I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa laktostabletterna på marknaden.

Bästa Laktostabletter 2023

Laktos är ett socker som naturligt förekommer i mjölk och mejeriprodukter. För att bryta ner och smälta detta socker producerar människokroppen ett enzym som kallas laktas. Tyvärr är det så att en betydande del av världens befolkning har svårt att producera tillräckligt med detta enzym, vilket resulterar i ett tillstånd som kallas laktosintolerans. För individer med denna åkomma kan intag av mjölk eller mejeriprodukter leda till obehagliga symptom som uppblåsthet, gasbildning, diarré och magkramper.

Här kommer laktostabletter in i bilden. Dessa tabletter innehåller det enzym som kroppen behöver för att bryta ner laktos: laktas. Genom att ta en laktostablett före eller under intag av mejeriprodukter kan de som är laktosintoleranta i stor utsträckning undvika de oönskade symptom som annars skulle uppstå.

Men varför är det viktigt att ha tillgång till sådana tabletter? För det första kan de som är laktosintoleranta känna sig begränsade i sina matval, särskilt när de äter ute eller är borta hemifrån. Laktostabletter ger dessa individer större frihet att njuta av mat utan rädsla för obehagliga biverkningar. För det andra kan vissa människor uppleva att deras laktosintolerans är mer uttalad vissa dagar jämfört med andra, och att ha tabletterna till hands kan vara en livräddare i oväntade situationer.

Det är också viktigt att notera att laktosintolerans skiljer sig från mjölkallergi, som är en allergisk reaktion på proteiner i mjölk. Laktostabletter är endast avsedda för de med laktosintolerans och inte för de med mjölkallergi.

Sammanfattningsvis erbjuder laktostabletter en praktisk och effektiv lösning för dem med laktosintolerans, vilket gör det möjligt för dem att njuta av mejeriprodukter utan obehag. Genom att förstå detta verktyg kan individer med denna åkomma leva ett fullt och njutningsfullt liv utan de begränsningar som laktosintolerans kan medföra.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten Lactrase Go ut.

Lactrase Go

Lactrase Go skiljer sig från mängden genom att kombinera hög kvalitet med en välavvägd dos av laktasenzym. Tabletten är smidig att ha med sig på resan och fungerar som en pålitlig partner när du vill njuta av en laktosfylld måltid utan bekymmer. Dessutom, med 50 tabletter per förpackning, ger det en balanserad mängd som håller länge utan att vara för mycket eller för lite. Lactrase Go erbjuder användaren pålitlighet och effektivitet, vilket gör det till det självklara valet som bäst i test.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten Holistic Laktozym ut.

Holistic Laktozym

Holistic, känt för sina kvalitativa kosttillskott, har med Laktozym skapat en produkt som inte bara är effektiv utan också ger ett bra värde för pengarna. Den kombinerar rätt mängd laktasenzym med en prisnivå som gör det tillgängligt för en bredare publik. Dess balans mellan pris och prestanda gör det till det självklara valet för dem som vill ha både kvalitet och prisvärdhet i samma produkt.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet Healthwell Laktas Mage ut.

Healthwell Laktas Mage

Healthwell Laktas Mage är det bästa budgetvalet för dig som söker effektiv laktoshjälp. Med sin högkvalitativa formula säkerställer den optimal laktosnedbrytning och bidrar till en lugnare mage utan att tömma plånboken. Välj Healthwell för en kostnadseffektiv och pålitlig lösning på dina laktosproblem.

Lactrase Go

4,5/5,0

Så här ser bäst i test produkten Lactrase Go ut.

Lactrase GO är utformad som en effektiv lösning för personer som upplever obehag relaterat till laktosintolerans. Med en aktiv ingrediens av Aspergillus Oryzae, arbetar denna produkt med att effektivt bryta ner mjölksocker, eller laktos, i mindre sockermolekyler som glukos och galaktos. Dessa mindre molekyler kan sedan lätt absorberas i tarmen, vilket hjälper till att förebygga vanliga symptom av laktoskänslighet, som gasbildning och andra obehagskänslor.

Ett särskilt drag med Lactrase GO är dess mångsidighet i intag. Tabletterna kan tuggas, tas som sugtabletter eller sväljas hela, vilket ger användaren flera alternativ baserat på personlig preferens. Förpackningen är också utformad för bekvämlighet, med en praktisk burk som gör det enkelt att förvara tabletterna och ha dem till hands när det behövs. Med tanke på att produkten kan användas av individer så unga som tre år, samt gravida och ammande kvinnor, står Lactrase GO ut som en omfattande lösning för en bred demografisk användargrupp.

 • Ingrediens: Aspergillus Oryzae
 • Användning: Bryter ner mjölksocker
 • Förvaring: Praktisk burk
 • Intag: Kan tuggas, tas som sugtablett eller sväljas hel
 • Målgrupp: Personer från 3 år, gravida och ammande kvinnor

Plus:

 • Flexibelt Intag: Möjlighet att tugga, suga eller svälja tabletten ger användarna flera intagsalternativ.
 • Bred Användargrupp: Passar för barn från tre års ålder samt gravida och ammande kvinnor.
 • Praktisk Förvaring: Den kompakta burken gör det enkelt att förvara och bära med sig tabletterna.

Värt att fundera över:

 • Använd endast enligt rekommenderad dosering och inta alltid tabletterna innan konsumtion av laktosinnehållande produkter för bästa resultat.
 • De som är osäkra på sin laktoskänslighet eller har svåra symptom bör konsultera läkare innan de börjar med något nytt tillskott.

Holistic Laktozym

4,3/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten Holistic Laktozym ut.

Holistic Laktozym är ett dedikerat kosttillskott specifikt utformat för att stödja de som har svårigheter med att bryta ner laktos i mjölkprodukter. Mjölksocker, eller laktos, kan orsaka magebesvär som uppsvälldhet eller känsla av obehag för många, särskilt de med laktosintolerans. Denna produkt innehåller enzymet laktas, som är avgörande för nedbrytningen av laktos, samt proteas, ett annat enzym som hjälper till med protein nedbrytning.

Med en enkel dosering av 1-2 kapslar i samband med intag av mjölkprodukter, erbjuder Holistic Laktozym en praktisk lösning för de som vill njuta av mjölkprodukter utan bekymmer. De vegetabiliska kapslarna är tillverkade av cellulosa från tall, vilket gör dem lämpliga för dem som eftersträvar vegetabiliska alternativ. Detta tillskott syftar till att ge användarna en harmonisk magupplevelse när de konsumerar mjölkprodukter.

 • Ingredienser: Proteas, Laktas, risfibrer, maltodextrin, kiseldioxid
 • Doseringsförslag: 1-2 kapslar vid intag av mjölkprodukter
 • Förpackning: 90 kapslar per burk
 • Kapselmaterial: Vegetabilisk, tillverkad av cellulosa från tall
 • Förvaring: Torrt och utom räckhåll för barn

Plus:

 • Särskilda Enzymer: Innehåller både laktas och proteas som stöder en effektiv nedbrytning av mjölksocker och proteiner.
 • Vegetabiliska Kapslar: Lämplig för vegetarianer och de som letar efter naturliga alternativ.
 • Praktisk Doseringsförslag: Enkel rekommendation av 1-2 kapslar vid mjölkproduktsintag gör det lätt att följa.

Värt att fundera över:

 • Det är viktigt att förvara Holistic Laktozym torrt och borta från barns räckhåll.
 • Användare bör inte överskrida den rekommenderade dosen och komma ihåg att kosttillskott inte bör ersätta en varierad kost.
 • De som är osäkra på sin laktosintolerans eller upplever svåra symptom bör konsultera läkare innan de börjar med något nytt tillskott.

Addeira LaktasDuo Kapsel

4,0/5,0

Så här ser produkten Addeira LaktasDuo Kapsel ut.

Addeira LaktasDuo är en innovativ medicinteknisk produkt utformad för att förbättra nedbrytningen av laktos och samtidigt minska de vanliga symtomen som uppsvälldhet och gasbildning. Varje kapsel av denna produkt är laddad med 5000 FCC av laktasenzym, som hjälper till med spjälkningen av mjölksocker, och 100 mg dimetikon, känd för sin förmåga att minska gasbildning.

Denna produkt är särskilt utformad för att vara lämplig för både vuxna och barn över 6 år, vilket gör det till ett mångsidigt val för hela familjen. Med 30 kapslar i varje förpackning erbjuder Addeira LaktasDuo en månadslång lösning för dem som har svårigheter med att smälta mjölkprodukter. Kapslarna är veganska, fria från animaliska ingredienser och fria från vanliga allergener som laktos, gluten och soja, vilket gör dem idealiska för individer med specifika kostbehov.

 • Innehåll: Dimetikon, laktasenzym, kiseldioxid, dikalciumfosfat.
 • Kapselmaterial: Vegansk hydroxipropylmetylcellulosa, fri från animaliskt ursprung.
 • Antal: 30 kapslar per förpackning.
 • Allergiinformation: Laktosfri, glutenfri, sojafri.

Plus:

 • Dubbelverkande Formel: Förutom laktasenzym innehåller den även dimetikon, vilket hjälper till att minska gasbildning och uppsvälldhet.
 • Mångsidig Användning: Lämplig för både vuxna och barn från 6 år.
 • Allergivänlig: Produkten är vegansk och fri från vanliga allergener som laktos, gluten och soja.

Värt att fundera över:

 • Addeira LaktasDuo är en medicinteknisk produkt och bör användas enligt anvisningarna.
 • Även om den är utformad för att förbättra laktosnedbrytningen, bör individer med allvarlig laktosintolerans konsultera en läkare före användning.
 • Det är viktigt att förvara produkten utom räckhåll för barn och i en sval, torr plats.

Healthwell Laktas Mage

4,4/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet Healthwell Laktas Mage ut.

Healthwell Laktas Mage är ett laktastillskott utvecklat specifikt för de som lider av laktosintolerans. Med en kraftfull dos av 5000 FCC laktas per tablett, hjälper denna produkt till att bryta ner så mycket som 15 gram laktos, vilket möjliggör njutning av laktosinnehållande måltider utan bekymmer.

Laktosintolerans uppstår när kroppen har otillräckliga mängder av enzymet laktas, vilket behövs för att bryta ner mjölksockret, laktos. De som lider av denna åkomma kan uppleva obehagliga symtom som gasbildning, smärta och diarré när de konsumerar mjölkprodukter. Med Healthwell Laktas Mage kan dessa individer komplettera med laktas och njuta av sina favoritmjölkprodukter utan obehag.

Tabletterna är helt vegetariska, tillverkade genom en skonsam kallpressningsprocess i Sverige för att garantera produktens kvalitet. Med rekommendationen att inta 1-2 tabletter i samband med en laktosinnehållande måltid, erbjuder denna produkt en bekväm lösning för dem med laktosintolerans.

 • Innehåll: Laktasenzym (Aspergillus sp, dikalciumfosfat), mikrokristallin cellulosa, kokosolja, magnesiumsalter av fettsyror, kiseldioxid.
 • Dosering: 1-2 tabletter per måltid med laktos. Max 5 tabletter per dag.
 • Antal: 90 tabletter per förpackning.
 • Ursprung: Tillverkad i Sverige.
 • Specialfunktioner: Vegetabiliska tabletter, lämpliga för vegetarianer och veganer.

Plus:

 • Hög Potens: Varje tablett innehåller 5000 FCC laktas, tillräckligt för att spjälka ca 15 gram laktos.
 • Vegetabiliska Tabletter: Tillverkad utan animaliska produkter, vilket gör dem idealiska för vegetarianer och veganer.
 • Svensktillverkad: Tillverkad med hög kvalitetsstandard i Sverige.

Värt att fundera över:

 • Det är viktigt att förstå att graden av laktosintolerans varierar mellan individer. Därför kan doseringsbehovet skilja sig från person till person. Tabletterna bör förvaras torrt, svalt och borta från direkt solljus. Då de inte är avsedda för medicinskt bruk bör de inte användas som ett alternativ till en varierad kost.

Hjärtats Laktas

4,0/5,0

Så här ser produkten Hjärtats Laktas ut.

Hjärtats Laktas är ett kosttillskott designat för personer med problem att bryta ner laktos i deras mat och dryck. Varje kapsel är fylld med 5000 FCC-enheter av laktasenzym, vilket är tillräckligt för att hjälpa till att bryta ner mellan 15-20 gram laktos. Som referenspunkt innehåller en deciliter mjölk ungefär 5 gram laktos, vilket innebär att en enskild kapsel är kapabel att hantera laktosmängden i tre till fyra deciliter mjölk.

Förpackningen finns tillgänglig med antingen 100 eller 30 kapslar. Dessutom är dessa kapslar vegetabiliska och innehåller inte några animaliska ingredienser, vilket gör dem lämpliga för vegetarianer och veganer. Kapslarnas storlek är 6,91 x 19,4 mm, vilket är en bekväm storlek för intag.

 • Enzymmängd: Varje kapsel innehåller 5000 FCC Laktas.
 • Antal: 100 vegetabiliska kapslar per förpackning.
 • Storlek: Kapslarnas storlek är 6,91 x 19,4 mm.
 • Innehåll: Majsstärkelse, magnesiumsalter av vegetabiliska fettsyror, Hydroxypropylmethylcellulosa, laktas (enzym), kiseldioxid.
 • Specialfunktioner: Vegetabiliska kapslar lämpliga för vegetarianer och veganer.

Plus:

 • Hög Potens: Med 5000 FCC Laktas per kapsel, kan en enskild kapsel hantera laktosinnehållet i upp till fyra deciliter mjölk.
 • Vegetabilisk Sammansättning: Kapslarna är tillverkade av vegetabiliska ingredienser och innehåller inga animaliska tillsatser, vilket gör dem idealiska för både veganer och vegetarianer.
 • Praktisk Förpackning: Finns tillgänglig i förpackningar om antingen 100 eller 30 kapslar, vilket ger konsumenten flexibilitet i sitt val.

Värt att fundera över:

 • Även om Hjärtats Laktas hjälper till att bryta ner laktos, är graden av laktosintolerans individuell och varierar mellan personer.
 • Denna produkt bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost.

Elexir Pharma Enzymer Vegetabilisk

3,8/5,0

Så här ser produkten Elexir Pharma Enzymer Vegetabiliska ut.

Enzymer är ett kosttillskott som stödjer och förbättrar matsmältningen genom sitt innehåll av matsmältningsenzymer med vegetabiliskt ursprung. Dessa enzymer hjälper till att effektivt bryta ner olika typer av molekyler i maten vi konsumerar. Till exempel innehåller produkten amylas för kolhydratsnedbrytning, proteas för proteinspjälkning, lipas för fettspjälkning, cellulas för att bryta ner cellulosafibrer, och laktas för att hjälpa de som har svårt att bryta ner laktos.

Elexir Enzymer är också unika genom att inkludera proteasenzymer från naturliga källor som papaya, kiwi och ananas. Förutom dessa enzymer, har produkten också extrakt från kronärtskocka. Kronärtskocka har traditionellt använts för att stödja matsmältningen, bidra till tarmkanalens normala funktion och tarmkomfort. Produkten är 100% vegansk, vilket gör den lämplig för de som följer en vegansk livsstil.

 • Enzymkälla: Blandning av vegetabiliska enzymer inklusive amylas, proteas, lipas, cellulas och laktas.
 • Naturliga ingredienser: Proteasenzymer från papaya, kiwi och ananas.
 • Extrakt: Innehåller kronärtskocka bladextrakt som stödjer matsmältningen.
 • Vegansk: Produkten är 100% vegansk och lämplig för de som följer en vegansk livsstil.
 • Tabletter: 90 tabletter per förpackning.

Plus:

 • Allsidig matsmältningsstöd: Med en mängd enzymer hjälper Elexir Enzymer till att bryta ner en rad olika matmolekyler, vilket ökar näringsupptaget.
 • Naturligt ursprung: Produkten drar nytta av naturliga enzymkällor som papaya, kiwi och ananas.
 • Stöd för tarmhälsa: Tack vare kronärtskocka bladextraktet, stödjer tabletterna inte bara matsmältningen men även tarmkanalens funktion och komfort.

Värt att fundera över:

 • Individuella behov av enzymer kan variera, så det kan vara värt att börja med en mindre dos för att observera hur din kropp reagerar.
 • Elexir Enzymer bör förvaras på en sval och torr plats, borta från direkt solljus.

Lactalase Högdoserade Laktasenzymer 10 000 FCC

3,7/5,0

Så här ser produkten Lactalase Högdoserade Laktasenzymer 10 000 FCC ut.

Lactalase erbjuder en av de mest potenta laktasenzymformuleringarna på marknaden. För dem med laktosintolerans kan konsumtion av mejeriprodukter leda till obehagliga symptom som gasbildning, uppblåsthet och diarré. Denna intolerans beror på en brist på laktasenzym i kroppen som behövs för att bryta ner laktos, ett socker som finns i mejeriprodukter. Lactalase-kapslarna är utformade för att komplettera denna enzymbrist.

Varje kapsel av Lactalase innehåller hela 10 000 FCC-enheter av laktasenzym, vilket är tillräckligt för att bryta ner upp till 40 gram laktos. Det motsvarar mer än en halv liter vanlig mjölk. Därför kan de med laktosintolerans enkelt ta en kapsel med en måltid som innehåller laktos, för att njuta av måltiden utan att oroa sig för de vanliga biverkningarna. Med Lactalase kan du enkelt njuta av dina favoritmjölkprodukter, från glass till pizza, utan att oroa dig för magproblem. Kapslarna är dessutom helt veganska.

 • Hög Doserad: Bland de högst doserade laktasenzymerna på marknaden med 10 000 FCC-enheter per kapsel.
 • Effektiv: Kan bryta ner upp till 40g laktos, vilket motsvarar mer än en halv liter vanlig mjölk.
 • Användning: Intas under en måltid som innehåller laktos.
 • Vegansk: Lämplig för de som följer en vegansk livsstil.
 • Antal: 60 kapslar per förpackning.

Plus:

 • Maximal Styrka: Med 10 000 FCC-enheter per kapsel är Lactalase en av de mest potenta laktasenzymlösningarna tillgängliga.
 • Flexibilitet i Måltider: Njut av mejeriprodukter utan obehag genom att enkelt ta en kapsel med din måltid.
 • Veganskt Val: Utan några animaliska ingredienser är Lactalase ett utmärkt val för de som vill ha ett veganskt komplement.

Värt att fundera över:

 • Även om Lactalase kan hjälpa många med laktosintolerans att bryta ner laktos effektivt, bör du alltid börja med en mindre dos för att se hur din kropp reagerar. Förvaras på en sval och torr plats och hålls borta från barns räckhåll.

Ledins LaktasLedin

3,9/5,0

Så här ser produkten Ledins LaktasLedin ut.

LaktasLedin från Ledins är ett effektivt kosttillskott utformat för personer som har svårigheter med att bryta ner laktos, det socker som finns i mejeriprodukter. Laktosintolerans kan ge upphov till en rad obehagliga symptom som magknip, gaser, lös avföring och illamående. Detta beror på en brist på enzymet laktas i kroppen, vilket behövs för att spjälka laktos till sina beståndsdelar, galaktos och glukos.

LaktasLedin innehåller laktasenzymer som assisterar i nedbrytningen av laktos. Genom att göra så kan tarmen lättare absorbera dessa sockerarter, vilket kan bidra till att förebygga de symptom som kan uppstå när man äter eller dricker mejeriprodukter. En tablett LaktasLedin kan hantera upp till 15g laktos, vilket är mängden i ungefär ett glas mjölk. För bästa effekt rekommenderas det att ta 1-2 tabletter tillsammans med vatten antingen före eller under måltiden.

 • Enzymtillskott: Innehåller laktasenzymer för att hjälpa med nedbrytning av laktos.
 • Effektiv Dos: En tablett kan spjälka 15g laktos, motsvarande ca 1 glas mjölk.
 • Användning: Bör tas med vatten före eller under en måltid.
 • Innehåll: 90 tabletter per förpackning.

Plus:

 • Specialiserad Hjälp: Specifikt utformad för att hjälpa personer med laktosintolerans.
 • Enkelt Intag: Bara 1-2 tabletter behövs för att hantera en måltid som innehåller laktos.
 • Praktiskt Format: Med 90 tabletter per förpackning, är detta tillskott både ekonomiskt och hållbart för regelbundet bruk.

Värt att fundera över:

 • Mängden laktos i olika mejeriprodukter kan variera, så det kan vara en bra idé att starta med en tablett och justera dosen baserat på hur din kropp reagerar.
 • Tabletterna förvaras på en torr plats och hållas utom räckhåll för barn.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Laktostabletter:

 • Styrka och dosering:
  1. Enzymstyrka: Laktostabletter anger ofta sin styrka i FCC-enheter. En högre FCC-enhet indikerar en starkare tablett. Se till att välja en produkt med rätt styrka beroende på din laktosintoleransgrad.
  2. Doseringsrekommendation: Kolla hur många tabletter eller kapslar du behöver ta per måltid och hur detta kan påverka ditt dagliga intag.
 • Ingredienser: Se till att läsa ingredienslistan för att säkerställa att produkten inte innehåller några fyllnadsmedel, konserveringsmedel eller andra tillsatser som du kan vara känslig eller allergisk mot. Om du följer en vegetarisk eller vegansk diet, var medveten om att vissa laktostabletter kan innehålla ingredienser av animaliskt ursprung. Välj i sådana fall veganska alternativ.
 • Form: Laktostabletter finns i olika former: kapslar, tabletter, tuggtabletter m.m. Välj den form som du föredrar och som är mest praktisk för din livsstil.
 • Hållbarhet: Kolla utgångsdatumet på förpackningen. Även om laktostabletter generellt har lång hållbarhet kan effektiviteten minska med tiden.
 • Pris och förpackning: Jämför pris per dos mellan olika märken och produkter för att hitta det mest kostnadseffektiva alternativet. Om du tar laktostabletter regelbundet kan det vara ekonomiskt att köpa större förpackningar.
 • Användarrecensioner och varumärkesrykte: Titta på användarrecensioner för att få en uppfattning om hur väl produkten fungerar för andra. Välj produkter från kända och betrodda varumärken med en lång historia av kvalitetsprodukter.
 • Specialbehov: Vissa laktostabletter kan vara specialformulerade för barn eller för de med känslig mage. Om du har särskilda behov, leta efter produkter som är avsedda att uppfylla dessa behov.
 • Förvaring: De flesta laktostabletter förvaras bäst i rumstemperatur, men det är alltid bra att kontrollera förvaringsanvisningarna. Vissa kan behöva förvaras i kylskåp efter öppning.
 • Rådfråga professionella: Om du är osäker på vilken produkt som passar bäst för dig, tveka inte att rådfråga en läkare, apotekare eller näringsfysiolog för vägledning.
 • Tillverkningsland: Vissa konsumenter föredrar produkter tillverkade inom EU eller USA på grund av strikta kvalitetskontroller och tillverkningsstandarder. Undersök var produkten är tillverkad om detta är viktigt för dig.

Vanliga frågor och svar om Laktostabletter


Vad är laktostabletter?

Laktostabletter innehåller enzymet laktas som hjälper till att bryta ner laktos, ett socker som finns i mjölk och mjölkprodukter. Dessa tabletter är särskilt användbara för personer med laktosintolerans som upplever magbesvär när de konsumerar laktosinnehållande produkter.


Hur fungerar laktostabletter?

När de tas tillsammans med en måltid innehållande laktos, hjälper enzymet laktas i tabletterna till att bryta ner laktos till galaktos och glukos. Detta underlättar absorptionen av dessa sockerarter i tarmen och förhindrar de vanliga symtomen på laktosintolerans.


När ska jag ta laktostabletter?

De flesta laktostabletter bör tas direkt före eller under en måltid som innehåller laktos. Följ alltid doseringsinstruktionerna på förpackningen eller som rekommenderas av din läkare.


Är det säkert att ta laktostabletter regelbundet?

För de flesta personer är det säkert att ta laktostabletter regelbundet. Om du har några hälsotillstånd eller tar andra mediciner bör du dock konsultera en läkare innan du börjar med laktostabletter.


Kan barn ta laktostabletter?

Många laktostabletter är säkra för barn att konsumera, men det är viktigt att följa doseringsanvisningarna och, om osäker, rådfråga en barnläkare innan du ger dem till ditt barn.


Finns det några biverkningar av laktostabletter?

De flesta människor upplever inga biverkningar från laktostabletter. I sällsynta fall kan vissa individer uppleva magbesvär eller allergiska reaktioner. Om du upplever ovanliga symptom efter att ha tagit en laktostablett, kontakta en läkare.


Hur skiljer sig laktostabletter från laktosfria produkter?

Laktostabletter innehåller enzymet laktas för att bryta ner laktos i kroppen, medan laktosfria produkter har behandlats för att redan bryta ner laktosen innan konsumtion. I praktiken kan du äta laktoshaltiga produkter tillsammans med en laktostablett, medan laktosfria produkter inte kräver något tillskott.


Kan jag dricka vanlig mjölk om jag tar laktostabletter?

Ja, om du tar en laktostablett före eller under intag av vanlig mjölk bör enzymet i tabletten hjälpa till att bryta ner laktosen i mjölken, vilket förhindrar symtom på laktosintolerans.


Hur många laktostabletter kan jag ta om dagen?

Det varierar beroende på produktens styrka och ditt personliga behov. Det är viktigt att följa doseringsinstruktionerna på förpackningen och inte överskrida den rekommenderade dagliga dosen utan råd från en läkare.


Var kan jag köpa laktostabletter?

Laktostabletter finns oftast på apotek, hälsokostbutiker och även i många större matvaruaffärer. De kan också köpas online från många hälsorelaterade webbplatser och leverantörer.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.