I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa proteinbarsen på marknaden.

Bästa Proteinbars 2023

I dagens hektiska värld, där tid ofta är en bristvara, letar många efter snabba och effektiva sätt att få i sig näring, särskilt efter ett träningspass eller som ett mellanmål under dagen.


Trots behovet av snabba måltidslösningar vill folk inte kompromissa med kvaliteten på den näring de får. Många snabbmål eller snacks saknar ofta protein, som är avgörande för muskelreparation och tillväxt.


Till exempel, arbetar man heltid, tränar regelbundet och är alltid på språng. Då behövs något som kan ge en snabb proteinkick efter gymmet, som är bekväm att bära och smakar gott.


Detta är exakt varför proteinbars har blivit en stapelvara för många. De är kompakta, packade med protein, och finns i en mängd olika smaker. Oavsett om du är ute efter att bygga muskler, gå ner i vikt eller bara behöver något att stilla hungern mellan måltiderna, finns det en proteinbar som passar dina behov.


Med rätt proteinbar i handen kan du hålla din näring på rätt spår, oavsett hur upptagen din dag kan vara. De erbjuder en perfekt balans mellan bekvämlighet och kvalitet, vilket gör att du kan hålla dig laddad och redo för vad som helst.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten Core Protein Bar 2.0 ut.

Core Protein Bar 2.0

Core Protein Bar 2.0 är en överlägsen proteinbar på marknaden som inte bara levererar i smak men också i näringsinnehåll. Med sina 20g protein per bar och dess läckra smaker, uppfyller den kraven för en kvalitetsproteinbar. Dessutom, med en kombination av både mjölkprotein och kollagenhydrolysat, garanterar den optimal muskelåterhämtning och tillväxt. Dess kompromisslösa kvalitet och innovativa smaker som Choco Brownie och Strawberry White Chocolate gör den till den bästa proteinbaren i test.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten FAST ROX Protein Bar 55 g ut.

FAST ROX Protein Bar 55 g

FAST ROX Protein Bar erbjuder en imponerande balans mellan pris, smak och näringsvärde. Med 55g per bar och en attraktiv prispunkt, ger den konsumenten ett utmärkt värde för pengarna. Även om den inte kanske når upp till de högsta proteinhalterna jämfört med andra bars på marknaden, levererar den ändå en gedigen mängd protein, vilket gör den till ett prisvärt alternativ för den medvetna konsumenten som vill ha både kvalitet och värde.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet Pändy Protein Bar 35 g ut.

Pändy Protein Bar 35 g

För de som är ute efter ett budgetvänligt alternativ utan att offra för mycket när det kommer till näringsinnehåll och smak, är Pändy Protein Bar det bästa valet. Med 35g per bar, erbjuder den en tillräcklig mängd protein för den genomsnittliga individen. Trots sitt lägre pris, kompromissar den inte på smak eller kvalitet, vilket gör den till det bästa budgetvalet på marknaden.

Core Protein Bar 2.0

4,4/5,0

Så här ser bäst i test produkten Core Protein Bar 2.0 ut.

Core Protein Bar 2.0 markerar en förbättrad version av den redan populära Core Protein Bar. Trots att den kommer med förbättrade näringsfakta, inklusive en högre proteinhalt och en reducerad sockerhalt, har den bibehållit en utsökt smak och behaglig konsistens som man kan förvänta sig av en toppkvalitets proteinbar.

Denna glutenfria bar är inte bara perfekt för de som följer en glutenfri kost, utan även för alla som letar efter ett högkvalitativt, smakrikt proteinintag. Med vassle som huvudsaklig proteinkälla, förser den dig med alla de essentiella aminosyrorna som behövs för muskelåterhämtning och uppbyggnad. Den kommer i flera lockande smaker, vilket gör den till det perfekta valet för mellanmål, post-träningsåterhämtning eller när som helst du behöver ett proteinrikt tillskott.

 • Tillverkare: Core
 • Huvudsakligt proteinmaterial: Vassle
 • Särskilda funktioner: Glutenfri, Låg sockerhalt

Plus:

 • Variabel användning: Perfekt för mellanmål, efter träning, eller när du är på språng.
 • Naturligt och säkert: Fri från gluten och låg i socker, vilket gör den lämplig för dem med vissa kostrestriktioner.
 • Hög proteinhalt: Med 34% protein ger den dig en avsevärd mängd av ditt dagliga proteinbehov. 17 gram protein per bar.

Värt att fundera över:

 • För bästa hållbarhet, förvara baren på en torr och sval plats, borta från direkt solljus.

FAST ROX Protein Bar 55 g

4,3/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten FAST ROX Protein Bar 55 g ut.

FAST ROX Protein Bar är en lyxig och krispig proteinbar, speciellt framtagen för att erbjuda ett hälsosamt alternativ till traditionellt godis, utan att kompromissa med smaken. Denna proteinbar innehåller inget tillsatt socker, vilket gör den till ett utmärkt val som ett mellanmål eller när du är sugen på något sötare, men vill undvika onödigt socker.

Varje bar levererar cirka 20 gram protein, vilket stöder muskelåterhämtning och tillväxt. Dess smidiga format gör den lätt att ta med på språng, oavsett om du är på väg till gymmet, jobbet, eller bara behöver en snabb energiboost under dagen. Den luftiga och krispiga konsistensen, kombinerad med dess rika smak, kommer garanterat att tillfredsställa dina smaklökar.

 • Tillverkare: FAST Sport Nutrition
 • Huvudsakligt proteinmaterial: Mjölkprotein, Sojaprotein
 • Särskilda funktioner: Inget tillsatt socker, Krispig konsistens

Plus:

 • Hög proteinhalt: Med cirka 20 gram protein per bar, är det en utmärkt källa för dagligt proteinintag.
 • Inget tillsatt socker: Ett hälsosammare alternativ för de som är medvetna om sitt sockerintag.
 • Smidigt och bekvämt: Lätt att ta med och äta på språng, vilket gör den till det perfekta mellanmålet.

Värt att fundera över:

 • Personer med allergier bör vara medvetna om att baren innehåller soja och mjölk och kan även innehålla spår av ägg, nötter och jordnötter.

Pändy Protein Bar 35 g

4,3/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet Pändy Protein Bar 35 g ut.

Pändy Protein Bar är ett läckert tillskott från Pändy Proteins sortiment, speciellt skapat för de som söker ett smakrikt men nyttigt mellanmål. Denna bar är inte bara proteinrik utan även imponerande låg på socker, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för de som önskar ett nyttigare alternativ till traditionell choklad. Även om den endast väger 35 gram, lyckas baren erbjuda en mjuk och krämig konsistens, som kompletteras av en imponerande 33-35% proteinhalt.

Dessutom innehåller varje bar mindre än 2 gram socker, vilket gör den till ett hälsosamt snack. Pändy Protein Bar finns i flera läckra smaker och är perfekt som mellanmål, vare sig det är före eller efter träningen, eller helt enkelt när du behöver stilla ditt sötsug under dagen. Om du letar efter en proteinbar som inte bara är näringsrik utan också smakrik, är Pändy Protein Bar ett utmärkt val.

 • Tillverkare: Pändy Proteins
 • Huvudsakligt proteinmaterial: ?????
 • Särskilda funktioner: Mjuk och krämig konsistens, Låg sockerhalt, Hög proteinhalt

Plus:

 • Hög proteinhalt: Med en proteinhalt på 33-35%, stöder baren muskelåterhämtning och tillväxt.
 • Lågt sockerinnehåll: Innehåller mindre än 2 gram socker per bar, vilket gör den till ett nyttigt alternativ till traditionella snacks.
 • Flera smakalternativ: Erbjuder ett urval av goda smaker, vilket ger variation och tillfredsställer olika smakpreferenser.

Värt att fundera över:

 • Baren har en liten storlek på endast 35 gram, så de som söker ett mer mättande mellanmål kan behöva mer än en bar.

Star Nutrition Protein Bar 55g

4,2/5,0

Så här ser produkten Star Nutrition Protein Bar 55g ut.

Star Nutrition introducerar en ljuvlig proteinbar som är fylld med hela 20 gram högkvalitativt protein och en njutbar smak av Cookies & Cream. Bortsett från det imponerande proteininnehållet är denna bar designad för att erbjuda ett sunt mellanmål med en betydligt lägre sockerhalt, samtidigt som den är helt fri från gluten. Den representerar en kombination av nyttighet och njutning, vilket gör den till ett idealiskt mellanmål för alla som uppskattar härlig vardagslyx.

Varje bit av denna bar levererar essentiella aminosyror för muskeluppbyggnad och återhämtning. Tack vare dess smidiga format kan du enkelt ta med den på språng och äta den närhelst du behöver ett proteinrikt mellanmål. Oavsett om du befinner dig mitt i ett hektiskt arbetsdagschema eller bara vill återhämta dig efter ett träningspass, är Star Nutrition Protein Bar alltid redo att ge dig den nödvändiga näringsboosten.

 • Tillverkare: Star Nutrition
 • Huvudsakligt proteinmaterial: Mjölkprotein
 • Särskilda funktioner: Glutenfri, lågt sockerinnehåll, 20g protein per bar

Plus:

 • Högt Proteininnehåll: Varje bar levererar 20 gram mjölkprotein, vilket stödjer muskeluppbyggnad och återhämtning.
 • Sockermedveten Design: Baren är skapad med en låg sockerhalt, vilket gör den till ett sundare mellanmål jämfört med många andra bars på marknaden.
 • Flexibilitet: Tack vare dess smidiga format kan du ta med den var som helst och njuta av den när du behöver en snabb energikälla.

Värt att fundera över:

 • Baren innehåller polyoler (sockeralkoholer) och överdriven konsumtion kan leda till en laxerande effekt.

NJIE ProPud Proteinbar 55 g

3,9/5,0

Så här ser produkten NJIE ProPud Proteinbar 55 g ut.

NJIE introducerar ProPud Protein Bars, som särskilt utformats för den aktiva individen som letar efter ett hälsosamt och proteinrikt alternativ till vanliga mellanmål. Med upp till 21 gram protein per bar och helt fri från tillsatt socker, kombinerar dessa bars näring med njutning. Baren finns tillgänglig i en rad spännande och läckra smaker som Crunchy Popcorn, Cookie Dough, HazelnutCaramel och många fler.

Dessutom belyser NJIE sin omsorg för hälsa genom att undvika tillsatt socker i samtliga smaker och att flera av smakerna är fria från palmolja. Den smidiga storleken på 55 g gör den till den perfekta följeslagaren under dagen, oavsett om du behöver fylla på med energi efter ett intensivt träningspass eller bara letar efter något gott att mumsa på.

 • Tillverkare: NJIE
 • Huvudsakligt proteinmaterial: Mjölkprotein
 • Särskilda funktioner: Upp till 21g protein, Utan tillsatt socker, Mångfald av smaker, Flera varianter utan palmolja

Plus:

 • Hög proteinhalt: Med upp till 21g protein per bar ger NJIE ProPud dig en rejäl proteinboost när du behöver det som mest.
 • Brett smakutbud: Från Crunchy Popcorn till Hazelnut Caramel, finns det en NJIE ProPud smak för alla smaklökar.
 • Hälsomedvetet val: Ingen tillsatt socker och flera smaker utan palmolja betyder att du kan njuta av din bar med ett lugnt sinne.

Värt att fundera över:

 • Denna bar innehåller sötningsmedel, vilket kan påverka känsliga individer.

Helt Ärligt Bra Bränsle Energibar

4,0/5,0

När det kommer till att välja en energibar vill många av oss ha något som är både näringsrikt och gott. Med Helt Ärligt Bra Bränsle Energibar får du exakt det – en bar fylld med naturlig energi. Denna hälsosamma bar får sitt protein från svenska ägg, kombinerat med glutenfria havregryn. Blåbär och honung adderar naturlig sötma och en rad andra fördelaktiga egenskaper.

Ett särskilt kännetecken för denna produkt är dess godkännande av nutritionsteamet från Svenska Olympiska Kommittén, vilket garanterar dess höga kvalitet. Den här baren är utmärkt för dem som vill ha ett nyttigt alternativ att snabbt fylla på energin, oavsett om det är i samband med träning eller bara som ett mellanmål under dagen.

 • Tillverkare: Helt Ärligt
 • Huvudsakligt proteinmaterial: Protein från svenska ägg
 • Särskilda funktioner: Glutenfri, Naturligt sötat, Godkänd av Svenska Olympiska Kommittén

Plus:

 • Naturliga ingredienser: Baren är fylld med näringsrika och naturliga ingredienser som svenska ägg, glutenfria havregryn, blåbär och honung.
 • Bred användning: Perfekt som ett energirikt mellanmål, både före och efter träning eller när du bara känner för ett snabbt men hälsosamt mellanmål.
 • Olympisk kvalitet: Den har godkänts av nutritionsteamet från Svenska Olympiska Kommittén, vilket ger en extra trygghet gällande dess kvalitet och näringsinnehåll.

Värt att fundera över:

 • Även om baren är naturligt sötad med honung, bör de som övervakar sitt sockerintag vara medvetna om sockerinnehållet.

Multipower 53% Protein Boost

3,6/5,0

Så här ser produkten Multipower 53% Protein Boost ut.

Multipower 53% Protein Boost är en högkvalitativ proteinbar som kommer i en packning om 20 bars, varje vägande 45 g. Varje bar stoltserar med en imponerande proteinandel om 53%, som kommer från kvalitativt vassle och mjölkprotein. Med endast 1,3 g socker per bar, erbjuder denna produkt en lågkolhydratssnack, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för dem som är medvetna om sitt sockerintag.

Tack vare dess rikliga fiberinnehåll ger baren också en långvarig mättnadskänsla, vilket gör den till ett idealiskt mellanmål. Proteinbaren är smaksatt med choklad, vilket ger en läcker smakupplevelse, och dess överdrag av mjölkchoklad, som innehåller sötningsmedel, bidrar till den söta och tillfredsställande smaken. För den aktiva individen är detta en perfekt följeslagare efter ett träningspass, eller helt enkelt som ett näringsrikt mellanmål under dagen.

 • Tillverkare: Multipower
 • Huvudsakligt proteinmaterial: Vassleprotein, Mjölkprotein
 • Särskilda funktioner: Low Carb, Chokladöverdrag, 53% Proteinandel

Plus:

 • Hög Proteinandel: Med 53% protein per bar får konsumenten en betydande mängd protein, vilket är särskilt viktigt för muskelreparation och -byggande.
 • Låg sockerhalt: Med endast 1,3g socker per bar är denna proteinbar ett sunder alternativ för dem som önskar att begränsa sitt sockerintag.
 • Mättande: Tack vare sitt fiberinnehåll ger baren en känsla av mättnad, vilket gör den till ett utmärkt mellanmål.

Värt att fundera över:

 • De som är allergiska eller känsliga bör notera att baren kan innehålla spår av ägg, gluten, jordnötter och andra nötter.

Protein PROTEINBAR

3,8/5,0

Så här ser produkten Protein PROTEINBAR ut.

Protein PROTEINBAR erbjuder en perfekt kombination av oemotståndlig smak och näringsrik komposition. Varje bar kommer med en mjuk och behaglig konsistens som omsluts av en frestande mjölkchokladbeläggning. Med hela 15g protein per bar, levererar dessa bars ett betydande proteininnehåll som passar utmärkt för dem som är aktiva eller bara vill ha ett hälsosamt mellanmål.

Trots den läckra smaken innehåller dessa bars inget tillsatt socker, och de är dessutom kalorisnåla, glutenfria och rika på fiber. Detta gör dem till ett sunder alternativ för den som är medveten om sitt näringsintag. De är formulerade med en rad ingredienser, inklusive mjölkprotein, sojacrispies, och förkokade röda linser, vilket ger en rik smak och textur. Med Protein PROTEINBAR behöver du aldrig kompromissa mellan smak och näringsinnehåll.

 • Huvudsakligt proteinmaterial: Mjölkprotein, Sojaprotein
 • Särskilda funktioner: Lågt sockerinnehåll, Glutenfri, Rik på Fiber

Plus:

 • Hög Proteinandel: Med 18g protein per bar erbjuder dessa bars en betydande proteinmängd.
 • Låg Sockerhalt: Barsen innehåller inget tillsatt socker, vilket gör dem till ett hälsosammare alternativ.
 • Mjuk och Behaglig Konsistens: Den unika kombinationen av ingredienser ger en mjuk och njutbar konsistens.

Värt att fundera över:

 • Barsen innehåller sötningsmedel, och överdriven konsumtion kan ha en laxerande effekt.
 • Allergiker bör vara medvetna om att barsen innehåller mjölk och soja, och de kan också innehålla spår av jordnötter, ägg, nötter och gluten.
 • Även om barsen är kalorisnåla, bör de konsumeras med måtta som en del av en balanserad kost.

Gainomax Protein Bar

4,3/5,0

Så här ser produkten Gainomax Protein Bar ut.

Gainomax Protein Bar står som en perfekt följeslagare efter en intensiv träningssession. Varje bar erbjuder en välbalanserad blandning av näring, med ett imponerande proteininnehåll på cirka 20% eller 18g per bar. Denna bar, som förpackats med både protein och kolhydrater, syftar till att hjälpa dig att snabbt återhämta dig och ladda upp med ny energi efter din träning.

Dess mjuka konsistens kombinerad med flera delikata smaker som Blueberry, Dark Chocolate, FudgeSeasalt, och Toffee, gör varje tugga till en smakfull upplevelse. Med Gainomax Protein Bar, är det enkelt att njuta av en smakrik, proteinrik bar oavsett om du är på gymmet, hemma eller på språng.

 • Huvudsakligt proteinmaterial: Mjölkprotein, Hydrolyserat vetegluten
 • Särskilda funktioner: Hög proteinandel, Flera smakval, Perfekt för efter träning

Plus:

 • Rik på Protein: Med cirka 20% protein per bar, är detta en imponerande källa för muskelreparation och tillväxt.
 • Varierade och Delikata Smaker: Oavsett om du är sugen på Blueberry, Dark Chocolate eller någon annan smak, erbjuder Gainomax flera smakrika val.
 • Energi Återställare: Med kombinationen av protein och kolhydrater, hjälper denna bar till att återställa energi efter träning.

Värt att fundera över:

 • Gainomax Protein Bar innehåller både glukossirap och socker, vilket kan påverka de som övervakar sitt sockerintag.

Barebells Protein Bar

4,4/5,0

Så här ser produkten Barebells Protein Bar ut.

Barebells Protein Bar är mer än bara en vanlig proteinbar. Den har designats med tanke på de som är särskilt kräsna när det gäller smak och kvalitet, vilket resulterar i en produkt som är svår att motstå. Varje bar packar in en imponerande mängd av 20 g protein, vilket gör den idealisk som ett återhämtningsmellanmål efter träning.

Oavsett om du är ute efter att belöna dig själv efter ett hårt pass på gymmet eller helt enkelt letar efter ett välsmakande och näringsrikt mellanmål att njuta av under dagen, passar Barebells in perfekt. Smakerna varierar från klassiker som cookies &cream till exotiska varianter som blueberrycake. Den härliga blandningen av mjölkchoklad, kashewnötter, och andra ingredienser ger en smakupplevelse som är svår att hitta i andra proteinbars. Allt detta utan att kompromissa med näringsvärdet.

 • Huvudsakligt proteinmaterial: Mjölkprotein, kollagenpeptider
 • Särskilda funktioner: Flera smakvarianter, högt proteininnehåll, perfekt efter träning

Plus:

 • Högt Proteininnehåll: Varje bar erbjuder 20g protein, vilket hjälper till med muskelåterhämtning och tillväxt.
 • Mångsidig Användning: Perfekt som ett efter-tränings-snack eller som ett näringsrikt mellanmål när som helst under dagen.
 • Variation av Smaker: Med ett brett utbud av smaker, finns det något för alla smaklökar.

Värt att fundera över:

 • Personer med allergier bör notera att baren kan innehålla spår av ägg, gluten, jordnötter och andra nötter.

Swebar

3,8/5,0

Så här ser produkten Swebar ut.

Swebar® från Dalblads är inte bara en proteinbar – det är en revolution inom sportnutrition, särskilt framtagen för den aktiva individen. Varje Swebar® är fullpackad med näring, och när du biter in i en kommer du snabbt att förstå varför den är så populär. Med en kraftfull kombination av högkvalitativt protein, en mix av fruktos och glukossirap för snabb energi, samt en uppsjö av viktiga vitaminer och mineraler, erbjuder Swebar® en bra näringsprofil som passar perfekt både före och efter träning.

Swebar® är inte bara för gymgåare. Med sitt balanserade näringsinnehåll är den perfekt för alla som lever ett aktivt liv och behöver ett snabbt, smidigt och näringsrikt mellanmål på språng. Den är dessutom ett glutenfritt och nötfritt alternativ, vilket gör den lämplig för dem med specifika kostbehov.

 • Huvudsakligt proteinmaterial: Vassleprotein, mjölkprotein, äggviteprotein
 • Särskilda funktioner: Finns i flera smaker, högt proteininnehåll, perfekt för återhämtning efter träning, glutenfri

Plus:

 • Balanserad Nutrition: Varje Swebar® innehåller en kombination av protein, kolhydrater, och fett som ger en välbalanserad näringsprofil, perfekt för återhämtning.
 • Diverse Smaker: Med ett brett spektrum av smaker, från traditionell choklad till exotiska som pepparkaka, finns det något för alla smaklökar.
 • Anpassad för Allergiker: Swebar® är glutenfri och innehåller inga nötter, vilket gör den idealisk för de med specifika dietrestriktioner.

Värt att fundera över:

 • Eftersom den är rik på näringsämnen bör den förvaras torrt och svalt för att bibehålla sin färskhet och näring.

Goodlife Caramel Coco 50 g

3,5/5,0

Så här ser produkten Goodlife Caramel Coco 50 g ut.

När det kommer till proteinbars som både smakar bra och levererar på näringsfronten är Goodlife en verklig frontrunner. Denna storsäljande bar, mycket populär bland dem som besöker Gymgrossisten, kombinerar en hög proteinhalt med utsökta smaker, vilket gör den till ett idealiskt mellanmål för dem som är på språng eller behöver en snabb återhämtning efter träning.

En av de mest framstående egenskaperna hos Goodlife-baren är dess imponerande innehåll av högkvalitativt mjölkprotein. Med hela 30 % protein per bar, garanterar Goodlife att varje tugga är fullpackad med näring. Dessutom kommer denna bar i en rad spännande smaker, från klassiska choklad till mer unika alternativ som Caramel Coco, vilket gör det lätt att hitta en favorit. Den smidiga storleken på 50 g gör det enkelt att ta med Goodlife överallt, och den passar perfekt i både träningsväskan och fickan. Oavsett om du är ute efter ett proteinrikt mellanmål, ett snabbt uppladdningsalternativ före träning, eller en belöning efter ett hårt pass, är Goodlife-baren det självklara valet.

 • Huvudsakligt proteinmaterial: Högkvalitativt mjölkprotein
 • Särskilda funktioner: Kommer i ett brett urval av smaker, innehåller över 30 % protein, perfekt som mellanmål eller återhämtning efter träning

Plus:

 • Hög Protein Koncentration: Varje Goodlife bar levererar 30 % protein, vilket stöder muskelreparation och tillväxt.
 • Variabelt Smakval: Från Caramel Coco till Banana Bliss, det finns en Goodlife smak för varje smaklök.
 • Lätt att ta med: Den kompakta 50g-storleken gör den perfekt för dem på språng, enkel att slippa in i en väska eller ficka.

Värt att fundera över:

 • Goodlife-bars innehåller en blandning av kolhydrater, inklusive sockerarter. De som försöker minska sitt sockerintag bör vara medvetna om detta.

Best Bar COATED 60 g

3,7/5,0

Så här ser produkten Best Bar COATED Crispy Strawberry Chocolate 60 g ut.

För den som söker en läcker och näringsrik proteinbar som är enkel att ta med sig, är Star Nutritions Best Bar det självklara valet. Med en stolt innehållsförteckning som erbjuder 30 % protein från högkvalitativa källor som vassle och mjölk, ger denna bar en stark dos av byggstenarna som kroppen behöver. Inte nog med det, den levererar också en rejäl mängd kostfiber från inulin, vilket bidrar till en bra matsmältning.

Vad som gör Best Bar särskilt framstående i marknaden för proteinbars är dess kompromisslösa inställning till kvalitet. Den har en smidig konsistens och är rik på smak, vilket inte alltid är fallet med proteinbars. Med smakvarianter som erbjuder bitar av choklad eller kakor, är det en njutbar upplevelse att konsumera Best Bar. För dem som är ständigt på språng, fungerar denna bar som ett snabbt och smidigt mellanmål, perfekt att ha i fickan eller träningsväskan.

 • Huvudsakligt proteinmaterial: Vassleprotein och mjölkprotein
 • Särskilda funktioner: Rik på kostfiber från inulin, lågt innehåll av sockerarter, glutenfri

Plus:

 • Högkvalitativt protein: Best Bar levererar 30% protein, vilket hjälper till att stödja muskeltillväxt och återhämtning.
 • Hög fiber: Med 30g fiber per 100g bidrar den till en hälsosam matsmältning.
 • Smak och konsistens: Den erbjuder en rik smak med bitar av choklad eller kakor, och en mjuk och smidig konsistens, vilket gör den till en njutbar upplevelse.

Värt att fundera över:

 • För bästa smakupplevelse, förvara baren på en sval och torr plats borta från direkt solljus.

Pro Brands Proteinbar 45 g

4,2/5,0

Så här ser produkten Pro Brands Proteinbar 45 g ut.

Pro Brands Proteinbar är en optimal kombination av näring och smak, utvecklad för dem som söker snabb återhämtning efter träning eller som ett hälsosamt mellanmål. Varje 45g bar är en kraftfull proteinkälla som levererar hela 17g protein, vilket är väsentligt för muskeluppbyggnad och underhåll. Denna proteinbar har inte bara en hög proteinhalt utan är även låg på kalorier med endast 150 kcal per bar. Vad som utmärker den är det minimala sockerinnehållet, vilket gör den till ett hälsosammare alternativ jämfört med många andra bars på marknaden.

Med smaken av kaffe och karamell, kommer Pro Brands Proteinbar att tillfredsställa dina smaklökar samtidigt som den ger din kropp det protein den behöver för att återhämta sig efter ansträngning. Oavsett om du är på språng eller bara vill ha något läckert att äta efter träningen, är denna bar det perfekta valet.

 • Proteininnehåll: 17g protein per bar
 • Kaloriinnehåll: Endast 150 kcal per bar
 • Sockerinnehåll: Minimalt med socker, med endast 3,8g per 100g
 • Användning: Perfekt som mellanmål eller efter träning

Plus:

 • Hög proteinhalt: Med 22,5g protein per bar, stödjer den muskeltillväxt och återhämtning.
 • Lågt sockerinnehåll: Ett hälsosammare alternativ jämfört med många andra bars på marknaden.
 • Smakfull: Kombinationen av kaffe och karamell ger en läcker smakupplevelse.

Värt att fundera över:

 • För bästa smak och konsistens, bör baren förvaras på en sval och torr plats borta från direkt solljus.

Enervit Sport Protein Bar

3,8/5,0

Så här ser produkten Enervit Sport Protein Bar ut.

Enervit Sport Protein Bar är skapad med en tanke på att förse aktiva individer med den essentiella näring de behöver efter träning eller som ett energigivande mellanmål under dagen. Med en hög koncentration av protein hämtat från både mjölk och soja, stödjer denna bar effektiv muskelåterhämtning och tillväxt. Varje smak är noggrant sammansatt för att erbjuda en kombination av näring och njutning.

Vare sig du väljer den rika mörka chokladen, den uppfriskande citronen eller den lockande kombinationen av mjölkchoklad och kokos, har Enervit säkerställt att varje bar är fri från gluten och palmolja. Särskilt märkbart är den låga sockermängden, särskilt i Dark Chocolate varianten, vilket gör det till ett sunt val för dem som övervakar sitt sockerintag. Med ett kompakt och smidigt format på 40g, kan denna bar lätt förvaras i din träningsväska, kontorslåda eller ficka, redo att ge dig en proteinboost när du behöver den som mest.

 • Proteininnehåll: Högt proteininnehåll, med källor från mjölk och soja.
 • Smaker: Tre läckra smaker – Dark Chocolate, Lemon, och Coco Choco.
 • Allergiinformation: Fri från gluten och palmolja. Innehåller mjölk och soja.
 • Användning: Perfekt som ett proteinrikt mellanmål efter träning eller när energi behövs.

Plus:

 • Variation i Smaker: Med tre distinkta smaker kan konsumenten variera sitt intag baserat på personlig preferens.
 • Näringsrik: Med upp till 50g protein per 100g, stödjer baren muskelåterhämtning och tillväxt.
 • Hälsomedvetet val: Lågt sockerinnehåll och fri från både gluten och palmolja.

Värt att fundera över:

 • För bästa smak och konsistens, bör baren förvaras på en sval och torr plats borta från direkt solljus.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Proteinbar:

Att hitta rätt proteinbar kan vara en djungel, men med lite kunskap blir det enklare att välja rätt. Här är en guide som går igenom de viktigaste aspekterna när du ska köpa proteinbars.

1. Proteininnehåll

Det viktigaste med en proteinbar är, inte helt oväntat, proteinet. Kolla proteininnehållet per bar och se till att den uppfyller ditt behov. Generellt bör proteininnehållet ligga mellan 10-30g beroende på dina mål.

2. Typ av protein

De vanligaste proteinkällorna är vassle, kasein, soja, och ärtprotein. Vassle och kasein kommer från mjölk medan soja och ärt är växtbaserade. Ditt val beror på preferenser, kostrestriktioner eller allergier.

3. Socker och kolhydrater

Vissa proteinbars kan vara höga på socker. Om du vill undvika socker, leta efter bars med lågt sockerinnehåll eller de som använder alternativa sötningsmedel. Glöm inte bort att kolla den totala mängden kolhydrater.

4. Kostfiber

Kostfiber hjälper till med matsmältningen och ger en mättande känsla. Många proteinbars innehåller också fiber, vilket kan vara ett plus om du vill hålla dig mätt längre.

5. Kaloriinnehåll

Beroende på dina mål kan kaloriinnehållet vara viktigt. Om du försöker gå ner i vikt, kanske du vill välja en bar med färre kalorier. Om du däremot försöker bygga muskelmassa kan en högre kaloribar vara fördelaktig.

6. Smak och konsistens

Smak är högst personligt. Vissa älskar en krämig chokladbar medan andra föredrar en fruktig smak. Ofta kan det vara bra att köpa ett provpack för att hitta din favorit.

7. Ingredienser och tillsatser

Undvik bars med en lång lista av konstgjorda tillsatser. Kolla istället efter bars med naturliga ingredienser, och undvik onödiga fyllnadsmedel.

8. Diet och allergier

Om du följer en specifik diet, t.ex. vegan eller glutenfri, eller om du har allergier, se till att läsa etiketten noga. Många bars är anpassade för särskilda dieter, men det är alltid bra att vara på den säkra sidan.

9. Pris

Som med allt annat varierar priset på proteinbars. Högkvalitativa bars med bra ingredienser kan vara dyrare, men ibland betalar du mer för märket än för kvaliteten. Jämför priser och innehåll innan köp.

10. Mål och användning

Fundera över när och varför du kommer att äta din proteinbar. Är det ett snabbt mellanmål på språng, efter träning eller en del av din dagliga kost? Olika tillfällen kan kräva olika typer av bars.

Vanliga frågor och svar om Proteinbars


Vad är en proteinbar?

En proteinbar är ett näringsrikt mellanmål eller komplement till måltider, utformat för att tillhandahålla en hög mängd protein. Den kan innehålla en blandning av proteinpulver, kolhydrater, fetter, vitaminer och mineraler.


Är proteinbars bra för viktminskning?

Proteinbars kan hjälpa till med viktminskning genom att ge en mättande källa till protein som kan hjälpa till att minska det totala kaloriintaget. Dock är det viktigt att välja bars med lågt sockerinnehåll och att inkludera dem som en del av en balanserad kost.


Hur ofta kan man äta proteinbars?

Frekvensen beror på individens näringsbehov och mål. För de flesta kan en proteinbar per dag vara ett bra komplement till en balanserad kost, men det är alltid bäst att konsultera en näringsfysiolog eller läkare.


Är proteinbars bra efter träning?

Ja, proteinbars kan vara ett effektivt sätt att påfylla protein efter ett träningspass, vilket hjälper till med muskelreparation och återhämtning.


Vilket är det bästa proteinet i en proteinbar?

De mest populära proteinkällorna i bars är vassle, kasein, soja och ärtprotein. Det bästa proteinet beror på individens preferenser och eventuella allergier eller intoleranser.


Innehåller proteinbars mycket socker?

Många proteinbars kan innehålla tillsatt socker för smak, men det finns också många lågsocker- och sockerfria alternativ på marknaden. Det är viktigt att läsa etiketten noga.


Kan proteinbars ersätta en måltid?

Även om proteinbars kan ge mycket näringsämnen, bör de inte regelbundet användas som en ersättning för hela måltider. De är bäst använda som komplement till en balanserad kost.


Är alla proteinbars glutenfria?

Nej, inte alla proteinbars är glutenfria. De som är glutenintoleranta eller har celiaki bör läsa ingredienslistan noga och leta efter bars som är certifierat glutenfria.


Vad är fördelarna med att äta proteinbars?

Fördelarna inkluderar snabb och bekväm proteintillförsel, muskelreparation och återhämtning, mättnad och potentiellt stöd i viktminskningsmål.


Är proteinbars vegetariska eller veganska?

Många proteinbars är vegetariska, men inte alla är veganska. Bars med vassle eller kasein kommer från mjölk, så de är inte lämpliga för veganer. Det finns dock specifika vegan proteinbars tillgängliga som använder växtbaserade proteinkällor.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.