Bästa Citrullin 2023

I dagens träningsvärld är strävan efter förbättrad prestanda och snabbare återhämtning en ständig process för fitnessentusiaster och idrottare.


Trots det breda utbudet av kosttillskott, står många konsumenter inför utmaningen att hitta pålitliga produkter som verkligen levererar de önskade effekterna för ökad prestanda och uthållighet.


Citrullin, en icke-essentiell aminosyra, har framträtt som ett tillskott med lovande förmåga att öka kväveoxidproduktionen, förbättra blodflödet, och därmed öka syresättningen till musklerna under träning.


Att integrera Citrullin-tillskott i den dagliga regimen kan vara ett strategiskt val för den som ser allvarligt på sin fysiska utveckling. Noggrannhet vid val av produkt och dosering är dock central, och det rekommenderas att man söker råd från kvalificerade hälsoexperter för optimala resultat.


Med rätt tillämpning kan Citrullin bidra till förbättrad muskelprestanda, minskad trötthet och snabbare återhämtning, vilket leder till märkbara förbättringar i träningsintensitet och prestanda över tid.

5 hälsofördelar med Citrullin-tillskott:

 • Förbättrat blodflöde:Citrullin kan öka produktionen av kväveoxid i kroppen, vilket hjälper till att vidga blodkärlen och förbättrar blodflödet till vävnader, inklusive muskler.
 • Ökad uthållighet under träning: Genom att förbättra blodflödet och minska uppbyggnaden av ammoniak i blodet, kan citrullin bidra till att öka uthålligheten under aerob och anaerob träning.
 • Snabbare återhämtning: Citrullin kan hjälpa till att minska muskeltrötthet och förbättra återhämtningsprocessen efter träning genom att förbättra avlägsnandet av slaggprodukter som laktat och ammoniak.
 • Ökat muskelpump: För de som är intresserade av muskelpump under styrketräning kan citrullin bidra till mer märkbara och längre varaktiga pumpar tack vare förbättrat blodflöde.
 • Stöd för hjärt-kärlhälsan: Genom att förbättra blodkärlens funktion och blodflöde kan citrullin indirekt stödja hjärt-kärlhälsan.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Bäst i test produkten Core Citrulline ser ut så här.

Core Citrulline

Core Citrulline toppar listan som bäst i test på grund av sin höga kvalitet och rena form av citrullin. Med en stark dosering som riktar sig till seriösa idrottare och fitnessentusiaster, står den ut som den optimala produkten för att maximera prestanda och uthållighet.

Mest prisvärda

Den mest prisvärda produkten BioTechUSA Citrulline Malate Powder ser ut så här.

BioTechUSA Citrulline Malate Powder

BioTechUSA’s Citrulline Malate Powder är utvald som mest prisvärd. Det erbjuder en generös mängd citrullin malat till ett konkurrenskraftigt pris, samtidigt som det behåller en hög standard på produkten.

Bästa budgetvalet

Bästa budgetvalet Star Nutrition Citrullin Malate ser ut så här.

Star Nutrition Citrullin Malate

Star Nutrition Citrullin Malate är bästa budgetvalet tack vare dess överkomliga pris och goda kvalitet. Även om den har en något lägre mängd per förpackning jämfört med BioTechUSA, erbjuder den fortfarande alla de fördelar som en citrullin malat-produkt ska ge.

Core Citrulline

4,5/5,0

Bäst i test produkten Core Citrulline ser ut så här.

Core Citrulline är ett kosttillskott som primärt är avsett för idrottare och träningsentusiaster som söker att maximera sin prestation och återhämtning. Produkten innehåller ren citrullin-DL-malat, en förening av den icke-essentiella aminosyran citrullin och äppelsyra (malat), vilket optimerar upptaget av citrullin i kroppen.

Detta tillskott är speciellt utvecklat för att öka produktionen av kväveoxid i kroppen, vilket bidrar till en förbättrad blodcirkulation och därmed kan ge en förstärkt muskelpump under träning. Muskelcellernas ökade blodfyllnad kan inte bara bidra till ökad styrka och uthållighet, utan också till en snabbare tillväxt och återhämtning efter träningen. Citrullin fungerar som en prekursor till L-arginin i kväveoxidproduktionen, och indirekt bidrar detta till avslappning av blodkärlen och förbättrad syretransport till arbetande muskler.

Genom att öka argininnivåerna och därmed kväveoxidproduktionen, kan Core Citrulline bidra till att förlänga uthålligheten och minska trötthet under träningen. Det är också lämpligt att kombinera med andra tillskott som kreatin eller pre-workout-produkter för en synergistisk effekt.

 • Innehåller ren citrullin-DL-malat för snabb och effektiv absorption.
 • Förbättrar muskelpump och blodflöde under träning.
 • Kan bidra till ökad uthållighet och minskad trötthet.

Plus:

 • Ökad Muskelpump: Genom att öka kväveoxidnivåerna ger Core Citrulline användaren en stark och varaktig muskelpump, vilket är önskvärt under styrketräning.
 • Förbättrad Uthållighet: Supplementering med citrullin har visat sig bidra till ökad uthållighet och prestation, vilket gör träningen mer effektiv.
 • Snabb Återhämtning: Förbättrat blodflöde innebär att musklerna får mer syre och näringsämnen, vilket kan påskynda återhämtningsprocessen efter träning.

Värt att fundera över:

 • Medicinska tillstånd: Individer med medicinska tillstånd, särskilt de med hjärt-kärlsjukdomar eller högt blodtryck, bör rådfråga läkare innan användning av Core Citrulline.
 • Dosering: Det är viktigt att inte överskrida rekommenderad dagsdos och att produkten används som ett komplement till en varierad kost.

BioTechUSA Citrulline Malate Powder

4,2/5,0

Den mest prisvärda produkten BioTechUSA Citrulline Malate Powder ser ut så här.

BioTechUSA Citrulline Malate Powder är ett kosttillskott som är särskilt utformat för att ge sportutövare och fitnessentusiaster en ökad muskelpump och förbättrad uthållighet under träningen. Med 2990 mg L-Citrullin per portion, är detta pulver ett koncentrerat sätt att inta den icke-essentiella aminosyran L-citrullin som kroppen annars måste få i sig genom kost eller tillskott.

L-Citrullin spelar en viktig roll i kroppens förbränningsprocess, bidrar till omvandlingen av mat till energi och hjälper till att eliminera mjölksyra från musklerna. Formuleringen av detta tillskott kombinerar L-citrullin med äppelsyra, vilket inte bara kan förbättra produktionen av kväveoxid för ökad blodcirkulation utan även stödja energiproduktionen och snabbare återhämtning genom att minska ackumulationen av mjölksyra. Denna naturliga produkt är fri från smakämnen och onödiga tillsatser, vilket gör den idealisk för de som föredrar en ren och oförändrad form av tillskott.

 • Ren och koncentrerad form av L-Citrullin.
 • Bidrar till ökad muskelpump och uthållighet.
 • Stödjer energiproduktion och effektiv borttagning av mjölksyra.

Plus:

 • Renhet: BioTechUSA Citrulline Malate Powder är fri från beta alanin och smakämnen, vilket ger en ren produkt som fokuserar på L-Citrullinets fördelar.
 • Effektivitet: Formuleringen av L-Citrullin med äppelsyra kan förbättra kväveoxidsyntesen och energimetabolismen, vilket är fördelaktigt under fysisk aktivitet.
 • Användarvänlighet: En halv skopa blandat med 300 ml vatten gör det enkelt att inta detta tillskott, vilket gör det lätt att inkludera i den dagliga rutinen.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Det är viktigt att följa den rekommenderade doseringen och att gradvis öka intaget för att se hur kroppen reagerar.
 • Allergier och Känsligheter: Även om produkten är fri från många vanliga allergener, bör individer med specifika känsligheter eller allergier granska ingredienslistan noga.

Star Nutrition Citrullin Malate

4,0/5,0

Bästa budgetvalet Star Nutrition Citrullin Malate ser ut så här.

Star Nutrition Citrullin Malate är ett flexibelt och rent kosttillskott som är speciellt designat för att möjliggöra individuell dosering av citrullinmalat, en älskad ingrediens i många pre-workout (PWO) formuleringar. Varje portion ger en kraftfull dos av citrullinmalat, en aminosyra som spelar en viktig roll i ureacykeln och hjälper till att eliminera ammoniak, en biprodukt av muskelövning.

Detta stöder inte bara uthållighet och återhämtning, utan kan också bidra till en ökad produktion av kväveoxid, vilket kan förbättra blodflödet och muskelpump. Med en ren och ofärgad, osötad formula erbjuder denna produkt stora möjligheter för personlig anpassning. Den naturligt syrliga smaken av citrullinmalat gör att den kan blandas med vatten, juice eller andra aminosyror som BCAA eller EAA. Dessutom ger det användaren möjlighet att skapa sin egen PWO genom att kombinera det med andra ingredienser som koffein eller arginin, för en anpassad och effektiv träningsboost.

 • Flexibel dosering: Möjliggör justering av citrullinintaget efter personliga behov och önskemål.
 • Ren formula: Inga tillsatta aromer, färger eller sötningsmedel, vilket gör den lämplig för en mängd olika blandningar och användningsområden.
 • Förbättrar träning: Stöder ökad kväveoxidproduktion och blodflöde, vilket kan bidra till bättre muskelpump och uthållighet.

Plus:

 • Renhet och anpassning: Produkten är ren och utan extra tillsatser, vilket tillåter användare att exakt dosera och kombinera den med andra kosttillskott.
 • Förbättrad prestation: Stödjer effektiv borttagning av ammoniak och bidrar till en ökad muskelpump, vilket kan förbättra prestation och återhämtning.
 • Mångsidighet i användning: Kan användas separat eller i kombination med andra tillskott för att skapa en personligt anpassad PWO-blend.

Värt att fundera över:

 • Starta med en lägre dos: Det är rekommenderat att börja med en lägre dosering för att utvärdera kroppens respons innan man ökar till maximalt rekommenderad dos.
 • Överdosering: Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen, då det är viktigt att följa anvisningarna för att undvika eventuella negativa effekter.

Core Citrulline Caps

3,9/5,0

Produkten Core Citrulline Caps ser ut så här.

Core Citrulline Caps är ett speciellt framtaget kosttillskott som levererar aminosyran citrullin i form av citrullin-DL-malat i bekväma kapslar. Detta ämne är högt värderat inom fitness och bodybuilding för dess förmåga att agera som ett förstadium till kväveoxid (NO), vilket är känt för att förbättra blodflödet och bidra till en ökad muskelpump under träning.

Den unika kombinationen av citrullin och malat ökar inte bara tillgängligheten av citrullin i kroppen utan också effektiviteten i omvandlingen till L-arginin, som är en direkt föregångare till NO. Varje kapsel är noggrant doserad för att säkerställa optimal upptagning och effekt, där en portion på fyra kapslar ger 3 gram L-Citrullin-DL-malat.

Detta tillägg är särskilt användbart för atleter som strävar efter att öka sin uthållighet och prestation vid intensiv träning. Core Citrulline Caps är lätt att ta med sig och inta även när man är på språng, vilket gör det till en praktisk lösning för den som inte vill hantera pulver. Tillskottet är avsett att tas 30-60 minuter innan träning för bästa möjliga resultat.

 • Effektivt förstadium till kväveoxid för förbättrat blodflöde och muskelpump.
 • Citrullin kombinerat med malat för snabbare upptag och effekt i kroppen.
 • Bekväma och lättdoserade kapslar för uthållighets- och styrketräning.

Plus:

 • Praktiskt format: Tillhandahåller citrullin i enkel att svälja kapslar, idealiska för att ta före träning utan besvär.
 • Optimerad upptagning: Citrullin-DL-malat absorberas effektivt av kroppen för snabbare och märkbar effekt.
 • Stöd för prestationsförbättring: Bidrar till ökad muskelpump och uthållighet vilket kan förbättra träningsprestationen.

Värt att fundera över:

 • Tidpunkt för intag: För att maximera effekten, bör kapslarna tas 30-60 minuter före träning.
 • Dosering: Följ rekommenderad dosering för att säkerställa bästa möjliga resultat och undvik att överstiga den föreslagna mängden.

Viterna Citrulline Malate

3,6/5,0

Produkten Viterna Citrulline Malate ser ut så här.

Viterna Citrulline Malate är ett högkvalitativt kosttillskott som tillhandahåller 250 gram av rent citrullin-malat i pulverform. Detta tillskott är särskilt designat för dem som önskar maximera sin träning genom att uppnå en intensiv muskelpump och ökat blodflöde, vilket är essentiellt för näringstransport och muskeltillväxt.

Med 5 gram av citrullin-malat per portion kan användare förvänta sig förbättrad uthållighet och prestation under träningspasset. Citrullin-malat har blivit en stapelvara i många pre-workout (PWO) blandningar, men Viterna ger möjlighet att inta denna kraftfulla ingrediens solo eller att använda den för att skapa en egen, skräddarsydd PWO-blend. Detta pulver är lätt att blanda och har en neutral smak, vilket gör det lämpligt att kombinera med andra smaker och ingredienser.

Den glutenfria formulan av Viterna Citrulline Malate gör den också tillgänglig för individer med glutenintolerans eller de som väljer en glutenfri diet. Med fokus på energiförstärkning är detta tillskott en utmärkt produkt för alla som strävar efter att ta sin fysiska prestation till nästa nivå.

 • Intensiv Muskel Pumpeffekt: Rent citrullin-malat ökar blodflödet för en markant pump under träning.
 • Förbättrar Energi och Prestanda: Med 5 gram per portion kan det bidra till ökad uthållighet.
 • Flexibel Användning: Perfekt för egen PWO-användning eller som en enskild ingrediens för målriktade effekter.

Plus:

 • Flexibilitet: Möjliggör användning ensamt eller i kombination med andra tillskott för att skapa personligt anpassade PWO-formler.
 • Kvalitet: Innehåller rent citrullin-malat utan tillsatta fyllnadsmedel eller onödiga tillsatser.
 • Neutral Smak: Gör det enkelt att blanda med andra ingredienser utan att påverka smaken av din PWO.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Börja med en halv skopa för att bedöma tolerans och effekt, och öka sedan dosen efter behov upp till en skopa.
 • Timing: För optimal effekt, intas pulvret ca 30 minuter före fysisk aktivitet eller träning.

Swedish Supplements L-Citrulline Malate

3,8/5,0

Så här ser produkten Swedish Supplements L-Citrulline Malate ut.

Swedish Supplements L-Citrulline Malate är en högkoncentrerad form av den icke-essentiella aminosyran citrullin i malatform, erbjudande 250 gram ren substans per förpackning. Denna produkt är utformad för den seriösa atleten som vill uppleva fördelarna med förbättrad kväveoxidproduktion och därmed förstärkt blodflöde och näringstillförsel till arbetande muskler. Varje skopa innehåller 5000 mg citrullin malat, vilket bidrar till att öka syresättningen och näringsupptaget i musklerna, förlänga uthålligheten och minska trötthet under intensiva träningspass.

Produkten är avsedd att vara flexibel och kan tas ensam eller läggas till i din befintliga pre-workout (PWO) rutin. Det fria från onödig utfyllnad innebär att du får ren prestanda utan tillsatser, vilket ger dig frihet att anpassa din användning efter eget behov och önskemål. Swedish Supplements försäkrar att denna produkt är avsedd för individer som är seriösa om sin träning och letar efter en kvalitetsprodukt som kan ge dem en extra fördel.

 • Ren och Kraftfull: 5000 mg ren citrullin malat per portion utan onödiga utfyllnadsämnen.
 • Flexibel Användning: Perfekt för enskild användning eller som en del av en anpassad PWO-blandning.
 • Stödjer Kväveoxidproduktion: Hjälper till att öka blodflödet och förbättrar muskeltillväxt och uthållighet.

Plus:

 • Renhet: Swedish Supplements erbjuder en ren citrullin malat produkt som möjliggör exakt dosering utan onödiga tillsatser.
 • Mängd: Med 50 doser per förpackning erbjuder produkten en långvarig tillgång och bra valuta för pengarna.
 • Synergistisk Effekt: Citrullin malat kan bidra till att återanvända och öka produktionen av kväveoxid för bättre prestation och uthållighet.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Börja med rekommenderad dos på cirka 5 g och justera efter behov och personliga mål. Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen.
 • Användning: Konsultera läkare om du är gravid, ammande, lider av sjukdom eller är under medicinsk behandling innan användning av produkten.

Komplett köpguide – Citrullin:

Citrullin är en aminosyra som har blivit populär bland idrottare och träningsentusiaster på grund av dess potential att förbättra blodflödet och öka produktionen av kväveoxid, vilket kan förbättra träningens prestanda och uthållighet. Här är vad du bör tänka på när du köper citrullintillskott:

1. Citrullinmalat vs. L-Citrullin

 • Det finns två huvudsakliga former av citrullintillskott: Citrullinmalat (en kombination av citrullin och äppelsyra) och L-Citrullin. Citrullinmalat är vanligare i pre-workout tillskott på grund av dess förmåga att minska muskeltrötthet. L-Citrullin är ren aminosyra och kan vara mer effektiv för att öka argininnivåerna, en annan aminosyra som är direkt inblandad i produktionen av kväveoxid.

2. Dosering

 • Se till att tillskottet har en adekvat dos av citrullin för att möta dina mål. Förbättring av träningsprestanda har observerats vid doser på 6–8 gram citrullinmalat före träning.

3. Renhet och Kvalitet

 • Kontrollera att tillskottet är fritt från skadliga tillsatser och föroreningar. Produkter som är certifierade av tredjepartstestning eller som har god tillverkningssed (GMP) är att föredra.

4. Synergieffekter med Andra Ingredienser

 • Vissa tillskott kombinerar citrullin med andra pre-workout ingredienser som beta-alanin, BCAA, eller koffein. Besluta om du vill ha en ren citrullinprodukt eller en med ytterligare ingredienser baserat på dina träningsbehov.

5. Allergier och Diet

 • För de som har allergier eller särskilda kostbehov, var noga med att tillskottet inte innehåller några ingredienser du vill undvika. Kontrollera också att det passar med din diet, till exempel om du är vegetarian, vegan eller glutenintolerant.

6. Löslighet och Smak

 • Vissa föredrar kapslar för att undvika smaken, medan andra föredrar pulver som kan blandas i shakes eller drycker. Prova olika typer för att se vilken form som passar dig bäst.

7. Märke och Tillverkarens Rykte

 • Välj tillverkare som har ett gott rykte för att producera högkvalitativa tillskott och som är öppna med sin information om var produkten tillverkas och under vilka förhållanden.

8. Pris per Dose

 • Beräkna kostnaden per dos för att jämföra värdet mellan olika märken och produkter. Ett lägre pris är inte alltid bättre om det innebär en lägre dos eller sämre kvalitet.

9. Hållbarhetsdatum och Förpackning

 • Kontrollera hållbarhetsdatum och förpackningens kvalitet. En bra förpackning bör skydda mot fukt och ljus för att hålla tillskottet effektivt längre.

10. Användarrecensioner och Feedback

 • Läs recensioner och feedback från andra användare. Även om individuella erfarenheter varierar, kan detta ge dig en uppfattning om produkten uppfyller dess påstådda fördelar.

Vanliga frågor och svar om


Vad är citrullin?

Citrullin är en icke-essentiell aminosyra, vilket betyder att kroppen kan producera den, även om den också kan fås genom kosten eller tillskott.


Vilka är fördelarna med citrullintillskott?

Fördelarna inkluderar potentiell förbättring av uthållighet och träningsprestation, förbättrad blodflöde genom ökad kväveoxidsyntes och hjälp med att reducera trötthet.


Hur fungerar citrullin i kroppen?

I kroppen omvandlas citrullin till arginin, en annan aminosyra som är nödvändig för kväveoxidsyntes, vilket kan förbättra blodflödet och syretillförsel till musklerna.


Vilken form av citrullintillskott är bäst: citrullinmalat eller L-citrullin?

L-citrullin är ren citrullin, medan citrullinmalat kombinerar citrullin med äppelsyra. Citrullinmalat kan vara mer effektivt för att förbättra träningsprestanda på grund av äppelsyrans inverkan på energiproduktionen.


Hur mycket citrullin ska jag ta?

Doseringar i studier varierar, men ofta används 6–8 gram citrullinmalat eller något mindre för L-citrullin. Följ alltid tillverkarens rekommenderade dosering.


När ska jag ta citrullintillskott?

Det är vanligast att ta citrullin 30–60 minuter före träning för att maximera dess pre-workout fördelar.


Finns det några biverkningar av att ta citrullin?

Citrullin tolereras väl och biverkningar är ovanliga, men i höga doser kan det orsaka magbesvär eller diarré.


Kan citrullin förbättra hjärt-kärlhälsan?

Det finns några bevis för att citrullin kan förbättra blodkärlens funktion och därför potentiellt ha en positiv inverkan på hjärt-kärlhälsan.


Vilka livsmedel innehåller citrullin?

Vattenmelon är en rik källa till citrullin. Andra källor inkluderar gurka och meloner.


Kan citrullin hjälpa till med erektil dysfunktion?

På grund av dess effekt på blodflödet, har vissa studier föreslagit att citrullin kan hjälpa till med erektil dysfunktion, men mer forskning behövs.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.