I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa multivitaminerna för barn på marknaden.

Bästa Multivitamin för barn 2024

I dagens hektiska samhälle, med snabbmat och bearbetade mellanmål som lätt blir normen, kan det vara en utmaning att säkerställa att våra barn får alla nödvändiga näringsämnen de behöver för att växa och utvecklas optimalt.

Medan frukt, grönsaker och balanserade måltider är essentiella, vet vi alla att det kan vara en kamp att få barnen att äta en varierad kost varje dag. Brister i näringsintag under barndomen kan påverka deras tillväxt, inlärningsförmåga och övergripande hälsa.

Tänk dig situationer där ditt barn vägrar att äta grönsaker, eller perioder när de går igenom kräsna faser, vilket minskar deras näringsintag. Dessa ögonblick kan leda till att viktiga vitaminer och mineraler saknas.

Detta är där ”Multivitamin för barn” kommer in som en lösning. En daglig dosering säkerställer att ditt barn får de essentiella vitaminer och mineraler de behöver, även när deras matvanor inte är ideala. Dessa multivitaminer är särskilt formulerade med barn i åtanke, och ofta designade för att vara lätta och roliga för dem att ta.

Genom att ge ditt barn en daglig multivitamin kan du få sinnesro, veta att du har täckt eventuella näringsluckor i deras kost. Detta hjälper till att stödja deras övergripande hälsa, tillväxt och utveckling, och ge de bästa möjliga start i livet.

Fem hälsofördelar med Multivitamin för barn:

 • Näringsgap fyllning: Multivitaminer kan hjälpa till att fylla näringsgap som kan uppstå i en växande barns diet, särskilt om de är kräsna ätare eller har specifika kostbegränsningar.
 • Stöd för tillväxt: Essentiella vitaminer och mineraler stöder barnets fysiska tillväxt och hjälper till med korrekt ben- och muskelutveckling.
 • Kognitiv utveckling: Vissa vitaminer och mineraler, som järn och zink, spelar en avgörande roll i barns kognitiva utveckling och kan stödja bättre inlärning och minne.
 • Immunsupport: Vitaminer som vitamin C, D och zink kan stärka barnets immunförsvar, vilket hjälper dem att bekämpa infektioner och sjukdomar.
 • Energi och ämnesomsättning: B-vitaminer spelar en viktig roll i energiproduktion och ämnesomsättning, vilket hjälper barn att känna sig mer energiska och aktiva.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten Monkids Multivitamin ut.

Monkids Multivitamin

Utan tvekan går priset för ”Bäst i test” till Monkids Multivitamin. Med en komplett kombination av viktiga vitaminer och mineraler, erbjuder den en högkvalitativ lösning för barns näringsbehov. Produkten utmärker sig genom att erbjuda en balanserad dos av varje näringsämne och kommer i en lämplig form som är både god och praktisk för barn.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten Hjärtats Barn Multivitamin tuggtablett ut.

Hjärtats Barn Multivitamin tuggtablett

När det kommer till att ge bäst valuta för pengarna, så är Hjärtats Barn Multivitamin tuggtablett med jordgubbsmak svår att slå. Denna produkt kombinerar kvalitet med prisvärdhet, vilket gör den till ett utmärkt val för föräldrar som söker ett pålitligt multivitamin till sina barn men utan att behöva tömma plånboken.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet BioSalma Multivitamin Nyckelpiga Barn ut.

BioSalma Multivitamin Nyckelpiga Barn

För de föräldrar som är på en strikt budget men fortfarande vill ge sina barn ett kvalitativt kosttillskott, är BioSalma Multivitamin Nyckelpiga Barn 60 pcs det bästa valet. Trots sitt lägre pris, kompromissar den inte med kvaliteten, och erbjuder fortfarande alla de nödvändiga näringsämnena som barn behöver för en sund tillväxt och utveckling.

Monkids Multivitamin

4,4/5,0

Så här ser bäst i test produkten Monkids Multivitamin ut.

Monkids Multivitamin är ett kosttillskott designat speciellt för barn, för att säkerställa att de får i sig tillräckliga mängder av de viktiga vitaminer de behöver för deras växande kroppar. Dessa multivitaminer kommer i form av mjuka geléapor, vilket gör det enkelt för barnen att konsumera dem, med en lockande hallonsmak som de kommer att älska.

Istället för att förlita sig enbart på att barnen äter tillräckligt med frukt och grönsaker, vilket kan vara en utmaning för många föräldrar, fungerar dessa tuggtabletter som en pålitlig källa till flera viktiga vitaminer som A, B3, B5, B6, B12, C, D, E, biotin och folsyra. De får dessutom sin färg från naturliga frukt- och grönsaksfärger, vilket ger en extra känsla av naturlighet.

 • Form: Mjuka geléapor
 • Viktiga vitaminer: A, B3, B5, B6, B12, C, D, E, biotin och folsyra
 • Ingredienser: Innehåller bland annat stärkelsesirap, socker, gelantin (från nötkreatur), naturlig hallon- och jordgubbsarom samt vitaminer.

Plus:

 • Barnvänlig form och smak: De mjuka geléaporna med hallonsmak gör det roligt och enkelt för barn att konsumera.
 • Högkvalitativa ingredienser: Vitaminerna kommer från pålitliga källor och produkten innehåller naturliga färgämnen från frukt och grönsaker.
 • Mångsidigt näringsinnehåll: Med en blandning av flera viktiga vitaminer hjälper Monkids Multivitamin till att stödja barnens övergripande hälsa och tillväxt.

Värt att fundera över:

 • Produkten bör ej kombineras med andra D-vitamintillskott för att undvika överkonsumtion av D-vitamin.

Hjärtats Barn Multivitamin tuggtablett

4,2/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten Hjärtats Barn Multivitamin tuggtablett ut.

Hjärtats Barn Multivitamin är ett kosttillskott skapat särskilt för barn för att säkerställa att de får den dagliga dosen av flera viktiga vitaminer och mineraler. Denna produkt är särskilt framtagen med barn i åtanke, med en attraktiv jordgubbssmak som barnen kommer att uppskatta. Tuggtabletten innehåller en väl avvägd mix av vitaminer som C, D, E, B12 och flera viktiga mineraler inklusive järn, zink och selen.

En särskild anteckning är att denna produkt innehåller kolekalciferol (Vitamin D3) härrörande från fårull, vilket visar på dess naturliga ursprung. Med en förpackning som innehåller 100 tuggtabletter, kan ditt barn säkerställa sitt dagliga intag av dessa vitala näringsämnen under en längre tid.

 • Form: Tuggtabletter med jordgubbssmak
 • Viktiga vitaminer och mineraler: C-vitamin, D-vitamin, E-vitamin, B12, järn, zink, selen m.m.
 • Ingredienser: Innehåller bland annat kalcium, magnesium, vitamin C, zink, järn och diverse vitaminer från B-gruppen.

Plus:

 • Barnvänlig smak: Med en utsökt jordgubbssmak blir det enklare för barn att konsumera dessa tuggtabletter regelbundet.
 • Rik på näringsämnen: Förutom de vanliga vitaminerna innehåller dessa tuggtabletter även viktiga mineraler som järn, zink och selen.
 • Stor förpackning: Med 100 tuggtabletter i varje förpackning kan du vara säker på att ditt barn får sitt dagliga intag av viktiga näringsämnen under en längre period.

Värt att fundera över:

 • Denna produkt bör förvaras utom räckhåll för små barn, för att undvika överkonsumtion.

BioSalma Multivitamin Nyckelpiga Barn

4,2/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet BioSalma Multivitamin Nyckelpiga Barn ut.

BioSalma Multivitamin Nyckelpiga är skapad särskilt för barn, med en kombination av 7 väsentliga vitaminer och zink för att stödja ett normalt fungerande immunsystem. Med barns ibland kräsna matvanor i åtanke erbjuder dessa multivitaminer en praktisk lösning för att säkerställa att de får i sig de nödvändiga näringsämnena de behöver för att upprätthålla optimal hälsa och välbefinnande.

Varje förpackning innehåller 60 tuggisar med en blandning av tre aptitliga smaker: hallon, blåbär och apelsin. Dessa tuggisar är formulerade för att passa barns specifika behov och bidra till att stärka deras immunförsvar. Multivitaminer spelar en avgörande roll i en mängd kroppsfunktioner, från energiproduktion och stärkande av immunsystemet till att upprätthålla en frisk hud och starka ben.

 • Form: Tuggtabletter
 • Smaker: Apelsin, Blåbär, Hallon
 • Antal: 60 tabs
 • Huvudsyfte: Ökat immunförsvar och allmänt välbefinnande
 • Huvudingredienser: 7 viktiga vitaminer + Zink

Plus:

 • Mångsidighet av smaker: Med tre olika smaker (hallon, blåbär och apelsin) är dessa tuggisar attraktiva för barn med varierade smakpreferenser.
 • Rik på vitaminer: Med en daglig dos av 1-2 tuggisar får barn i sig mellan 50% till 200% av sitt Dagliga Referensintag (DRI) för en rad viktiga vitaminer.
 • Stärker immunförsvaret: Kombinationen av 7 vitaminer och zink hjälper till att stödja ett starkt och hälsosamt immunsystem för barn.

Värt att fundera över:

 • Det är viktigt att inte överskrida den rekommenderade doseringen. Två tuggisar dagligen bör vara maxintaget.

Solgar Kangavites Multivitamin Barn

3,7/5,0

Så här ser produkten Solgar Kangavites Multivitamin Barn ut.

Solgar Kangavites Multivitamin är designad speciellt för barn och erbjuder ett smidigt och roligt sätt att säkerställa att de får de essentiella vitaminer och mineraler de behöver. Varje tablett är kärleksfullt utformad med en gullig känguru på den, vilket gör det till en attraktiv produkt för barnen. Dessa multivitaminer är inte bara snyggt designade utan också smakrika, med en härlig bärsmak som gör det till ett nöje för barn att konsumera.

Förutom de viktigaste vitaminerna och mineralerna som behövs för barns växande kroppar, är dessa tuggtabletter även förstärkta med citrusbioflavonoider. Med en dosering anpassad särskilt för barn och ett rekommenderat intag som föreslår att tabletterna tas tillsammans med en måltid för bästa absorption, har Solgar sett till att Kangavites är både säkra och effektiva.

 • Form: Tuggtabletter med kängurudesign
 • Viktiga vitaminer och mineraler anpassade för barn
 • Förstärkt med citrusbioflavonoider

Plus:

 • Multivitamin speciellt designad för barns unika näringsbehov med bland annat kalcium, magnesium och Vitamin C.
 • Goda bärsmakande tuggtabletter gör det roligt och enkelt för barn att ta sitt dagliga vitamintillskott.
 • Förutom grundläggande näringsämnen är Kangavites också förstärkt med citrusbioflavonoider för ytterligare hälsofördelar.

Värt att fundera över:

 • Produkten innehåller soja, vilket kan vara en allergen för vissa barn.

VitaYummy Kids Multivitamin Strawberry

4,1/5,0

Så här ser produkten VitaYummy Kids Multivitamin Strawberry ut.

VitaYummy Kids Multivitamin är ett unikt kosttillskott designat speciellt för barn mellan 3 och 10 år. Till skillnad från traditionella piller eller kapslar kommer dessa i form av aptitliga gummibjörnar med en läcker jordgubbssmak, vilket gör det enklare att övertyga barnen att ta sitt dagliga vitamintillskott. Varje gummibjörn är berikad med ett komplext av åtta viktiga vitaminer och två mineraler, inklusive vitamin A, flera B-vitaminer, vitamin C, D, zink och jod.

Dessa bidrar till barnets normala tillväxt och benutveckling, stärker immunförsvaret och understöder normal kognitiv funktion. Den attraktiva röda färgen på björnarna är helt naturlig, hämtad från frukt- och grönsakskoncentrat, medan den underbara jordgubbssmaken kommer från naturliga aromer. Förpackningen innehåller 60 gummibjörnar, vilket ger en månads försörjning när man följer den rekommenderade dosen av två björnar per dag.

 • Åldersgrupp: Barn 3-10 år
 • Form: Gummibjörnar med jordgubbssmak
 • Innehåller: 8 vitaminer och 2 mineraler

Plus:

 • Lätt att administrera tack vare gummibjörnens form och den smakrika jordgubbssmaken.
 • Innehåller ett brett spektrum av vitaminer och mineraler som stöder normal tillväxt, immunförsvar och kognitiv funktion.
 • Naturlig färgning från frukt- och grönsakskoncentrat och naturliga aromer för smak.

Värt att fundera över:

 • Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost.

Multivitamin Gummies för Barn

4,0/5,0

Så här ser produkten Multivitamin Gummies för Barn ut.

Multivitamin Vingummin för Barn är speciellt designade för att säkerställa att barn i åldrarna 4 till 12 får sitt dagliga behov av vitaminer, särskilt om de är kräsna med maten. Med en härlig blandning av hallon- och apelsinsmak blir det ett roligt och gott sätt för barn att konsumera sina vitaminer. Förutom de 12 essentiella vitaminerna innehåller dessa gummies också omega-fettsyrorna 3, 6 & 9, vilka är avgörande för hjärnans och synens utveckling.

Med totalt 120 tuggtabletter i förpackningen får barnen en två månaders förbrukning av de nödvändiga näringsämnena. Detta kosttillskott strävar efter att stärka barnets immunförsvar, främja normal utveckling av ben, hud, och muskler samt bidra till ökad energi.

 • Tillverkare: WeightWorld
 • Smak: Hallon och Apelsin
 • Viktiga Ingredienser: 12 essentiella vitaminer, Omega 3, 6 & 9, Glukos, Socker, Pektin, Rosmarin lövextrakt

Plus:

 • Utveckling: Viktiga A- & B-vitaminer samt omega-fettsyror stöder hjärnans och synens optimala utveckling.
 • Energi: Kompletterar barnets dagliga kost med nödvändiga vitaminer för att hålla energinivåerna uppe under dagens alla aktiviteter.
 • Förstärkt Immunförsvar: Innehållet av C- & E-vitamin samt zink bidrar effektivt till ett starkt immunförsvar, vilket hjälper barnet att bekämpa influensor och förkylningar.

Värt att fundera över:

 • Vingummin är avsedda att tuggas och bör inte sväljas hela.

Terranova Living Multivitamin Barn

3,6/5,0

Så här ser produkten Terranova Living Multivitamin Barn ut.

Terranova Living Multivitamin Barn, även känt som Green Child Living Multivitamin, är ett speciellt formulerat vitamintillskott för barn, skapat med en unik blandning av naturliga näringsämnen från växtriket. Med 13 viktiga vitaminer och 10 mineraler och spårämnen, är detta tillskott en omfattande lösning för barnens dagliga näringsbehov. Utöver dessa vitaminer och mineraler, innehåller Terranova även näringsrika växtpulver, kända för sina fytonäringsämnen och enzymer, vilka stöder barnets övergripande hälsa och utveckling.

Kapslarna är designade för att vara lätta för barn att svälja och kan även delas för att strö över mat eller blandas i dryck. Produkten rekommenderas för barn i åldersgruppen fyra till tolv år och är fri från onödiga tillsatsämnen, vilket ger föräldrar sinnesro om att de ger sina barn ett rent och kvalitativt kosttillskott.

 • Tillverkare: Terranova
 • Material: Naturliga näringsämnen från växtriket
 • Särskilda Funktioner: Innehåller Terranovas patenterade Magnifood Complex

Plus:

 • Komplett Näringsprofil: Med 13 vitaminer och 10 mineraler och spårämnen, erbjuder denna produkt en komplett näringsprofil som stöder barnets övergripande hälsa och utveckling.
 • Rik på Vitaminer: Innehåller en rik mängd vitaminer som C-vitamin, B3-vitamin, E-vitamin och flera andra, som är viktiga för barnets tillväxt och energi.
 • Naturliga Ingredienser: Förutom vitaminerna, tillhandahålls näringsrika växtpulver som spirulina, spenat, broccoligroddar och flera andra, vilka är kända för sina hälsofördelar.

Värt att fundera över:

 • Åldersgrupp: Produkten är specifikt anpassad för barn mellan fyra och tolv år, och bör inte ges till barn utanför denna åldersgrupp utan rådfrågning av hälsovårdspersonal.

WellAware Barn Multivitamin Gummies

3,4/5,0

Så här ser produkten WellAware Barn Multivitamin Gummies ut.

WellAware introducerar ”Barn Multivitamin Gummies”, ett speciellt framtaget kosttillskott för barn. Dessa gummies erbjuder en kombination av viktiga vitaminer och mineraler i en smakfull form. I stället för traditionella kapslar eller tabletter, erbjuder dessa gummies en söt och smakrik lösning, speciellt framtagen för barn.

Gummies är också 100% veganska, fria från konserveringsmedel, och innehåller ingen palmolja, vilket gör dem till ett hälsosamt alternativ. Doseringen av varje vitamin och mineral är noggrant avvägd, för att passa barns specifika näringsbehov. För att garantera bäst upptagning av fettlösliga ingredienser, rekommenderas det att gummies tas i samband med en måltid.

 • Goda gummies med essentiella vitaminer och mineraler
 • 100% veganska och fria från konserveringsmedel och palmolja
 • Speciellt framtagen för barn, med väl avvägda doseringar

Plus:

 • Praktisk och barnvänlig form – inget behov av att svälja kapslar eller tabletter.
 • Ett 100% veganskt alternativ, vilket är bra för miljön och hälsan.
 • Innehåller en rad viktiga vitaminer och mineraler i avvägda mängder som är anpassade för barns behov.

Värt att fundera över:

 • Eftersom produkten innehåller socker, bör den konsumeras i måttliga mängder och inte ses som en vanlig godis.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Multivitamin för barn:

Att se till att ditt barn får alla nödvändiga näringsämnen för att växa och utvecklas ordentligt är en prioritet för alla föräldrar. Multivitamintillskott kan vara ett bra sätt att fylla eventuella näringsluckor i ditt barns kost. Men med så många produkter på marknaden kan det vara överväldigande att välja rätt. Här är en guide för att hjälpa dig att göra det bästa valet för ditt barn:

1. Ålder och dosering

 • Åldersanpassade formuleringar: Se till att du väljer en produkt som är speciellt utformad för ditt barns ålder. Behovet av näringsämnen skiljer sig mellan spädbarn, småbarn och äldre barn.
 • Dosering: Kontrollera rekommenderad dosering och följ den noggrant. Överdosering kan vara skadlig.

2. Ingredienser

 • Essentiella vitaminer och mineraler: Se till att produkten innehåller viktiga vitaminer som A, C, D, E och B-komplex, samt mineraler som kalcium, järn och zink.
 • Inga onödiga tillsatser: Undvik produkter med konstgjorda färgämnen, smakämnen eller konserveringsmedel.

3. Format

 • Tuggbara tabletter, vätskor eller geléer: Beroende på ditt barns preferens och ålder kan du välja mellan olika former. Vissa barn kanske föredrar en tuggbar tablett medan andra kanske gillar en vätska eller gelé.

4. Allergener

 • Läs innehållsförteckningen noggrant om ditt barn är allergiskt mot något. Många multivitaminer är fria från de vanligaste allergenerna, men det är alltid bra att vara på den säkra sidan.

5. Specialbehov

 • Vegetariska eller veganska: Om din familj följer en särskild diet, se till att välja en produkt som uppfyller dessa krav.

6. Smak

 • Barn kan vara kräsna när det gäller smak. Välj en produkt som ditt barn faktiskt kommer att vilja ta.

7. Pris och varumärke

 • Även om du kanske vill välja det billigaste alternativet, är det viktigt att överväga produktens kvalitet. Ett känt och pålitligt varumärke med positiva recensioner är oftast ett säkert val.

8. Recensioner och rekommendationer

 • Läs recensioner från andra föräldrar och konsultera eventuellt din barnläkare för rekommendationer.

9. Överväg matintaget

 • Om ditt barn redan äter en balanserad och näringsrik kost, kanske de inte behöver ett multivitamin. Överskott av vissa vitaminer och mineraler kan vara skadligt, så det är viktigt att inte överdosera.

Vanliga frågor och svar om Multivitamin för barn


Behöver barn multivitaminer?

Många barn får de nödvändiga näringsämnena genom en balanserad kost. Men vissa barn, särskilt de med selektiva matvanor, kan dra nytta av multivitaminer. Rådfråga alltid barnets läkare innan du introducerar ett multivitamintillskott.


Vilka är de viktigaste vitaminerna och mineralerna för barn?

Barn behöver en rad vitaminer och mineraler för tillväxt och utveckling, inklusive vitamin A, C, D, E, K, B-vitaminer, järn, kalcium, och zink.


Hur väljer jag rätt multivitamin för mitt barn?

Leta efter produkter som är särskilt formulerade för barns åldersgrupp, eftersom näringsbehov kan variera. Undvik produkter med konstgjorda färgämnen, sötningsmedel, eller överdrivna mängder av vitaminer och mineraler.


Är det farligt om mitt barn tar för mycket av en vitamin?

Ja, överkonsumtion av vissa vitaminer och mineraler kan vara skadligt. Till exempel kan för mycket vitamin A orsaka huvudvärk och skada levern. Det är viktigt att följa doseringsanvisningarna.


Hur påverkar multivitaminer barns tillväxt och utveckling?

När de tas som rekommenderat, kan multivitaminer fylla i näringsluckor och stödja barnets övergripande tillväxt och utveckling.


Vilken är den bästa tiden på dagen för mitt barn att ta en multivitamin?

Det finns ingen specifik ”bästa” tid. Följ produktanvisningarna, men många föräldrar väljer morgonen så att det blir en del av den dagliga rutinen.


Kan jag ge mitt barn multivitaminer tillsammans med andra mediciner?

Interaktioner mellan multivitaminer och mediciner är möjliga. Diskutera alltid med barnets läkare om alla tillskott och mediciner ditt barn tar.


Hur förvarar jag multivitaminer på ett säkert sätt?

Förvara dem utom räckhåll för barn, i originalförpackningen och i ett svalt, torrt ställe. Många multivitaminer kan se ut och smaka som godis, så det är viktigt att barn inte kan komma åt dem.


Vad händer om mitt barn tar för många multivitaminer på en gång?

Om du tror att ditt barn kan ha överdoserat vitaminer, ring omedelbart Giftinformationscentralen eller uppsök akutvård. Överdosering av vissa vitaminer och mineraler kan orsaka allvarliga hälsoproblem.


Kan vegetariska eller veganska barn behöva multivitaminer?

Barn som följer en strikt vegetarisk eller vegansk diet kan ha större risk att få brist på vissa näringsämnen, som B12, järn, kalcium och D-vitamin. I dessa fall kan en multivitamin eller specifika tillskott rekommenderas.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.