I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa Fenylalanin-tillskotten på marknaden.

Bästa Fenylalanin 2023

Många söker efter information om fenylalanin-tillskott, särskilt med tanke på dess popularitet som ett potentiellt hälsotillskott.

Det finns en växande nyfikenhet om huruvida fenylalanin-tillskott verkligen kan ge de fördelar som ofta associeras med det, som humörhöjning och förbättrad kognitiv funktion. Det finns också oro kring möjliga biverkningar eller interaktioner med andra läkemedel och tillskott.

Genom att dyka djupt in i vetenskaplig forskning, kliniska studier och experternas rön, kommer vi att presentera en heltäckande översikt av fenylalanin-tillskott, dess potential och de aspekter som man bör vara uppmärksam på.

Denna genomgång riktar sig till individer som funderar på att inkludera fenylalanin-tillskott i sin dagliga rutin, liksom hälsoentusiaster och professionella som söker efter opartisk information för att fatta välgrundade beslut.

Informationen är strukturerad för att ge en klar och objektiv bild av ämnet, där vetenskapliga data presenteras på ett förståeligt sätt. Vår avsikt är att skapa en ömsesidig förståelse och förtroende med läsaren genom att förse med kvalitativ och relevant information om fenylalanin-tillskott.

Fem hälsofördelar med Fenylalanin:

 • Neurotransmittorproduktion: Föregångare till dopamin, adrenalin och noradrenalin.
 • Smärtlindring: Kan blockera vissa enzymer som bryter ner endorfiner.
 • Humörstabilisator: Reglerar humöret och kan hjälpa vid vissa typer av depression.
 • Vital för proteinsyntes: Nödvändig för att bygga proteiner i kroppen.
 • Stödjer hudhälsa: Hjälper kroppen att producera melanin.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten Solgar DLPA ut.

Solgar DLPA

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten Healthwell DLPA Fenylalanin 500 ut.

Healthwell DLPA Fenylalanin 500

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet GAAM Phenylalanine ut.

GAAM Phenylalanine

Solgar DLPA

4,4/5,0

Så här ser bäst i test produkten Solgar DLPA ut.

Solgar DLPA erbjuder 500 mg fenylalanin per kapsel, en aminosyra som spelar en vital roll i kroppens kemiska processer. Fenylalanin ombildas i kroppen till tyrosin, som fungerar som en föregångare till flera signalsubstanter. Denna egenskap gör produkten särskilt lämplig att inta i samband med träning, eftersom den kan stödja kroppens naturliga funktioner.

Varje kapsel innehåller både D-fenylalanin och L-fenylalanin, vilket ger en balanserad dosering av dessa komponenter. De vegetabiliska kapslarna är formulerade för att vara fria från socker, salt och stärkelse, vilket gör dem till ett utmärkt val för de som är medvetna om sitt intag av tillsatser. Den ”fria formen” av fenylalanin garanterar bästa möjliga upptag i kroppen.

 • 500 mg Fenylalanin: Varje kapsel innehåller 500 mg fenylalanin som omvandlas till tyrosin.
 • Träningsstöd: Fenylalanin fungerar som en föregångare till flera signalsubstanter, vilket gör den lämplig i samband med träning.
 • Högkvalitativ Formel: Vegetabiliska kapslar fria från socker, salt och stärkelse.

Plus:

 • Optimal Absorption: Den ”fria formen” av fenylalanin säkerställer bästa möjliga upptag i kroppen.
 • Vegetabiliska Kapslar: Ett utmärkt val för dem som undviker animaliska produkter.
 • Balanserad Dosering: Varje kapsel innehåller en kombination av D-fenylalanin och L-fenylalanin.

Värt att fundera över:

 • För bästa resultat bör kapslarna intas med juice eller vatten på tom mage.

Healthwell Fenylalanin 500

3,6/5,0

Så här ser produkten Healthwell Fenylalanin 500 ut.

Healthwell Fenylalanin 500 erbjuder en högkvalitativ källa till den essentiella aminosyran L-fenylalanin. Som en essentiell aminosyra är fenylalanin avgörande för kroppens funktioner, men den måste tillföras externt eftersom kroppen inte kan producera den på egen hand.

Fenylalanin fungerar som en byggsten i protein och spelar en central roll i kroppens produktion av viktiga signalsubstanser, som dopamin och adrenalin, genom att omvandlas till tyrosin. Healthwell’s Fenylalanin 500 ger 500 mg L-fenylalanin i varje lättsvald vegetabilisk kapsel. Denna produkt är formulerad för att ge optimal absorption och effektivitet för dem som söker att komplettera sin kost med denna kritiska aminosyra.

 • 500 mg L-Fenylalanin: Hög dos av den essentiella aminosyran L-fenylalanin per kapsel.
 • Essentiell Aminosyra: Fenylalanin är nödvändig för kroppen och fungerar som en byggsten i protein.
 • Vegetabiliska Kapslar: Lättsvalda kapslar, lämpliga för vegetarianer och veganer.

Plus:

 • Optimerad Absorption: Lätt för kroppen att ta upp tack vare produktens form och sammansättning.
 • Bidrar till Signalsubstanser: Fenylalanin omvandlas till tyrosin, som påverkar signalsubstanser som dopamin och adrenalin.
 • Ren Ingredienslista: Få ingredienser med tydlig märkning för allergener och potentiella spårämnen.

Värt att fundera över:

 • Produkten bör intas med måltid för bästa upptag.

GAAM Phenylalanine

4,1/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet GAAM Phenylalanine ut.

GAAM Phenylalanine är ett svensktillverkat kosttillskott fokuserat på att tillhandahålla kroppen med den essentiella aminosyran L-fenylalanin. Eftersom fenylalanin är essentiell kan inte kroppen själv producera den, vilket gör det nödvändigt att få den via kosten eller tillskott. Den här aminosyran spelar en central roll som byggsten i kroppens proteiner. Intressant nog, bortom sin traditionella roll i proteinuppbyggnad, har fenylalanin visat sig ha betydelse för kroppens mentala fokus och välbefinnande.

När den tas upp av kroppen omvandlas fenylalanin till tyrosin, som är direkt inblandad i produktionen av signalsubstanser som dopamin och adrenalin. GAAM Phenylalanine ger en potent dos på 500 mg per kapsel, vilket ger fördelar som förbättrat humör och potentiellt minskade symtom av depression.

 • Essentiell Aminosyra: Livsnödvändig komponent som kroppen inte kan producera på egen hand.
 • Mental Fokus & Välbefinnande: Fenylalanin kan förbättra humöret och minska depressionssymptom.
 • 500 mg Per Kapsel: Högstyrka kapslar för optimalt tillskott.

Plus:

 • Svensktillverkat: Säkerställer hög kvalitet och rena ingredienser.
 • Omformar Signalsubstanser: Bidrar till produktionen av dopamin och adrenalin, vilket kan ha en positiv inverkan på mentalt fokus och humör.
 • Naturligt Förekommande: Fenylalanin finns naturligt i många matkällor som kött, mjölk, ägg, fisk, nötter och frön.

Värt att fundera över:

 • Rekommenderad dosering på 1 kapsel dagligen bör ej överskridas.

Healthwell DLPA Fenylalanin 500

4,1/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten Healthwell DLPA Fenylalanin 500 ut.

Healthwell DLPA Fenylalanin 500 är ett högkvalitativt kosttillskott som erbjuder en kombination av D- och L-fenylalanin, med en dosering på 500 mg per kapsel. Fenylalanin är en essentiell aminosyra som kroppen behöver men inte kan tillverka på egen hand, vilket gör det nödvändigt att få den genom kosten eller som ett tillskott. DLPA står för DL-fenylalanin, där ”D” och ”L” representerar de kemiska strukturerna i ämnet.

Medan L-fenylalanin är den naturligt förekommande formen, är D-fenylalanin en syntetisk variant. Fenylalanin fungerar som en central beståndsdel i proteinet som hjälper till att bygga upp muskelmassan. Vidare omvandlas den till aminosyran tyrosin i kroppen, vilket spelar en viktig roll i produktionen av signalsubstanser som dopamin och adrenalin. Förpackningen innehåller 60 vegetabiliska, lättsvalda kapslar och rekommenderat intag är en kapsel per dag.

 • Kombination av D- och L-Fenylalanin: Unik kombination som säkerställer både naturliga och syntetiska former.
 • Essentiell Aminosyra: Livsnödvändig för kroppen men produceras inte naturligt.
 • 500 mg Per Kapsel: Stark dosering för optimal effekt.

Plus:

 • Hög Kvalitet: Tillverkad av ett pålitligt märke som fokuserar på rena ingredienser.
 • Bidrar till Neurotransmittor Produktion: Fenylalanin spelar en roll i produktionen av dopamin och adrenalin, vilka är viktiga signalsubstanser.
 • Vegetabiliska Kapslar: Passar vegetarianer och de som söker ett lättsvalt alternativ.

Värt att fundera över:

 • Rekommenderad dosering av 1 kapsel per dag bör inte överskridas.

Solaray L-Fenylalanin

3,3/5,0

Så här ser produkten Solaray L-Fenylalanin ut.

Solaray L-Fenylalanin är ett kosttillskott som erbjuder 500 mg av L-fenylalanin per kapsel. Fenylalanin är erkänd som en av de åtta essentiella aminosyrorna, vilket innebär att kroppen inte kan producera den på egen hand och därför måste den tillföras genom kosten.

L-fenylalanin är särskilt viktig då den fungerar som en föregångare till aminosyran tyrosin, som i sin tur leder till produktionen av flera kritiska neurotransmittorer, inklusive dopamin, adrenalin och noradrenalin. Dessa neurotransmittorer, som hör till katekolaminfamiljen, spelar en nyckelroll i en mängd kroppsfunktioner, särskilt när det gäller humör och mentala processer.

Solaray’s variant av L-fenylalanin skiljer sig ut genom dess unika framställningsmetod: det är framställt via en mikrobiologisk jäsningsprocess. Detta naturligt framställda tillskott syftar till att ge bästa möjliga upptag och effekt i kroppen, vilket säkerställer att du får mesta möjliga nytta av produkten.

 • Essentiell Aminosyra: Fenylalanin är en av åtta essentiella aminosyror som kroppen behöver.
 • Neurotransmittor Föregångare: L-fenylalanin är en förlöpare till kritiska neurotransmittorer som dopamin och adrenalin.
 • Naturligt Framställd: Produkten innehåller L-fenylalanin framställt genom mikrobiologisk jäsningsprocess.

Plus:

 • Stöd för Mental Hälsa: Genom att stödja produktionen av viktiga neurotransmittorer kan L-fenylalanin bidra till bättre humör och mentalt välbefinnande.
 • Optimalt Upptag: Naturligt framställda aminosyror kan ha bättre upptag och effektivitet i kroppen.
 • Vegetabilisk Kapsel: Lämplig för vegetarianer och de som föredrar vegetabiliska alternativ.

Värt att fundera över:

 • Produkten bör förvaras på en torr och sval plats, utom räckhåll för barn.

Self Omninutrtion DLPA 200 g

3,7/5,0

Så här ser produkten Self Omninutrtion DLPA 200 g ut.

Self Omninutrition DLPA är ett kosttillskott som primärt innehåller aminosyran DL-fenylalanin. Denna särskilda aminosyra har visat sig ha flera positiva effekter på kroppen, inklusive att förbättra humöret, minska aptiten och erbjuda en mild smärtlindring. En av de mest anmärkningsvärda aspekterna av DLPA är dess förmåga att producera och aktivera endorfiner, som är kroppens naturliga morfinliknande hormoner.

Dessa endorfiner kan förlänga kroppens smärtstillande reaktioner när den utsätts för skada eller sjukdom. Utöver detta har endorfiner också en betydande inverkan på en rad andra kroppsfunktioner, inklusive hjärtfrekvens, blodtryck och syrekonsumtion. Denna produkt kommer i en generös storlek om 200 g och är ren med en sammansättning av 100% DL-fenylalanin. Det rekommenderade doseringsförslaget är 2 g dagligen före en måltid.

 • Smärtstillande Effekter: DLPA höjer kroppens naturliga smärttröskel genom att producera endorfiner.
 • Hungerdämpande: Bidrar till minskad aptit.
 • Humör Förbättring: Har visat sig ha en positiv inverkan på humöret.

Plus:

 • Naturlig Smärtlindring: Kan hjälpa till att lindra smärta genom att stimulera kroppens produktion av endorfiner.
 • Stöd för Viktkontroll: Kan hjälpa till att minska aptiten, vilket kan vara användbart för dem som försöker kontrollera sin vikt.
 • Stämningsoptimering: Kan hjälpa till att höja humöret och förbättra den allmänna känslan av välbefinnande.

Värt att fundera över:

 • Rekommenderad dos bör följas noga för att undvika eventuell överkonsumtion.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Fenylalanin:

Fenylalanin är en essentiell aminosyra, vilket betyder att den inte kan produceras av kroppen utan måste fås genom kosten. Den används av kroppen för att producera andra aminosyror och är inblandad i produktionen av neurotransmittorer. Om du överväger att köpa fenylalanin som kosttillskott, finns det flera viktiga faktorer att beakta. Den här guiden kommer att hjälpa dig att göra ett informerat val.

1. Form av Fenylalanin

 • Fenylalanin finns i flera former: L-fenylalanin (den naturliga formen som finns i proteiner), D-fenylalanin (en syntetisk variant) och DL-fenylalanin (en blandning av de två). Det är viktigt att förstå skillnaden och välja den form som passar dina behov bäst.

2. Syftet med Användning

 • Var tydlig med varför du vill ta fenylalanin. Är det för att stödja mental hälsa, smärtlindring, eller något annat syfte? Ditt syfte kan påverka vilken form av fenylalanin och vilken dosering som är mest lämplig.

3. Dosering

 • Det är viktigt att följa rekommenderad dosering. För mycket fenylalanin kan leda till biverkningar. Konsultera alltid en läkare eller näringsexpert innan du börjar ta ett nytt tillskott.

4. Renhet och Kvalitet

 • Kontrollera etiketten för att säkerställa att produkten är ren och fri från fyllnadsmedel eller onödiga tillsatser. Produkter som har certifierats av en tredjepart kan vara mer pålitliga när det gäller kvalitet.

5. Källa och Ursprung

 • Föredrar du naturliga källor? Fenylalanin finns i många proteinkällor, men tillskott kan vara av naturligt eller syntetiskt ursprung. Kontrollera produkten för denna information.

6. Kontraindikationer

 • Personer med fenylketonuri (PKU), en genetisk sjukdom, bör undvika fenylalanin. Om du har några medicinska tillstånd eller tar mediciner, diskutera potentiella interaktioner eller problem med en läkare.

7. Biverkningar

 • Även om fenylalanin generellt anses vara säkert i måttliga mängder, kan för stora doser leda till biverkningar. Var medveten om dessa och övervaka din kropps respons när du börjar ett nytt tillskott.

8. Pris och Varumärke

 • Priserna kan variera beroende på märke, renhet och kvalitet. Välj ett ansedda varumärke med positiva recensioner.

9. Förvaring och Hållbarhet

 • Kontrollera utgångsdatum och förvaringsanvisningar. Fenylalanin bör förvaras på en sval, torr plats för att bevara dess effektivitet.

10. Kundrecensioner

 • Läs recensioner från andra användare för att få en känsla av produktens effektivitet och kvalitet.

Vanliga frågor och svar om Fenylalanin


Vad är fenylalanin?

Fenylalanin är en essentiell aminosyra, vilket innebär att kroppen inte kan producera den på egen hand och måste få den från kosten.


Varför tar folk fenylalanin-tillskott?

Tillskott av fenylalanin tas ofta för att förbättra humöret och minska symptomen på depression. Det är också undersökt för sin potential att lindra smärta och hjälpa till med vissa hudproblem.


Vilka är de olika formerna av fenylalanin?

Det finns tre former av fenylalanin: L-fenylalanin (den naturliga formen som finns i proteinrika livsmedel), D-fenylalanin (en syntetisk variant), och DL-fenylalanin (en blandning av de två).


Är fenylalanin farligt för vissa människor?

Ja, personer med en genetisk sjukdom som kallas fenylketonuri (PKU) kan inte bryta ner fenylalanin effektivt, vilket kan leda till skadliga nivåer av ämnet i blodet. Dessa individer bör undvika fenylalanin-tillskott.


Vilka är biverkningarna av fenylalanin-tillskott?

Biverkningar kan inkludera hjärtklappning, ångest, huvudvärk och illamående. Dock är dessa inte vanliga.


Hur doseras fenylalanin-tillskott?

Dosering kan variera beroende på individens behov och tillståndet som behandlas. Det är viktigt att konsultera en läkare eller en annan hälsoexpert för att bestämma en lämplig dos.


I vilka livsmedel hittar man fenylalanin?

Fenylalanin finns i proteinrika livsmedel som nötter, kyckling, fisk, ägg, mejeriprodukter, sojabönor och vissa hela korn.


Kan fenylalanin interagera med andra mediciner eller tillskott?

Ja, fenylalanin kan interagera med vissa mediciner, inklusive MAO-hämmare, vilket kan öka risken för högt blodtryck.


Vad är relationen mellan fenylalanin och tyrosin?

Fenylalanin omvandlas i kroppen till en annan aminosyra som kallas tyrosin. Tyrosin kan sedan omvandlas till neurotransmittorer som dopamin, norepinefrin och epinefrin.


Är fenylalanin-tillskott säkert för gravida eller ammande kvinnor?

Kvinnor som är gravida eller ammar bör konsultera en läkare innan de tar fenylalanin-tillskott eller något annat tillskott.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.