Bästa Kreatinet 2023

För atleter och träningsentusiaster som strävar efter att förbättra sin muskelstyrka, prestation och återhämtning, är kreatin ett av de mest populära och välstuderade kosttillskotten. Många söker effektiva sätt att öka sin muskelmassa och prestationsförmåga, men det kan vara utmanande att hitta tillägg som är både effektiva och säkra. Kreatin är känt för att förbättra muskelstyrka, öka muskelvolym och stödja snabbare återhämtning efter träning, vilket gör det till ett favorittillskott bland många idrottare.

Perfekt för kroppsbyggare, styrketränare, idrottare i olika grenar, och alla som vill förbättra sin fysiska prestation och återhämtning. Förbättra din träning och uppnå dina muskelbyggande mål med de bästa kreatinprodukterna på marknaden. Utforska våra djupgående recensioner och jämförelser för att hitta det kreatintillskott som passar dina träningsbehov bäst.

5 hälsofördelar med Kreatin:

 • Förbättrad atletisk prestanda: Kreatin har visat sig förbättra prestanda i högintensiva, kortvariga övningar som sprintar och viktlöftning. Det ökar produktionen av ATP, som är den primära energikällan för muskler under kortvarig, intensiv aktivitet.
 • Ökad muskelmassa: Regelbundet intag av kreatin kan bidra till ökad muskelmassa. Det hjälper till att dra vatten in i musklerna, vilket kan öka muskelstorleken och -styrkan.
 • Hjälper vid muskelåterhämtning: Kreatin kan hjälpa till att minska muskelnedbrytning och öka muskelåterhämtningen efter träning, vilket är fördelaktigt för att upprätthålla muskelmassa och -styrka.
 • Stödjer kognitiv funktion: Vissa studier tyder på att kreatin kan förbättra kognitiv prestanda, särskilt i situationer som kräver snabb tänkande eller under mental trötthet.
 • Potentiella neuroprotektiva egenskaper: Forskning antyder att kreatin kan ha neuroprotektiva egenskaper, vilket kan vara fördelaktigt vid behandling och förebyggande av neurodegenerativa sjukdomar som Parkinsons och Huntingtons sjukdom.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test vinnaren Olimp Creatine Xplode Kreatin ut.

Olimp Creatine Xplode Kreatin

Olimp Creatine Xplode står ut eftersom den kombinerar sex olika kreatinsorter, inklusive det patenterade ämnet MagnaPower. Denna avancerade formula är speciellt utformad för seriösa idrottare och har dessutom tre olika smaker, vilket ger användarna variation.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda vinnaren Star Nutrition Kreatin (Creapure) 300g ut.

Star Nutrition Kreatin (Creapure) 300g

Med tanke på kvaliteten av Creapure, som anses vara en av de renaste och mest pålitliga kreatinformerna på marknaden, tillsammans med ett rimligt pris, ger det denna produkt ett högt värde för pengarna.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet Svenskt Kosttillskott Core Creatine ut.

Svenskt Kosttillskott Core Creatine

Med tanke på det mycket överkomliga priset, men ändå en solid produkt med goda egenskaper, framstår Core Creatine som ett utmärkt budgetalternativ för dem som vill prova på kreatin utan att spendera för mycket.

Mutant CreaKong 300g

4,3/5,0

Så här ser kreatinet Mutant CreaKong 300g ut.

CreaKong från Mutant presenterar sig som ett toppklassigt kreatintillskott som drar nytta av tre specifika former av kreatin för att maximera upptaget och effekten. Totalt innehåller varje dos 4g kreatin, som är utformat för att förbättra prestationsförmågan under kortvarig och högintensiv träning. Med tanke på att kreatin är känt för att höja prestationsförmågan, siktar CreaKong på att utnyttja denna fördel genom att kombinera tre varianter av kreatin: CreaPure®, Creatine-Magnapower® och Tri-Creatine Citrate.

Varje form har sina egna unika fördelar, från CreaPure’s dubbelpatenterade tillverkningsmetod till Creatine-Magnapower’s alkalisering och bindning till magnesium. Produkten är avsedd för de som är seriösa med sin träning och letar efter ett kreatintillskott som står ut från mängden.

 • Tillverkare: Mutant
 • Innehåller: CreaPure® (Kreatin monohydrat), Creatine-Magnapower® (Kreatin magnesiumkelat), Tri-Creatine Citrate (Tri-kreatin citrat)
 • Antal doser per förpackning: 75

Plus:

 • Mångsidig Kreatinblandning: Genom att kombinera tre former av kreatin säkerställer CreaKong ett brett spektrum av fördelar och ett potentiellt bättre upptag.
 • Vetenskapligt Baserad Dosering: Den totala mängden kreatin per dos är baserad på vetenskapliga rön, vilket garanterar effektivitet.
 • Renhet och Kvalitet: Användningen av CreaPure®, som är känt för sin höga kvalitet tack vare dubbelpatenterade tillverkningsmetoder, garanterar produktens renhet.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Det är viktigt att inte överskrida den rekommenderade dagliga dosen, och intag bör baseras på ens individuella behov.
 • Förvaring: Produkten bör förvaras utom räckhåll för små barn.
 • Hälsa: Innan man börjar ta CreaKong, särskilt om man är gravid, ammar, lider av sjukdom eller tar andra läkemedel, bör man konsultera en läkare.
 • Allergiinformation: Tillverkad i en anläggning där det också hanteras andra allergener som MJÖLK, SOJA, ÄGG, VETE, NÖTTER, SESAMFRÖN och SULFITER.

Star Nutrition Smaksatt Kreatin 300g

4,1/5,0

Så här ser Star Nutrition Smaksatt Kreatin 300g ut.

Med Smaksatt Kreatin från Star Nutrition, kommer användare att uppleva en smaksensation bortom den traditionella neutrala eller lätt bittra smaken av vanligt kreatin. Varje servering av denna produkt ger en imponerande mängd av 5 200 mg rent kreatinmonohydrat. Smaken av vanilj och päron ger denna produkt ett särskilt försteg, vilket gör intaget av kreatin till en njutbar upplevelse.

Perfekt för dem som vill kombinera sin dagliga dos av kreatin med en delikat dryck. Utöver detta, ger kreatinets egenskaper en ökad fysisk prestation, vilket är särskilt fördelaktigt för dem som engagerar sig i högintensiv träning.

 • Tillverkare: Star Nutrition
 • Innehåller: Kreatinmonohydrat, konserveringsmedel (äppelsyra), aromer, sötningsmedel, färgämne
 • Antal doser per förpackning: 50 st.

Plus:

 • Smaksatt Upplevelse: En välsmakande blandning av vanilj och päron som erbjuder en välbehövlig paus från det neutrala smaken av vanligt kreatin.
 • Hög Kreatindos: Med 5 200 mg kreatin per skopa, erbjuder produkten en solid dos för de som letar efter effektiva kreatinmängder i sin kost.
 • Lätt att Blanda: Tack vare smaksättningen, blir denna produkt en njutbar dryck när den blandas med vatten.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Det är viktigt att följa rekommenderad dosering, särskilt under uppladdningsfasen och underhållsfasen.
 • Förvaring: Produkten bör förvaras i sin ursprungliga förpackning och hållas utom räckhåll för barn.
 • Hälsa: Innan intag av Smaksatt Kreatin, särskilt om man är gravid, ammande eller tar andra läkemedel, bör man konsultera en läkare.
 • Innehåll: Eftersom produkten innehåller sötningsmedel, bör de som är känsliga för sådana ingredienser vara medvetna om detta.

Optimum Nutrition Creatine Powder 634 g

4,3/5,0

Så här ser Optimum Nutrition Creatine Powder 634 g ut.

Optimum Nutrition Creatine Powder är ett kvalitativt kreatintillskott i pulverform, speciellt framtaget för att maximera dina träningsresultat. Det unika med denna produkt är dess rena kreatinmonohydrat-innehåll, vilket har visat sig vara en av de mest effektiva formerna av kreatin. Tack vare en patenterad produktionsmetod av Optimum Nutrition, får du en produkt som är både lukt- och smaklös.

Detta gör den enkel att kombinera med valfri dryck, vilket kan vara särskilt användbart för individer som föredrar att undvika vissa smaker. Kreatin är känt för att öka den fysiska prestationen, speciellt under korta perioder av högintensiv träning. Genom att blanda detta pulver i din föredragna dryck, kan du förvänta dig förbättrad styrka, explosivitet, och uthållighet under dina träningspass.

 • Tillverkare: Optimum Nutrition
 • Innehåll: 99,9% rent kreatinmonohydrat
 • Doser per förpackning: Cirka 90 dagsdoser
 • Rekommenderad daglig dos: 1 skopa (cirka 3,6 g)

Plus:

 • Ren och Potent: Innehåller 99,9% rent kreatinmonohydrat utan tillsatser eller utfyllnadsämnen, vilket ger optimal effekt.
 • Flexibel Användning: Tack vare dess lukt- och smaklösa profil, kan produkten enkelt blandas med valfri dryck, vilket gör det enkelt att inkludera i din dagliga rutin.
 • Vetenskapligt Stödd: Kreatin har omfattande forskning bakom sig, som har visat att det kan förbättra muskelstyrka, explosivitet och uthållighet under högintensiva aktiviteter.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Det är viktigt att följa rekommenderad dosering, särskilt under uppladdningsfasen och underhållsfasen.
 • Förvaring: Produkten bör förvaras i rumstemperatur och hållas utom räckhåll för små barn.
 • Allergener: Produkten kan innehålla spår av nötter och jordnötter. De som har allergier bör vara medvetna om detta.
 • Hälsa: Innan du börjar ta detta kreatintillskott, särskilt om du är gravid, ammande eller tar andra läkemedel, bör du konsultera en läkare.

Star Nutrition Kreatin Creapure 300g

4,5/5,0

Så här ser den mest prisvärda vinnaren Star Nutrition Kreatin (Creapure) 300g ut.

Creapure® från Star Nutrition representerar toppen av kreatinkvalitet. Innehållande 100 % rent Creatine (Creapure®), står denna produkt ut som den renaste formen av kreatin, helt fri från alla tillsatser och ytterligare ingredienser. Den globala populariteten av kreatin, särskilt Creapure®, kan tillskrivas dess pålitliga förmåga att förbättra muskeluthållighet, göra den till en oumbärlig följeslagare för atleter.

Tillverkad i Tyskland, Creapure® har länge varit känt för sin renhet och kvalitet. Dessutom, tack vare den nästan neutrala smaken, ger det användare friheten att blanda det med allt från vatten till protein shakes, vilket gör det till ett praktiskt val för alla. Detta tillskott innehåller också instruktioner för både en laddningsfas och en underhållsfas, vilket underlättar för användare att maximera dess fördelar.

 • Tillverkare: Star Nutrition
 • Huvudingrediens: 100% Creatine (Creapure®) (kreatinmonohydrat)
 • Antal doser: 60 serveringar per förpackning
 • Vegansk: Ja

Plus:

 • Högkvalitativ Kreatin: Tillhandahåller 100% rent Creatine (Creapure®), vilket är känt för sin renhet och effektivitet.
 • Mångsidighet: Tack vare sin neutrala smak kan produkten enkelt blandas med en mängd olika drycker, från vatten till shakes.
 • Uthållighet och Styrka: Creapure® är känt för att ge en märkbar ökning av muskelstyrka och uthållighet, särskilt under högintensiva träningspass.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Noggrant följa den rekommenderade doseringen och undvika att överskrida den.
 • Förvaring: Förvara produkten säkert, borta från barn och i dess originalförpackning.
 • Målgrupp: Produkten är avsedd för friska vuxna. Personer under 18, gravida, ammande eller de med medicinska tillstånd bör rådfråga en läkare innan användning.
 • Komplement, inte ersättare: Kom ihåg att detta är ett kosttillskott och bör inte användas som ett alternativ till en balanserad kost.

Swedish Supplements Creatine Monohydrate 250 g

3,8/5,0

Så här ser Swedish Supplements Creatine Monohydrate 250 g ut.

Kreatin, som är känt och uppskattat världen över, tar en central plats i träningsregimen av många idrottare. Creatine Monohydrate från Swedish Supplements erbjuder ren kreatinmonohydrat, utan några tillsatser som färgämnen, aromer eller sötning. Tack vare detta kan det enkelt blandas i vilken dryck som helst, vilket erbjuder en smidig och flexibel lösning för daglig konsumtion.

Varje portion innehåller en rejäl dos av 5 000 mg kreatinmonohydrat, vilket är känt för att öka fysisk prestation, särskilt i aktiviteter som styrketräning. Med sin högkvalitativa mikronisering säkerställer denna produkt en premiumupplevelse. Även om kroppen själv kan producera kreatin, levererar detta tillskott en koncentrerad dos för att säkerställa optimala fördelar.

 • Tillverkare: Swedish Supplements
 • Huvudingrediens: 100% Mikroniserat kreatinmonohydrat
 • Antal doser: 50 serveringar per förpackning, varje servering 5 000 mg
 • Tillsatsfri: Fritt från färg, arom och sötning

Plus:

 • Renhet: Tillhandahåller 100% rent kreatinmonohydrat, utan några onödiga tillsatser.
 • Mikronisering: Kreatinet är mikroniserat för att säkerställa optimal löslighet och absorption.
 • Fysisk prestation: Med 5 000 mg per servering är det vetenskapligt bevisat att kreatin ökar den fysiska prestationen, särskilt vid kraftansträngningar som styrketräning.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Det är viktigt att inte överskrida den rekommenderade dagliga dosen av 5g.
 • Förvaring: Förvaras borta från barns räckhåll och i dess originalförpackning för att bevara produktens kvalitet.
 • Användning: Inte avsett som en måltidsersättare och bör användas i kombination med en varierad kost.
 • Rådfråga: Personer under 18 år, gravida, ammande eller de med hälsotillstånd bör konsultera läkare före användning.

Svenskt Kosttillskott Core Creatine

4,5/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet Svenskt Kosttillskott Core Creatine ut.

När det kommer till att förbättra muskelstyrka och prestationsförmåga, är Core Creatine™ ett av de mest pålitliga kosttillskotten på marknaden. Den består av 100 % rent mikroniserat kreatinmonohydrat, vilket säkerställer optimal absorption. Kreatin är ett naturligt ämne som finns i kroppen och har visat sig spela en central roll i att förbättra prestanda under högintensiva träningspass, vilket gör det till ett populärt val för både elitidrottare och motionärer.

Ett av kreatinens främsta fördelar är dess förmåga att öka kroppens ATP-nivåer, en primär energikälla för musklerna. Genom att använda Core Creatine™ kan idrottare förvänta sig ökad muskelstyrka, snabbare återhämtning och potentiellt ökad muskeltillväxt. Den 300g förpackningen erbjuder en enkel dosering, vilket innebär att du får optimal nytta av varje träningspass.

 • Tillverkare: Svenskt Kosttillskott
 • Huvudingrediens: 100% Mikroniserat kreatinmonohydrat
 • Prestationsfördel: Ökar prestationsförmågan vid högintensivt muskelarbete
 • Innehåll per dos: 5g Kreatin

Plus:

 • Optimal Renhet: Består av 100% rent mikroniserat kreatin, vilket säkerställer snabb absorption och maximal effekt.
 • Prestationsfördel: Vetenskapligt bevisat att förbättra prestationsförmågan under högintensiva träningspass och underlättar återhämtningen.
 • Ökar ATP-nivåer: Kreatin hjälper till att öka kroppens ATP-nivåer, vilket ger musklerna snabb energi under träningspass.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Intag rekommenderas 1 rågad tesked (ca 5g) dagligen. Träningsdagar bör det intas 30-60 minuter före träning.
 • Blandning: Blanda med minst 5 dl valfri vätska, företrädesvis ljummet vatten för optimal löslighet.
 • Allergiinformation: Tillverkad i fabrik som hanterar allergener som mjölk, gluten, ägg och soja.
 • Förvaring: Produkten ska förvaras på en torr, sval plats borta från direkt solljus.
 • Medicinska Förhållanden: Inte avsett för gravida, ammande, eller de som medicineras, har hjärtproblem eller högt blodtryck.

Svenskt Kosttillskott Core Creatine Pro

4,2/5,0

Så här ser Svenskt Kosttillskott Core Creatine Pro ut.

Core Creatine Pro™ är inte bara ett vanligt kreatintillskott, det är ett premiumtillskott avsedd för den seriösa idrottaren. Produkten innefattar en avancerad kombination av flera sorters kreatin, inklusive citrullin-malat och kreatinbisglycinat, som har visats erbjuda överlägsna prestationsfördelar. Inte nog med det, detta tillskott tar också med magnesiumbisglycinat – en form av magnesium med mycket hög biotillgänglighet, vilket säkerställer att din kropp kan dra maximal nytta av detta viktiga mineral.

Denna kombination syftar inte bara till att förbättra muskelstyrka och muskeltillväxt, utan även att öka prestationsförmågan under både styrka- och uthållighetsträning. Dessutom är Core Creatine Pro™ direktverkande och skonsam för magen, och kommer med en uppfriskande smak av citron.

 • Tillverkare: Core
 • Ingredienser: Citrullin-malat, kreatinbisglycinat, magnesiumbisglycinat
 • Särskilda Funktioner: Direktverkande, skonsam mot magen, innehåller de bästa kreatinsorterna, fri från stimulantia och andra uppiggande ämnen.

Plus:

 • Avancerad Kombination: Innehåller en blandning av flera effektiva kreatinmolekyler, som var och en bidrar till ökad muskelstyrka och prestationsförmåga.
 • Högbioaktiva Ingredienser: Tack vare inkluderingen av magnesiumbisglycinat, har Core Creatine Pro™ en av de högsta biotillgängligheterna på marknaden.
 • Allsidigt Tillskott: Passar såväl för styrketräning som uthållighetsträning, och är designat för att snabbt ge resultat.

Värt att fundera över:

 • Även om produkten är skonsam mot magen kan individuella reaktioner variera, så börja med rekommenderad dos och observera hur din kropp reagerar.
 • Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost, utan komplettera den.
 • Rådfråga läkare om du är osäker kring att kombinera detta tillskott med mediciner eller andra tillskott.

Star Nutrition Kreatinmonohydrat 500 g

4,4/5,0

Så här ser Star Nutrition Kreatinmonohydrat 500 g ut.

Star Nutrition’s Kreatinmonohydrat är ett renodlat kreatintillskott som hjälper atleter och individer som vill optimera sin fysiska prestation. Den är tillverkad av 100% mikroniserat kreatin, vilket innebär att det lätt kan absorberas och utnyttjas av kroppen. Kreatin har vetenskapligt bevisats öka den fysiska prestationen, särskilt vid upprepade kraftansträngningar såsom styrketräning.

Kreatin fungerar genom att agera som en fosfatdonator, återställa ATP-nivåer i kroppen, vilket är cellernas huvudsakliga energikälla under fysisk aktivitet. Detta tillskott är smaklöst, vilket gör det lätt att blanda med andra drycker eller kosttillskott. Star Nutrition’s Kreatinmonohydrat rekommenderas att tas dagligen, och kan med fördel kombineras med andra produkter från samma varumärke.

 • Tillverkare: Star Nutrition
 • Material: 100% mikroniserat kreatinmonohydrat
 • Särskilda Funktioner: Vegan, kan användas året runt, bevisad effekt på styrketräning och prestationsförmåga

Plus:

 • Muskelökning & Styrka: Förutom att bidra till kvalitativ muskelökning, förbättrar det också uthålligheten och styrkan hos användaren.
 • Rengörad Produkt: Produkten är helt befriad från andra ingredienser och tillsatser, vilket innebär att du får ett rent kreatintillskott av högsta kvalitet.
 • Flexibel Användning: Eftersom det är nästan smaklöst, kan det blandas med andra kosttillskott eller drycker, vilket gör det lätt att integrera i din dagliga rutin.

Värt att fundera över:

 • För optimala resultat bör kreatin tas dagligen.
 • Även om det kan blandas med andra produkter, är det viktigt att inte överskrida rekommenderat dagligt intag.
 • Detta är ett kosttillskott och bör inte ses som en ersättning för en varierad kost och hälsosam livsstil.

Holistic Kreatin

4,3/5,0

Så här ser Holistic Kreatin ut.

Holistic Kreatin är ett renodlat kreatintillskott som består av 100% kreatinmonohydrat. Om du känner att du har nått en platå i din träning, eller behöver extra kraft för att klara av högintensiv fysisk aktivitet, kan detta tillskott vara det som hjälper dig att bryta igenom.

Ett dagligt intag av minst 3 gram av detta tillskott kan optimera din prestation under korta, intensiva träningspass. Kreatin finns naturligt i kött och fisk, men Holistic Kreatin är helt vegetabiliskt, vilket gör det till ett idealiskt val för veganer och vegetarianer som kanske inte får i sig tillräckliga mängder kreatin genom sin vanliga kost.

 • Tillverkare: Holistic
 • Material: 100% kreatinmonohydrat
 • Särskilda Funktioner: Lämplig för veganer och vegetarianer, bidrar till ökad prestation

Plus:

 • Ökad Prestationsförmåga: Holistic Kreatin hjälper till att boosta din prestation under kortvarig och högintensiv träning.
 • Vegetabiliskt Alternativ: Till skillnad från kreatinkällor som kött och fisk, är detta tillskott helt vegetabiliskt, vilket gör det perfekt för vegetarianer och veganer.
 • Ren Ingredienslista: Med 100% kreatinmonohydrat får du en ren produkt utan tillsatser.

Värt att fundera över:

 • För bästa effekt, överväg att ta tillskottet regelbundet och i rekommenderade doser.
 • Intag av kreatin bör undvikas under graviditet och amning.
 • Kreatin bör inte kombineras med koffein för att undvika överstimulering av centrala nervsystemet.
 • Även om det är ett kosttillskott, bör det inte ses som en ersättning för en varierad och balanserad kost. Rekommenderad dos bör inte överskridas, och det är viktigt att ha en hälsosam livsstil för bästa möjliga resultat.

OLIMP Kre-Alkalyn Mega Caps 120 kapslar

3,6/5,0

Så här ser OLIMP Kre-Alkalyn Mega Caps 120 kapslar ut.

Olimp Kre-Alkalyn Mega Caps representerar den nya generationen av kreatintillskott som proffsen älskar. Detta revolutionerande kreatin skiljer sig från traditionellt kreatin på flera sätt. Forskare har identifierat att vanligt kreatin blir instabilt när det kommer i kontakt med vätskor och syrliga miljöer, vilket omvandlar det till den mindre effektiva formen, kreatinin.

Kre-Alkalyn, däremot, har genomgått en alkalisering under produktionen som förhindrar detta sönderfall, vilket gör det mer stabilt och potentiellt mer effektivt. Inte bara det, Kre-Alkalyn hjälper också till att buffra mjölksyra i muskler, vilket kan förbättra musklernas prestanda. Allt detta i en praktisk kapsel, vilket eliminerar behovet av en tidskrävande uppladdningsfas och gör det lätt att dosera.

 • Tillverkare: OLIMP
 • Material: Buffrat Kreatinmonohydrat
 • Särskilda Funktioner: Alkalisering för förbättrad stabilitet, enkel dosering med kapslar, buffrar mjölksyra

Plus:

 • Förbättrad Stabilitet: Kre-Alkalyn blir inte instabil när det kommer i kontakt med vätskor eller syror, vilket kan göra det mer effektivt än vanligt kreatin.
 • Praktisk Kapsel: Ingen behov av en komplicerad uppladdningsfas; ta enkelt 1-3 kapslar innan träning.
 • Buffrar Mjölksyra: Kre-Alkalyn hjälper till att buffra mjölksyra som produceras i musklerna, vilket kan förbättra muskelns prestanda.

Värt att fundera över:

 • Detta kosttillskott bör inte ses som en ersättning för en varierad och balanserad kost.
 • Följ alltid rekommenderad dosering och förvara på ett torrt och svalt ställe, väl förslutet och utom räckhåll för barn.
 • Effekten av Kre-Alkalyn märks vanligtvis efter 3-5 dagars konsekvent bruk.
 • Som med alla kosttillskott, överväg att rådfråga en läkare eller näringsexpert innan du påbörjar användning, särskilt om du har existerande hälsoproblem eller tar andra mediciner.

Leader Performance Creatine monohydrate 300 g

4,0/5,0

Så här ser Leader Performance Creatine monohydrate 300 g ut.

Leader Performance Creatine monohydrate är ett kraftfullt kreatintillskott utformat för att ge sportutövare och fitnessentusiaster de verktyg de behöver för att förbättra sina träningsresultat. Kreatin är känt för att öka den fysiska prestationen vid kortvariga och högintensiva träningspass. Dessutom innehåller denna specifika produkt även L-askorbinsyra, vilket är vitamin C, vilket bidrar till normal energiomsättning.

Med dokumenterade effekter är kreatin inte bara en av de mest forskade kosttillskotten utan också bland de mest effektiva när det gäller att ge konkreta förbättringar i styrka, explosivitet och uthållighet. Oavsett om du är en atlet som söker det där lilla extra eller någon som vill få det mesta möjliga ut av sina träningspass, kan Leader Performance Creatine vara ditt svar.

 • Tillverkare: Leader
 • Material: Kreatinmonohydrat, L-askorbinsyra (Vitamin C)
 • Särskilda Funktioner: Förbättrar styrka, explosivitet och uthållighet, innehåller även vitamin C

Plus:

 • Ökad Explosivitet: Kreatin ökar den snabba kraftutvecklingen, vilket är viktigt för aktiviteter som sprint eller tunga lyft.
 • Förbättrad Styrka: Reguljärt intag av kreatin har visat sig leda till märkbara förbättringar i muskelstyrka.
 • Förhöjd Uthållighet: Med kreatin i din regim kan du hitta att du kan träna längre och hårdare än tidigare.

Värt att fundera över:

 • För att uppnå optimal effekt, följ rekommenderad dosering av 3-5 g kreatin dagligen.
 • Som med alla kosttillskott, överväg att konsultera en läkare eller näringsexpert innan du påbörjar användning, särskilt om du har existerande hälsoproblem eller tar andra mediciner.
 • Kosttillskott bör inte användas som en ersättning för en balanserad kost och en hälsosam livsstil. Förvara på ett torrt och svalt ställe, utom räckhåll för barn.

RAW Extreme Creatine

4,0/5,0

Så här ser RAW Extreme Creatine ut.

RAW Extreme Creatine är inte bara ett vanligt kreatintillskott, utan ett avancerat komplex avsedd för dig som är seriös om att förbättra dina träningsresultat. För de som ställer höga krav på sin träning, erbjuder denna formula en kombination av tre högvärdiga kreatiner tillsammans med andra aktiva ingredienser som citrullin, beta-alanin och OPC.

Dessa ingredienser arbetar synergistiskt för att maximera din prestation och ge dig resultat som märks. Beta-alanin ökar karnosinnivåerna, vilket kan hjälpa till att fördröja muskeltrötthet, medan citrullin fungerar som ett förstadie till kväveoxid, vilket kan förbättra blodflödet till musklerna. Med smaken av jordgubbe och kiwi, är detta tillskott inte bara effektivt, men också njutbart att dricka.

 • Tillverkare: Svenskt Kosttillskott
 • Material: Kreatinkomplex, citrullin, beta-alanin, OPC och andra aktiva ingredienser
 • Särskilda Funktioner: Innehåller tre sorters kreatin, beta-alanin, citrullin och andra aktiva ingredienser för förbättrad prestation och uthållighet

Plus:

 • Avancerad Formula: Med tre sorters kreatin och andra aktiva ingredienser, är detta tillskott designat för optimala resultat.
 • Förbättrad Prestation: Tack vare ingredienser som beta-alanin och citrullin, kan användare uppleva ökad uthållighet och bättre blodflöde till musklerna under träningspass.
 • God Smak: Jordgubbs- och kiwismaken gör det till ett njutbart komplement till din dagliga rutin.

Värt att fundera över:

 • Doseringsförslaget bör följas noga, med hänsyn till din kroppsvikt, för att säkerställa bästa möjliga resultat och undvika överdosering.
 • Produkten innehåller aspartam, en källa till fenylalanin, vilket kan vara av intresse för de med fenylketonuri.
 • Som med alla kosttillskott, överväg att konsultera en läkare innan du påbörjar användning, särskilt om du är gravid, ammar, medicineras eller lider av någon sjukdom.
 • Kosttillskott bör inte användas som en ersättning för en varierad kost och en hälsosam livsstil. Se till att förvara produkten på ett torrt och svalt ställe, utom räckhåll för barn och inte i direkt solljus.

Pro Nutrition Creatine

4,4/5,0

Så här ser Pro Nutrition Creatine ut.

Pro Nutrition Creatine framhäver sig genom sin renhet och kvalitet, erbjuder Creapure® – ett mikroniserat kreatin som produceras genom en patenterad tillverkningsprocess. Detta kreatin anses vara det renaste kreatin monohydratet på marknaden, vilket vittnar om Pro Nutritions åtagande att leverera högsta möjliga kvalitet. Kreatin är känt för att öka fysisk prestation under högintensiva, korta träningspass, genom att höja produktionen av ATP – cellens huvudsakliga energikälla.

Vidare fungerar kreatin monohydrat genom att binda vätska i muskulaturen, vilket bidrar till visuellt fylligare muskler. För dem som söker ett naturligt tillskott för att förbättra sina träningsprestationer och muskeldefinition, erbjuder Pro Nutrition Creatine en kraftfull och beprövad lösning.

 • Tillverkare: Pro Nutrition
 • Material: Mikroniserat kreatin monohydrat (CREAPURE)
 • Särskilda Funktioner: Patenterad tillverkningsprocess, renaste form av kreatin monohydrat

Plus:

 • Högsta Kvalitet: Med Creapure® får användarna tillgång till den renaste formen av kreatin monohydrat som finns tillgänglig.
 • Prestationsförhöjning: Kreatin höjer produktionen av ATP, vilket leder till förbättrad prestation under högintensiva träningspass.
 • Visuell Förbättring: Genom att binda vätska i musklerna bidrar kreatin till fylligare, mer definierade muskler.

Värt att fundera över:

 • Det är viktigt att följa den rekommenderade doseringsanvisningen för att undvika potentiella biverkningar eller överdosering.
 • Personer som är gravida, ammar, medicineras eller lider av vissa medicinska tillstånd bör konsultera en läkare innan de använder produkten.
 • Denna produkt bör inte ses som en ersättning för en balanserad och varierad kost. Produkten bör förvaras torrt, svalt och utom räckhåll från direkt solljus och små barn.

Chained Nutrition Triple Creatine Hardcore 240 g

3,8/5,0

Så här ser Chained Nutrition Triple Creatine Hardcore 240 g ut.

Chained Nutrition presenterar Triple Creatine Hardcore, en sofistikerad sammansättning av tre av de mest populära formerna av kreatin, speciellt utvecklad för den avancerade atleten. Med en generös dos av 4 000 mg kreatin per servering – från kreatinmonohydrat, kreatincitrat och di-kreatinmalat – syftar denna produkt till att förstärka den fysiska prestationsförmågan, speciellt under tunga, kortvariga och högintensiva träningspass.

Triple Creatine Hardcore är inte bara en potentiell kraftförstärkare, utan också anmärkningsvärt praktisk. Den är smaklös, vilket betyder att den kan blandas med valfritt dryck, från din pre-workout till ditt post-workout proteinintag. För de som söker en kreatinblandning som går utöver standarden, erbjuder Triple Creatine Hardcore ett dynamiskt tillskott till deras träningsregim.

 • Tillverkare: Chained Nutrition
 • Material: Kreatinmonohydrat, kreatincitrat, di-kreatinmalat
 • Särskilda Funktioner: Kombination av tre former av kreatin, 4 000 mg kreatin per servering, smaklös

Plus:

 • Tredubbel Styrka: Kombinerar tre populära former av kreatin för optimal effekt.
 • Flexibilitet i Användning: Smaklös formel möjliggör blandning med vilken dryck som helst.
 • Riklig Serveringsstorlek: Med 75 serveringar per förpackning ger den varaktig värde för pengarna.

Värt att fundera över:

 • Produkten är avsedd för friska individer över 18 år. Gravida, ammande, eller de som lider av en sjukdom bör konsultera en läkare innan användning.
 • Det är viktigt att inte överskrida den rekommenderade dagliga dosen för att undvika potentiella biverkningar.
 • Triple Creatine Hardcore är ett kosttillskott och bör inte användas som en ersättning för en varierad kost. Produkten bör förvaras torrt, svalt och utom räckhåll från små barn.

Olimp Creatine Xplode Kreatin

4,5/5,0

Så här ser bäst i test vinnaren Olimp Creatine Xplode Kreatin ut.

Olimp Creatine Xplode är inte bara en vanlig kreatinprodukt. Det är en avancerad formula bestående av en sammansättning av hela sex olika kreatinsorter, utformad för att tillfredsställa behoven hos seriösa idrottare. Med imponerande 100 portioner per förpackning och en smak som inte bara är angenäm utan även blandar sig smidigt, är denna produkt både effektiv och användarvänlig.

Kreatin är känd för att minska trötthet och utmattning, vilket ökar den fysiska prestationsförmågan vid påföljande korta och högintensiva träningspass. Creatine Xplode går ett steg längre genom att inkludera det patenterade ämnet MagnaPower, vilket ökar produktens effektivitet. Speciellt utvecklad för dem som engagerar sig intensivt i sport, denna kreatin formula reducerar mjölksyra under träning, vilket ökar din uthållighet och explosivitet för att optimera ditt träningsresultat.

 • Tillverkare: Olimp
 • Material: Blandning av 6 kreatinsorter inklusive Magnesium kreatinkelat KREATIN MAGNA Power ®
 • Särskilda Funktioner: 100 portioner, tre smaker (Ananas, Apelsin, Grape), Innehåller det patenterade ämnet MagnaPower

Plus:

 • Avancerad Formula: Innehåller en kombination av sex olika kreatinsorter, inklusive det patenterade ämnet MagnaPower.
 • Förbättrad Prestanda: Reducerar mjölksyran under träning, vilket leder till ökad uthållighet och explosivitet.
 • Användarvänlig: Lätt att blanda, med en behaglig smak och upp till 100 portioner per förpackning.

Värt att fundera över:

 • Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost.
 • Det är viktigt att inte överskrida den rekommenderade dagliga dosen.
 • Produkten bör förvaras torrt, svalt, väl förslutet och utom räckhåll för barn.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Kreatin:

1. Kreatinform: Det finns flera former av kreatin tillgängliga på marknaden, varav den mest populära och studerade är kreatinmonohydrat. Andra former inkluderar kreatinhydroklorid, kreatinetylester och flera andra. När du väljer, börja med kreatinmonohydrat eftersom det är den mest beprövade formen.

2. Renhet: Det är viktigt att välja ett kreatintillskott som är ren kreatin utan tillsatser eller fyllmedel. Många väljer Creapure®, som är känt för sin renhet och kvalitet.

3. Löslighet och smak: Några kreatinprodukter kan vara svåra att lösa upp i vatten, vilket kan resultera i en sandig textur när du dricker den. Andra produkter kan ha tillsatta smaker för en bättre smakupplevelse.

4. Kostnad: Kreatinmonohydrat är ofta det mest kostnadseffektiva alternativet. Jämför priser per gram för att få en uppfattning om kostnaden.

5. Märke och kvalitet: Välj etablerade och välkända märken som har ett rykte om att erbjuda högkvalitativa tillskott. Kvalitetscertifikat eller tredjepartstestning kan också vara en indikation på produktens pålitlighet.

6. Laddningsfas: Även om en laddningsfas kan öka muskelkreatinnivåerna snabbare, är den inte nödvändig. Vissa produkter kan rekommendera en laddningsfas, medan andra inte gör det.

7. Allergener och tillsatser: Om du har särskilda allergier eller känsligheter, läs ingredienslistan noggrant. Undvik produkter med tillsatser eller fyllmedel som du är känslig mot.

8. Biverkningar: Även om kreatin är säkert för de flesta människor, kan vissa uppleva mindre biverkningar som magkramper eller diarré, särskilt vid höga doser.

9. Måltidsplanering: Vissa föreslår att kreatin tas tillsammans med en snabbkolhydratkälla för att förbättra upptaget. Överväg ditt näringsintag när du planerar din kreatindosering.

10. Rådfråga en expert: Om du är osäker på vilket kreatintillskott som är bäst för dina behov, överväg att rådfråga en näringsexpert, dietist eller tränare.

Vanliga frågor och svar om Kreatin


Vad är kreatin?

Kreatin är en naturlig förening som finns i kroppen, huvudsakligen i musklerna. Det är också närvarande i vissa livsmedel, särskilt i kött. I kosttillskottsform används kreatin ofta för att förbättra muskelstyrka och öka muskelmassa.


Hur fungerar kreatin?

Kreatin fungerar som en snabb energikälla för musklerna, vilket hjälper till att öka styrka och uthållighet under korta, intensiva träningspass. Det gör detta genom att öka mängden snabbt tillgänglig ATP, som är en primär energikälla för muskelkontraktion.


Är kreatin säkert att ta?

För de flesta människor är kreatin säkert att ta. Det har studerats omfattande och de flesta forskningar visar att det är säkert för konsumtion i rekommenderade doser. Dock bör individer med befintliga hälsoproblem konsultera en läkare innan de tar kreatin.


När ska jag ta kreatin?

Många tar kreatin antingen före eller efter träning. Vissa studier har visat att post-workout kan vara en optimal tidpunkt. Men viktigast är att ta det regelbundet för att upprätthålla kreatinnivåerna i musklerna.


Vilka är biverkningarna av kreatin?

De vanligaste rapporterade biverkningarna är magkramper och diarré, oftast när för mycket konsumeras på en gång. Vissa människor rapporterar också vattenretention.


Kan kreatin orsaka håravfall?

Det finns begränsade bevis som förbinder kreatin med håravfall. En studie har indikerat en koppling, men mer forskning behövs för att fastställa en definitiv koppling.


Vilka typer av kreatin finns det?

Det finns flera typer av kreatin, inklusive kreatinmonohydrat, kreatinhydroklorid, kreatinetylester, bland andra. Kreatinmonohydrat är den mest studerade och använda formen.


Behöver jag genomgå en laddningsfas med kreatin?

En laddningsfas, där man tar en högre dos av kreatin under en kort period, följd av en underhållsdos, kan hjälpa till att snabbt öka kreatinnivåerna i musklerna. Men det är inte nödvändigt. Att ta en konsekvent daglig dos kommer fortfarande att öka muskelkreatinnivåerna över tid.


Kommer jag att gå upp i vikt av kreatin?

Kreatin kan orsaka en initial viktökning på grund av vattenretention i musklerna. Detta är dock oftast kortvarigt, och många idrottare upplever en nettoökning av muskelmassa med regelbunden träning och kreatintillskott.


Hur länge kan jag ta kreatin?

Det finns för närvarande inga långsiktiga studier som visar några negativa effekter av kontinuerlig kreatinanvändning. Många idrottare cyklar kreatin, med perioder av användning följt av uppehåll, men det är inte nödvändigt. Det rekommenderas dock att konsultera en läkare eller nutritionist om långsiktig användning.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.