Bästa Gurkmejan 2023

Gurkmeja, vetenskapligt känd som Curcumalonga, är en växt som främst är känd för sitt orange-gula kryddpulver som används som en krydda i många asiatiska rätter, särskilt inom indisk matlagning. Den är en väsentlig ingrediens i curryblandningar och har använts traditionellt inom Ayurvedisk och kinesisk medicin i tusentals år.

Trots dess långa historia av kulinarisk och medicinsk användning, är det många som inte är medvetna om gurkmejans hälsomässiga fördelar. Forskning har indikerat att gurkmeja kan ha antiinflammatoriska, antioxidanta och till och med anticancerfördelar. Många känner inte heller till de bästa sätten att inkludera detta superlivsmedel i sin diet.

Ett av de mest framstående ämnena i gurkmeja är curcumin, som har fått mycket uppmärksamhet för sina potentiella hälsofördelar. Curcumin har visat sig minska inflammation i kroppen, vilket kan vara fördelaktigt för individer med sjukdomar som reumatoid artrit eller inflammatorisk tarmsjukdom.

För de som är intresserade av att dra nytta av gurkmejas fördelar kan de överväga att lägga till den som en krydda i sina måltider, brygga den som te, eller till och med ta tillskott av curcumin. Det är dock viktigt att notera att när man tar gurkmeja tillsammans med svartpeppar ökar upptaget av curcumin.

Genom att integrera gurkmeja i sin dagliga diet kan individer potentiellt dra nytta av dess antiinflammatoriska och antioxidanta egenskaper, vilket kan bidra till att främja övergripande hälsa och välbefinnande. Med den ökade medvetenheten om denna kraftfulla krydda kan fler människor dra nytta av dess många hälsofördelar.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten Healthwell Gurkmeja Premium ut.

Healthwell Gurkmeja Premium

Denna produkt tar hem titeln för ”Bäst i test” tack vare sin höga kvalitet, potenta ingredienssammansättning och det faktum att den innehåller både gurkmeja och svartpepparextrakt, vilket ökar upptagligheten av gurkmeja i kroppen. Healthwell Gurkmeja Premium erbjuder en omfattande lösning för dem som söker de bästa hälsofördelarna med gurkmeja.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten Better You Gurkmeja ut.

Better You Gurkmeja

Better You Gurkmeja är ”Mest prisvärd” eftersom den erbjuder en bra balans mellan pris och kvalitet. Med sin starka koncentration av gurkmeja och andra nyttiga ingredienser får kunderna en effektiv produkt till ett överkomligt pris, vilket gör den till ett utmärkt val för dem som söker värde för pengarna.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet Healthwell Gurkmeja ut.

Healthwell Gurkmeja

För de som är ute efter ett kostnadseffektivt alternativ utan att kompromissa alltför mycket med kvaliteten, är Healthwell Gurkmeja det bästa budgetvalet. Även om det kan sakna några av de premiumingredienser eller högre koncentrationer som finns i dyrare alternativ, levererar den fortfarande solida hälsofördelar av gurkmeja till ett mycket överkomligt pris.

Healthwell Gurkmeja Premium

4,5/5,0

Så här ser bäst i test produkten Healthwell Gurkmeja Premium ut.

Gurkmeja Premium är ett högdoserat kosttillskott som innehåller extrakt från den välbekanta växten gurkmeja. Produkten skryter med en hög koncentration av curcumin, den aktiva ingrediensen i gurkmeja, som har antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper. Denna särskilda formel har förstärkts med svartpepparextrakt, vilket förbättrar biotillgängligheten av gurkmeja, vilket innebär att kroppen kan absorbera och dra nytta av den mer effektivt.

Med tanke på dess hälsosamma egenskaper och det faktum att det är ett vanligt ämne inom antiinflammatorisk kost, fungerar Gurkmeja Premium som ett perfekt tillskott för dem som strävar efter en sundare vardag. Kapslarna är lätta att svälja och är dessutom veganvänliga, vilket gör dem till ett bra alternativ för en bred publik.

 • Tillverkare: Healthwell
 • Ingredienser: Ekologiskt gurkmejapulver, gurkmejaextrakt (standardiserat till 95% curcumin), svartpepparextrakt (piper nigrum), vegetabilisk kapsel
 • Särskilda funktioner: Veganvänligt, extra högdoserat, innehåller svartpepparextrakt för förbättrad biotillgänglighet.

Plus:

 • Högdoserat Gurkmejaextrakt: Healthwell Gurkmeja Premium är extra högdoserat, vilket garanterar att du får en potent dos av den aktiva ingrediensen curcumin.
 • Förbättrad Absorption: Tillskottet är förstärkt med svartpepparextrakt, vilket ökar kroppens förmåga att absorbera gurkmeja, så att du får det mesta av dess fördelar.
 • Veganvänlig: Produkten är lämplig för veganer, vilket gör den tillgänglig för en bredare publik.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Det är viktigt att följa doseringsanvisningarna och inte överskrida rekommenderad dos.

Better You Gurkmeja

4,4/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten Better You Gurkmeja ut.

Better You Gurkmeja är ett högdoserat och naturligt extrakt från gurkmeja, en välkänd krydda som ofta används i matlagning för sin unika smak och färg. Vid sidan av sitt användningsområde inom matlagning har gurkmeja länge varit känt för sina hälsofördelar. Den största aktiva komponenten i gurkmeja är curcumin, som är känt för sina antioxidativa egenskaper, vilka spelar en nyckelroll i att bekämpa skadliga fria radikaler som kan påverka våra cellers hälsa.

Denna specifika produkt, från Better You, är särskilt imponerande med sitt innehåll av 80% curcumin. Dessutom har den tillsats av svartpepparextrakt, känt för att öka kroppens upptag av curcumin, vilket gör det till ett idealiskt tillskott för dem som strävar efter att bibehålla ett aktivt och hälsosamt liv.

 • Tillverkare: Better You
 • Ingredienser: Gurkmejaextrakt (80% curcuminoider), svartpeppar (95% piperin), vegetabilisk kapsel
 • Särskilda funktioner: Naturligt, högdoserat, innehåller 80% curcumin, tillsatt svartpepparextrakt

Plus:

 • Hög Curcumin-koncentration: Med 80% curcumin ger Better You Gurkmeja en kraftfull dos av denna nyttiga komponent.
 • Optimerat Uppslag: Tillsatsen av svartpepparextrakt främjar upptaget av curcumin i kroppen, vilket maximerar fördelarna.
 • Flexibelt Intag: Förutom att inta kapseln kan innehållet tömmas direkt i vatten eller valfri vätska, vilket ger flexibilitet för konsumenten.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Följ rekommenderad dagsdos och överskrid inte denna.
 • Målgrupp: Produkten rekommenderas inte för gravida, ammande eller de som medicineras.

Healthwell Gurkmeja

4,2/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet Healthwell Gurkmeja ut.

Healthwell Gurkmeja är ett premium kosttillskott som utnyttjar styrkan av gurkmeja genom dess aktiva ingrediens, curcumin. Gurkmeja är inte bara en viktig ingrediens i matlagning utan är också uppskattad för sina imponerande hälsosamma och antioxidativa egenskaper. Speciellt är dess roll i antiinflammatoriska dieter noterad.

Vad som gör Healthwell Gurkmeja särskilt framstående är att det är en helt vegetabilisk produkt, vilket gör det till ett idealiskt val för veganer och de som följer en växtbaserad diet. Produkten innehåller också rent gurkmejaextrakt, vilket säkerställer dess renhet och effektivitet. Ytterligare förbättrar biotillgängligheten av gurkmeja är tillsatsen av svartpepparextrakt, vilket garanterar att användarna får ut det mesta av denna kraftfulla ört.

 • Tillverkare: Healthwell
 • Ingredienser: Gurkmejaextrakt (från Curcuma longa-rot), svartpepparextrakt (piper nigrum), vegetabilisk kapsel
 • Särskilda funktioner: Rent extrakt, innehåller curcuminoider, veganvänligt, antioxidativa egenskaper

Plus:

 • Rent och Kraftfullt: Healthwell Gurkmeja använder rent gurkmejaextrakt med en signifikant koncentration av curcuminoider, vilket ger den mest kraftfulla och effektiva produkten.
 • Veganvänligt: Produkten är helt vegetabilisk och lämpar sig väl för veganer och vegetarianer.
 • Optimerat Uppslag: Med tillsatsen av svartpepparextrakt förbättras biotillgängligheten av gurkmeja, vilket garanterar maximal absorption.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Följ rekommenderad dagsdos, och ta 1-2 kapslar dagligen med måltid.

Elexir Pharma Gurkmeja

4,3/5,0

Så här ser produkten Elexir Pharma Gurkmeja ut.

Elexir Pharma Gurkmeja är ett unikt kosttillskott som kommer i tablettform, vilket ger användaren möjligheten att inta gurkmejas mäktiga egenskaper på ett bekvämt sätt. Tabletten innehåller curcumin, den aktiva ingrediensen i gurkmeja, vilken har en lång historia inom Ayurveda för sina påstådda hälsofördelar.

Bortsett från sin framträdande roll i matlagning där den rostade gurkmejan ger en gul nyans till rätter, erbjuder curcumin antioxidativa egenskaper som bekämpar den skadliga effekten av fria radikaler i kroppen. Denna produkt från Elexir Pharma har också tillsatt svartpepparextrakt, vilket ökar upptaget av gurkmeja. Utöver detta, vad som särskiljer denna produkt från andra är dess avsaknad av konserveringsmedel, vilket ger en renare upplevelse för konsumenten.

 • Tillverkare: Elexir Pharma
 • Ingredienser: Gurkmejaextrakt (Curcuma longa/Curcumin C3 Complex®), Svartpepparextrakt (Bioperin®), vegetabilisk tablett
 • Särskilda funktioner: Antioxidativa egenskaper, innehåller patenterat C3-komplex, veganvänligt, fri från konserveringsmedel.

Plus:

 • Förstärkt Absorption: Tillsatsen av svartpepparextrakt, Bioperin®, ökar biotillgängligheten av curcumin i gurkmeja, vilket säkerställer optimal absorption.
 • Hög Kvalitet: Med ett patenterat C3-komplex och avsaknaden av konserveringsmedel erbjuder Elexir Pharma Gurkmeja en renare och högkvalitativ produkt.
 • Traditionellt Ansedd: Curcumin har en lång historia inom Ayurveda och har uppskattats för sina välgörande egenskaper i hundratals år.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Vuxna bör inta 1 tablett dagligen med mat. Det är viktigt att inte överskrida den rekommenderade dosen.
 • Målgrupp: Gravida och barn under 12 år bör konsultera en läkare innan de börjar använda produkten.

Great Earth Gurkmeja

3,7/5,0

Så här ser produkten Great Earth Gurkmeja ut.

Great Earth Gurkmeja är ett avancerat kosttillskott som innehåller det exklusiva och patenterade gurkmejaextraktet NovaSOL®. Till skillnad från många andra gurkmejatillskott på marknaden, är NovaSOL® unikt eftersom det är vatten- och fettlösligt. Denna dubbla löslighet innebär att kroppen kan absorbera och använda gurkmeja mer effektivt.

Varje kapsel av denna produkt är noggrant formulerad för att innehålla 500 mg NovaSOL® Gurkmejaextrakt, 25 mg kurkumin, 30 mg kurkuminoider och 5 mg svartpepparextrakt (Bioperine®). Tillsatsen av svartpepparextrakt säkerställer ytterligare ökat upptag av gurkmeja, vilket gör denna produkt idealisk för de som söker maximal effekt. Det rekommenderas att ta en kapsel dagligen i samband med måltid, och varje förpackning innehåller 60 kapslar, vilket ger en två månaders försörjning.

 • Tillverkare: Great Earth
 • Ingredienser: NovaSOL® Gurkmejaextrakt, Curcumin C3 Complex® gurkmejarotextrakt (Curcuma longa L.), svartpepparextrakt (Bioperine®)
 • Särskilda funktioner: Vatten- och fettlösligt gurkmejaextrakt, innehåller patenterad NovaSOL®, vegetabilisk kapsel

Plus:

 • Högupptagligt Extrakt: Med NovaSOL® teknologin, som är både vatten- och fettlöslig, garanteras en överlägsen biotillgänglighet av gurkmeja.
 • Förstärkt med Svartpeppar: Tillsatsen av Bioperine® (svartpepparextrakt) optimerar ytterligare upptaget av gurkmeja och curcumin i kroppen.
 • Rik På Aktiva Ingredienser: Varje kapsel innehåller en potent blandning av gurkmejaextrakt, kurkumin och kurkuminoider, som ger kraftfulla hälsofördelar.

Värt att fundera över:

 • Dosering: För optimal effekt rekommenderas en kapsel dagligen i samband med måltid.
 • Förvaring: Det är viktigt att förvara förpackningen torrt och svalt, bortom direkt solljus och utom räckhåll för små barn.
 • Allergi & Känslighet: De som är känsliga för någon av ingredienserna bör avstå från att ta detta tillskott eller rådfråga en läkare före användning.

WeightWorld Ekologiska Gurkmeja kapslar 1440mg

4,1/5,0

Så här ser produkten WeightWorld Ekologiska Gurkmeja kapslar 1440mg ut.

WeightWorld presenterar en av sina mest premium gurkmejatillskott – Ekologiska Gurkmeja kapslar med en potent dos på 1440mg per portion. Denna 100% ekologiska formula är noggrant berikad med svartpeppar (Piperine) och ingefära för att maximera biotillgängligheten av gurkmeja, vilket säkerställer att din kropp absorberar och nyttjar nyckelingredienserna på bästa möjliga sätt.

Dessa kapslar är särskilt designade för att främja allmänt välbefinnande, med ett särskilt fokus på hudens, ledernas och magens hälsa. Med dess antioxidanta och antiinflammatoriska egenskaper, kombinerat med ingefäras förmåga att främja normal matsmältning, är detta tillskott ett kraftfullt verktyg för dem som strävar efter ett vitalt och aktivt liv. Förpackningen rymmer 180 kapslar, vilket ger en 90 dagars försörjning vid den rekommenderade doseringen av 2 kapslar per dag.

 • Tillverkare: WeightWorld
 • Ingredienser: Ekologiskt gurkmejapulver, Ekologiskt ingefärapulver, Ekologiskt svartpepparpulver
 • Särskilda funktioner: Antioxidanta och antiinflammatoriska egenskaper, ökad biotillgänglighet med svartpepparextrakt, stöder mag-tarmfunktionen med ingefära.

Plus:

 • Ökad Biotillgänglighet: Berikad med svartpepparextrakt (piperine) och ingefära, vilket säkerställer optimalt upptag av gurkmeja och dess nyckelingredienser.
 • Mångsidiga Hälsofördelar: Stödjer hudens, ledernas och magens välbefinnande, och bidrar till att bekämpa fria radikaler med dess antioxidanta egenskaper.
 • 100% Ekologiska Ingredienser: Tillverkad med premium ekologiska ingredienser, vilket garanterar renhet och kvalitet.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Den rekommenderade dagliga dosen bör ej överskridas. Två kapslar dagligen rekommenderas.

Holistic Kurkumin Liposomal

3,3/5,0

Så här ser produkten Holistic Kurkumin Liposomal ut.

Holistic introducerar sitt Kurkumin Liposomal – ett innovativt kosttillskott som innehåller ett standardiserat extrakt av gurkmeja, rikt på 95 % kurkuminoider. Kurkuminoider, kända för sina potentiella välgörande effekter och som den kraftfulla gula pigmentet i gurkmeja, kan vara utmanande för kroppen att absorbera när de konsumeras genom mat eller traditionella kosttillskott.

Därför har Holistic valt en liposomal form för sitt Kurkumin-tillskott, där kurkuminoiderna är inneslutna av fosfolipider som effektivt underlättar absorptionen i kroppen. Resultatet är ett lättupptagligt tillskott som stödjer nervsystemets normala funktion. Denna produkt innehåller varken konserveringsmedel eller smakämnen, vilket gör den till ett rent och naturligt val för de som önskar dra nytta av gurkmejas egenskaper.

 • Tillverkare: Holistic
 • Ingredienser: Gurkmejaextrakt, fosfolipider, vegetabilisk kapsel
 • Särskilda funktioner: Liposomalt tillskott, 95% kurkuminoider, vegan

Plus:

 • Lättupptagligt: Tack vare den liposomala formen kan kroppen lättare absorbera kurkuminoiderna.
 • Ren Formula: Utan tillsatta konserveringsmedel eller smakämnen, vilket ger en naturlig produktupplevelse.
 • Stöd för Nervsystemet: Gurkmeja bidrar till nervsystemets normala funktion.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Följ doseringsförslaget och ta inte mer än 2 kapslar per dag.

Dr Mercola Curcumin Advanced

3,0/5,0

Så här ser produkten Dr Mercola Curcumin Advanced ut.

Dr Mercola Curcumin Advanced är ett premium kosttillskott framtaget för att ge dig den bästa kvaliteten av curcumin, den aktiva ingrediensen i gurkmeja. Med ett imponerande innehåll av 95% curcuminoider, säkerställer detta tillskott att du får ett potent intag av denna välgörande komponent. Curcumin är känt för sina hälsofördelar men kan vara utmanande för kroppen att absorbera.

För att tackla detta problem använder Dr. Mercola en avancerad tidsfördröjd teknologi som optimerar biotillgängligheten av curcumin. För att garantera en ren produkt är dessa kapslar formulerade utan onödiga tillsatser och fyllnadsmedel. Oavsett om du är bekant med gurkmeja som krydda eller om du är ute efter ett kvalitativt kosttillskott, erbjuder Dr Mercola Curcumin Advanced en överlägsen produkt för ditt välbefinnande.

 • Tillverkare: Dr Mercola
 • Ingredienser: Curcumin komplex, mikrokristallin cellulosa, polyglycerol oleat
 • Särskilda funktioner: Tidsfördröjd teknologi, 95% curcuminoider, fri från onödiga tillsatser

Plus:

 • Hög Curcuminoidhalt: Med 95% curcuminoider säkerställer dessa kapslar ett potent intag av gurkmejas aktiva ingrediens.
 • Optimerad Biotillgänglighet: Den avancerade tidsfördröjda teknologin förbättrar kroppens förmåga att absorbera curcumin.
 • Ren Formula: Fri från onödiga tillsatser och fyllnadsmedel, vilket ger en mer naturlig produktupplevelse.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Håll dig till den rekommenderade dosen av 1 kapsel dagligen.
 • Förvaring: Produkten bör förvaras i rumstemperatur, utom räckhåll för barn.

Upgrit Gurkmeja

3,4/5,0

Upgrit Gurkmeja erbjuder ett unikt sätt att dra nytta av gurkmejans många hälsofördelar. Med en hög koncentration av kurkumin, gurkmejas mest studerade komponent, kan användare förvänta sig ett potent kosttillskott. Vad som särskiljer Upgrit Gurkmeja från andra gurkmejatillskott är tillsatsen av svartpepparextrakt. Piperinet i svartpeppar har visat sig öka kroppens upptag av gurkmejaextrakt, vilket gör detta tillskott ännu mer effektivt. Den antioxidativa potentialen hos gurkmeja kompletteras väl av svartpepparens egenskaper, vilket ger en synergistisk effekt som gynnar kroppen. För de som vill experimentera med sin dagliga dos, erbjuder Upgrit även ett användningsförslag där gurkmejan kan användas för att skapa en näringsrik ”guldmjölk”. Denna produkt är perfekt för den hälsomedvetna individ som söker ett mångsidigt och kraftfullt kosttillskott.

 • Tillverkare: Upgrit
 • Ingredienser: Gurkmejaextrakt, Svartpepparextrakt
 • Särskilda funktioner: Hög koncentration av kurkumin, Antioxidativa egenskaper, Förstärkt med svartpeppar för ökat upptag

Plus:

 • Synergistisk Formula: Kombinationen av gurkmeja och svartpepparextrakt optimerar upptaget av kurkumin, vilket ger maximala hälsofördelar.
 • Antioxidantpotential: Med sina antioxidativa egenskaper kan Upgrit Gurkmeja hjälpa till att bekämpa fria radikaler och stödja övergripande välbefinnande.
 • Mångsidig Användning: Förutom att tas som ett traditionellt kosttillskott kan produkten användas för att tillverka näringsrik guldmjölk.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Det är viktigt att inte överskrida den rekommenderade dosen av 1-2 kapslar per dag.

Solgar Full Spectrum Curcumin

3,5/5,0

Så här ser produkten Solgar Full Spectrum Curcumin ut.

Solgar Full Spectrum Curcumin tar kurkuminens potential till en ny nivå genom att erbjuda ett extrakt med hög biotillgänglighet. Detta innebär att kroppen enklare och effektivare kan dra nytta av de hälsofördelar som kurkumin har att erbjuda. Framställt från gurkmeja, innehåller denna produkt kurkuminoider, vilka ger gurkmejan dess distinkta gula färg och är kända för sina potentialet antioxidanta egenskaper.

Solgar har tagit extra steg för att säkerställa att denna produkt är både effektiv och vegansk, vilket gör den lämplig för en bred publik. Denna produkt är därför idealisk för dem som är intresserade av de potentiella fördelarna med gurkmeja, men som vill säkerställa maximal absorption.

 • Tillverkare: Solgar
 • Ingredienser: Full Spectrum Curcumin (kurkuminextrakt) från gurkmeja
 • Särskilda funktioner: Hög biotillgänglighet, Veganskt

Plus:

 • Optimerad Absorption: Tack vare sin höga biotillgänglighet säkerställer Solgar Full Spectrum Curcumin att kroppen kan dra maximal nytta av kurkuminens potentiella hälsofördelar.
 • Antioxidantpotential: Med innehåll av kurkuminoider hjälper produkten till att skydda kroppens celler mot skadliga fria radikaler.
 • Veganvänlig: Den veganska formulan gör den tillgänglig för en bredare publik, inklusive dem som följer en vegansk kost.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Följ alltid rekommenderad dosering, som är 1-2 kapslar dagligen.

Protein EKOLOGISK INGEFÄRA + GURKMEJA KAPSLAR

4,0/5,0

Så här ser produkten Protein EKOLOGISK INGEFÄRA + GURKMEJA KAPSLAR ut.

EKOLOGISK INGEFÄRA + GURKMEJA KAPSLAR från Protein erbjuder en kraftfull kombination av två traditionella örter som är kända för sina hälsosamma egenskaper. Dessa kapslar är 100% ekologiska och veganska, vilket innebär att de är fria från skadliga kemikalier och är lämpliga för dem som följer en vegansk livsstil. Gurkmeja, rik på den aktiva beståndsdelen curcumin, stödjer normal matsmältning, leverfunktion och besitter starka antioxidativa egenskaper. Ingefära, å andra sidan, bidrar till att främja normal mag-tarmfunktion.

Dessa örter har historiskt varit en del av Ayurveda, den urgamla indiska läkekonsten, och erkänns för sina många hälsofördelar. Den tillsatta svartpepparextraktet förbättrar upptagningen av dessa nyttiga ämnen i mag-tarmkanalen, vilket ökar kapslarnas effektivitet.

 • Tillverkare: Protein
 • Ingredienser: Gurkmeja, Ingefära, Svartpepparextrakt
 • Särskilda funktioner: Ekologisk, Vegansk, Optimerat upptag med svartpepparextrakt

Plus:

 • Helhetshälsa: Både gurkmeja och ingefära bidrar till att stödja matsmältningen och mag-tarmfunktionen, vilket kan förbättra den allmänna hälsan.
 • Antioxidant-rikt: Båda örterna innehåller kraftfulla naturliga antioxidanter som hjälper till att skydda kroppens celler mot skador.
 • Traditionellt beprövat: Dessa örter har en rik historia inom Ayurveda, vilket ger en ytterligare försäkran om deras positiva egenskaper.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Följ alltid rekommenderad dosering, som är 2 kapslar dagligen.

MEDS Gurkmeja/Curcumin

3,7/5,0

Så här ser produkten MEDS Gurkmeja/Curcumin ut.

MEDS Gurkmeja/Curcumin-kapslar erbjuder den beprövade kraften hos gurkmeja, en rot som har värderats högt inom traditionell medicin i årtusenden, särskilt inom kinesiska och indiska kulturer. Gurkmejas berömmelse kommer från dess antiinflammatoriska egenskaper och den positiva påverkan den har på immunsystemet och matsmältningen.

Den mest framstående ingrediensen i gurkmeja är curcumin, ett ämne som inte bara tjänar som en stark antioxidant men också skyddar kroppens celler från potentiella skador. Med 800 mg gurkmejaextrakt, inklusive 80 mg curcuminoider i varje dagsdos, erbjuder dessa veganska kapslar en solid dos av naturens egna hälsofördelar. Förpackningen innehåller 90 kapslar, vilket ger en tillräcklig mängd för en hel månads konsumtion vid den rekommenderade dosen av 2 kapslar dagligen.

 • Tillverkare: MEDS
 • Ingredienser: Gurkmejaextrakt, curcuminoider
 • Särskilda funktioner: Vegansk, 800 mg gurkmejaextrakt per dagsdos, innehåller 80 mg curcuminoider per dagsdos

Plus:

 • Antiinflammatoriska Egenskaper: Gurkmeja är känt för sina antiinflammatoriska fördelar som har uppskattats inom traditionell medicin i generationer.
 • Stark Antioxidant: Curcumin, den aktiva ingrediensen, fungerar som en potent antioxidant, vilket skyddar celler från skadliga oxidanter.
 • Rejäl Dos: Med 800 mg gurkmejaextrakt per dagsdos får användaren en solid mängd av detta kraftfulla ämne.

Värt att fundera över:

 • Graviditet och Amning: Produkten rekommenderas inte för dem som är gravida eller ammar.

Skip Gurkmeja+Ingefära

3,8/5,0

Så här ser produkten Skip Gurkmeja+Ingefära ut.

Skip Nutrition Gurkmeja+Ingefära är en välformulerad kombination av två av de mest hälsofrämjande kryddorna som naturen har att erbjuda. I kapselform, dessa tillskott kombinerar kraften av både gurkmeja och ingefära, vilka har historiskt varit en del av matlagnings- och medicinska traditioner. Gurkmejan är känd för sin aktiva ingrediens, curcumin, som bidrar till att stärka kroppens naturliga immunförsvar.

Samtidigt erbjuder ingefära lättnad för matsmältningssystemet och upprätthåller en sund funktion av mage och tarmar. Denna produkt, med sin högkoncentration av båda kryddorna, säkerställer att användarna får optimala mängder av dessa ämnen för att dra nytta av deras många hälsofördelar. Varje daglig dos, bestående av två tabletter, tillhandahåller 450 mg av både gurkmeja och ingefära.

 • Tillverkare: Skip Nutrition
 • Ingredienser: Gurkmejapulver (Curcuma longa), Ingefärapulver (Zingiber officinale), Mikrokristallinisk cellulosa, Stearinsyra, Kiseldioxid, magnesiumsalter av fettsyra.
 • Särskilda funktioner: Högkoncentrerad gurkmeja och ingefära, Bidrar till normalt immunförsvar och god maghälsa.

Plus:

 • Immunförstärkning: Curcumin i gurkmeja hjälper till att förbättra kroppens naturliga försvarssystem.
 • Digestivt stöd: Ingefära bidrar till normal matsmältning och stöder mag- och tarmfunktioner.
 • Historisk användning: Båda kryddorna har en lång historia av användning inom matlagning och medicin för sina hälsofrämjande egenskaper.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Följ alltid den rekommenderade dagliga dosen och undvik att överskrida den.

New Nordic Gurkmeja Tuggis

3,5/5,0

Så här ser produkten New Nordic Gurkmeja Tuggis ut.

New Nordic Gurkmeja Tuggis erbjuder en innovativ och smakfull metod för att ta del av de välgörande effekterna av gurkmeja. Med sin distinkta och välkända krydda, innehållande curcuminoider, är dessa tuggisar utformade för att vara både njutbara och effektiva. Med en uppfriskande smak av mango och apelsin, ger dessa mjuka tuggisar inte bara hälsofördelar utan också en smakupplevelse.

Varje daglig dos av två tuggisar innehåller 300 mg av gurkmeja-extrakt, vilket säkerställer att du får en adekvat mängd av denna potenta ingrediens. Denna produkt är veganvänlig och innehåller 60 tuggisar per förpackning, vilket gör den lämplig för en månads konsumtion vid rekommenderad dosering.

 • Tillverkare: New Nordic
 • Ingredienser: Sötningsmedel (maltitolsirap, erythritol), gurkmeja extrakt (Curcuma longa L.), geleringsmedel (pektin), surhetsreglerande medel (citronsyra, natriumcitrat), aromer (mango och apelsin).
 • Särskilda funktioner: Mjuka tuggisar med smak av mango och apelsin, Innehåller 300 mg av gurkmeja-extrakt per daglig dos.

Plus:

 • Smakupplevelse: En unik kombination av mango och apelsin gör intaget av gurkmeja njutbart.
 • Lätt att konsumera: Mjuka tuggisar gör det enkelt för dem som har svårt för piller eller kapslar.
 • Naturlig ingrediens: Gurkmeja, känd för sina curcuminoider, erbjuder ett naturligt sätt att stärka hälsan.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Följ den rekommenderade dagliga dosen av 2 tuggisar och undvik att överskrida den.

Delta Nutrition Gurkmeja

3,2/5,0

Så här ser produkten Delta Nutrition Gurkmeja ut.

Delta Nutrition presenterar Gurkmeja, ett kvalitativt kosttillskott som reflekterar växtens rika tradition inom asiatiska kulturer, särskilt inom Ayurveda. Varje kapsel innehåller 240 mg rent kurkumin, den aktiva ingrediensen i gurkmeja. Denna potenta ingrediens kompletteras av extrakt av ingefära och piperin, den senare utvunnen från svartpeppar. Den kombinerade effekten av dessa ingredienser gör detta tillskott särskilt effektivt.

Förutom kurkumins fördelar, vilket är känt för sina antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper, erbjuder ingefära ytterligare fördelar för matsmältningen. Piperin förbättrar upptaget och biotillgängligheten av kurkumin, vilket maximerar dess effektivitet. Med en daglig dos på endast en kapsel, erbjuder denna produkt en lättanvänd metod för att dra nytta av gurkmejans fördelar.

 • Tillverkare: Delta Nutrition
 • Ingredienser: Gurkmejaextrakt (Curcuma longa [rot], ekologisk råvara), svartpepparextrakt (piper nigrum [frukt]), ingefära (Zingiber officinale [rot]), stabiliseringsmedel.
 • Särskilda funktioner: Innehåller 240 mg rent kurkumin per kapsel, förstärkt med ingefära och piperin, 60 dagars användning per förpackning.

Plus:

 • Potent Kombination: Med 240 mg kurkumin tillsammans med ingefära och piperin, maximeras de hälsofrämjande effekterna av gurkmeja.
 • Lättanvänd: En kapsel per dag garanterar enkel dosering och maximalt utbyte.
 • Tradition Mötter Vetenskap: Användningen av gurkmeja reflekterar en lång tradition inom Ayurveda, samtidigt som det ger en modern och vetenskaplig dosering av dess aktiva ingrediens.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Följ den rekommenderade dagliga dosen av en kapsel. Undvik att överskrida denna dos.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Gurkmeja:

Gurkmeja är en populär krydda som har många hälsofördelar. Den kan köpas som pulver, kapslar eller tabletter. När du köper gurkmeja är det viktigt att tänka på följande:

 • Kvalitet: Gurkmeja av hög kvalitet är rik på kurkumin, den aktiva ingrediensen som ger gurkmeja dess hälsofördelar.
 • Form: Gurkmeja finns i flera olika former, såsom pulver, kapslar och tabletter. Pulver är den mest mångsidiga formen, men kapslar och tabletter är lättare att svälja.
 • Dosering: Den rekommenderade dagliga dosen av gurkmeja är 1-3 gram. Detta motsvarar cirka en matsked riven gurkmeja eller 2-4 kapslar med gurkmejatillskott.
 • Biverkningar: Gurkmeja är i allmänhet säkert att äta, men vissa människor kan uppleva biverkningar, såsom magbesvär.

Här är några tips för att köpa gurkmeja:

 • Köp gurkmeja från en pålitlig källa.
 • Leta efter gurkmeja med högt innehåll av kurkumin.
 • Välj en form av gurkmeja som du tycker om.
 • Följ doseringsanvisningarna på etiketten.

Köp av gurkmejapulver:

Gurkmejapulver är den mest mångsidiga formen av gurkmeja. Det kan användas i matlagning, bakning och drycker. När du köper gurkmejapulver är det viktigt att tänka på följande:

 • Färg: Gurkmejapulver ska ha en stark, gul färg.
 • Lukt: Gurkmejapulver ska ha en stark, jordig doft.
 • Förvaring: Gurkmejapulver bör förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet.

Köp av gurkmejatillskott:

Gurkmejatillskott är ett bra sätt att få i sig en hög dos av kurkumin. När du köper gurkmejatillskott är det viktigt att tänka på följande:

 • Innehåll: Gurkmejatillskott bör innehålla minst 95% kurkumin.
 • Tillsatser: Undvik gurkmejatillskott som innehåller onödiga tillsatser.
 • Kostnad: Gurkmejatillskott kan variera i pris. Jämför priser innan du köper.

Vanliga frågor och svar om Gurkmeja


Vad är gurkmeja?

Gurkmeja är en växt från ingefärsfamiljen och är mest känd som huvudingrediensen i currypulver. Den aktiva komponenten i gurkmeja är kurkumin, som har flera medicinska egenskaper.


Vad är hälsofördelarna med gurkmeja?

Gurkmeja har antiinflammatoriska, antioxidanta, anticancer och antivirala egenskaper. Den kan hjälpa till att lindra ledvärk, stödja hjärnhälsa, skydda mot hjärtsjukdomar och kan ha anticancer-effekter.


Hur intas gurkmeja bäst för maximal upptagning?

När gurkmeja konsumeras tillsammans med svartpeppar ökar upptagningen av kurkumin. Fett kan också öka upptagningen, så det kan vara bra att inta gurkmeja med en fet källa


Är det säkert att konsumera gurkmeja dagligen?

Ja, för de flesta människor är det säkert att konsumera gurkmeja i måttliga mängder dagligen. Men som med alla kosttillskott, bör du konsultera en läkare eller näringsfysiolog innan du börjar en regelbunden konsumtion.


Kan gurkmeja interagera med mediciner?

Ja, gurkmeja kan interagera med vissa mediciner, inklusive blodförtunnande medel och diabetesmediciner. Konsultera alltid din läkare innan du kombinerar gurkmeja med mediciner.


Vilka är biverkningarna av gurkmeja?

Medan gurkmeja är säker för de flesta, kan vissa individer uppleva magbesvär, illamående, yrsel eller diarré. Vid höga doser kan det orsaka magulcer eller förvärra järnbrist.


Kan jag använda gurkmeja för huden?

Ja, gurkmeja har antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper som kan vara fördelaktiga för huden. Den används i flera hudvårdsprodukter och hemgjorda ansiktsmasker.


Hur mycket gurkmeja bör jag ta dagligen?

Den exakta dosen varierar beroende på syftet med intaget, men allmän rekommendation ligger oftast mellan 500-2000 mg av kurkumin dagligen.


Kan gurkmeja hjälpa till med viktminskning?

Vissa studier antyder att gurkmeja kan bidra till att minska inflammation och öka fettmetabolismen, vilket potentiellt kan hjälpa med viktminskning. Men mer forskning behövs för att dra fasta slutsatser.


Kan jag ta gurkmeja under graviditet eller amning?

Det är bäst att konsultera en läkare innan du tar gurkmeja eller något kosttillskott under graviditet eller amning. Vissa studier har föreslagit att höga doser kan stimulera livmodern eller främja menstruationsflödet, vilket kan vara skadligt under graviditeten.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.