I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa Q10-tillskotten på marknaden.

Bästa Q10-tillskott 2024

I en värld där människor allt mer strävar efter optimal hälsa och välbefinnande, vänder sig fler och fler till kosttillskott som ett sätt att komplettera sina kostvanor och stödja kroppens naturliga funktioner.

Med åldern, och även på grund av vissa medicinska tillstånd eller mediciner, kan kroppens naturliga produktion av koenzym Q10 (Q10) minska. Detta kan leda till minskad energi och andra hälsoproblem.

Q10, också känt som ubiquinon, är ett ämne som finns i varje cell i kroppen. Det spelar en central roll i produktionen av energi och skyddar kroppen från oxidativ skada. När nivåerna sjunker, kan individer känna sig tröttare, ha mindre uthållighet, och kan även uppleva hjärt- och kärlproblem.

Många väljer att komplettera med Q10 tillskott för att stödja kroppens energiproduktion och allmänna hälsa. Att ta ett tillskott kan vara särskilt fördelaktigt för dem över 40 år, för personer som tar statinläkemedel (som kan minska Q10-nivåer) eller för dem som helt enkelt vill optimera sin hälsa.

För många leder regelbunden komplettering med Q10 till förbättrad energi, ökad uthållighet och en känsla av ökat välbefinnande. Det finns också forskning som antyder att det kan ge hjärtat skyddande fördelar.

Medan kroppen naturligt producerar Q10, kan komplettering med detta viktiga koenzym ge många hälsofördelar, särskilt för de som är äldre, på vissa mediciner, eller bara vill ge sitt bästa för att upprätthålla god hälsa.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten Pharma Nord Bio-Qinon Q10 ut.

Pharma Nord Bio-Qinon Q10

När det gäller kvalitet och effektivitet i Coenzym Q10-tillskott står Pharma Nord Bio-Qinon Q10 på toppen av listan. Pharma Nord är känt för sina rigorösa kvalitetskontroller, vilket innebär att konsumenten alltid får en produkt som överträffar förväntningarna. Trots den lägre doseringen är det märkbara hälsofördelarna av denna produkt, vilket gör den till det självklara valet för ”Bäst i Test”.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten Healthwell Q10 100 mg ut.

Healthwell Q10 100

För dem som är ute efter en kombination av kvalitet och värde finns Healthwell Q10 100. Varje kapsel av detta tillskott innehåller 100 Q10, vilket ger en solid och konsekvent dosering. Dess rena formula, utan onödiga tillsatser, betyder att du får en ren källa av Q10 vid varje intag. Men det som verkligen sätter Healthwell Q10 100 framför konkurrensen är dess prisvärde. När du jämför kvaliteten med priset är det svårt att hitta ett bättre alternativ på marknaden, vilket gör det till vårt val för ”Mest Prisvärd”.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet GAAM Q10 ut.

GAAM Q10

Budgetmedvetna konsumenter behöver inte kompromissa med kvaliteten när de väljer GAAM Q10 60 caps. Trots sitt mycket konkurrenskraftiga pris, levererar detta tillskott fortfarande en pålitlig och kvalitativ källa av Q10. Med 60 kapslar per förpackning får konsumenten en konsekvent och pålitlig dosering. Dessutom, med kapslarnas enkla design, blir det lätt för dem med hektiska scheman att inkludera detta tillskott i deras dagliga rutin. Allt detta gör GAAM Q10 60 caps till det bästa valet för dem som letar efter kvalitet till ett budgetvänligt pris.

Pharma Nord Bio-Qinon Q10

4,6/5,0

Så här ser bäst i test produkten Pharma Nord Bio-Qinon Q10 ut.

Pharma Nord Bio-Qinon Q10 är ett högkvalitativt kosttillskott utformat för att tillföra kroppen coenzym Q10, även känt som ubikinon. Denna unika formula kombinerar Q10 löst i vegetabilisk olja, vilket gör det lättupptagligt av kroppen. Q10 är ett ämne som lagras i mitokondrierna, cellens ”energifabriker”, vilket gör det centralt för cellens energiproduktion.

Vissa celltyper kräver mer energi och har därför fler mitokondrier. Tillskottet innehåller också riboflavin (vitamin B2), som är känt för att bidra till normal energiomsättning och upprätthålla normala energinivåer. Kapslarna, som är mjuka och lätta att svälja, kan tas dagligen för att stödja en hälsosam livsstil.

 • Tillverkare: Pharma Nord
 • Huvudingredienser: Coenzym Q10 (ubikinon), Vitamin B2 (riboflavin)
 • Funktioner: Stödjer cellens energiproduktion, bidrar till normal energiomsättning

Plus:

 • Lättupptaglig Formula: Lösligheten av Q10 i vegetabilisk olja gör det enklare för kroppen att absorbera.
 • Naturlig Produkt: Kapslarna är helt naturliga och fria från skadliga tillsatser.
 • Tillsatt Riboflavin: Med riboflavin som bidrar till normal energiomsättning och hjälper till att upprätthålla energinivåerna.

Värt att fundera över:

 • Lägre dosering per kapsel.

Healthwell Q10 100

4,3/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten Healthwell Q10 100 mg ut.

Healthwell Q10 100 är ett kraftfullt kosttillskott som innehåller ren coenzym Q10 (ubikinon) i en dos av 100 mg per kapsel. Coenzym Q10 är ett ämne som kroppen naturligt producerar och som spelar en central roll i energiproduktionen i våra cellers mitokondrier. Dessutom fungerar det som en potent antioxidant, vilket skyddar våra celler mot skadliga fria radikaler.

Q10 är särskilt rikt förekommande i hjärtat och hjärnan och är avgörande för cellernas funktion och hälsa. Tyvärr minskar kroppens egen produktion av Q10 med stigande ålder, vilket gör tillskott som Healthwell Q10 100 särskilt värdefulla. Med 1 kapsel om dagen kan man enkelt komplettera sitt dagliga intag av detta viktiga ämne.

 • Tillverkare: Healthwell
 • Huvudingredienser: Coenzym Q10 (ubikinon), MCT (fettsyror från kokosolja)
 • Funktioner: Antioxidant, stödjer hjärt- och kärlhälsa, bidrar till normal energiproduktion

Plus:

 • Hög Potens: Med 100 mg Q10 per kapsel, ger det en kraftig dos av detta viktiga coenzym.
 • Naturlig Form: Formulan innehåller Q10 i formen ubikinon, som motsvarar kroppens egen produktion.
 • Antioxidantstöd: Q10 fungerar som en kraftfull antioxidant som skyddar cellerna mot skadliga fria radikaler.

Värt att fundera över:

 • Produkten bör förvaras torrt och svalt, ej i direkt solljus, och hållas utom räckhåll för små barn.

GAAM Q10

4,1/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet GAAM Q10 ut.

GAAM Q10 är ett högkvalitativt kosttillskott som erbjuder 100 mg coenzym Q10 per kapsel. Denna kraftfulla antioxidant finns naturligt i kroppen, särskilt i hjärtat, hjärnan och immunsystemets celler, och spelar en avgörande roll i energiproduktionen genom att delta i energiomvandlingen i cellernas mitokondrier.

Intressant nog minskar kroppens produktion av Q10 med åldern, vilket gör GAAM Q10 till ett utmärkt val för dem som vill komplettera sitt dagliga intag. Förutom coenzym Q10, är GAAM Q10 även förstärkt med vitamin C, vilket ger ytterligare antioxidativa fördelar, samt citrusbioflavonoider. Produkten presenteras i smidiga, lättupptagliga kapslar som är idealiska för daglig konsumtion.

 • Tillverkare: GAAM
 • Huvudingredienser: Coenzym Q10 (ubikinon), Vitamin C, Citrusbioflavonoider
 • Funktioner: Antioxidant, stödjer hjärt- och kärlhälsa, bidrar till normal energiproduktion

Plus:

 • Dubbelt Antioxidantstöd: Förutom Q10:s antioxidativa egenskaper är produkten förstärkt med vitamin C för extra skydd mot fria radikaler.
 • Hjärt- och Kärlhälsa: Q10 hjälper till att motverka oxidation av LDL-kolesterol, vilket kan gynna hjärt- och kärlhälsan.
 • Lättupptaglig Formula: Den vegetabiliska kapseln och närvaron av MCT-olja kan bidra till bättre upptag av coenzym Q10.

Värt att fundera över:

 • Om man tar vitaminer på tom mage, riskerar man att förlora en del av dem genom urin, så kombination med måltid rekommenderas.

Weightworld CoQ10

4,0/5,0

Så här ser produkten Weightworld CoQ10 ut.

Weightworlds CoQ10 är ett högkvalitativt kosttillskott avsett att stärka och försvara kroppens inre funktioner. Varje kapsel levererar en imponerande 200 mg Co-enzym Q10, ett vitalt mikronäringsämne känt för sina antioxidativa egenskaper och sin roll i kroppens energiproduktion. CoQ10 verkar skydda kroppen mot yttre hot genom att vara närvarande i nästan alla celler.

Det stödjer immunförsvaret och har även en avgörande roll i mitokondriernas funktion och ATP-syntas, vilka båda är viktiga för kroppens energiproduktion och psykologiska funktion. Med totalt 120 portioner per förpackning, erbjuder Weightworld CoQ10 ett omfattande stöd för att hjälpa individer att upprätthålla god hälsa och välmående.

 • Tillverkare: Weightworld
 • Huvudingredienser: Co-enzym Q10, Kiseldioxid, Magnesiumstearat, Mikrokristallin cellulosa
 • Funktioner: Stödjer immunförsvaret, bidrar till normal psykologisk funktion, inverkar på mitokondriella funktioner

Plus:

 • Hög Dosering: Varje kapsel innehåller en generös mängd av 200 mg Co-enzym Q10, vilket säkerställer effektivt stöd för kroppens funktioner.
 • Mångsidig: CoQ10 bidrar till både immunförsvarets styrka och normal psykologisk funktion.
 • Långvarigt Stöd: Med 120 portioner per förpackning ger det en långvarig försörjning av essentiella näringsämnen.

Värt att fundera över:

 • Förvaring: Produkten bör förvaras på en sval, torr plats, borta från direkt solljus och utom räckhåll för barn.

ElexirPharma Coenzyme Q10

3,7/5,0

Så här ser produkten ElexirPharma Coenzyme Q10 ut.

Elexir Pharmas Coenzyme Q10 är ett kvalitativt kosttillskott som innehåller en potent dosering av 100 mg CoQ10 per kapsel. Denna särskilda formulering innehåller inte bara CoQ10, även känt som ubikinon, utan även andra nyckelingredienser som lecitin, vitamin C och riboflavin. CoQ10 fungerar som ett koenzym och spelar en vital roll i mitokondriernas funktioner, vilket i sin tur är avgörande för cellandningen.

Med tillägget av riboflavin bidrar denna produkt även till en normal energigivande metabolism, stöder ett väl fungerande nervsystem, hjälper till med underhållet av röda blodkroppar och skyddar mot oxidativ stress. Förpackningen räcker till 60 dagars konsumtion, vilket gör den till ett utmärkt val för dem som söker ett praktiskt och kraftfullt kosttillskott.

 • Tillverkare: Elexir Pharma
 • Huvudingredienser: Coenzym Q10, Lecitin, Vitamin C, Riboflavin (B2)
 • Funktioner: Stöder en normal energigivande metabolism, bidrar till cellandning, skyddar mot oxidativ stress

Plus:

 • Potent Dosering: Varje kapsel innehåller 100 mg CoQ10, vilket ger starkt stöd för kroppens energiproduktion och cellfunktioner.
 • Flera Aktiva Ingredienser: Förutom CoQ10, innehåller produkten också lecitin, vitamin C och riboflavin, vilket ger flera hälsofördelar.
 • Bekvämt Intag: Med en förbrukning som räcker i 60 dagar behöver man endast ta en kapsel dagligen tillsammans med mat.

Värt att fundera över:

 • Allergiinformation: Produkten innehåller lecitin från SOJA och de som har en allergi bör vara försiktiga.

Healthwell Q10 300

4,3/5,0

Så här ser produkten Healthwell Q10 300 ut.

Healthwell Q10 300 är ett högdoserat kosttillskott som erbjuder en kraftfull dos av 300 mg Coenzym Q10 (även känd som ubikinon) per kapsel, vilket gör det till det mest högdoserade tillskottet av denna typ på marknaden. Q10 är känt för att vara en essentiell vitaminliknande substans som spelar en kritisk roll i kroppens energiomsättning. Om kroppen har en brist på detta ämne kan det resultera i trötthet och minskad energi.

Utöver dess funktion i energiproduktionen, erbjuder Q10 också antioxidativa egenskaper, vilket hjälper till att skydda kroppens celler från skada av fria radikaler. Healthwell Q10 300 skiljer sig från andra produkter genom att det också innehåller MCT-olja från kokosnöt, vilket optimerar kroppens upptag av Q10, ett fettlösligt ämne. Alla dessa komponenter är inneslutna i en vegetabilisk kapsel som är lätt för kroppen att ta upp.

 • Huvudingrediens: Coenzym Q10 (Ubikinon)
 • Dosering: 300 mg per kapsel
 • Ytterligare Ingredienser: Tillsatt MCT-olja från kokosnöt för bättre upptag
 • Förpackning: 60 kapslar

Plus:

 • Högdoserad: Med 300 mg Coenzym Q10 per kapsel är det en av de mest potenta produkterna på marknaden.
 • Optimerat Upptag: Tack vare tillsatt MCT-olja från kokosnöt, förbättras upptaget av det fettlösliga ämnet Q10.
 • Vegetabilisk Kapsel: Kapseln är gjord av växtbaserade material, vilket gör den lättupptaglig och lämplig för vegetarianer.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Sett till antal kapslar till priset är detta en dyrare produkt än övriga produkter som finns.

Holistic Q10

3,4/5,0

Så här ser produkten Holistic Q10 ut.

Holistic Q10 är ett speciellt formulerat kosttillskott som erbjuder en kombination av Q10 och vitamin C för att stödja kroppens energiomsättning och skydda cellerna mot oxidativ stress. Q10 är ett essentiellt ämne som naturligt finns i våra kroppar och spelar en avgörande roll i att skapa energi för cellerna. Denna förmåga att generera energi är särskilt viktig för de organ som konsumerar mest energi.

Det har observerats att med stigande ålder minskar kroppens naturliga produktion av Q10, vilket gör tillskott som Holistic Q10 särskilt användbara för äldre individer. Genom att inkludera ubikinon, den konstgjorda formen av Q10 som liknar kroppens eget ämne, garanterar Holistic att detta tillskott är lättupptagligt av kroppen. Som ett extra fördelaktigt tillskott innehåller Holistic Q10 även vitamin C, som är känt för att bidra till en normal ämnesomsättning och erbjuder skydd mot oxidativ stress.

 • Huvudingrediens: Q10 (Ubikinon)
 • Dosering: 60 mg Q10 och 25 mg C-vitamin per kapsel
 • Ytterligare Ingredienser: Berikat med C-vitamin, Innehåller ekologisk linfröolja
 • Förpackning: 60 kapslar

Plus:

 • Kombinerad Kraft: Förutom Q10 är detta tillskott berikat med vitamin C, vilket stärker immunsystemet och skyddar mot oxidativ stress.
 • Lättupptagligt: Tack vare inkluderingen av ubikinon, den konstgjorda formen av Q10, absorberas detta tillskott lätt av kroppen.
 • Vegetabiliska Kapslar: Tillverkad med en vegetabilisk kapsel, vilket gör den lämplig för vegetarianer och veganer.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Det är viktigt att hålla sig till den rekommenderade dagliga dosen och inte överskrida den.

Healthwell Q10

4,3/5,0

Så här ser produkten Healthwell Q10 ut.

Healthwell Q10 är ett högkvalitativt kosttillskott med coenzym Q10, även känt som ubikinon. Detta kosttillskott är utformat för att ge kroppen den kraftfulla antioxidanten Q10 i sin renaste form. MCT-olja har lagts till för att optimera upptagningen av Q10, eftersom det är ett fettlösligt ämne. Naturligt förekommande i kroppen, särskilt i hjärtat och hjärnan, fungerar Q10 som en antioxidant och spelar en central roll i kroppens energiproduktion.

Med tiden minskar kroppens naturliga produktion av Q10, vilket kan leda till känslor av trötthet och orkeslöshet. Denna minskning blir särskilt märkbar med stigande ålder, vilket gör Healthwell Q10 till ett eftertraktat tillskott för många. Den vegetabiliska kapseln gör produkten lätt att svälja och passande för dem som följer en vegetarisk eller vegansk kost.

 • Huvudingrediens: Coenzym Q10 (Ubiqinon)
 • Dosering: 30 mg Q10 per kapsel
 • Ytterligare Ingredienser: Innehåller MCT-olja från kokosnöt
 • Förpackning: 60 vegetabiliska kapslar

Plus:

 • Ren Ubiqinon: Healthwell Q10 innehåller 100% rent coenzym Q10, vilket motsvarar kroppens naturliga Q10.
 • Optimerad Uppptagning: Med tillsatsen av MCT-olja kan Q10 tas upp mer effektivt av kroppen.
 • Vegetabiliska Kapslar: Lätta att svälja och lämpliga för vegetarianer och veganer.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Lågdoserande per kapsel.

Great Earth Q10

3,6/5,0

Så här ser produkten Great Earth Q10 ut.

Great Earth Q10 är ett avancerat kosttillskott som innehåller coenzym Q10, en kraftfull komponent som spelar en vital roll i cellernas energiproduktion. Med hela 120 mg Q10 per kapsel får du en robust dos av denna viktiga molekyl. Utöver Q10 har Great Earth förstärkt produkten med vitamin C och vitamin B12, båda kända för att minska känslan av trötthet och utmattning.

För att ytterligare förhöja effekten har det patenterade svartpepparextraktet Bioperine lagts till för bättre upptag och absorption i kroppen. Selen, en antioxidant, är också tillsatt för att skydda cellerna från oxidativ stress. Med sin gröna färg från klorofyllinkopparkomplex och en vegetabilisk kapsel, är detta tillskott både effektivt och naturligt.

 • Huvudingrediens: Coenzym Q10 (Ubiqinon)
 • Dosering: 120 mg Q10 per kapsel
 • Ytterligare Ingredienser: Vitamin C, Vitamin B12, Selen, Svartpepparextrakt (Bioperine®)
 • Förpackning: 60 vegetabiliska kapslar

Plus:

 • Hög Potens: Med 120 mg Q10 per kapsel får du en kraftfull dos av denna essentiella komponent.
 • Förstärkt med Vitaminer: Innehåller vitamin C och B12, vilka båda bidrar till att minska känslan av trötthet.
 • Förbättrad Absorption: Tack vare svartpepparextraktet Bioperine® upptas näringsämnena effektivare av kroppen.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Det rekommenderas att inta en kapsel dagligen med måltid. Överstig inte den rekommenderade dosen.

BetterYou Q10 200 mg

3,5/5,0

Så här ser produkten BetterYou Q10 200 mg ut.

Better You, Q10 200 mg, är inte bara ett vanligt Q10-tillskott, utan det är en kraftfull kombination av koenzym Q10 (ubikinon) med R-ALA och MCT-fett hämtat från kokosnöt, samt den vitala vitaminen B6. Detta gör det till ett av de mest avancerade Q10-tillskotten på marknaden. Q10, eller ubikinon, är känt för att ha höga koncentrationer i kroppsdelar som hjärtat, njurarna och levern, vilket understryker dess vikt för vår övergripande hälsa.

Den särskilda blandningen i detta tillskott gör att man får ut det mesta av Q10, särskilt när det tas tillsammans med mat, tack vare den fettlösliga naturen hos Q10 och tillsatsen av MCT-fett. Förstärkningen med R-alfa-liponsyra och vitamin B6, som bidrar till normal energiomsättning och minskning av trötthet, gör detta tillskott till ett måste för de som söker optimal energiproduktion och välbefinnande.

 • Huvudingrediens: Koenzym Q10 (Ubikinon)
 • Dosering: 200 mg Q10 per kapsel
 • Ytterligare Ingredienser: R-ALA, MCT-fett från kokosnöt, Vitamin B6
 • Förpackning: 60 vegangodkända kapslar

Plus:

 • Kraftfull Kombination: Förutom Q10 kombinerar detta tillskott även R-ALA, MCT-fett och vitamin B6 för förbättrad effektivitet.
 • Energiboost: Med vitamin B6 som bidrar till normal energiomsättning, kan detta tillskott hjälpa till att bekämpa trötthet och utmattning.
 • Vegangodkänd: Produkten är anpassad för veganer, vilket gör den tillgänglig för en bredare publik.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Det rekommenderas att inta en kapsel dagligen med måltid och inte överskrida den rekommenderade dosen.

Helhetshälsa Q-10 100 mg

3,7/5,0

Så här ser produkten Helhetshälsa Q-10 100 mg ut.

Helhetshälsa Q-10 100 mg representerar den nya generationen av Q10-tillskott. Det är ett co-enzym som naturligt produceras i kroppen och spelar en vital roll i energiproduktionen samt fungerar som en antioxidant, med särskilt höga nivåer i hjärtat. Vad som särskiljer Helhetshälsas Q10 från andra produkter på marknaden är dess bioidentiska form. Produkten är noggrant framställd genom fermentering vid låg temperatur för att säkerställa hög renhet.

I själva verket innehåller varje kapsel minst 99,5% Q10, vilket innebär maximal effektivitet utan några onödiga tillsatser. Produkten är också svenskproducerad och vegancertifierad, vilket belyser företagets åtagande att uppfylla höga kvalitets- och etiska standarder. En särskilt spännande aspekt av denna produkt är studien som visar att regelbunden konsumtion av Q10 kan bidra till minskade rynkor och fastare hud, vilket gör den till en potentiell skönhetsförstärkare utöver dess hälsofördelar.

 • Huvudingrediens: Q10
 • Dosering: 100 mg Q10 per kapsel
 • Tillverkning: Svensktillverkat, Vegancertifierad
 • Förpackning: 60 vegetabiliska kapslar

Plus:

 • Bioidentisk Form: Till skillnad från många andra Q10-produkter är Helhetshälsas Q10 i en bioidentisk form, vilket garanterar optimal absorption och effektivitet.
 • Hudvårdsfördelar: Förutom hälsofördelar kan tillskott av Q10 minska rynkor och ge en fastare, mjukare hud.
 • Hög Renhet: Med minst 99,5% Q10 i varje kapsel, får användaren den högsta möjliga renheten utan onödiga tillsatser.

Värt att fundera över:

 • Intag med Måltid: Produkten innehåller inte fett, så för bästa absorption bör den tas tillsammans med en måltid.

Alpha Plus Coenzym Q10 100mg

3,4/5,0

Så här ser produkten Alpha Plus Coenzym Q10 100mg ut.

Alpha Plus introducerar Coenzym Q10 100mg, ett kosttillskott skräddarsytt för att stödja kroppens naturliga Q10-behov. Detta tillskott inte bara levererar 100 mg Q10 per kapsel, men går ett steg längre genom att kombinera den med de vitala antioxidant-vitaminerna E och C samt selen, som tillsammans bidrar till cellskydd och immunförsvarets normala funktion.

Koenzym Q10 finns redan naturligt i kroppen och genom att konsumera detta tillskott från Alpha Plus kan du vara säker på att ditt dagliga behov är täckt. Tillskottet är dessutom bekvämt formulerat i mjuka kapslar, som lätt kan integreras i din dagliga rutin. Med en rekommenderad dosering av 1 till 3 kapslar dagligen kan en förpackning räcka upp till 60 dagar, beroende på ditt intag. För bästa resultat rekommenderas att kapslarna tas tillsammans med en måltid, eftersom både CoQ10 och vitamin E är fettlösliga.

 • Huvudingrediens: Coenzym Q10
 • Dosering: 100 mg Q10 per kapsel
 • Extra ingredienser: Vitamin C, Vitamin E, Selen
 • Antal doser per förpackning: 20 – 60 st.

Plus:

 • Komplett Formulering: Kombinerar CoQ10 med vitala antioxidanter – vitamin E, C och selen, vilket bidrar till en omfattande kropps- och cellskydd.
 • Flexibel Dosering: Rekommenderad daglig dos varierar mellan 1 till 3 kapslar, vilket ger användaren flexibilitet att anpassa intaget efter sina specifika behov.
 • Mjuka Kapslar: Formulerade som mjuka kapslar för enkel konsumtion.

Värt att fundera över:

 • Intag med Måltid: Det är viktigt att ta kapslarna med en måltid eftersom både CoQ10 och vitamin E är fettlösliga för bästa absorption.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Q10-tillskott:

När du överväger att lägga till ett Q10-tillskott i din dagliga rutin är det viktigt att göra en välgrundad beslut. Denna köpguide är avsedd att hjälpa dig att förstå Q10 bättre och hur du kan välja rätt produkt för dina behov.

1. Förstå dina behov: Innan du köper ett Q10-tillskott, fundera över varför du vill ta det. Är det för att stödja hjärtat, förbättra energinivåerna eller något annat skäl? Ditt skäl kan påverka vilken dos och vilket märke du väljer.

2. Naturlig kontra syntetisk Q10:

 • Naturlig Q10: Det är identiskt med det Q10 som kroppen producerar och kan därför vara lättare för kroppen att använda.
 • Syntetisk Q10: Vanligtvis billigare, men kan ha en något annorlunda struktur.

3. Dosering: De flesta tillskott erbjuder doser mellan 30 mg till 200 mg. Tänk på att börja med en lägre dos och öka vid behov, särskilt om du är ny med Q10-tillskott.

4. Andra ingredienser: Många Q10-tillskott kombineras med andra vitaminer och mineraler för ökad effektivitet, som vitamin E, C eller selen. Läs innehållsförteckningen noggrant.

5. Form av tillskott: Q10 finns i olika former, inklusive mjuka gelkapslar, kapslar, tabletter och flytande formuleringar. Välj den form som är lättast för dig att konsumera och förvara.

6. Biotillgänglighet: Vissa Q10-tillskott har högre biotillgänglighet, vilket betyder att de är lättare för kroppen att absorbera och använda. Titta efter märken som marknadsför bättre absorption.

7. Övriga hänsyn:

 • Allergener: Se till att produkten inte innehåller ingredienser du är allergisk mot.
 • Förvaring: Följ förvaringsinstruktionerna noggrant för att säkerställa att produkten förblir potent.
 • Hållbarhet: Kontrollera bäst före-datumet innan du köper.

Vanliga frågor och svar om Q10-tillskott


Vad är Coenzym Q10 (Q10) och vad gör det i kroppen?

Coenzym Q10 (Q10) är ett naturligt förekommande ämne i kroppen som fungerar som en antioxidant. Det spelar en central roll i cellernas energiproduktion och skyddar cellerna mot oxidativ stress. Q10 finns främst i cellernas mitokondrier, där det hjälper till att omvandla fett, kolhydrater och proteiner till energi.


Varför bör man överväga att ta Q10-tillskott?

Med åldern kan produktionen av Q10 minska i kroppen. Dessutom kan vissa mediciner, särskilt statiner (kolesterol-läkemedel), minska Q10-nivåerna. Ett tillskott kan hjälpa till att återställa dessa nivåer och stödja hjärt- och kärlhälsa, energiproduktion och övergripande välbefinnande.


Är det några biverkningar med Q10-tillskott?

För de flesta människor är Q10-tillskott säkra att konsumera. Mindre biverkningar kan inkludera matsmältningsbesvär, aptitförlust, illamående och diarré. Det är alltid rekommenderat att konsultera med en läkare innan man påbörjar något nytt tillskott.


Hur mycket Q10 bör man ta dagligen?

Den rekommenderade dagliga dosen varierar, men oftast ligger den mellan 30 mg till 200 mg. Doseringen beror på individens specifika behov och orsaken till att ta tillskottet. Konsultera alltid med en hälsoprofessionell för att fastställa bästa dosering för dig.


Kan man ta Q10 tillsammans med andra mediciner?

Medan Q10 generellt sett anses vara säkert, kan det interagera med vissa mediciner, särskilt blodtryckssänkande läkemedel och blodförtunnande mediciner. Det är viktigt att rådfråga en läkare innan man kombinerar Q10 med andra mediciner.


Är det någon skillnad mellan naturlig och syntetisk Q10?

Naturligt Q10 är identiskt med det Q10 som produceras av kroppen, medan syntetiskt Q10 kan ha en något annan struktur. Båda formerna anses vara effektiva, men vissa föredrar den naturliga formen på grund av dess biotillgänglighet.


Vad är sambandet mellan Q10 och hjärthälsa?

Q10 har visat sig stödja hjärt- och kärlhälsa på flera sätt. Det skyddar hjärtcellerna mot oxidativ stress och spelar en roll i cellernas energiproduktion, vilket är avgörande för hjärtmuskelns funktion.


Hur länge bör man ta Q10-tillskott för att märka en skillnad?

Effekten av Q10 kan variera beroende på individen och doseringen. Vissa människor kan märka förbättringar inom några veckor, medan andra kan behöva ta tillskottet i flera månader innan de ser märkbara förändringar.


Är det säkert för gravida eller ammande kvinnor att ta Q10?

Det finns begränsade data om användning av Q10 under graviditet eller amning. Därför är det bäst att undvika tillskott under dessa perioder eller rådfråga en läkare innan användning.


Kan barn ta Q10-tillskott?

Även om Q10 finns naturligt i kroppen, bör barn endast ta Q10-tillskott under överinseende av en läkare. Dosen skulle också vara lägre än den för vuxna.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.