I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa magnesiumkosttillskotten på marknaden.

Bästa Magnesium 2023

För personer som söker att förbättra sin energinivå, muskelfunktion och allmänna hälsa, är magnesiumtillskott en populär och viktig komponent i många hälsoregimer. Många upplever utmaningar som muskelkramp, sömnsvårigheter och stress, och har svårt att hitta naturliga och effektiva sätt att hantera dessa problem. Magnesium spelar en kritisk roll i kroppen, som stödjer över 300 enzymatiska reaktioner, inklusive energiproduktion, nervfunktion och muskelavslappning, vilket gör det till en nyckelmineral för övergripande välbefinnande.

Idealiskt för idrottare, personer som upplever stress eller har sömnproblem, och alla som vill förbättra sin övergripande hälsa och välbefinnande. Upplev de hälsomässiga fördelarna med magnesium genom att välja rätt tillskott. Utforska våra recensioner för att hitta ett magnesiumtillskott som bäst passar dina behov och livsstil.

5 hälsofördelar med Magnesium:

 • Benhälsa: Magnesium är avgörande för benhälsan. Det hjälper till med kalciumabsorptionen och spelar en viktig roll i aktiveringen av vitamin D i njurarna. Adekvat magnesiumintag är viktigt för att förebygga tillstånd som osteoporos.
 • Hjärt- och kärlhälsa: Magnesium bidrar till att reglera hjärtats rytm, stödjer normalt blodtryck och är avgörande för att förhindra hypertoni. Det kan även minska risken för stroke och hjärtsjukdom.
 • Stress och ångestreducering: Magnesium kan ha en lugnande effekt på kroppens nervsystem och har visat sig vara effektivt i att hantera stress, minska ångest och främja bättre sömn.
 • Förbättrad muskelfunktion: Magnesium bidrar till normal muskelfunktion, inklusive hjärtmuskeln, och hjälper till att reglera neuromuskulär signalering och muskelkontraktion. Det kan också vara användbart för att lindra muskelkramper och spänningar.
 • Blodsockerkontroll: Magnesium spelar en roll i glykemisk kontroll och insulinmetabolism. Ett adekvat magnesiumintag är viktigt för personer med diabetes och de som är i riskzonen för att utveckla sjukdomen, eftersom det kan förbättra insulinkänsligheten.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten Elexir Magnesium 375 mg ut.

Elexir Magnesium 375 mg

Elexir Magnesium rankas högst baserat på övergripande kvalitet och extra fördelar. Produkten innehåller tre typer av magnesium för bästa absorption och effektivitet. Med tillägget av vitamin B6, bidrar den även till minskad trötthet och förstärkt immunförsvar. En tablett dagligen uppfyller det dagliga magnesiumbehovet, vilket gör den till vinnaren av ”Bäst i Test”.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten Healthwell Magnesium 800 ut.

Healthwell Magnesium 800

När vi tittar på prisvärdhet fokuserar vi inte bara på det faktiska priset, utan snarare på balansen mellan kvalitet och pris. Healthwell Magnesium 800 erbjuder en kraftig dos magnesium, vilket säkerställer att användaren får sitt dagliga behov utan att behöva ta flera kapslar eller tabletter. Produkten skalar bort eventuella onödiga tillsatser och fokuserar på kärnan av vad många konsumenter söker: en solid och pålitlig magnesiumkälla. Denna enkelhet, kombinerat med dess kvalitet, gör den till det mest prisvärda valet i vår lista.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet GAAM Magnesium ut.

GAAM Magnesium

För de som söker en pålitlig magnesiumkälla utan att bryta banken är GAAM Magnesium 100 caps det självklara valet. Trots sitt låga pris levererar produkten en effektiv dos magnesium. Även om den saknar vissa av de lyxigare tillsatserna som finns i dyrare produkter, fyller den sitt syfte väl. För de som vill börja med magnesiumtillskott eller de som helt enkelt söker ett prisvärt alternativ utan krusiduller, är GAAM Magnesium det bästa budgetvalet.

Healthwell Magnesium L-treonat

3,7/5,0

Så här ser produkten Healthwell Magnesium L-treonat ut.

Healthwell Magnesium L-treonat är ett kosttillskott med magnesiformen magnesium L-treonat, känd för sin överlägsna biotillgänglighet. Varje vegetabilisk tablett ger en dos av 1000 mg magnesiumtreonat. Magnesium är känt för att stödja flera kroppsfunktioner, bland annat att upprätthålla en normal psykologisk funktion.

Den speciella formen av magnesium i denna produkt, magnesiumtreonat, är särskilt anmärkningsvärd eftersom forskning tyder på att den kan korsa blod-hjärnbarriären. Detta gör det möjligt för magnesium att nå hjärnan och kan därmed optimera magnesiumnivåerna i hjärnan.

Utöver dess psykologiska fördelar bidrar magnesium även till nervsystemets normala funktion, normal muskelfunktion, normal energimetabolism, celldelningsprocessen och motverkar trötthet och utmattning. Denna produkt rekommenderas för den som söker en potent och lätt absorberad form av magnesium, särskilt med fokus på hjärnhälsa.

 • Tillverkare: Healthwell
 • Material: Magnesium L-treonat
 • Särskilda funktioner: Hög biotillgänglighet, korsar potentiellt blod-hjärnbarriären

Plus:

 • Överlägsen Biotillgänglighet: Till skillnad från andra magnesiumformer absorberas magnesiumtreonat lätt av kroppen.
 • Stödjer Hjärnhälsa: Magnesiumtreonat kan korsa blod-hjärnbarriären, vilket kan vara fördelaktigt för att optimera hjärnans magnesiumnivåer.
 • Multifunktionell: Magnesium spelar en roll i många kroppsfunktioner, inklusive nervsystemet, muskelfunktion, energimetabolism och mycket mer.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Det rekommenderas att börja med 1 tablett dagligen under den första veckan och gradvis öka dosen till 3 tabletter dagligen för att undvika potentiell huvudvärk.
 • Kosttillskott: Produkten bör inte användas som en ersättning för en varierad kost och rekommenderad dosering bör inte överskridas.
 • Förvaring: Produkten bör förvaras torrt, svalt och skyddat från direkt solljus.

Healthwell Trippel Magnesium

4,2/5,0

Så här ser produkten Healthwell Trippel Magnesium ut.

Healthwell Trippel Magnesium är ett högdoserat tillskott som är särskilt utformat för att ge bästa möjliga biotillgänglighet. Vad som särskiljer denna produkt är kombinationen av tre olika magnesiumkällor: magnesiumcitrat, magnesiumglukonat och magnesiumbisglycinat. Denna trefaldiga kombination säkerställer en effektiv absorption och minskar risken för negativa reaktioner i magen.

Varje kapsel levererar 220 mg elementärt magnesium, vilket är den mängd som kroppen effektivt kan nyttja. Magnesium spelar en viktig roll i många av kroppens processer, inklusive att upprätthålla elektrolytbalansen, stödja musklernas avslappningsförmåga och omsätta kalcium. Den här produkten är också vegansk, vilket gör den lämplig för de som följer en växtbaserad kost.

 • Tillverkare: Healthwell
 • Material: Magnesiumcitrat, magnesiumglukonat, magnesiumbisglycinat
 • Särskilda Funktioner: Kombinerar tre magnesiumkällor för bästa biotillgänglighet, vegansk

Plus:

 • Trefaldig magnesiumkälla: Med kombinationen av magnesiumcitrat, magnesiumglukonat och magnesiumbisglycinat, säkerställs en överlägsen absorption i kroppen.
 • Milt för magen: Blandningen av magnesiumtyperna är särskilt utvalda för att minimera risken för magproblem.
 • Vegetarian- och Veganvänlig: Produkten innehåller enbart växtbaserade ingredienser, vilket gör den idealisk för både vegetarianer och veganer.

Värt att fundera över:

 • Även om produkten är utformad för att vara skonsam mot magen, bör de som är känsliga alltid börja med en lägre dos för att se hur kroppen reagerar.
 • Kosttillskott bör inte användas som en ersättning för en varierad kost.
 • Det är viktigt att inte överskrida den rekommenderade dosen, och produkten bör förvaras utom räckhåll för små barn.
 • Innan du påbörjar något nytt tillskott bör du konsultera med en vårdgivare, särskilt om du redan tar andra läkemedel eller kosttillskott.

Healthwell Magnesium 800

4,5/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten Healthwell Magnesium 800 ut.

Healthwell Magnesium 800 är en högdoserad magnesiumkapsel, utformad för dem som vill förse sin kropp med ett kvalitativt tillskott av detta essentiella mineral. Med 800 mg magnesiumcitrat i varje kapsel, försäkrar du dig om en produkt med hög biotillgänglighet, vilket betyder att kroppen enkelt kan absorbera och utnyttja innehållet. Magnesium är känt för sina många fördelaktiga effekter på kroppen.

Inte bara är det involverat i över 300 enzymatiska reaktioner, men det spelar också en avgörande roll för musklernas avslappningsförmåga och nervsystemets funktion. Healthwell Magnesium 800 kan speciellt hjälpa till med att lindra muskelkrampar, och rekommenderas ofta för kvällsintag, tack vare dess lugnande egenskaper. Denna veganvänliga produkt garanterar en ren och växtbaserad källa till magnesium.

 • Tillverkare: Healthwell
 • Material: Magnesiumcitrat
 • Särskilda Funktioner: Veganvänlig, Hög biotillgänglighet, Bidrar till muskelavslappning och nervsystemets funktion.

Plus:

 • Hög dosering: Med 800 mg magnesiumcitrat per kapsel, får du en potent dos av detta viktiga mineral.
 • Mångsidig användning: Oavsett om du är en idrottare som behöver hjälp med muskelåterhämtning eller någon som letar efter ett kvällstillskott för bättre avslappning, kan detta tillskott passa dig.
 • Veganvänlig: Ett växtbaserat tillskott som är lämpligt för både vegetarianer och veganer.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Det är viktigt att inte överstiga den rekommenderade dagliga doseringen. Medan magnesium är säkert i rekommenderade mängder, kan överdriven konsumtion leda till biverkningar som magbesvär.
 • Varierad kost: Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost. Se till att du äter en mångfald av livsmedel för att säkerställa alla nödvändiga näringsämnen.
 • Förvaring: Produkten bör förvaras torrt, svalt och undan direkt solljus för att säkerställa dess hållbarhet och effektivitet.

Core Magnesium Citrat

4,2/5,0

Så här ser produkten Core Magnesium Citrat ut.

Core Magnesium Citrat är en optimal lösning för dig som prioriterar en effektiv upptagning av magnesium, särskilt om du är en person som tränar intensivt. Produkten innehåller magnesiumcitrat, vilket är en kelaterad form av magnesium, vilket innebär att magnesiumet är bundet till en aminosyra, vilket gör det lättare för kroppen att ta upp och utnyttja. Varje kapsel levererar 792 mg magnesiumcitrat, där den faktiska mängden elementär magnesium är 140 mg.

Magnesium är ett kritiskt mineral för kroppen, spelar en avgörande roll i allt från muskelfunktion till nervsignalering och proteinproduktion. Speciellt för de som tränar kan magnesium vara avgörande för muskelfunktion, nervsignalering och att upprätthålla en balans av mineraler och salter i kroppen, vilket kan förhindra oönskade tillstånd som muskelkramp.

 • Tillverkare: Core
 • Material: Magnesiumcitrat (kelaterad form av magnesium)
 • Särskilda funktioner: Hög biotillgänglighet, speciellt utvecklat för de som tränar intensivt, bidrar till normala muskelfunktioner och elektrolytbalans.

Plus:

 • Hög biotillgänglighet: Tack vare formen av magnesiumcitrat kan kroppen enkelt ta upp och utnyttja magnesium, vilket ger maximal effekt.
 • Särskilt utvecklat för aktiva individer: De som tränar intensivt kan dra nytta av detta tillskott då det säkerställer att man får tillräckligt med magnesium, vilket är kritiskt för muskelreparation och återhämtning.
 • Flera hälsofördelar: Förutom att stödja muskel- och nervfunktion, bidrar magnesium också till elektrolytbalansen och hjälper till att reparera celler, vilket kan förbättra sömnkvaliteten och därmed återhämtningen.

Värt att fundera över:

 • Även om produktens magnesiumform (magnesiumcitrat) har hög biotillgänglighet, är det viktigt att inte överskrida rekommenderad dos.
 • För personer med en allergi eller känslighet bör man notera att kapseln är gjord av bovint gelatin.
 • Som med alla kosttillskott bör detta inte användas som ersättning för en varierad kost och balanserad livsstil.

Solgar Calcium Magnesium Plus Zinc

4,3/5,0

Så här ser produkten Solgar Calcium Magnesium Plus Zinc ut.

Solgar Calcium Magnesium Plus Zinc är ett kompletterande kosttillskott som sammanför tre essentiella mineraler i en enda tablett, utformad särskilt för dem som vill optimera sina mineralintag. Kalcium, känt för att stärka benstomme och tänder, spelar också en roll i energiomsättning och muskelfunktion.

Magnesium, å andra sidan, är avgörande för att minska känslor av trötthet och utmattning, och bidrar även till muskelfunktion och elektrolytbalans. Slutligen är zink en potent antioxidant, skyddande mot oxidativ stress och bidrar till att bibehålla en normal hårkvalitet, hud och naglar. Denna 100 % veganska produkt kombinerar dessa mineraler för att erbjuda en rad fördelar för kroppens välbefinnande och funktion.

 • Tillverkare: Solgar
 • Material: Kalcium (karbonat, glukonat, citrat), Magnesium (oxid, citrat, glukonat), Zink (glukonat)
 • Särskilda funktioner: 100% vegan, Kombinerar tre viktiga mineraler, Skyddar mot oxidativ stress

Plus:

 • Kombination av Tre Mineraler: En bekväm lösning för dem som vill maximera deras intag av kalcium, magnesium och zink utan att ta flera tabletter.
 • Veganvänlig: Anpassad för veganer, detta tillskott är fri från ingredienser av animaliskt ursprung.
 • Breda Hälsofördelar: Från benhälsa till energiomsättning och skydd mot oxidativ stress, detta tillskott stöder en rad kroppsfunktioner.

Värt att fundera över:

 • Doseringen bör följas noggrant; tre tabletter om dagen med måltid är rekommenderat. Det är viktigt att inte överstiga denna dos.
 • Innan du börjar med detta tillskott, särskilt om du redan tar andra mediciner, bör du rådfråga din läkare för att undvika eventuella negativa interaktioner.
 • Kosttillskott bör inte ersätta en varierad och balanserad kost, och bör förvaras utom räckhåll för små barn.

GAAM Magnesium

4,4/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet GAAM Magnesium ut.

GAAM Health Series Magnesium är högkvalitativa magnesiumkapslar avsedda för den medvetna konsumenten. Magnesium är inte bara en mineral; det är en oumbärlig del av vår biokemi, ansvarig för flera vitala funktioner i kroppen. Denna produkt säkerställer att din kropp får den mängd magnesium den behöver för att utföra dessa funktioner optimalt.

Den reglerar metabola processer, vilket underlättar absorptionen av näringsämnen från det vi äter. Dessutom bidrar den till normal proteinsyntes, muskelfunktion, nervsystemets funktion och upprätthållande av elektrolytbalansen. Magnesiums roll i immunförsvaret och benhälsan är också avgörande. Med GAAM Health Series Magnesium, är du ett steg närmare att uppnå optimal kroppsfunktion.

 • Tillverkare: GAAM Health Series
 • Material: Magnesium citrat
 • Särskilda funktioner: Bidrar till proteinsyntes, muskelfunktion och nervsystemets funktion

Plus:

 • Mångsidiga Hälsofördelar: Från att stödja proteinsyntes och muskelfunktion till att säkerställa korrekt funktion av nervsystemet.
 • Starkt Skelett: Magnesium är avgörande för att behålla ett starkt skelett och främja benhälsa.
 • Ren Produkt: Utan tillsatser av gluten, och med tydligt ursprung från magnesiumcitrat, kan konsumenter känna sig trygga med produktens renhet.

Värt att fundera över:

 • Även om kapslarna är bekväma och lättanvända, bör man hålla sig till den rekommenderade doseringen av 1-2 kapslar dagligen.
 • Innan man tar kosttillskottet bör man rådgöra med sin läkare, särskilt om man tar andra mediciner eller har underliggande hälsotillstånd.
 • Liksom alla kosttillskott bör denna produkt inte användas som en ersättning för en varierad och balanserad kost. Den bör också förvaras på ett torrt, svalt ställe, väl förslutet och utom räckhåll för barn.

Self Omninutrition Potassium-Magnesium

3,9/5,0

Så här ser produkten Self Omninutrition Potassium-Magnesium ut.

Self Omninutrition Potassium-Magnesium är ett kraftfullt kosttillskott som innehåller två av kroppens mest essentiella mineraler: magnesium och kalium. Båda dessa mineraler är centrala för en rad viktiga kroppsfunktioner, inklusive att säkerställa att nervsystemet och musklerna fungerar korrekt.

Denna produkt skiljer sig från andra tack vare sin aminosyrebundna form av magnesium och kalium med Hydroxysuccinat, vilket kan göra dem lättare för musklerna att ta upp. Denna högdoserade formula är utformad för att erbjuda maximalt stöd för muskel- och nervfunktion, vilket gör den till ett utmärkt val för de som vill garantera optimal mineralintag.

 • Tillverkare: Self Omninutrition
 • Material: Magnesiumcitrat, Kaliumcitrat
 • Särskilda funktioner: Aminosyrebundet magnesium och kalium med Hydroxysuccinat, Högdoserat

Plus:

 • Optimerad Absorption: Tack vare dess aminosyrebundna form av magnesium och kalium kan dessa mineraler vara lättare för musklerna att ta upp.
 • Två-i-ett: Få de dubbla fördelarna med både magnesium och kalium i en enda kapsel.
 • Högdoserat: Formulerad för att ge en generös mängd av både mineraler, vilket säkerställer att du får en kraftfull dos varje gång.

Värt att fundera över:

 • Även om produkten är högdoserad, är det viktigt att inte överskrida den rekommenderade dagliga doseringen av 3 kapslar.
 • Innan du börjar ta detta tillskott bör du rådgöra med din läkare, särskilt om du är gravid, ammar, tar medicin eller har andra hälsotillstånd.
 • Kosttillskott bör inte användas som en ersättning för en balanserad kost och bör förvaras på ett torrt, svalt ställe, väl förslutet och utom räckhåll för barn. Produkten bör inte heller användas för diagnos, behandling eller förebyggande av sjukdomar.

BioTechUSA Calcium Zinc Magnesium

4,0/5,0

Så här ser produkten BioTechUSA Calcium Zinc Magnesium ut.

BioTechUSA Calcium Zinc Magnesium är ett innovativt kosttillskott som innehåller en unik kombination av kalcium, zink och magnesium. Med sin särskilda formel ger den inte bara en generös dos av 1000 mg kalcium per portion, utan även viktiga co-faktorer som zink, magnesium, koppar och bor.

Denna kombination säkerställer inte bara underhållet av normala muskler, ben och tänder tack vare kalcium och magnesium, men bidrar också till normal neurotransmission genom magnesium och koppar. Dessutom stöder zink underhållet av normalt hår, hud och naglar. För dem som är intresserade av att stärka sina muskler, ben och övergripande hälsa med en antioxidantboost, erbjuder BioTechUSA’s kosttillskott en omfattande lösning i en smidig tablettform.

 • Tillverkare: BioTechUSA
 • Material: Kalciumkarbonat, Magnesiumoxid, Zinkoxid m.m.
 • Särskilda funktioner: Innehåller co-faktorer som zink, magnesium, koppar och bor.

Plus:

 • Kraftfull Kombination: Med kalcium, zink och magnesium får du en trio av essentiella mineraler i en enda tablett.
 • Breda Hälsobefrämjande Egenskaper: Förbättrar hälsan för muskler, ben, tänder, hår, hud och naglar.
 • Antioxidant: Med närvaron av zink fungerar tabletten också som en antioxidant som skyddar kroppens celler.

Värt att fundera över:

 • Det är viktigt att följa den rekommenderade doseringen av 3 tabletter dagligen.
 • Eftersom detta är ett kosttillskott bör det inte användas som en ersättning för en balanserad kost.
 • Innan du påbörjar ett nytt tillskott, bör du rådgöra med din läkare eller en hälsoprofessionell, särskilt om du har befintliga medicinska tillstånd eller tar andra mediciner.
 • Produkten bör förvaras på ett torrt, svalt ställe, väl förslutet och utom räckhåll för barn.

Ultimate Magnesium

4,0/5,0

Så här ser produkten Ultimate Magnesium ut.

Ultimate Magnesium är ett högkvalitativt kosttillskott utformat specifikt för att leverera kroppen en optimal mängd magnesium, en av kroppens mest avgörande mineraler. Varje portion ger 235 mg elementärt magnesium, framställt genom att kombinera magnesiumcitrat och magnesiumbisglycinat, vilket säkerställer hög biologisk tillgänglighet.

Magnesium spelar en central roll i kroppen och påverkar allt från muskelfunktion och nervsystemet till proteinsyntes och elektrolytbalans. Speciellt framträdande är magnesiums förmåga att minska trötthet och utmattning. För att garantera den bästa kvaliteten används magnesium från Albion®, kända för sin världsstandard på råvaror.

För att klargöra produktens innehåll listar Star Nutrition mängden rent, elementärt magnesium, vilket ger konsumenterna större insyn i vad de faktiskt konsumerar. Många finner det fördelaktigt att ta denna produkt på kvällen, men det kan anpassas efter personliga preferenser.

 • Tillverkare: Star Nutrition
 • Material: Magnesiumcitrat, Magnesiumbisglycinat
 • Särskilda funktioner: Innehåller 235 mg elementärt magnesium, framställt med Albion® för högsta kvalitet.

Plus:

 • Hög Biologisk Tillgänglighet: Kombinerar magnesiumcitrat och magnesiumbisglycinat för optimal upptagning av kroppen.
 • Mångsidig Verkan: Främjar normal muskel- och nervfunktion, minskar trötthet, och stöder elektrolytbalansen.
 • Ökad Transparens: Mängden elementärt magnesium specificeras, vilket ger konsumenten tydlig insikt i produktens innehåll.

Värt att fundera över:

 • Följ alltid den rekommenderade dagliga dosen; för denna produkt är det 2 kapslar dagligen.
 • Produkten rekommenderas inte som en ersättare till en balanserad kost, utan bör ses som ett komplement.
 • Även om många föredrar att ta detta tillskott på kvällen, är det bäst att välja en tidpunkt som känns mest lämplig personligen.
 • Om du är gravid, ammar, lider av en sjukdom, eller tar medicinering bör du rådgöra med din läkare innan du börjar ta denna produkt.
 • Produkten bör förvaras utom räckhåll för barn och i sin ursprungliga förpackning.

Vitaprana Magnesiumpulver

3,5/5,0

Så här ser produkten Vitaprana Magnesiumpulver ut.

Magnesiumpulver från Vitaprana är ett innovativt kosttillskott som kombinerar tre organiska magnesiumformer: magnesiumbisglycinat, magnesiummalat och magnesiumtaurat, för att säkerställa optimal upptagning i kroppen. Denna produkt kommer i ett lättlösligt pulverform som kan blandas smidigt i vatten. För att förhöja smakupplevelsen har pulvret smaksatts med naturliga aromer, vilket erbjuder en uppfriskande blandning av citron och svarta vinbär.

Dessutom är sötningen hämtad från naturliga källor som stevia och xylitol, vilket innebär att produkten är fri från artificiella färgämnen. Magnesium är ett essentiellt mineral som är nödvändigt för flera av kroppens funktioner, inklusive muskel- och nervfunktion, proteinsyntes, elektrolytbalans och reducering av trötthet. Förpackningen är dessutom designad med tanke på miljön; tillverkad av delvis återvunnen PET och återvinningsbara lock.

 • Tillverkare: Vitaprana
 • Material: Magnesiumbisglycinat, Magnesiummalat, Magnesiumtaurat
 • Särskilda funktioner: 3 organiska magnesiumformer, lättlösligt i vatten, 100% vegansk.

Plus:

 • Trefaldigt Magnesium: Innehåller tre organiska former av magnesium för att säkerställa bästa möjliga upptagning.
 • Naturlig Smak: Läcker kombination av citron och svarta vinbär, sötad med stevia och xylitol, utan artificiella färgämnen.
 • Miljömedveten Förpackning: Tillverkad av återvunnen PET och återvinningsbara lock för att minska miljöpåverkan.

Värt att fundera över:

 • Använd enligt anvisningarna; blandningens dos bör justeras efter behov och den rekommenderade dagliga dosen bör inte överskridas.
 • Trots att många föredrar att inta magnesium på kvällen kan produkten tas när som helst under dagen, baserat på personliga preferenser.
 • Med tanke på xylitolinnehållet bör användare vara medvetna om att överdriven konsumtion kan ha en laxerande effekt.
 • Som med alla kosttillskott bör Magnesiumpulver ses som ett komplement till en balanserad kost och inte som en ersättning.

Holistic Magnesium 120 mg

4,2/5,0

Så här ser produkten Holistic Magnesium 120 mg ut.

Holistic presenterar ett högkvalitativt magnesiumtillskott i kapselform. Magnesium är ett vitalt mineral känt för dess många fördelaktiga effekter på kroppen, inklusive att minska trötthet och utmattning, stödja elektrolytbalansen, bidra till normal energiomsättning, hjälpa nervsystemets och musklernas funktion, stödja proteinsyntesen, och bibehålla en sund benstomme och tänder.

Holistic har prioriterat organiska mineralföreningar i detta tillskott, vilket säkerställer bättre upptagning i kroppen jämfört med icke-organiska mineralföreningar. Kapslarna är vegetabiliska, tillverkade av cellulosa från träd, och innehåller inga onödiga tillsatser. Med upp till 90 doser per förpackning och en lättanvänd doseringsinstruktion, ger detta tillskott dig ett bekvämt sätt att integrera magnesium i din dagliga kost.

 • Tillverkare: Holistic
 • Material: Magnesiumcitrat, magnesiummalat, magnesiumlaktat
 • Särskilda funktioner: Organiska mineralföreningar, 90 doser per förpackning, vegetabiliska kapslar.

Plus:

 • Organiska Mineralföreningar: Erbjuder bättre upptag i kroppen jämfört med icke-organiska alternativ.
 • Mångsidiga Hälsobeneficer: Bidrar till att minska trötthet, stöder normal energiomsättning, och hjälper till att bibehålla sund benstomme och tänder.
 • Vegetabiliska Kapslar: Tillverkade av cellulosa från träd, vilket gör dem lämpliga för de som föredrar växtbaserade alternativ.

Värt att fundera över:

 • Använd som rekommenderat: 1–2 kapslar per dag. Överskrid inte den rekommenderade dosen.
 • Produkten bör inte ses som en ersättning för en varierad och balanserad kost.
 • Lämplig för friska individer över 18 år. Om du är gravid, ammande, lider av någon sjukdom, eller behandlas med läkemedel, bör du rådgöra med läkare innan du börjar använda produkten.
 • Förvara produkten torrt och utom räckhåll för små barn.

Great Earth Magnesium 375 mg

4,3/5,0

Så här ser produkten Great Earth Magnesium 375 mg ut.

Great Earth introducerar ett avancerat magnesiumtillskott – Magnesium 375 mg med Portamins, en unik formula designad för optimalt upptag i mag-tarmkanalen. Varje tablett ger dig 375 mg magnesium, vilket motsvarar 100% av det dagliga referensintaget. Magnesium spelar en nyckelroll i att upprätthålla normal benstomme, muskelfunktion, energiomsättning och stödjer även nervsystemets normala funktion, samtidigt som det verkar mot trötthet och utmattning.

Detta tillskott är inte bara rikt på magnesium; det innehåller även gurkmejaextrakt, som är känt för sina antiinflammatoriska egenskaper, samt Bioperine® svartpepparextrakt, som förbättrar upptagningen av andra ingredienser. Great Earths Portamin-system garanterar att mineralerna tas upp effektivt av kroppen genom att binda dem med aminosyror, vilket säkerställer att de levereras till rätt delar av cellerna.

 • Tillverkare: Great Earth
 • Material: Magnesium (olika former som oxid, bisglycinat, citrat etc.), gurkmejaextrakt, svartpepparextrakt
 • Särskilda funktioner: Innehåller Portamins för optimalt upptag, rik på magnesium samt gurkmeja och svartpepparextrakt.

Plus:

 • Effektivt Upptag: Tack vare Portamin-systemet tas magnesium upp mer effektivt av kroppen.
 • Hög Dosering: En tablett innehåller 375 mg magnesium, vilket motsvarar hela 100% av det dagliga referensintaget.
 • Tillsatta Extrakt: Innehåller gurkmeja och Bioperine® svartpepparextrakt för extra hälsofördelar och förbättrat näringsupptag.

Värt att fundera över:

 • Produkten bör användas som ett komplement till en balanserad kost, och inte som en ersättning.
 • Lämplig förvaring är viktigt: förvara i rumstemperatur och utom räckhåll för barn.
 • Även om produkten innehåller viktiga näringsämnen, är den inte avsedd att bota sjukdomar.
 • Ingredienserna har ett naturligt ursprung, men de som har känsligheter eller allergier bör noggrant granska produktens ingredienser innan användning.

Elexir Magnesium 375 mg

4,5/5,0

Så här ser bäst i test produkten Elexir Magnesium 375 mg ut.

Elexir Pharma presenterar ett högkvalitativt magnesiumtillskott: Magnesium 375 mg. Med tanke på magnesiumets många funktioner i kroppen, har många insett vikten av att regelbundet komplettera med detta mineral. Elexir Pharmas tillskott är unikt genom att det kombinerar magnesium från tre olika källor: magnesiumoxid, magnesiumcitrat och magnesiummalat.

Förutom att ge hela det dagliga behovet av magnesium med endast en tablett, har produkten även tillsatt vitamin B6, som inte bara förstärker magnesiumets effekt på att minska trötthet och utmattning men också stöder ett normalt immunförsvar. En enda förpackning innehåller 120 tabletter, vilket ger dig en fyra månaders försörjning. Som ett av de mest kritiska mineralerna spelar magnesium en roll i allt från immunförsvar och nervsystem till muskelfunktion och psykologisk hälsa.

 • Tillverkare: Elexir Pharma
 • Material: Magnesium (magnesiumoxid, magnesiumcitrat, magnesiummalat), Vitamin B6, Svartpepparextrakt
 • Särskilda funktioner: Innehåller tre former av magnesium, med vitamin B6 som stödjer immunförsvar och reducerar trötthet.

Plus:

 • Helhetstäckning: En tablett täcker hela det dagliga behovet av magnesium.
 • Långvarig Förbrukning: En förpackning varar i 120 dagar, vilket innebär färre påfyllningar.
 • Tillsatt Vitamin B6: Inte bara får du magnesiumets fördelar, men även vitamin B6 som ytterligare stöder immunförsvaret och minskar trötthet.

Värt att fundera över:

 • Ett kosttillskott bör inte ses som en ersättning till en varierad kost.
 • Den rekommenderade dagliga dosen bör inte överskridas.
 • Produkten ska förvaras utom räckhåll för barn och skyddad från direkt solljus.
 • Innan användning, speciellt om du är gravid, ammande, lider av någon sjukdom, eller tar mediciner, bör du rådfråga en läkare.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Magnesium:

1. Identifiera dina behov: Först och främst bör du identifiera varför du vill ta ett magnesiumtillskott. Behöver du hjälp med att hantera stress och ångest, förbättra din sömn, förebygga muskelkramper, eller förbättra ditt allmänna välbefinnande?

2. Välj rätt form av magnesium: Det finns flera olika former av magnesium, var och en med sina egna fördelar. Magnesiumcitrat absorberas väl av kroppen och kan vara bra för de med matsmältningsproblem. Magnesiumglycinat anses vara lugnande och kan hjälpa till med sömn och stress. Magnesium L-treonat kan ha specifika fördelar för hjärnhälsa.

3. Kontrollera mängden magnesium: Det är viktigt att veta hur mycket magnesium varje portion eller kapsel innehåller. Det rekommenderade dagliga intaget för vuxna är ca 300-400 mg, men det kan variera beroende på ålder och kön.

4. Titta på andra ingredienser: Vissa magnesiumtillskott kan innehålla andra ingredienser som kan vara fördelaktiga, som vitaminer eller andra mineraler. Se till att du vet vad dessa ingredienser är och om du kan ha nytta av dem.

5. Välj en pålitlig tillverkare: Välj ett tillskott från en tillverkare med gott rykte. Se till att produkten har genomgått tredjepartstester för att säkerställa kvalitet och renhet.

6. Pris och värde: Priset på magnesiumtillskott kan variera avsevärt. Tänk på att dyrare inte alltid innebär bättre. Bedöm vad du får för priset, inklusive antalet doser per förpackning, mängden magnesium per dos och eventuella extra ingredienser.

7. Kontrollera leveransmetoden: Magnesiumtillskott kommer i olika former, som tabletter, kapslar, pulver och vätskor. Valet av leveransmetod beror på personlig preferens.

Vanliga frågor och svar om Magnesium


Vad gör magnesium i kroppen?

Magnesium är ett viktigt mineral som bidrar till flera kroppsfunktioner. Det hjälper till med energiproduktion, nervsystemets funktion, muskelfunktion och upprätthållande av ben och tänder.


Hur mycket magnesium behöver jag per dag?

Det dagliga intaget varierar beroende på ålder och kön, men generellt rekommenderas ett dagligt intag av ca 300-400 mg för vuxna.


Vilka livsmedel är rika på magnesium?

Magnesium finns i många livsmedel, inklusive gröna bladgrönsaker, nötter, frön, bönor, fullkorn och fisk.


Kan jag ta för mycket magnesium?

Att ta för mycket magnesium från kosttillskott kan leda till diarré, illamående och magkramper. Det är dock svårt att få i sig för mycket magnesium från mat.


Vad är symtomen på magnesiumbrist?

Symtom på magnesiumbrist kan inkludera trötthet, svaghet, förlust av aptit, illamående, kräkningar och muskelspasmer.


Kan magnesium hjälpa till med sömn?

Magnesium bidrar till normal nervfunktion och kan hjälpa till att reglera sömnhormoner. Vissa studier har visat att magnesiumtillskott kan förbättra sömnen.


Vad är skillnaden mellan olika former av magnesium (t.ex. citrat, L-treonat)?

De olika formerna av magnesium skiljer sig i hur bra de absorberas av kroppen och vilka hälsoeffekter de kan ha. T.ex. anses magnesiumcitrat vara mycket biotillgängligt, medan magnesium L-treonat kan ha specifika fördelar för hjärnhälsa.


Är magnesium bra för muskler?

Ja, magnesium spelar en viktig roll för normal muskelfunktion. Det hjälper till att reglera muskelsammandragningar och kan bidra till att förebygga muskelkramper.


Kan magnesium hjälpa till med stress och ångest?

Forskning har visat att magnesium kan bidra till nervsystemets normala funktion och därmed kan hjälpa till att minska stress och ångest.


Kan jag ta magnesium på tom mage?

Magnesium kan tas på tom mage, men vissa kan uppleva magproblem som diarré. Om så är fallet kan det vara bättre att ta magnesium med mat.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.