I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa gainersern på marknaden.

Bästa Gainer 2023

I en värld där att bygga muskler och öka kroppsmassan är en prioritet för många atleter och fitnessentusiaster, finns det ett växande behov av effektiva kosttillskott som kan komplettera kost och träning.


Trots att man äter balanserat och tränar regelbundet, har många svårt att uppnå sina mål gällande viktökning. Denna utmaning kan bero på olika faktorer, såsom hög ämnesomsättning eller svårigheter att konsumera tillräckligt med kalorier genom vanlig mat.


Gainers är kosttillskott utformade för att hjälpa individer att öka i kroppsmassa. De är kaloritäta drycker, ofta berikade med proteiner, kolhydrater, vitaminer och andra näringsämnen. Dessa produkter är särskilt användbara för dem som kämpar med att inta tillräckligt med kalorier från deras dagliga kost.


Genom att införliva gainers i sin kost, kan individer komplettera sin dagliga kaloriintag, vilket främjar viktökning och muskeltillväxt. När de konsumeras efter träning, kan gainers också snabba på återhämtning och muskelreparation.


För att uppnå bästa möjliga resultat bör gainers användas i kombination med en balanserad kost och en konsekvent träningsrutin. Det är viktigt att komma ihåg att medan gainers kan vara ett effektivt verktyg för viktökning, bör de användas ansvarsfullt och i rätt dosering för att undvika eventuella biverkningar eller oönskad viktökning.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten Core Gainer ut.

Core Gainer

Core Gainer har visat sig vara en överlägsen produkt när det gäller att leverera ett högkvalitativt tillskott för dem som vill bygga muskelmassa. Med sin rika kombination av både snabba och långsamma kolhydrater, samt hög proteinhalt, ger det en väl avvägd näringskälla för återhämtning efter träning och muskelbyggande. Dessutom innehåller den viktiga aminosyror och mineraler som ytterligare stöder muskeluppbyggnad och återhämtning.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten GAAM 100% MASS Premium 1 kg Gainer ut.

GAAM 100% MASS Premium 1 kg Gainer

GAAM 100% MASS Premium Gainer ger en imponerande näringsprofil som innehåller över 1000 kalorier per portion, vilket gör den till en idealisk produkt för dem som har svårt att gå upp i vikt. Samtidigt erbjuder den också en väl avvägd blandning av protein, kolhydrater och fetter. Det som gör den särskilt prisvärd är att, trots den höga kvaliteten, den erbjuds till ett rimligt pris jämfört med andra produkter på marknaden.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet BioTechUSA Hyper Mass 1 kg Gainer ut.

BioTechUSA Hyper Mass 1 kg Gainer

För dem som är på en stram budget men fortfarande söker ett kvalitativt tillskott för att stödja muskeltillväxt och återhämtning, är BioTechUSA Hyper Mass det perfekta valet. Den erbjuder en solid näringsprofil med en kombination av kolhydrater, protein och kreatin för att optimera muskelåterhämtning och tillväxt. Även om den kanske inte har den mest avancerade formulan på marknaden, levererar den fortfarande utmärkta resultat till ett mycket överkomligt pris, vilket gör den till det bästa budgetvalet.

Core Gainer

4,4/5,0

Så här ser bäst i test produkten Core Gainer ut.

Core Gainer är ett kosttillskott utformat för dem som önskar en snabb viktökning, en optimal återhämtning och vill ge sina muskler det bästa näringsstödet efter intensiv träning. Produkten innehåller en kombination av högkvalitativa proteiner och snabba kolhydrater, vilket ger din kropp den energi och näring den behöver för att återhämta sig och växa.

Varje portion innehåller 29 gram protein, vilket hjälper till att främja muskelreparation och uppbyggnad. Dessutom innehåller Core Gainer kreatinmonohydrat, vilket är känt för att öka fysisk prestanda under kortvariga, högintensiva övningar. Den speciella blandningen är även berikad med naturlig kokosolja för extra energi och smak. Med sin unika päron-glasssmak blir det en njutning att ta denna produkt dagligen.

 • Tillverkare: Svenskt Kosttillskott
 • Ingredienser: Blandning av maltodextrin, ultrafiltrerat vassleproteinkoncentrat, skummjölkspulver, kreatinmonohydrat, aminosyror och flera andra aktiva ingredienser.
 • Särskilda funktioner: Innehåller kreatinmonohydrat för ökad uthållighet, naturlig kokosolja för extra energi, och matsmältningsenzymer för bättre upptag.

Plus:

 • Optimal Återhämtning: Med hög proteinhalt och snabba kolhydrater hjälper den musklerna att återhämta sig snabbt efter träning.
 • Viktökning: Designad specifikt för de som vill öka i kroppsvikt, erbjuder Core Gainer en kaloririk formula.
 • Lättupptagligt: Tack vare tillsatta matsmältningsenzymer, garanteras en snabb och effektiv absorption av näringsämnena.

Värt att fundera över:

 • När man använder CoreGainer eller andra gainers är det viktigt att inte ersätta vanliga måltider med dem, utan istället använda dem som ett komplement till en välbalanserad kost.

GAAM 100% MASS Premium 1 kg Gainer

4,2/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten GAAM 100% MASS Premium 1 kg Gainer ut.

GAAM 100% MASS Premium är designad för idrottare och individer som strävar efter att maximera sin muskeluppbyggnad och återhämtning efter intensiva träningspass. Detta kosttillskott är särskilt anpassat för de så kallade ”hardgainers”, individer som har svårt att gå upp i vikt och bygga muskelmassa. Med en imponerande sammansättning av protein, snabba kolhydrater och viktiga aminosyror, fungerar denna produkt som en optimal återhämtningsdryck.

Osmocarb™, en patenterad blandning av kolhydrater, säkerställer en snabb återhämtning genom att fylla på glykogenlagren i musklerna, medan procomplex™, bestående av högkvalitativt vassleprotein, stödjer muskelreparation och tillväxt. Finns i flera smaker, vilket gör det lätt att hitta din personliga favorit. Detta tillskott innehåller även en dos av kreatinmonohydrat, vilket har visats öka muskelstyrkan och uthålligheten.

 • Tillverkare: GAAM
 • Ingredienser: Blandning av Osmocarb™, procomplex™, vegetabiliskt fett (kokos), kreatinmonohydrat m.m.
 • Särskilda funktioner: Rik på protein och snabba kolhydrater, innehåller viktiga aminosyror som glutamin, leucin och valin.

Plus:

 • Rik på Protein & Kolhydrater: Stödjer muskelåterhämtning och tillväxt med sitt höga protein- och kolhydratinnehåll.
 • Innehåller Viktiga Aminosyror: Produkten är berikad med aminosyror som leucin, valin och glutamin som stödjer proteinsyntesen och muskeluppbyggnaden.
 • Flertalet Smaker: Med en mängd olika smaker tillgängliga kan du enkelt hitta en smakprofil som passar dina smaklökar.

Värt att fundera över:

 • När man konsumerar GAAM 100% MASS Premium bör man komma ihåg att det är ett kosttillskott, och inte en ersättning för en balanserad och varierad kost.

BioTechUSA Hyper Mass 1 kg Gainer

4,1/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet BioTechUSA Hyper Mass 1 kg Gainer ut.

BioTechUSA Hyper Mass 5000 är ett perfekt val för atleter och idrottare som är målinriktade och strävar efter att både öka och bibehålla sin muskelmassa. Den här produkten är särskilt rekommenderad för nybörjare och de som har svårt att lägga på sig muskelmassa, eftersom den är specifikt formulerad med en hög koncentration av kolhydrater och protein, vilket ger en överflöd av kalorier.

Vidare är Hyper Mass berikad med kreatinmonohydrat, en komponent som har visat sig öka styrka och uthållighet vid regelbunden användning. Smakerna Choklad och Vanilj ger användarna en välsmakande upplevelse, vilket gör att intagandet av detta tillskott både är givande och njutbart.

 • Tillverkare: BioTechUSA
 • Ingredienser: BTN Carb Matrix, Vassleproteinkoncentrat, Kreatinmonohydrat m.m.
 • Särskilda funktioner: Högt proteininnehåll & kolhydratsinnehåll, innehåller kreatin för ökad styrka & uthållighet.

Plus:

 • Komplett Återhämtningsformula: Med både protein och kolhydrater bidrar produkten till snabb muskelåterhämtning efter träning.
 • Kreatinberikning: Innehållet av kreatinmonohydrat stödjer ökad muskelstyrka och uthållighet.
 • Smakval: Erbjuds i både Choklad och Vanilj, vilket ger användaren en angenäm smakupplevelse.

Värt att fundera över:

 • BioTechUSA Hyper Mass 5000 är ett kosttillskott och bör inte användas som ersättning för en varierad och balanserad kost. Det är viktigt att följa doseringsrekommendationerna och att komplettera med en hälsosam livsstil för bästa resultat.

SeriousMass 1 kg Gainer

3,7/5,0

Så här ser produkten SeriousMass 1 kg Gainer ut.

BSerious Mass är utvecklad för atleter och individer som seriöst är engagerade i att uppnå markanta vinster i muskelmassa. För de som har svårt att lägga på sig vikt, fungerar denna produkt som en pålitlig bundsförvant, eftersom den erbjuder en hög kalorimängd tillsammans med kvalitativa proteiner och kolhydrater i varje portion.

Dessutom är den berikad med kreatinmonohydrat, vilket ytterligare stärker muskelutvecklingen och ger ökad styrka och uthållighet. Dess höga näringsinnehåll och kvalitativa ingredienser gör det till ett utmärkt tillskott för att underlätta återhämtning efter intensiva träningspass och stödja kroppens strävan att utveckla muskelmassa.

 • Tillverkare: Optimun Nutrition
 • Ingredienser: Maltodextrin, vassleproteinkoncentrat, kreatinmonohydrat m.m.
 • Särskilda funktioner: 1265 kcal per portion, Rik på protein och kolhydrater, Berikad med kreatin.

Plus:

 • Optimerad För Muskeltillväxt: Med 1265 kalorier, 50 gram protein och 251 gram kolhydrater per portion, erbjuder Serious Mass allt som behövs för optimal muskeltillväxt.
 • Berikad med Kreatin: Kreatinmonohydrat hjälper till att öka muskelstyrka, uthållighet och återhämtning.
 • Mångsidighet av Vitaminer & Mineraler: Förutom protein och kolhydrater är Serious Mass också laddad med en rad vitaminer och mineraler som stöder övergripande hälsa och välbefinnande.

Värt att fundera över:

 • Serious Mass är ett kosttillskott och bör inte användas som en ensam källa till näringsintag.

RAW Extreme Gains

4,2/5,0

Så här ser produkten RAW Extreme Gains ut.

RAW Extreme Gains representerar den senaste utvecklingen inom gainer-formler, optimerad för idrottare och individer som strävar efter märkbar ökning i muskelmassa och vikt. Den höga kaloritätheten, 640 kcal per portion, kombineras med en balans av snabba och långsamma kolhydrater från havre, vilket försäkrar en stabil energitillförsel utan plötsliga blodsockersvängningar.

Vidare förstärks produkten med Muscle&CreatineInjectors blandningen, vilket inkluderar MCT-fett och högkvalitativa proteiner, vilket gör den särskilt lämplig för dem som vill maximera sina träningsresultat. De som kämpar med att gå upp i vikt eller bodybuilders som behöver extra kaloriinnehåll kan dra stor nytta av RAW Extreme Gains.

 • Tillverkare: RAW
 • Ingredienser: Havremjöl, maltodextrin, vassleproteinkoncentrat, kreatinmonohydrat, L-glycin m.m.
 • Särskilda funktioner: 640 kcal per portion, Rik på protein och kolhydrater, Förstärkt med Muscle & Creatine Injectors blandning.

Plus:

 • Balanserade Kolhydrater: Med en kombination av snabba och långsamma kolhydrater från havre, ger RAW Extreme Gains en stabil energitillförsel, optimal för muskelåterhämtning och tillväxt.
 • Förstärkt med Muscle & Creatine Injectors: En unik blandning som inkluderar MCT-fett och högkvalitativa proteiner, optimerad för maximal muskeltillväxt och prestanda.
 • Allomfattande Näringsinnehåll: Förutom grundläggande makronäringsämnen, innehåller produkten även en rad vitaminer, mineraler och enzymkomplex för övergripande hälsa och välbefinnande.

Värt att fundera över:

 • RAW Extreme Gains bör användas som ett komplement till en varierad och balanserad kost, inte som en ersättning. Individer bör alltid vara medvetna om doseringsrekommendationerna och undvika överdosering.

Elit Nutrition Gainer – Lactose Free 2.2 kg

3,5/5,0

Så här ser produkten Elit Nutrition Gainer - Lactose Free 2.2 kg ut.

Elit Nutrition presenterar sin Gainer som är speciellt framtagen för individer som vill förstärka sin muskelmassa med högkvalitativa näringsämnen samtidigt som de maximerar återhämtningen efter träning. Det särskiljande med denna gainer är dess laktosfria formula, vilket gör den lämplig för dem med laktosintolerans.

Med över 1000 kalorier per portion, kombinerar denna produkt kvalitetsprotein från vassle och mjölkproteinisolat med komplexa kolhydrater och MCT fettsyror från kokosfett. Tillsatsen av omega-3 och den naturliga blandningen av frukt och bär ger ytterligare näringsvärde. Dessutom är produkten berikad med aminosyran L-Glutamin och innehåller matspjälkningsenzymer för att främja en hälsosam matsmältning.

 • Tillverkare: Elit Nutrition
 • Ingredienser: Maltodextrin, laktosfritt Vassleprotein koncentrat, Dextros, MCT-fettsyror från kokosfett, L-Glutamin m.m.
 • Särskilda funktioner: Över 1000 kalorier per portion, Berikad med aminosyran L-Glutamin, Innehåller matspjälkningsenzymer.

Plus:

 • Laktosfri Formula: Passar perfekt för individer med laktosintolerans som vill förstärka sin muskelmassa utan att oroa sig för matsmältningsbesvär.
 • Rik på Näringsämnen: Kombinerar kvalitetsprotein, komplexa kolhydrater, MCT fettsyror och en unik blandning av frukt och bär för optimal näringsinnehåll.
 • Optimerad för Återhämtning: Med tillsatsen av L-Glutamin och matspjälkningsenzymer, underlättar denna gainer snabb återhämtning och hjälper till med matsmältningen.

Värt att fundera över:

 • Medan Elit Nutrition Gainer erbjuder en kraftfull näringsboost, bör den användas i kombination med en balanserad kost för bästa resultat. Det är viktigt att följa doseringsinstruktionerna och att inte överskrida den rekommenderade mängden.

Delta Nutrition Supreme Gainer

4,0/5,0

Så här ser produkten Delta Nutrition Supreme Gainer ut.

Delta Nutrition SupremeGainer är den ultimata produkten för dem som är på jakt efter en högkvalitativ gainer som stöder viktökning och styrka. Med imponerande 1012 kalorier och 93,6 gram protein per portion, är den designad för att optimera muskeltillväxt och återhämtning.

Vad som särskiljer denna gainer från andra är dess unika kombination av tre olika proteinkällor, vilket säkerställer en varierad aminosyraprofil för att maximera muskeluppbyggnad. För att ytterligare stödja återhämtningen är den berikad med 19 olika vitaminer och mineraler. Dessutom innehåller produkten en låg sockerhalt och inkluderar MCT-olja samt kolhydrater från havremjöl och majsstärkelse, vilket gör den till en optimal blandning för dem som söker kvalitativ viktökning.

 • Tillverkare: Delta Nutrition
 • Ingredienser: Maltodextrin, vassleproteinkoncentrat, havremjöl, majsstärkelse, MCT-olja m.m.
 • Särskilda funktioner: 1012 kcal/portion, 93,6 gram protein, Låg sockerhalt, Berikad med 19 vitaminer och mineraler.

Plus:

 • Hög Kalori och Proteininnehåll: Med 1012 kalorier och 93,6 gram protein per portion, ger den en av de högsta proteinhalterna på marknaden, vilket är avgörande för muskeltillväxt.
 • Mångsidig Proteinkälla: Den unika blandningen av tre olika proteinkällor garanterar en optimal aminosyraprofil för muskeluppbyggnad.
 • Vital Näringsstöd: Berikad med 19 olika vitaminer och mineraler för att stödja en helhetlig hälsa och återhämtning.

Värt att fundera över:

 • Även om Delta Nutrition SupremeGainer erbjuder en kraftfull dos av kalorier och protein, bör det tas med förstånd och i enlighet med individens specifika behov och mål.

DY Nutrition Metabolic Mass Gainer 6 kg

3,8/5,0

Så här ser produkten DY Nutrition Metabolic Mass Gainer 6 kg ut.

DY Nutrition presenterar MetabolicMassGainer, en förstklassig produkt designad för de som strävar efter att optimera sina träningsresultat. Denna kraftfulla kombination innefattar högkvalitativt vassleprotein, kreatin, viktiga vitaminer och näringsämnen. Särskilt framtagen för de som är fysiskt aktiva och styrketräningsentusiaster, erbjuder varje portion en imponerande dos av 42 gram muskelbyggande protein och 99 gram kolhydrater.

Denna gainer skiljer sig från mängden genom att inkludera inte bara protein och kolhydrater, utan även en rik vitamin- och mineralprofil, tillsammans med en kreatin monohydrat och ett komplex av aminosyror. Dessutom betonar produkten en låg sockerhalt, vilket är viktigt för de som är medvetna om sitt sockerintag. Med 40 portioner per burk kan användare förvänta sig konsekvent näring för att stödja sin fysiska utveckling.

 • Tillverkare: DY Nutrition
 • Ingredienser: Vassleprotein, kreatin monohydrat, aminosyrakomplex, vitaminer och mineraler, bland andra.
 • Särskilda funktioner: 1012 kcal/portion, 93,6 gram protein, Låg sockerhalt, Rik på vitaminer och mineraler.

Plus:

 • Hög Kalori och Proteininnehåll: Med 590 kcal och 42 gram protein per portion, ger detta tillskott en potent dos för att stödja muskeltillväxt och återhämtning.
 • Omfattande Näringsprofil: Inkluderar ett brett spektrum av vitaminer, mineraler, kreatin, och aminosyror, vilket erbjuder en heltäckande näringsprofil för optimala träningsresultat.
 • Låg Sockerhalt: Med endast 7,5 gram sockerarter per portion, är den idealisk för dem som vill minimera sitt sockerintag.

Värt att fundera över:

 • Medan DY Nutrition MetabolicMassGainer erbjuder en robust näringsprofil, är det viktigt att konsumera den i enlighet med ens individuella behov och mål.

Pro Nutrition Gigant Pro Mass

4,3/5,0

Så här ser produkten Pro Nutrition Gigant Pro Mass ut.

Pro Nutrition Gigant Pro Mass är skapad för individer som önskar att öka sin muskelmassa utan att ackumulera överflödigt kroppsfett. Med beteckningen ”Leanmassgainer” prioriterar produkten kvalitativ näring med höga proteinhalter och snabbupptagliga kolhydrater för att ge musklerna den nödvändiga energin efter ett intensivt träningspass. Dess höga proteinhalt kommer från vassleprotein, känd för dess förmåga att snabbt tillgodose musklerna med aminosyror som stödjer muskelreparation och tillväxt.

Kombinationen av vassleprotein och kolhydrater, som dextros och glukospolymerer, säkerställer att musklernas glykogenlagrar snabbt fylls på efter träning. Som ett plus innehåller produkten också aminosyror som BCAA och L-glutamin, samt kreatin för ytterligare träningsstöd. Gigant Pro Mass är inte bara en protein- och kolhydratblandning, den är också berikad med en mängd vitaminer och mineraler som bidrar till kroppens allmänna välbefinnande.

 • Tillverkare: Pro Nutrition
 • Ingredienser: Vassleproteinkoncentrat, dextrosmonohydrat, mjölkpulver, maltodextrin, vitamin- och mineralmix, bland andra.
 • Särskilda funktioner: Högt proteininnehåll, snabbupptagliga kolhydrater, berikad med vitaminer och mineraler.

Plus:

 • Komplett Näringsprofil: Med hög proteinhalt, snabbupptagliga kolhydrater, aminosyror som BCAA och L-glutamin, samt en mix av vitaminer och mineraler.
 • För Muskeluppbyggnad: Produkten är särskilt utformad för att stödja muskelmassaökning utan att addera oönskat kroppsfett.
 • Flexibel Användning: Kan intas både före och efter träning samt som ett näringsrikt mellanmål för att stödja muskelväxt.

Värt att fundera över:

 • Även om Gigant Pro Mass är designad för att optimera muskeltillväxt och återhämtning, bör individer anpassa sin dos baserat på sina specifika behov och mål.

Pro Nutrition Beef Mass

3,3/5,0

Så här ser produkten Pro Nutrition Beef Mass ut.

Pro Nutrition BeefMass är utformad för dem som söker kvalitativ viktökning och muskeluppbyggnad. Detta komplement använder sig av högkvalitativt nötprotein, vilket ger den en särskild fördel jämfört med traditionella proteinpulver. Nötkött, känt för sitt höga biologiska värde, innehåller också naturligt kreatin samt en koncentration av essentiella aminosyror.

Pro Nutrition BeefMass kombinerar detta kraftfulla protein med komplexa kolhydrater för att ge kroppen den energi den behöver för att växa och återhämta sig. Blandningen berikas ytterligare med tillsatta BCAA och L-arginin för att stödja muskelreparation och tillväxt. Tack vare den avancerade isoleringsprocessen är proteinet i denna produkt lämpligt för många dieter, inklusive de som är laktosintoleranta. Med dess låga fett- och kolesterolinnehåll är den ett utmärkt val för dem som vill optimera sin muskelväxt utan onödiga kalorier.

 • Tillverkare: Pro Nutrition
 • Ingredienser: Maltodextrin, biffprotein, L-glutamin, BCAA, L-arginin, bland andra.
 • Särskilda funktioner: Högkvalitativt nötprotein, Laktosfri, Berikad med BCAA och L-arginin.

Plus:

 • Högkvalitativt Protein: Innehåller nötprotein, känt för sitt höga biologiska värde och koncentration av essentiella aminosyror.
 • Stödjer Muskeltillväxt: Formulerad med komplexa kolhydrater och aminosyror som BCAA och L-arginin för optimal muskelreparation och tillväxt.
 • Lämplig för Många Dieter: Tack vare den moderna isoleringsprocessen är denna produkt lämplig för dem som är laktosintoleranta.

Värt att fundera över:

 • Innan du börjar med Pro Nutrition BeefMass bör du överväga dina specifika tränings- och näringbehov. Medan produkten är idealisk för dem som vill bygga muskelmassa, kan överdriven konsumtion utan motsvarande fysisk aktivitet leda till oönskad viktökning.

Mutant Mass 2.2 kg Gainer

3,9/5,0

Så här ser produkten Mutant Mass 2.2 kg Gainer ut.

Mutant Mass är en högeffektiv gainer avsedd för dem som har ambitionen att drastiskt öka sin vikt och muskelmassa. Med över 1.000 kalorier per portion och en generös dos av 52g fullvärdigt protein, är denna produkt skapad för att ge ditt kropp de råvaror den behöver för att bygga massiva muskler. Den beroendeframkallande smaken, tillsammans med den naturligt höga koncentrationen av BCAA och EAA, gör Mutant Mass till mer än bara en vanlig gainer.

Den är resultatet av omfattande forskning och tester, designad för att ge extraordinära resultat. Den kommer i flera läckra smaker, inklusive banan, choklad, cookies &cream och vanilj, vilket ger användaren flera valmöjligheter. Detta tillskott är inte bara rikt på kalorier utan också balanserat för att stödja maximal muskeltillväxt.

 • Tillverkare: Mutant
 • Ingredienser: Protein, kolhydrater, fett, BCAA, EAA bland andra.
 • Särskilda funktioner: Över 1.000 kalorier per portion, Naturligt hög koncentration BCAA och EAA, Flera smakalternativ.

Plus:

 • Kaloritätt: Med över 1.000 kalorier per portion, är den perfekt för dem som har svårt att öka i vikt.
 • Hög Proteinmängd: Innehåller 56g fullvärdigt protein per portion, vilket stödjer muskelreparation och tillväxt.
 • Diverse Smakalternativ: Kommer i flera läckra smaker, vilket ger användaren möjlighet att välja sin favorit.

Värt att fundera över:

 • Mutant Mass är extremt kaloririk, så det är viktigt att anpassa doseringen baserat på ditt individuella kaloribehov. Överskott av kalorier kan leda till oönskad fettökning om de inte används genom träning eller fysisk aktivitet.

Swedish Supplements Massive Mass 3.5 kg

3,5/5,0

Så här ser produkten Swedish Supplements Massive Mass 3.5 kg ut.

Massive Mass från Swedish Supplements är en premiumgainer designad specifikt för dem som är målmedvetna om sin viktuppgång. Denna produkt är perfekt för atleten som behöver en välkomponerad viktökningsformula, vilket bevisas av den imponerande 1 040 kcal som den erbjuder per servering. Varje servering levererar också en kraftfull dos av 58 g protein, kombinerat med 25 g fett från kokos och 146 g kolhydrater.

Detta garanterar en balanserad näringstillförsel som är nödvändig för muskelreparation och tillväxt. Dessutom är Massive Mass berikad med 3 000 mg kreatinmonohydrat, vilket hjälper till med muskelenergi och återhämtning. Tack vare sitt rika näringsinnehåll och de delikata smakalternativen, är Massive Mass det perfekta komplementet till din kost, speciellt om du strävar efter att öka din kroppsmassa.

 • Tillverkare: Swedish Supplements
 • Ingredienser: Protein, kolhydrater, fett från kokos, kreatinmonohydrat, L-Glutamin, Taurin bland andra.
 • Särskilda funktioner: 1 040 kcal per servering, 3 000 mg tillsatt kreatin, flera delikata smaker.

Plus:

 • Hög Kaloriinnehåll: Med 1 040 kcal per servering, erbjuder den en massiv energitillförsel för dem som vill öka i vikt.
 • Rik på Protein: Levererar 58g protein per servering vilket stödjer muskelreparation och tillväxt.
 • Tillsatt Kreatin: Med 3 000 mg kreatinmonohydrat, hjälper det till med muskelenergi och återhämtning.

Värt att fundera över:

 • Det rekommenderas att du använder en större shaker när du blandar denna produkt på grund av dess stora serveringsstorlek.

Sportlab Super Amino Gainer 4.5 kg

3,2/5,0

Så här ser produkten Sportlab Super Amino Gainer 4.5 kg ut.

Sportlab introducerar Super AminoGainer, en effektiv och välbalanserad viktökningsformula för individer som siktar på att lägga till högkvalitativ massa eller för dem som upplever utmaningar med viktökning. Med ca 670 kcal per portion, jämförs kaloriinnehållet i Super AminoGainer med en vanlig måltid, vilket gör den idealisk för dem som önskar att undvika överdrivet kaloriintag och de potentiella biverkningar som kan följa med det, såsom magproblem eller oönskad fettinlagring.

Detta gainer-tillskott är berikat med 30g protein per portion, vilket stöder muskelreparation och tillväxt. Dessutom levererar den en sund balans av kolhydrater och fett, inklusive mct-fett, som är känt för sina snabbt energigivande egenskaper. Oavsett om du väljer choklad eller jordgubbssmak, kommer du att njuta av en smakfull och näringsrik dryck som hjälper till att stödja dina fysiska mål.

 • Tillverkare: Sportlab
 • Ingredienser: Maltodextrin, Vassleproteinkoncentrat, SkumMJÖLKspulver, Kokosfett, Solrosolcitin, Avfettat kakaopulver m.m.
 • Särskilda funktioner: ”Medium gainer” med ca 670 Kcal per portion, 30g protein per portion, MCT-fett för snabb energi.

Plus:

 • Balanserad Näringsinnehåll: Med en väl avvägd blandning av protein, kolhydrater och fett ger den en omfattande näring för att stödja muskeltillväxt och återhämtning.
 • ”Medium Gainer”: Undvik de potentiella problemen med högkaloriska gainers, som magproblem eller oönskad fettinlagring.
 • Högkvalitativa Ingredienser: Innehåller MCT-fett och vassleproteinkoncentrat för att främja energi och muskeltillväxt.

Värt att fundera över:

 • Super AminoGainer är framställd för att komplettera din kost, så se till att den inte ersätter huvudmåltider.

Scitec Nutrition Jumbo 1.32 kg Gainer

2,7/5,0

Så här ser produkten Scitec Nutrition Jumbo 1.32 kg Gainer ut.

Scitec Nutrition presenterar stolt sin JUMBO 1.32 kg Gainer, ett produktivt tillskott skapat med den särskilda avsikten att stödja de som strävar efter att lägga till massiv muskelmassa. Ordet ”JUMBO” i produkten signalerar både storlek och styrka, vilket är nyckeln till dess funktion. Det är vetenskapligt erkänt att de flesta individer undervärderar sitt verkliga näringsintag när de försöker bygga muskler.

JUMBO har därför utformats för att ge dessa individer den extra pushen. Med 50 gram av högkvalitativt protein per portion och en kombination av både snabba och långsamt frisättande kolhydrater, är JUMBO speciellt framtagen för så kallade ”hardgainers”, dvs de som kämpar för att lägga på sig vikt. Trots dess kraftfulla formula, innehåller JUMBO inga konstgjorda sötningsmedel, vilket säkerställer att du får den näring du behöver utan onödiga tillsatser.

 • Tillverkare: Scitec Nutrition
 • Ingredienser: Maltodextrin, Vassleprotein, Palatinose™, HAVREmjöl, Dextros, Fruktos, Vaxartad Majsstärkelse m.m.
 • Särskilda funktioner: 50g protein per portion, innehåller både snabba & långsamma kolhydrater, innehåller inga konstgjorda sötningsmedel.

Plus:

 • Överlägsen Näringsprofil: Med 50 gram protein och en balanserad mängd snabba och långsamma kolhydrater per portion, säkerställer JUMBO att musklerna får den bränsle de behöver för att växa.
 • Avancerad kreatinmatrix: Med en egenutvecklad CREA-BOMB multikomponents kreatinmatris, hjälper JUMBO till att stödja energiproduktion och muskelprestanda.
 • Naturlig Formula: Trots sin potenta styrka, är JUMBO formulerad utan konstgjorda sötningsmedel.

Värt att fundera över:

 • Det är viktigt att JUMBO-tillskottet används i kombination med en balanserad kost och regelbunden träning.

Self Omninutrition Mass Active Gainer 4 kg

3,8/5,0

Så här ser produkten Self Omninutrition Mass Active Gainer 4 kg ut.

Self Omninutrition introducerar Mass Active Gainer, en idealisk dryck laddad med både snabba och komplexa kolhydrater för den som letar efter optimal återhämtning. Kombinationen av dessa kolhydrater med vassleprotein gör det till en optimal återhämtningsdryck, oavsett idrottarens ålder eller specifika mål. Denna produkt fokuserar på att ge en boost i återhämtning och prestanda efter intensiva träningspass.

Varje portion av Mass Active Gainer motsvarar en hel måltid, vilket gör det till ett utmärkt alternativ som mellanmål före träning för att upprätthålla hög energi och styrka. Förutom sin näringsrika profil innehåller denna gainer också en rad vitaminer och mineraler, vilket gör den till ett komplett näringstillskott för dem som strävar efter att öka sin vikt ochmuskelmassa.

 • Tillverkare: Self Omninutrition
 • Huvudingredienser: Maltodextrin (majs), vassleprotein (MJÖLK), GlyciPEP (Glycin, L-alanin, L-lysin), fettreducerat kakaopulver.
 • Särskilda funktioner: 30g protein per 100g, Innehåller både snabba och komplexa kolhydrater, Berikad med vitaminer och mineraler.

Plus:

 • Allomfattande Återhämtning: Tack vare sin kombination av snabba och komplexa kolhydrater samt vassleprotein, ger Mass Active Gainer en komplett återhämtning efter träning.
 • Rik på Näringsämnen: Förutom sin imponerande makronäringsprofil är den också laddad med en rad essentiella vitaminer och mineraler som stöder allmän hälsa och välbefinnande.
 • Mångsidig Användning: Den kan användas som ett mellanmål före träning eller som en återhämtning efter träning, vilket gör den idealisk för en mängd olika träningsrutiner.

Värt att fundera över:

 • Det är viktigt att använda Mass Active Gainer som ett komplement till en balanserad kost och inte som en ersättning för hela måltider.

Better You Vegetarisk Gainer

2,3/5,0

Så här ser produkten Better You Vegetarisk Gainer ut.

Med en stadigt ökande efterfrågan på vegetabiliska produkter presenterar BetterYou sin Vegetariska Gainer. Denna produkt erbjuder en kombination av smak och effekt med helt vegetabiliska ingredienser. Den baseras på svenska havreproteiner samt protein från pumpakärnor och hampa.

Dessutom innehåller den den unika kolhydratskällan palatinos som ger en långsamt frisättande energi, vilket gör den idealisk att konsumera både före och efter träningspass eller som ett energigivande mellanmål. Speciellt värt att notera är havrens höga innehåll av den aminosyran leucin, vilken är kritisk i muskeluppbyggnad och träning. Produkten är sötad med stevioglycosider, även känd som stevia, vilket ger en naturlig sötma utan tillsatta kalorier.

 • Tillverkare: Better You
 • Huvudingredienser: Svenskt havremjöl, havreprotein, hampaprotein, pumpakärnsprotein, palatinos.
 • Särskilda funktioner: Tre proteinkällor, Snabb och långvarig energi, Sötad med stevia.

Plus:

 • Vegetabilisk Formulering: Den är baserad helt på vegetabiliska ingredienser, vilket gör den lämplig för dem som följer en vegetarisk kost.
 • Diverse Proteinkällor: Med en blandning av havre, hampa och pumpakärnsprotein erbjuder den en rik profil av aminosyror som stödjer muskeluppbyggnad.
 • Långvarig Energi: Tack vare kolhydratskällan palatinos får användaren en stadig energiförsörjning, idealiskt för uppladdning inför träningspass eller återhämtning efteråt.

Värt att fundera över:

 • Även om BetterYou Vegetarisk Gainer erbjuder en mängd näringsämnen, bör den inte ses som en ersättning för en balanserad kost.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Gainer:

När du bestämmer dig för att investera i en gainer, vill du försäkra dig om att du väljer den bästa produkten för dina specifika behov. Denna köpguide är framtagen för att hjälpa dig navigera genom dina val och hitta den gainer som passar dig bäst.

1. Varför behöver du en gainer?

Börja med att förstå ditt syfte. Behöver du extra kalorier för att gå upp i vikt? Eller vill du bara komplettera din dagliga kost? Ditt syfte kommer att påverka vilken typ av gainer du väljer.

2. Proteininnehåll

Titta på proteinets kvalitet och kvantitet. Ett högt proteininnehåll är bra för muskelbyggnad. Vissa gainers kan ha animaliska proteinkällor som vassle, medan andra erbjuder vegetabiliska alternativ som soja eller ärtprotein.

3. Kolhydratprofil

Kolhydrater hjälper till att fylla på muskelglykogen efter träning. Men alla kolhydrater är inte skapade lika. Föredrar långsamma kolhydrater för en mer stabil energiförsörjning.

4. Fettinnehåll

Fett är en viktig kalorikälla, men se till att de flesta fetterna är av god kvalitet, som MCT-olja eller omega-3-fettsyror.

5. Extra ingredienser

Vissa gainers innehåller tillsatser som kreatin, BCAA och vitaminer. Beroende på dina behov kan dessa extra ingredienser vara värdefulla.

6. Kalorimängd

Om ditt mål är att snabbt gå upp i vikt, kan du vilja ha en gainer med högt kaloriinnehåll. Men om du bara vill ha ett lätt tillskott, gå för något med färre kalorier.

7. Smak och konsistens

Det är viktigt att du faktiskt tycker om produkten, annars kommer du inte att använda den regelbundet. Prova olika smaker och se vilken du gillar bäst.

8. Pris och värde

Gainers varierar i pris, men det billigaste alternativet är inte alltid det bästa värdet. Titta på kostnaden per portion, inte bara den totala prislappen.

Vanliga frågor och svar om Gainer


Vad är en gainer?

En gainer är ett kosttillskott i form av ett pulver som blandas med vätska (vanligtvis mjölk eller vatten) för att skapa en högkaloridryck. Den är utformad för att hjälpa individer att öka sitt kaloriintag, särskilt för dem som har svårt att gå upp i vikt.


Vem bör använda en gainer?

Gainern är idealisk för individer som vill öka sin kroppsmassa, särskilt de som kallas ”hardgainers” som naturligtvis har en tunn kroppsbyggnad och svårt att lägga på sig vikt.


Vad är skillnaden mellan en proteinshake och en gainer?

Medan båda tillskotten kan innehålla protein, har gainers en högre andel kalorier från kolhydrater och ofta även fett. Proteinshakes fokuserar mer på proteininnehållet och kan ha mycket färre kalorier per portion jämfört med gainers.


Kan jag gå upp i vikt genom att bara dricka gainers?

Medan gainers kan hjälpa till att öka ditt dagliga kaloriintag, är det viktigt att också äta en balanserad kost och engagera sig i styrketräning för bästa resultat.


När ska jag konsumera en gainer?

Många individer väljer att konsumera sin gainer direkt efter träning för maximal återhämtning. Andra kan dricka den mellan måltider som ett sätt att öka sitt kaloriintag under dagen.


Kan gainers orsaka fettökning?

Om ditt kaloriintag överstiger din kaloriförbrukning kan du gå upp i vikt, och detta kan inkludera både muskel- och fettökning. Därför är det viktigt att använda gainers som en del av en balanserad kost och träningsregim.


Innehåller alla gainers kreatin?

Nej, inte alla gainers innehåller kreatin. Medan vissa gainers kan tillsätta kreatin för dess fördelar med muskelenergi och prestanda, är det inte en standardingrediens i alla produkter.


Hur skiljer sig gainers för kvinnor och män?

Medan de grundläggande ingredienserna kan vara likartade, kan gainers för kvinnor vara formulerade med färre kalorier eller andra ingredienser som är mer riktade mot kvinnors näringsbehov.


Kan jag använda en gainer som en måltidsersättning?

Även om gainers kan vara kaloritäta och näringsrika, bör de inte ses som en fullständig måltidsersättning. De är bäst använda som ett komplement till en balanserad kost.


Vilka biverkningar kan förknippas med gainers?

Vissa individer kan uppleva matsmältningsproblem, som uppblåsthet eller gas, särskilt om de inte är vana vid höga mängder kolhydrater eller proteiner. Alltid börja med en mindre dos än rekommenderat och justera baserat på hur din kropp reagerar.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.