I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa måltidsersättningsprodukterna på marknaden.

Bästa Måltidsersättning 2023

För personer som letar efter snabba, näringsrika alternativ till traditionella måltider, oavsett om det är för viktminskning, tidsbesparing eller att säkerställa ett fullständigt näringsintag, är måltidsersättningar ett uppskattat val. Många upplever svårigheter med att balansera en hälsosam kost med en hektisk livsstil, eller kämpar med att hitta näringsrika alternativ som också är tillfredsställande och smakrika.

Måltidsersättningar erbjuder en bekväm lösning, ofta med en balanserad profil av makro- och mikronäringsämnen, och är utformade för att tillgodose dagliga näringsbehov samtidigt som de är lätta att konsumera. Dessa produkter är idealiska för upptagna proffs, personer som försöker kontrollera eller minska sin vikt, fitnessentusiaster och alla som söker praktiska alternativ till fullständiga måltider. Hitta den perfekta måltidsersättningen för din livsstil och dina hälsomål. Utforska våra omfattande recensioner för att välja en produkt som erbjuder både näring och smakupplevelse.

5 hälsofördelar med Måltidsersättning:

 • Förenklad kalorikontroll: Måltidsersättningar är ofta kaloriberäknade, vilket gör det enklare att kontrollera det dagliga kaloriintaget för personer som försöker gå ner i vikt eller hantera sin vikt.
 • Balanserat näringsinnehåll: Många måltidsersättningar är formulerade för att ge en balanserad blandning av makronäringsämnen (proteiner, kolhydrater, fetter) och essentiella mikronäringsämnen (vitaminer och mineraler), vilket kan säkerställa näringsintaget när hel mat inte är tillgänglig.
 • Bekväm och tidsbesparande: För personer med begränsad tid eller tillgång till hel mat, erbjuder måltidsersättningar en snabb och bekväm lösning för att få i sig näringsrik mat utan lång förberedelsetid.
 • Stödjer viktminskningsmål: Genom att ersätta en eller två dagliga måltider med kalorikontrollerade måltidsersättningar, kan individer skapa ett energiunderskott som krävs för viktminskning, samtidigt som de får i sig nödvändiga näringsämnen.
 • Kan hjälpa till att hantera specifika kostbehov: För personer med specifika dietrestriktioner (t.ex. diabetes, glutenintolerans) kan måltidsersättningar erbjuda skräddarsydda alternativ som uppfyller deras dietkrav.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten Slim Måltidsersättning ut.

SLIM Måltidsersättning

SLIM Måltidsersättning är en måltidsersättning som inte bara stöder viktkontroll, utan även ger en omfattande näringsprofil. Med 34 måltider i varje förpackning ger den både kvalitet och kvantitet. Den mångsidiga blandningen är framtagen för att ge energi, stödja muskelmassa och hålla dig mätt längre, vilket gör den till en optimal måltidsersättning för de som strävar efter att bibehålla eller nå sin idealvikt.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda måltidsersättningen Core Diet Protein ut.

Core Diet Protein

Core Diet Protein erbjuder en balans mellan pris och kvalitet. Med en fokus på protein och essentiella näringsämnen är den framtagen för att ge dig allt du behöver i en måltid, utan att bryta banken. För dem som letar efter en kostnadseffektiv lösning som inte kompromissar med kvalitet är Core Diet Protein det självklara valet.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet Naturdiet Shake ut.

Naturdiet Shake

För de som söker en ekonomisk lösning utan att offra viktig näring, är Naturdiet Shake det bästa budgetvalet. Med en bra smakprofil och tillräckligt med näringsämnen för att stödja en hälsosam livsstil, erbjuder denna shake ett prisvärt alternativ för dem som behöver en snabb och enkel måltidsersättning på språng.

SLIM Måltidsersättning

4,5/5,0

Så här ser bäst i test produkten Slim Måltidsersättning ut.

SLIM Måltidsersättning erbjuder en proteinrik lösning för de som vill gå ned i vikt genom att ersätta en eller två av sina vanliga måltider, eller för de som vill gå upp i vikt genom att lägga till en extra shake. Det unika med denna måltidsersättning är att trots att den innehåller hela 20 g protein per portion, tillsammans med 22 olika vitaminer och mineraler samt 2.5 gram fiber, har fokus lagts på att förbättra smaken.

Denna produkt är helt fri från konserveringsmedel, och innehåller endast naturliga färg- och smakämnen. Dessutom är den glutenfri och innehåller ingen palmolja, vilket gör den till ett hälsosamt val. Den erbjuder en energikick på bara 120 kcal per portion när den blandas med vatten, och 225 kcal med mjölk.

 • Tillverkare: SLIM
 • Huvudingredienser: Protein, 22 vitaminer och mineraler, 2.5 gram fiber
 • Speciella Funktioner: Proteinberikad, glutenfri, utan konserveringsmedel, naturliga färg- och smakämnen, fri från palmolja

Plus:

 • Enastående smakupplevelse
 • Rik på protein, vilket hjälper till att undvika proteinbrist under viktnedgång
 • Glutenfri och utan palmolja
 • Erbjuder ett energieffektivt sätt att minska kaloriintaget när två huvudmåltider per dag byts ut
 • Lågt kaloriinnehåll per portion, vilket bidrar till viktnedgång
 • Mättnadskänsla med färre kalorier, vilket hjälper dig att undvika mellanmål

Värt att fundera över:

 • När du använder SLIM Måltidsersättning, kom ihåg att det inte är en långsiktig ersättning för hela måltider. Ditt kropp behöver fortfarande en varierad kost.
 • Se till att blanda väl för bästa konsistens och smak.
 • Eftersom produkten innehåller en hög mängd protein, bör de som har njurproblem eller andra medicinska tillstånd rådfråga en läkare innan de använder denna produkt regelbundet.

Core Diet Protein

4,2/5,0

Så här ser den mest prisvärda måltidsersättningen Core Diet Protein ut.

Core Diet Protein är ett högkvalitativt proteinpulver som kombinerar fördelarna med både snabba och långsamma proteiner för att erbjuda bästa möjliga stöd för muskeltillväxt och -bevarande. Berikat med glukomannanfiber, känd för sin svällande egenskap i magen, ger detta proteinpulver en ökad känsla av mättnad. En unik kombination av vitaminer och mineraler tillhandahålls också för att undvika näringsbrist under perioder av diet eller lågkaloriintag.

Smaken av jordgubbe och banan gör det inte bara näringsrikt, utan också läckert och aptitligt. Det är idealiskt för dem som tränar intensivt, eller för dem som söker ett lågkalorimellanmål. Lågt innehåll av mjölksocker gör det också lämpligt för individer som följer dietregimer som LCHF eller GI. Dessutom rekommenderar användare att det smakar bäst när det blandas med mjölk och eventuellt kompletteras med en skivad banan.

 • Välsmakande proteinpulver berikat med glukomannanfiber för ökad mättnadskänsla.
 • Högkvalitativ proteinblandning från vassle och kasein.
 • Berikad med en omfattande vitamin- och mineralblandning för att stödja nutritionella behov.
 • Låg i laktos med endast cirka 0,8 g mjölksocker per portion.
 • Rekommenderat doseringsförslag med en skopa i 2-3 dl mjölk eller vatten.

Plus:

 • Mättande och Kalorisnålt: Tack vare glukomannanfiber ger detta proteinpulver en mättande känsla, vilket gör det till ett utmärkt val för dem som vill balansera sitt energiintag.
 • Stödjer Muskeltillväxt och Bevarande: Den kombinerade effekten av snabba och långsamma proteiner ger en jämn frisättning av protein, vilket stödjer muskeltillväxt och -bevarande över tid.
 • Rikt på Vitaminer och Mineraler: För att undvika näringsbrist, särskilt under en diet, är detta proteinpulver berikat med ett brett spektrum av essentiella vitaminer och mineraler.

Värt att fundera över:

 • Intag med Vätska: På grund av glukomannaninnehållet är det viktigt att inta detta proteinpulver med en generös mängd vätska för att undvika risk för kvävning.
 • Allergiinformation: Produkten innehåller mjölkprotein och kan innehålla spår av soja, ägg och vete. Därför bör individer med allergier eller intoleranser vara försiktiga.
 • Förvaring: Se till att förvara produkten torrt och svalt, borta från direkt solljus för att bevara dess näringsvärde och hållbarhet.

Naturdiet Shake

4,4/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet Naturdiet Shake ut.

Naturdiet Shake, i läckra chokladsmaken, presenterar sig som en praktisk och näringsrik måltidsersättning perfekt för dem som är ständigt på språng eller söker efter ett enkelt sätt att få i sig nödvändig näring. Med endast 150 kcal per portion, och en låg fetthalt på 1,1%, är detta shake designad för att stödja dina hälso- och viktminskningsmål.

För dem som söker efter ett sätt att hålla koll på sitt sockerintag kommer det som en glädjande överraskning att produkten innehåller mindre än 0,7% vanligt socker. En av de mest framstående fördelarna med denna shake är att fyra portioner tillsammans kommer att fylla hela ditt dagliga näringsbehov, vilket gör den till ett effektivt alternativ till konventionella måltider.

 • Tillverkare: Naturdiet
 • Smak: Choklad
 • Förpackning: 12-pack, 330 ml per portion

Plus:

 • Kalorisnål: Med endast 150 kcal per portion, är detta shake ett bra alternativ för dem som övervakar sitt kaloriintag.
 • Komplett Näring: Fyra shakes täcker hela ditt dagliga näringsbehov, vilket erbjuder en balanserad och närande måltidsersättning.
 • Färdig att Dricka: Ingen blandning krävs. Skaka bara väl och njut, vilket sparar tid och besvär.

Värt att fundera över:

 • Produkten är avsedd för överviktiga individer utan hälsoproblem. Den rekommenderas inte för barn, ungdomar, gravida, ammande, eller personer med stört ätbeteende.
 • Det rekommenderas att konsultera en läkare om man planerar att använda detta som ensam näringskälla i mer än 2 veckor.

Diet Shake

4,2/5,0

Så här ser måltidsersättningen Diet Shake ut.

Diet Shake™ är en premium lågkaloridryck designad för dem som söker en smakfull lösning på sina dietbehov. Inte bara är den avsedd att hjälpa användaren att minska kaloriintaget, men den erbjuder också en delikat smakupplevelse, något som ofta saknas i traditionella dietprodukter. Med mindre än 100 kcal per portion, erbjuder Diet Shake™ ett attraktivt alternativ till en standardmåltid som kan sträcka sig från 400 till 600 kcal. Diet Shake innehåller en hög halt av både protein och fiber, vilket bidrar till att hålla dig mätt länge.

Den rika blandningen av näringsämnen, antioxidanter som vitamin C och selen, samt en samling vitaminer och mineraler, gör detta till mer än bara en enkel måltidsersättning. Den levereras också i en mängd olika smaker, inklusive den nyaste, Skogsbär Yoghurt, vilket ger en fyllig smak av både bär och yoghurt. För dem som är intresserade av produktens innehåll, kombinerar Diet Shake™ vassleprotein med riktiga frukt- eller chokladbitar, berikade med en hög fiberhalt, och tillsatta vitaminer och mineraler.

 • Tillverkare: Svenskt Kosttillskott
 • Material: Blandning av vassleprotein, frukt- eller chokladbitar, fiber, vitaminer och mineraler.
 • Särskilda Funktioner: Rikt på antioxidanter, högt protein- och fiberinnehåll, lågt kaloriinnehåll.

Plus:

 • En balanserad kombination av näringsämnen som främjar viktnedgång samtidigt som den ger en hög mättnadskänsla.
 • Flertalet smakalternativ, inklusive den unika Skogsbär Yoghurt, för att ge användarna en varierad och njutbar smakupplevelse.
 • Lätt att förbereda och kan förvaras i kylen för att förbättra smaken.

Värt att fundera över:

 • Diet Shake™ är ett komplement och bör inte användas som en ständig ersättning för alla måltider. Det är viktigt att upprätthålla en balanserad kost.
 • Personer med allergier bör notera att produkten innehåller mjölk och soja och kan innehålla spår av ägg och veteprotein.

Nutrilett Bar

4,0/5,0

Så här ser måltidsersättningen Nutrilett Bar ut.

Nutrilett Bar, särskilt i smaken av mjölkchoklad och krämig karamell, är mer än bara en annan bar; det är ett närande mellanmål som erbjuder lågkaloriinnehåll samtidigt som det förser din kropp med väsentliga vitaminer och mineraler. Denna bar har skapats för att balansera smak och hälsa, och gör det möjligt för dig att njuta av en söt behandling utan att kompromissa med ditt kaloriintag.

Med bara 218 kalorier, innehåller Nutrilett Bar en imponerande blandning av proteiner, kolhydrater och fetter. Det som skiljer denna bar från andra är dess rikliga innehåll av vitaminer som A, D3, E och flera B-vitaminer, samt mineraler som kalcium, fosfor och järn. Förutom att vara ett smidigt mellanmål för personer i farten, kan baren även tjäna som en måltidsersättning för dem som siktar på att gå ner i vikt.

 • Tillverkare: Nutrilett
 • Smak: Mjölkchoklad & Krämig Karamell
 • Viktigaste ingredienserna: Fruktos-glukossirap, mjölkchoklad, mjölkprotein, sojaprotein, mineraler och vitaminer.

Plus:

 • Lågkaloriinnehåll: Med endast 218 kalorier per bar, kan det hjälpa individer som övervakar sitt dagliga kaloriintag.
 • Rik på vitaminer och mineraler: Baren är inte bara närande när det gäller makronäringsämnen, utan även mikronäringsämnen som vitaminer och mineraler.
 • Flexibilitet: Perfekt som ett mellanmål eller som en måltidsersättning, vilket gör det lätt att integrera i olika dieter och livsstilar.

Värt att fundera över:

 • Nutrilett Bar bör inte ses som ett totalt substitut för en varierad och balanserad kost.
 • Kan innehålla spår av allergener som ägg, mjölk, vete, nötter, jordnötter, lupiner och sesamfrön.
 • Bör inte användas av vissa grupper som barn, gravida, ammande eller individer med ätstörningar utan läkares rekommendation.

Nutrilett Quick Weightloss Shake

3,9/5,0

Så här ser måltidsersättningen Nutrilett Quick Weightloss Shake ut.

Dyk in i en hälsosam livsstil med Nutrilett Quick Weightloss Shake, ett milkshake-liknande pulver som blandas med kallt vatten för att skapa en läcker måltidsersättning. Med endast 150 kalorier per portion får du en balanserad måltid som är fylld med essentiella vitaminer och mineraler. Med Nutrilett Shake behöver du inte kompromissa med smaken när du eftersträvar en sund livsstil.

Denna skakning med chokladsmak, som kommer i ett 10-pack, kan vara ditt go-to mellanmål eller en snabb måltidsersättning när du är på språng. Lägg till en Nutrilett-shaker eller en enkel burk med lock, och du kan njuta av din shake var du än är. Med en kombination av proteiner, fibrer och essentiella fettsyror, kommer Nutrilett Shake att ge dig den energi du behöver genom dagen.

 • Tillverkare: Nutrilett
 • Huvudingredienser: Sojaprotein, mjölkprotein, kakaopulver, vitaminer och mineraler.
 • Särskilda Funktioner: Måltidsersättning, lågkalori, innehåller alla nödvändiga vitaminer och mineraler.

Plus:

 • Lätt att förbereda: Blanda enkelt pulvret med kallt vatten och skaka.
 • Balanserad måltid: Med 15g protein och essentiella vitaminer och mineraler.
 • Mångsidighet: Utmärkt för att ersätta måltider eller som ett nyttigt mellanmål när du är på språng.

Värt att fundera över:

 • Produkten bör inte användas som enda näringskälla under en längre tid. Det rekommenderas att ersätta alla måltider med fem portioner per dag i högst 8 veckor.
 • Kan innehålla spår av vete, råg, korn, havre och selleri.
 • Inte lämplig för personer som är allergiska mot någon av ingredienserna, särskilt soja, mjölk eller kakaopulver.

Self Omninutrition Diet Meal

3,8/5,0

Så här ser måltidsersättningen Self Omninutrition Diet Meal ut.

Self Omninutrition Diet Meal är ett dietprotein av hög kvalitet, speciellt framtaget för dig som är på jakt efter en effektiv viktkontrollösning utan att kompromissa med näringsvärdet. Med ett exceptionellt lågt kaloriinnehåll på endast 92 kcal per portion, ger denna produkt inte bara en mättande känsla, men också en rik källa till protein på 15 gram per portion. Det som särskilt sticker ut med Self Omninutrition Diet Meal är att det är helt laktosfritt, vilket gör det till ett idealiskt val för dem med laktosintolerans.

Bortom dess grundläggande näringsprofil, erbjuder denna måltidsersättning också en skara andra hälsofördelar. Den är berikad med viktiga vitaminer och mineraler, vilket säkerställer att du får din dagliga dos av nödvändiga näringsämnen. Dessutom innehåller den aktiva ingredienser som extrakt av grönt kaffe och fikonkaktus, båda kända för sina potentiella viktminskningsfördelar. Med smaker som choklad och vanilj kan du njuta av en lyxig shake samtidigt som du kommer ett steg närmare ditt viktmål.

 • Tillverkare: Self Omninutrition
 • Innehåll: Högkvalitativt vassleprotein, vitaminberikad, extrakt av grönt kaffe och fikonkaktus
 • Särskilda funktioner: Laktosfri, mycket lågt kaloriinnehåll, högt fiberinnehåll

Plus:

 • Rik på högvärdigt protein som bidrar till muskeluppbyggnad och bevarande.
 • Berikad med vitaminer, mineraler och andra aktiva ingredienser för att optimera din viktkontrollresa.
 • Laktosfri, vilket gör den lämplig för dem med laktosintolerans.

Värt att fundera över:

 • Även om denna produkt kan användas som en måltidsersättning, bör den inte vara den enda källan till näring under en längre period. Se till att inkludera en balanserad kost i din dagliga rutin.
 • Personer som är allergiska eller känsliga för någon av ingredienserna bör rådgöra med en läkare eller näringsfysiolog innan de börjar använda produkten.

GAAM Meal Solution 900 g

3,7/5,0

Så här ser måltidsersättningen GAAM Meal Solution 900 g ut.

GAAM Meal Solution är en måltidslösning skapad för dem som söker ett praktiskt och näringsrikt måltidsalternativ. Perfekt för de dagar då tiden inte räcker till eller när du behöver ett mättande mellanmål, erbjuder denna måltidsersättning en balans av protein, kolhydrater och fett. Med 21 g protein per portion stärker den muskelmassan samtidigt som den håller dig mätt.

Dessutom innehåller den viktiga vitaminer och mineraler som säkerställer att du får i dig nödvändiga näringsämnen för dagen. Den kommer i pulverform, vilket gör det enkelt att blanda och ta med sig vart du än går. Vare sig du är på resande fot, på jobbet eller hemma, fungerar GAAM Meal Solution som en snabb och närande måltid. Tillgänglig i smaker som choklad, jordgubb och vanilj, så att du kan njuta av variation i ditt kostintag.

 • Tillverkare: GAAM
 • Material: Pulverform av vitaminer, mineraler, protein m.m.
 • Särskilda Funktioner: Kontrollerat kaloriintag, innehåller 21 g protein per servering, minskat sötsug.

Plus:

 • Balanserad Näring: Innehåller en väl avvägd kombination av protein, kolhydrater och fett samt vitaminer & mineraler, vilket gör den till en fullvärdig måltidsersättare.
 • Flexibilitet: Passar som ett alternativ för alla dagens måltider, vare sig det är frukost, lunch eller middag.
 • Minskad Hunger: Ger en ökad mättnadskänsla och hjälper till att minska sötsug, vilket kan bidra till en bättre kosthållning.

Värt att fundera över:

 • Även om GAAM Meal Solution är en komplett måltidslösning, bör den inte användas som den enda källan till näring. Variera ditt kostintag.
 • Personer med allergier bör notera att produkten innehåller MJÖLK och kan innehålla spår av soja, ägg och havre.

Aware Nutrition Real Meal 1,4 kg

3,8/5,0

Så här ser måltidsersättningen Aware Nutrition Real Meal 1,4 kg ut.

Aware Nutrition Real Meal är en näringsrik shake designad för att tillgodose dina dagliga näringsbehov med en perfekt balans av högkvalitativa proteinkällor, långsamma kolhydrater, fetter och mättande fibrer. Med innehållet av både protein och kolhydrater, är denna produkt idealisk för dig som vill bygga muskler. Inte bara fyller den dig med nödvändig energi och näring, men den smakar också fantastiskt och är mycket lätt att förbereda.

Den innehåller en kombination av ingredienser som havremjöl, vassleproteinkoncentrat från mjölk, äggvitepulver och kokosolja som bidrar till shakeens överlägsna smak och näringsprofil. För de som ständigt är på språng och behöver en snabb, enkel, men näringsrik måltid, är Aware Nutrition Real Meal det perfekta valet.

 • Innehåller havremjöl, vassleproteinkoncentrat och äggvitepulver.
 • Erbjuder en balanserad mix av protein, fett, kolhydrater samt vitaminer och mineraler.
 • Finns i läckra smaker som Salted Caramel och Chocolate.

Plus:

 • Högkvalitativa proteinkällor hjälper till med muskeluppbyggnad och -reparation.
 • Långsamma kolhydrater ger en stabil energiförsörjning under dagen.
 • Rik på mättande fibrer som ger en längre mättnadskänsla.

Värt att fundera över:

 • Eftersom produkten innehåller mjölk och ägg bör individer med allergier eller intolerans mot dessa ingredienser undvika den.
 • Produkten innehåller sötningsmedel som aspartam; om man är känslig bör man konsumera med försiktighet.
 • Även om detta är en näringsrik shake, bör den inte användas som en permanent ersättning för alla måltider. En varierad kost är alltid viktig för allmän hälsa.

Barebells Fast Food 500 ml

3,5/5,0

Så här ser måltidsersättningen Barebells Fast Food 500 ml ut.

Barebells Fast Food är en heltäckande måltidsersättning i praktisk flytande form, utformad för dem som behöver en snabb och näringsrik måltid på språng. Den är fylld med 36g protein per flaska, vilket gör den perfekt för att stödja muskeluppbyggnad och återhämtning, särskilt efter ett intensivt träningspass. Utan tillsatt socker och rik på fibrer, garanterar den att du känner dig mätt och nöjd i flera timmar.

Vad som gör denna produkt ännu mer exceptionell är att den är både laktos- och glutenfri, vilket gör den lämplig för de med vissa kostbegränsningar. Den smakfulla formulan, tillgänglig i smaker som choklad, jordgubb och vanilj, kombinerad med dess näringsmässiga profil, gör den till en idealisk lösning för både din träning och ditt liv i farten.

 • Innehåller 36g protein per flaska, stödjer muskeluppbyggnad och återhämtning.
 • Laktos- och glutenfri med ingen tillsatt socker.
 • Praktisk flytande form, redo att dricka direkt från flaskan.

Plus:

 • Rik på protein för att stödja muskelbyggande och återhämtningsprocesser.
 • Mättande tack vare sitt höga fiberinnehåll, vilket kan hålla dig full i upp till 3-5 timmar.
 • Multifunktionell: Fungerar som en snabb måltidsersättning eller en återhämtningsdryck efter träning.

Värt att fundera över:

 • Även om produkten är laktosfri, innehåller den fortfarande mjölk och havre, vilket kan vara en allergen för vissa individer.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Måltidsersättning:

Att välja rätt måltidsersättning kan vara en utmaning, med tanke på det stora antalet produkter på marknaden. Denna köpguide ger en översikt över vad du bör tänka på när du ska välja en måltidsersättning som passar dina behov.

1. Syfte med användningen

Börja med att fundera över varför du vill använda måltidsersättningar. Är det för att gå ner i vikt, öka i vikt, ersätta en måltid i bråda tider, eller för att säkerställa att du får i dig tillräckligt med näringsämnen?

2. Näringsinnehåll

 • Makronäringsämnen: Se till att produkten har en balanserad mängd protein, kolhydrater och fett som passar dina behov.
 • Vitaminer och mineraler: Eftersom måltidsersättningar är avsedda att ersätta hela måltider, bör de innehålla en bred mängd viktiga vitaminer och mineraler.

3. Kaloriinnehåll

Beroende på dina mål (viktnedgång, viktuppgång, bibehålla vikt) kan kaloriinnehållet vara av betydelse. Var noga med att välja en produkt som passar ditt kaloribehov.

4. Ingredienser

 • Kvalitet: Försäkra dig om att produkten är tillverkad av högkvalitativa ingredienser.
 • Allergener: Kontrollera ingredienslistan för potentiella allergener, särskilt om du är laktosintolerant, glutenintolerant eller har andra allergier.
 • Tillsatser: Vissa kan föredra måltidsersättningar utan artificiella tillsatser, färgämnen eller konserveringsmedel.

5. Smak och konsistens

Måltidsersättningar finns i en mängd olika smaker. Välj en smak som du tror att du kommer att tycka om, och tänk på att konsistensen kan variera mellan märken.

6. Förpackningsstorlek och form

Måltidsersättningar finns ofta i pulverform att blanda med vätska, men det finns också färdiga drycker och bars. Tänk på vad som är mest praktiskt för din livsstil.

7. Pris och varumärke

 • Pris: Måltidsersättningar varierar i pris beroende på märke, ingredienser och förpackningsstorlek. Jämför priser för att hitta en produkt som passar din budget.
 • Varumärke: Vissa märken har ett starkt rykte när det gäller kvalitet och näringsinnehåll. Gör lite forskning och läs recensioner för att hitta ett pålitligt märke.

8. Användarrecensioner

Läs användarrecensioner för att få en uppfattning om hur andra upplever produkten. Detta kan ge insikter om smak, konsistens, och hur mättande produkten är.

9. Särskilda behov

Om du har specifika hälso- eller kostbehov, som veganism, ketogen kost eller lågkolhydratskost, se till att välja en produkt som överensstämmer med dessa behov.

10. Rådgör med en expert Om du är osäker på vilken produkt som är bäst för dig, överväg att rådgöra med en näringsfysiolog eller dietist. De kan ge råd baserat på dina individuella behov och mål.

Vanliga frågor och svar om Måltidsersättning


Vad är en måltidsersättning?

En måltidsersättning är en produkt, oftast i form av en shake, bar eller soppa, som är avsedd att ersätta en hel måltid. Den innehåller en balans av makronäringsämnen (protein, kolhydrater, fett) och är oftast berikad med vitaminer och mineraler för att efterlikna näringsinnehållet i en fullständig måltid.


Varför skulle någon använda en måltidsersättning?

Måltidsersättningar används av olika skäl, bland annat för viktkontroll, när det är svårt att äta en regelbunden måltid (t.ex. på grund av en hektisk livsstil), som ett verktyg för viktminskning under övervakning av en läkare, eller för att säkerställa näringsintag hos personer som kan ha svårt att konsumera tillräckligt med näringsämnen från vanliga måltider.


Är måltidsersättningar säkra?

I allmänhet är måltidsersättningar säkra för de flesta människor när de används enligt rekommendationerna. Dock bör personer med vissa medicinska tillstånd eller de som är gravida eller ammar konsultera en läkare eller näringsfysiolog innan de börjar använda måltidsersättningar.


Kan jag gå ner i vikt med måltidsersättningar?

Ja, många människor använder måltidsersättningar som en del av en viktminskningsplan. Genom att ersätta en eller flera måltider med en kalorikontrollerad måltidsersättning kan man minska sitt dagliga kaloriintag, vilket kan leda till viktminskning över tid.


Är måltidsersättningar lika näringsrika som riktiga måltider?

Måltidsersättningar är utformade för att efterlikna näringsinnehållet i en fullständig måltid, vilket innebär att de ofta är berikade med vitaminer och mineraler. Medan de kan tillhandahålla liknande näringsämnen som en måltid, kan de inte ersätta den mångfald av näringsämnen och fördelar som erhålls från en varierad kost bestående av hela livsmedel.


Hur ofta ska jag använda måltidsersättningar?

Det varierar beroende på ens individuella mål och behov. Vissa kan använda dem en gång om dagen, medan andra kan ersätta två måltider om dagen. Det är viktigt att följa anvisningarna på produkten och vid behov konsultera en näringsfysiolog eller läkare.


Finns det några biverkningar med måltidsersättningar?

De flesta människor upplever inga biverkningar från måltidsersättningar. Vissa kan dock uppleva matsmältningsproblem, som gas eller uppblåsthet, särskilt när de börjar använda produkten. Om du upplever allvarliga biverkningar bör du avbryta användningen och konsultera en läkare.


Kan jag bara leva på måltidsersättningar?

Medan måltidsersättningar kan ge många av de nödvändiga näringsämnena, rekommenderas det inte att enbart förlita sig på dem för alla dina näringsbehov under en längre period. En varierad kost ger en mängd näringsämnen och fördelar som inte kan ersättas av en produkt.


Är alla måltidsersättningar lika?

Nej, innehållet och kvaliteten på måltidsersättningar kan variera beroende på märke och produkt. Det är viktigt att läsa etiketten noga och jämföra näringsinformation och ingredienser innan du väljer en produkt.


Kan jag kombinera måltidsersättningar med andra kosttillskott?

I de flesta fall kan måltidsersättningar kombineras med andra kosttillskott, som multivitaminer eller proteinpulver. Men det är viktigt att vara medveten om ditt totala intag av näringsämnen och undvika överkonsumtion. Konsultera en näringsfysiolog eller läkare om du är osäker.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.