I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa lusthöjande kosttillskotten på marknaden.

Bästa Lusthöjande kosttillskott 2023

I en värld där det snabba tempot och stress ofta tar över, märker många individer en minskning i sin sexuella lust och energi. Ett uppfyllande sexuellt liv ses som en nyckelkomponent för att upprätthålla en god livskvalitet och relationens välbefinnande.


Många individer letar efter lösningar på detta problem, särskilt när de önskar förbättra sin intimitet utan att nödvändigtvis vända sig till farmaceutiska lösningar eller invasiva behandlingar. Frågan är, finns det naturliga alternativ som kan bidra till att öka lusten?


Bland alternativen som framträder på marknaden, har lusthöjande kosttillskott blivit en populär lösning för många. Dessa tillskott, ofta baserade på traditionella växter och örter, har använts i århundraden i olika kulturer för att främja sexuell vitalitet.


De lusthöjande kosttillskotten lovar att förbättra libido genom att kombinera naturens kraft med modern vetenskap. Dessa produkter kan erbjuda en balanserad lösning för dem som önskar höja sin sexuella energi och förbättra sitt övergripande välbefinnande. Det är dock viktigt att noggrant undersöka varje produkt, dess ingredienser och de vetenskapliga bevisen bakom den innan man tar ett beslut.


Genom att introducera ett lusthöjande kosttillskott i sin rutin kan individer potentiellt återuppleva den passion och energi de en gång hade, förbättra sin relation och därmed förbättra sin livskvalitet. Genom att välja naturliga alternativ kan man återfå den gnista som saknas med hjälp av naturens egen visdom.

Fem hälsofördelar med Lusthöjande kosttillskott:

 • Förbättrad libido: Många lusthöjande kosttillskott påstår sig öka sexuell lust eller upphetsning, vilket kan hjälpa individer som upplever en minskning i libido på grund av ålder, stress eller andra faktorer.
 • Ökad uthållighet: Vissa ingredienser kan bidra till ökad fysisk uthållighet och uthållighet, vilket kan förbättra sexuell prestanda.
 • Hormonbalans: Vissa växtbaserade extrakt kan hjälpa till att balansera hormonnivåerna, vilket kan vara fördelaktigt för kvinnor i klimakteriet eller män med låga testosteronnivåer.
 • Förbättrad cirkulation: Ingredienser som L-arginin kan öka blodflödet, vilket potentiellt kan förbättra erektioner hos män och känslighet hos kvinnor.
 • Stressreduktion: Vissa lusthöjande tillskott innehåller adaptogener, som ashwagandha eller maca, som kan hjälpa kroppen att anpassa sig till stress, vilket kan öka välbefinnandet och sexuell lust.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten Elexir Pharma Good Sex ut.

Elexir Pharma Good Sex

Elexir PharmaGood Sex utmärker sig som det bästa valet i denna kategori. Med en kombination av noggrant utvalda ingredienser är denna produkt framtagen för att ge optimala resultat för både män och kvinnor. Den syftar till att öka lusten, energinivåerna och den allmänna känslan av välbefinnande. Med sin potenta formula och positiva kundrecensioner är den värd sin position som ”Bäst i Test”.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten Weightworld Svart Maca Komplex ut.

Weightworld Svart Maca Komplex

För dem som söker en högkvalitativ produkt som ger valuta för pengarna är Weightworlds Svart Maca Komplex det självklara valet. Svart Maca är känt för sina adaptogena egenskaper, vilket betyder att det kan hjälpa kroppen att anpassa sig till stress. Dessutom kan det bidra till ökad lust, bättre humör och allmänt välbefinnande. Med tanke på dess mångsidighet och pris är detta produktval utmärkt för dem som söker både kvalitet och ekonomiskt värde.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet RFSU Lust & Energi man ut.

RFSU Lust & Energi man

När budgeten är en viktig faktor men kvaliteten inte får kompromissas är RFSU Lust & Energi för män det bästa valet. RFSU är ett känt märke som är synonymt med sexuell hälsa och välbefinnande. Denna specifika produkt är formulerad för att ge män en boost i både energi och libido, utan att bryta banken. Ingredienserna är noggrant utvalda för att ge maximal effekt till ett överkomligt pris.

Elexir Pharma Good Sex

4,3/5,0

Så här ser bäst i test produkten Elexir Pharma Good Sex ut.

Elexir Pharma Good Sex är ett unikt veganskt kosttillskott designat för både män och kvinnor, utvecklat med syftet att stimulera sexuell lust och förbättra prestationsförmågan. Produkten innehåller en noggrant utvald blandning av naturliga ingredienser, varav många har använts i traditionell medicin i årtusenden för att öka sexuell lust och energi. Bland dessa ingredienser hittar vi extrakt från tiggarnöt, maca, ginseng och damiana, samt aminosyrorna L-citrullin och L-arginin.

Maca, känd som Perus naturliga afrodisiakum, används ofta för att öka libido och allmänna energinivåer. Ginseng är känt för sina adaptogena egenskaper, vilket betyder att det hjälper kroppen att anpassa sig till stress, både fysisk och mental. Tiggarnöt, å andra sidan, är en populär ingrediens i många kosttillskott för att öka testosteronnivåerna och förbättra sexuell funktion.

Med 120 kapslar per förpackning, erbjuder Elexir Pharma Good Sex ett enkelt och bekvämt sätt att integrera dessa kraftfulla ingredienser i din dagliga rutin, vilket bidrar till att förbättra ditt sexliv och övergripande välbefinnande.

 • Tillverkare: Elexir Pharma
 • Huvudingredienser: Tiggarnöt-extrakt, Macaextrakt, Ginsengextrakt, Damianaextrakt, L-Arginin, L-Citrullin
 • Funktioner: Ökar sexuell lust, förbättrar prestationsförmåga, vegansk formula

Plus:

 • Formulerad för både män och kvinnor, vilket gör den till en mångsidig lösning för par.
 • Innehåller en kombination av naturliga ingredienser som har en lång historia av användning i traditionell medicin för att öka sexuell lust.
 • Veganskt kosttillskott, vilket gör det lämpligt för en bred målgrupp.

Värt att fundera över:

 • Följ den rekommenderade doseringen; överdriven konsumtion kan leda till oönskade biverkningar.

Weightworld Svart Maca Komplex

4,0/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten Weightworld Svart Maca Komplex ut.

Weightworlds Svart Maca Komplex är ett omfattande naturligt tillskott som kombinerar den kraftfulla effekten av svart maca, även känt som peruansk ginseng, med andra aktiva ingredienser för att stödja kroppens energi, muskeluppbyggnad och övergripande välbefinnande. Svart maca har länge använts i Peru för sina naturliga energigivande egenskaper. Med en generös daglig dos på 5000 mg av högkvalitativ svart macarot, kommer detta tillskott att bli en nyckelkomponent i din dagliga rutin.

Men detta tillskott går utöver enkel maca. Med tillsatsen av aminosyran arginin, som stödjer muskeluppbyggnad, samt panax ginseng, som är känt för att ge en kraftfull energikick, blir detta kosttillskott ett kraftfullt verktyg för dem som letar efter en naturlig förbättring av deras träningsrutin. Dessutom bidrar zink till att upprätthålla benhälsa, vilket ger en ytterligare fördel för dem som vill maximera sin fysiska hälsa.

 • Tillverkare: Weightworld
 • Huvudingredienser: Maca rotextrakt, Panax Ginsengextrakt, L-argininhydroklorid, Zink
 • Funktioner: Kraftfull energiboost, muskeluppbyggnad, underhåller benhälsa

Plus:

 • Högt innehåll av svart maca, som är känt för sina naturliga energigivande egenskaper.
 • Berikad med arginin och ginseng för optimal muskeluppbyggnad och energi.
 • Långvarig förbrukning med en förpackning som räcker för hela 6 månaders konsumtion.

Värt att fundera över:

 • Trots de naturliga ingredienserna kan vissa individer uppleva allergiska reaktioner eller känslighet mot någon av komponenterna, så det är viktigt att noggrant läsa innehållsförteckningen.

RFSU Lust & Energi man

4,0/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet RFSU Lust & Energi man ut.

RFSU Lust & Energi man är ett specialframtaget kosttillskott designat för män som vill öka sitt allmänna välbefinnande, energinivåer och upprätthålla en normal testosteronnivå. Med en kraftfull kombination av aminosyrorna L-Arginin och L-Citrullin, arbetar dessa tabletter målinriktat för att stödja den manliga kroppens naturliga funktioner.

Men det är inte allt. Denna produkt innehåller även zink, en essentiell mineral känd för att bidra till att bibehålla normala testosteronnivåer i blodet och stödja normal fertilitet och reproduktion. För att ytterligare bekämpa tecken på trötthet och utmattning, har RFSU även inkluderat vitaminer som C, B12, B6 och Folsyra, samt Magnesium – alla kända för deras förmåga att minska trötthet och främja energi. Med 100 tabletter i varje förpackning, kan män känna sig stödda och vitaliserade dagligen.

 • Tillverkare: RFSU
 • Huvudingredienser: L-Citrullin, L-Arginin HCl, Zink, Vitamin C, B12, B6, Magnesium, Folsyra
 • Funktioner: Ökar välbefinnande, förbättrar energinivåer, bibehåller normal testosteronnivå

Plus:

 • Designad specifikt för mäns välbefinnande, energi och testosteronnivåer.
 • Rik på aminosyrorna L-Arginin och L-Citrullin för att stödja den manliga kroppens behov.
 • Innehåller zink som stödjer normal testosteronnivå och reproduktiv hälsa.

Värt att fundera över:

 • Läs noggrant genom innehållsförteckningen för att undvika eventuella allergiska reaktioner.

L-Argiplex Total Man

3,4/5,0

Så här ser produkten L-Argiplex Total Man ut.

L-Argiplex Total Man står ut som ett kraftfullt kosttillskott speciellt framtaget för männen som vill öka sitt välbefinnande och vitalitet. Med en växtbaserad mix av de tre naturliga aminosyrorna L-citrullin, L-arginin och L-ornitin, är denna produkt optimerad för att hjälpa män att känna sig mer energiska och livliga.

Men det slutar inte där. L-Argiplex Total Man är också rik på viktiga vitaminer som B6, B12, C och folsyra, alla kända för att bekämpa trötthet och utmattning. Tillsammans med dessa fördelaktiga ingredienser innehåller dessa tabletter också zink, vilket är känt för att bidra till att bibehålla normala testosteronnivåer, och selen som bidrar till normal spermatogenes. Den vegetabiliska basen i dessa tabletter gör dem lämpliga för dem som föredrar ett helt växtbaserat tillskott, och de kan även krossas för de som föredrar det. Använd regelbundet för att uppleva de fulla fördelarna.

 • Tillverkare: L-Argiplex
 • Huvudingredienser: L-Citrullin, L-Arginin, L-Ornitin, Ginseng, Zink, Selen, Vitamin C, B6, B12, Folsyra
 • Funktioner: Ökar energi, bibehåller normal testosteronnivå, stödjer normal spermieproduktion.

Plus:

 • Vegetabiliska tabletter med en kraftfull kombination av aminosyror för ökad energi och vitalitet.
 • Innehåller ginseng och zink som är kända för att öka manlig vitalitet och stödja testosteronnivåerna.
 • Multivitamininnehåll, som B6, B12, C och folsyra, bidrar till att minska tecken på trötthet och utmattning.

Värt att fundera över:

 • Trots att tabletterna kan krossas, se till att du lagrar dem på en torr och sval plats för att bibehålla produktens kvalitet.

L-Argiplex Total Kvinna

3,4/5,0

Så här ser produkten L-Argiplex Total Kvinna ut.

L-Argiplex Total Kvinna är ett exceptionellt kosttillskott designat särskilt för kvinnor med en aktiv livsstil. Med en utmanande vardag fylld med stress, fysisk ansträngning och ansvar kan trötthet lätt påverka en kvinna både mentalt och fysiskt. Detta tillskott bidrar till snabbare återhämtning vid fysisk prestation och ger energi för att motverka stressrelaterad trötthet.

Men det är inte bara den dagliga tröttheten som detta tillskott hanterar. L-Argiplex Total Kvinna är också framtagen för att stödja och bibehålla en normal sexlust. Med ingredienser som L-Citrullin, L-Arginin och L-Ornitin, kombinerat med vitaminer och ginseng, står detta tillskott ut som ett unikt verktyg för kvinnor som vill känna sig mer vitala och energiska i sitt dagliga liv. Med en förpackning på 90 tabletter är det ett tillskott som varar.

 • Tillverkare: L-Argiplex
 • Huvudingredienser: L-Citrullin, L-Arginin, L-Ornitin, Ginseng, Vitamin C, E, B6, B2, B12, Folsyra, Magnesium, Selen
 • Funktioner: Återhämtning vid fysisk prestation, ökar energi, stödjer normal sexlust

Plus:

 • Speciellt utformad för att stödja kvinnor genom att bidra till snabbare återhämtning efter fysisk ansträngning.
 • Innehåller ginseng och en mix av aminosyror som främjar vitalitet och energi.
 • Rik på viktiga vitaminer och mineraler som bidrar till att motverka trötthet och upprätthålla normal sexlust.

Värt att fundera över:

 • Spara tabletterna på en torr och sval plats för att säkerställa produktens kvalitet och effektivitet.

Pharma Nord Lady Prelox

3,6/5,0

Så här ser produkten Pharma Nord Lady Prelox ut.

Pharma Nord Lady Prelox är ett avancerat och naturligt kosttillskott utformat specifikt för kvinnor. Denna unika produkt har skapats genom en patenterad kombination av naturliga ingredienser och är speciellt framtagen för att erbjuda flera fördelar för kvinnors välbefinnande.

Bland de särskilt noterade ingredienserna finns extraktet från den franska strandtallen, Pinus pinaster, vilket tillsammans med en kombination av aminosyror som L-Arginin och L-Citrullin och det exklusiva nyponextraktet Rosvita®, gör denna produkt till en i särklass. Med totalt 60 tabletter i förpackningen får användaren en tillräcklig mängd för att verkligen känna effekten av denna speciella blandning.

 • Tillverkare: Pharma Nord
 • Huvudingredienser: L-Arginin HCL, L-Citrullin, Rosvita® Nyponextrakt, Pycnogenol® (Extrakt från fransk strandtall)
 • Funktioner: Naturligt kosttillskott, Patenterat preparat, Innehåller strandtallextrakt

Plus:

 • Skapad med en patenterad blandning av naturliga ingredienser speciellt för kvinnor.
 • Innehåller Pycnogenol®, ett extrakt från den franska strandtallen, känd för sina antioxidantegenskaper.
 • Kompletteras med L-Arginin och L-Citrullin, aminosyror som ofta associeras med ökad blodcirkulation och vitalitet (kända för att förbättra blodcirkulationen och potentiellt öka sexuell lust).

Värt att fundera över:

 • Det är viktigt att förvara kosttillskottet på en torr och sval plats, undan från direkt solljus, för att bibehålla dess kvalitet och potens.

Healthwell Arginin 1000

3,5/5,0

Så här ser produkten Healthwell Arginin 1000 ut.

Healthwell Arginin 1000 är ett toppmodernt kosttillskott som innehåller en hög dos av L-arginin, en essentiell aminosyra känd för sina mångsidiga hälsofördelar. Denna aminosyra spelar en avgörande roll i kroppens produktion av kväveoxid, en förening som har dokumenterade kärlvidgande effekter, vilket främjar en förbättrad blodcirkulation. Ett ökat blodflöde är essentiellt för att effektivt transportera syre och näring till cellerna, samt för att snabbt eliminera toxiner och avfallsprodukter.

Vidare har L-arginin även dragits till uppmärksamheten på grund av sin potentiella roll i att hantera erektil dysfunktion och för att öka muskelpumpen hos dem som styrketränar. Kombinationen av dessa egenskaper gör HealthwellArginin 1000 till ett populärt tillskott, speciellt bland dem som söker att förbättra sin cirkulation, sexuella funktion eller träningsresultat.

 • Tillverkare: Healthwell
 • Huvudingrediens: L-Arginin
 • Funktioner: Högdoserad, Förbättrar blodcirkulation, Stödjer mannens normala funktion

Plus:

 • Innehåller en kraftig dos av 1000 mg L-Arginin per tablett, vilket stödjer en förbättrad blodcirkulation.
 • L-Arginin har potentiellt positiva effekter på erektionsproblem och kan vara lusthöjande.
 • Kan bidra till en ökad muskelpump, vilket är fördelaktigt för dem som styrketränar.

Värt att fundera över:

 • Det är av största vikt att följa doseringsrekommendationerna och inte överskrida rekommenderad daglig dos.

Elexir Pharma Maca L-arginin

3,7/5,0

Så här ser produkten Elexir Pharma Maca L-arginin ut.

Elexir PharmaMaca L-arginin är ett välkomponerat kosttillskott speciellt framtaget för att öka både lust och energi hos både kvinnor och män. Formulan kombinerar kraften av två huvudingredienser: maca, en naturlig och energigivande näringskälla rik på vitaminer, mineraler och antioxidanter; och L-arginin, en aminosyra känd för sina kärlvidgande och lusthöjande egenskaper.

Tillsammans bidrar dessa ingredienser till bildandet av kväveoxid, som spelar en central roll för blodcirkulationen i kroppens genitala områden. Ett ökat blodflöde till dessa delar kan därmed leda till förhöjd lust och förbättrad sexuell funktion. Kapslarna är fria från artificiella tillsatser som färger, smakämnen och konserveringsmedel, vilket gör dem till ett naturligt val för dem som strävar efter en hälsosam livsstil.

 • Tillverkare: Elexir Pharma
 • Huvudingredienser: Maca, L-Arginin
 • Funktioner: Lusthöjande, Energigivande, Fri från artificiella tillsatser

Plus:

 • Innehåller en kraftfull kombination av Maca och L-Arginin som tillsammans verkar lusthöjande för både män och kvinnor.
 • Kapslarna är berikade med essentiella vitaminer och mineraler, som stöder den allmänna hälsan och välbefinnandet.
 • Fri från artificiella färger, smakämnen och konserveringsmedel, vilket ger en naturlig boost till kroppen.

Värt att fundera över:

 • Det är viktigt att följa rekommenderad dosering, vilket är tre kapslar per dag i samband med en måltid.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Lusthöjande kosttillskott:

När det kommer till lust och sexuell hälsa är det viktigt att nämna att alla individer är olika, och vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Lusthöjande kosttillskott kan innehålla en rad ingredienser som traditionellt har använts för att främja libido och öka energi. Men innan du väljer att köpa och använda dessa tillskott, bör du ta hänsyn till följande punkter:

1. Forskning & Bevis

 • Se till att produkten du överväger baseras på vetenskapliga bevis och inte bara marknadsföringspåståenden. Det bör finnas någon form av klinisk forskning eller studier som stöder produkten.

2. Ingredienser

 • Kontrollera ingredienslistan noga. Några kända naturliga ingredienser som ofta ingår i lusthöjande tillskott är Maca, Ginkgo Biloba, Ginseng och Tribulus terrestris.
 • Försäkra dig om att du inte är allergisk mot någon av ingredienserna.

3. Interaktioner

 • Om du tar andra läkemedel, rådfråga en läkare eller apotekare för att säkerställa att det inte finns några skadliga interaktioner med det lusthöjande tillskottet.

4. Biverkningar

 • Även naturliga ingredienser kan ha biverkningar. Läs igenom produktinformationen noggrant och var uppmärksam på potentiella biverkningar.

5. Certifieringar & Tester

 • Köp produkter som har testats av tredje part för kvalitet och renhet.
 • Undvik produkter som innehåller onödiga fyllnadsmedel, konserveringsmedel eller kemikalier.

6. Varumärke & Rykte

 • Välj ett pålitligt varumärke med goda recensioner och en historia av kvalitetsprodukter. Undvik märken med kontroversiell historia eller dålig kundfeedback.

7. Dosering

 • Följ den rekommenderade doseringen. Överdriven konsumtion kan leda till biverkningar.

8. Individuell Respons

 • Kom ihåg att varje individ kan reagera olika på ett tillskott. Vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan.

9. Pris

 • Jämför priser, men kom ihåg att kvalitet ofta kostar. Det billigaste alternativet kanske inte alltid är det bästa.

10. Syfte

 • Fundera på varför du överväger ett lusthöjande tillskott. Om du har kroniska sexuella hälsoproblem eller relationssvårigheter kan det vara mer effektivt att rådfråga en specialist eller terapeut.

Vanliga frågor och svar om Lusthöjande kosttillskott


Vilka är de vanligaste ingredienserna i lusthöjande kosttillskott?

Många lusthöjande kosttillskott innehåller naturliga örter och växter som maca, ginseng, tribulus terrestris, ginkgo biloba, horny goat weed (Epimedium) och L-arginin.


Hur fungerar lusthöjande kosttillskott?

Mekanismerna kan variera. Vissa kan öka blodflödet, andra kan påverka hormonbalansen, och vissa kan påverka neurotransmittorer i hjärnan som påverkar humör och upphetsning.


Är lusthöjande kosttillskott säkra att använda?

Många lusthöjande kosttillskott baserade på naturliga ingredienser är generellt säkra för de flesta individer. Dock bör man alltid konsultera en läkare innan man börjar med något nytt kosttillskott, särskilt om man redan tar mediciner.


Finns det biverkningar?

Beroende på ingredienserna kan vissa människor uppleva biverkningar som huvudvärk, magbesvär, blodtrycksförändringar eller allergiska reaktioner.


Hur snabbt kan jag förvänta mig resultat?

Detta varierar. Vissa kan märka en förändring inom några timmar eller dagar, medan andra kan behöva flera veckor innan de märker någon skillnad.


Kan jag kombinera lusthöjande kosttillskott med andra mediciner?

Det är viktigt att rådfråga en läkare innan man kombinerar lusthöjande kosttillskott med andra mediciner, eftersom det kan finnas potentiella interaktioner.


Är lusthöjande kosttillskott effektiva?

Effektiviteten av dessa tillskott kan variera mellan individer. Medan vissa rapporterar märkbara förbättringar, kan andra inte märka någon skillnad.


Är det skillnad på lusthöjande kosttillskott för män och kvinnor?

Ja, vissa produkter är formulerade specifikt för män (t.ex. för att öka testosteronnivåerna) medan andra är avsedda för kvinnor (för att balansera hormoner eller öka lubrikation).


Vilka är riskerna med att ta lusthöjande kosttillskott?

Utöver potentiella biverkningar kan vissa tillskott interagera med mediciner eller förvärra befintliga hälsotillstånd. Det är också viktigt att notera att alla kosttillskott inte regleras på samma sätt som läkemedel, vilket kan leda till kvalitetsvariationer.


Var kan jag köpa lusthöjande kosttillskott?

Dessa tillskott finns oftast tillgängliga i hälsokostbutiker, apotek, onlinebutiker och vissa stormarknader.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.