I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa kromtabletterna på marknaden.

Bästa Kromtabletter 2024

Krom är ett essentiellt mineral som spelar en nyckelroll i kolhydrat-, fett- och proteinmetabolismen i kroppen. Med en ökande medvetenhet om vikten av rätt näring för optimal hälsa blir intresset för mikronäringsämnen som krom allt starkare.

Men trots dess betydelse är det många som inte är medvetna om kroms funktioner eller varför vissa individer kan överväga att ta krom som ett kosttillskott. Vilka är de påstådda hälsofördelarna, och vilken vetenskap står bakom dessa påståenden?

Betrakta en person som försöker förbättra sin insulinkänslighet och överväger att lägga till kromtillskott i sin dagliga rutin. Denna person kan ha hört talas om kroms roll i att förbättra blodsockerreglering, men behöver en djupare förståelse för dess verkan och om det är rätt val för honom eller henne.

För individer som överväger kromtillskott rekommenderas det att först konsultera en läkare eller näringsspecialist. De kan erbjuda insikt om dosering och de potentiella för- och nackdelarna med tillskottet. Det är också viktigt att forskningsbaserad information konsulteras för att skilja vetenskapligt stödda fördelar från marknadsföringshype.

Genom att göra välgrundade beslut om kromtillskott kan individer potentiellt dra nytta av förbättrade metaboliska funktioner och insulinkänslighet. Detta, i sin tur, kan bidra till bättre övergripande hälsa och välbefinnande.

Fem hälsofördelar med Krom-tillskott:

 • Glukosmetabolism: Krom spelar en nyckelroll i kroppens förmåga att metabolisera glukos och kan förbättra insulinkänsligheten.
 • Blodsockerreglering: Kromtillskott kan hjälpa till att stabilisera blodsockernivåerna och förebygga blodsockersvängningar, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för personer med typ 2-diabetes.
 • Appetit och viktreglering: Vissa studier tyder på att krom kan minska aptiten och sockersug, vilket kan stödja viktkontroll.
 • Förbättrad lipidprofil: Krom kan ha en positiv effekt på blodlipidnivåer, inklusive sänkning av LDL (det ”onda” kolesterolet) och höjning av HDL (det ”goda” kolesterolet).
 • Stöd för muskelmassa:Krompicolinat, en form av krom, har föreslagits förbättra muskelmassans uppbyggnad och minska fettmassan, även om forskningsresultaten varierar.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten Solgar Chromium Picolinate 500 ut.

Solgar Chromium Picolinate 500

Med sin potenta dos av 500 μg krom per kapsel i form av krompikolinat, är denna produkt idealisk för dem som söker högsta kvalitet och effektivitet. Dess formulering garanterar en optimal absorption av krom, vilket bidrar till en normal omsättning av makronäringsämnen och upprätthållandet av normala blodsockernivåer.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten Healthwell Krom 250 Plus ut.

Healthwell Krom 250 Plus

Med en stark dosering av 250 μg krom, kombinerat med andra nyttiga ingredienser som kan optimera dess effektivitet, erbjuder denna produkt en utmärkt balans mellan pris och kvalitet. Den är perfekt för dem som vill ha en pålitlig källa till krom.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet Healthwell Krom 200 ut.

Healthwell Krom 200

För dem som letar efter en prisvärd lösning utan att kompromissa med kvaliteten, är Healthwell Krom 200 det idealiska valet. Med 200 μg krom per kapsel, får användare en pålitlig dos av detta viktiga mineral, allt till ett överkomligt pris.

Solgar Chromium Picolinate 500

4,4/5,0

Så här ser bäst i test produkten Solgar Chromium Picolinate 500 ut.

Solgar® Chromium Picolinate 500 är ett kosttillskott som ger en daglig dos av det viktiga mineralet krom, i en form som kroppen enkelt kan absorbera: krompikolinat. Krom är känt för att spela en central roll i kroppens ämnesomsättning, vilket påverkar omsättningen av kolhydrater, fett och protein. Ännu viktigare är kroms inverkan på att bibehålla normala blodsockernivåer.

Genom att hålla blodsockernivåerna i schack kan detta minska plötsliga hungerkänslor, vilka ofta kan leda till sug efter sötsaker eller småätande. Solgar® Chromium Picolinate 500 är speciellt framtagen för att ge en dos på 500 μg krom per portion, vilket bidrar till att säkerställa att du får i dig tillräckligt med detta essentiella mineral. Förpackningen innehåller 60 vegetabiliska kapslar, vilket innebär att den varar i upp till två månader vid rekommenderad dosering.

 • Huvudingrediens: Krom i form av krompikolinat
 • Mängd per portion: 500 μg krom
 • Form: Lättabsorberade vegetabiliska kapslar
 • Antal portioner per förpackning: 60 portioner

Plus:

 • Lättupptaglig form: Produkten innehåller krom i form av krompikolinat, vilket är en av de mest absorberbara formerna av krom.
 • Bidrar till normal ämnesomsättning: Krom är känt för att stödja kroppens ämnesomsättning av kolhydrater, fett och protein.
 • Stödjer normala blodsockernivåer: Regelbunden konsumtion av krom kan hjälpa till att bibehålla balanserade blodsockernivåer och minska plötsligt sug efter mat.

Värt att fundera över:

 • Krommängd: Varje kapsel innehåller 500 μg krom i form av krompikolinat.

Healthwell Krom 250 Plus

4,2/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten Healthwell Krom 250 Plus ut.

Healthwell Krom 250 Plus är ett kraftfullt kromtillskott, som ger dig 250 μg av detta essentiella spårämne per kapsel. Krom, som är en del av GTF (glukostoleransfaktor), är avgörande för kroppens omsättning av glukos, vilket hjälper till att bibehålla normala blodsockernivåer. Förutom krom, förstärks denna produkt med kanelextrakt och lakritsrotextrakt, som båda har egna unika hälsofördelar.

Medan kanel kan bidra till att sänka blodtrycket och minska insulinkänsligheten, har lakritsrot flera fördelar, som att verka som enadaptogen ört. Produkten kommer i veganvänliga kapslar, vilket gör den idealisk för de som följer en växtbaserad kost. Med 90 kapslar per förpackning får användaren en tre månaders förbrukning vid rekommenderad dosering.

 • Huvudingrediens: Krom i form av krompikolinat
 • Mängd per portion: 250 μg krom
 • Form: Veganvänliga vegetabiliska kapslar
 • Antal portioner per förpackning: 90 portioner

Plus:

 • Optimal kromdosering: Varje kapsel ger dig 250 μg krom, som stödjer kroppens blodsockerbalans.
 • Berikad med extra ingredienser: Produkten innehåller kanelextrakt som kan hjälpa till att sänka blodtrycket, samt lakritsrot som fungerar som en adaptogen ört.
 • Veganvänlig: Healthwell Krom 250 Plus är lämplig för både vegetarianer och veganer, tack vare de vegetabiliska kapslarna.

Värt att fundera över:

 • Dosering: För bästa resultat, följ rekommenderad dosering av 1 kapsel dagligen i samband med måltid.

Healthwell Krom 200

4,0/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet Healthwell Krom 200 ut.

Healthwell Krom 200 är ett effektivt kromtillskott utformat för att stödja kroppens omsättning av glukos. Krom, som har blivit ett uppmärksammat ämne kopplat till förändrade kostvanor, spelar en central roll i kroppens metabolism genom sitt deltagande i GTF (GlucoseToleranceFactor). Med en dos på 200 μg per kapsel bidrar detta tillskott till att hålla blodsockernivåerna stabila, vilket kan vara en nyckelfaktor för att undvika intensivtsötsug.

Healthwell Krom 200 skiljer sig från andra kromtillskott på marknaden genom att det kommer i en vegetabilisk ochlättupptaglig form, vilket garanterar effektiv absorption i kroppen. Förpackningen räcker för hela 90 dagar vid rekommenderad dosering, vilket gör den till ett prisvärt alternativ för dem som söker en långvarig lösning för sina kosttillskottsbehov.

 • Tillverkare: Healthwell
 • Huvudingrediens: Krom i form av krompikolinat
 • Mängd per portion: 200 μg krom
 • Form: Vegetabiliska kapslar, lättupptagliga
 • Antal portioner per förpackning: 90 portioner

Plus:

 • Effektiv kromdosering: Varje kapsel innehåller 200 μg krom, vilket bidrar till att upprätthålla stabila blodsockernivåer.
 • Vegetabilisk & lättupptaglig: Tack vare sin unika vegetabiliska formel garanterar Healthwell Krom 200 optimal absorption i kroppen.
 • Långvarig användning: Med 90 kapslar per förpackning får användaren en tre månaders förbrukning vid rekommenderad dosering.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Intag bör göras tillsammans med måltid för bästa möjliga upptag. Följ rekommendationen av 1 kapsel dagligen.
 • Krommängd och form: Varje kapsel innehåller 200 μg krom i form av krompikolinat.

Star Nutrition Chromium

4,0/5,0

Så här ser produkten Star Nutrition Chromium ut.

Star Nutrition, Chromium är ett kosttillskott speciellt framtaget för att erbjuda 200 μg rent krom per kapsel. Krom är ett essentiellt mineral som kroppen behöver i små mängder men spelar en oerhört viktig roll i vår hälsa, framför allt i hanteringen av blodsockernivåer och normal metabolism. Krompikolinat, formen av krom i detta tillskott, är känt för sin höga biotillgänglighet, vilket innebär att kroppen lätt kan ta upp och dra nytta av det.

Medan krom ofta kan förbises bland det stora utbudet av fettförbränningsprodukter, är det ett tidtestat mineral som har bevisade fördelar. Star Nutrition’s Chromium är skapat för att stödja de som är ute efter ett enkelt, men effektivt sätt att optimera sin blodsockerhantering och metaboliska funktioner.

 • Huvudingrediens: Krompikolinat
 • Mängd per portion: 200 μg krom
 • Form: Krompikolinat med god biotillgänglighet
 • Antal portioner per förpackning: 90 portioner

Plus:

 • Hög biotillgänglighet: Tack vare krompikolinat-formen garanteras en bättre upptaglighet i kroppen.
 • Stödjer blodsocker och metabolism: Krom bidrar aktivt till att upprätthålla normala blodsockernivåer och en normal metabolism.
 • Klar och tydlig etikett: Star Nutrition anger tydligt krommängden per kapsel, vilket ger användaren fullständig transparens.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Följ den rekommenderade doseringen av 1 kapsel per dag. Det är viktigt att inte överskrida den rekommenderade dagliga dosen.

Hjärtats Krom

3,7/5,0

Så här ser produkten Hjärtats Krom ut.

Hjärtats Krom är ett effektivt kosttillskott som framställs i form av små tabletter med en diameter på 8 mm. Med sin förmåga att bistå i bibehållandet av normala blodsockernivåer och främja en normal omsättning av makronäringsämnen såsom protein, kolhydrater och fett, markerar det sig som ett viktigt tillskott i en sund kostplan. Varje tablett levererar en dos av 100μg krom, vilket motsvarar 250% av det dagliga referensintaget (DRI) enligt EU-standarden.

En viktig aspekt att framhäva är produktens veganska natur, där varje tablett är fri från animaliska ingredienser. Detta gör den idealisk för dem som är medvetna om sina kostval eller som följer en vegansk livsstil. Bland ingredienserna finner man också krompikolinat, en form av krom känd för sin effektivitet och biotillgänglighet.

 • Form av krom: Krompikolinat
 • Mängd per portion: 100μg krom
 • Form: Tablett (diameter 8mm)
 • Antal tabletter per förpackning: 100 st.

Plus:

 • Normala blodsockernivåer: Hjärtats Krom bidrar aktivt till att bibehålla normala blodsockernivåer i kroppen.
 • Stödjer näringsomsättning: Assisterar i den normala omsättningen av protein, kolhydrater och fett.
 • Veganvänlig: Tabletterna är helt fria från animaliska ingredienser, vilket gör dem lämpliga för veganer.

Värt att fundera över:

 • Mängden: 100μg krom per portion.

Diet Chromium Caps+

4,2/5,0

Så här ser produkten Diet Chromium Caps+ ut.

Diet Chromium Caps+ är ett innovativt kromtillskott i kapselform med en imponerande dos av 200 mikrogram krompikolinat per kapsel. Vad som verkligen gör detta tillskott framstående är inkluderingen av alfa-liponsyra (ALA), en kraftfull antioxidant som nyligen har blivit populär på grund av dess potentiella fördelar.

Krom, som är kärnan i denna produkt, spelar en avgörande roll i omsättningen av protein, kolhydrater och fett och assisterar i upprätthållandet av normala blodsockernivåer, vilket är en nyckelfaktor för att motverka sötsug. Detta är särskilt fördelaktigt för individer som är på diet eller genomgår en definieringsfas.

ALA, å andra sidan, har visat sig vara en effektiv antioxidant, vatten- och fettlöslig, vilket innebär att den kan agera i alla kroppens vävnader. Denna kombination gör Diet Chromium Caps+ till ett oumbärligt verktyg för dem som är medvetna om sitt näringsintag och söker efter ett sätt att förbättra sin allmänna hälsa och prestation.

 • Tillverkare: Diet
 • Form av krom: Krompikolinat
 • Mängd per portion: 200µg krom, 100mg Alfa liponsyra
 • Form: Kapslar (90 st. per förpackning)

Plus:

 • Kraftfull Kromdos: Med 200µg krompikolinat per kapsel, ger det en omfattande dos för att stödja normala blodsockernivåer.
 • Förstärkt med ALA: Alfa-liponsyra, en effektiv antioxidant, förstärker produktens potential och bidrar till dess mångsidighet.
 • Motverkar Sötsug: Genom att bibehålla balanserade blodsockernivåer kan produkten hjälpa till att minska sötsug och småätande.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Även om kapslarna är kraftfulla, bör man hålla sig till den rekommenderade dosen på 1 kapsel dagligen i samband med måltid.

Pharbio Krom

3,4/5,0

Så här ser produkten Pharbio Krom ut.

Pharbio Krom är ett utmärkt kosttillskott med organiskt krom som syftar till att stödja kroppens behov och underhålla balansen av flera viktiga funktioner. Formulerat för att bibehålla normala blodsockernivåer, bidrar denna tablett även till en normal omsättning av makronäringsämnen, inklusive protein, kolhydrater och fett.

Denna kombination gör det till ett oumbärligt verktyg för dem som är medvetna om sitt näringsintag och vill upprätthålla en sund livsstil. Ett av de utmärkande dragen med denna produkt är dess unika mandelformade design, vilket gör den lättare att svälja jämfört med traditionella tabletter. Med 100 tabletter i varje förpackning, är det ett prisvärt och långvarigt tillskott som kan integreras i din dagliga rutin.

 • Form av krom: Krompikolinat
 • Mängd per portion: 100µg krom
 • Övriga ingredienser: Fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa), ytbehandlingsmedel (magnesiumsalter av fettsyror)

Plus:

 • Organiskt Krom: Formulerad med organiskt krompikolinat som är känt för att vara en biotillgänglig form av krom.
 • Stödjer Normala Blodsockernivåer: Designad för att hjälpa till att bibehålla balanserade blodsockernivåer, vilket är avgörande för energi och övergripande välbefinnande.
 • Unik Mandelform: Den särskilda mandelformen av tabletten gör den lättare att svälja, vilket ger en behagligare användarupplevelse.

Värt att fundera över:

 • Mängden: 100μg krom per portion.

Holistic Krom 200 μg

3,8/5,0

Så här ser produkten Holistic Krom 200 μg ut.

Holistic Krom är ett kvalitetsrikt kosttillskott som innehåller det essentiella mineralämnet krom. Krom, som finns naturligt i livsmedel som spenat, svartpeppar, musslor, kött och broccoli, spelar en nyckelroll i vår kropps omsättning av makronäringsämnen samt i upprätthållandet av normala blodsockernivåer.

Holistic står ut genom att använda enbart organiska mineralföreningar, vilket ger en ren och biotillgänglig källa till krom. Varje kapsel levererar en potent dos av 200 mikrogram krom, motsvarande 500% av dagligt referensintag (DRI). Kapslarna är vegetabiliska och tillverkade av cellulosa härrörande från tall, vilket gör dem lämpliga för vegetarianer.

Medan kosttillskott inte är avsedda att bota sjukdomar eller ersätta en varierad kost, kan Holistic Krom komplettera en hälsosam livsstil och ge stöd för dem som vill optimera sin kropps insulinfunktion och blodsockerbalans.

 • Form av krom: Krompikolinat
 • Mängd per portion: 200 μg
 • Antal portioner per förpackning: 90 kapslar
 • Kapselmaterial: Vegetabilisk cellulosa från tall

Plus:

 • Stödjer Metabolism: Krom bidrar till en normal omsättning av makronäringsämnen, vilket kan stödja en optimal energiomsättning.
 • Blodsockerbalans: Bidrar till att bibehålla normala blodsockernivåer, vilket kan vara fördelaktigt för dem som vill hantera eller förbättra sin insulinkänslighet.
 • Högkvalitativa Ingredienser: Holistic använder enbart organiska mineralföreningar, vilket ger en ren och biotillgänglig källa till krom.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Det rekommenderas en dosering på 1–3 kapslar per dag. Användare bör inte överskrida den rekommenderade dosen.

Scitec Nutrition Chromium Picolinate

3,5/5,0

Så här ser produkten Scitec Nutrition Chromium Picolinate ut.

Scitec Nutrition har utvecklat sitt ChromiumPicolinate-tillskott med tanke på kroppens insulinkänslighet och förbränning av kolhydrater samt kroppsfett. Krom, som är ett essentiellt spårmineral, spelar en nyckelroll i att möjliggöra för insulin att effektivt transportera socker från blodströmmen.

Detta är avgörande för optimal insulinfunktion, vilket i sin tur är viktigt för de som är uppmärksamma på sin muskeluppbyggnad, eftersom insulin är ett muskelbyggande hormon. ScitecNutrition’s tillskott är också utformat för att hjälpa till att minska sötsuget, vilket kan vara en fördel för dem som försöker hantera sitt kaloriintag. Med 200 μg krom per tablett, vilket motsvarar 500% av rekommenderat dagligt intag, får användaren en kraftfull dos för att stödja deras metaboliska funktioner.

 • Form av krom: Krompikolinat
 • Mängd per portion: 200 μg
 • Antal portioner per förpackning: 100 tabletter

Plus:

 • Optimerad Insulinfunktion: Stöder kroppens förmåga att effektivt använda insulin, vilket är avgörande för upptag av socker från blodet.
 • Dämpar Sötsug: Bidrar till att minska sug efter sockerhaltiga produkter, vilket kan främja en hälsosam kost.
 • Främjar Förbränning: Krom är känt för att optimera kroppens förbränning av kolhydrater och kroppsfett.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Det rekommenderas att konsumera 1 tablett dagligen i samband med en måltid för att uppnå de bästa resultaten.

Swedish Supplements Chromium

3,7/5,0

Så här ser produkten Swedish Supplements Chromium ut.

Swedish Supplements introducerar sitt Chromium-kosttillskott, formulerat med en generös dos på 200 μg Krom Sulfat i varje tablett. Krom, ett spårämne som naturligt återfinns i livsmedel som nötter, baljväxter och fisk, har blivit ett populärt tillskott för dem som söker viktkontroll och en balanserad ämnesomsättning.

En av de mest framträdande fördelarna med krom är dess förmåga att reglera blodsockret, vilket i sin tur kan hjälpa till att dämpa sötsug. Detta är särskilt fördelaktigt när blodsockernivåerna sjunker, vilket leder till en ökad aptit efter sockerhaltiga livsmedel och snabba kolhydrater.

Med Swedish Supplements Chromium kan du potentiellt avvärja dessa sug, vilket bidrar till en mer kontrollerad och hälsosam livsstil. Trots att det dagliga referensintaget av krom är 40 ug för vuxna, kan doser av upp till 200-250 mikrogram under korta perioder ge märkbara effekter, särskilt vid dieting.

 • Form av krom: Krom Sulfat
 • Mängd per portion: 200µg
 • Antal portioner per förpackning: 90 kapslar

Plus:

 • Dämpar Sötsug: Tack vare kroms blodsockerreglerande egenskaper kan denna produkt hjälpa till att minska sötsuget.
 • Stödjer Normal Ämnesomsättning: Bidrar till att upprätthålla en normal ämnesomsättning, vilket kan främja viktkontroll.
 • Balanserat Blodsocker: Formulerad för att hjälpa till att bibehålla normala blodsockernivåer, vilket kan minska hungern efter snabba kolhydrater.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Användare bör hålla sig till rekommendationen att konsumera 1 tablett i samband med måltid för att säkerställa optimal effekt.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Kromtablett:

Krom är ett essentiellt mineral som spelar en viktig roll i kroppens förmåga att reglera blodsockret. Det är känt för att stödja normal insulinverkan i kroppen och kan bidra till en ökad mättnadskänsla efter att ha ätit. Här är några viktiga saker att överväga när du funderar på att köpa kromtillskott:

1. Form av krom

 • Krom finns i olika former, de mest populära är krompikolinat och krompolynikotinat. Välj den form som rekommenderas mest för det specifika behovet eller den som har bäst biotillgänglighet.

2. Dosering

 • Se till att du känner till rekommenderad dos av krom för din specifika situation. Överdosering kan leda till biverkningar, så det är viktigt att hålla sig inom rekommenderade gränser.

3. Rena ingredienser

 • Många tillskott kan innehålla fyllnadsmedel, konserveringsmedel eller andra tillsatser. Om möjligt, välj produkter som är fria från onödiga tillsatser.

4. Certifieringar

 • Letar du efter en organisk produkt? GMO-fri? Tredjepartstestad? Kontrollera produktetiketten för sådana certifieringar som ger en indikation om produktens kvalitet.

5. Allergener

 • För personer med känsligheter eller allergier, se till att kromtillskottet inte innehåller allergener som gluten, laktos eller nötter.

6. Produktens ursprung

 • Vissa konsumenter föredrar produkter som är framställda i vissa länder eller regioner på grund av produktionsstandarder. Kontrollera var produkten är tillverkad och var ingredienserna kommer ifrån.

7. Varumärkets rykte

 • Ett varumärke med ett starkt rykte och positiva kundrecensioner kan ge ytterligare förtroende för kvaliteten på tillskottet.

8. Pris per dos

 • Genom att jämföra priset per dos mellan olika produkter kan du hitta den mest kostnadseffektiva lösningen för dina behov.

9. Interaktion med andra mediciner eller tillskott

 • Krom kan interagera med vissa mediciner eller andra tillskott. Konsultera alltid din läkare innan du påbörjar ett nytt tillskott, särskilt om du redan tar andra mediciner.

10. Förvaring

 • De flesta mineraltillskott bör förvaras svalt och torrt för att behålla sin effektivitet. Dubbelkolla förvaringsinstruktionerna på produkten.

Vanliga frågor och svar om Kromtabletter


Vad är krom?

Krom är ett essentiellt mineral som människokroppen behöver i små mängder för att fungera korrekt.


Vilken funktion har krom i kroppen?

Krom spelar en roll i glukosmetabolismen genom att förbättra verkan av insulin, ett hormon som reglerar blodsockret.


Varför skulle någon överväga att ta kromtillskott?

Vissa människor tar kromtillskott i tron att det kan förbättra blodsockerkontrollen, minska kroppsfett, öka muskelmassan, minska aptiten och öka energin.


Vilka livsmedel innehåller naturligt krom?

Krom finns i en mängd livsmedel, inklusive fullkornsprodukter, kött, frukt och grönsaker. Broccoli, korn, och kött är särskilt rika på krom.


Är det säkert att ta kromtillskott?

För de flesta människor är kromtillskott sannolikt säkra att ta, men överdriven konsumtion kan orsaka biverkningar, inklusive njurskador och störningar i nervsystemet.


Vilken dos av krom bör man överväga?

Den rekommenderade dagliga dosen av krom varierar beroende på ålder och kön. För vuxna män ligger det vanligtvis mellan 20-35 mikrogram per dag, och för vuxna kvinnor mellan 20-25 mikrogram.


Kan kromtillskott hjälpa med viktkontroll?

Forskning om detta är blandad. Vissa studier tyder på att krom kan ha en liten effekt på viktkontroll, men andra har inte funnit någon märkbar effekt.


Vilka biverkningar kan uppstå från att ta kromtillskott?

Medan de flesta människor inte upplever några biverkningar från krom, har vissa rapporterat huvudvärk, yrsel, illamående och hudirritation.


Kan kromtillskott interagera med andra mediciner?

Ja, krom kan interagera med vissa mediciner, inklusive betablockerare, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) och insulin. Om du tar något av dessa läkemedel eller någon annan medicinering, bör du rådfråga en läkare innan du tar kromtillskott.


Är det någon risk med att ta för mycket krom?

Ja, att ta för mycket krom kan leda till biverkningar som skador på njurarna, levern och nervsystemet. Det är viktigt att följa rekommenderade doseringar.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.