I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa hyaluronsyrorna på marknaden.

Bästa Hyaluronsyran 2023

I en värld där en strålande, fuktad hud ses som en indikator på hälsa och ungdom, söker många efter den ultimata produkten för hudvård. Faktorer som föroreningar, stress och åldrande kan lämna huden torr, tråkig och utan dess naturliga lyster.

Torrhet och fina linjer kan ofta göra sig påminda, särskilt när huden inte behåller tillräckligt med fukt. Den underliggande orsaken? Minskade nivåer av hyaluronsyra i huden, ett ämne känt för att kunna hålla i sig upp till 1000 gånger sin vikt i vatten.

Tänk dig två druvor: en saftig och den andra skrumpen. Den första representerar en hud rik på hyaluronsyra, medan den andra visar hur huden kan se ut när den förlorar sin naturliga fuktighet.

Det är här Hyaluronsyra-tillskott eller krämer kan göra en verklig skillnad. Genom att återinföra hyaluronsyra i din hudvårdsrutin kan du hjälpa huden att återfå och behålla sin naturliga fukt, vilket minimerar tecken på åldrande och ger ett ungdomligt, fuktat utseende.

Med regelbunden användning av produkter med hyaluronsyra kan man uppleva en märkbar skillnad. Huden blir mjukare, fuktigare och får en mer fyllig känsla. Tecken på fina linjer och rynkor kan minska och du kan känna dig mer självsäker med din hudens utseende och känsla.

Fem hälsofördelar med Hyaluronsyra:

 • Hudhydrering: Hyaluronsyra har förmågan att binda upp till 1 000 gånger sin vikt i vatten, vilket hjälper till att hålla huden hydratiserad och ger den ett fylligare, ungdomligare utseende.
 • Leder och bindväv: Fungerar som ett smörjmedel för leder, vilket minskar friktionen och kan bidra till att minska ledsmärta och styvhet.
 • Sårhelande egenskaper: Hyaluronsyra finns naturligt i huden och har visat sig spela en roll i sårhelande processen, inklusive vävnadsregenerering och inflammation.
 • Antioxidativa egenskaper: Kan skydda huden mot skadliga fria radikaler och UV-strålning, vilket kan minska risken för tidigt åldrande.
 • Ökad kollagenproduktion: Hyaluronsyra har visat sig stimulera produktionen av kollagen i huden, vilket bidrar till hudens styrka och elasticitet.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten Healthwell Hyaluronsyra 500 ut.

Healthwell Hyaluronsyra 500

Healthwell Hyaluronsyra 500 är en produkt som ger en hög dos av hyaluronsyra, vilket är viktigt för att upprätthålla hudens elasticitet och ledfunktion. Den doseringen och kvaliteten på ingredienserna gör den till en utmärkt produkt för dem som söker toppkvalitet.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten Weightworld Hyaluronsyra 600 mg ut.

Weightworld Hyaluronsyra 600 mg

Weightworld erbjuder en av de högsta doseringarna av hyaluronsyra till ett pris som är konkurrenskraftigt. Med 600 mg hyaluronsyra ger den ett effektivt tillskott för de som söker att förbättra hudens hälsa och ledfunktion, samtidigt som den ger bra värde för pengarna.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet Alpha Plus Collagen + Hyaluronsyra ut.

Alpha Plus Collagen + Hyaluronsyra

Alpha Plus kombinerar fördelarna med både kollagen och hyaluronsyra i ett tillskott. För de som är prismedvetna men fortfarande vill ha en högkvalitativ produkt är detta ett utmärkt val. Den dubbla verkan av både kollagen och hyaluronsyra ger ett omfattande stöd för hud- och ledhälsa.

Healthwell Hyaluronsyra 500

4,4/5,0

Så här ser bäst i test produkten Healthwell Hyaluronsyra 500 ut.

Healthwell Hyaluronsyra 500 är ett kosttillskott som framställts med en hög dos av 500 mg hyaluronsyra per kapsel. Hyaluronsyra är känt för sin unika förmåga att bibehålla fukt och återfinns naturligt i huden och ledvätskan. Denna produkt riktar sig till de som vill förbättra hudens fuktighet, spänst och övergripande kvalitet samt hjälpa till att hålla leder smidiga och välsmorda.

Med tillsättningen av vitamin C, som fungerar som en antioxidant, erbjuder Healthwell Hyaluronsyra 500 även skydd mot oxidativ stress, bidrar till normal kollagenbildning och stärker produktens effektivitet. Tillskottet är veganskt och kommer förpackat i en vegetabilisk kapsel, vilket gör det lämpligt för dem med vegetariska och veganska kosthållningsval.

 • Högdosering: 500 mg hyaluronsyra per kapsel
 • Ingredienser: Hyaluronsyra, Vitamin C
 • Veganvänlig

Plus:

 • Hög dosering: Med 500 mg hyaluronsyra per kapsel får användaren en kraftfull dos som kan bidra till förbättrad hudhälsa och ledsmidighet.
 • Förstärkt med Vitamin C: Utöver hyaluronsyrans fördelar bidrar vitamin C till normal kollagenbildning och fungerar som en antioxidant för att skydda kroppen mot oxidativ stress.
 • Mångsidigt användningsområde: Lämplig för dem som önskar förbättra både hudens kvalitet och ledhälsa, samt för veganer med dess vegetabiliska kapsel.

Värt att fundera över:

 • Den rekommenderade doseringen av en kapsel dagligen bör inte överskridas.

Weightworld Hyaluronsyra 600 mg

4,3/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten Weightworld Hyaluronsyra 600 mg ut.

Weightworlds Hyaluronsyra 600 mg är bland de mest effektiva hyaluronsyrakapslarna på marknaden, skapade med syfte att främja en frisk hud, starka ben och sunda leder. Varje kapsel är packad med en imponerande styrka på 600 mg hyaluronsyra, vilket är 300 gånger mer än genomsnittet. Dessutom står 90% av innehållet som ren hyaluronsyra, vilket understryker produktens kvalitet.

Som en del av kroppens naturliga åldrande process, sjunker nivåerna av hyaluronsyra vilket kan resultera i stela leder, svaga ben och torr, åldrande hud. Weightworlds hyaluronsyrakapslar syftar till att bekämpa dessa tecken genom att boosta kroppens naturliga nivåer, vilket hjälper till att bibehålla hudens fukt, stärka ledernas rörlighet och bidrar till benens hälsa.

 • Huvudingrediens: 90% ren Hyaluronsyra
 • Styrka: 600 mg per dos (2 kapslar)
 • Övriga ingredienser: Maltodextrin, Magnesiumstearat, Kiseldioxid, Mikrokristallin cellulosa, Hydroxipropylmetylcellulosa
 • Förpackning: Totalt 180 kapslar, 90 portioner.

Plus:

 • Högpotent styrka: Med 600 mg per dos erbjuder dessa kapslar en av de högsta koncentrationerna av hyaluronsyra tillgängliga på marknaden.
 • Överlägsen biotillgänglighet: Designad för optimal absorption, vilket säkerställer att du får mest möjliga nytta av varje dos.
 • Mångsidig användning: Idealisk för hud, hår, leder, ben och ögonhälsa.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen och kom ihåg att kosttillskott inte ska ersätta en varierad kost.

Alpha Plus Collagen + Hyaluronsyra

4,1/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet Alpha Plus Collagen + Hyaluronsyra ut.

Alpha Plus Collagen + Hyaluronsyra är en produkt utformad för att stödja kroppens naturliga kollagenproduktion och underhåll av huden. Kollagen är ett av kroppens mest förekommande proteiner och spelar en viktig roll i att ge vävnader form och struktur. Denna produkt kombinerar de fördelaktiga egenskaperna hos hydrolyserat kollagen med hyaluronsyra, ett ämne som naturligt finns i huden, för att stödja hudens hälsa och ungdomliga utseende.

Förutom dessa två kraftfulla ingredienser innehåller den även vitamin C, som bidrar till normal kollagenbildning, samt riboflavin och biotin som hjälper till att underhålla en normal hud. Kisel, här i form av bambuextrakt, har också lagts till för ytterligare stöd. Doseringen är flexibel och anpassad efter dina specifika behov.

 • Huvudingredienser: Marint hydrolyserat kollagen, Hyaluronsyra
 • Mängd Hyaluronsyra: Upp till 270 mg vid full dosering (6 kapslar)
 • Övriga ingredienser: Vitamin C, Bambuextrakt, Riboflavin, Biotin
 • Antal doser per förpackning: 20 – 60 st.

Plus:

 • Hydrolyserat kollagen: Med upp till 3 000 mg per dos, hjälper kollagenet till att stödja kroppens vävnader och bidrar till en hälsosam hud.
 • Kombination med Hyaluronsyra: Med upp till 270 mg hyaluronsyra, hjälper produkten att bevara hudens fukt och elasticitet.
 • Tillsatta vitaminer: Vitamin C, riboflavin och biotin bidrar alla till hudens normala funktion och underhåll.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Sprid ut intaget om du tar en högre dos än 2 kapslar per dag. Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen.

Terranova Hyaluronic Acid Complex

3,5/5,0

Så här ser produkten Terranova Hyaluronic Acid Complex ut.

Terranova Hyaluronic Acid Complex är en innovativ produkt utformad för att effektivt stödja hudens naturliga fuktbalans. Hyaluronsyra är känd för sin förmåga att binda fukt, vilket leder till en mjukare, mer elastisk och välmående hud. Förutom hyaluronsyra har Terranova tillsatt en speciell sammansättning kallad Magnifood Complex. Denna blandning består av torkade växter och bär som syftar till att förbättra upptaget av hyaluronsyra i kroppen.

Inte nog med det, produkten är även fri från konserveringsmedel och tillsatser, vilket gör den till ett naturligt alternativ för hudvård. Oavsett om du vill behålla hudens ungdomliga lyster eller stödja broskvävnaderna med dess stötdämpande funktioner, erbjuder denna produkt en mångsidig lösning för dina behov.

 • Huvudingredienser: Hyaluronsyra, Magnifood Complex (Nypon, Blåbär, Nässelblad, Åkerfräken, Persiljeblad)
 • Mängd Hyaluronsyra: 100 mg per kapsel
 • Övriga ingredienser: Kapselskal (hydroxipropylmetylcellulosa)
 • Antal kapslar per förpackning: 50 st.

Plus:

 • Fuktbindande Egenskaper: Hyaluronsyra hjälper till att behålla hudens fuktbalans, vilket leder till en mjuk och elastisk hud.
 • Förstärkt med Magnifood Complex: En unik kombination av torkade växter och bär som bidrar till ett bättre upptag av hyaluronsyran.
 • Naturligt val: Produkten är fri från tillsatser och konserveringsmedel, vilket gör den till ett utmärkt naturligt alternativ för hudvård.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Följ rekommenderad dosering av 1-2 kapslar per dag tillsammans med en måltid för optimalt resultat.

BioSalma Collagen + Hyaluronsyra

3,6/5,0

Så här ser produkten BioSalma Collagen + Hyaluronsyra ut.

BioSalma Collagen + Hyaluronsyra är ett noggrant framställt kosttillskott specifikt designat för att stödja hudens och ledernas välbefinnande. Med en kraftfull kombination av kollagen och hyaluronsyra tillsammans med ett urval av viktiga näringsämnen, erbjuder detta tillskott omfattande fördelar. Kollagen är känd för att bidra till hudens fasthet och elasticitet, medan hyaluronsyra hjälper till att bibehålla fukt i huden.

Produkten är förstärkt med vitamin C, vilket bidrar till normal kollagenbildning, och andra B-vitaminer som biotin och riboflavin, samt zink som alla stödjer hudens normala funktion. Den unika enzymatiska hydrolysen säkerställer att kollagenet bryts ner i små peptider, vilket kan förbättra upptaget av kollagen i kroppen.

 • Huvudingredienser: Hydrolyserade kollagenpeptider, Hyaluronsyra, Vitamin C, Biotin, Riboflavin, Zink
 • Mängd Hyaluronsyra: 20 mg per 2 tabletter, 40 mg per 4 tabletter
 • Kollagen Typ: 85% Typ I-kollagen, 15% Typ III-kollagen

Plus:

 • Komplett Hud- och Ledstöd: Kombinerar kraften av kollagen och hyaluronsyra för att stödja hudens och ledernas hälsa.
 • Förstärkt med Viktiga Näringsämnen: Innehåller vitamin C, B-vitaminer och zink som alla bidrar till hudens normala funktion.
 • Optimerat Kollagenupptag: Den unika enzymatiska hydrolysen ger små kollagenpeptider som kan absorberas effektivt av kroppen.

Värt att fundera över:

 • Dagligt Referensintag: Observera att vissa ingredienser, som C-vitamin och zink, överstiger det dagliga referensintaget vid konsumtion av 4 tabletter.

Weightworld Marint Kollagen med Hyaluronsyra

3,9/5,0

Så här ser produkten Weightworld Marint Kollagen med Hyaluronsyra ut.

Weightworld introducerar ett innovativt tillskott av marint kollagen tillsammans med hyaluronsyra, utformat för att ge huden extra fukt, reducera rynkor och stödja skelett och ledband. Denna produkt innehåller Naticol® Marint Kollagen, känd för sina högkvalitativa kollagenpeptider av typ 1. Dessa peptider är avgörande för att bibehålla en ungdomlig och strålande hud.

Utöver kollagen, innehåller produkten även hyaluronsyra, en naturlig förening i kroppen, känd för sin förmåga att hålla huden hydratiserad. Kombinationen av dessa två aktiva ingredienser, tillsammans med andra näringsämnen som vitamin C och zink, gör detta tillskott till en omfattande lösning för dem som söker att stärka sin hud, hålla den hydratiserad och bibehålla den ungdomliga lystern.

 • Huvudingredienser: Naticol® Marint Kollagenhydrolysat, Hyaluronsyra, Vitamin C, Zinkcitrat, Co-enzym Q10
 • Mängd Hyaluronsyra: 105 mg per portion (3 kapslar)
 • Kollagen Typ: Typ 1-kollagen (marint ursprung)

Plus:

 • Optimal Hudhydrering: Kombinationen av marint kollagen och hyaluronsyra verkar för att ge huden extra fukt och hjälper till att minska rynkor.
 • Högkvalitativt Kollagen: Innehåller Naticol® Marint Kollagen av högsta kvalitet, känt för sina unika kollagenpeptider av typ 1.
 • Förbättrad Hudhälsa: Tillskottet är berikat med mer än 16% essentiella aminosyror, som är avgörande för en ungdomlig och strålande hud.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen. Är avsedd för vuxna över 18 år.

Trikem Human Hyaluron

4,2/5,0

Så här ser produkten Trikem Human Hyaluron ut.

Trikem presenterar Human Hyaluron, ett flytande tillskott utvecklat speciellt för människor som vill bevara och stärka sin ledrörlighet. Med sin distinkta citronsmak, erbjuder denna produkt inte bara en välgörande effekt på lederna utan är även en njutbar upplevelse för smaklökarna.

Human Hyaluron är framställt för att vara lättdoserat, vilket säkerställer att du får den rekommenderade mängden varje gång. Med en bas av hyaluronsyra, är detta tillskott idealiskt för dem som söker stöd för sina leder, speciellt med tanke på dess potential att bidra till att upprätthålla rörlighet och smidighet.

 • Form: Flytande
 • Mängd Hyaluronsyra: 50 mg per portion (10 ml)
 • Smak: Citron

Plus:

 • Ledrörlighet: Speciellt utformad för att stödja och bibehålla ledrörlighet.
 • Lättdoserat: Det flytande formatet och den medföljande doseringsrekommendationen säkerställer enkel och korrekt dosering.
 • Behaglig Citronsmak: En mild och uppfriskande citronsmak gör intaget av tillskottet till en njutbar upplevelse.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Följ rekommendationen: 10 ml två gånger dagligen i de första 10 dagarna, och därefter 10 ml dagligen.

Protein Hyaluronsyra + Vitamin C

3,8/5,0

Så här ser produkten Protein Hyaluronsyra + Vitamin C ut.

Protein Hyaluronsyra + Vitamin C är en kraftfull kombination som är särskilt utformad för att ge näring åt både leder och hud. Hyaluronsyra, som naturligt förekommer i vår hud och i ledvätskan, är känd för sina fuktbindande egenskaper, vilket gör den till en viktig komponent i hud- och skönhetsvårdsprodukter. När huden saknar tillräckligt med hyaluronsyra, förlorar den sin elasticitet, vilket resulterar i synliga rynkor och torr hud.

Genom att kombinera denna kraftiga komponent med vitamin C, får du fördelen av en naturlig anti-aging effekt och stöd för hudens övergripande hälsa. Dessutom spelar hyaluronsyra en nyckelroll i våra leder, särskilt i det skyddande synoviala membranet, som hjälper till att absorbera stötar och levererar näringsämnen till brosk. Detta gör produkten idealisk inte bara för dem som söker en fylligare och mer strålande hud, men också för dem som vill stödja sina leders välbefinnande.

 • Hyaluronsyra: 350 mg per portion (2 kapslar)
 • Vitamin C: 100 mg per portion (2 kapslar) – motsvarar 125% av rekommenderat dagligt intag
 • Användning: 2 kapslar dagligen
 • Förpackning: 60 kapslar (30 portioner)

Plus:

 • Dubbel Åtgärd: Ger både hud- och ledhälsa med en kombination av hyaluronsyra och vitamin C.
 • Fuktbindande: Hjälper till att hålla huden fyllig och reducera synligheten av rynkor tack vare hyaluronsyrans egenskaper.
 • Ledstöd: Innehåller naturligt förekommande hyaluronsyra som finns i ledvätska, vilket ger stöd till leder och hjälper till att absorbera stötar.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Det är viktigt att inte överskrida den rekommenderade dagliga dosen av 2 kapslar.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Hyaluronsyra:

Hyaluronsyra är en naturligt förekommande molekyl i kroppen som spelar en nyckelroll i att bevara hudens fuktighet, samt smörja leder och bindväv. I takt med åldrandet kan mängden hyaluronsyra i kroppen minska, vilket kan leda till bland annat torr hud och ledvärk. Att komplettera med hyaluronsyra genom kosttillskott har blivit allt populärare för dem som vill bevara hudens ungdomlighet och hälsa. Här är några aspekter att beakta när du köper hyaluronsyra som kosttillskott:

1. Syftet med intaget

 • Hudhälsa: För att förbättra hudens hydrering och elasticitet.
 • Ledhälsa: För att öka ledernas smörjning och minska värk.

2. Molekylvikt

 • Hyaluronsyra finns i olika molekylvikter. Lågmolekylär hyaluronsyra absorberas lättare och verkar på hudens djupare skikt, medan högmolekylär hyaluronsyra verkar på hudens yttre skikt.

3. Dosering

 • Kontrollera rekommenderad dos på produkten och diskutera med läkare eller näringsexpert för att avgöra den bästa doseringen för dina specifika behov.

4. Ingredienslista

 • Se till att produkten innehåller högkvalitativ hyaluronsyra. Undvik produkter med fyllnadsmedel eller konstgjorda tillsatser.

5. Källa till hyaluronsyra

 • Hyaluronsyra kan härröra från olika källor, inklusive animaliska (som tuppkammar) eller bakteriella fermenteringsprocesser. Om du är vegan eller vegetarian, kontrollera att produkten är lämplig för dig.

6. Kombination med andra näringsämnen

 • Vissa kosttillskott kombinerar hyaluronsyra med andra ingredienser som vitamin C eller kollagen för ytterligare fördelar.

7. Märkesrykte

 • Välj ett pålitligt märke med goda kundrecensioner och en historia av att leverera kvalitetsprodukter.

8. Pris

 • Jämför priser för att säkerställa att du får bästa värde för pengarna, men kom ihåg att den billigaste produkten inte alltid är den bästa kvaliteten.

9. Certifieringar

 • Kolla efter tredjepartscertifieringar som kan garantera produktsäkerhet och kvalitet.

10. Allergi och känslighet

 • Om du har känslig mage eller andra allergier, bör du läsa innehållsförteckningen noga och konsultera en läkare innan du tar något nytt kosttillskott.

Vanliga frågor och svar om Hyaluronsyra


Vad är hyaluronsyra?

Hyaluronsyra är en sockermolekyl som naturligt finns i kroppen, främst i huden, ögonen och lederna. Den fungerar som en fuktighetsgivare genom att dra till sig och behålla vatten.


Vad används hyaluronsyra för?

Hyaluronsyra används ofta i hudvårdsprodukter för att hydrera huden. Det finns också som kosttillskott, vanligtvis marknadsfört för hudhälsa, och i injicerbara former för estetiska behandlingar och för att behandla ledproblem.


Är hyaluronsyra säkert att ta som kosttillskott?

För de flesta människor verkar hyaluronsyra i tillskottsform vara säkert att ta. Det är dock viktigt att följa rekommenderade doseringar och att rådgöra med en läkare innan du börjar med ett nytt tillskott.


Vilka är fördelarna med att ta hyaluronsyra som kosttillskott?

Även om det behövs mer forskning, hävdar vissa att hyaluronsyratillskott kan stödja hudens hydrering och elasticitet samt lindra ledsmärta genom att öka smörjningen i lederna.


Finns det några biverkningar av hyaluronsyra?

När det tas som ett kosttillskott, är hyaluronsyra generellt sett säker för de flesta människor och orsakar sällan biverkningar. I injicerbar form kan det dock finnas risk för blåmärken, smärta vid injektionsstället eller allergiska reaktioner.


Hur mycket hyaluronsyra ska man ta dagligen?

Doseringen varierar beroende på produkt och syfte, men det är viktigt att följa tillverkarens rekommendationer eller konsultera en läkare.


Kan jag få hyaluronsyra från mat?

Medan hyaluronsyra finns i vissa livsmedel, som benbuljong, är mängden begränsad. Kosttillskott kan erbjuda en koncentrerad källa.


Hur fungerar hyaluronsyra i huden?

I huden hjälper hyaluronsyra till att behålla fukt, vilket bidrar till en fyllig, hydrerad och elastisk hud. Med åldern minskar mängden hyaluronsyra i huden, vilket kan leda till torrhet och förlust av elasticitet.


Hur snabbt kan man se resultat av att ta hyaluronsyra?

Effekterna av hyaluronsyra, särskilt i hudvårdsprodukter, kan märkas inom några veckor, men det kan variera beroende på individens hudtyp och produktens koncentration och formulering.


Kan alla använda hyaluronsyra?

Medan de flesta människor kan använda hyaluronsyra utan problem, bör de med kända allergier eller känsligheter testa produkten på ett litet område eller konsultera en läkare innan de börjar använda den regelbundet.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.