I denna artikel går vi igenom de bästa laktosfria proteinpulverna på marknaden.

Bästa Laktosfria Proteinpulver 2023

För de som är laktosintoleranta eller föredrar att undvika mejeriprodukter, är laktosfria proteinpulver ett viktigt tillskott för att upprätthålla en balanserad proteinintag. Många med laktosintolerans eller känslighet för mejeriprodukter kämpar med att hitta proteinpulver som är både näringsrika och fria från laktos, utan att kompromissa på smak eller kvalitet. Laktosfria proteinpulver, ofta baserade på växtkällor eller specialbehandlade mejeriprodukter, erbjuder ett högkvalitativt proteinalternativ som är skonsamt för magen och lämpligt för dem som undviker laktos.

Dessa proteinpulver är idealiska för personer med laktosintolerans, de som följer en mejerifri kost, samt för de som är hälsomedvetna och söker skonsamma alternativ till traditionella proteinpulver. Upptäck vårt urval av laktosfria proteinpulver som vi har grundligt recenserat och rekommenderar. Låt oss vägleda dig till en laktosfri proteinlösning som passar dina kostbehov och hälsomål.

5 hälsofördelar med Laktosfria proteinpulver:

 • Lättare matsmältning: För individer med laktosintolerans eller känslighet kan laktosfria proteinpulver förhindra matsmältningsbesvär som gasbildning, uppblåsthet och magkramper, vilket är vanligt med laktosinnehållande produkter.
 • Högkvalitativt protein: De flesta laktosfria proteinpulver (såsom ärt-, ris-, soja- eller hampaprotein) erbjuder en hög kvalitet på protein som är nödvändigt för muskelreparation, tillväxt och allmänna kroppsfunktioner.
 • Inga mjölkallergener: För personer med mjölkallergi, inte bara laktosintolerans, erbjuder dessa proteinpulver ett säkert alternativ utan risk för allergiska reaktioner.
 • Hälsosam fettsyraprofil: Många laktosfria proteinpulver, särskilt de som är växtbaserade, har en hälsosam fettsyraprofil, med lågt innehåll av mättat fett och ingen kolesterol.
 • Mikronäringsinnehåll: Vissa laktosfria proteinpulver, speciellt de som är växtbaserade, kan innehålla ytterligare näringsämnen som fiber, vitaminer och mineraler som bidrar till en övergripande hälsosam diet.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test laktosfria proteinpulvret ISO Whey Lactose Free ut.

ISO Whey Lactose Free

ISO Whey Lactose Free utmärker sig med sin höga kvalitet och renhet. Den är särskilt utformad för de som är laktosintoleranta men som ändå vill njuta av fördelarna med vassleprotein. Vassleprotein är känt för sin snabba absorption och överlägsna aminosyraprofil. Med tanke på den höga proteinhalten och avsaknaden av onödiga tillsatser är detta en idealisk produkt för de som inte vill göra några kompromisser när det gäller kvalitet.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda laktosfria proteinpulvret Healthwell Vegan Protein ut.

Healthwell Vegan Protein

Healthwell Vegan Protein erbjuder en kombination av högkvalitativa ingredienser till ett mycket konkurrenskraftigt pris. Trots sitt relativt låga pris innehåller detta proteinpulver en blandning av flera olika proteinkällor och en hög proteinhalt, vilket ger en väl avrundad aminosyraprofil. Det är också berikat med vitaminer och mineraler, vilket gör det till ett utmärkt val för de som söker värde för pengarna.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budget laktosfria proteinpulvret Core Egg Protein ut.

Core Egg Protein

Core Egg Protein är ett exceptionellt val för dem som arbetar med en stram budget men inte vill kompromissa med produktkvaliteten. Äggprotein är känt för sin utmärkta aminosyraprofil och goda upptagningsförmåga, vilket gör det till en favorit bland många atleter. Trots dess låga kostnad förblir produktens kvalitet hög, och den erbjuder ett smidigt alternativ till andra dyrare proteinpulver på marknaden.

ISO Whey Lactose Free

4,5/5,0

Så här ser bäst i test laktosfria proteinpulvret ISO Whey Lactose Free ut.

ISO Whey Lactose Free framstår som en unik produkt på marknaden för de som är känsliga mot laktos. Detta proteinpulver erbjuder en laktosfri version av vassleprotein, vilket är särskilt märkvärdigt eftersom vassle traditionellt är ett mjölkderivat. Med en imponerande proteinhalt på 84 g per 100 g och endast 1,2 % fett i den färdiga drycken, är detta en ideal proteinkälla för både aktiva individer och de som helt enkelt vill öka sitt dagliga proteinintag.

Produkten stoltserar med ”Good Whey”-certifiering, vilket innebär att vasslet härstammar från kor som inte har hormonbehandlats och har inte undergått kemiska processer. Detta garanterar också produkten som helt laktosfri. Ett av de mest anmärkningsvärda inslagen i denna produkt är att den ger individer med laktosintolerans möjligheten att dra nytta av vassleproteins fördelar utan de magproblem som ofta är förknippade med laktos.

 • Tillverkare: Inte specificerat (baserat på den tillhandahållna informationen)
 • Material: Vassleproteinisolat (från mjölk)
 • Särskilda Funktioner: 100% laktosfritt, Good Whey-certifiering, lågt fettinnehåll, mycket hög proteinhalt.

Plus:

 • Högt Proteininnehåll: Med 84g protein per 100g, ger detta produkt en betydande mängd protein, vilket är idealiskt för muskeltillväxt och återhämtning.
 • Good Whey-certifiering: Garanterar kvalitet med vassle fri från mjölk från hormonbehandlade kor och utan kemiska processer.
 • Magvänligt: Tack vare dess 100% laktosfria sammansättning, är detta proteinpulver en utmärkt lösning för de med laktosintolerans, undviker magproblem som ofta är förknippade med laktos.

Värt att fundera över:

 • Produkten kan innehålla spår av havre, ägg och soja, vilket kan vara en oro för de med specifika allergier eller intoleranser.
 • Det är inte avsett att ersätta en varierad kost, och dosering bör inte överskridas.
 • Personer som är gravida, ammar, medicineras eller överväger att ta detta komplement över en längre tid bör rådfråga läkare innan användning.

Self Omninutrition Soy Protein

3,7/5,0

Self Omninutrition Soy Protein framstår som ett utmärkt alternativ till animaliskt protein, vilket gör det idealiskt för vegetarianer eller de som önskar att helt undvika laktos. Det betonar styrkan i vegetabiliskt protein genom att leverera en 100% sojaproteinisolatprodukt. Med ett proteininnehåll på 89g per 100g, garanterar denna produkt en kraftfull dos av essentiella aminosyror.

Det faktum att detta proteinpulver enbart består av sojaproteinisolat innebär att det är fritt från fytoöstrogener, vilket kan vara en oro för vissa konsumenter. Detta gör produkten lämplig för både kvinnor och män. Sojaprotein har dessutom visat sig ha ett högre biologiskt värde än kasein, vilket gör det till ett framstående vegetabiliskt alternativ.

 • Tillverkare: Self Omninutrition
 • Material: Sojaproteinisolat
 • Särskilda Funktioner: 100% vegetabiliskt, fri från fytoöstrogener, naturligt laktosfritt.

Plus:

 • Högt Proteininnehåll: Med 89g protein per 100g ger detta produkt en betydande mängd protein, lämplig för muskeltillväxt och återhämtning.
 • Fri från Fytoöstrogener: Produkten består endast av sojaproteinisolat, vilket gör den lämplig för både kvinnor och män utan oron för förekomsten av fytoöstrogener.
 • Vegetabiliskt och Laktosfritt: Ett utmärkt alternativ för de som söker ett vegetabiliskt protein eller vill undvika laktos helt.

Värt att fundera över:

 • Produkten är tillverkad i en anläggning som hanterar mjölk, ägg och soja, vilket kan vara en oro för de med specifika allergier.
 • Precis som med andra kosttillskott bör den lagras torrt och svalt, väl förslutet, och hållas utom räckhåll för barn.

Core Egg Protein

4,2/5,0

Så här ser det bästa budget laktosfria proteinpulvret Core Egg Protein ut.

Core Egg Protein är ett kvalitetsproteinpulver framställt från den naturliga, proteinrika och fettsnåla äggvitan. Detta proteinpulver är det perfekta valet för dig som söker ett laktosfritt alternativ utan att kompromissa med proteinets kvalitet. Med 75% proteininnehåll, är det en robust källa till essentiella aminosyror som din kropp kräver, speciellt om du är aktiv eller tränar regelbundet.

Dessa aminosyror, såsom fenylalanin, isoleucin, leucin och lysin, spelar en avgörande roll i muskelbyggande och återhämtning. Dessutom har pulvret en otroligt låg fetthalt och kolhydrathalt, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för dem som är känsliga för dessa makronäringsämnen. Core Egg Protein kommer från frigående höns, vilket är en bonus för dem som värdesätter djurens välbefinnande.

 • Tillverkare: Core
 • Material: Äggviteprotein
 • Särskilda Funktioner: 75% protein, naturligt laktosfritt, låg fetthalt, inget tillsatt socker, från frigående höns.

Plus:

 • Högkvalitativt Protein: Med 75% proteininnehåll från äggvita, erbjuder Core Egg Protein en utmärkt källa till essentiella aminosyror som behövs för muskeluppbyggnad och återhämtning.
 • Lågt i Fett och Kolhydrater: Pulvret har en minimal fetthalt och endast 0.4 g kolhydrater per portion, vilket gör det till ett utmärkt val för de som vill hålla nere sitt intag av dessa makronäringsämnen.
 • Från Frigående Höns: Detta proteinpulver kommer från frigående höns, vilket ger en etisk fördel för dem som prioriterar djurens välbefinnande.

Värt att fundera över:

 • Produkten innehåller ägg, vilket kan vara en allergen för vissa individer.
 • Även om den är laktosfri kan den innehålla spår av havre, soja och mjölk, vilket är viktigt att notera för de med särskilda allergier.
 • För bästa resultat bör den förvaras torrt och svalt, borta från direkt solljus.

Healthwell Vegan Protein

4,1/5,0

Så här ser den mest prisvärda laktosfria proteinpulvret Healthwell Vegan Protein ut.

Healthwell Vegan Protein är ett proteinpulver skräddarsytt för veganer som vill tillsätta protein till sin kost på ett smidigt och hälsosamt sätt. Detta proteinpulver är framtaget med hänsyn till de unika näringsbehov som veganer kan ha, och därför innehåller det inte bara protein, utan även en rad viktiga vitaminer och mineraler. Dessa inkluderar bland annat vitamin B12, B6, D (från alger) samt mineralerna jod och selen. Proteinerna i produkten kommer från två naturliga källor: ärta och havre.

Dessa källor erbjuder en komplett profil av essentiella aminosyror, vilket gör det till ett utmärkt tillskott för dem som vill bygga eller upprätthålla muskelmassa. Med 80 % protein per portion och utan tillsatta sötningsmedel kan användaren själv välja hur de vill smaksätta sin dryck, vilket ger en stor flexibilitet. Dessutom är det lågt i kalorier med endast 98 kcal per portion, vilket gör det till ett idealiskt mellanmål för dem som vill hålla koll på sitt kaloriintag.

 • Tillverkare: Healthwell
 • Material: Ärtproteinisolat, havreprotein, aminosyror och mineraler.
 • Särskilda funktioner: Fritt från sötningsmedel, med vitaminer och mineraler specifikt för veganer, 80% protein per portion.

Plus:

 • Näringsrik Blandning: Utöver protein, innehåller Healthwell Vegan Protein en rad viktiga vitaminer och mineraler som veganer särskilt kan ha nytta av, såsom vitamin B12, D, jod och selen.
 • Flexibel Smaksättning: Eftersom produkten inte har några tillsatta sötningsmedel kan användaren själv bestämma hur de vill smaksätta sin shake, vilket ger möjlighet till variation.
 • Komplett Aminosyrprofil: Med protein från både ärta och havre får användaren i sig alla de essentiella aminosyrorna, vilket gör det till ett utmärkt tillskott för muskeluppbyggnad och återhämtning.

Värt att fundera över:

 • Smak: Eftersom produkten har en naturell smak kan vissa användare finna det nödvändigt att tillsätta smaksättning för att uppnå önskat resultat.
 • Allergiinformation: Produkten innehåller havre, vilket kan vara relevant för dem som är allergiska.
 • Förvaring: Det är viktigt att förvara produkten torrt, svalt och skyddat från direkt solljus för att bevara dess kvalitet.

Core Protein Pro

4,3/5,0

Så här ser det laktosfria proteinpulvret Core Protein Pro ut.

Core Protein Pro är det toppmoderna proteintillskottet för dem som vill ha det bästa av det bästa. Designat för snabbt upptag i kroppen, innehåller det vassleproteinisolat och vassleproteinhydrolysat, vilket ger ett protein med en otroligt hög proteinhalt (upp till 91%) och extremt snabb absorption. Perfekt för dem som vill maximera muskeluppbyggnaden efter träning eller fylla på sina proteinlager vid frukost.

Trots sin kraft är produkten skonsam mot magen tack vare sitt låglaktoshalt. Den erbjuder också en naturell variant utan tillsatta smakämnen eller sötmedel, men för dem som söker smak finns alternativ med naturlig sötning från stevia. Denna proteindryck är inte bara ren utan också låg på kalorier, med en minimal mängd kolhydrater och laktos per portion. Med sådana imponerande specifikationer är det tydligt varför det beskrivs som det ”snabbaste, renaste och bästa proteintillskottet” i Svenskt Kosttillskotts sortiment.

 • Tillverkare: Svenskt Kosttillskott
 • Material: Vassleproteinisolat, vassleproteinhydrolysat
 • Särskilda funktioner: Superhög proteinhalt (upp till 91%), låglaktos, snabb upptag, finns i naturell variant, sötad med stevia i vissa smaker

Plus:

 • Snabbt upptag i kroppen: Tack vare vassleproteinhydrolysat och vassleproteinisolat, hjälper Core Protein Pro kroppen att snabbt absorbera proteinet, vilket är avgörande efter träning och vid frukost.
 • Låglaktos och magvänligt: Med minimal laktos är detta protein inte bara lätt att smälta men också idealiskt för dem med laktoskänslighet.
 • Flexibilitet i smakval: Från den rena naturella versionen till den naturligt sötade med stevia, finns det ett smakalternativ som passar alla.

Värt att fundera över:

 • Även om produkten är låglaktos, kan den fortfarande inte vara lämplig för dem med allvarlig laktosintolerans.
 • Produkten innehåller mjölk och soja, vilket kan vara en potentiell allergen för vissa individer.
 • Som med alla tillskott bör individer konsultera en läkare eller näringsexpert innan de integrerar det i sin dagliga rutin.

Pro Nutrition 100% Beef

3,7/5,0

Så här ser det laktosfria proteinpulvret Pro Nutrition 100% Beef ut.

Pro Nutrition 100% Beef är ett av de första proteintillskotten i Sverige som hämtar sin styrka från rent nötprotein. Med en imponerande proteinhalt på 85g per 100g erbjuder den ett idealiskt tillskott för att bygga och återhämta muskler. Det är inte bara nötköttets kraft som gör detta tillskott speciellt, utan det kompletteras med tillsatta BCAA och L-arginin, vilket ökar proteinets effektivitet och fördelar.

Vidare, detta nötprotein är inte bara för de som vill öka muskelmassa, men också för de som siktar på att minska kroppsfett, tack vare dess låga fett- och kolesterolinnehåll. Dessutom, för de som är känsliga för laktos, är detta biffbaserade protein ett utmärkt alternativ eftersom det är helt laktosfritt.

 • Tillverkare: Pro Nutrition
 • Material: Biffprotein (från isolat), L-glutamin, BCAA, L-arginin, kakao
 • Särskilda Funktioner: Innehåller tillsatt BCAA och L-arginin, Lågt kolhydratinnehåll, Fri från socker och laktos

Plus:

 • Hög Proteinhalter: Med 85g protein per 100g, erbjuder detta tillskott en av de högsta proteinhalten på marknaden.
 • Tillsatta Aminosyror: Förstärkt med BCAA och L-arginin för att optimera muskeluppbyggnad och återhämtning.
 • Laktosfri: Perfekt för individer som är laktosintoleranta eller som försöker undvika mejeriprodukter.

Värt att fundera över:

 • Även om detta proteintillskott är baserat på nötprotein, bör de som har allergier eller känsligheter noggrant granska ingredienslistan för att säkerställa att de inte reagerar på något innehåll.
 • Även om produkten är laktosfri, är den tillverkad i en anläggning som hanterar mjölkprodukter, såja och ägg. Det kan vara en risk för korskontaminering.
 • Produkten bör förvaras på en sval och torr plats, undan från överdriven hetta och solsken, för att bibehålla dess kvalitet och hållbarhet.

Core Soy Protein

3,5/5,0

Så här ser det laktosfria proteinpulvret Core Soy Protein ut.

Core Soy Protein™ presenterar ett toppklass vegetabiliskt proteintillskott, baserat uteslutande på sojaprotein. Detta tillskott är utformat för dem som söker en optimal återhämtning och muskeluppbyggnad efter träningspass eller bara ett näringsrikt mellanmål under dagen. Ett unikt drag av denna produkt är dess avancerade reningsprocess där oönskade ämnen som fett, fytoöstrogener och kolhydrater filtreras bort, vilket resulterar i ett högkvalitativt sojaproteinisolat med utmärkt biologiskt värde.

Utöver proteininnehållet är Core Soy Protein™ även berikad med en blandning av essentiella vitaminer och mineraler, vilka spelar en central roll i kroppens ämnesomsättning. Smaken? Den ljuvliga vaniljtonen ger en njutbar smakupplevelse, vilket gör den till en favorit bland många.

 • Tillverkare: Core
 • Material: Vegetabiliskt protein från soja, tillsatta vitaminer och mineraler
 • Särskilda Funktioner: Fri från socker och laktos, berikad med viktiga vitaminer och mineraler, innehåller inte fytoöstrogener

Plus:

 • Högt biologiskt värde: Tack vare dess avancerade reningsprocess erbjuder detta sojaproteinisolat en lätt upptaglighet i kroppen, vilket främjar muskelmassauppbyggnad.
 • Komplett näringsprofil: Förutom det höga proteininnehållet är detta tillskott berikat med en serie viktiga vitaminer och mineraler som stödjer kroppens ämnesomsättning.
 • Anpassad för alla: Produkten är både socker- och laktosfri, vilket gör den lämplig även för dem som har intoleranser eller allergier.

Värt att fundera över:

 • Även om denna produkt är fri från laktos och socker, innehåller den soja och bör därför undvikas av personer med sojaallergi.
 • Som alltid bör man inte förlita sig enbart på tillskott för sin näring. Det är viktigt att ha en varierad kost och upprätthålla en övergripande hälsosam livsstil.
 • Följ doseringsrekommendationerna och konsumera inte mer än den rekommenderade mängden per dag.

ELIT VEGAN Protein Laktosfri, 750 g Natural

3,6/5,0

ELIT VEGAN Protein från Elit Nutrition representerar en ny era inom vegetabiliska proteintillskott. Med 27 gram protein per skopa erbjuder detta tillskott en likvärdig proteinmängd som de kött- eller mjölkbaserade alternativen. Men det slutar inte där; detta proteintillskott är också laktosfritt, glutenfritt och helt veganskt. Dessutom är den klimatsmart, vilket gör den till ett idealiskt val för de miljömedvetna.

Den rika blandningen av proteinkällor som havre, ris, ärtor och hampa garanterar en komplett aminosyraprofil, vilket är avgörande för muskeluppbyggnad och återhämtning. Den naturliga sötningen med stevia lägger till en mild sötma utan tillsatt socker, vilket gör det lätt att blandas med din favoritdryck. Oavsett om du letar efter det perfekta tillskottet efter träning eller bara ett proteinrikt mellanmål är ELIT VEGAN Protein det rätta valet för dig.

 • Tillverkare: Elit Nutrition
 • Ingredienser: Havre, ris, ärtor, hampa
 • Särskilda funktioner: 27 gram vegetabiliskt protein per skopa, glutenfritt, laktosfritt, klimatsmart, naturligt sötat med stevia.

Plus:

 • Hög Proteinhalt: Med 27 gram protein per skopa levererar ELIT VEGAN Protein den nödvändiga mängden protein för optimal muskelåterhämtning och uppbyggnad.
 • Miljövänligt: Produkten är klimatsmart, vilket innebär att den har en mindre miljöpåverkan jämfört med animaliska proteinkällor.
 • Diverse Proteinkällor: Genom att kombinera protein från havre, ris, ärtor och hampa, säkerställs en komplett aminosyraprofil för kroppens behov.

Värt att fundera över:

 • Produkten produceras i en anläggning som även hanterar mjölk och ägg, vilket kan vara en punkt av övervägande för de med allvarliga allergier.
 • Även om den är laktos- och glutenfri, bör individer med särskilda kosthållningskrav kontrollera ingredienserna noggrant.
 • Kom ihåg att proteintillskott bör användas som ett komplement till en varierad kost och inte som en ersättning för en mångsidig kost.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Laktosfritt proteinpulver:

När du bestämmer dig för att komplettera ditt dagliga proteinintag med ett proteinpulver, men samtidigt behöver eller väljer att undvika laktos, kan det vara lite av en utmaning att hitta den perfekta produkten. Här är en guide för att hjälpa dig att navigera bland de olika laktosfria proteinpulverna på marknaden.

1. Bekräfta att det är laktosfritt: Det kan låta självklart, men alltid läsa etiketten noggrant för att försäkra dig om att produkten verkligen är laktosfri. Många produkter kan vara ”låg på laktos” men fortfarande innehålla spår av det.

2. Välj rätt proteinkälla: Det finns flera källor till laktosfritt protein, inklusive ägg, soja, ärtor, ris och hampa. Beroende på dina näringsbehov, smakpreferenser och eventuella allergier, kan vissa källor passa dig bättre än andra.

3. Tänk på andra allergener: Om du är allergisk mot andra saker än laktos, till exempel gluten eller nötter, se till att produkten inte innehåller dessa ämnen eller produceras i faciliteter som hanterar dem.

4. Håll koll på tillsatta ingredienser: Många proteinpulver innehåller extra tillsatser, sötningsmedel eller fyllnadsmedel. Om du vill ha en ren produkt, leta efter de med minimala ingredienser.

5. Smak och blandbarhet: Laktosfria proteinpulver kan variera i smak och hur lätt de blandas i vätskor. Läs recensioner eller be om provpåsar för att hitta en produkt som smakar bra och blandar sig väl.

6. Pris och värde: Medan pris inte alltid återspeglar kvalitet, kan det vara värt att investera i en produkt från ett välkänt märke med höga produktionsstandarder. Men se även till att jämföra hur mycket protein du faktiskt får per portion och per kostnad.

7. Många vägar till näringsämnen: Kom ihåg att proteinpulver är bara ett av många sätt att uppnå dina dagliga proteinbehov. Även om de är ett bekvämt sätt att öka ditt proteinintag, är en varierad kost med hela livsmedel alltid bäst.

8. Förvara rätt: Se till att förvara ditt proteinpulver på ett torrt och svalt ställe, borta från direkt solljus. Detta säkerställer att produkten behåller sin kvalitet och hållbarhet längre.

9. Information och forskning: Det kan vara värt att lägga lite tid på att forskningen bakom produkten. Vissa märken genomför egna studier och testning för att visa produktens effektivitet och renhet.

Vanliga frågor och svar om Laktosfritt proteinpulver


Vad är laktosfritt proteinpulver?

Laktosfritt proteinpulver är ett proteinpulver som inte innehåller laktos, en sockerart som finns naturligt i mjölk. Dessa produkter är särskilt framtagna för de som är laktosintoleranta eller vill undvika laktos av andra skäl.


Är alla växtbaserade proteinpulver laktosfria?

Ja, växtbaserade proteinpulver, som de gjorda av ärtor, ris, hampa och soja, innehåller naturligt inget laktos eftersom de inte kommer från mejeriprodukter.


Kan man bygga muskler med laktosfritt proteinpulver?

Absolut! Laktosfritt proteinpulver tillhandahåller kroppen med nödvändiga aminosyror för muskelreparation och tillväxt, precis som vanliga proteinpulver.


Är laktosfritt proteinpulver lika effektivt som vanligt proteinpulver?

Ja, effektiviteten av ett proteinpulver beror mest på dess aminosyraprofil och biotillgänglighet. Många laktosfria proteinpulver, särskilt de från växtkällor, har en komplett aminosyraprofil och är effektiva för muskelbyggande och återhämtning.


Varför kan vissa mejeribaserade proteinpulver vara laktosfria?

Vissa mejeribaserade proteinpulver, som vassleproteinisolat, genomgår särskilda filtreringsprocesser som effektivt reducerar eller eliminerar laktosinnehållet.


Hur vet jag om jag behöver ett laktosfritt proteinpulver?

Om du upplever matsmältningsproblem som gaser, uppblåsthet eller diarré efter att ha konsumerat mejeriprodukter kan du vara laktosintolerant och kan dra nytta av ett laktosfritt proteinpulver.


Är laktosfria proteinpulver dyrare än vanliga proteinpulver?

Priset kan variera, men laktosfria proteinpulver är generellt sett inte betydligt dyrare än vanliga proteinpulver. Faktorer som märke, ingredienser och produktionsmetod kan påverka priset.


Kan jag ersätta måltider med laktosfritt proteinpulver?

Medan proteinpulver kan användas som ett komplement till en balanserad kost bör de inte användas som en ständig ersättning för hela måltider. En riktig måltid innehåller en mängd näringsämnen som inte nödvändigtvis finns i ett proteinpulver.


Vad är de vanligaste källorna för laktosfria proteinpulver?

De vanligaste källorna inkluderar ärtor, ris, hampa, soja och vassleproteinisolat (ett mejeribaserat proteinpulver med lågt laktosinnehåll).


Finns det några biverkningar av laktosfritt proteinpulver?

Biverkningar är sällsynta men kan inkludera matsmältningsproblem om man intar för mycket protein på en gång eller om man är känslig mot någon av ingredienserna. Det är alltid bäst att starta med en mindre dos och se hur kroppen reagerar.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.