I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa Resveratrol-kosttillskotten på marknaden.

Bästa Resveratrol 2024

I dagens värld med ökad medvetenhet om hälsa och lång livslängd söker människor ständigt efter kosttillskott som kan erbjuda fördelaktiga egenskaper, både för att bibehålla ungdomlighet och främja generell hälsa.


Åldrande och vissa livsstilsfaktorer kan leda till oxidativ stress och inflammation i kroppen. Många individer söker efter naturliga sätt att bekämpa dessa effekter och stärka sitt försvar mot potentiella sjukdomar och tidiga åldrandesymptom.


Här spelar Resveratrol en nyckelroll. Detta naturliga ämne, ofta associerat med rött vin, har blivit känd för sina potentiella antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper. Forskning har visat att Resveratrol kan spela en roll i hjärt-hälsa, skydd mot neurologiska sjukdomar och till och med potentiellt förlänga livslängden.


För de som vill förbättra sitt hälsoskydd genom näring kan övervägande av Resveratrol som ett kosttillskott vara ett lämpligt steg. När man överväger att ta detta tillskott bör man noga granska produktens renhet och kvalitet och, om möjligt, diskutera med en hälsoprofessionell.


Genom att lägga till Resveratrol i sin dagliga rutin kan individer möjligen dra nytta av dess positiva effekter på kroppen och därmed främja en livsstil med bättre hälsa och välstånd.

Fem hälsofördelar med Resveratrol:

 • Antioxidantegenskaper: Resveratrol är en kraftfull antioxidant som kan hjälpa till att bekämpa oxidativ stress i kroppen, vilket kan minska risken för flera kroniska sjukdomar.
 • Stödjer hjärthälsan: Resveratrol har visat sig förbättra blodflödet till hjärtat och minska ”dåligt” LDL-kolesterol, vilket kan minska risken för hjärtsjukdomar.
 • Förlängd livslängd: Vissa studier på djur har visat att resveratrol kan förlänga livslängden och förbättra hälsan hos äldre individer.
 • Skyddar nervceller: Resveratrol kan ha neuroprotektiva effekter, vilket innebär att det kan skydda hjärncellerna och potentiellt minska risken för neurodegenerativa sjukdomar som Alzheimer’s.
 • Antiinflammatoriska egenskaper: Resveratrol har visat sig minska inflammation i kroppen, vilket kan bidra till att förebygga kroniska sjukdomar relaterade till inflammatio

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten Solgar Resveratrol 250 mg ut.

Solgar Resveratrol 250 mg

Solgar är känt för sin överlägsna produktkvalitet och renhet inom tillskottsindustrin. Deras Resveratrol 250 mg står ut som bäst i test tack vare sin höga koncentration av resveratrol per kapsel, vilket säkerställer att användaren får en potent dos för maximala hälsofördelar. Dessutom har Solgar en lång tradition av att erbjuda produkter av högsta kvalitet, vilket gör dem till ett förtroendeingivande val för konsumenterna.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten Healthwell Resveratrol 250 ut.

Healthwell Resveratrol 250

Healthwell Resveratrol 250 erbjuder en balans mellan pris och kvalitet. Med 250 mg resveratrol per kapsel ger den en jämförbar styrka med SolgarResveratrol 250 mg, men till ett mer överkomligt pris. Denna kombination av effektivitet och ekonomiskt värde gör den till det mest prisvärda valet.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet WeightWorld Resveratrol med rödvinsextrakt ut.

Weightworld Resveratrol med rödvinsextrakt

För de som söker efter hälsofördelarna med resveratrol men har en stram budget är Weightworlds Resveratrol med rödvinsextrakt ett utmärkt alternativ. Förutom att innehålla resveratrol, kommer detta tillskott också med fördelarna av rödvinsextrakt, vilket förstärker antioxidativa fördelar. Trots sitt låga pris kompromissar det inte med kvaliteten, vilket gör det till det bästa budgetvalet.

Solgar Resveratrol 250 mg

4,3/5,0

Så här ser bäst i test produkten Solgar Resveratrol 250 mg ut.

Solgar Resveratrol 250 mg är ett naturligt kosttillskott framtaget för att ge användaren fördelarna med antioxidanten resveratrol. Denna särskilda produkt kommer i form av mjuka kapslar för enkel konsumtion. Varje kapsel innehåller 250 mg resveratrol, utvunnet från Polygonum cuspidatum (rot), som är känt för sina hälsofördelar.

Som ett tillägg till detta huvudämne inkluderar kapslarna också rödvinsextrakt från Vitis vinifera, vilket förstärker dess antioxidativa egenskaper. Solgar är ett känt märke inom kosttillskottsindustrin, och deras Resveratrol 250 mg produkt följer deras tradition av högkvalitativa tillskott.

 • Mjuka kapslar för enkel konsumtion.
 • Innehåller 250 mg resveratrol per kapsel.
 • Förstärkt med rödvinsextrakt för ytterligare antioxidativa fördelar.

Plus:

 • Antioxidativ effekt: Resveratrol är känt för att vara en kraftfull antioxidant som hjälper till att bekämpa fria radikaler i kroppen.
 • Förstärkt med rödvinsextrakt: Den extra ingrediensen av rödvinsextrakt förstärker produktens fördelaktiga egenskaper genom att erbjuda ytterligare antioxidativa fördelar.
 • Tillförlitligt märke: Solgar har etablerat sig som en pålitlig leverantör av kosttillskott av hög kvalitet.

Värt att fundera över:

 • Sojaingrediens: Produkten innehåller sojabönsolja och sojalecitin, vilket bör beaktas av personer som är allergiska eller känsliga för soja.

Healthwell Resveratrol 250

3,9/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten Healthwell Resveratrol 250 ut.

Healthwell Resveratrol 250 är ett kraftfullt och högkoncentrerat resveratroltillskott som primärt består av trans-resveratrol utvunnet från parkslide-extrakt. Denna specifika form av resveratrol är känd för sina potentierade hälsofördelar. Vad som gör denna produkt unik är dess kombination med C-vitamin och svartpepparextrakt.

C-vitamin fungerar inte bara som en antioxidant, utan också skyddar våra celler från skadlig oxidativ stress. Svartpepparextraktet, å andra sidan, förbättrar biotillgängligheten av resveratrol, vilket innebär att det hjälper kroppen att absorbera och använda resveratrol mer effektivt. Detta tillskott är veganvänligt, vilket gör det tillgängligt för en bred publik.

 • Kraftfull antioxidant med trans-resveratrol.
 • Förstärkt med C-vitamin för cellskydd.
 • Innehåller svartpepparextrakt för förbättrad biotillgänglighet.

Plus:

 • Förbättrad Biotillgänglighet: Tillskottet innehåller svartpepparextrakt som hjälper kroppen att effektivt absorbera och utnyttja resveratrol.
 • Tillsatt C-vitamin: Denna komponent fungerar som en extra antioxidant, vilket ger dubbla fördelar i bekämpningen av oxidativ stress.
 • Veganvänlig: Healthwell Resveratrol 250 är lämplig för både veganer och vegetarianer, vilket gör den tillgänglig för en större grupp konsumenter.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Det rekommenderas att ta en kapsel dagligen i samband med måltid för optimal absorption.

WeightWorld Resveratrol med rödvinsextrakt

4,2/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet WeightWorld Resveratrol med rödvinsextrakt ut.

Resveratrol med rödvinsextrakt är ett kraftfullt kosttillskott skapat för att ge dig en rik dos av resveratrols många fördelar, speciellt inriktat på att stärka det kardiovaskulära systemet och bekämpa fria radikaler. Utformad med den högsta dagliga dosen resveratrol på marknaden, ger detta tillskott dig så mycket som 500mg per dosering.

För att förstärka effekterna av resveratrol är tillskottet även berikat med rödvinsextrakt, som innehåller samma hjärtvänliga polyfenoler som finns i rött vin, samt svartpepparextrakt för förbättrad upptagning. Förpackningen innehåller 60 kapslar, vilket räcker för två månaders konsumtion. Genom att inta detta tillskott kan man njuta av hälsofördelarna med rött vin utan alkoholens negativa biverkningar.

 • Höjd daglig dos med 500mg resveratrol.
 • Berikad med rödvinsextrakt och svartpeppar för förstärkt effekt och upptagning.
 • Skyddar kardiovaskulärt system och bekämpar oxidativ stress.

Plus:

 • Hög Koncentration: Med en daglig dos av 500mg resveratrol, erbjuder detta tillskott en av de mest koncentrerade källorna till denna kraftfulla antioxidant.
 • Förstärkt med Rödvinsextrakt: Tillför ytterligare antioxidanter från druvskinn, som liknar de i rött vin.
 • Förbättrad Biotillgänglighet: Svartpepparextraktet ökar kroppens förmåga att absorbera och dra nytta av resveratrol.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Det är viktigt att inte överskrida den rekommenderade dagliga dosen av två kapslar.

Dr Mercola Purple Defense

3,6/5,0

Så här ser produkten Dr Mercola Purple Defense ut.

Dr Mercola Purple Defense är ett speciellt framtaget kosttillskott fyllt med naturens rikaste källor till antioxidanter. Detta tillskott utnyttjar kraften från vindruva, vinbär och plommon, som är kända för sina höga halter av aktiva ämnen, inklusive trans-resveratrol, quercetin och antocyaniner. Dessa naturliga antioxidanter jobbar aktivt för att minska oxidativ stress i kroppens celler, en process som kan leda till cellens nedbrytning.

För att ge en ytterligare boost, har Dr Mercola Purple Defense även förstärkts med 50 mg resveratrol från parkslide per kapsel, som bidrar till hjärt- och kärlhälsa samt till mitokondriernas funktion. Genom att välja Dr Mercola kan konsumenter också känna sig trygga då produkten är fri från GMO, soja, gluten och animaliska ingredienser, vilket garanterar en högkvalitativ produkt.

 • Naturligt extrakt från vindruva, vinbär och plommon.
 • Förstärkt med 50mg resveratrol per kapsel för förbättrad hjärt- och kärlhälsa.
 • GMO-fri, sojafri, glutenfri och utan animaliska ingredienser.

Plus:

 • Naturliga Antioxidanter: Utnyttjar kraften från vindruva, vinbär och plommon som är rika på aktiva antioxidanter.
 • Hjärt- och Kärlhälsa: Resveratrol bidrar aktivt till en förbättrad hjärt- och kärlhälsa och stödjer även mitokondriernas funktion.
 • Ren och Säker: Dr Mercola’s produkter håller en hög standard av kvalitet, fria från GMO, soja, gluten och animaliska ingredienser.

Värt att fundera över:

 • Doseringsrekommendation: Det är viktigt att följa rekommendationen och inte ta mer än 1 kapsel per dag.

Terranova Resveratrol 150mg Complex

3,3/5,0

Så här ser produkten Terranova Resveratrol 150mg Complex ut.

Terranova Resveratrol 150mg Complex är mer än bara ett kosttillskott. Den erbjuder förutsättningar för ett graciöst åldrande genom att tillhandahålla en naturlig källa av resveratrol, känd som en uppskattad skönhetsingrediens. Den höga kvaliteten på denna produkt kommer från japansk parkslide, rik på polyfenoler, som är kraftfulla antioxidanter. Denna sammansättning inte bara bidrar till hudens skönhet utan också till en normal funktion av det kardiovaskulära systemet.

Dessutom innehåller varje kapsel en unik blandning av ingredienser, inklusive björnbär, matcha grönt te och aroniabär, vilket tillsammans förstärker produktens antioxidativa effekt. För att maximera upptaget i kroppen har Terranova också tillsatt svartpepparextrakt, känt som BioPerine®. Detta kosttillskott är speciellt designat för dem som vill kombinera skönhet med hälsa.

 • Naturlig källa av resveratrol från japansk parkslide.
 • Förstärkt med björnbär, matcha grönt te och aroniabär för ökad antioxidativ effekt.
 • Innehåller BioPerine® för optimalt upptag i kroppen.

Plus:

 • Skönhet genom Hälsa: Resveratrol, känt som en skönhetsingrediens, erbjuder förutsättningar för ett graciöst åldrande.
 • Kardiovaskulärt Stöd: Kan bidra till normal funktion av det kardiovaskulära systemet, vilket ger en omfattande hälsofördel.
 • Optimalt Upptag: Med tillsatsen av svartpepparextrakt (BioPerine®) garanterar denna produkt ett bättre upptag i kroppen.

Värt att fundera över:

 • Doseringsrekommendation: Det är viktigt att inta bara 1 kapsel dagligen i samband med mat och undvika att överskrida rekommenderad dos.

Core Resveratrol 200

3,7/5,0

Så här ser produkten Core Resveratrol 200 ut.

Core Resveratrol 200 är ett premium tillskott för dem som strävar efter optimal hälsa och träningsresultat. Med en kraftfull dos av 200 mg resveratrol per kapsel, ger denna produkt den väsentliga antioxidantnyttan av trans-resveratrol.

Ursprunget till denna kvalitetsingrediens är den japanska växten parkslide, som är rik på polyfenoler. Detta tillskott är inte bara en stark antioxidantkälla, utan har också studerats för sina potentiella egenskaper kopplade till produktionen av manligt könshormon, vilket gör det särskilt intressant för tränande individer.

Formulan är ytterligare förstärkt med svartpepparextrakt, vilket förbättrar upptaget av resveratrol, optimerar effektiviteten och säkerställer att du får det mesta möjliga av varje dos. Core Resveratrol 200 är således perfekt för dem som söker en naturlig boost för deras träningsregim och övergripande välbefinnande.

 • Högkoncentrerat tillskott med 200 mg trans-resveratrol per kapsel.
 • Framtaget speciellt för individer som tränar, med kopplingar till hormonproduktion.
 • Formulerad med svartpepparextrakt för optimalt upptag av resveratrol.

Plus:

 • Antioxidantstöd: Fungerar som en naturlig antioxidant, vilket skyddar mot oxidativ stress och neutraliserar skadliga fria radikaler.
 • Stöd för Hormonbalansen: Preliminära studier tyder på att resveratrol kan ha främjande egenskaper för manligt könshormon och hämmande effekter på östrogen.
 • Förbättrat Upptag: Tack vare svartpepparextraktet underlättas kroppens förmåga att absorbera och använda resveratrol, vilket maximera dess fördelar.

Värt att fundera över:

 • Doseringsrekommendation: För bästa resultat, inta 1 kapsel dagligen i samband med måltid. Överskrid inte rekommenderad dos.

Sportlab Resveratrol

3,5/5,0

Så här ser produkten Sportlab Resveratrol ut.

Sportlab Resveratrol 60 caps är ett premium tillskott skapat för att stödja din hälsa genom att leverera kraftfulla antioxidantegenskaper och bidra till cellernas välbefinnande. Med en stark koncentration av 250 mg trans-resveratrol per kapsel, ger detta tillskott en naturlig boost till din kropp genom att hämta sin resveratrol från parkslide-extrakt, en rik och naturlig källa. Resveratrol är känt för att aktivera gener relaterade till livslängd, förbättra cellulära funktioner, samt bidra till att motverka åldrandeprocessen.

En nyckelaspekt i dess funktion är aktiveringen av SIRT1, en sirtuin som beskyddar celler från oxidativ stress och andra åldrande faktorer. Utöver detta erbjuder Sportlab Resveratrol 60 caps även andra hälsomässiga fördelar, som att förbättra hjärtat och hjärnans funktion, reglera blodsockernivåer, och mer.

 • Högkoncentrerat tillskott med 250 mg trans-resveratrol per kapsel.
 • Aktiverar sirtuin SIRT1 för att skydda celler och förlänga cellernas livslängd.
 • Bidrar till kardiovaskulär hälsa, hjärnans funktion, och blodsockerreglering.

Plus:

 • Antioxidanteffekt: Neutraliserar skadliga fria radikaler i kroppen, vilket skyddar cellerna och försenar åldringsprocessen.
 • Cellulärt skydd: Aktiverar SIRT1, som bidrar till att skydda celler från oxidativ stress, inflammation och DNA-skador.
 • Allmänt välbefinnande: Främjar kardiovaskulär hälsa, minskar inflammation, förbättrar hjärnans funktion och reglerar blodsockernivåerna.

Värt att fundera över:

 • Doseringsrekommendation: Även om tillskottet är kraftfullt, bör rekommenderad dosering ej överskridas. Det är alltid bäst att följa doseringsanvisningarna noggrant.

Alpha Plus Resveratrol

3,1/5,0

Så här ser produkten Alpha Plus Resveratrol ut.

Alpha Plus Resveratrol 60 kapslar erbjuder en potent dos av den starka antioxidanten trans-resveratrol, utvunnet från Polygonum cuspidatum, även känt som Parkslide. Varje kapsel innehåller 600 mg av detta extrakt, varav 150 mg är ren trans-resveratrol. Denna växtbaserade ingrediens är känd för sina antioxidativa egenskaper och används av växter som ett försvar mot angrepp från bakterier och svampar.

Parkslide, ursprungligen från Japan, är en medlem i slideväxterna och står som källan för denna högkvalitativa resveratrol. Tillskottet har framställts med tanke på renhet och kvalitet, där varje kapsel är noggrant sammansatt för att erbjuda optimal hälsofördel.

 • Innehåller 150 mg trans-resveratrol per kapsel.
 • Totalt 600 mg Polygonum cuspidatum-extrakt i varje kapsel.
 • Stark antioxidant med skyddande egenskaper.

Plus:

 • Hög koncentration: Med 150 mg trans-resveratrol per kapsel, får användaren en potent dos för att stödja cellhälsa.
 • Naturlig källa: Utvunnen från Polygonum cuspidatum, även känd som Parkslide, en naturlig och kvalitativ källa.
 • Antioxidativa fördelar: Trans-resveratrol är en kraftfull antioxidant, vilket bidrar till att neutralisera fria radikaler och skydda kroppen mot oxidativ stress.

Värt att fundera över:

 • Förvaring: Se till att förvara produkten utom räckhåll för barn och i dess väl förslutna originalförpackning för att bibehålla kvaliteten.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Resveratrol:

Resveratrol är en antioxidant som finns naturligt i vissa växter, särskilt i skinn av röda druvor, blåbär och andra bär. Det har blivit populärt som ett kosttillskott på grund av dess potentiella hälsofördelar, inklusive hjärt-hälsosamma effekter och anti-aging fördelar. Här är några viktiga aspekter att beakta när du köper resveratrol som ett kosttillskott:

1. Källa till Resveratrol

 • Se till att du vet var resveratrol kommer ifrån. Druvor, japansk knöterot och rödvinsextrakt är några vanliga källor. Välj en källa som känns lämplig för dig.

2. Doseringsmängd

 • Kontrollera mängden resveratrol per kapsel eller portion. Ofta rekommenderas doser mellan 250-500 mg dagligen, men detta kan variera.

3. Renshet och Kvalitet

 • Välj kosttillskott från tillverkare med god ryktbarhet. Kontrollera om produkten har verifierats av en oberoende tredje part för renhet och styrka.

4. Tillsatsämnen

 • Läs etiketten noggrant för att se om det finns några tillsatta fyllnadsmedel, bindemedel eller konserveringsmedel. Det bästa är att välja en produkt med så få tillsatsämnen som möjligt.

5. Form av Resveratrol

 • Resveratrol finns i två huvudformer: trans-resveratrol och cis-resveratrol. Trans-formen är den mest studerade och anses vara den biologiskt aktiva formen.

6. Interaktion med Andra Läkemedel

 • Om du tar andra mediciner, konsultera en läkare eller farmaceut innan du börjar med resveratrol för att undvika eventuella negativa interaktioner.

7. Pris och Förpackning

 • Jämför priser och se till att du får valuta för pengarna. Tänk också på förpackningen, då mörka flaskor oftast är bättre för att skydda innehållet från ljus.

8. Potentiella Biverkningar

 • Medan resveratrol generellt anses vara säkert, kan vissa människor uppleva biverkningar. Informera dig om potentiella biverkningar och övervaka din kropp när du börjar med tillskottet.

Vanliga frågor och svar om Resveratrol


Vad är resveratrol?

Resveratrol är en polyfenol, en typ av antioxidant, som finns i flera växter, inklusive skinn på röda druvor, blåbär, tranbär och jordnötter.


Vilka potentiella hälsofördelar har resveratrol?

Studier har antytt att resveratrol kan ha hjärt-skyddande effekter, minska inflammation, fungera som en antioxidant och potentiellt bidra till längre livslängd.


Hur mycket resveratrol ska jag ta?

Doseringen varierar och det optimala intaget är ännu inte fastställt. Följ alltid rekommenderad dos på produktetiketten eller rådfråga en läkare.


Finns det några biverkningar av resveratrol?

Resveratrol tolereras generellt väl, men i höga doser kan vissa uppleva magbesvär eller diarré.


Kan jag få i mig resveratrol genom att dricka rött vin?

Ja, rött vin innehåller resveratrol, men mängden varierar beroende på vintypen och odlingssättet. Man bör dock inte överkonsumera alkohol i ett försök att få hälsofördelar.


Interagerar resveratrol med några mediciner?

Resveratrol kan potentiellt interagera med blodförtunnande mediciner, blodtrycksmediciner och NSAID-smärtstillande. Rådgör alltid med en läkare innan du kombinerar tillskott med medicinering.


Hur förvarar jag resveratrol-tillskott?

Det bör förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus.


Är det säkert att ta resveratrol under graviditet eller amning?

Det finns begränsad information om säkerheten av resveratrol under graviditet eller amning. Det är bäst att konsultera en läkare i dessa fall.


Vilka andra källor till resveratrol finns det förutom röda druvor?

Andra källor inkluderar blåbär, tranbär, jordnötter och vissa typer av tallar.


Hur skiljer sig resveratroltillskott från naturliga källor?

Tillskott kan innehålla koncentrerade mängder av resveratrol, medan naturliga källor som röda druvor innehåller mindre mängder och är förknippade med andra näringsämnen och fördelar.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.