I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa NAD-kosttillskotten på marknaden.

Bästa NAD 2024

I dagens snabba samhälle, där stress, ohälsosamma livsstilsval och naturligt åldrande utgör utmaningar för vårt välbefinnande, har många börjat leta efter sätt att stödja kroppens cellfunktioner och energiproduktion.


Cellulär energiproduktion och DNA-reparation är avgörande processer för vår hälsa. Men med åren minskar nivåerna av vissa viktiga molekyler i kroppen, vilket kan ha en inverkan på vår allmänna välmående, energi och återhämtning.


En sådan molekyl är NAD (nikotinamidadenindinukleotid). Det är en central kofaktor i cellernas energiproduktion och spelar en nyckelroll i många viktiga biologiska processer. Forskning tyder på att tillskott med NAD kan stödja dessa processer, särskilt i ljuset av minskande nivåer med åldrandet.


För dem som vill stödja sina cellers funktion och upprätthålla energi- och återhämtningskapaciteten, kan tillskott av NAD vara ett välkommet tillskott till den dagliga rutinen. Som alltid bör man rådfråga en hälsospecialist innan man introducerar nya tillskott för att försäkra sig om att de är säkra och lämpliga.


Genom att integrera NAD tillskott kan individer potentiellt stödja sina kroppars energiproduktion, stödja DNA-reparation och andra cellprocesser, vilket kan leda till en förbättrad känsla av vitalitet, ökad energi och ett generellt bättre välbefinnande.

Fem hälsofördelar med NAD:

 • Stödjer cellernas energimetabolism: NAD spelar en nyckelroll i cellernas förmåga att omvandla mat till energi genom att fungera som en kofaktor i olika metaboliska reaktioner.
 • Stödjer DNA-reparation: NAD är avgörande för funktionen av vissa enzymer som hjälper till att reparera skadat DNA, vilket bidrar till genetisk stabilitet och förebyggande av celldöd.
 • Aktiverar sirtuiner: NAD bidrar till aktiveringen av sirtuiner, proteiner som reglerar cellulära funktioner som inflammation, stressrespons och ämnesomsättning.
 • Skyddar mot neurodegeneration: Genom att stödja cellulära energiprocesser och DNA-reparation kan NAD bidra till att skydda hjärnceller från skador och potentiellt försena neurodegenerativa sjukdomar.
 • Förbättrar mitokondriernas hälsa: NAD påverkar mitokondriernas funktion, vilket kan bidra till ökad cellenergi och bättre cellhälsa över tid.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten Healthwell NAD+ Resveratrol Plus ut.

Healthwell NAD+ Resveratrol Plus

Healthwell NAD+ Resveratrol Plus utmärker sig som det ledande valet i kategorin tack vare sin genomtänkta kombination av både NAD+ och resveratrol. Denna kombination syftar till att erbjuda synergistiska hälsofördelar som sträcker sig bortom vad traditionella NAD+ tillskott kan erbjuda. Resveratrol är känt för sina antioxidativa egenskaper och förmågan att främja hjärthälsa, vilket kompletterar NAD+ effektivt. Tillsammans skapar dessa komponenter ett tillskott som är i framkant när det gäller att främja allmänt välbefinnande och förlängd livslängd. Tillverkning i Sverige, strikt kvalitetskontroll och överväldigande positiv användarfeedback gör Healthwell NAD+ Resveratrol Plus till den självklara vinnaren som det bästa valet för dem som söker högsta kvalitet.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten Närokällan NAD+ 300 mg ut.

Närokällan NAD+ 300 mg

Närokällan erbjuder en kraftfull dos av NAD+ samtidigt som den håller priset på en rimlig nivå. Den kompakta förpackningen med 30 kapslar innebär att användarna kan testa produkten utan en stor ekonomisk investering. Trots sitt lägre pris erbjuder den en effektiv dos av NAD+, vilket gör den till ett utmärkt val för dem som vill ha en högkvalitativ produkt utan att tömma plånboken.

Bästa budgetvalet

Så här ser bästa budgetvalet Pharma Nord Bio-NADH ut.

Pharma Nord Bio-NADH

Pharma Nord Bio-NADH särskiljer sig som ett prisvärt alternativ i NAD+-kategorin. Med en anmärkningsvärd klinisk bakgrund och en prisstruktur som är tillgänglig för de flesta, erbjuder den konsumenterna möjligheten att dra nytta av NADH:s fördelar utan att behöva spendera en förmögenhet. Den unika stabiliseringsmetoden av NADH i kapslarna garanterar dess effektivitet, vilket ger den ett steg före andra budgetalternativ.

Healthwell NAD+ Resveratrol Plus

4,4/5,0

Så här ser bäst i test produkten Healthwell NAD+ Resveratrol Plus ut.

Healthwell NAD+ Resveratrol Plus är en premium produkt som kombinerar kraften av NAD+ med den naturliga antioxidanten resveratrol. NAD+, en aktiv form av vitamin B3, fungerar som bränsle till sirtuinerna i våra celler och är avgörande för kroppens oxidations- och reparationsprocesser.

Detta kosttillskott innehåller också nikotinamid ribosid, en aktiv form av vitamin B3, som främjar högre nivåer av NAD+ i kroppen. Med tillsatsen av resveratrol, en kraftfull antioxidant som återfinns i vindruvsskal, fungerar detta tillskott som en dubbelverkande lösning för att stödja cellernas hälsa och bekämpa oxidativ stress.

Denna kombination är särskilt värdefull eftersom NAD+ fungerar som bränsle till sirtuinerna, vilka påskyndar ämnesomsättningen, medan resveratrol optimerar sirtuinernas effektivitet. Dessutom är produkten förstärkt med ämnen som quercetin, Q10 och piperin, som förstärker effekten av NAD+ och resveratrol, vilket gör den till ett kraftfullt kosttillskott för att stödja kroppens välmående och funktion.

 • Tillverkare: Healthwell
 • Typ av NAD: NAD+ (aktiv form av vitamin B3)
 • Huvudingredienser: NAD+, Resveratrol, Quercetin, Q10, Piperin
 • Dosering: 300 mg NAD+ och 200 mg Resveratrol vid intag av 2 kapslar

Plus:

 • Kombination av NAD+ och Resveratrol: En synergistisk sammansättning som optimerar cellhälsa och energiproduktion.
 • Flera Aktiva Ingredienser: Förutom NAD+ och resveratrol innehåller produkten också quercetin, Q10 och piperin för förstärkt effekt.
 • Förbättrad Upptag: Med tillsats av piperin förbättras upptaget av de fettlösliga ingredienserna, vilket ger en mer effektiv verkan.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Följ rekommenderad dosering noggrant; 1 kapsel 2 gånger dagligen. Överdosering bör undvikas.

Närokällan NAD+ 300 mg

4,2/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten Närokällan NAD+ 300 mg ut.

Närokällans NAD+ 300 mg är ett distinkt kosttillskott som erbjuder nikotinamidribosid, ett förstadium till NAD+. Varje kapsel innehåller en robust mängd på 300 mg nikotinamidribosid. Intressant är att nikotinamidribosid är en pyridin-nukleosid som liknar vitamin B3, vilket betyder att det fungerar som en föregångare till nikotinamidadenindinukleotid eller NAD+.

Den dagliga doseringen är enkel med endast en kapsel, som kan tas med eller utan mat beroende på individens preferenser. Med en förpackning som räcker för en hel månad, kan kunderna förvänta sig en bekväm och konsekvent användning. Ytterligare ett plus är att detta tillskott är helt veganskt, med kapslar framställda av pullulan och risextrakt som används som fyllnadsmedel.

 • Tillverkare: Närokällan
 • Typ av NAD: Nikotinamidribosid (Förstadium till NAD+)
 • Dosering: 300 mg per kapsel

Plus:

 • Hög Nikotinamidribosid Dos: Med 300 mg nikotinamidribosid per kapsel får kunderna en potent dos av denna föregångare till NAD+.
 • Bekväm Dosering: En kapsel om dagen innebär enkel och bekymmersfri dosering för användaren.
 • Veganvänlig: Tillskottet är helt veganskt, vilket gör det lämpligt för dem som söker djurvänliga alternativ.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Det är viktigt att inte överskrida den rekommenderade dagliga dosen.

Pharma Nord Bio-NADH

4,0/5,0

Så här ser bästa budgetvalet Pharma Nord Bio-NADH ut.

PharmaNord’s Bio-NADH är ett kosttillskott som kombinerar kraften av både niacin och NADH för att erbjuda flera hälsofördelar. Med 250 mg niacin per dosering, bidrar produkten till en normal ämnesomsättning, och hjälper till att bekämpa känslor av trötthet och utmattning. Niacin, även känt som vitamin B3, är väsentligt för många funktioner i kroppen och spelar en central roll i energiproduktion och ämnesomsättning.

När vi går vidare till NADH, den reducerade formen av NAD (nikotinamidadenindinukleotid), fungerar det som ett coenzym i kroppens celler, spelar en vital roll i energitillverkning. Pharma Nord har skapat en produkt som effektivt stödjer kroppens naturliga energiproduktionsprocesser med dessa två kraftfulla ingredienser. Dessutom är Bio-NADH helt veganskt, vilket gör det till ett utmärkt val för dem som söker ett djurvänligt alternativ.

 • Tillverkare: Pharma Nord
 • Typ av NAD: NADH (reducerad form av NAD)
 • Dosering: 4 mg NADH och 500 mg Niacin vid intag av 2 tabletter

Plus:

 • Kombination av Niacin och NADH: Bio-NADH innehåller både niacin och NADH, vilket ger dubbla fördelar för energiproduktion och ämnesomsättning.
 • Bekämpar Trötthet: Med niacins bidrag kan denna produkt hjälpa till att minska känslor av trötthet och utmattning.
 • Veganskt Alternativ: Bio-NADH är helt veganskt, vilket gör det lämpligt för de som följer en vegansk livsstil eller föredrar plantbaserade produkter.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Det är viktigt att följa doseringsanvisningarna noggrant och inte överskrida den rekommenderade dagliga dosen.

Healthwell NAD+

4,0/5,0

Så här ser produkten Healthwell NAD+ ut.

Healthwell NAD+ är ett kosttillskott bestående av vegetabiliska kapslar med nikotinamid ribosid, en aktiv form av vitamin B3. Denna specifika form av B3 är känd för att främja NAD+-nivåerna i kroppen, ett koenzym som finns i varje cell. NAD+ spelar en central roll i kroppens oxidations- och reparationsprocesser och är avgörande för normal energiproduktion i kroppen.

När vi blir äldre sjunker nivåerna av NAD+ i kroppen, och därför kan detta tillskott vara speciellt fördelaktigt för äldre individer. En intressant aspekt med Healthwell NAD+ är att varje kapsel innehåller 150 mg av nikotinamid ribosid, vilket betyder att en dagsdos (två kapslar) ger 300 mg. Detta är fördelaktigt eftersom nikotinamid ribosid har en kort halveringstid i kroppen, vilket rekommenderar en uppdelning av dosen under dagen för bästa effekt.

 • Tillverkare: Healthwell
 • Typ av NAD: Nikotinamid ribosid
 • Dosering: 150 mg per kapsel, 300 mg per dagsdos

Plus:

 • Aktiv form av B3: Healthwell NAD+ innehåller nikotinamid ribosid, en aktiv form av vitamin B3, som är känt för att effektivt öka NAD+-nivåerna i kroppen.
 • Gynnsam doseringsrekommendation: Rekommendationen att ta kapseln två gånger om dagen, med tanke på ribosidens korta halveringstid, säkerställer en jämn nivå av ämnet i kroppen under dagen.
 • Veganvänligt: Produkten är helt vegetabilisk, vilket gör den lämplig för både vegetarianer och veganer.

Värt att fundera över:

 • Kombination med andra ämnen: För maximal effekt kan det vara värt att kombinera detta tillskott med Resveratrol, en naturlig polyfenol.

Hexagon NAD+ Nicotinamide Riboside Chloride 300mg

4,2/5,0

Så här ser produkten Hexagon NAD+ Nicotinamide Riboside Chloride 300mg ut.

Hexagon presenterar en toppklassig NAD+ booster i form av NAD+ Nicotinamide Riboside Chloride 300mg. Denna produkt är speciellt framtagen för att stödja kroppens naturliga energiöverföring och metabolism, två processer där nivåerna av NAD+ naturligt minskar med åldern.

Genom att ta tillskott av nikotinamidribosidklorid, en föregångare till NAD+ som kommer från vitamin B3, hjälper det till att upprätthålla normala energinivåer och kan även stödja normal hudhälsa. Nicotinamide Riboside Chloride påverkar även ditt nervsystems balans samt dina kognitiva funktioner genom att minska trötthet. Varje kapsel, tillverkad i Frankrike, innehåller 300 mg ren, farmaceutisk kvalitet Nicotinamide Riboside Chloride (NR) och är designad för lätt intag.

Denna produkt erbjuds i ett ekonomiskt format om 90 kapslar, vilket ger en tredje månadskur av denna högkvalitativa ingrediens. Med fokus på renhet innehåller Hexagons kapslar ingen skadlig tillsats, tungmetaller eller parfymer.

 • Tillverkad i Frankrike med strikta ISO9001 – ISO22000 och HACCP-protokoll.
 • Innehåller 300 mg ren, farmaceutisk kvalitet Nicotinamide Riboside Chloride (NR) per kapsel.
 • Bidrar till normal energiöverföring, hudhälsa, och nervsystems balans.

Plus:

 • Effektiv NAD+ booster: Med 300mg ren Nicotinamide Riboside Chloride per kapsel, erbjuder Hexagon en potent dosering för optimala resultat.
 • Stödjer flera funktioner: Förutom att öka energi och metabolism, bidrar produkten också till att upprätthålla hudens hälsa och minska trötthet.
 • Högkvalitativ och ren: Tillverkad i Frankrike med de högsta standarderna, varje kapsel innehåller en farmaceutisk renhet av NR utan skadliga tillsatser.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Den rekommenderade dosen för bästa effekt på välbefinnande och vitalitet är 300 mg per dag. Överskrid inte denna dosering utan att rådgöra med en specialist.

NOW NADH 10mg + 200mg Ribose

3,6/5,0

Så här ser produkten NOW NADH 10mg + 200mg Ribose ut.

NOW NADH 10mg + 200mg Ribose är en kraftfull kombination av NADH och D-ribose i kapselform, speciellt designad för att ge kroppens celler den energi de behöver för att prestera optimalt. NADH (Reduced Nicotinamide Adenine Dinucleotide) är ett koenzym som återfinns i varje levande cell och härstammar från vitamin B-3 eller niacin. Det agerar som en katalysator för flera biokemiska reaktioner, framförallt för produktionen av cellulär energi (ATP).

Dessutom spelar NADH en central roll i syntesen av neurotransmittorer i hjärnan, vilket kan ha betydelse för kognitiv funktion. PANMOL® NADH har, genom en patenterad process, lyckats stabilisera NADH för att säkerställa dess biotillgänglighet och effektivitet när det intas som kosttillskott. D-ribose, å andra sidan, kan ge stöd till musklernas energiproduktion och prestationsförmåga. Tillsammans utgör dessa komponenter en potentiell kraftkälla för kroppen.

 • Innehåller PANMOL® NADH för bevarad effektivitet och biotillgänglighet.
 • NADH spelar en vital roll i cellulär energiproduktion och neurotransmittorsyntes.
 • D-ribose kan gynna muskelenergiproduktion och prestationsförmåga.

Plus:

 • Stabil och biotillgänglig NADH: Tack vare PANMOL® NADH:s patenterade process, får användaren ett stabilt och effektivt NADH-tillskott som kan tas upp av kroppen.
 • Dubbelt stöd för energiproduktion: Med kombinationen av NADH och D-ribose får man två kraftfulla ämnen som stödjer cellulär energiproduktion.
 • Naturliga ingredienser: Alla ingredienser, inklusive kapselskalet, är av vegetabiliskt ursprung, vilket gör produkten lämplig för veganer och vegetarianer.

Värt att fundera över:

 • Intagstid: Det rekommenderas att kapseln tas på fastande mage och med vatten, 30 minuter innan en måltid, för optimal upptagning.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av NAD:

NAD är ett viktigt coenzym som finns i alla levande celler och spelar en nyckelroll i energiproduktion och DNA-reparation. Det finns en ökande intresse för NAD-tillskott, särskilt när det gäller anti-aging och cellhälsa. Om du överväger att lägga till NAD i din dagliga regimen, här är några saker att tänka på:

1. Mål med Tillskottet

NAD-tillskott har förknippats med många potentiella fördelar, från att förbättra muskelfunktion till att öka livslängden. Klargör varför du överväger tillskottet för att välja en produkt som bäst passar dina behov.

2. Dosering

Det rekommenderade dagliga intaget kan variera beroende på tillverkare och produkt. Det är viktigt att följa rekommendationerna på etiketten och/eller rådfråga en läkare.

3. Form av NAD

NAD finns i olika former, inklusive som:

 • NADH (den reducerade formen)
 • NAD+ (den oxiderade formen)
 • NAD-boosters (t.ex. NMN eller NR) Forskning om vilken form som är mest effektiv pågår fortfarande, men NMN och NR har blivit populära som NAD-boosters.

4. Renhet & Kvalitet

Se till att produkten du överväger inte innehåller fyllmedel, bindemedel, konserveringsmedel eller andra tillsatser. Vissa företag erbjuder laboratorietestade certifikat som bevisar renheten i deras produkt.

5. Tillverkarens Rykte

Välj produkter från erkända och pålitliga märken. Läs recensioner, forskningsbakgrunden och kolla om företaget har några kvalitetssäkringsprocesser.

6. Pris

Jämför priser mellan olika märken och produkter. Kom ihåg att dyrare inte nödvändigtvis betyder bättre, men extremt billiga alternativ kan kompromissa med kvaliteten.

7. Förvaring

Några NAD-produkter kan vara känsliga för ljus, värme eller luft. Se till att du förstår hur produkten ska förvaras för att bevara dess potens.

8. Interaktioner & Biverkningar

Även om NAD generellt betraktas som säkert, bör du rådfråga en läkare, särskilt om du tar andra mediciner eller har befintliga hälsotillstånd.

9. Certifieringar & Tester

Se efter produkter som har testats av en oberoende tredje part för att säkerställa renhet och kvalitet. Dessa certifieringar kan ge ytterligare förtroende för produkten.

Vanliga frågor och svar om NAD


Vad är NAD och varför är det viktigt?

NAD är en viktig kofaktor som är involverad i många biologiska processer, inklusive energiproduktion, DNA-reparation, och celldöd. Den är nödvändig för att omvandla mat till energi i cellerna.


Varför tar människor NAD som kosttillskott?

Nivåerna av NAD minskar naturligt med åldern. Många tar NAD-tillskott i hopp om att förbättra cellfunktionen, öka energin, och bromsa åldrandeprocessen.


Hur påverkar NAD åldrandet?

Forskning har visat att lägre NAD-nivåer kan vara kopplade till tecken på åldrande och olika sjukdomar. Att upprätthålla optimala NAD-nivåer kan bidra till bättre cellfunktion och hälsa i åldrandet.


Finns det biverkningar av att ta NAD som kosttillskott?

NAD i sig har en lång historik av användning och anses vara säkert. Men som med alla kosttillskott kan det finnas biverkningar för vissa individer, så det är viktigt att rådfråga en läkare.


I vilka livsmedel kan jag hitta NAD?

NAD bildas i kroppen från tryptofan eller tas upp från livsmedel som innehåller nikotinamid (en form av vitamin B3), såsom kött, fisk, nötter och vissa grönsaker.


Hur relaterar NAD till sirtuiner?

Sirtuiner är en grupp proteiner som reglerar cellprocesser, inklusive åldrande, inflammation och metabolism. De kräver NAD för att fungera korrekt, och därför är NAD-nivåer direkt kopplade till sirtuinaktivitet.


Vilken dos NAD bör jag ta?

Den optimala dosen varierar beroende på individens behov och den specifika produkten. Det är bäst att konsultera en hälsoprofessionell för rådgivning.


Finns det kliniska prövningar som stöder användningen av NAD-tillskott?

Medan viss forskning har visat fördelar med att öka NAD-nivåer, pågår det fortfarande kliniska prövningar och mer forskning behövs för att fastställa effektiviteten och säkerheten av NAD-tillskott.


Hur skiljer sig NAD från NADH?

NADH är den reducerade formen av NAD+. När NAD+ accepterar en elektron blir det NADH. Båda formerna är viktiga i cellens energiproduktionscykler. Nikotinamidadenindinukleotid (NAD) finns i två huvudsakliga former i cellen: NAD+ och NADH. Dessutom finns det en relaterad molekyl som kallas nikotinamidribosid (NR). NAD+ och NADH är två sidor av samma mynt: NAD+ accepterar elektroner och blir NADH, medan NADH kan donera dessa elektroner i andra reaktioner. NR, å andra sidan, är en förkursor till NAD+ och kan hjälpa till att öka nivåerna av NAD+ i kroppen när det tas som ett tillskott.


Vad är NADH (Nikotinamidadenindinukleotid-hydrogen)?

Det är den reducerade formen av NAD. När en molekyl överför elektroner (och en proton) till NAD+, blir NAD+ omvandlat till NADH. NADH bär sedan på dessa elektroner och donerar dem i reaktioner, särskilt i processen att producera energi i cellen. NADH spelar en central roll i cellens energiproduktion. Det är en viktig del av elektrontransportkedjan i mitokondrierna, där det bidrar till att generera ATP, cellens energivaluta.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.