I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa EAA-tillskotten på marknaden.

Bästa EAA-tillskott 2023

Med en växande trend mot optimerad kost och träning, letar många individer efter information om EAA-tillskott (essentiella aminosyror) och deras fördelar för muskelbyggande och återhämtning.

Trots den omfattande marknadsföringen av EAA-produkter, är det fortfarande oklart för många konsumenter hur dessa tillskott skiljer sig från andra proteinkällor, när de ska konsumeras, och vilka faktiska vetenskapliga bevis som stödjer deras användning.

 Genom att granska aktuell forskning, vetenskapliga studier och expertrekommendationer, kommer vi att ge en omfattande överblick av EAA-tillskott, deras fördelar, potentiella biverkningar och bästa användningsområden.

Denna information är avsedd för alla, från den genomsnittliga gymgåaren som vill maximera sina träningsresultat, till professionella idrottare och tränare som söker konkret vetenskaplig information för att optimera prestationsförmågan.

Vår målsättning är att presentera informationen på ett klart och begripligt sätt, så att alla, oavsett tidigare kunskapsnivå, kan förstå och dra nytta av fakta och insikter om EAA-tillskott. Genom att leverera opartisk och välgrundad information, strävar vi efter att bygga en stark och ömsesidig förståelse med vår publik.

Fem hälsofördelar med EAA-tillskott

 • Stimulerar proteinsyntes: EAA-tillskott kan öka proteinsyntesen, vilket stödjer muskeluppbyggnad och reparation.
 • Optimerar muskelåterhämtning: Snabbare och effektivare återhämtning efter träningspass tack vare förbättrad proteinsyntes.
 • Stödjer kroppens energiproduktion: EAAs kan användas som en energikälla under långvarig träning.
 • Förbättrar mental fokus: Några EAAs är förkursorer till neurotransmittorer som kan påverka humör och kognitiv funktion.
 • Stödjer immunfunktion: EAA-tillskott kan stärka immunförsvaret, särskilt vid intensiv träning.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten Core EAA Powder ut.

Core EAA Powder

Med sin höga koncentration av essentiella aminosyror och en portionsstorlek som verkligen ger valuta för pengarna, tar Core EAA Powder hem titeln ”Bäst i Test”. Detta tillskott är formulerat för att optimera muskelåterhämtning och tillväxt, vilket gör det till ett idealiskt val för de som seriöst strävar efter att förbättra sin träning.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten BiotechUSA EAA Zero ut.

BiotechUSA EAA Zero 350g

BiotechUSA EAA Zero ger inte bara en utmärkt blandning av essentiella aminosyror utan erbjuder detta till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Med 25 portioner i varje förpackning och en sammansättning som stödjer optimal muskelfunktion, är det svårt att hitta ett bättre värde för pengarna. För den medvetna konsumenten som inte vill kompromissa med kvaliteten men ändå letar efter prisvärdhet, är BiotechUSA EAA Zero det självklara valet.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet Better You Amino Tabletter ut.

Better You Amino Tabletter

För dem som söker ett effektivt aminosyretillskott utan att bryta banken, är Better You Amino Tabletter svaret. Med 33 portioner i varje förpackning och en lättanvänd tablettform, erbjuder det bekvämlighet och kvalitet till ett budgetvänligt pris. Detta tillskott är ett utmärkt val för nybörjare eller de som vill prova aminosyror utan stora ekonomiska förpliktelser.

Core EAA Powder

4,3/5,0

Så här ser bäst i test produkten Core EAA Powder ut.

Core EAA Powder från Svenskt Kosttillskott är ett premiumkosttillskott som innehåller 9 essentiella aminosyror av högsta kvalitet. Dessa aminosyror spelar en avgörande roll för att bibehålla och bygga upp muskelmassa. Dessutom är Core EAA förstärkt med L-glycin som stimulerar utsöndringen av kväve och vitamin B6, vilket hjälper till att transportera aminosyrorna och medverkar i proteinomsättningen.

En av de stora fördelarna med detta tillskott är att det främjar muskeluppbyggnaden utan att tillföra fett eller kolhydrater. Denna produkt kommer även med en förbättrad smakformulering, vilket ger användarna en behaglig upplevelse vid intag.

 • Innehåller 9 essentiella aminosyror av hög kvalitet.
 • Förstärkt med L-glycin och vitamin B6.
 • Främjar muskeluppbyggnaden utan att innehålla fett eller kolhydrater.
 • Förbättrad smakformulering.

Plus:

 • Bibehåller befintlig muskelmassa.
 • Stimulerar uppbyggnaden av ny muskelmassa.
 • Utmärkt smak tack vare förbättrad smakformulering.

Värt att fundera över:

 • Förvaras torrt, svalt och skyddat från direkt solljus.

BiotechUSA EAA Zero

4,1/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten BiotechUSA EAA Zero ut.

BiotechUSA EAA Zero är ett högkvalitativt kosttillskott som erbjuder essentiella aminosyror (EAA). Eftersom kroppen inte kan producera dessa aminosyror på egen hand, måste de tillföras via kosten eller tillskott. Med EAA Zero får du tillgång till dessa viktiga aminosyror i en ren, redan spjälkad form, vilket gör dem idealiska att konsumera i samband med träning.

Produkten är fri från både socker och fett, vilket gör den särskilt lämplig under diet eller för dem som vill undvika extra kalorier. Med 25 doser per förpackning och snabb upptagningsförmåga, fungerar BiotechUSA EAA Zero som en pålitlig följeslagare, oavsett om den tas före, under eller efter träningen.

 • Innehåller essentiella aminosyror (EAA) som kroppen inte kan producera på egen hand.
 • Fritt från socker och fett.
 • Idealisk att ta i samband med träning.
 • 25 doser per förpackning.

Plus:

 • Erbjuder ren, spjälkad form av EAA för snabbare upptag.
 • Lämplig för användning under diet tack vare sin sockerfria sammansättning.
 • Flexibilitet i användning – kan konsumeras före, under eller efter träningspasset.

Värt att fundera över:

 • Inte lämplig för barn, gravida eller de med särskilda medicinska tillstånd.

Better You Amino Tabletter

4,1/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet Better You Amino Tabletter ut.

Better You Amino Tabletter är ett kosttillskott som erbjuder aminosyror utvunna från spjälkat vassleprotein. Vassleprotein är känd för sitt höga biologiska värde och ses som en av de mest premium proteinkällorna. Genom att använda vassleprotein, ger dessa tabletter samma aminosyraprofil som det naturliga proteinet, vilket innebär att konsumenten får en dos av +9 000 mg fria aminosyror med en full dosering.

Denna produkt är speciellt användbar för individer som vill komplettera sitt proteinintag, särskilt efter träning. Aminosyror spelar en avgörande roll i muskelreparation och återhämtning, och att ta dessa tabletter tillsammans med mycket vätska kan bidra till bättre muskelåterhämtning och tillväxt. Rekommendationen är att svälja tabletterna hela, och de kan tas upp till tre gånger om dagen, beroende på träningsintensitet och kostbehov.

 • Fria aminosyror utvunna från spjälkat vassleprotein.
 • +9 000 mg fria aminosyror per daglig dos.
 • Används idealiskt efter träningspass för optimal återhämtning.
 • Tabletterna har samma aminosyraprofil som vassleprotein.

Plus:

 • Ger en betydande mängd fria aminosyror som stödjer muskelåterhämtning.
 • Användning av vassleprotein som bas garanterar högkvalitativa aminosyror.
 • Flexibel dosering beroende på träningsintensitet och kostbehov.

Värt att fundera över:

 • Tabletterna bör sväljas hela med rikligt med vätska för optimal absorption.

Better You Premium EAA

4,0/5,0

Så här ser produkten Better You Premium EAA ut.

Better You Premium EAA är ett framstående kosttillskott som erbjuder grenade aminosyror med en extra hög halt av L-leucin. Ett optimalt val för idrottare och de som tränar intensivt, det inte bara stöder upprätthållandet av muskelmassa, utan ger även extra bränsle och energi för de mest krävande träningspassen. Ett unikt drag med denna produkt är tillsatsen av rödbetspulver och mineraler från kokosvattenpulver.

Medan kokosvatten bidrar med kalium och elektrolyter för att motverka uttorkning under längre träningspass, erbjuder rödbetor en rik källa till nitrater, vitaminer och viktiga mineraler som zink och magnesium. För att tillgodose olika smakpreferenser finns detta tillskott tillgängligt i utsökta smaker som Päron/Krusbär, Jordgubb/Kiwi och Ananas.

 • EAA i pulverform som bidrar till normal muskelsyntes.
 • Innehåller grenade aminosyror med hög halt av L-leucin.
 • Förstärkt med mineraler från kokosvattenpulver och rödbetspulver.
 • Erhålllig i flera goda smaker.

Plus:

 • Bidrar till att bibehålla muskelmassa, särskilt viktigt för aktiva individer.
 • Erbjuder extra energi under krävande träningspass tack vare sitt innehåll av grenade aminosyror.
 • Rödbetspulver och kokosvattenpulver förstärker produkten med viktiga vitaminer, mineraler och elektrolyter.

Värt att fundera över:

 • Även om produkten har många fördelar bör rekommenderad dos ej överskridas.

Self Omninutrition EAA Pro 500 g

3,3/5,0

Så här ser produkten Self Omninutrition EAA Pro 500 g ut.

Self Omninutrition EAA Pro är ett kraftfullt aminosyratillskott som tillhandahåller de åtta essentiella aminosyror (EAA) som kroppen inte kan producera på egen hand. Dessa aminosyror fungerar som kärnan i muskeluppbyggnaden och stödjer många av kroppens fysiologiska funktioner.

Inte bara främjar EAA Pro muskeluppbyggnaden, men det förhindrar också fettansamling runt buken, underlättar återhämtningen efter träning, och minskar muskelnedbrytningen. Trots att aminosyratillskott traditionellt är kopplade till idrottare, kan även icke-idrottare dra nytta av produktens många fördelar, inklusive förbättring av sömn, koncentration och energinivåer.

En intressant aspekt av denna produkt är dess förmåga att bidra till betydande viktnedgång när den kombineras med en kalorireducerad kost. Även personer som inte deltar i sportaktiviteter kan behålla sin muskelmassa tack vare denna produkt. För bästa resultat, ta en portion av EAA Pro före, under eller efter fysisk aktivitet, eller vid behov under dagen. Med smakalternativ som Apelsin och Tropical, kan konsumenterna njuta av en uppfriskande dryck samtidigt som de ger sitt kropp det stöd den behöver.

 • Innehåller essentiella aminosyror (EAA) som kroppen inte kan producera.
 • Främjar muskeluppbyggnad och förhindrar fettansamling runt buken.
 • Lämpar sig för både idrottare och icke-idrottare.
 • Stödjer många fysiologiska funktioner inklusive sömn och koncentration.
 • Rekommenderad dosering: 1 portion vid behov, speciellt kring fysisk aktivitet.
 • Tillgänglig i smakerna Apelsin och Tropical.

Plus:

 • Bred spektrum av aminosyror som stöder en mängd kroppsfunktioner.
 • Underlättar muskeluppbyggnad och minimerar muskelnedbrytning.
 • Bidrar till att förhindra oönskad fettansamling, särskilt runt bukområdet.

Värt att fundera över:

 • Bäst att tas i samband med fysisk aktivitet för optimalt resultat.

Star Nutrition Supreme EAA 250g (+caffeine)

3,8/5,0

Så här ser produkten Star Nutrition Supreme EAA 250g (+caffeine) ut.

Star Nutrition introducerar Supreme EAA, ett högkvalitativt aminosyratillskott designat speciellt för dig som vill ge din kropp de essentiella aminosyrorna den behöver men inte kan tillverka på egen hand. Varje servering av Supreme EAA levererar en imponerande mängd på 9 600 mg EAA. Med sin lätthanterliga blandning, kan denna produkt snabbt integreras i din dagliga rutin – allt du behöver är en shaker.

Än mer imponerande är att Supreme EAA erbjuds utan tillsatt socker, vilket gör det till ett idealiskt val för dem som är medvetna om sitt sockerintag. Detta tillskott är särskilt effektivt efter träning, fungerar som ett alternativ till en konventionell proteindrink. Tack vare dess fria form av aminosyror, tas de snabbt upp av kroppen utan behov av att först spjälkas. Supreme EAA har även en utsökt smak, vilket bevisar att man inte behöver kompromissa mellan smak och näringsvärde.

 • Erbjuder 9 600 mg EAA per servering.
 • Inga tillsatta sockerarter – perfekt för dietmedvetna individer.
 • Aminosyror i fri form för snabb upptagning av kroppen.
 • Idealisk efter träning eller som mellanmål för konstant tillförsel av EAAs.
 • Rekommenderad dos: 1 skopa blandad med 3 dl vatten.

Plus:

 • Högt innehåll av essentiella aminosyror stödjer optimal muskelreparation och tillväxt.
 • Fri från onödiga tillsatser och tillsatt socker, vilket gör det till ett hälsosamt val för de flesta.
 • Lättblandad och delikat smak gör den till en njutbar del av din dagliga rutin.

Värt att fundera över:

 • Använd endast som rekommenderat; undvik att överskrida den rekommenderade dagliga dosen.

GAAM EAA 400 g

4,2/5,0

Så här ser produkten GAAM EAA 400 g ut.

GAAM EAA markerar sig som ett framstående tillskott inom sportnutrition med sitt fokus på essentiella aminosyror (EAA) – aminosyror som är avgörande för muskeluppbyggnad och proteinsyntes men som kroppen inte kan producera själv. Till skillnad från traditionella proteinpulver som först måste brytas ned innan kroppen kan dra nytta av dem, erbjuder GAAM EAA aminosyror i ren form.

Detta säkerställer en snabb upptagning och omedelbar tillgång för musklerna. En portion GAAM EAA före, under eller efter träning kan signifikant stimulera muskeltillväxt och påskynda återhämtning. För de som väger för- och nackdelarna mellan EAA och BCAA (grenade aminosyror), bör det noteras att medan BCAA innehåller tre aminosyror, har EAA nio, vilket ger en bredare uppsättning byggstenar för kroppens behov.

Med en variation av smaker, från Ananas till Supersurt, blir det en njutning att konsumera. Ytterligare pluspunkter är att produkten är lämplig för veganer och vegetarianer och är fri från allergener som gluten, laktos, mjölkprotein, och mycket mer.

 • Innehåller essentiella aminosyror, vitala för muskeluppbyggnad och proteinsyntes.
 • Snabbt upptag av kroppen, tillhandahåller omedelbart näringsämnen till musklerna.
 • Flera smakalternativ, från Ananas till Supersurt.
 • Vegan- och vegetariskvänlig.
 • Fri från vanliga allergener såsom gluten, laktos, mjölkprotein, och mer.

Plus:

 • Direkt tillgång till musklerna tack vare aminosyror i ren form.
 • Bred smakprofil för att tillgodose olika smakpreferenser.
 • Allergivänlig och passar många dieter, inklusive veganer och vegetarianer.

Värt att fundera över:

 • Följ rekommenderad dosering, 1 skopa blandad med 300 ml vatten.

Delta Nutrition EAA Amino

4,2/5,0

Så här ser produkten Delta Nutrition EAA Amino ut.

Delta Nutrition EAA Amino är ett kosttillskott som primärt riktar sig till dem som vill bibehålla och förbättra sin muskelmassa. Med dess innehåll av essentiella aminosyror, garanterar denna produkt ett snabbt upptag, vilket gör den optimal för konsumtion antingen före eller direkt efter ett träningspass.

Dessa aminosyror är essentiella, vilket innebär att de inte kan produceras av kroppen själv, men är vitala för kroppens funktion. Därför måste de intas genom kost.Delta Nutrition EAA Amino är speciellt formulerad för att aktivera proteinsyntesen, som är den process genom vilken nya proteiner skapas i kroppen, vilket är avgörande för muskelbyggnad.

Med sin höga koncentration av L-Leucin, tillsammans med andra nyckelaminosyror, verkar den för att motverka muskelnedbrytning, och istället stimulera uppbyggnaden av ny muskelmassa. Den levereras i en delikat passionsfruktssmak, vilket ger en uppfriskande och njutbar dryck vid varje tillfälle.

 • Innehåller en blandning av essentiella aminosyror för optimal muskelstöd.
 • Snabbt upptag för omedelbar effekt före eller efter träning.
 • Främjar proteinsyntes och motverkar muskelnedbrytning.
 • Innehåller en potent dos av L-Leucin, som är känd för att stödja muskeluppbyggnad.
 • Levereras i en utsökt passionsfruktssmak för en uppfriskande upplevelse.

Plus:

 • EAA Amino ger en direkt källa till livsnödvändiga aminosyror som kroppen inte kan producera på egen hand.
 • Förutom att förbättra muskeluppbyggnaden, hjälper den också till att förebygga muskelnedbrytning efter intensiv träning.
 • Den snabba absorptionen garanterar omedelbara fördelar, särskilt när den konsumeras i samband med träning.

Värt att fundera över:

 • Följ rekommenderat doseringsförslag av en skopa (12 g pulver) blandad med 2,5-3,5 dl vatten, och intas bäst före och direkt efter träning.

Star Nutrition Ultimate EAA Complex 256g

3,8/5,0

Så här ser produkten Star Nutrition Ultimate EAA Complex 256g ut.

Star Nutrition’s Ultimate EAA Complex är ett avancerat kosttillskott designat för de som är seriösa med sitt träningsregime och vill få mest ut av sina återhämtningsperioder. Med en imponerande mängd av 10,5 gram EAA per portion, säkerställer denna produkt att din kropp har alla de essentiella aminosyror den behöver för att stödja muskeluppbyggnad och reparation.

Aminosyrorna är i fri form, vilket innebär att de snabbt och lätt absorberas av kroppen utan behov av nedbrytning. Men vad som verkligen skiljer denna produkt från mängden är tillsatsen av Wellmune®, en varumärkesskyddad ingrediens av betaglukan extraherad från jäst, känd för att ge extra stöd till kroppen, särskilt bland hårdtränande atleter. Oavsett om det tas efter träning eller som ett mellanmål, levererar Ultimate EAA Complex en rik smak och är såväl lättblandad som lättdrucken.

 • Erbjuder en mäktig dos av 10,5 gram EAA per portion.
 • Berikad med den exklusiva ingrediensen Wellmune® för extra kroppsstöd.
 • Fri form av aminosyror för snabbt upptag och absorption.
 • Perfekt för efter träning eller som ett proteinrikt mellanmål.
 • Lättblandad formula med en behaglig smak.

Plus:

 • Ultimate EAA Complex erbjuder en av de högsta EAA-doserna på marknaden, vilket garanterar optimal muskelstöd.
 • Tillsatsen av Wellmune® ger ytterligare kroppsligt stöd, vilket gör det till ett utmärkt val för atleter som tränar hårt och behöver det lilla extra.
 • Aminosyrorna i fri form säkerställer snabb absorption, vilket ger omedelbara fördelar, särskilt när det tas i samband med träning.

Värt att fundera över:

 • Följ alltid rekommenderad dosering: Blanda 14,2 g (1 skopa) med cirka 300 ml vatten och intas i samband med träning eller som mellanmål.

SSN EAA+ 300g

3,9/5,0

Så här ser produkten SSN EAA+ 300g ut.

SSN:s EAA+ är inte bara en annan EAA-produkt, den är en game-changer. Den kombinerar styrkan av alla essentiella aminosyror (EAA), inklusive BCAA, med en speciell ”prestations-blend” som verkligen skiljer den från mängden. Ett av de mest framträdande inslagen i denna blandning är den patenterade ingrediensen AstraGin™, känd för sin förmåga att öka näringsupptaget. Detta innebär att du inte bara får den näring du behöver, men din kropp kan också använda den mer effektivt.

Men det stannar inte där. EAA+ är också infuserad med Raw Coconut Water Concentrate, vilket ger en boost av vitaminer, mineraler och elektrolyter för att hålla dig hydratiserad. Och med tillsatsen av Citrulline malate 2:1, kan du förvänta dig förbättrad blodcirkulation, vilket ger dig den pump och prestation du strävar efter under ditt träningspass. Finns i tre läckra smaker: Sour apple, Raspberry och Pink lemonade, EAA+ ser till att din pre-träning, intra-träning och post-träning näringsstrategi inte bara är optimal, utan också läckra.

 • Fullständigt spektrum av essentiella aminosyror (EAA) inklusive BCAA.
 • Förbättrat näringsupptag tack vare den patenterade ingrediensen AstraGin™.
 • Innehåller Raw Coconut Water Concentrate för hydrering och elektrolytbalans.
 • Citrulline malate 2:1 förbättrar blodflödet och prestationen.
 • Tre läckra smaker att välja mellan.

Plus:

 • Kombinationen av EAA och AstraGin™ säkerställer att din kropp får och absorberar alla nödvändiga näringsämnen.
 • Den inbyggda prestationsblandningen, inklusive Citrulline malate, optimerar blodflöde och muskelpump för bättre prestation.
 • Hydrering är avgörande, och med Raw Coconut Water Concentrate får du de nödvändiga vitaminerna och mineralerna för att hålla dig återfuktad under hela träningspasset.

Värt att fundera över:

 • För bästa resultat, om du har extra tuffa eller längre träningspass, överväg att ta ytterligare en portion.

SOLID Nutrition BLACK LINE EAA+ 440g

3,9/5,0

Så här ser produkten SOLID Nutrition BLACK LINE EAA+ 440g ut.

SOLID Nutrition presenterar stolt sin nya tillskott i den exklusiva serien – Black Line EAA+. Med 20 serveringar av kraftfullt högdoserad EAA, är denna produkt formulerad för att hålla din prestation på sin absoluta spets. Denna unika blandning innehåller essentiella aminosyror av högsta kvalitet, framtagna från svenska råvaror.

EAA är avgörande för muskelproteinsyntes och behöver tillföras genom vår kost. Men Black Line EAA+ stannar inte där. Den är även laddad med näringsrikt kokosvattenpulver, fullspäckad med vitaminer och mineraler som erbjuder både hälso- och prestationsfördelar. Tillskottet av magnesium, kalium och natrium, kritiska elektrolyter, optimerar muskelfunktion och nervsystemets prestanda.

L-Citrullin och taurin har lagts till för att förstärka muskelpump, blodflöde och hydrering. Och naturligtvis, det oumbärliga AstraGin™, som förstärker upptaget av alla näringsämnen du tar in. Avslutningsvis kommer detta tillskott i två otroligt aptitliga smaker: Orange/Mango och Apple/Pear, vilket gör varje dos till en läcker upplevelse.

 • Högdoserad EAA framställd av svenska råvaror för optimal muskelproteinsyntes.
 • Innehåller kokosvattenpulver rikt på vitaminer och mineraler för förbättrade prestationsfördelar.
 • Tillskott av magnesium, kalium och natrium elektrolyter stödjer optimal muskelfunktion.
 • Aminosyrorna L-Citrullin och taurin stödjer muskelpump och blodflöde.
 • Innehåller AstraGin™ för förbättrat näringsupptag.

Plus:

 • Formulerad med essentiella aminosyror som är avgörande för muskeluppbyggnad och återhämtning.
 • Kombinerar både hälso- och prestationsfördelar genom ingredienser som kokosvattenpulver och kritiska elektrolyter.
 • AstraGin™ säkerställer att din kropp absorberar och utnyttjar alla ingredienser till fullo, vilket maximera effekten av tillskottet.

Värt att fundera över:

 • Följ den rekommenderade doseringen: Blanda 2 skopor (22g) med 5-7 dl vatten och konsumera i samband med fysisk aktivitet.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av EAA-tillskott:

Essentiella aminosyror (EAA) är de nio aminosyror som kroppen inte kan producera på egen hand, vilket gör det viktigt för oss att få dem genom kosten eller tillskott. EAA-tillskott har blivit populära inom träningsvärlden och för generellt välbefinnande. Om du överväger att köpa EAA-tillskott finns det flera aspekter att tänka på. Denna guide kommer att hjälpa dig att göra ett informerat val.

1. Helhetssammansättning

 • Kontrollera att alla nio essentiella aminosyror är representerade i tillskottet: histidin, isoleucin, leucin, lysin, metionin, fenylalanin, treonin, tryptofan och valin. Proportionerna kan variera, men alla bör vara närvarande.

2. Dosering

 • Läs rekommendationerna för dosering på produkten. Dessa kan variera beroende på produktens sammansättning och koncentration.

3. Form av Tillskottet

 • EAA-tillskott finns i olika former, såsom kapslar, tabletter och pulver. Valet av form kan bero på dina preferenser, som om du hellre tar tabletter eller blandar pulver i din dryck.

4. Smak och Sötningsmedel

 • Om du väljer ett pulveriserat tillskott, kom ihåg att smakerna kan variera. Vissa kan innehålla konstgjorda sötningsmedel eller färgämnen, så läs ingredienslistan noggrant om detta är en oro för dig.

5. Renhet och Kvalitet

 • Sök efter produkter som är fria från onödiga fyllnadsmedel eller tillsatser. Certifikation från tredje part kan ge en indikation på produktens renhet och kvalitet.

6. Pris och Varumärke

 • Jämför priser mellan olika märken och produkter. Även om priset inte alltid är en indikation på kvalitet, bör du vara medveten om vad du betalar för. Överväg att välja produkter från ansedda varumärken med goda kundrecensioner.

7. Användningsområde

 • Är du intresserad av EAA-tillskott för allmänna hälsoskäl, återhämtning efter träning, muskeluppbyggnad eller något annat specifikt syfte? Detta kan påverka vilken produkt och dosering som är bäst för dig.

8. Förvaring och Hållbarhet

 • Kontrollera produkten för bäst före-datum och förvaringsanvisningar. Förvara ditt tillskott på en sval, torr plats för bästa hållbarhet.

9. Kundrecensioner

 • Läs recensioner från andra användare för att få en uppfattning om produktens effektivitet, smak, löslighet och andra aspekter.

10. Allergiinformation och Tolerans

 • Om du har allergier, se till att tillskottet inte innehåller några allergener. Vissa personer kan också ha en känslig mage, så börja med en lägre dos för att testa din tolerans.

Vanliga frågor och svar om EAA-tillskott


Vad är EAA?

EAA står för essentiella aminosyror. Dessa är aminosyror som kroppen inte kan producera på egen hand och måste därför erhållas från kosten.


Hur skiljer sig EAA från BCAA?

EAA inkluderar alla de nio essentiella aminosyrorna: histidin, isoleucin, leucin, lysin, metionin, fenylalanin, treonin, tryptofan och valin. BCAA står för grenade aminosyror och inkluderar endast tre av de essentiella aminosyrorna: leucin, isoleucin och valin.


Varför tar folk EAA-tillskott?

EAA-tillskott tas för att stödja muskelbyggnad, förbättra återhämtning efter träning, minska muskelnedbrytning och optimera allmänna hälsobeneficerade effekter av protein.


När är den bästa tiden att ta EAA-tillskott?

Det finns ingen exakt ”bästa” tid, men många föredrar att ta dem före, under eller direkt efter träning för att maximera muskelproteinsyntesen och förbättra återhämtning.


Finns det biverkningar av att ta EAA-tillskott?

I allmänhet anses EAA-tillskott vara säkra när de tas som rekommenderat. Överdriven konsumtion kan dock orsaka biverkningar som magbesvär.


Kan jag få alla mina EAA från mat?

Ja, genom att äta en varierad kost rik på högkvalitativt protein (såsom kött, fisk, ägg och mejeriprodukter) kan du få alla de essentiella aminosyrorna din kropp behöver.


Vad är fördelarna med EAA över ett fullständigt proteintillskott?

EAA-tillskott ger en snabb och bekväm källa till de nödvändiga aminosyrorna utan extra kalorier eller andra makronäringsämnen som finns i kompletta proteintillskott.


Hur doseras EAA-tillskott?

Det varierar beroende på individens behov, träningsintensitet och produktens specifika rekommendationer. Alltid följ anvisningarna på produkten och överväg att konsultera en näringsexpert.


Kan EAA-tillskott hjälpa till med viktminskning?

Även om de primärt är avsedda för muskelbyggnad och återhämtning, kan EAA-tillskott också stödja viktminskning genom att hjälpa till att bevara muskelmassa, vilket kan öka ämnesomsättningen.


Är EAA-tillskott nödvändigt för idrottare?

Medan de inte är ”nödvändiga”, kan idrottare och de som tränar intensivt dra nytta av EAA-tillskott för att maximera muskelreparation och tillväxt.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.