Bästa Risprotein 2023

För de som söker ett växtbaserat, allergivänligt alternativ till traditionella proteinpulver, framträder risprotein som en utmärkt lösning. Utmaningar som veganer, vegetarianer och de med allergier eller intoleranser ofta möter, inkluderar att hitta ett proteinpulver som är både näringsrikt och lätt att smälta. Risprotein erbjuder en komplett aminosyraprofil och är lätt för magen, vilket gör det till ett idealiskt val för de som behöver ett icke-mejeribaserat proteinalternativ.

Perfekt för personer som följer en vegansk eller vegetarisk kost, har laktosintolerans eller bara föredrar växtbaserade kosttillskott. Upptäck våra noggrant utvalda och recenserade risproteinprodukter. Låt oss vägleda dig till det bästa valet som passar din kost och livsstil.

5 hälsofördelar med Risprotein:

 • Hypoallergeniskt: Risprotein är en utmärkt alternativ proteinkälla för personer med allergier eller intolerans mot mejeriprodukter, ägg, soja och gluten.
 • Högkvalitativt vegetabiliskt protein: Även om risprotein är något lägre i vissa essentiella aminosyror jämfört med djurprotein, är det fortfarande en bra källa till högkvalitativt vegetabiliskt protein, särskilt när det kombineras med andra växtbaserade proteiner för att skapa en komplett aminosyraprofil.
 • Stödjer muskelreparation och tillväxt: Precis som andra proteinformer, bidrar risprotein till muskeltillväxt och reparation, vilket är viktigt för idrottare och de som regelbundet utför styrketräning.
 • Lätt att smälta: Risprotein anses vara lätt att smälta, vilket gör det till ett bra alternativ för personer med känslig mage eller de som har problem med att smälta andra proteinkällor.
 • Kolesterol- och fettfri: Risprotein är naturligt fritt från kolesterol och lågt i fett, vilket gör det till ett hjärthälsosamt alternativ för de som vill öka sitt proteinintag utan att öka intaget av mättat fett och kolesterol.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test vinnaren Holistic Inflamino Risprotein ut.

Holistic Inflamino Risprotein

Kvaliteten på ingredienserna, speciella funktioner samt varumärket bakom produkten, Holistic Inflamino, erbjuder de ett av de mest omfattande näringsprofilerna. Det kan vara särskilt lämpligt för individer som letar efter ytterligare näringsstöd utöver protein.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda Helhetshälsa Ultralife med risprotein 840 g ut.

Helhetshälsa Ultralife med risprotein 840 g

En produkt som inte bara är rik på protein utan också har en mängd viktiga vitaminer, mineraler, och andra näringsämnen. Den passar för olika behov, inklusive de med födoämnesallergier, och har en tillverkningsbakgrund som prioriterar naturlighet och kvalitet.

Bästa budgetvalet

Så här ser bästa budgetrisproteinet Rawpowder Ekologiskt Risprotein 250 g ut.

Rawpowder Ekologiskt Risprotein 250g

Även om den kanske inte har samma näringsprofil som några av de dyrare alternativen, erbjuder den fortfarande en kvalitets källa till vegetabiliskt protein till ett mycket överkomligt pris.

Healthwell Risprotein EKO

3,9/5,0

Så här ser Healthwell Risprotein EKO ut.

Healthwell Risprotein EKO är en högkvalitativ produkt för den hälsomedvetna konsumenten. Med ett innehåll av 100% rent ekologiskt risprotein, erbjuder detta tillskott ett proteininnehåll på 80%, kompleterat med en bred aminosyraprofil som garanterar en optimal absorption och utnyttjande av proteinet av kroppen. Denna produkt är idealisk för vegetarianer och veganer, men även för de som letar efter ett naturligt och hypoallergent proteintillskott. Den neutrala smaken gör det lätt att integrera i olika drycker och måltider, från smoothies till bakning.

Risprotein har bevisats vara en viktig källa till protein, särskilt eftersom det innehåller många av de essentiella aminosyrorna kroppen behöver. Detta Healthwell-produkt rekommenderar även en kombination med ärtprotein för att uppnå en fullständig aminosyraprofil. Risproteinets förmåga att vara lättlösligt samt fritt från gluten och laktos gör det till ett utmärkt val för dem med känsliga magar och specifika dietrestriktioner.

Denna produkt är EU-ekologiskt certifierad, vilket innebär att den är producerad med hög hänsyn till miljön, biologisk mångfald och hållbarhet. Det garanterar också att produkten är fri från syntetiska bekämpningsmedel och genmanipulation.

 • Tillverkare: Healthwell
 • Material: 100% ekologiskt risprotein (oryza sativa)
 • Särskilda funktioner: EU-ekologiskt certifierad, vegetabiliskt protein, bred aminosyraprofil, lättlösligt, hypoallergent.

Plus:

 • Hög Proteinandel & Bred Aminosyraprofil: Med en proteinhalt på 80% och en bred aminosyraprofil säkerställer detta tillskott att du får ett fullständigt spektrum av aminosyror som kroppen kräver för optimal funktion
 • Allergivänligt & Lätt att Blanda: Perfekt för personer med känslig mage, laktos- eller glutenintolerans. Det lättlösliga pulvret kan enkelt integreras i olika recept och drycker
 • Ekologisk & Hållbar: Certifierad enligt EU:s ekologiska standarder, garanterar att produkten är fri från skadliga kemikalier och produceras med hänsyn till miljö och hållbarhet

Värt att fundera över:

 • Kombination med Ärtprotein: För en fullvärdig aminosyraprofil kan det vara bra att kombinera risprotein med ärtprotein
 • Allergiupplysning: Trots dess hypoallergena egenskaper kan produkten innehålla spår av mjölk, nötter, lupin och sulfit, vilket bör beaktas av de med allvarliga allergier
 • Förvaring: Produkten bör förvaras på en sval, torr plats och inte utsättas för direkt solljus

Holistic Risprotein EKO

3,6/5,0

Så här ser Holistic Risprotein EKO ut.

Holistic Risprotein EKO är ett högkvalitativt proteinpulver utvunnet från ekologiskt råris. Genom en skonsam tillverkningsprocess som inte använder kemikalier och håller temperaturen under 50 grader, bibehålls näringsvärdena i sin mest optimala form. Med en proteinhalt på 80 % erbjuder detta risprotein en effektiv och naturlig källa till aminosyror som är avgörande för kroppens välbefinnande.

Den neutrala smaken ger flexibilitet i användningen, vilket gör det lätt att inkludera i drycker, bakning eller matlagning. För den medvetna konsumenten som söker ett helt vegetabiliskt och naturligt alternativ är detta proteinpulver ett perfekt val.

 • Tillverkare: Holistic
 • Material: Ekologiskt råris
 • Särskilda Funktioner: 80% protein, kemikaliefri tillverkningsprocess, kan användas i matlagning

Plus:

 • Hög proteinhalt: Med 80 % protein, erbjuder Holistic Risprotein EKO en av de högsta koncentrationerna av vegetabiliskt protein tillgängligt, vilket är idealiskt för dem som önskar stödja muskeltillväxt och reparation.
 • Multifunktionell användning: Tack vare dess neutrala smak kan detta proteinpulver enkelt införlivas i en mängd olika recept, från proteindrinkar till bakning.
 • Ekologiskt och rent: Tillverkat från 100% ekologiskt råris och utan användning av kemikalier, erbjuder detta proteinpulver en ren och naturlig källa till näring.

Värt att fundera över:

 • Även om Holistic Risprotein EKO är ett utmärkt tillskott till din kost, bör det inte användas som en ersättning för en varierad och balanserad kost.
 • Kom ihåg att alltid förvara produkten torrt och utom räckhåll för små barn.
 • Efter öppning bör förpackningen förvaras väl tillsluten för att bibehålla produktens kvalitet.

Rawpowder Ekologiskt Risprotein 250g

4,1/5,0

Så här ser bästa budgetrisproteinet Rawpowder Ekologiskt Risprotein 250 g ut.

Rawpowder Ekologiskt Risprotein är ett premiumkvalitativt proteintillskott framtaget speciellt för den hälsomedvetna individen. Med ett imponerande innehåll av 80% protein, är detta risprotein ett utmärkt alternativ för dem som följer en vegansk eller vegetarisk kost. Tillverkat av 100% brunt fullkornsris, är detta proteinpulver inte bara gluten- och laktosfritt, utan det är också skonsamt för tarmslemhinnan.

Dess naturliga sammansättning gör det till en ren och pålitlig källa till växtbaserat protein. Med tanke på dess höga fiberinnehåll stöder det också en sund matsmältning. För dem som är känsliga mot gluten, laktos eller som bara söker ett högkvalitativt, naturligt proteintillskott, är Rawpowders Ekologiskt Risprotein ett idealiskt val.

 • Tillverkare: Rawpowder
 • Material: 100% Ekologiskt råris
 • Särskilda Funktioner: 80% protein, Gluten- och laktosfritt, Passar veganer och vegetarianer

Plus:

 • Växtbaserad proteinkälla: Med 80% proteininnehåll erbjuder detta risprotein en kraftfull växtbaserad källa till protein, vilket är särskilt fördelaktigt för veganer och vegetarianer.
 • Skonsamt för magen: Tack vare sin gluten- och laktosfria sammansättning, samt dess fördelaktiga egenskaper för tarmslemhinnan, är det ett utmärkt alternativ för dem med känslig mage.
 • Hög fiberhalt: Med 8g fiber per 100g stöder detta proteinpulver god matsmältning och bidrar till en känsla av mättnad.

Värt att fundera över:

 • Medan Rawpowder Ekologiskt Risprotein erbjuder många fördelar, bör det inte vara den enda proteinkällan i din diet. Som med alla tillskott bör man komplettera med en varierad kost och bibehålla en hälsosam livsstil. Förvara alltid produkten på en torr, sval och mörk plats och se till att förpackningen är väl tillsluten efter användning för att maximera hållbarheten.

Superfruit EKO Rice Protein Powder 500 g

3,8/5,0

Så här ser Superfruit EKO Rice Protein Powder 500 g ut.

Superfruit EKO Rice Protein Powder är ett högkvalitativt ekologiskt risproteintillskott som är perfekt utformad för den hälsomedvetna användaren. Produkten är 100% vegetarisk och kommer utan några tillsatser eller smakämnen, vilket gör det till en ren och genuin källa till vegetabiliskt protein. Ett särskilt kännetecken för detta risprotein är att det är lättsmält och hypoallergent, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för dem som har problem med laktos eller som vill undvika animaliska proteinkällor.

För dem som letar efter en ren, naturlig och vegetabilisk proteinkälla, som inte bara är skonsam mot magen utan också bidrar till att öka och bibehålla muskelmassan, är Superfruits risprotein det perfekta valet. Förslag till användning inkluderar att blanda det med vatten, juice, yoghurt eller smoothies och att komplettera med dina favoritfrukter eller bär för extra smak.

 • Tillverkare: Superfruit
 • Material: 100% Ekologiskt risproteinpulver
 • Särskilda Funktioner: 100% vegetariskt, Lättsmält, Laktosfritt

Plus:

 • Ren och Naturlig: Med 100% vegetariskt innehåll och utan tillsatser eller smakämnen erbjuder detta risprotein en genuin och ren källa till växtbaserat protein.
 • Skonsamt för Magsystemet: Tack vare dess lättsmälta och hypoallergena egenskaper är produkten idealisk för de med känsliga magar eller för dem som är laktosintoleranta.
 • Flexibel Användning: Eftersom det inte har någon tillsatt smak kan det blandas med en mängd olika vätskor och smaksättas med frukter och bär, vilket gör det lätt att anpassa till dina egna preferenser.

Värt att fundera över:

 • Medan Superfruit EKO Rice Protein Powder är ett utmärkt tillskott till din kost, bör du inte förlita dig enbart på det som din enda proteinkälla. En varierad och balanserad kost är avgörande.
 • Rekommenderad dosering bör inte överskridas, och produkten bör förvaras på ett torrt och svalt ställe, borta från direkt solljus.
 • Som med alla kosttillskott, håll det oåtkomligt för barn.

Sunwarrior Classic Protein

4,2/5,0

Så här ser risproteinet Sunwarrior Classic Protein ut.

Sunwarrior Classic Protein är ett högpresterande, växtbaserat proteintillskott som ger kroppen en komplett profil av aminosyror, inklusive BCAA. Skapat från fermenterat råris, detta protein erbjuder inte bara en hög kvalitet av aminosyror, men även en ren och naturlig källa till protein.

Detta pulver skiljer sig från andra i sin klass genom att endast använda naturliga ingredienser och undvika onödiga tillsatser. Finns i tre delikata smaker, ger varje skopa dig en kraftfull dos av protein för att stödja återhämtning efter träning eller helt enkelt som ett näringsrikt mellanmål. Med sin höga proteinhalt och noll gram fett per portion är Sunwarrior Classic Protein ett idealiskt val för den som vill upprätthålla en ren, hälsosam och balanserad kost.

 • Tillverkare: Sunwarrior
 • Material: Rårisprotein
 • Särskilda Funktioner: Växtbaserat, Hög aminosyrainnehåll inklusive BCAA, Tre smaker, Naturliga ingredienser

Plus:

 • Komplett Aminosyraprofil: Tillhandahåller alla aminosyror kroppen behöver, inklusive BCAA, vilket gör det idealiskt för muskelåterhämtning och uppbyggnad.
 • Rent och Naturligt: Tillverkad av fermenterat råris utan några artificiella tillsatser, vilket ger en ren och naturlig proteinkälla.
 • Flera Smakalternativ: Tillgänglig i tre delikata smaker, vilket ger variation och njutning vid varje intag.

Värt att fundera över:

 • Även om Sunwarrior Classic Protein är ett utmärkt proteintillskott, bör det inte vara den enda källan till protein i din kost. En varierad kost är alltid bäst.
 • Pulvret bör förvaras på en plats oåtkomligt för barn.
 • Liksom med alla kosttillskott, rekommenderas det att du tänker på vikten av en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.

Holistic Inflamino Risprotein

4,4/5,0

Så här ser bäst i test vinnaren Holistic Inflamino Risprotein ut.

Holistic Inflamino Risprotein är ett avancerat, vegetabiliskt näringstillskott framtaget med omsorg för dem som är känsliga för vanliga näringsämnen eller lider av känslig mage. Det baseras på rårisprotein och kombineras med en rad vitaminer, mineraler, antioxidanter och örter. Dessutom är Inflamino helt fritt från färg- och smakämnen, vilket ger det en neutral smak som passar perfekt för smoothies och andra mellanmål.

Den höga proteinhalten hjälper till att upprätthålla och bygga upp muskelmassan. Vidare är Inflamino berikat med vitamin C, E, selen och zink, alla kända för att fungera som antioxidanter och motverka oxidativ stress i kroppen. Kort sagt är detta en allsidig produkt designad för dem som söker en högkvalitativ proteinkälla med mervärde.

 • Tillverkare: Holistic
 • Material: Rårisprotein berikat med vitaminer, mineraler och antioxidanter
 • Särskilda Funktioner: Vegetabiliskt, Fritt från färg- och smakämnen, Rikt på antioxidanter

Plus:

 • Vegetabilisk Proteinkälla: Inflamino är ett utmärkt alternativ för dem som söker en växtbaserad proteinkälla.
 • Rikt på Antioxidanter: Förstärkt med vitamin C, E, selen och zink som alla hjälper till att bekämpa oxidativ stress.
 • Neutral Smak: Den neutrala smaken gör det perfekt för blandning i smoothies, shakes och andra drycker.

Värt att fundera över:

 • Medan Holistic Inflamino Risprotein är ett utomordentligt tillskott till en hälsosam livsstil, bör man inte överskrida den rekommenderade dosen. Detta kosttillskott bör inte heller användas som ett substitut för en varierad kost. Efter öppning bör förpackningen förvaras väl tillsluten, torrt och utom räckhåll för små barn.

Sunwarrior Protein Classic Plus

4,2/5,0

Så här ser Sunwarrior Protein Classic Plus ut.

Sunwarriors Classic Plus Choklad är ett högkvalitativt, växtbaserat protein som är särskilt framtaget för den aktiva individen, samt för vegetarianer och veganer som önskar förbättra sitt dagliga proteinintag. Denna produkt, som bär en rik chokladsmak, är fri från gluten och blandas smidigt med olika vätskor, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för ett näringsrikt mellanmål.

Den unika blandningen av ingredienser, inklusive råris, ärta, chia, quinoa och amarant, ger en komplett aminosyraprofil. Råris erbjuder hypoallergena egenskaper och är skonsam för matsmältningssystemet. Ärtprotein innehåller en överflöd av BCAA, vilket bidrar till muskeluppbyggnad och -underhåll. Quinoa och amarant, båda kända som superfoods, levererar essentiella spårämnen och antioxidanter. Chiafrön kompletterar blandningen med sin rika källa till omega-fettsyror, proteiner och fibrer.

 • Tillverkare: Sunwarrior
 • Material: Växtbaserat protein (Råris, Ärta, Chia, Quinoa, Amarant)
 • Särskilda Funktioner: Glutenfri, Raw food, Ekologisk, Chokladsmak

Plus:

 • Komplett Aminosyraprofil: Med en blandning av flera växtbaserade proteiner, ger Sunwarrior en komplett profil av aminosyror, vilket säkerställer att kroppen får alla nödvändiga byggstenar för muskeluppbyggnad och reparation.
 • Ekologisk och Naturlig: Samtliga ingredienser är ekologiskt odlade, vilket bidrar till en hållbar produktion och minskad miljöpåverkan.
 • Näringsrik Blandning: Med en kombination av superfoods som quinoa, chia och amarant, tillhandahåller detta proteinpulver inte bara protein utan även viktiga vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Värt att fundera över:

 • Sötningsmedel: Produkten innehåller ekologiska steviolglykosider, vilket kan påverka smaken för vissa individer.
 • Förvaring: Det är viktigt att förvara produkten torrt i rumstemperatur och hålla den borta från barns räckhåll.
 • Diversifierad Kost: Som alltid är det viktigt att komma ihåg att även om detta proteinpulver är näringsrikt bör det inte ersätta en balanserad och varierad kost.

Helhetshälsa Ultralife med risprotein 840 g

4,2/5,0

Så här ser den mest prisvärda Helhetshälsa Ultralife med risprotein 840 g ut.

Helhetshälsa Ultralife är ett näringspulver framtaget för att möta kroppens behov av både protein och essentiella näringsämnen. Med en grund av risprotein, erbjuder det en skonsam, vegetabilisk källa till protein som passar även dem med känslig mage eller födoämnesallergier.

Den unika formeln innefattar också en serie av vitaminer och mineraler som tillsammans ger upp till 70% av det dagliga behovet av många vitala näringsämnen som B-vitaminer, D-vitamin och krom. Dessutom berikas produkten med aminosyror som L-glutamin och L-lysin samt fermenterbara fibrer som fruktooligosackarider (FOS) och inulin från jordärtskocka. MCT-fettsyror tillsätts också för att ge energi.

Denna produkt är inte bara idealisk för de som söker ett näringsdikt mellanmål men också för de äldre eller dem som har svårigheter med att tugga. Tack vare Helhetshälsas fokus på kvalitet och naturlighet, sker tillverkningen i Sverige, i en ekologiskt certifierad produktionsanläggning, vilket garanterar en produkt fri från onödiga tillsatser och med över 90% vegancertifierade ingredienser.

 • Tillverkare: Helhetshälsa
 • Material: Baserat på risprotein med tillsats av aminosyror, vitaminer, mineraler, och fibrer.
 • Särskilda Funktioner: Hög i protein, rik på vitaminer och mineraler, vegetabilisk, lämplig för de med födoämnesallergier, och innehåller fermenterbara fibrer och MCT-fettsyror.

Plus:

 • Helhetshälsa Ultralife erbjuder en hög kvalitets vegetabilisk proteinkälla som är skonsam för magen och lämplig för de med känslighet eller allergier.
 • En enkel portion av denna produkt tillgodoser en betydande del av det dagliga behovet av många essentiella vitaminer och mineraler.
 • Tillverkad i Sverige med högkvalitativa, naturliga ingredienser utan onödiga tillsatser, vilket ger konsumenterna trygghet om produktens ursprung och kvalitet.

Värt att fundera över:

 • Nya användare kan initialt uppleva en viss oro i magen på grund av innehållet av växtfibrer och levande mjölksyrabakterier. Det rekommenderas därför att börja med en mindre dos och gradvis öka över tid.
 • Trots att detta näringspulver är näringsrikt bör det inte ses som en ersättning för en varierad och balanserad kost.
 • Produkten kan innehålla spår av majs, vilket är viktigt för dem med en majsallergi att vara medvetna om.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Risprotein:

Om du är intresserad av att köpa risprotein, är det viktigt att ta hänsyn till några nyckelfaktorer för att säkerställa att du väljer den bästa produkten för dina behov. Här är en guide som hjälper dig att navigera genom dina val:

 • Ingredienser: Titta på ingredienslistan och försäkra dig om att risprotein är huvudingrediensen.
 • Renhet: Undvik produkter med en lång lista av fyllnadsmedel eller tillsatser.
 • Allergener: Även om risprotein i sig är allergivänligt, kan vissa produkter hanteras i anläggningar som också bearbetar allergener som nötter, gluten, etc. Läs etiketten noggrant om du har matallergier.
 • Ekologiskt: Välj ekologiska varianter om det är viktigt för dig. Ekologiskt risprotein är oftast framställt från ris som odlats utan användning av pesticider och konstgödsel.
 • Aminosyraprofil: Eftersom risprotein kan vara lägre i vissa aminosyror (som lysin), leta efter produkter som kombinerar risprotein med andra proteinkällor (som ärtprotein) för att erbjuda en mer balanserad aminosyraprofil.
 • Smak och sötning: Många risproteinpulver är smaksatta för att förbättra deras smak. Om du föredrar en naturlig produkt, leta efter osötade eller naturligt smaksatta alternativ.
 • Var medveten om artificiella sötningsmedel eller sockerarter om du försöker undvika dem.
 • Certifieringar: Om du är vegan eller vegetarian, leta efter produkter som är certifierade som sådana. Andra certifieringar kan inkludera icke-GMO, glutenfri, etc.
 • Märke och ursprung: Vissa konsumenter föredrar produkter från kända märken eller de som produceras i vissa länder på grund av kvalitetsstandarder och regleringar.
 • Pris: Medan pris ofta reflekterar kvalitet, kan detta inte alltid vara fallet. Jämför priset per gram protein mellan olika produkter för att bestämma det bästa värdet.
 • Löslighet och konsistens: Vissa risproteinpulver kan ha en kornigare konsistens än andra. L
 • Hälsopåståenden: Var försiktig med överdrivna hälsopåståenden. Medan risprotein har många hälsofördelar, bör du vara skeptisk till produkter som gör för bra för att vara sanna påståenden.
 • Förpackning: Tänk på förpackningens storlek och typ. Större förpackningar kan erbjuda bättre värde, men det kan inte vara lämpligt om du inte använder produkten ofta. Vissa konsumenter kan också föredra miljövänlig förpackning.

Vanliga frågor och svar om Risprotein


Vad är risprotein?

Risprotein är ett vegetabiliskt protein extraherat från hela riskorn. Det är en populär proteinrik ingrediens som ofta används i kosttillskott och proteinpulver, särskilt bland de som söker ett icke-mejeribaserat alternativ.


Hur jämför sig risprotein med andra proteinkällor?

Risprotein är en komplett proteinkälla, vilket innebär att den innehåller alla nio essentiella aminosyror, men i allmänhet är den lägre i vissa aminosyror som lysin jämfört med andra proteinkällor som vassle eller soja. Det är dock allergivänligt, vilket gör det till ett bra alternativ för personer med allergier eller intoleranser mot mejeri eller soja.


Är risprotein bra för muskelbyggande?

Ja, risprotein kan vara effektivt för muskelbyggande eftersom det tillhandahåller de nödvändiga aminosyrorna för muskelreparation och tillväxt. Studier har visat att det kan vara jämförbart med andra proteinkällor när det gäller att stödja muskelåterhämtning och tillväxt.


Är risprotein allergivänligt?

Risprotein anses vara en av de mest allergivänliga proteinkällorna, vilket gör den lämplig för individer med känsliga magar eller de som har allergier/intoleranser mot andra proteinkällor som mejeri, ägg eller soja.


Vad smakar risprotein som?

Risprotein har en mycket mild, neutral smak. Även om det kan ha en något kornig textur, blandas den väl i smoothies och andra recept. När den smaksätts, till exempel med vanilj eller choklad, kan den vara mycket aptitlig.


Är risprotein lämpligt för veganer?

Ja, risprotein är 100% växtbaserat, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för veganer och vegetarianer.


Hur mycket risprotein ska jag ta?

Dosen varierar beroende på dina individuella proteinbehov, dina fitnessmål och produkten du använder. Det är bäst att följa doseringsanvisningarna på förpackningen och konsultera en näringsexpert eller läkare vid behov.


Finns det några biverkningar med risprotein?

För de flesta är risprotein lättsmält och orsakar inga biverkningar. Men som med alla proteintillskott, om man konsumerar i överdriven mängd eller har en känslig mage, kan det orsaka magbesvär.


Hur framställs risprotein?

Risprotein utvinns ur brunt ris genom en enzymerad process där kolhydrater och protein separeras. Resultatet är ett högproteinhaltigt pulver som sedan kan smaksättas, förpackas och säljas.


Är risprotein komplett när det gäller aminosyraprofilen?

Ja, risprotein är en komplett proteinkälla eftersom den innehåller alla nio essentiella aminosyror, även om det kan vara lägre i vissa aminosyror, som lysin, jämfört med andra proteinkällor.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.