I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa hampaproteinpulverna.

Bästa Hampaprotein 2023

Personer som söker ett näringsrikt, växtbaserat proteinpulver finner ofta hampaprotein som ett attraktivt alternativ, särskilt bland de som värderar ekologisk och hållbar näring. Många som föredrar växtbaserade proteinkällor stöter på svårigheten att hitta ett proteinpulver som är både näringsrikt och har en balanserad aminosyraprofil, samtidigt som det är miljövänligt. Hampaprotein står ut som en utmärkt källa till protein och fiber och erbjuder en unik kombination av näringsämnen, inklusive omega-fettsyror, vilket gör det till ett omfattande kosttillskott.

Detta proteinpulver passar perfekt för de som följer en vegansk eller vegetarisk kost, personer med allergier eller intoleranser mot vanliga proteinkällor, och alla som är intresserade av att stödja hållbar kost. Upptäck vårt urval av hampaproteinprodukter som vi noggrant har recenserat. Låt oss vägleda dig till det mest passande hampaproteinet som kompletterar din kost och stödjer dina hälsomål.

5 hälsofördelar med Hampaprotein:

 • Komplett proteinkälla: Till skillnad från många andra vegetabiliska proteiner, innehåller hampaprotein alla nio essentiella aminosyror, vilket gör det till en komplett proteinkälla.
 • Rik på fiber: Hampaprotein är även rikt på kostfiber, vilket kan bidra till förbättrad matsmältning, hjälpa till att reglera blodsockernivåer och främja en känsla av mättnad, vilket kan vara fördelaktigt för viktreglering.
 • Hjärtvänligt: Hampaprotein innehåller essentiella fettsyror, inklusive omega-3 och omega-6 i en hälsosam ratio, vilket kan stödja hjärthälsan.
 • Antioxidantegenskaper: Hampaprotein är rikt på antioxidanter, särskilt vitamin E och mineraler som zink och järn, vilka kan hjälpa till att skydda kroppen mot oxidativ stress och inflammation.
 • Hypoallergeniskt: Hampaprotein är vanligtvis lätt att smälta och är ett bra alternativ för personer som är allergiska eller intoleranta mot andra proteinkällor som mejeriprodukter, soja och gluten.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test vinnaren Rawfoodshop Hampaprotein 70% EKO 500 g ut.

Rawfoodshop Hampaprotein 70% EKO 500 g

Denna produkt stod ut eftersom den innehåller ett imponerande 70% fullvärdigt protein, vilket är högst bland alla produkter som vi listat. Dessutom har den en rik sammansättning av levande enzymer, essentiella fettsyror, vitaminer och mineraler. Även om den är den dyraste på listan, får kunden en produkt med exceptionellt hög kvalitet.

Mest prisvärd

Så här ser den mest prisvärda Holistic Hampaprotein ut.

Holistic Hampaprotein

Holistic Hampaprotein befinner sig mitt i prisklassen, men med tanke på dess kvalitet och egenskaper (som ekologisk certifiering och mångsidig användning) är den ett mycket prisvärt val för de flesta konsumenterna.

Bästa budgetvalet

Så här ser bästa budgetvalet Powerfruits Ekologiskt Hampaprotein 50% 500 g ut.

Powerfruits Ekologiskt Hampaprotein 50% 500 g

Trots sitt låga pris erbjuder den ett respektabelt proteininnehåll på 50% och är ekologisk, vilket gör den till ett utmärkt budgetval för de som vill ha ett kvalitets hampaprotein utan att bryta banken.

Healthwell Hampaprotein EKO

4,1/5,0

Så här ser Healthwell Hampaprotein EKO ut.

Healthwell Hampaprotein EKO är ett proteinpulver utvunnet från ekologiskt odlad hampa via skonsamma processer. Med 50 % proteininnehåll, kompletteras det av kostfibrer och essentiella fettsyror. Produkten är fri från tillsatser, vilket ger den en neutral smak, idealisk för matlagning, bakning och som proteinshake.

Förutom dess höga proteinhalt, är detta hampaprotein också en imponerande källa till vitala mineraler som järn, zink och magnesium, samt flera B-vitaminer. Dessa näringsämnen spelar en central roll i kroppens funktion, från blodbildning till immunsystemets stöd. Den neutrala smaken och mångsidigheten gör detta proteinpulver lämpligt för en mängd olika dieter, inklusive vegetarianer och veganer.

 • Tillverkare: Healthwell
 • Material: Hampaprotein (ekologiskt odlad och certifierad råvara)
 • Särskilda Funktioner: 50% protein, 25% kostfibrer, Ekologiskt certifierat, Neutral smak, Veganskt

Plus:

 • Hög näringsprofil: Inte bara rikt på protein, men även packad med viktiga mineraler och B-vitaminer.
 • Allsidighet: Tack vare dess neutrala smak kan det läggas till i en mängd olika recept eller konsumeras som en enkel proteindrink.
 • Ekologiskt certifierat: Produkten uppfyller strikta ekologiska normer inom EU, vilket innebär hållbar produktion och bevarande av biologisk mångfald.

Värt att fundera över:

 • Hampaprotein kan ha en annorlunda konsistens jämfört med andra proteintillskott, så det kan kräva viss vana vid första användningen.
 • Produkten bör förvaras torrt, svalt och inte i direkt solljus för att bibehålla sin kvalitet.
 • Även om produkten är vegansk och glutenfri, tillverkas den i en fabrik som även hanterar mjölk, soja, ägg och veteprotein. Detta kan vara en övervägning för personer med allergier.

Rawpowder Ekologiskt Hampaprotein

4,0/5,0

Så här ser Rawpowder Ekologiskt Hampaprotein ut.

Rawpowder Ekologiskt Hampaprotein utvinns från malt frö av den välkända plantan Cannabis sativa. Denna ekologiska produkt är inte bara en rik källa av protein, men även av en mängd andra vitala näringsämnen. Hampaproteinet från Rawpowder innehåller ett omfattande spektrum av aminosyror, fettsyror och en perfekt balans av omega-3 och omega-6 fettsyror.

Dessutom bidrar det med essentiella mineraler som järn, kalcium, fosfor, magnesium, zink och koppar. Med 50g protein per 100g är det ett utmärkt tillskott för den som söker efter ett kraftfullt vegetabiliskt proteinpulver. Pulvret är lätt att blanda i vätskor såsom vatten, mjölk eller juice och rekommenderas att tas 2-3 gånger om dagen för optimala fördelar. Det kommer från Tyskland, vilket garanterar kvalitet och det faktum att produkten är både vegetarian- och veganvänlig gör det till ett valmöjligt alternativ för alla.

 • Ursprung: Tyskland
 • Ingredienser: Ekologiskt RAW Hampaproteinpulver
 • Särskilda funktioner: Rik på aminosyror, fettsyror, omega 3 & 6, samt mineraler

Plus:

 • Rik på enkel upptagbar protein, vilket är fördelaktigt för muskelbyggnad och återhämtning.
 • Innehåller en balans av omega 3 och 6 fettsyror som stöder hjärt- och hjärnhälsa.
 • Naturlig källa till flera viktiga mineraler, vilket hjälper till att uppfylla dagliga näringsbehov.

Värt att fundera över:

 • Även om det är ett högkvalitativt tillskott bör det inte användas som en ersättning för en balanserad och varierad kost.
 • Förvaring är kritisk; det måste förvaras i ett kallt, mörkt och torrt utrymme och förpackningen bör hållas tättslutande för att bevara dess fräschör.
 • Alltid hålla produkten utom räckhåll för barn.

Fairing Vegan Protein Pro

4,2/5,0

Så här ser Fairing Vegan Protein Pro ut.

Fairing Vegan Protein Pro är speciellt framtaget för den veganen som vägrar kompromissa med kvaliteten på sitt proteinintag. Detta proteinpulver skiljer sig från mängden genom att kombinera fyra av de mest näringsrika vegetabiliska proteinkällorna; havreprotein, risprotein, hampaprotein och ärtprotein. Denna unika blandning garanterar att konsumenten får en rik tillförsel av essentiella aminosyror, antioxidanter, vitaminer och mineraler.

Dessutom innehåller den värdefulla omega-3 fettsyror, vilket är sällsynt för veganska proteinpulver. Med 18 gram protein per portion, fungerar Fairing Vegan Protein Pro perfekt som en post-träningsåterhämtning eller som ett näringsrikt mellanmål under dagen. För dem som är känsliga eller intoleranta mot laktos är detta proteinpulver en dröm eftersom det naturligtvis är laktosfritt, tack vare sin 100% vegetabiliska sammansättning.

 • Tillverkare: Fairing
 • Proteinkällor: Havreprotein, risprotein, hampaprotein, ärtprotein
 • Särskilda funktioner: Laktosfri, 18g protein per portion, innehåller omega-3

Plus:

 • Högkvalitativa Proteinkällor: Kombinationen av havre-, ris-, hampa- och ärtprotein ger en optimal balans av alla essentiella aminosyror.
 • Näringsrikt: Förutom protein ger pulvret en dos antioxidanter, vitaminer, mineraler och omega-3.
 • Flexibel användning: Lämplig som återhämtning efter träning eller som ett näringsrikt mellanmål under dagen.

Värt att fundera över:

 • Sötningsmedel: Produkten innehåller sötningsmedel, vilket kanske inte passar alla.
 • Dosering: Följ rekommenderad dosering (30g) för bästa resultat och för att undvika överintag.
 • Förvaring: Som med alla proteinpulver bör det förvaras på en torr plats, borta från direkt solljus för att bevara dess kvalitet.

Holistic Hampaprotein

4,3/5,0

Så här ser den mest prisvärda Holistic Hampaprotein ut.

Holistic Hampaprotein är ett av marknadens renaste proteinpulver, som endast innehåller ett ingrediens; protein från ekologiska, malda hampafrön. Det är inte bara ett proteinpulver, utan också en rik källa till näringsämnen som omega-3, fiber, vitaminer och mineraler, särskilt magnesium. Med en proteinhalt på ca 50%, erbjuder detta hampaprotein en imponerande proteindos per portion, vilket gör det till ett utmärkt tillskott för dem som söker en växtbaserad proteinkälla.

Hampafröproteinet är fullvärdigt, vilket innebär att det innehåller alla nio essentiella aminosyror som kroppen behöver. Dess naturliga och enkla sammansättning, utan tillsatser, gör det till ett utmärkt val för dem som vill ha ett rent och naturligt proteinpulver. Holistic Hampaprotein kan smidigt integreras i din dagliga kost, perfekt att blanda i smoothies eller användas i matlagning och bakning.

 • Tillverkare: Holistic
 • Huvudingrediens: Protein från ekologiska hampafrön
 • Särskilda funktioner: Ekologisk, fullvärdigt vegetabiliskt protein, rik på omega-3 och fiber

Plus:

 • Ekologiskt och Rent: Endast ett ingrediens; protein från ekologiska hampafrön, vilket ger ett rent och naturligt proteintillskott.
 • Fullvärdigt Protein: Hampaprotein innehåller alla nio essentiella aminosyror, vilket gör det till en utmärkt proteinkälla.
 • Mångsidig Användning: Perfekt för smoothies, bakning och matlagning, vilket gör det lätt att införliva i din dagliga kost.

Värt att fundera över:

 • Förvaring: Det är viktigt att produkten förvaras torrt, borta från direkt solljus och ej över normal rumstemperatur för att bevara dess näringsämnen.
 • Smak: Som med många rena proteinpulver kan smaken vara mer neutral, så det kan vara bra att blanda det med andra ingredienser för att förbättra smaken.
 • Dosering: Följ rekommenderad dosering (20g) för bästa resultat och för att undvika överintag.

Superfruit Hampaproteinpulver EKO

3,8/5,0

Så här ser Superfruit Hampaproteinpulver EKO ut.

Superfruit Hampaproteinpulver EKO är ett utmärkt val för dem som söker ett kvalitetsprotein med extra fördelar. Med 45% proteininnehåll och en imponerande profil av 10 essentiella aminosyror, går det långt utöver genomsnittet för växtbaserade proteinkällor. Men detta proteinpulver är mer än bara dess proteinhalt; det är också rikt på omega-fett, kostfiber och har ingen tillsatt socker.

Dess rena, RAW och ekologiska sammansättning är idealisk för dem som vill undvika kemiska tillsatser och bekämpningsmedel i sina produkter. Tack vare dess naturliga och rena formel, passar detta proteinpulver perfekt för laktosintoleranta individer som inte kan konsumera traditionellt vassleprotein. Med dess neutrala smak, integreras Superfruit Hampaprotein lätt i din dagliga rutin, särskilt som ett tillskott i smoothies eller shakes.

 • Tillverkare: Superfruit
 • Huvudingrediens: Hampaproteinpulver
 • Särskilda funktioner: Rik på protein, innehåller 10 essentiella aminosyror, RAW, ekologiskt, fritt från tillsatser

Plus:

 • Ekologiskt och Rent: Proteinpulvret är RAW, odlat utan bekämpningsmedel och innehåller inga tillsatser, vilket garanterar renhet och kvalitet.
 • Utmärkt Aminosyreprofil: Innehåller 10 essentiella aminosyror, vilket är imponerande för ett växtbaserat proteinpulver.
 • Mångsidig Användning: Med sin neutrala smak och konsistens, passar det perfekt i smoothies, shakes eller ensamt blandat med vatten.

Värt att fundera över:

 • Förvaring: Det är avgörande att produkten förvaras torrt och svalt, och att undvika direkt solljus för att bibehålla dess kvalitet.
 • Allergivänlig: Medan produkten är ett utmärkt alternativ för laktosallergiker, bör individer alltid konsultera produktinformationen noggrant för att säkerställa att det inte finns några allergener som kan påverka dem.
 • Balanserad Kost: Även om detta proteinpulver är näringsrikt, bör det kompletteras med en balanserad diet och en hälsosam livsstil för optimal hälsa och välbefinnande.

WellAware Hampaprotein Naturell 500 g

3,9/5,0

Så här ser WellAware Hampaprotein Naturell 500 g ut.

WellAware Hampaprotein Naturell erbjuder en ren och äkta proteinkälla, idealisk för de som föredrar en naturlig produkt utan onödiga tillsatser. Denna proteinpulver utgörs av 100% hampaprotein, vilket innebär att den inte innehåller någon form av sötning, färg, arom eller andra tillsatser. Den är helt baserad på hampa som kommer från ekologiska odlingar, vilket säkerställer en hög kvalitetsprodukt.Protein är avgörande för kroppen, och det fungerar som kroppens byggstenar genom att ge den nödvändiga aminosyrorna den behöver.

För dem som söker ett grönt alternativ till protein, representerar WellAware’s Ekologiskt Hampaprotein Naturell ett perfekt val. Med sitt neutrala utseende blandas detta proteinpulver smidigt i shakes med vatten eller annan dryck, och det kan även fungera som en fantastisk ingrediens för att förhöja proteininnehållet i hemgjorda smoothies.

 • Tillverkare: WellAware
 • Huvudingrediens: Hampaprotein (100% Cannabis sativa L.)
 • Särskilda funktioner: Ekologiskt, fritt från tillsatser, 100% hampaprotein

Plus:

 • Ren och Naturlig: Tillverkad av 100% ren hampa utan tillsatser, vilket garanterar produktens renhet.
 • Högkvalitativt: Ekologiskt certifierad och kommer från hållbara odlingar, vilket säkerställer en högkvalitativ produkt.
 • Mångsidig Användning: Med sin neutrala smak och textur, blandas den smidigt i vatten, andra drycker eller som en ingrediens i smoothies.

Värt att fundera över:

 • Förvaring: Produkten ska förvaras torrt i sin originalförpackning, vilket garanterar dess hållbarhet och effektivitet över tid.
 • Neutral Smak: Med tanke på att det är helt fritt från tillsatser, kommer produkten ha en neutral smak som kan vara annorlunda jämfört med smaksatta proteinpulver.
 • Balanserad Kost: Som alltid, bör detta proteinpulver kompletteras med en balanserad kost för optimal hälsa och välbefinnande.

Powerfruits Ekologiskt Hampaprotein 50% 500 g

4,2/5,0

Så här ser bästa budgetvalet Powerfruits Ekologiskt Hampaprotein 50% 500 g ut.

Powerfruits Ekologiskt Hampaprotein representerar ett av de renaste och mest näringsrika vegetabiliska proteinerna tillgängliga. Den är skapad ur hampafrön och tillhandahåller ett fullvärdigt protein, vilket innebär att den inkluderar alla de essentiella aminosyror som kroppen behöver men inte kan producera på egen hand. Idealisk för dem som föredrar ett vegetabiliskt protein utan några tillsatser, smaksättning eller aromer.

Det är inte bara veganskt och ekologiskt, utan också naturligt fritt från gluten och laktos, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för de med känsliga magar eller dietrestriktioner. Dessutom bidrar protein till att bevara och öka muskelmassan, vilket gör det till ett fantastiskt tillskott för dem som tränar. Med sin neutrala smak och mångsidighet kan detta hampaprotein tillsättas i en mängd olika rätter, från smoothies till sallader.

 • Tillverkare: Powerfruits
 • Huvudingrediens: Ekologisk hampaprotein
 • Särskilda funktioner: Veganskt, ekologiskt, fullvärdigt protein, naturligt fritt från gluten och laktos, inga tillsatser

Plus:

 • Fullvärdigt Protein: Innehåller alla de essentiella aminosyror, vilket gör det till ett komplett proteinval för kroppen.
 • Ren Ingredienslista: Helt fritt från tillsatser som smakämnen, artificiella sötningsmedel eller färgämnen, vilket ger en ren och naturlig produkt.
 • Mångsidig Användning: Passar perfekt som ett tillskott i en rad olika rätter, från smoothies till sallader, vilket ger användarna flexibilitet i deras kost.

Värt att fundera över:

 • Förvaring: Det är viktigt att förvara produkten torrt och i dess originalförpackning för att behålla dess kvalitet över tid.
 • Ursprungsland: Medan produktens kvalitet är hög, kommer den från Kanada eller Kina, vilket kan vara relevant för dem som föredrar lokalproducerade varor.
 • Balanserad Kost: Även om hampaprotein är näringsrikt, bör det tas som en del av en balanserad och varierad kost för att upprätthålla optimal hälsa.

Rawfoodshop Hampaprotein 70% EKO 500 g

4,3/5,0

Så här ser bäst i test vinnaren Rawfoodshop Hampaprotein 70% EKO 500 g ut.

Rawfoodshop Hampaprotein är inte bara ett högkvalitativt proteinpulver utan också en kraftfull källa till levande enzymer, essentiella fettsyror, vitaminer och mineraler. Tack vare dess rika sammansättning är det ett lättsmält alternativ till andra proteinkällor och kan till och med ersätta dem. Dess mest framstående egenskap är att den levererar ett enastående innehåll av 70% fullvärdigt protein, vilket innebär att det inkluderar alla de essentiella aminosyrorna som kroppen behöver.

Denna produkt är både ekologiskt certifierad och vegansk, vilket bekräftar dess rena och naturliga ursprung. Den höga proteinhalten kombinerat med dess mångsidighet gör det till ett utmärkt val för alla, från fitnessentusiaster till dem som letar efter naturliga näringsrika tillskott till sin dagliga kost.

 • Tillverkare: Rawfoodshop
 • Huvudingrediens: Ekologiskt Hampaprotein 70% (Cannabis sativa)
 • Särskilda funktioner: Ekologiskt, Veganskt, 70% fullvärdigt protein, Innehåller levande enzymer, vitaminer och mineraler.

Plus:

 • Exceptionellt Proteininnehåll: Med 70% fullvärdigt protein får användaren ett överlägset vegetabiliskt proteinpulver som uppfyller kroppens behov av essentiella aminosyror.
 • Hög Näringsdensitet: Förutom protein innehåller produkten levande enzymer, essentiella fettsyror och andra vitala näringsämnen som stärker kroppens allmänna hälsa.
 • Ren och Naturlig: Med en ekologisk certifiering och en vegansk sammansättning är detta proteinpulver fritt från onödiga tillsatser och skadliga kemikalier.

Värt att fundera över:

 • Ursprungsland: Produkten härstammar från Kina, vilket kan vara av intresse för dem som prioriterar lokalproduktion.
 • Aminosyraprofil: Även om produkten har en imponerande aminosyraprofil, bör man notera att den innehåller 0 mg tryptofan.
 • Pris: Kan vara något dyrare än andra proteintillskott, men det kan motiveras av dess höga kvalitet och näringsinnehåll.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Hampaprotein:

1. Proteininnehåll:
Kontrollera hur mycket protein produkten innehåller per portion. Medan hampaprotein generellt har ett proteininnehåll mellan 40-70%, kan detta variera beroende på märke och produktionsmetod.

2. Ingredienslista:
Välj produkter med så få ingredienser som möjligt, helst bara hampa. Undvik tillsatser, fyllnadsmedel och konstgjorda smakämnen.

3. Certifieringar:
Söker du en ekologisk produkt? Kolla efter certifieringar som intygar att produkten är ekologisk. Många föredrar ekologiska alternativ för att undvika bekämpningsmedel och GMO.

4. Ursprungsland:
Vissa kan föredra produkter från vissa regioner på grund av produktionsstandarder eller kvalitet. Kolla var hampaproteinet kommer ifrån.

5. Allergivänlighet:
Hampaprotein är oftast allergivänligt, men det kan vara värt att kontrollera om produkten har producerats i anläggningar som också hanterar allergener, om du är känslig.

6. Smak:
Vissa hampaproteiner kan ha en starkare jordig smak än andra. Det kan vara värt att prova några olika märken för att se vilket du föredrar.

7. Pris:
Jämför priset per gram protein snarare än priset per förpackning. Detta ger en mer rättvis jämförelse av värdet.

8. Hållbarhet:
Vissa konsumenter föredrar hampaprotein på grund av dess miljövänliga egenskaper. Om detta är viktigt för dig, sök efter märken som betonar hållbara jordbrukspraktiker.

9. Recensioner:
Läs kundrecensioner online för att få en uppfattning om hur andra upplever produkten. Denna feedback kan hjälpa dig att undvika produkter som inte lever upp till sina påståenden.

10. Tillsatta näringsämnen:
Vissa hampaproteinprodukter kan också innehålla tillsatta vitaminer, mineraler eller andra näringsämnen. Bestäm om detta är viktigt för dig.

Vanliga frågor och svar om Hampaprotein


Vad är hampaprotein?

Hampaprotein är ett vegetabiliskt proteinpulver som utvinns från frön av hampaplantan. Det är känt för att vara en utmärkt källa till essentiella fettsyror, fiber och ett komplett spektrum av 20 aminosyror.


Är hampaprotein bra för dig?

Ja, hampaprotein är hälsosamt. Det innehåller alla nio essentiella aminosyror, är lätt att smälta och innehåller också essentiella fettsyror, magnesium, järn och kalcium.


Innehåller hampaprotein THC?

Nej, hampaprotein innehåller inte THC (tetrahydrocannabinol), vilket är den psykoaktiva komponenten i cannabis. Även om det kommer från hampaplantan, fokuserar processen på fröna, inte bladen eller blommorna där THC finns.


Hur jämförs hampaprotein med andra vegetabiliska proteinkällor?

Jämfört med andra vegetabiliska proteinkällor erbjuder hampaprotein en komplett aminosyraprofil. Det har också en naturligt nötig smak och är generellt lättare att smälta än några andra proteinkällor som soja.


Kan jag använda hampaprotein för att bygga muskler?

Absolut! Hampaprotein är en utmärkt källa till protein, vilket är avgörande för muskelreparation och tillväxt. Dock, för optimal muskeltillväxt, bör det ingå som en del av en balanserad kost och träningsregim.


Hur smakar hampaprotein?

Hampaprotein har en jordig, nötig smak. Den distinkta smaken kan variera något mellan olika märken, men generellt sett tenderar den att vara mer markant än andra vegetabiliska proteiner.


Hur använder jag hampaprotein?

Hampaprotein kan användas på många sätt! Det kan blandas i smoothies, strös över yoghurt eller gröt, eller användas som ingrediens i bakning eller matlagning.


Är hampaprotein allergivänligt?

Ja, hampaprotein anses vara allergivänligt. Det innehåller inga kända allergener och är en utmärkt alternativ proteinkälla för dem med soja-, nöt- eller glutenallergier.


Hur mycket protein finns i hampaprotein?

Proteininnehållet i hampaprotein kan variera beroende på märket och produktionsmetoden, men det ligger generellt sett mellan 40-70% protein per vikt.


Vad är de huvudsakliga fördelarna med hampaprotein jämfört med animaliska proteinkällor?

Hampaprotein är en komplett proteinkälla, den är hållbar och miljövänlig, den innehåller essentiella fettsyror, den är allergivänlig och är generellt lättare att smälta än vissa animaliska proteiner.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.