I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa ecdysterone-tillskotten på marknaden.

Bästa Ecdysterone 2024

I dagens hälsomedvetna samhälle strävar människor ständigt efter att optimera sin fysik, styrka och allmänna välbefinnande. Tillägget av kosttillskott till en individuell träningsregim har blivit en vedertagen praxis för många som söker dessa förbättringar.


Även om marknaden är mättad med en mängd olika kosttillskott, är det en ständig utmaning att urskilja vilka tillskott som verkligen fungerar. Med så många alternativ tillgängliga, hur vet man vilka som är säkra och vetenskapligt underbyggda?


Bland de många tillskotten som dyker upp på marknaden, har ett särskilt namn fångat uppmärksamheten hos idrottare och träningsentusiaster – Ecdysterone. Detta ämne, ofta kallat ”Ryska hemligheten” på grund av dess ursprung från forskning i östra Europa, tros ha potent anabol aktivitet utan de negativa biverkningarna förknippade med andra anabola substanser.


Ecdysterone, som naturligt förekommer i vissa växter, erbjuder potentiella fördelar som ökad muskelmassa, förbättrad fysisk prestanda och snabbare återhämtning. Medan ytterligare forskning pågår, tyder tidiga studier på att det kan vara ett väsentligt och säkert komplement för dem som söker att maximera sina träningsresultat.


För de som letar eftert att lägga till i deras träningsregim, kan Ecdysterone vara lösningen. Genom att introducera detta naturliga och potentiellt kraftfulla tillskott i deras kost, kan individer vara på väg mot bättre muskeltillväxt, uthållighet och allmänna träningsprestanda.

Fem hälsofördelar med Ecdysterone:

 • Muskeluppbyggnad: Vissa studier har visat att ecdysterone kan öka proteinsyntesen i muskelcellerna, vilket potentiellt kan bidra till muskeltillväxt.
 • Förbättrad fysisk prestanda: Tidig forskning antyder att ecdysterone kan förbättra muskelstyrka och uthållighet.
 • Minskar trötthet: Ecdysterone kan ha en adaptogen effekt, vilket hjälper kroppen att anpassa sig till stress och minskar känslan av trötthet.
 • Skyddande effekt på levern: Det finns bevis som tyder på att ecdysterone kan ha en skyddande effekt på levern, speciellt i samband med vissa gifter.
 • Antiinflammatoriska egenskaper: Vissa studier tyder på att ecdysterone kan ha antiinflammatoriska effekter, vilket kan vara användbart för att minska inflammation i kroppen.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten SOLID Nutrition BLACK LINE Ecdysterone - 200 mg ut.

SOLID Nutrition BLACK LINE Ecdysterone – 200 mg

SOLID Nutrition BLACK LINE Ecdysterone sticker ut som det bästa valet när det kommer till renhet och dosering. Med en solid dosering av 200 mg Ecdysterone per kapsel och en mängd av 90 kapslar per förpackning, erbjuder produkten en kraftfull och effektiv lösning för dem som är ute efter kvalitet och resultat. Den förpackar kraften av Ecdysterone i en ren och koncentrerad form, vilket gör den till det överlägsna valet för de som är ute efter bäst i test.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten RAW Ecdysterone ut.

RAW Ecdysterone

RAW Ecdysterone ger en bra balans mellan pris och kvalitet. Medan den erbjuder den aktiva ingrediensen Ecdysterone, kommer den till ett pris som är mer överkomligt än många av de premiumalternativ som finns på marknaden. Dessutom säkerställer märket kvaliteten på sin produkt, vilket gör det till ett prisvärt val för dem som vill ha effektiva resultat.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet GAAM Ecdysterone ut.

GAAM Ecdysterone

GAAM Ecdysterone kommer som ett prisvärt alternativ för dem på en budget. Trots sitt lägre pris, kompromissar inte produkten på kvaliteten av Ecdysterone den innehåller. Med 60 tabletter per förpackning erbjuder den en tillräcklig mängd för att ge användarna de fördelar de söker. Detta gör den till det bästa budgetvalet för dem som vill prova på fördelarna med Ecdysterone utan en stor initial investering.

SOLID Nutrition BLACK LINE Ecdysterone – 200 mg

4,4/5,0

Så här ser bäst i test produkten SOLID Nutrition BLACK LINE Ecdysterone - 200 mg ut.

SOLID Nutrition BLACK LINE Ecdysterone är ett muskelbyggande kosttillskott som innehåller den växtbaserade ecdysteroiden, ecdysterone. Med hela 200 mg ecdysterone per kapsel, är detta tillskott utformat för att optimera muskeltillväxt, styrka, förbränning och återhämtning. Ecdysterone, som är en växtsterol, finns naturligt i vissa växter och har i flera studier visat lovande resultat för att kunna påverka styrka, muskelmassa och proteinsyntes.

SOLID Nutrition Ecdysterone är framtaget för att passa både den seriösa idrottaren och den genomsnittliga gymgångaren. Kapslarna är veganska, vilket gör produkten lämplig även för de som följer en vegansk kost.

 • Tillverkare: SOLID Nutrition
 • Innehåll: Ekdysteron (90% Cyanotis Arachnoidea-Extrakt)
 • Särskilda funktioner: Veganska kapslar, 200mg Ecdysterone per kapsel, 30 doser per förpackning

Plus:

 • Optimerad Muskelbyggning: Med 200mg ecdysterone per kapsel, har denna produkt potential att bidra till ökad muskelmassa och styrka.
 • Veganskt Alternativ: De som följer en vegansk livsstil kan dra nytta av detta tillskott eftersom kapslarna är helt veganska.
 • Flexibel Dosering: Användare har möjligheten att anpassa sin dosering baserat på sina individuella behov och mål, med rekommendationer som varierar från 2 till 4 kapslar dagligen.

Värt att fundera över:

 • Cykla Tillskottet: Även om det inte finns konkreta studier som stöder denna rekommendation, föreslår många tillverkare att användare bör cykla ecdysterone-tillskott – dvs. konsumera det i 8 veckor, följt av 4 veckors uppehåll.

RAW Ecdysterone

4,2/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten RAW Ecdysterone ut.

RAW Ecdysterone är ett av de mest omtalade kosttillskotten på marknaden, särskilt bland individer som är engagerade i kraftfull styrketräning och vill bygga muskelmassa. Detta tillskott är rikt på ecdysterone, en naturlig växtsterol som också återfinns som hormon hos vissa insekter. Med 200 mg ecdysterone i varje dos (2 tabletter), är detta tillskott speciellt framtaget för dem som vill maximera sina träningsresultat.

Ecdysterone kan naturligt finnas i vissa födoämnen som spenat och quinoa, men mest koncentrerat finns det i växter som tillhör Cyanotis-familjen. Traditionellt har ecdysterone använts inom kinesisk medicin i samband med fysisk aktivitet, men i modern tid har det fått stor uppmärksamhet inom styrketräningskretsar.

 • Tillverkare: RAW
 • Innehåll: Ecdysterone (20-Hydroxyecdysone) från Cyanotis aranchnoidea-extrakt
 • Särskilda funktioner: Naturlig växtsterol, 200 mg ecdysterone per dos (2 tabletter)

Plus:

 • Naturlig Ingrediens: Ecdysterone som en naturlig växtsterol är känt för att ha potentiella fördelar för muskelbyggande utan artificiella tillsatser.
 • Speciellt För Styrketräning: Anpassad för individer som sysslar med intensiv styrketräning, vilket kan ge maximala träningsfördelar.
 • Traditionellt Använd: Eftersom ecdysterone har använts traditionellt inom kinesisk medicin, har det en historik av fördelaktig användning i samband med fysisk aktivitet.

Värt att fundera över:

 • Doseringsrekommendation: Det är viktigt att följa doseringsrekommendationen och konsumera 2 tabletter en gång per dag för bästa resultat.

GAAM Ecdysterone

4,1/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet GAAM Ecdysterone ut.

GAAM Ecdysterone är ett speciellt formulerat kosttillskott designat för dem som vill optimera sina resultat inom styrketräning och muskelbyggnad. Produkten innehåller ekdysteron, en potent naturlig förening känd för sina fördelaktiga egenskaper när det kommer till att främja en anabol miljö i kroppen, vilket underlättar muskelbyggnad och styrkeökning. Ekdysteron är en naturlig komponent som kan återfinnas i vissa livsmedel som quinoa och spenat.

Utöver ekdysteron är detta tillskott berikat med zink, som bidrar till att upprätthålla normala testosteronnivåer i blodet, samt vitamin B6 som hjälper till att reglera hormonaktiviteten. Kombinationen av dessa ingredienser gör GAAM Ecdysterone till ett kraftfullt verktyg för de som vill maximera sina träningsresultat.

 • Tillverkare: GAAM
 • Innehåll: Ekdysteron, zink, vitamin B6
 • 200 mg ecdysterone per dos (2 tabletter)
 • Särskilda funktioner: Främjar anabol miljö, ökar styrka och muskelmassa

Plus:

 • Naturlig Styrketräning: Ecdysterone hjälper till att förbättra den anabola miljön i kroppen, vilket underlättar muskeltillväxt och styrketräning.
 • Hormonreglering: Med tillägget av zink och vitamin B6 bidrar produkten till att upprätthålla normala testosteronnivåer och reglera hormonaktiviteten i kroppen.
 • Mångsidig Användning: Förutom dess huvudsakliga funktion kan den kombineras med GAAM DAA för en förbättrad helhetseffekt.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Det är viktigt att inte överskrida den rekommenderade doseringen av 2 tabletter dagligen.

Chained Nutrition Ecdysterone

3,6/5,0

Så här ser produkten Chained Nutrition Ecdysterone ut.

Chained Nutrition introducerar Ecdysterone, ett avancerat kosttillskott som inte bara ger hela 100 mg ecdysteron per kapsel utan är också förstärkt med viktiga näringsämnen som zink, svartpepparextrakt, vitamin B5 och B6. Ecdysteron, naturligt förekommande i både insekter och växter, är här hämtat från Cyanotis arachnoidea, vilket säkerställer en hög renhet och kvalitet.

Tack vare zinkinnehållet, kan användare dra nytta av bibehållna testosteronnivåer och förbättrad fertilitet. De tillsatta B-vitaminerna stöder en effektiv hormonreglering. Kosttillskottet är utformat för att räcka i 30 till 60 dagar, beroende på användarens doseringsval. För optimala resultat rekommenderas att kapslarna tas tillsammans med måltider.

 • Tillverkare: Chained Nutrition
 • Innehåll: 100 mg ecdysteron, zink, svartpepparextrakt, vitamin B5 och B6.
 • Särskilda funktioner: Hormonreglering, bevarande av normala testosteronnivåer.
 • 100 mg ecdysterone per tablett. (1–2 tabletter per dag)

Plus:

 • Hög dos Ecdysteron: Varje kapsel levererar 100 mg ecdysteron, vilket främjar anabola processer i kroppen.
 • Stödjer Testosteron och Fertilitet: Med hjälp av zink som kroppen lätt absorberar, hjälper kosttillskottet till att bibehålla normala testosteronnivåer och stödjer en normal fertilitet.
 • Framtagen för Optimal Hormonbalans: Tillskottet av vitamin B5 och B6 bidrar till en normal omsättning av steroidhormoner samt reglerar hormonaktiviteten, vilket gör det till en omfattande lösning för dem som vill maximera sin muskeltillväxt.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Det är viktigt att följa rekommendationen och inte ta mer än 1-2 kapslar per dag. För bästa effekt bör kapslarna tas i samband med måltider.

Sportlab Ecdysterone

3,6/5,0

Så här ser produkten Sportlab Ecdysterone ut.

Sportlab presenterar Ecdysterone, ett unikt kosttillskott utvunnet från naturliga växtsteroler, särskilt designat för att ge ökad muskelmassa och styrka. Ecdysterone, känt som ett av de mest förekommande hormonerna bland leddjur, är nu även bevisat att ge anmärkningsvärda fördelar till människor. Nya vetenskapliga studier visar att individer som tar ecdysterone har betydligt ökad muskelmassa och högre styrkeresultat, jämfört med de som inte tar det.

Den märkbara effekten tros bero på ecdysteronets bindning till östrogen-receptorer (ER) vilket ökar nivåerna av hormonet IGF1. Denna Sportlab produkt kommer i form av tabletter, varav varje tablett ger 100 mg Ecdysterone från spenatextrakt.

 • Tillverkare: Sportlab
 • Innehåll: 100 mg Ecdysterone per tablett, Spenatextrakt.
 • 2 tabletter per dag
 • Särskilda funktioner: Ökad muskelmassa, förbättrad styrka.

Plus:

 • Studiebaserade resultat: Människor som använder ecdysterone uppvisade signifikanta förbättringar i muskelmassa och styrka, styrkt av ny forskning.
 • Naturligt Ursprung: Produkten är utformad från naturlig växtsterol, vilket gör den fri från syntetiska tillsatser.
 • Potent Dosering: Varje tablett ger en robust dos av 100 mg Ecdysterone, optimerad för att ge de bästa resultaten.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Det är viktigt att följa rekommendationen om 2 tabletter dagligen och inte överskrida denna dos.

Redcon1 WarZone

3,3/5,0

Så här ser produkten Redcon1 WarZone ut.

Redcon1 introducerar War Zone, ett kraftfullt muskelbyggande kosttillskott i kompakt pillerform, avsett för de seriösa atleterna som söker att optimera sin muskeltillväxt och styrka. Med sin distinkta blandning av Beta Ecdysterone, L-leucin och Kolekalciferol, garanterar denna formel att ge dina muskler rätt näring för att påskynda återhämtning och tillväxt. Med 500mg Beta Ecdysterone per servering, har detta tillskott potentialen att drastiskt öka muskelproteinsyntesen, samtidigt som L-leucin fungerar som en viktig aminosyra som främjar muskelreparation.

Tillsammans med en riklig dos av Vitamin D från Kolekalciferol, säkerställer War Zone att du inte bara bygger starka muskler utan även stärker ditt immunförsvar och benhälsa. Med 30 serveringar per förpackning och en rekommenderad dosering av tre kapslar per intag, är detta ett måste-ha tillskott för alla som är seriösa med sin träning.

 • Tillverkare: Redcon1
 • Ingredienser: Beta Ecdysterone, L-leucin, Kolekalciferol
 • 500 mg per Beta-Ecdysterone per servering
 • Särskilda funktioner: Boostar muskeltillväxt, Ökar styrka, Främjar muskelåterhämtning.

Plus:

 • Högkvalitativ Formulering: Innehåller en imponerande 500mg Beta Ecdysterone per servering, vilket ökar muskelproteinsyntesen.
 • Mångsidigt Tillskott: Kombinerar muskelbyggande ingredienser med Vitamin D, vilket gynnar både muskelhälsa och immunförsvar.
 • Enkel och Bekväm Dosering: Med tre kapslar per servering, det är enkelt att inkludera i din dagliga rutin.

Värt att fundera över:

 • Intag: För optimala resultat, intag tre kapslar med en proteinrik måltid, helst efter träning.

JACKED Ecdysterone

3,7/5,0

Så här ser produkten JACKED Ecdysterone ut.

JACKED Ecdysterone är ett kraftfullt kosttillskott som kombinerar den unika växtsterolen Ecdysterone med zink och vitamin B6 för att ge dig det bästa stödet i din träningsregim. Med en robust dosering på 200 mg ecdysterone per intag, får du fördelarna med denna växtsterol, som naturligtvis finns i spenat och quinoa, känd för sina anabola egenskaper. Ecdysterone har likheter med kroppens egna steroidhormoner, vilket gör den intressant i kroppsbyggning och fitness-sammanhang.

Zink i formulan stödjer upprätthållandet av normala testosteronnivåer i blodet, medan vitamin B6 bidrar till att reglera hormonaktiviteten. Tillsammans skapar dessa ingredienser en potent blandning som stödjer muskeltillväxt, hormonbalans och övergripande fysisk prestation.

 • Tillverkare: JACKED
 • Ingredienser: Spenatextrakt (Ecdysterone), Zink, Vitamin B6
 • Särskilda funktioner: Högdoseratecdysterone, Reglerar hormonaktivitet, Bibehåller normala testosteronnivåer.
 • 200 mg per Ecdysterone per servering

Plus:

 • Potent Formulering: Med en rejäl 200 mg ecdysterone per dosering, får användaren full nytta av denna kraftfulla växtsterol.
 • Hormonbalans: Formulan är förstärkt med vitamin B6 som hjälper till att reglera hormonaktiviteten och zink som stödjer bibehållandet av normala testosteronnivåer.
 • Naturligt Ursprung: Utvinns från spenatextrakt, vilket ger en naturlig källa till ecdysterone.

Värt att fundera över:

 • Intag: För bästa resultat, inta två tabletter dagligen i samband med mat.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Ecdysterone:

Ecdysterone, även känt som 20-Hydroxyecdysone, är en naturligt förekommande steroidliknande förening som finns i vissa växter och insekter. Den har blivit alltmer populär som ett kosttillskott, särskilt bland idrottare och kroppsbyggare, på grund av dess potentiella anabola effekter. Men som med alla kosttillskott är det viktigt att göra en informerad beslut innan du köper. Här är några viktiga aspekter att tänka på när du funderar på att köpa Ecdysterone:

1. Källa & Renhet

 • Ecdysterone kan utvinnas från flera källor, varav den mest kända är spinat. Se till att produkten klart anger vilken källa den kommer från.
 • Kontrollera om produkten har genomgått några renhetsprov. Detta garanterar att du får en produkt av hög kvalitet utan föroreningar.

2. Dosering

 • Doseringen kan variera beroende på produkt och tillverkare. Vanligtvis rekommenderas en dos på 50-500 mg per dag, men det är viktigt att följa den rekommenderade doseringen på produkten eller rådfråga en läkare.

3. Certifieringar & Tester

 • Försäkra dig om att produkten har testats av tredje part för att verifiera dess innehåll och säkerhet.
 • Om du är en konkurrerande idrottare, dubbelkolla att produkten inte innehåller några förbjudna ämnen.

4. Ingredienser

 • Kontrollera ingredienslistan för att säkerställa att det inte finns några oönskade tillsatser eller fyllnadsmedel.
 • Undvik produkter som innehåller onödiga tillsatser eller konserveringsmedel.

5. Form av Tillskott

 • Ecdysterone finns tillgängligt i olika former som kapslar, tabletter och pulver. Välj den form som är mest bekväm för dig.

6. Varumärke & Rykte

 • Köp från ett välkänt och pålitligt varumärke. Läs kundrecensioner för att få en bättre uppfattning om produktens effektivitet.

7. Pris

 • Jämför priser men kom ihåg att den billigaste produkten inte alltid är den bästa när det kommer till kvalitet och renhet.

8. Interaktioner & Biverkningar

 • Även om Ecdysterone generellt anses vara säkert, bör du alltid prata med en läkare eller näringsfysiolog innan du börjar med ett nytt tillskott, särskilt om du tar andra läkemedel eller har hälsotillstånd.

Vanliga frågor och svar om Ecdysterone


Vad är ecdysterone?

Ecdysterone är en steroidliknande förening som huvudsakligen finns i vissa växter och insekter. Den spelar en viktig roll i insekternas hudbyte och tillväxt.


Vilka potentiella hälsofördelar har ecdysterone?

Forskning har visat att ecdysterone kan ha anabola effekter, vilket potentiellt kan öka muskeltillväxten och styrkan. Andra studier har också föreslagit antiinflammatoriska och antioxidativa fördelar.


Är ecdysterone säkert att konsumera?

De flesta studier tyder på att ecdysterone är relativt säkert när det tas i rekommenderade doser. Men som med alla kosttillskott bör individer konsultera en läkare eller en annan hälsospecialist innan de börjar ta det.


Vilka biverkningar kan ecdysterone ha?

I dagsläget finns det begränsad information om potentiella biverkningar. Vissa personer kan uppleva magbesvär eller allergiska reaktioner.


Hur fungerar ecdysterone?

Exakt hur ecdysterone fungerar i kroppen är ännu inte helt klarlagt. Dock antyder forskning att det kan öka proteinsyntesen och förbättra kvävebalansen, vilket kan bidra till muskelbyggande effekter.


I vilka livsmedel eller växter kan ecdysterone hittas?

Ecdysterone finns i vissa växter som Suma-roten (Pfaffia paniculata), spenat och den traditionella kinesiska örten Leuzea carthamoides.


Hur mycket ecdysterone bör jag ta?

Det optimala doseringsintervall är ännu inte väldefinierat. Doser i studier varierar, och det rekommenderas att följa tillverkarens rekommendationer eller rådfråga en specialist.


Kan jag ta ecdysterone tillsammans med andra kosttillskott?

Det finns begränsad forskning om interaktioner mellan ecdysterone och andra kosttillskott. Som alltid är det bäst att vara försiktig och rådfråga en specialist.


Är ecdysterone förbjudet inom idrott eller doping?

Eftersom ecdysterone har potentiella anabola effekter har det diskuterats om det borde läggas till listan över förbjudna substanser inom idrott. Statusen kan variera beroende på idrottsorgan och land, så det är viktigt att kolla med relevanta idrottsmyndigheter.


Hur länge har ecdysterone använts som ett kosttillskott?

Även om ecdysterone har varit känt i vetenskapliga kretsar i flera årtionden, har dess popularitet som ett kosttillskott ökat under de senaste åren på grund av dess potentiella muskelbyggande effekter.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.