I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa omega 3-tillskotten.

Bästa Omega 3-tillskott 2024

Omega 3-fettsyror, särskilt EPA (eikosapentaensyra) och DHA (dokosahexaensyra), har fått omfattande uppmärksamhet för deras bevisade hälsofördelar. Många söker dessa fördelar genom konsumtion av fet fisk, men för dem som inte regelbundet inkluderar fisk i sin kost, erbjuder Omega 3-tillskott en alternativ källa.

Med en uppsjö av Omega 3-tillskott på marknaden, varierar kvaliteten och styrkan av dessa produkter avsevärt. Hur kan en konsument skilja mellan tillskott av hög kvalitet och de som inte levererar den utlovade dosen av EPA och DHA?

Tänk dig en individ som har blivit rekommenderad av sin läkare att öka sitt intag av Omega 3-fettsyror för hjärtat och hjärnhälsan. Även om denna person är medveten om fördelarna med Omega 3, kan det vara överväldigande att navigera genom hyllorna med olika märken och styrkor av tillskott.

Det är avgörande att göra en noggrann undersökning innan man väljer ett Omega 3-tillskott. Det kan vara till hjälp att leta efter certifikationer från oberoende tredjepartsorgan, läsa kundrecensioner och jämföra EPA- och DHA-nivåer i olika produkter.

Genom att välja ett kvalitetssäkrat Omega 3-tillskott kan individen dra nytta av de omfattande hälsofördelarna associerade med dessa essentiella fettsyror, inklusive stöd för hjärtat, hjärnan, och ledernas välbefinnande, och göra ett informerat val som bäst stödjer deras hälsa och välbefinnande.


Fem hälsofördelar med Omega 3-tillskott:

 • Hjärthälsa: Omega 3-fettsyror kan minska risken för hjärt-kärlsjukdomar genom att sänka blodtrycket, minska triglyceridnivåerna och minska risken för arytmier.
 • Antiinflammatoriska effekter: Omega 3-fettsyror har visat sig ha antiinflammatoriska egenskaper som kan hjälpa till att minska inflammation i kroppen och därmed minska risken för kroniska sjukdomar.
 • Stöd för hjärnfunktion: Regelbundet intag av omega 3 kan gynna kognitiv funktion, hjälpa till med minneskapacitet och minska risken för neurodegenerativa sjukdomar.
 • Ögonhälsa: DHA, en typ av omega 3-fettsyra, är en viktig komponent i näthinnan och kan hjälpa till att minska risken för makuladegeneration, en ledande orsak till blindhet.
 • Stöd för mental hälsa: Omega 3-tillskott har i vissa studier kopplats till en minskning av symtom på depression, ångest och andra psykiska tillstånd.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten ArcticMed Omega-3 Premium Lemon 300 ml ut.

ArcticMed Omega-3 Premium Lemon 300 ml

Med sin unika kombination av högkvalitativa fiskoljor och olivolja, kompletterad med en uppfriskande citronsmak, är ArcticMed Omega-3 Premium Lemon inte bara ett överlägset tillskott när det gäller omega-3-halten utan också en njutbar produkt att konsumera dagligen. Den extra bonusen av vitamin E, kombinerat med de många hälsofördelarna av olivolja, gör den till en stå ut produkt i kategorin omega-3-tillskott.

Mest prisvärda

Core Omega-3+

Core Omega-3+ erbjuder en stark koncentration av EPA och DHA, som är avgörande för att främja hjärtat, hjärnan och synen. Den höga kvaliteten på fiskolja, kombinerat med en attraktiv prispunkt och den tillsatta vitamin E, gör det till ett fantastiskt val för dem som letar efter högkvalitativ omega-3.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet Self Omninutrition Omega-3 FishOil ut.

Self Omninutrition Omega-3 FishOil

För dem som letar efter ett kostnadseffektivt sätt att komplettera sitt intag av omega-3, är Self Omninutrition Omega-3 FishOil ett utmärkt val. Trots sitt lägre pris ger den fortfarande en solid mängd EPA och DHA per kapsel, vilket garanterar att användarna får sina dagliga behov av dessa viktiga fettsyror. Dess kompakta kapselform gör den också bekväm att ta, oavsett om du är hemma eller på språng.

ArcticMed Omega-3 Premium Lemon 300 ml

4,5/5,0

Så här ser bäst i test produkten ArcticMed Omega-3 Premium Lemon 300 ml ut.

ArcticMed Omega-3 Premium Lemon är ett exklusivt kosttillskott framtaget för individer med särskilt höga krav på kvalitet. Den här produkten särskiljer sig genom att erbjuda en kraftfull dos av omega-3 fettsyror, där varje portion ger hela 900 mg EPA och DHA. Dessa fettsyror är kritiska för en rad fysiologiska funktioner och är särskilt rikliga i fet fisk från kalla vatten.

För att göra detta tillskott ännu mer överlägset, är ArcticMed Omega-3 Premium kombinerad med kallpressad olivolja, som innehåller omega-9 och polyfenoler, och ger ytterligare hälsofördelar. För att säkerställa en trevlig smakupplevelse, har denna flytande fiskolja smaksatts med ekologisk citronolja. Som en bonus kommer produkten i en bekväm flytande form, vilket gör det enkelt att inta genom att ta en 10 ml shot närhelst det passar under dagen.

 • Innehåll: Flytande fiskolja kombinerad med kallpressad olivolja
 • Fettsyror: 900 mg EPA och DHA per servering
 • Smak: Smaksatt med ekologisk citronolja
 • Certifiering: Friend of the Sea-certifierad
 • Dosering: 10 ml per dag

Plus:

 • Hög Omega-3 Innehåll: Med 900 mg EPA och DHA per servering, överträffar detta tillskott de rekommenderade dagliga intagen för att dra nytta av omega-3:s positiva effekter.
 • Unik Kombination: ArcticMed Omega-3 Premium erbjuder en blandning av omega-3 och omega-9, vilket ger fler hälsofördelar.
 • Behaglig Smak: Den ekologiska citronoljan ser till att produkten har en frisk och trevlig smak, vilket gör det lättare att inta dagligen.

Värt att fundera över:

 • Förvaring: När flaskan öppnats bör den förvaras i kylskåp och konsumeras inom 60 dagar. Observera att oljan kan bli oklar vid temperaturer under 5°C, men klarnar igen när den värms upp.

Core Omega-3+

4,5/5,0

Core Omega-3+ är ett fiskoljetillskott framtaget för individer som söker en högkoncentrerad källa till omega-3. Denna produkt imponerar genom att erbjuda en 60 % koncentration av omega-3, vilket är exceptionellt i jämförelse med många andra tillskott på marknaden. Varje kapsel innehåller 550 mg EPA och DHA, två avgörande fettsyror som bidrar till hjärtats, hjärnans och synens normala funktion.

Denna höga koncentration innebär att du endast behöver inta 1-2 kapslar dagligen för att säkerställa ett optimalt intag av omega-3, vilket är särskilt praktiskt för de som inte konsumerar mycket fet fisk i sin kost. Tillsatsen av vitamin E i produkten tjänar som en antioxidant för att bevara fiskoljans färskhet och motstå härskning.

 • Omega-3 Koncentration: 60% i varje kapsel
 • Fettsyror: 550 mg EPA (330 mg) och DHA (220 mg) per kapsel
 • Dosering: Endast 1-2 kapslar dagligen krävs
 • Hållbarhet: Innehåller antioxidant (Vitamin E) för att bevara färskheten
 • Certifiering: Friend of the Sea-certifierad

Plus:

 • Högkoncentrerad Omega-3: Varje kapsel innehåller 60% omega-3, vilket betyder att man behöver färre kapslar för att möta dagliga behov jämfört med andra tillskott.
 • Optimalt EPA och DHA Intag: Med 550 mg EPA och DHA per kapsel, säkerställs ditt dagliga intag av dessa viktiga fettsyror.
 • Hållbarhet och Kvalitet: Produkten är certifierad av Friend of the Sea, vilket garanterar att fiskoljan är hämtad på ett ansvarsfullt och hållbart sätt.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Det är viktigt att inte överskrida den rekommenderade doseringen av 1-2 kapslar dagligen, och dessa bör tas i samband med en måltid.

Self Omninutrition Omega-3 FishOil

4,2/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet Self Omninutrition Omega-3 FishOil ut.

Self Omninutrition Omega-3 FishOil är ett kosttillskott av hög kvalitet som riktar sig till individer oavsett ålder, kön och målsättning. Med sitt innehåll av livsnödvändiga fettsyror från fiskolja erbjuder det noterbara hälsofördelar, särskilt genom de essentiella fettsyrorna DHA och EPA.

Dessa fettsyror har visat sig vara fördelaktiga för en rad funktioner, inklusive stöd för musklerna, hjärnan och det mentala välbefinnandet. För dem som tränar intensivt eller håller en strikt kost kan ett bristande intag av dessa värdefulla fettsyror vara begränsande för deras mål. Så, att komplettera med Self Omninutrition Omega-3 FishOil kan vara avgörande för att upprätthålla en hälsosam och aktiv livsstil.

 • Fettsyror: 3 000 mg Omega-3 per portion (3 kapslar)
 • Essentiella Fettsyror: 540 mg EPA och 360 mg DHA per portion
 • Dosering: Rekommenderat 3 kapslar 1-2 gånger dagligen
 • Antal Kapslar: 120 (40 portioner)
 • Innehåll: Fiskolja, EPA, DHA, Vitamin E, Gelatinkapsel

Plus:

 • Högt innehåll av Omega-3: Med 3 000 mg Omega-3 per portion, tillhandahåller detta tillskott en generös mängd av denna viktiga fettsyra.
 • Bra balans mellan EPA och DHA: Innehåller 540 mg EPA och 360 mg DHA per portion, vilket bidrar till hjärtats, hjärnans och synens normala funktion.
 • Mångsidiga Hälsofördelar: Antiinflammatoriska effekter, ökad blodcirkulation, stöd för mental välmående och förbättring av allmänna hälsotillståndet.

Värt att fundera över:

 • Förvaring: Det är viktigt att förvara produkten torrt och utom räckhåll för barn för att säkerställa dess hållbarhet och säkerhet.

Better You Premium Omega-3

3,8/5,0

Så här ser produkten Better You Premium Omega-3 ut.

Better You Premium Omega-3 är en ren och naturlig fiskolja, särskilt utvunnen ur färsk lax. Den här fiskoljan skiljer sig genom sitt ursprung och de strikta kvalitetskontroller som säkerställer att den är fri från skadliga ämnen som tungmetaller. Ett särdrag med denna fiskolja är den naturligt rosa färgen, ett resultat av att fisken har konsumerat astaxhantin – en potent antioxidant.

Förutom en balanserad mängd av omega-3, -6 och -9, innehåller oljan också unika ämnen med patenterad effekt på att minska det onda kolesterolet, oxLDL-GP. Denna kombination av renhet, naturliga ingredienser och hälsofördelar gör BetterYou Premium Omega-3 till ett utmärkt val för dem som önskar komplettera sin kost med essentiella fettsyror.

 • Ursprung: Utvunnen ur färsk lax
 • Omega Innehåll: Omega-3 (300 mg), Omega-6 (200 mg), Omega-9 (600 mg) per portion (2 kapslar)
 • Dosering: Rekommenderat 2 kapslar dagligen med måltid
 • Antal Kapslar: 90 (45 portioner)

Plus:

 • Ren och Naturlig: Säkerställer att den är fri från skadliga ämnen som tungmetaller, vilket erbjuder en säker källa till omega fettsyror.
 • Balanserad Omega-3, -6 och -9: Med 300 mg Omega-3, 200 mg Omega-6 och 600 mg Omega-9 per portion, tillhandahåller en välbalanserad blandning av essentiella fettsyror.
 • Unika Hälsobenefits: Patenterade ämnen som minskar det onda kolesterolet, oxLDL-GP, förstärker produktens hälsofördelar.

Värt att fundera över:

 • Förvaring: Det är viktigt att förvara produkten torrt och utom räckhåll för barn för att säkerställa dess hållbarhet och säkerhet.

Weightworld Omega-3 Fiskolja 2000 mg

4,2/5,0

Så här ser produkten Weightworld Omega-3 Fiskolja 2000 mg ut.

Weightworld’s Omega-3 Fiskolja erbjuder ett högkvalitativt tillskott av omega-3-fettsyror, speciellt eikosapentaensyra (EPA) och dokosahexaensyra (DHA). Dessa fettsyror spelar en vital roll i upprätthållandet av normal hjärn- och hjärtfunktion. Med 2000 mg fiskolja per daglig dos, vilket inkluderar 660 mg EPA och 440 mg DHA, har dessa kapslar utformats för att stödja både din fysiska hälsa och ditt mentala välbefinnande.

Denna fiskolja, tillverkad av naturliga råvaror och producerad i Storbritannien enligt högsta kvalitetsstandarder, garanterar optimal biotillgänglighet. Oavsett om du är en hälsomedveten individ med ett fullspäckat schema eller någon som bara söker efter ett pålitligt omega-3-tillskott, passar dessa kapslar perfekt.

 • Omega Innehåll: Omega-3 (1100 mg), EPA (660 mg), DHA (440 mg) per portion (2 kapslar)
 • Dosering: 2 kapslar dagligen tillsammans med en måltid
 • Antal Kapslar: Totalt 240 kapslar (tillräckligt för 4 månader)
 • Tillverkning: Producerad i Storbritannien enligt högsta kvalitet och standard
 • Ingredienser: Fiskolja, kapselskal (gelatin från nötkreatur, glycerin, vatten)

Plus:

 • Hög DHA & EPA Innehåll: Med 660 mg EPA och 440 mg DHA per portion är detta tillskott utmärkt för att stödja hjärn- och hjärtfunktion.
 • Mångsidiga Hälsobenefits: Förutom kardiovaskulär och kognitiv stöd, hjälper Omega-3 även till att stödja hudens, hårets, naglarnas och ögonens välmående samt bidrar till att motverka orkeslöshet.
 • Kvalitetsgaranti: Tillverkad i Storbritannien med strikt kvalitetskontroll, ger dessa kapslar hög biotillgänglighet för maximal effekt.

Värt att fundera över:

 • Allergier & Känslighet: Innan användning bör du läsa igenom den fullständiga ingredienslistan, särskilt om du har kända allergier.

Weightworld Krillolja 1000mg

5,0/5,0

Så här ser produkten Weightworld Krillolja 1000mg ut.

Weightworlds Krillolja 1000mg är ett premiumtillskott framställt av ren och hållbar krillolja. Till skillnad från traditionell fiskolja, erbjuder krillolja från Antarktis, en av världens renaste oceaner, en överlägsen källa till Omega-3 utan de föroreningar som kan förekomma i fisk. Krillen är även unik eftersom de är längst ner i livsmedelskedjan, vilket ger dem ett skydd från kontaminering.

Varje kapsel innehåller inte bara EPA och DHA, som är viktiga för hjärnans, hjärtats och blodtryckets normala funktion, utan också astaxanthin, en kraftfull antioxidant. Denna produkt är berikad med kolin, som spelar en viktig roll i att upprätthålla hjärnhälsa och fettförbränning. Med 120 doft neutrala kapslar får du tillräckligt för två månaders regelbunden användning.

 • Hållbar krillolja från Antarktis.
 • EPA(120mg) och  DHA (54mg) Per portion.
 • Berikad med astaxanthin, en kraftfull antioxidant.

Plus:

 • Omega 3 från krillolja bidrar till att bibehålla normal hjärn- och hjärtfunktion.
 • Krillolja är naturligt rik på antioxidanter som astaxanthin, A- och B-vitaminer, vilka bidrar till att bibehålla normal hud, syn och hjärta.
 • Med 120 mg EPA och 54 mg DHA per portion, ger Weightworlds Krillolja en optimal mängd av dessa viktiga omega-3 fettsyror.

Värt att fundera över:

 • Produkten är inte avsedd för personer under 18 år.

Great Earth Omega 3 Vegan

4,0/5,0

Så här ser produkten Great Earth Omega 3 Vegan ut.

Great Earth Omega 3 Vegan är ett unikt tillskott framtaget för att erbjuda en högkvalitativ och helt vegetabilisk källa till omega 3. Denna produkt skiljer sig från traditionella omega 3-tillskott genom att den hämtar sina fettsyror från mikroalgen Schizochytrium istället för fisk. Mikroalgen är inte bara en rik källa till de viktiga omega 3-fettsyrorna DHA och EPA, utan den erbjuder också en miljövänlig och hållbar lösning då den odlas på land, vilket minimerar påverkan på haven.

Dess landbaserade odling garanterar också en produkt fri från tungmetaller och andra föroreningar, vilket ger en ren och säker källa till dessa viktiga näringsämnen. Med sina naturliga egenskaper bidrar Great Earth Omega 3 Vegan till att stödja en normal hjärt- och kärlhälsa, vilket gör det till ett utmärkt val för alla, särskilt veganer och vegetarianer.

 • Vegetabilisk omega 3 från mikroalgen Schizochytrium.
 • Hållbart producerad och odlas på land.
 • Fri från tungmetaller och andra föroreningar.
 • 150 mg DHA och 75 mg EPA per kapsel.

Plus:

 • Bjuder på en betydande mängd av omega 3-fettsyrorna med 150 mg DHA och 75 mg EPA per kapsel.
 • En miljövänlig produkt som inte påverkar haven, eftersom den kommer från landbaserade odlingar.
 • Vegansk och passar därför även dem som väljer att undvika animaliska produkter.

Värt att fundera över:

 • Följ rekommenderat dagligt intag av 1-2 kapslar per dag och överskrid inte denna dos.

Pureness Krill Omega-3

3,5/5,0

Så här ser produkten Pureness Krill Omega-3 ut.

Pureness Krill Omega-3 är ett premium omega-3-tillskott som utmärker sig för sin höga kvalitet och hållbarhet. Till skillnad från många andra omega-3 produkter på marknaden, kommer oljan i detta tillskott uteslutande från krill, vilket är känt för sina överlägsna hälsobenefits. Pureness har tagit extra steg för att garantera produktens kvalitet, där oljan endast kommer från hållbart fiske med komplett spårbarhet, vilket försäkrar en etisk konsumtion.

Två kapslar ger en daglig dos av 318 mg omega-3, varav 259 mg utgörs av de viktiga fettsyrorna EPA och DHA. Dessa fettsyror har bevisats bidra till hjärtats normala funktion och är essentiella för att kroppen ska fungera optimalt. Det rekommenderas att ta tillskottet i samband med en måltid för bästa upptag.

 • Omega-3 extraherat från högkvalitativ krill.
 • Hållbart fiske med full spårbarhet garanterar etisk konsumtion.
 • Ger totalt 259 mg av fettsyrorna EPA + DHA per daglig dos.

Plus:

 • Hög koncentration av EPA (177 mg) och DHA (82,6 mg) som bidrar till hjärtats normala funktion.
 • Kommer från hållbart och spårbart fiske, vilket säkerställer etisk och miljövänlig konsumtion.
 • Innehåller också fördelaktiga komponenter som fosfatidylkolin, kolin och astaxanthin.

Värt att fundera över:

 • Produkten innehåller kräftdjur och fiskgelatin, vilket kan vara olämpligt för vegetarianer och individer med allergier.

Pharbio Omega-3 Forte Kapsel

4,0/5,0

Så här ser produkten Pharbio Omega-3 Forte Kapsel ut.

Pharbio Omega-3 Forte är ett avancerat kosttillskott som riktar sig till dem som söker högkvalitativa omega-3-fettsyror. Varje kapsel av denna produkt innehåller en imponerande 70% koncentration av omega-3, vilket särskiljer den från många andra produkter på marknaden. De viktiga fettsyrorna EPA och DHA som finns i denna produkt är kända för sina hjärtvänliga egenskaper, med DHA som även stöder normal hjärnfunktion.

Faktum är att en enda kapsel av Pharbio Omega-3 Forte per dag motsvarar att konsumera ungefär 1,5-2 portioner fet fisk per vecka. För dem som har svårt att inkludera tillräckligt med fisk i sin kost, erbjuder denna produkt ett praktiskt alternativ. Ytterligare en viktig aspekt av denna produkt är dess engagemang för hållbarhet; fiskoljan som används är certifierad av ”Friendof the Sea”, vilket garanterar att den kommer från hållbart fiske.

 • Högkoncentrerad omega-3-kapsel med 70% omega-3-innehåll.
 • Fettsyrorna EPA (320 mg per kapsel) och DHA (240 mg per kapsel) stödjer hjärtats och hjärnans hälsa.
 • Fiskoljan är certifierad för hållbart fiske av ”Friend of the Sea”.

Plus:

 • Erbjuder en stark dos av EPA och DHA, vilka är viktiga för hjärtat och hjärnans normala funktion.
 • Praktiskt alternativ till att konsumera fet fisk; en kapsel motsvarar ca. 1,5–2 portioner fisk per vecka.
 • Engagemang för hållbarhet genom att använda fiskolja från certifierat hållbart fiske.

Värt att fundera över:

 • Det är viktigt att inte överskrida den rekommenderade dagliga dosen.

Viterna Omega-3

3,8/5,0

Så här ser produkten Viterna Omega-3 ut.

Viterna Omega-3 erbjuder en högkoncentrerad dos av omega-3 från kvalitativ fiskolja. Denna kraftfulla formula säkerställer att du enkelt kan uppfylla ditt dagliga behov av dessa viktiga fettsyror med bara några få kapslar. Omega-3-fettsyrorna är essentiella för kroppen och erbjuder en mängd hälsomässiga fördelar.

Eftersom våra kroppar inte kan producera omega-3 på egen hand är det viktigt att få i sig dessa genom kost eller tillskott. Viterna Omega-3 framhävs av sin rikhet i EPA och DHA, två av de mest välkända och studerade omega-3-fettsyrorna. Förutom den höga koncentrationen av omega-3 innehåller produkten också Vitamin E, vilket bidrar till att skydda kroppens celler från oxidativ stress.

 • Högkoncentrerad formula med omega-3.
 • Innehåller betydande mängder EPA (330 mg) och DHA (220 mg).
 • Berikad med Vitamin E för ytterligare hälsomässiga fördelar.

Plus:

 • Möjliggör enkel uppfyllnad av dagligt omega-3-behov med bara några få kapslar.
 • Rik på EPA och DHA, vilka är avgörande för många kroppsfunktioner och allmän hälsa.
 • Tillsatt Vitamin E bidrar till att skydda kroppens celler mot skador från fria radikaler.

Värt att fundera över:

 • Produkten innehåller fiskolja, vilket kan vara olämpligt för dem med fiskallergier.

SolgarCod Liver Oil

4,1/5,0

Så här ser produkten SolgarCod Liver Oil ut.

SolgarCod Liver Oil är ett noggrant framställt kosttillskott som innehåller 462 mg torskleverolja per kapsel. Denna olja tillverkas från fiskar som lever i de djupa, kalla haven, en miljö som sägs förbättra fiskoljans kvalitet. Torskleverolja är känt för att vara rikt på omega-3 fettsyror, men den har också den extra fördelen att innehålla vitamin A och D.

Omega-3 fettsyror har kopplats till hjärtats och blodkärlens hälsa samt främjandet av normal cellbildning. Vitamin A spelar en viktig roll för vår syn och upprätthållandet av våra slemhinnor. Samtidigt bidrar vitamin D till ett väl fungerande immunsystem. Eftersom både vitamin A och D är fettlösliga vitaminer, gynnas de av intag tillsammans med lite fett, vilket gör denna olja optimal för absorption när den tas med mat.

 • Innehåller 462 mg torskleverolja från djuphavsfisk per kapsel.
 • Naturligt rik på både vitamin A (375 µg) och vitamin D (3.4 µg).
 • Omega-3 fettsyror för att stödja hjärtats och blodkärlens normala funktion.

Plus:

 • Rik på omega-3 fettsyror som är viktiga för hjärt- och kärlhälsa.
 • Innehåller naturligt vitamin A som bidrar till normal syn och hälsa för slemhinnor.
 • Vitamin D-tillskott som stöder ett normalt fungerande immunsystem.

Värt att fundera över:

 • För bästa möjliga absorption, ta tillskottet i samband med en måltid som innehåller en liten mängd fett.

ElexirPharma Omega-3 Forte

4,1/5,0

Så här ser produkten ElexirPharma Omega-3 Forte ut.

ElexirPharma Omega-3 Forte är ett kraftfullt kosttillskott designat för att tillgodose ditt dagliga behov av viktiga omega-3 fettsyror, speciellt EPA och DHA. Varje kapsel av denna produkt levererar ett imponerande 70 % omega-3 fettsyror i triglyceridform, vilket är den form som lättast tas upp av kroppen. Dessa fettsyror är avgörande för hjärtats normala funktion, medan DHA även stödjer normal hjärnfunktion och syn.

Produkten hämtar sin fiskolja från anjovis, sill och makrill, fiskad från hållbara bestånd nära Sydamerikas kust. För att understryka sitt åtagande för hållbarhet är Omega-3 Forte certifierad av ”Friendof the Sea”, en organisation som värderar hållbart fiske. Utöver detta är fiskoljan berikad med rosmarinextrakt, som fungerar som ett naturligt antioxidationsmedel, vilket skyddar oljan och förlänger dess hållbarhet.

 • Rik på omega-3 fettsyror med 70% koncentration per kapsel.
 • Innehåller både EPA (300 mg) och DHA (200 mg) som främjar hjärtats normala funktion.
 • Certifierad för hållbart fiske av ”Friend of the Sea”.

Plus:

 • Hög koncentration av EPA och DHA, vilket stöder hjärtat, hjärnan och synen.
 • Endast en kapsel behövs dagligen för att uppfylla ditt behov av omega-3 fettsyror.
 • Härrör från hållbart fiskade källor, vilket säkerställer en miljövänlig produkt.
 • Vad man bör tänka på:

Värt att fundera över:

 • För att maximera absorptionen, ta tillskottet i samband med en måltid.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Omega 3:

Omega 3-fettsyror är viktiga för vår hälsa och bidrar till normal hjärt-, hjärn- och ögonfunktion. Eftersom vår kropp inte kan producera dessa fettsyror själv, är det viktigt att vi får i oss dem genom kosten eller kosttillskott. Här är några aspekter att överväga när du ska köpa Omega 3-tillskott.

1. Källa till Omega 3

 • Fiskolja: Den vanligaste källan till omega 3, särskilt EPA och DHA.
 • Alger: Ett vegetariskt alternativ som är särskilt rikt på DHA.
 • Växtbaserade oljor: Som linfröolja, chiafröolja och hampaolja är källor till ALA, som kroppen kan omvandla till EPA och DHA, men i begränsad mängd.

2. EPA och DHA-halter

 • De mest studerade och fördelaktiga omega 3-fettsyrorna är EPA och DHA. Se till att du vet hur mycket av varje som finns i ditt tillskott.

3. Färskhet

 • Oxiderad fiskolja kan vara skadlig. Kolla bäst-före-datum och förpackningens tätning.

4. Renhet och kvalitet

 • Ett bra omega 3-tillskott bör vara fritt från tungmetaller, PCB och dioxiner. Leta efter tredjepartscertifieringar eller kvalitetsstämplar som bekräftar produktens renhet.

5. Form av tillskottet

 • Omega 3 finns i kapslar, flytande olja, eller tuggbara varianter. Välj den form som passar dig bäst.

6. Smak och lukt

 • Om du väljer en flytande form, överväg om produkten har en neutral smak eller är aromatiserad för att dölja fisksmaken.

7. Blandning med andra näringsämnen

 • Vissa tillskott kombineras med vitamin D, antioxidanter som vitamin E, eller andra fördelaktiga ingredienser.

8. Förpackning

 • En mörk flaska kan skydda oljan från ljus, vilket kan förhindra oxidation.

9. Hållbarhet och ursprung

 • Föredrar du fiskolja från vildfångad fisk? Eller ett ekologiskt och hållbart alternativ? Undersök ursprunget och certifieringar.

10. Pris och dosering

 • Jämför priset per dos snarare än priset per kapsel eller flaska. En dyrare produkt kan vara mer koncentrerad och erbjuda bättre värde per dos.

11. Allergier och kostpreferenser

 • Om du är allergisk mot fisk eller skaldjur, var noga med att läsa innehållsförteckningen. Veganer och vegetarianer bör överväga algbaserade alternativ.

12. Recensioner och rekommendationer

 • Läs användarrecensioner eller be om rekommendationer från en näringsexpert eller läkare.

Vanliga frågor och svar om Omega 3


Vad är Omega-3?

Omega-3 är en grupp av fleromättade fettsyror som är viktiga för kroppens funktion. De mest kända typerna är ALA (alfalinolensyra), EPA (eikosapentaensyra) och DHA (dokosahexaensyra).


Varför behöver vi Omega-3?

Omega-3 fettsyror har visat sig bidra till normal hjärtfunktion, hjärnfunktion och syn.


Var finns Omega-3 naturligt?

Omega-3 finns i fet fisk som lax, makrill, sardiner och sill. ALA finns i växtbaserade källor som valnötter, chiafrön och linfrön.


Hur mycket Omega-3 ska jag ta dagligen?

dagligt intag kan variera beroende på land och hälsoorganisation. En bra riktlinje av intag är 250-500mg för vuxna.


Kan jag ta för mycket Omega-3?

Ja, överdriven konsumtion kan leda till biverkningar. Det är alltid bäst att hålla sig inom rekommenderade doser och rådfråga en läkare om höga doser.


Vad är skillnaden mellan fiskolja och algeolja?

Fiskolja är en vanlig källa till EPA och DHA, medan algeolja är en växtbaserad källa till DHA. Algeolja kan vara ett bra alternativ för vegetarianer och veganer.


Vad är skillnaden mellan Omega-3 och Omega-6?

Båda är fleromättade fettsyror, men de har olika funktioner och effekter i kroppen. Medan Omega-3 fettsyror generellt anses ha antiinflammatoriska egenskaper, kan för mycket Omega-6 utan balanserad Omega-3 leda till inflammation.


Kan jag ta Omega-3 under graviditet?

Omega-3, särskilt DHA, anses vara fördelaktigt under graviditet för barnets hjärn- och ögonutveckling. Det är dock viktigt att välja tillskott utan tungmetaller och att rådgöra med en läkare.


Vilka biverkningar kan Omega-3 tillskott ha?

Vissa personer kan uppleva biverkningar som halsbränna, illamående eller diarré. Höga doser kan också påverka blodkoagulering.


Hur förvarar jag mitt Omega-3 tillskott?

De flesta Omega-3 tillskott bör förvaras i ett kallt, mörkt och torrt utrymme, helst i kylskåp efter att de öppnats för att förhindra att de blir härskna.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.