I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa c-vitaminkosttillskotten på marknaden.

Bästa C-vitamin 2023

C-vitamin, även känt som askorbinsyra, är ett vattenlösligt vitamin som spelar en avgörande roll i kroppens många vitala funktioner. Det är en av de mest populära kosttillskotten och har fått mycket uppmärksamhet både i forskningsvärlden och bland allmänheten.

Trots sin popularitet är många oinformerade om C-vitaminets verkliga fördelar, hur mycket de behöver, och riskerna med överkonsumtion. Många litar blint på marknadsföringspåståenden utan att förstå den verkliga vetenskapen bakom.

C-vitamin är avgörande för kollagensyntes, järnabsorption, och som en kraftfull antioxidant skyddar den kroppen mot skador från fria radikaler. Det bidrar också till immunförsvarets normala funktion och hjälper till att regenerera den reducerade formen av vitamin E. Medan det finns i många frukt- och grönsaker, tenderar vissa människor att ha brist på detta vitamin på grund av dåliga kostvanor eller vissa medicinska tillstånd.

För optimal hälsa bör individer inkludera rikliga källor av C-vitamin i sin dagliga kost, som citrusfrukter, bär, paprika och broccoli. För de som inte kan uppfylla sina behov genom kost kan C-vitamintillskott vara ett bra alternativ.

Genom att förstå och agera enligt de vetenskapligt stödda fördelarna med C-vitamin kan individer främja en bättre övergripande hälsa, stärka sitt immunsystem och förebygga flera sjukdomar associerade med C-vitaminbrist, som skörbjugg.

Hälsofördelar med C-vitamintillskott:

 • Stärker Immunförsvaret: C-vitamin är känt för att stärka immunförsvaret. Det hjälper kroppen att producera vita blodkroppar, vilka spelar en avgörande roll i att bekämpa infektioner. Därtill ökar C-vitamin nivåerna av antikroppar i blodet, vilket hjälper kroppen att bekämpa skadliga patogener.
 • Främjar Hudens Hälsa: C-vitamin spelar en viktig roll i kroppens kollagenproduktion, ett protein som är nödvändigt för hudens struktur och elasticitet. Regelbundet intag kan bidra till en friskare, mer lysterfull hud och kan även hjälpa till att minska tecken på åldrande.
 • Skyddar Mot Kroniska Sjukdomar: C-vitamin är en kraftfull antioxidant som kan stärka kroppens naturliga försvar mot skadliga fria radikaler. Detta hjälper till att minska risken för kroniska sjukdomar, inklusive hjärtsjukdomar, genom att förhindra oxidation av skadliga molekyler.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten Healthwell Vitamin C Pulver ut.

Healthwell Vitamin C Pulver

Detta pulver är överlägset tack vare dess höga koncentration och kvalitet av C-vitamin, dess mångsidighet (kan läggas till i både drycker och mat) samt dess renhet. Dessutom är pulvrets form lätt att anpassa dosen efter ens egna behov. Därför blir det bäst i test.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten Mutant Pure Vitamin C ut.

Mutant Pure Vitamin C

Med tanke på den generösa mängden av produkt du får (454 g), kombinerat med en stark dos av C-vitamin, är detta valet mest ekonomiskt för den kvalitet och kvantitet du får. Att det kommer i pulverform gör det också mångsidigt i användning, vilket bidrar till att göra det till ett prisvärt val.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet GAAM Vitamin C ut.

GAAM Vitamin C

Denna produkt erbjuder ett solidt tillskott av C-vitamin i en bekväm kapsel. Med tanke på priset och den effektiva doseringen av C-vitamin, är det ett utmärkt val för de som söker kvalitet men har en begränsad budget.

Healthwell Vitamin C Pulver

4,5 /5,0

Så här ser bäst i test produkten Healthwell Vitamin C Pulver ut.

Från den erkända tillverkaren Healthwell kommer ett C-vitaminpulver av högsta kvalitet. Healthwell Vitamin C Pulver är framställt av 100% l-askorbinsyra, vilket innebär en ren och effektiv form av C-vitamin. Vitamin C är känt för sina många fördelaktiga effekter på kroppen. Det är avgörande för immunsystemets funktion, stödjer nervsystemet, och bidrar till en normal kollagenbildning.

Utöver detta fungerar C-vitamin som en antioxidant, vilket ger ett viktigt skydd mot oxidativ stress. Oxidativ stress kan orsakas av en rad faktorer, inklusive stress, och kan leda till skada på kroppens celler. Med detta pulver kan användare enkelt och bekvämt tillsätta C-vitamin till sina dagliga drycker, oavsett om det är juice, vatten eller en smoothie. Dessutom är produkten stolt tillverkad i Sverige, och varje förpackning innehåller en doseringsskopa för att säkerställa rätt mängd intag.

 • Tillverkare: Healthwell
 • Material: 100% l-askorbinsyra (ren form av vitamin C)
 • Särskilda funktioner: Antioxidant, stödjer immun- och nervsystemet, bidrar till normal kollagenbildning

Plus:

 • Hög Renhet: Tillverkad av 100% l-askorbinsyra, vilket ger en ren och kvalitativ källa till vitamin C.
 • Mångsidiga Hälsobefrämjande Egenskaper: Förutom att stödja immun- och nervsystemet fungerar pulvret som en antioxidant som skyddar mot oxidativ stress.
 • Användarvänlig: Med den medföljande doseringsskopan är det enkelt att mäta och blanda i valfri dryck.

Värt att fundera över:

 • Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen. Ett överintag av C-vitamin kan leda till magbesvär.

Mutant Pure Vitamin C

4,3/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten Mutant Pure Vitamin C ut.

Mutant erbjuder med ”Pure Vitamin C” ett kraftfullt kosttillskott designat för den hängivne hälsomedvetne. Detta rena C-vitaminpulver skiljer sig från många andra på marknaden genom sin renhet och avsaknad av andra tillsatser eller ingredienser. Med 412 portioner per förpackning erbjuds en överflöd av hälsosamma doser som kan sträcka sig över ett helt år och mer.

C-vitamin är ett av de mest kända och värderade vitaminerna, mycket på grund av dess roll i att stödja ett normalt immunförsvar och dess förmåga att skydda våra celler från oxidativ stress. Dessutom underlättar det upptaget av järn från maten. Mutants C-vitaminpulver, tack vare dess koncentration och renhet, säkerställer att konsumenterna får en effektiv och ren källa till detta vitala vitamin. Att det är lättblandat gör det till en praktisk och mångsidig del av ens dagliga kosthållningsrutin.

 • Tillverkare: Mutant
 • Material: 100% C-vitamin (askorbinsyra) i pulverform
 • Särskilda funktioner: Vattenlösligt, antioxidativ effekt, bidrar till ökat järnupptag

Plus:

 • Koncentration och Renhet: Med 100% C-vitamin i pulverform är produkten fri från andra tillsatser, vilket garanterar kvalitet.
 • Långvarig Förpackning: En enda förpackning räcker otroligt nog i 412 dagar, vilket erbjuder fantastiskt värde för pengarna.
 • Multifunktionellt Användningsområde: Förutom de välkända hälsofördelarna med C-vitamin, kan produkten lätt blandas i vatten eller juice, vilket gör det lätt att inkludera i ens dagliga rutin.

Värt att fundera över:

 • Även om produkten erbjuder en generös mängd doser bör den förvaras utom räckhåll för barn och i sin väl förslutna originalförpackning för att säkerställa optimal kvalitet över tid.

GAAM Vitamin C

4,1/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet GAAM Vitamin C ut.

GAAM Vitamin C 90 caps, från GAAM’s Health Series, representerar ett kraftfullt och prisvärt kosttillskott för alla som är intresserade av att stärka sitt immunförsvar och bekämpa trötthet. Med sin potenta dos av 1000 mg vitamin C per dagsdos, får användaren en mäktig antioxidant som står i frontlinjen i kampen mot fria radikaler – skadliga molekyler som kan påverka vår hälsa.

Vitamin C är inte bara känt för sin roll som antioxidant; det är även avgörande för ett velfungerande immunsystem, vilket är essentiellt för att hålla en på toppen av sin prestation varje dag. Med 45 portioner i en enda förpackning och i en lätt konsumeras kapselform, är GAAM Vitamin C ett bekvämt och effektivt tillskott att lägga till i sin dagliga rutin.

 • Tillverkare: GAAM
 • Material: Askorbinsyra (Vitamin-C) med fyllnadsmedel
 • Särskilda funktioner: Kraftfull antioxidant, ökat immunförsvar, minskad trötthet och utmattning

Plus:

 • Kraftfull Dagsdos: Med 1000 mg vitamin C per dagsdos, får användaren en potent mängd av detta viktiga vitamin.
 • Bekvämt Antal Portioner: 90 kapslar räcker i 45 dagar,
 • Mångsidiga Hälsobeneficer: Förutom att stödja immunsystemet, hjälper det även till att bekämpa trötthet och utmattning.

Värt att fundera över:

 • Även om kapslarna är glutenfria bör de som är allergiska mot andra ingredienser, som gelatin, noga läsa innehållsförteckningen.

Healthwell Vitamin C 1000 Plus

4,3/5,0

Så här ser produkten Healthwell Vitamin C 1000 Plus ut.

Healthwell Vitamin C 1000 Plus är ett extra högdoserat tillskott som innehåller naturligt vitamin C, härstammande från askorbinsyra och nyponextrakt. Denna produkt har tagits fram för att garantera optimalt upptag, vilket säkerställs genom att inkludera citrusbioflavonoider. Detta vitamin C-tillskott är särskilt användbart under vinterhalvåret när behovet av C-vitamin brukar vara större.

Vitamin C spelar en kritisk roll för immunsystemets funktion och fungerar också som en potent antioxidant, vilket skyddar våra celler mot skadliga oxidativa processer. Healthwell Vitamin C 1000 Plus-tabletter är helt veganska och har en brytskåra för enkel dosering, vilket gör dem användarvänliga och praktiska.

 • Naturligt källa av C-vitamin (Askorbinsyra och nyponextrakt)
 • Kraftfull antioxidant
 • Stödjer immunsystemets normala funktion
 • Veganska tabletter med brytskåra
 • Innehåller citrusbioflavonoider för ökat upptag

Plus:

 • Extra högdosering: Med 1000 mg C-vitamin per tablett säkerställer du en kraftig dos för att stärka ditt immunsystem.
 • Vegetabilisk sammansättning: Produkten är vegansk och passar de flesta kostpreferenser.
 • Användarvänlig: Tabletterna kommer med en brytskåra vilket gör det enkelt att dela dem om du vill justera din dos.

Värt att fundera över:

 • Förvara produkten utom räckhåll för små barn och i en sval, torr plats.

Core Vitamin C 1000+

4,2/5,0

Så här ser produkten Core Vitamin C 1000+ ut.

Core Vitamin C 1000+ är designad för individer som lever ett aktivt liv och söker ett högdoserat vitamin C-tillskott. Varje tablett innehåller inte bara 1000 mg vitamin C, utan även citrusbioflavonoider, en klass av bioaktiva ämnen kända för sina antioxidantegenskaper. Vitamin C är erkänd för att spela en central roll i att upprätthålla ett normalt immunsystem, särskilt viktigt för dem som ofta utsätter sina kroppar för fysisk ansträngning.

Detta gör denna produkt särskilt lämplig för dem som deltar i intensiv träning, samt för de som upplever hög stress i vardagen. Tillsatsen av flavonoider förstärker antioxidanteffekterna, vilket hjälper till att bekämpa de fria radikaler som produceras under stress, sjukdom och fysisk belastning. Med en enkel dosering av en tablett om dagen kan användare enkelt integrera Core Vitamin C 1000+ i deras dagliga rutin för att stödja en övergripande hälsosam livsstil.

 • Tillverkare: Core
 • Material: Askorbinsyra (Vitamin-C), citrusbioflavonoider med fyllnadsmedel
 • Särskilda funktioner: Högdoserad, stöder immunsystemet, innehåller citrusbioflavonoider

Plus:

 • Dubbelt Stöd: Innehåller både vitamin C och citrusbioflavonoider för att erbjuda en dubbel antioxidanteffekt.
 • Enkel Dosering: Endast en tablett per dag krävs, vilket gör det lätt att integrera i din dagliga rutin.
 • Utvecklad för Aktiva Individer: Framtagen speciellt för de med en aktiv livsstil, både i termer av fysisk träning och vardagens påfrestningar.

Värt att fundera över:

 • Det är bäst att ta tabletten tillsammans med mat för att främja optimal absorption och minska risken för magproblem.

Healthwell Vitamin C 1000 pH-Neutral

5,0/5,0

Så här ser produkten Healthwell Vitamin C 1000 pH-Neutral ut.

Healthwell Vitamin C 1000 pH-Neutral är en innovativ, vegetabilisk tablett med pH-neutral (syraneutral) C-vitamin, utformad särskilt för de med en känslig mage. Till skillnad från traditionella C-vitamintillskott som använder askorbinsyra, vilket kan vara surt och irriterande för magen, innehåller denna produkt kalciumaskorbat – en kombination av C-vitamin och kalcium. Denna basiska mineralblandning ger en mildare, magvänlig variant av vitaminet, med en längre halveringstid i kroppen.

För att ytterligare optimera upptaget av C-vitamin har Healthwell tillsatt citrusbioflavonoider och nyponextrakt. Dessa komponenter fungerar i symbios för att förbättra effektiviteten av vitamin C, vilket gör detta tillskott exceptionellt effektivt. Med en imponerande dosering på 1000 mg C-vitamin per tablett rekommenderas 1-2 tabletter dagligen. Den bekväma brytskåran på tabletten möjliggör enkel dosdelning vid behov.

 • Typ: pH-neutral (syraneutral) C-vitamin tabletter.
 • Dosering: 1000 mg C-vitamin per tablett.
 • Särskilda Egenskaper: Innehåller citrusbioflavonoider och nyponextrakt för optimalt upptag.
 • Lämplighet: Veganvänlig och snäll mot känsliga magar.
 • Förpackning: 90 tabletter per förpackning.

Plus:

 • pH-neutral Formulering: Utvecklad specifikt för att vara skonsam mot känsliga magar, minskar risken för magirritation.
 • Förstärkt med Citrusbioflavonoider & Nyponextrakt: Dessa tillsatser förbättrar upptaget och effektiviteten av C-vitamin i kroppen.
 • Vegetabilisk och Veganvänlig: Passar personer som följer en vegetarisk eller vegansk kost.

Värt att fundera över:

 • Om sväljning av hela tabletter är en utmaning, kan de enkelt delas tack vare brytskåran.

Holistic C-vitamin Syraneutral

4,2/5,0

Så här ser produkten Holistic C-vitamin Syraneutral ut.

Holistic C-vitamin Syraneutral är ett högkvalitativt C-vitaminpulver, designat för enkel inblandning i olika drycker. Eftersom C-vitamin är ett essentiellt vitamin som kroppen inte kan producera själv, kräver det extern tillförsel, antingen genom kost eller tillskott. C-vitamin är känt för sina omfattande hälsofördelar, inklusive dess antioxidativa egenskaper och dess roll i kollagenproduktionen.

Det är också avgörande för att upprätthålla ett normalt immunsystem och bidrar till järnupptag i kroppen. Med Holistics pulverform kan användarna snabbt och effektivt höja sina C-vitaminnivåer. En särskild egenskap av detta pulver är att det är syraneutralt med ett pH-värde över 7, vilket gör det lämpligt även för de med känslig mage.

 • Form: Lättblandat pulver.
 • Dosering: 1000 mg C-vitamin per 1,25 ml.
 • Särskilda Egenskaper: Syraneutral, vilket är skonsamt för känsliga magar.
 • Ytterligare Innehåll: Magnesium.
 • Förpackning: 250 g per förpackning.

Plus:

 • Högdoserad: Ger en potent dos av C-vitamin, vilket kan vara fördelaktigt för dem som behöver en ökning av detta essentiella vitamin.
 • Syraneutral Design: Med ett pH-värde över 7 är detta pulver särskilt utformat för att vara skonsamt mot känsliga magar.
 • Enkel Användning: Lättblandad formulering gör det smidigt att införliva i din dagliga rutin.

Värt att fundera över:

 • Bör förvaras utom räckhåll för små barn.

Vitaprana Vitamin C 600 mg + Bioflavonoids

3,8/5,0

Så här ser produkten Vitaprana Vitamin C 600 mg + Bioflavonoids ut.

Vitapranas Vitamin C 600 mg + Bioflavonoids är ett kosttillskott framtaget för att möta kroppens behov av vitamin C, ett essentiellt vitamin som kroppen inte kan producera själv. I varje kapsel kombineras L-askorbinsyra med naturligt vitamin C hämtat från Acerola-frukt, vilket tillsammans med bioflavonoider från citrus, imiterar hur vi vanligtvis konsumerar vitamin C via mat.

Denna kombination gör att produkten efterliknar naturens egen sammansättning av vitamin C, vilket kan vara fördelaktigt för upptag och effektivitet. Dessutom är produkten fri från onödiga tillsatser, med endast MCT från kokosolja och rispulver tillsatt för optimal kapselkonstruktion. De vegetabiliska kapslarna, gjorda av pullulan, gör det enkelt att konsumera produkten dagligen, och med 100 kapslar per förpackning, erbjuder produkten en 100 dagars försörjning av detta viktiga vitamin.

 • Dosering: 600 mg vitamin C per kapsel.
 • Naturliga Ingredienser: Innehåller naturligt vitamin C från Acerola och bioflavonoider från citrus.
 • Räcker i: 100 dagar.
 • Kapselmaterial: Pullulan.
 • Ytterligare Ingredienser: MCT från kokosolja och rispulver.

Plus:

 • Kvalitativ Sammansättning: Kombinationen av askorbinsyra med naturligt vitamin C och bioflavonoider efterliknar kroppens naturliga konsumtionsmetod för optimal effekt.
 • Rensad från Onödiga Tillsatser: Endast de mest väsentliga ingredienserna är inkluderade, vilket eliminerar potentiella skadliga fyllmedel och konserveringsmedel.
 • Långvarig Användning: Med en dosering av en kapsel per dag räcker en förpackning i 100 dagar, vilket ger både värde för pengarna och bekvämlighet.

Värt att fundera över:

 • För bästa möjliga upptag bör kapseln intas tillsammans med en måltid.

Solgar Vitamin C 1000 mg

3,7/5,0

Så här ser produkten Solgar Vitamin C 1000 mg ut.

Solgar Vitamin C 1000 mg är ett högkvalitativt kosttillskott som erbjuder en kraftfull dos av C-vitamin, vilket är viktigt för att upprätthålla kroppens övergripande hälsa. Som en essentiell antioxidant spelar vitamin C en nyckelroll i att stödja ett normalt fungerande immunsystem och främjar kollagenbildning, vilket är viktigt för hudens hälsa, leder och ligament.

Med dess vegan-certifiering och kosher-godkännande, uppfyller Solgar Vitamin C de dietära kraven hos en bred skala av individer. Förutom dess huvudkomponent, C-vitamin, har produkten en ren profil genom att vara fri från socker, salt och stärkelse, vilket gör den lämplig för de som är medvetna om sina dietval. Förpackningen innehåller 100 kapslar, och med en rekommenderad dos av en kapsel per dag, räcker det till 100 dagars konsumtion.

 • Vitamininnehåll: 1000 mg vitamin C per kapsel.
 • Dietanpassad: Vegan-certifierad och kosher-godkänd.
 • Ren profil: Fri från socker, salt och stärkelse.
 • Antioxidant: Bidrar till kroppens skydd mot oxidativ stress.

Plus:

 • Multifunktionell: Vitamin C spelar en nyckelroll i både immunförsvaret och kollagenbildning.
 • Inkluderande: Vegan-certifierad och kosher-godkänd för att passa olika dieter.
 • Ren sammansättning: Utan tillsats av socker, salt och stärkelse, passar den de flesta individernas näringspreferenser.

Värt att fundera över:

 • Ta kapseln i samband med en måltid för optimalt upptag.

Core Vitamin C 500+

4,0/5,0

Så här ser produkten Core Vitamin C 500+ ut.

Core Vitamin C 500+ är en avancerad vitamin C-tablett som inte bara tillhandahåller den väsentliga antioxidanten för immunstöd utan också kommer med en buffrad variant, kalciumaskorbat. Denna buffrade form av vitamin C är skonsam mot magen och har en längre halveringstid i kroppen. Varje tablett innehåller 500 mg av C-vitamin, vilket är viktigt för att stärka immunsystemet, särskilt efter intensiva träningspass som kan sätta extra press på kroppen.

Produkten är ytterligare förstärkt med citrusbioflavonoider och nyponpulver. Bioflavonoider och nypon hjälper till att öka upptaget och effektiviteten av C-vitamin. Denna komposition gör Core Vitamin C 500+ till ett utmärkt val för individer som lever ett aktivt liv och behöver extra stöd för sitt immunförsvar, samt för de som önskar en magvänlig form av C-vitamin.

 • Vitamininnehåll: 500 mg vitamin C per tablett.
 • Buffrad variant: Innehåller kalciumaskorbat, en pH-buffrad form av vitamin C.
 • Extra ingredienser: Förstärkt med citrusbioflavonoider och nyponpulver.
 • Immunstöd: Vitamin C bidrar till immunsystemets normala funktion.
 • Magvänlig: Skonsam för magen tack vare kalciumaskorbat.

Plus:

 • Dubbelt stöd: Innehåller både askorbinsyra och buffrad C-vitamin för optimerad effekt.
 • Förbättrat upptag: Citrusbioflavonoider och nyponpulver ökar C-vitaminens effektivitet.
 • Skonsam för magen: Kalciumaskorbat är en snäll och magvänlig form av C-vitamin.

Värt att fundera över:

 • Om du har en känslig mage eller andra magproblem, är denna produkt ett bra alternativ tack vare dess magvänliga komposition.

Elexir C-vitamin Komplex

3,9/5,0

Så här ser produkten Elexir C-vitamin Komplex ut.

Elexir C-vitamin Komplex är ett speciellt utformat kosttillskott som tar C-vitamintillskott till nästa nivå med sin unika kombination av vitamin C och bioflavonoider. Med 500 mg vitamin C per tablett, hjälper denna formula inte bara med att stärka immunsystemets normala funktion, utan agerar också som en antioxidant för att skydda cellerna mot oxidativ stress. Förutom vitamin C, innehåller dessa tabletter också bioflavonoider från quercetin, rutin och acerola, vilka alla bidrar till att förstärka vitaminens effektivitet.

Nyponpulver tillfogas också, vilket ökar produktens näringsvärde. Dessutom kan C-vitamin förbättra kroppens järnupptag och hjälpa till med bildandet av kollagen, vilket är avgörande för hudens, benens, broskets och tändernas hälsa. Med Elexir C-vitamin Komplex får du ett brett spektrum av näringsämnen som hjälper din kropp att hålla sig i bästa skick.

 • Vitamininnehåll: 500 mg vitamin C per tablett, vilket täcker 625% av det dagliga referensintaget.
 • Tilläggsingredienser: Innehåller bioflavonoider från quercetin, rutin och acerola, samt nyponpulver.
 • Antioxidantstöd: Vitamin C agerar som en antioxidant för att skydda cellerna.
 • Förbättrat järnupptag: C-vitamin ökar kroppens järnupptag.
 • Stöd för kollagenbildning: Hjälper till med normalbildning av kollagen.

Plus:

 • Komplex formula: En kraftfull blandning av vitamin C kompletterad med bioflavonoider för maximal effekt.
 • Skyddar mot oxidativ stress: Antioxidantegenskaper som skyddar cellerna.
 • Mångsidig hälsobefrämjande: Stöder allt från immunsystemet till kollagenbildning och järnupptag.

Värt att fundera över:

 • Ta tabletten tillsammans med en måltid för optimalt upptag.

Great Earth C-Vitamin Complex

3,5/5,0

Så här ser produkten Great Earth C-Vitamin Complex ut.

Great Earth C-VitaminComplex representerar en avancerad blandning av C-vitamin och citrusbioflavonoider som härstammar från flera fruktarter såsom apelsin, citron, lime, grapefrukt och tangerin. Med sitt unika Time Release-system säkerställer denna produkt en gradvis utsöndring av C-vitamin under en period av 8 timmar, vilket möjliggör en effektivare absorption av vitaminet av kroppen.

PreOxy-formulan inkluderad i komplexet förhindrar C-vitaminet från att oxidera, vilket behåller vitaminets stabilitet. Utöver dessa funktioner stödjer C-vitamin immunsystemets normala funktion och hjälper till att skydda cellerna från oxidativ stress. Tabletterna är formulerade utan animaliska ingredienser, vilket gör dem lämpliga för veganer.

 • Time Release-system: Gradvis frisättning av C-vitamin under 8 timmar för bättre absorption.
 • Citrusbioflavonoider: Kombination av bioflavonoider från apelsin, citron, lime, grapefrukt och tangerin.
 • PreOxy-formula: Förhindrar oxidation och bevarar C-vitaminets stabilitet.
 • Multifunktionellt stöd: Bidrar till immunsystemets normala funktion och cellskydd.
 • Veganskt: Formulerad utan animaliska ingredienser.

Plus:

 • Optimerad Absorption: Time Release-systemet säkerställer en konstant tillförsel av C-vitamin, vilket möjliggör en mer effektiv användning av kroppen.
 • Antioxidantstöd: PreOxy-formulan bevarar C-vitaminets styrka och förmåga att bekämpa oxidativ stress.
 • Bred spektrum av bioflavonoider: Flerkälliga bioflavonoider erbjuder omfattande hälsofördelar.

Värt att fundera över:

 • Följ rekommenderad dosering; konsumtion av för stora mängder kan ha oönskade effekter.

Viterna Vitamin C

3,3/5,0

Så här ser produkten Viterna Vitamin C ut.

Viterna Vitamin-C kapslar är ett premium kosttillskott som erbjuder högkvalitativ C-vitamin för att stärka och upprätthålla kroppens vitala funktioner. Varje kapsel har en koncentration av 500 mg C-vitamin, som är känt för dess flertalet positiva egenskaper.

C-vitamin stödjer immunsystemets normala funktion, vilket är avgörande för att förhindra sjukdomar och bibehålla god hälsa. Vidare bidrar det till den normala bildningen av kollagen som är viktigt för hudens, hårets, blodkärlens, benens och broskets hälsa. Utöver dessa fördelar har C-vitamin också antioxidativa egenskaper, vilket hjälper kroppen att bekämpa oxidativ stress och förhindrar skador på celler.

En annan märkbar fördel med Viterna Vitamin-C är dess förmåga att minska trötthet, vilket är särskilt användbart för dem som upplever trötthet i vardagen eller under fysisk aktivitet. Varje kapsel är inkapslad i en vegansk kapsel, vilket gör den lämplig för dem som följer en vegansk livsstil.

 • Högkvalitativ C-vitamin: 500 mg C-vitamin per kapsel för optimal hälsa.
 • Antioxidantiska egenskaper: Skyddar cellerna från oxidativ stress.
 • Stöd för immunsystemet: Bidrar till immunsystemets normala funktion.
 • Vegansk kapsel: Passar individer som följer en vegansk kost.
 • Minskning av trötthet: Hjälper till att minska trötthet och utmattning i vardagen.

Plus:

 • Starkt immunstöd: C-vitamin är känt för att förstärka immunsystemet och hjälpa kroppen att bekämpa infektioner.
 • Antioxidativt skydd: Bekämpar skadliga fria radikaler som kan orsaka skada på celler.
 • Lämplig för veganer: Inga animaliska ingredienser används, vilket gör den lämplig för vegansk kost.

Värt att fundera över:

 • Följ rekommenderad dosering för att undvika överkonsumtion.

Weightworld Liposomal C-Vitamin 1000mg

4,2/5,0

Så här ser produkten Weightworld Liposomal C-Vitamin 1000mg ut.

Weightworlds Liposomal C-Vitamin är en avancerad kapsel som innehåller 1000 mg C-vitamin, vilket uppfyller ditt dagliga behov. Denna produkt är framtagen för att ge ett effektivt stöd till immunförsvaret, samtidigt som den hjälper till att bekämpa trötthet och utmattning. Vad som särskiljer denna produkt från konventionella C-vitamin tillskott är dess användning av liposom-teknologi.

Denna teknologi säkerställer en överlägsen absorption, vilket innebär att kroppen kan dra större nytta av C-vitaminet jämfört med traditionella piller. Eftersom C-vitamin är vattenlösligt och kroppen inte kan lagra det, kan dessa kapslar komplettera ditt dagliga intag särskilt om din kost är begränsad. Kapslarna bidrar inte bara till att förstärka ditt immunförsvar, utan hjälper också till att skydda celler mot oxidativ stress.

 • Hela ditt dagliga behov på 1000 mg C-vitamin
 • Använder liposomal teknologi för förbättrad absorption
 • Stödjer immunsystemets naturliga funktion
 • Hjälper till att minska trötthet och utmattning
 • Bidrar till normal kollagenproduktion och skyddar celler från oxidativ stress

Plus:

 • Överlägsen Absorption: Tack vare liposomal teknologi absorberas C-vitaminet effektivare än traditionella piller.
 • Mångsidiga Hälsofördelar: Förutom att stärka immunförsvaret, bidrar produkten till normal energiomsättning, nervsystemets funktion och ökat järnupptag.
 • Perfekt för de med Begränsad Kost: För dem som inte kan få tillräckligt med C-vitamin genom kosten, fyller detta tillskott lätt ut luckorna.

Värt att fundera över:

 • Även om denna produkt har en kraftig dosering, bör man inte överskrida den rekommenderade dagliga dosen.

Pureness Trippel C-vitamin

3,6/5,0

Så här ser produkten Pureness Trippel C-vitamin ut.

Pureness Trippel C-vitamin representerar en ny nivå av kvalitet när det kommer till C-vitamintillskott. Till skillnad från många andra produkter på marknaden, innehåller denna unika formel inte bara en, utan tre olika former av vitamin C. Detta säkerställer en bredare och mer effektiv absorption, optimerat för kroppens behov. Ännu mer fascinerande är inkluderingen av camucamu i blandningen.

Camucamu är en sydamerikansk bär som är rik på C-vitamin och känd för sin förmåga att leverera värdefulla bioflavonoider, polyfenoler och andra vegetabiliska näringsämnen. Dessa bidrar till att förstärka upptaget av C-vitamin, vilket gör att kroppen kan dra nytta av varje milligram. Med allt detta i åtanke stöder Pureness Trippel C-vitamin både immunförsvaret och nervsystemet genom att ge dem de nödvändiga verktygen för att fungera optimalt.

 • Innehåller tre olika former av C-vitamin för optimal absorption
 • Berikad med camu camu, rik på bioflavonoider och polyfenoler
 • Stödjer immunsystemets och nervsystemets normala funktion

Plus:

 • Trippel Effekt: Med tre former av C-vitamin säkerställer detta tillskott att du får den bästa möjliga absorptionen.
 • Berikad med Camu Camu: Denna sydamerikanska bär förstärker upptaget av C-vitamin, vilket ger bättre resultat.
 • Flerfunktionellt Stöd: Förutom att stödja immunförsvaret bidrar det också till nervsystemets normala funktion.

Värt att fundera över:

 • Som med alla tillskott, för att dra full nytta av fördelarna, är det viktigt att upprätthålla en balanserad kost och en hälsosam livsstil.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av C-vitamin:

Att välja rätt C-vitamintillskott kan vara förvirrande med tanke på det stora utbudet på marknaden. Denna guide hjälper dig att navigera genom de många alternativen och finna det bästa tillskottet för dina behov.

 • Form av C-vitamin
  1. Tabletter, kapslar eller pulver: Beroende på ditt personliga preferens kan du välja mellan dessa former. Pulver kan blandas i drycker och kan vara ett bra alternativ för dem som har svårt att svälja tabletter.
  2. Mjuka gelkapslar: Är oftast enklare att svälja och kan vara kombinerade med andra oljebaserade ingredienser, som E-vitamin.
 • Koncentration & Dosering: Se till att du vet hur mycket C-vitamin varje tablett, kapsel eller portion innehåller. Vanliga doser varierar från 250mg till 1000mg. Följ rekommenderade dagliga doser, om du är osäker rådgör med en läkare.
 • Tilläggsingredienser: Många C-vitamintillskott inkluderar andra antioxidanter, som E-vitamin, eller andra ingredienser för att förbättra absorptionen, som bioflavonoider eller zink. Var medveten om dessa extra ingredienser och avgör om de är något du vill ha i ditt tillskott.
 • Syntetisk vs. Naturlig: Medan syntetiskt C-vitamin (ofta benämnd som askorbinsyra) är kemiskt identisk med dess naturliga form, föredrar vissa människor C-vitamin hämtad från naturliga källor, som acerola körsbär eller rosenkål.
 • Tidsfrisättning: Vissa C-vitamintillskott är formulerade för att frisätta vitaminet långsamt över tid, vilket kan vara fördelaktigt för kontinuerlig absorption. Detta kan vara bra om du vill ha en konstant tillförsel av vitaminet under dagen.
 • Allergi & Kosthänsyn: Om du är vegan eller allergisk mot vissa ingredienser, läs innehållsförteckningen noggrant. Vissa C-vitaminprodukter kan innehålla gelatin eller andra animaliska produkter.
 • Certifiering & Renhet: För bästa kvalitet, leta efter tillskott som är tredjepartstestade för renhet och styrka. Om du föredrar ekologiska produkter, leta efter lämpliga certifieringar på förpackningen.
 • Förpackning & Förvaring: C-vitamin är känsligt för ljus, värme och luft. Välj tillskott som är förpackade i mörka, lufttäta behållare och förvara dem på en sval, torr plats.

Vanliga frågor och svar om C-vitamin


Vad gör C-vitamin i kroppen?

C-vitamin, eller askorbinsyra, fungerar som en antioxidant och skyddar kroppen mot fria radikaler. Den är också avgörande för kollagensyntes, järnabsorption och bidrar till immunförsvarets normala funktion.


Hur mycket C-vitamin bör man ta dagligen?

Rekommenderad daglig dos varierar beroende på kön, ålder och livssituation. Vuxna kvinnor rekommenderas generellt cirka 75 mg per dag och vuxna män cirka 90 mg per dag. Gravida eller ammande kvinnor kan behöva mer. Det är alltid bäst att rådgöra med en läkare.


Kan man ta för mycket C-vitamin?

Ja, även om C-vitamin är vattenlösligt och överskott vanligtvis utsöndras genom urinen, kan mycket stora doser orsaka magproblem, njurstenar och andra biverkningar.


Är C-vitamin bra för immunförsvaret?

Ja, C-vitamin bidrar till immunförsvarets normala funktion och stärker kroppens försvar mot sjukdomar.


Kan C-vitamin hjälpa till att förhindra förkylning?

Även om C-vitamin inte nödvändigtvis förhindrar förkylning kan det minska varaktigheten och svårighetsgraden av symptom.


Vad är skillnaden mellan naturligt och syntetiskt C-vitamintillskott?

Syntetiskt C-vitamin är kemiskt identiskt med naturligt C-vitamin, men det är tillverkat i laboratorier istället för att extraheras från naturliga källor. Effektiviteten skiljer sig generellt inte åt, men naturliga källor kan ha andra näringsämnen och fördelar.


Är det bäst att ta C-vitamintillskott på morgonen eller kvällen?

Tidpunkten när du tar C-vitamintillskott är mestadels en preferensfråga. Vissa människor kan dock uppleva att C-vitamin ger dem energi, så de kan föredra att ta det på morgonen.


Kan C-vitamin orsaka magproblem?

Ja, höga doser av C-vitamin kan orsaka magbesvär som diarré, illamående och magsmärtor.


Hur förvarar man C-vitamintillskott?

C-vitamintillskott bör förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus. Förvara dem utom räckhåll för barn.


Kan jag ta C-vitamin tillsammans med andra mediciner?

Det beror på medicinen. C-vitamin kan interagera med vissa mediciner, så det är viktigt att rådgöra med en läkare innan man kombinerar C-vitamin med andra läkemedel.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.