I denna artikel recenserar vi och går igenom de bästa östrogenkosttillskotten på marknaden.

Bästa Östrogenkosttillskott 2023

För kvinnor som upplever hormonella obalanser, särskilt under menopausen eller i andra hormonellt känsliga skeden, kan östrogentillskott vara ett efterfrågat alternativ för att förbättra deras välbefinnande och livskvalitet. Många kvinnor kämpar med symptom såsom vallningar, humörsvängningar och andra menopausrelaterade besvär, och söker naturliga sätt att balansera sina hormonnivåer och lindra dessa symptom.

Östrogentillskott kan hjälpa till att återställa hormonbalansen hos kvinnor, lindra menopausala symptom och stödja allmän hälsa och välbefinnande. Dessa tillskott är särskilt användbara för kvinnor i övergångsåldern, de som har genomgått hysterektomi eller har andra tillstånd som påverkar deras östrogennivåer. Navigera genom övergångsåldern med större komfort och balans. Utforska våra omfattande recensioner av östrogentillskott för att hitta ett som passar dina individuella behov och förbättrar din livskvalitet.

5 hälsofördelar med Östrogen:

 • Reproduktiv hälsa: Östrogen är avgörande för den kvinnliga reproduktiva processen, inklusive menstruationscykeln, ägglossningen och under graviditet. Det stödjer även hälsan i reproduktiva organ som äggstockarna, livmodern och brösten.
 • Benhälsa: Östrogen hjälper till att upprätthålla benstyrka genom att stimulera bildningen av benvävnad och minska dess nedbrytning. Detta är särskilt viktigt efter menopausen, då låga östrogennivåer kan öka risken för osteoporos.
 • Hudens och hårets hälsa: Östrogen bidrar till att hålla huden fuktig och elastisk och påverkar också hårets tillväxtcykel. Det kan bidra till att förbättra hudens och hårets allmänna tillstånd och utseende.
 • Hjärt- och kärlhälsa: Östrogen har en positiv inverkan på hjärt-kärlsystemet. Det bidrar till att upprätthålla flexibiliteten i blodkärlen, vilket underlättar blodflödet och kan sänka risken för åderförkalkning.
 • Psykologiskt välbefinnande: Östrogen kan påverka hjärnans funktion och är kopplat till humörreglering. Balanserade nivåer av östrogen kan bidra till att förbättra humöret och minska risken för depression, särskilt under övergångsåldern och efter menopausen.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test östrogenkosttillskottet Femarelle Recharge ut.

Femarelle Recharge

Femarelle Recharge tar hem titeln som ”Bäst i test” tack vare dess omfattande sammansättning av ingredienser som är avsedda att hjälpa kvinnor under klimakteriet. Med dess unika formula står det ut som en produkt av hög kvalitet, speciellt utformad för att ge lindring från klimakteriebesvär och samtidigt stärka benhälsan.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda östrogrenkosttillskottet Better You Balans Kvinna ut.

Better You Balans Kvinna

Better You Balans Kvinna erbjuder en optimal blandning av vitaminer, mineraler och örter som är kritiska för kvinnor i klimakteriet. Det som gör den mest prisvärd är inte bara dess effektiva sammansättning utan också dess rimliga pris i förhållande till den kvalitet och mängd ingredienser den erbjuder. Detta gör att den blir ett ypperligt val för de som söker ett högkvalitativt kosttillskott utan att bryta banken.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet Healthwell Bidrottninggele ut.

Healthwell Bidrottninggele

För de som letar efter ett effektivt men plånboksvänligt alternativ är Healthwell Bidrottninggele det självklara valet. Bidrottninggele är känt för sina många hälsofördelar, inklusive dess förmåga att stödja hormonbalansen och energinivåerna hos kvinnor. Med sitt överkomliga pris, ger Healthwell Bidrottninggele ett fantastiskt värde för pengarna utan att kompromissa med kvaliteten.

Balans Plus

4,2/5,0

Så här ser östrogentillskottet Balans Plus ut.

Balans Plus är ett svensktillverkat kosttillskott, särskilt designat för kvinnor i övergångsåldern. Denna produkt fokuserar på att ge kvinnor den extra balans de behöver genom att kombinera kraften av naturliga pollenextrakt med viktiga D- och B-vitaminer. Varje tablett innehåller en sammansättning av dessa aktiva ingredienser som syftar till att stödja kroppens naturliga processer under denna betydelsefulla livsfas.

En av de framträdande ingredienserna, rödklöver, är känd för sina hälsobefrämjande egenskaper, särskilt för kvinnor i övergångsåldern. Dessutom ger B-vitaminerna en ökning av energi och bidrar till att reducera trötthet. Vitamin D är särskilt viktigt för att upprätthålla en hälsosam benstomme, vilket blir allt viktigare när kvinnor går in i klimakteriet.

 • Tillverkare: Svensktillverkad produkt
 • Huvudingredienser: Pollenextrakt, Rödklöver, D- och B-vitaminer
 • Dosering: 2 tabletter dagligen i de första två månaderna, sedan 1 tablett dagligen
 • Innehåll: 120 tabletter per förpackning

Plus:

 • Rik på naturliga ingredienser, såsom pollenextrakt, som har visat sig vara effektiva för kvinnor i övergångsåldern.
 • Kombination av B-vitaminer för att öka energinivåerna och minska känslor av trötthet.
 • Vitamin D som bidrar till att bibehålla en normal benstomme.

Värt att fundera över:

 • Produkten innehåller pollenextrakt, vilket inte rekommenderas till individer som är mycket känsliga eller allergiska mot pollen.
 • Även om kosttillskott kan erbjuda många fördelar, bör de inte användas som en ersättning för en varierad kost. Det är essentiellt att bibehålla en balanserad diet och en hälsosam livsstil.
 • Förvaras på en plats som är oåtkomlig för barn för att garantera säkerhet.

Healthwell Bidrottninggele

4,5/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet Healthwell Bidrottninggele ut.

Healthwell Bidrottninggele, även känt som Royal Jelly, är ett kosttillskott av högsta kvalitet som är rikt på 10-HDA, en bioaktiv förening som finns naturligt i bidrottninggele och är en av dess mest aktiva ingredienser. Bidrottninggelé produceras av bin för att mata sin bidrottning, vilket ger henne en livslängd på upp till sex år, till skillnad från de sex veckor som ett genomsnittligt bi lever.

Denna fantastiska substans är naturligt rik på kollagen, mineraler och flera B-vitaminer. Healthwell har skapat ett tillskott som tar tillvara på dessa egenskaper, vilket är särskilt fördelaktigt för huden, håret och naglarna. Med gelatinfria kapslar och en dosering av 1-2 kapslar dagligen mellan måltider kan användare dra nytta av detta naturliga och näringsrika kosttillskott.

 • Tillverkare: Healthwell
 • Huvudingredienser: Bidrottninggeléextrakt (4 % 10-HDA)
 • Dosering: 1-2 kapslar dagligen mellan måltider
 • Innehåll: 30 kapslar per förpackning

Plus:

 • Naturligt rik på kollagen, vilket bidrar till kvaliteten på hud, hår, naglar, leder och brosk.
 • Innehåller en mängd nyttiga näringsämnen, inklusive 18 olika enzymer, 19 aminosyror, och flera vitaminer.
 • En av de främsta naturliga källorna till pantotensyra (B5) som är gynnsam för hud, hår och naglar.

Värt att fundera över:

 • Kosttillskott bör inte användas som en ersättning för en varierad kost.
 • Individer som har astma eller är allergiska mot biprodukter eller pollen bör iaktta försiktighet när de använder produkten.
 • Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och oåtkomligt för små barn. Den rekommenderade doseringen bör inte överskridas.
 • Återvinn förpackningen som plastförpackning efter användning.

Femarelle Recharge

4,5/5,0

Så här ser bäst i test östrogenkosttillskottet Femarelle Recharge ut.

Femarelle Recharge är ett unikt kosttillskott särskilt framtaget för den mogna kvinnan som går igenom klimakteriet. Denna period i en kvinnas liv kan ofta medföra besvär som oregelbundna menstruationer, sömnproblem och värmevallningar. För att lindra dessa besvär och hjälpa till att återfå balansen i vardagen innehåller Femarelle Recharge en särskild kombination av ingredienser.

Det patenterade sojaextraktet DT56a spelar en central roll i produkten tillsammans med linfrö och vitamin B6. Vitamin B6 är känt för att ha en positiv inverkan på flera kroppsfunktioner, inklusive regleringen av hormonaktiviteten, energiomsättningen, samt att bidra till att minska trötthet och utmattning. Allt detta verkar tillsammans för att ge stöd till kvinnor genom klimakteriets utmaningar.

 • Tillverkare: Femarelle
 • Huvudingredienser: Patenterat sojaextrakt (DT56a), linfrö, vitamin B6
 • Dosering: 1 kapsel två gånger dagligen (morgon och kväll)
 • Innehåll: 56 kapslar per förpackning

Plus:

 • Framtagen speciellt för att stödja den mogna kvinnan genom klimakteriet.
 • Innehåller patenterat sojaextrakt DT56a som hjälper till att reglera hormonaktiviteten.
 • Vitamin B6 bidrar till att minska trötthet och utmattning och stöder normal psykologisk funktion.

Värt att fundera över:

 • Kosttillskottet bör inte ses som en ersättning för en varierad kost eller en hälsosam livsstil.
 • Produkten bör förvaras torrt, svalt och borta från barns räckhåll.
 • Den rekommenderade doseringen får inte överskridas.
 • Är avsett för friska personer över 18 år. Individer som är gravida, ammar, lider av medicinska tillstånd, eller tar mediciner bör rådfråga en läkare innan användning.

Better You Balans Kvinna

4,3/5,0

Så här ser den mest prisvärda östrogrenkosttillskottet Better You Balans Kvinna ut.

Better You Balans Kvinna är ett tillskott som specifikt utformats för den moderna kvinnan som går igenom övergångsåldern. Den innefattar en rik blandning av noggrant utvalda ingredienser, inklusive viktiga vitaminer, mineraler och extrakt. Denna produkt betonar balans, både mentalt och fysiskt, och erbjuder därför bland annat D-vitamin för att bibehålla normal muskelfunktion och benhälsa, samt magnesium som stöder psykologisk funktion.

Macapulvret, rikt på viktiga mineraler som zink, selen, järn och kalium, är särskilt framtaget för att ge fördelar under övergångsåldern. Ytterligare komponenter som rå kakao, bidrottninggelé, gurkmejaextrakt, broccoliextrakt och resveratrol, samt den uppmärksammade jättenattljusoljan, ger ytterligare fördelar för kvinnors välbefinnande under denna speciella tid i livet.

 • Tillverkare: Better You
 • Huvudingredienser: D-vitamin, Magnesium, Macapulver, Rå Kakao, Bidrottninggelé, Jättenattljusolja, Broccoliextrakt, Resveratrol
 • Dosering: 2 kapslar dagligen i samband med måltid
 • Innehåll: 60 kapslar per förpackning

Plus:

 • Särskilt utformad för att stödja kvinnor genom övergångsåldern.
 • Innehåller en välbalanserad kombination av vitaminer, mineraler och extrakt för optimalt välbefinnande.
 • Magnesium bidrar till normal psykologisk funktion, medan D-vitamin stöder en sund muskel- och benfunktion.

Värt att fundera över:

 • Produkten bör inte ses som en ersättning för en varierad och balanserad kost.
 • Den rekommenderade doseringen ska inte överskridas.
 • Inte lämplig för gravida, ammande eller personer under medicinering.
 • Förvaring bör vara torr, sval och borta från barns räckhåll.

Menocare

3,7/5,0

Så här ser östrogenkosttillskottet Menocare ut.

Med övergången till klimakteriet kan kvinnor uppleva olika besvär och söker ofta naturliga metoder för att lindra dessa symtom. Menocare – För Klimakteriet har särskilt utformats för att stödja och hjälpa kvinnor under denna övergångsperiod. Formulan baseras på en blandning av naturliga ingredienser som alla har traditionella eller vetenskapligt bevisade fördelar för kroppen under denna tid. Maca-extrakt stödjer hormonbalansen, lindrar värmevallningar, nattliga svettningar och förbättrar både humör och energinivåer.

Mjölktistel ger stöd för leverfunktionen och hjälper till med avgiftning. Salviaextrakt lindrar klimakteriebesvär, främjar viktminskning och stödjer remineraliseringen av benstrukturen. Rödklöver hjälper till att mildra symptomen på klimakteriet, som värmevallningar och svettningar. Med ytterligare vitaminer som B6, B9 och B12 för att stödja nervsystemet, minska trötthet och förbättra humöret, erbjuder Menocare en heltäckande lösning för kvinnor under och efter klimakteriet.

 • Lämplig för kvinnor under och efter klimakteriet.
 • Baserat på en blandning av naturliga ingredienser som Maca-extrakt, Mjölktistel, Salviaextrakt och Rödklöver.
 • Berikat med vitaminer som B6, B9 och B12.
 • Lindrar klimakteriebesvär, stödjer hormonell balans och energinivåer.
 • 60 kapslar per förpackning, två kapslar rekommenderas dagligen.

Plus:

 • Mångsidig formula som stödjer flera aspekter av kvinnors hälsa under klimakteriet, från hormonbalans till energinivåer.
 • Innehåller kraftfulla naturliga ingredienser med vetenskapliga bevis för att lindra klimakteriebesvär.
 • Lämplig för veganer och erbjuder en månads tillförsel per förpackning.

Värt att fundera över:

 • Innan intag, speciellt om man redan tar hormonreglerande medicin, bör man rådgöra med läkare.
 • Detta är ett kosttillskott och är inte menat att ersätta en balanserad kost och hälsosam livsstil.
 • Rekommenderat dagligt intag bör ej överskridas och det rekommenderas ej för gravida & ammande.

Elexir Pharma WoHo!

4,1/5,0

Så här ser östrogenkosttillskottet Elexir Pharma WoHo! ut.

Elexir Pharma WoHo! är ett noggrant sammansatt kosttillskott som är avsett att skapa en hormonell balans specifikt för kvinnor. Detta kosttillskott är utformat för att stödja kvinnans välbefinnande under menstruation och reglera hormonell aktivitet, samt balansera humöret. Det främsta ingredienserna är salvia, som stöder kvinnans hormonella balans, och jamsrot, som bidrar till ett lugnt och balanserat klimakterium.

Dessutom innehåller Elexir Pharma WoHo! Vitamin B6, vilket är känt för att reglera den hormonella aktiviteten, samt minska trötthet och utmattning. Gurkörtsolja i produkten ger fleromättade fettsyror och GLA, vilka båda är viktiga för kroppens övergripande hälsa. Med sin kombination av naturliga extrakt och vitaminer ger detta tillskott en omfattande lösning för att stödja kvinnans välbefinnande.

 • Formulerad för att skapa hormonell balans och välbefinnande under menstruation.
 • Innehåller salvia och jamsrot för hormonellt stöd och balanserat humör.
 • Berikat med Vitamin B6 för att reglera hormonell aktivitet och minska trötthet.

Plus:

 • Specifikt utformad för att stödja kvinnans hormonella balans och välbefinnande.
 • Kombinerar flera naturliga ingredienser för en omfattande lösning.
 • Flexibel doseringsförslag, med möjlighet att anpassa doseringen efter individuella behov.

Värt att fundera över:

 • Bör tas i samband med måltid för bästa resultat.
 • Denna produkt innehåller fiskgelatin, vilket kan vara av intresse för vegetarianer och veganer.
 • För personer med sojaallergier: Produkten innehåller lecitin från GMO-fri soja.

Hjärtats Multivitamin Kvinna 60+

4,0/5,0

Så här ser östrogenkosttillskottet Hjärtats Multivitamin Kvinna 60+ ut.

Hjärtats Multivitamin Kvinna 60+ är ett omfattande kosttillskott framtaget särskilt för kvinnor över 60 år. Produkten är rik på flera väsentliga vitaminer och mineraler som är anpassade för att möta behoven hos denna specifika demografiska grupp. En av dess framstående ingredienser är Betakaroten, som i forskningsstudier har bevisat att ha en högre biotillgänglighet än andra karotenoider; den omvandlas lättare till vitamin A i kroppen.

Tabletterna har formulerats enligt rekommendationerna från Livsmedelsverket och NNR (Nordiska näringsrekommendationerna), vilket garanterar en balanserad och säker dos. Med 100 tabletter per förpackning kan användarna räkna med en konsekvent tillförsel av viktiga näringsämnen för att stödja deras övergripande välbefinnande.

 • Specifikt formulerad för kvinnor över 60 år.
 • Innehåller Betakaroten för ökad biotillgänglighet av vitamin A.
 • Anpassad dos enligt Livsmedelsverket och NNR.

Plus:

 • Allsidig komposition av vitaminer och mineraler för totalt hälsostöd.
 • Bevisad högre biotillgänglighet av Betakaroten jämfört med andra karotenoider.
 • Bekväm dosering med endast en tablett per dag.

Värt att fundera över:

 • Ta tabletten i samband med måltid för bästa upptag.
 • Innehåller kolekalciferol (Vitamin D) från fårull och shellack från lacksköldlus, vilket kan vara av intresse för vegetarianer och veganer.
 • Rekommenderas inte för ammande och gravida kvinnor; det är alltid bäst att konsultera med en läkare eller barnmorska innan man börjar med något kosttillskott.
 • Kosttillskott bör inte ses som en ersättning för en balanserad kost eller en hälsosam livsstil.

New Nordic Meno Joy

3,5/5,0

Så här ser östrogenkosttillskottet New Nordic Meno Joy ut.

New Nordic Meno Joy är ett noggrant utformat kosttillskott särskilt avsett för kvinnor i klimakteriet. Denna produkt kombinerar styrkan av naturliga örtextrakt med viktiga vitaminer och mineraler. Bland dessa örter finns rödklöver, humle och damiana, som traditionellt använts för att stödja kvinnors välbefinnande under denna livsfas.

Vitamin B6 i tabletten spelar en avgörande roll i hormonregleringen, medan en blandning av B-vitaminer och magnesium arbetar tillsammans för att stödja nervsystemets funktion, minska trötthet och utmattning. D-vitamininnehållet garanterar optimalt upptag av kalcium och fosfor, vilket är särskilt viktigt under klimakteriet. Tillverkad med stolthet i Sverige, speglar denna produkt New Nordics hängivenhet till kvalitet och naturlig hälsa.

 • Speciellt framtagen för kvinnor i klimakteriet.
 • Kombinerar örtextrakt som rödklöver, humle och damiana med essentiella vitaminer och mineraler.
 • Tillverkad i Sverige.

Plus:

 • Innehåller en balanserad blandning av ingredienser för att stödja kvinnors välbefinnande under klimakteriet.
 • B-vitaminerna och magnesium hjälper till att minska trötthet och utmattning samt stödjer nervsystemets funktion.
 • Formulerad med D-vitamin för att säkerställa optimalt upptag av kalcium och fosfor.

Värt att fundera över:

 • Rekommenderad dosering är 2 tabletter dagligen, vilket bör tas i samband med en måltid för bästa upptag.
 • Som alltid vid intag av kosttillskott bör man konsultera en läkare om man är osäker på om produkten är lämplig för ens specifika behov.
 • Kosttillskott bör inte ersätta en varierad och balanserad kost och en hälsosam livsstil.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Östrogen-tillskott:

När klimakteriet börjar kan många kvinnor uppleva en rad symtom på grund av en minskning av östrogenproduktionen. För vissa kan kosttillskott som är östrogenfrämjande vara ett sätt att lindra dessa symtom. Men innan du bestämmer dig för ett tillskott är det viktigt att veta vad du bör tänka på. Här kommer en guide för att hjälpa dig att göra ett informerat val.

 • Förstå ditt behov: Innan du börjar leta, förstå varför du överväger ett östrogenfrämjande tillskott. Vill du lindra specifika klimakteriesymtom? Eller kanske stärka dina ben? Olika tillskott har olika fokus, så det är viktigt att känna till ditt behov.
 • Naturliga ingredienser: Många kvinnor söker naturliga alternativ till traditionell hormonersättningsbehandling. Ingredienser som rödklöver, soja och linfrön innehåller naturliga fytoöstrogener, vilka kan ha östrogenliknande effekter i kroppen.
 • Kvalitetsgaranti: Leta efter produkter från pålitliga märken som har goda kundrecensioner och är kända för att producera högkvalitativa kosttillskott.
 • Innehållsförteckning: Läs noga genom ingredienslistan. Om det finns ingredienser som du inte känner igen, gör lite forskning för att förstå deras funktion och eventuella biverkningar.
 • Undvik tillsatser: Välj tillskott som är fria från konstgjorda färgämnen, smakämnen, sötningsmedel och konserveringsmedel.
 • Dosering: Var medveten om rekommenderad dosering och hur länge du bör ta tillskottet. Överdriven konsumtion kan leda till biverkningar.
 • Interaktion med andra mediciner: Om du redan tar mediciner, särskilt hormonbaserade, bör du rådfråga en läkare innan du börjar med ett nytt tillskott.
 • Biverkningar: Även naturliga tillskott kan orsaka biverkningar. Om du märker några oönskade effekter, avbryt användningen och konsultera en läkare.
 • Pris och värde: Se till att jämföra priser, men kom ihåg att billigare inte alltid är bättre. Ibland kan ett högre pris spegla högre kvalitet eller en bättre kombination av ingredienser.
 • Konsultera en expert: Innan du tar ett beslut, överväg att rådfråga en näringsexpert, naturläkare eller gynekolog. De kan ge råd baserat på dina individuella behov och hälsostatus.

Vanliga frågor och svar om Östrogen-tillskott


Vad är östrogen?

Östrogen är ett könshormon som produceras i äggstockarna hos kvinnor. Det är ett viktigt hormon för kvinnlig reproduktion, men det spelar också en roll i andra funktioner i kroppen, såsom skeletthälsa, hjärthälsa och humör.


Hur fungerar östrogen?

Östrogen binder till receptorer i cellerna i kroppen. Detta leder till en rad olika effekter, beroende på vilken typ av cell som påverkas.


Vad är de olika typerna av östrogen?

Det finns två huvudtyper av östrogen: östradiol och östron. Östradiol är den mest potenta typen av östrogen. Det produceras i äggstockarna och är viktigt för kvinnlig reproduktion. Östron produceras i binjurarna och levern och är mindre potent än östradiol.


Vad är östrogenbrist?

Östrogenbrist uppstår när produktionen av östrogen minskar eller upphör. Detta kan ske naturligt under klimakteriet, men det kan också orsakas av vissa medicinska tillstånd, såsom bröstcancer eller äggstockscancer.


Vilka är symtomen på östrogenbrist?

Symtomen på östrogenbrist kan variera från kvinna till kvinna. Vanliga symtom inkluderar:

 • Värmevallningar
 • Svettningar
 • Sömnproblem
 • Humörsvängningar
 • Trötthet
 • Vaginal torrhet
 • Blåsproblem
 • Benskörhet

Hur behandlas östrogenbrist?

Behandlingen av östrogenbrist beror på orsaken till bristen. Om bristen är naturlig kan den behandlas med östrogenbehandling. Östrogenbehandling kan ges som tabletter, plåster, nässpray eller vaginalring.


Är östrogenbehandling säkert?

Östrogenbehandling är generellt sett säkert för de flesta kvinnor. Det finns dock vissa risker, såsom ökad risk för bröstcancer och blodproppar.


Vilka är de naturliga källorna till östrogen?

Det finns vissa naturliga källor till östrogen, såsom sojabönor, linser och baljväxter. Dessa livsmedel innehåller fytoöstrogener, som är växtämnen som liknar östrogen.


Vilka är riskerna med för höga östrogennivåer?

För höga östrogennivåer kan öka risken för vissa hälsoproblem, såsom bröstcancer, livmodercancer och äggstockscancer.


Hur kan jag minska min risk för östrogenbrist?

Det finns vissa saker du kan göra för att minska din risk för östrogenbrist, såsom:

 • Ät en hälsosam kost som är rik på fullkorn, frukt, grönsaker och magert protein.
 • Få regelbunden motion.
 • Sluta röka.
 • Undvik övervikt.


Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.