dosering av 1-2 kapslar per dag, och som ska tas tillsammans med en måltid, ger Solgar ett enkelt sätt att införliva denna traditionella ört i din dagliga rutin.

 • Ayurvedisk Tradition: Ashwagandha är en traditionell ört inom Ayurveda och känd som ”indisk ginseng”.
 • Dubbel Styrka: Innehåller både rotpulverextrakt och rå rotpulver för maximal effekt.
 • Förstärkt med PhytO2Xtm: En patenterad blandning av betakaroten och askorbatsyra för ökad effektivitet.

Plus:

 • Energigivande: Används traditionellt för att ge energi och vitalitet.
 • Naturlig Stresslindring: Ashwagandha är känd för sina adaptogena egenskaper som hjälper kroppen att hantera stress.
 • Högkvalitativ Formulering: Med både rotpulverextrakt och rå rotpulver, samt PhytO2Xtm för förbättrad effekt.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Det är viktigt att inte överskrida den rekommenderade doseringen av 1-2 kapslar per dag.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Ashwagandha:

Ashwagandha är en kraftfull ört som har använts i tusentals år inom den traditionella indiska medicinen, Ayurveda. När du överväger att köpa Ashwagandha som ett kosttillskott är det viktigt att veta vad du ska leta efter för att säkerställa att du får en produkt av hög kvalitet som uppfyller dina behov. Här är en guide till vad du bör tänka på:

1. Typ av extrakt:

 • Standardiserat extrakt: Dessa innehåller en specifik mängd aktiva ingredienser, oftast withanolider. Detta garanterar en viss styrka i varje dos.
 • Rå pulver: Detta är hela växten i malen form. Den kan vara mindre potent än extrakt, men den bevarar alla naturliga komponenter av växten.

2. Koncentration: Titta på mängden withanolider (oftast uttryckt som en procentandel) i produkten. Ju högre koncentration, desto mer potent är tillskottet.

3. Dosering: Kolla rekommenderad dos och hur många doser du får per förpackning. Vissa personer kan behöva justera doseringen baserat på individuella behov, så var uppmärksam på produkten och ditt eget svar.

4. Tillsatsämnen: Många produkter innehåller fyllnadsmedel, bindemedel, eller andra tillsatser. Om möjligt, leta efter produkter utan artificiella tillsatser eller konserveringsmedel.

5. Ursprung: Ashwagandha kan odlas i olika delar av världen. Ursprungslandet kan påverka kvaliteten och potensen av örten.

6. Certifiering: Titta efter certifieringar som indikerar att produkten är organisk, icke-GMO, eller har genomgått oberoende kvalitetskontroller.

7. Kapselmaterial: För de som är vegetarianer eller veganer, kolla om kapseln är gjord av gelatin (animaliskt ursprung) eller om den är vegetabilisk.

8. Pris och värde: Jämför priser, men var medveten om att den billigaste produkten inte alltid ger bäst värde. En högkvalitativ Ashwagandha kan kostar mer, men kan också ge bättre resultat.

9. Produktrecensioner: Läs recensioner från andra kunder för att få en uppfattning om produkten. Personliga erfarenheter kan ge värdefull insikt.

10. Varningar: Innan du börjar ta Ashwagandha, bör du konsultera en läkare eller hälsoprofessionell, särskilt om du är gravid, ammar, tar mediciner eller lider av någon sjukdom.

Vanliga frågor och svar om Ashwagandha


Vad är Ashwagandha?

Ashwagandha är en ört som traditionellt har använts inom den indiska läkekonsten Ayurveda. Den är känd för sina adaptogena egenskaper, vilket innebär att den kan hjälpa kroppen att anpassa sig till stress.


Vilka är hälsofördelarna med Ashwagandha?

Ashwagandha har flera potentiella hälsofördelar, inklusive att minska stress och ångest, förbättra sömn, öka energi och uthållighet, och stödja immunsystemet.


Hur tar man Ashwagandha?

Ashwagandha kan intas i olika former, inklusive kapslar, pulver, teer eller tinkturer. Doseringen varierar beroende på produkt och individuella behov, så det är viktigt att följa rekommendationerna på etiketten eller konsultera en hälsoexpert.


Är det säkert att ta Ashwagandha?

För de flesta människor är Ashwagandha säkert att ta i rekommenderade doser. Dock bör gravida, ammande, personer med vissa medicinska tillstånd eller de som tar vissa mediciner rådgöra med en läkare innan intag.


Har Ashwagandha några biverkningar?

Medan Ashwagandha generellt anses vara säker, kan vissa människor uppleva biverkningar som magbesvär, diarré eller trötthet. Det är viktigt att starta med en låg dos och observera hur kroppen reagerar.


Hur påverkar Ashwagandha sömn?

Ashwagandha kan ha lugnande effekter och kan hjälpa till att förbättra sömnkvaliteten och minska insomningsproblem.


Kan man ta Ashwagandha med andra mediciner eller tillskott?

Om du tar mediciner eller andra kosttillskott bör du konsultera en läkare innan du börjar med Ashwagandha, eftersom det kan finnas potentiella interaktioner.


Hur länge bör man ta Ashwagandha?

Det finns ingen fastställd tidsram för hur länge man bör ta Ashwagandha, men vissa rekommenderar att man tar det i cykler för bästa effekt. Det är viktigt att konsultera en hälsoexpert för råd som passar dina individuella behov.


Vad är skillnaden mellan Ashwagandha och andra adaptogener?

Medan alla adaptogener hjälper kroppen att hantera stress, har varje adaptogen sina unika egenskaper och fördelar. Ashwagandha är särskilt känd för sina lugnande och balanserande egenskaper.


Hur skiljer sig KSM-66 Ashwagandha från andra Ashwagandha-tillskott?

KSM-66 är ett specifikt och patenterat extrakt av Ashwagandha. Det är känt för att vara ett av de mest rena och kraftfulla extrakten på marknaden, och det framställs genom en unik process som behåller nästan alla naturliga komponenter i örten. I jämförelse med andra tillskott kan KSM-66 erbjuda en högre koncentration av withanolider, de aktiva komponenterna i Ashwagandha, vilket kan leda till starkare effekter.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.