I denna artikel går vi igenom de bästa sojaproteinerna på marknaden.

Bästa Sojaprotein 2023

För de som söker ett proteinrikt, växtbaserat alternativ som passar väl in i en mångsidig kost, är sojaprotein ett populärt val. Många som följer en vegansk eller vegetarisk diet, eller de som undviker mejeriprodukter, står inför utmaningen att hitta proteinpulver som är näringsrika och har en komplett aminosyraprofil. Sojaprotein är känt för sin höga proteinhalt och innehåller alla nio essentiella aminosyror, vilket gör det till en av de få växtbaserade kompletta proteinerna.

Perfekt för veganer, vegetarianer, och de som är känsliga för laktos eller gluten, samt alla som vill lägga till ett näringsrikt och mångsidigt protein i sin kost. Utforska våra utförliga recensioner av sojaproteinprodukter. Läs, jämför och hitta det sojaprotein som bäst kompletterar din diet och stödjer dina hälsomål.

5 hälsofördelar med Sojaprotein:

 • Komplett proteinkälla: Sojaprotein är ett av de få växtbaserade proteiner som anses vara ett komplett protein, vilket innebär att det innehåller alla nio essentiella aminosyror som kroppen inte kan producera själv.
 • Hjärtvänligt: Forskning tyder på att regelbundet intag av sojaprotein kan bidra till att sänka blodtrycksnivåerna och ”dåligt” LDL-kolesterol, vilket kan minska risken för hjärtsjukdomar.
 • Benhälsa: Sojaprotein är rikt på isoflavoner, en typ av fytoöstrogen, som har associerats med förbättrad benhälsa och kan minska risken för osteoporos, särskilt hos postmenopausala kvinnor.
 • Minskad risk för vissa cancerformer: Studier har antytt att sojaprotein och dess isoflavoner kan ha en skyddande effekt mot vissa typer av cancer, inklusive bröst- och prostatacancer.
 • Viktreglering: Sojaprotein kan bidra till ökad mättnadskänsla och därmed minska det totala kaloriintaget, vilket kan vara fördelaktigt för viktminskning och viktreglering.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test sojaproteinet Self Omninutrition Soy Protein ut.

Self Omninutrition Soy Protein

Self Omninutrition Soy Protein erbjuder en rik källa till protein med en uppsjö av andra fördelaktiga näringsämnen. Med sin unika sammansättning och högkvalitativa ingredienser, verkar den vara det bästa valet för de som letar efter ett sojaproteintillskott av högsta kvalitet.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda sojaproteinet Star Nutrition Soy Protein Isolate 1 kg ut.

Star Nutrition Soy Protein Isolate 1 kg

Med dess balanserade pris och höga kvalitet, förstärkt av framstående smaker, representerar den ett enastående värde. Med ett imponerande proteininnehåll och utomordentlig löslighet, står den ut i mängden.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budget sojaproteinet Pro Nutrition ISO Soy ut.

Pro Nutrition ISO Soy

Pro Nutrition ISO Soy är det billigaste alternativet på listan, men erbjuder fortfarande en anständig kvalitet av sojaprotein. Detta är ett perfekt val för de som är budgetmedvetna men fortfarande vill ha ett pålitligt proteinpulver.

Core Soy Protein

3,8/5,0

Så här ser sojaproteinet Core Soy Protein ut.

Core Soy Protein™ är ett högkvalitativt proteintillskott av rent vegetabiliskt ursprung hämtat från soja. Den lämpar sig särskilt för individer som vill främja muskelåterhämtning och tillväxt efter fysiska aktiviteter, eller som ett näringsrikt mellanmål. Med en hög proteinhalt på 86 %, är det ett imponerande tillskott för dem som vill upprätthålla en aktiv livsstil utan att kompromissa med kvaliteten på sitt proteinintag.

Till skillnad från många andra sojaproteintillskott på marknaden, är Core Soy Protein™ framställt från sojaproteinisolat, vilket innebär att det har genomgått en sofistikerad reningsprocess. Denna process filtrerar bort oönskade komponenter som fett, kolhydrater och fytoöstrogener, vilket resulterar i ett protein med överlägset biologiskt värde och absorption. För att ytterligare förstärka dess näringsprofil, är detta protein också berikat med en mängd viktiga vitaminer och mineraler som stödjer kroppens ämnesomsättning.

 • Tillverkare: Core
 • Material: 100% vegetabilisk sojaprotein från isolat
 • Särskilda funktioner: Hög proteinhalt (86%), fri från socker, laktos, fett, kolhydrater och fytoöstrogener. Berikad med vitaminer och mineraler.

Plus:

 • Högkvalitativt Protein: Tillverkad från sojaproteinisolat vilket ger ett protein med högt biologiskt värde, vilket underlättar upptag och omvandling till muskelmassa.
 • Näringsrik Formulering: Förutom dess imponerande proteinhalt, är Core Soy Protein™ även berikad med en mix av viktiga vitaminer och mineraler som stödjer kroppens ämnesomsättning.
 • Fritt från oönskade ämnen: Produkten är fri från laktos, socker, nästan allt fett och kolhydrater, och den innehåller inte heller några fytoöstrogener.

Värt att fundera över:

 • Sojaallergi: Även om produkten är högkvalitativ, bör de som har en känd sojaallergi undvika detta tillskott.
 • Sötmedel: Produkten innehåller sötningsmedel som sukralos och acesulfam-k, vilket kan påverka individer känsliga för dessa tillsatser.
 • Förvaring: Produkten bör förvaras torrt, svalt och borta från direkt solljus för att behålla dess kvalitet över tid. Det är även viktigt att komma ihåg vikten av en balanserad kost och en hälsosam livsstil när man använder detta tillskott.

Star Nutrition Soy Protein Isolate 1 kg

4,2/5,0

Så här ser den mest prisvärda sojaproteinet Star Nutrition Soy Protein Isolate 1 kg ut.

Star Nutrition Soy Protein Isolate representerar den allra bästa standarden när det gäller vegetabiliskt protein. Tillverkat från sojabönor som är kända för sitt höga proteininnehåll, har detta tillskott isolerats till den renaste formen, vilket betyder att majoriteten av fett och kolhydrater har avlägsnats. Resultatet är ett nästan rent proteinpulver som är både veganskt och GMO-fritt. Detta pulver är speciellt framtaget för dem som följer en grön kost eller har överkänslighet mot ingredienser som gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Proteinets funktion är att bygga och bevara muskler, och detta tillskott från Star Nutrition ger ett högkvalitativt, helt veganskt alternativ till animaliska proteinkällor. Förutom dess rena sammansättning, erbjuder produkten god smak och enastående löslighet i vatten, vilket gör det till ett bekvämt val för dagligt intag.

 • Tillverkare: Star Nutrition
 • Material: Sojaproteinisolat
 • Särskilda funktioner: Veganskt, GMO-fritt, nästan rent proteinpulver.

Plus:

 • Hög proteinhalt som bidrar till uppbyggnad och bevarande av muskelmassa.
 • Perfekt för dem som har en överkänslighet mot laktos, gluten, mjölkprotein och ägg.
 • Utomordentlig löslighet i vatten, vilket gör det enkelt att förbereda och konsumera.

Värt att fundera över:

 • Även om produkten är fri från många allergener, kan den fortfarande innehålla spår av MJÖLK, GLUTEN, ÄGG och LUPIN.
 • Proteintillskott bör inte användas som en ersättning för en varierad kost.
 • Alltid förvara produkten torrt i sin väl förslutna originalförpackning för att bibehålla dess kvalitet och fräschör.

Pro Nutrition ISO Soy

4,1/5,0

Så här ser det bästa budget sojaproteinet Pro Nutrition ISO Soy ut.

Pro Nutrition ISO Soy är ett sojaproteinisolat av högsta kvalitet, framtaget för att erbjuda en exceptionell renhetsgrad av protein utan fett eller kolhydrater. Specifikt framtaget med en avancerad vattenreningsteknik, garanterar detta protein en 100 % naturlig sammansättning som inte är genmanipulerad. Som ett komplett vegetabiliskt protein ger ISO Soy alla nödvändiga essentiella aminosyror som kroppen behöver, inklusive en hög koncentration av BCAA och arginin – aminosyror som är avgörande för atleter.

ISO Soy fungerar som ett utmärkt alternativ till animaliskt protein och är berikat med viktiga vitaminer och mineraler, vilket gör det till ett hälsosamt komplement till en högprotein- och lågkolhydratdiet. Dessutom innefattar detta protein välgörande komponenter som saponiner, fytosteroler och isoflavoner.

 • Tillverkare: Pro Nutrition
 • Material: 100 % sojaproteinisolat
 • Särskilda Funktioner: Vitamin- och mineralberikad, innehåller alla essentiella aminosyror, 100 % naturlig, icke genmanipulerad

Plus:

 • Komplett Protein: Innehåller alla essentiella aminosyror som kroppen behöver, vilket gör den idealisk för muskelbyggande och återhämtning.
 • Veganvänligt: Ett utmärkt alternativ till animaliskt protein, särskilt för dem som följer en vegetarisk eller vegansk diet.
 • Noll Fett & Kolhydrater: Perfekt för individer som följer en högprotein- och lågkolhydratdiet.

Värt att fundera över:

 • Produkten är endast avsedd som ett komplement till en varierad kost och bör inte användas som medicin eller ensamt näringsalternativ.
 • Förvaring är viktig: Håll den torr, sval, och undan direkt solljus för att bevara dess kvalitet.
 • Det är nödvändigt att följa rekommenderade doseringsanvisningar och att inte överskrida dem. Extra försiktighet bör iakttas av dem som är gravida, ammar, medicineras, eller har särskilda medicinska tillstånd.

Self Omninutrition Soy Protein

4,2/5,0

Så här ser bäst i test sojaproteinet Self Omninutrition Soy Protein ut.

Self Omninutrition Soy Protein är en premium proteinkälla som är helt baserad på soja, vilket gör den idealisk för de som föredrar vegetabiliska proteinkällor eller vill undvika laktos helt. Den är 100% vegetabilisk och består av sojaproteinisolat utan fytoöstrogener, vilket innebär att den passar både kvinnor och män.

Tack vare detta unika erbjudande är sojaproteinet inte bara laktosfritt av naturen, utan också den överlägset bästa vegetabiliska proteinkällan med ett biologiskt värde som överträffar kasein. Soy Protein betonar renhet och effektivitet, vilket framgår av dess snabba upptagningshastighet. Den rena formulan erbjuder 26,7 gram protein per portion, och med sitt neutrala vaniljsmak är den perfekt att blanda med både vatten och mjölk för att förstärka ditt dagliga proteinintag.

 • Tillverkare: Self Omninutrition
 • Material: 100% sojaproteinisolat (fri från fytoöstrogener)
 • Särskilda Funktioner: 100% naturligt laktosfritt, högre biologiskt värde än kasein, fri från fytoöstrogener

Plus:

 • Vegetabilisk Proteinkälla: Ett komplett protein som är ett utmärkt alternativ för vegetarianer eller de som föredrar växtbaserade produkter.
 • Laktosfri: Perfekt för individer med laktosintolerans eller de som vill undvika laktos helt.
 • Högt Biologiskt Värde: Ger högkvalitativt protein med ett biologiskt värde som överträffar kasein, vilket underlättar muskelåterhämtning och tillväxt.

Värt att fundera över:

 • Produkten är producerad i en anläggning som hanterar allergener som mjölk, ägg och soja, vilket kan vara av betydelse för individer med känslighet för dessa ingredienser.
 • Korrekt förvaring är avgörande: Det är viktigt att förvara produkten torrt, svalt och väl förslutet för att bevara dess kvalitet.
 • Som med alla kosttillskott bör doseringsanvisningarna följas noga för bästa resultat.

Body Science Soy Isolate

4,0/5,0

Så här ser sojaproteinet Body Science Soy Isolate ut.

Body Science Soy Isolate är ett toppklassigt vegetabiliskt proteinpulver framtaget från högkvalitativa, GMO-fria sojabönor. Med en häpnadsväckande smak och 100 % sojaproteinisolat som sin kärningrediens erbjuder detta proteinpulver ett fantastiskt alternativ för veganer, vegetarianer, laktosintoleranta samt individer med födoämnesallergier som mjölk och ägg. Den höga proteinhalten på upp till 90 %, tillsammans med minimalt fett och kolhydrater, gör den optimal för återhämtning efter träning och muskeluppbyggnad.

Vad som särskiljer Body Science Soy Isolate från många andra vegetabiliska proteinpulver är frånvaron av vanligt förekommande tillsatser som fruktos, dextros, maltodextrin och socker. Istället satsar man helt på renheten av sojaproteinisolat. Den dubbla rika chokladsmaken kompletterar produktens profil, vilket ger en läcker smakupplevelse.

 • Tillverkare: Body Science
 • Material: 100% sojaproteinisolat
 • Särskilda Funktioner: Veganskt, GMO-fri, utan tillsatt socker, dubbel rik chokladsmak

Plus:

 • Mångsidighet: Perfekt för veganer, vegetarianer, laktosintoleranta och individer med födoämnesallergier.
 • Ren Proteinkälla: Saknar tillsatser som fruktos, dextros och maltodextrin, vilket betonar renheten av sojaproteinisolat.
 • Hållbarhet: En hållbar proteinkälla som värnar om både din hälsa och miljön.

Värt att fundera över:

 • Produkten innehåller aspartam, en typ av sötningsmedel som kanske inte passar alla.
 • Skopa för dosering ingår inte, så användare bör ha en till hands eller mäta upp den rekommenderade mängden.
 • Förvaras korrekt i rumstemperatur och i originalförpackningen för bästa hållbarhet.
 • Som alltid, är det viktigt med en mångsidig och balanserad kost tillsammans med en hälsosam livsstil.

WellAware Sojaprotein Isolat 500 g

3,5/5,0

Så här ser sojaproteinet WellAware Sojaprotein Isolat 500 g ut.

WellAware Sojaprotein är ett renodlat växtbaserat proteinpulver, bestående av 100 % sojaproteinisolat. Den höga proteinhalten gör det till ett utmärkt alternativ för individer som önskar boosta sitt proteinintag, särskilt med tanke på att den är laddad med alla essentiella aminosyror. Med sitt snabba upptag kan den enkelt integreras i ens dagliga rutin, vare sig det är som en måltidsersättning eller post-träningsuppladdning.

Dess fullständighet som växtbaserad proteinkälla betyder att det är ett idealiskt val för vegetarianer, veganer, och dem som är känsliga eller allergiska mot mjölkprotein och laktos. Eftersom produkten är lättsmält, kan den enkelt blandas med en mångfald av vätskor eller integreras i smoothies, vilket skapar en flexibel och näringsrik tillsats till dieten.

 • Tillverkare: WellAware
 • Material: 100% sojaproteinisolat
 • Särskilda Funktioner: Vegan, Glutenfri, Mål: Bygga muskler, Smakvarianter: Choklad, Naturell

Plus:

 • Fullvärdigt Protein: Sojaproteinisolat innehåller alla essentiella aminosyror, vilket gör det till ett fullständigt protein.
 • Magen i Åtanke: Produkten är lättsmält, vilket minimerar magproblem eller obehag.
 • Flexibel Användning: Kan enkelt blandas med en rad olika vätskor eller inkluderas i smoothies, vilket gör det lätt att anpassa efter ens personliga preferenser.

Värt att fundera över:

 • Även om produkten är ett kosttillskott, bör det inte användas som ett enda alternativ till en varierad kost.
 • Det är viktigt att inte överskrida den rekommenderade dosen för att undvika potentiella biverkningar.
 • Produkten bör förvaras torrt och svalt samt hållas utom räckhåll för barn.
 • Även om produkten är fri från gluten, bör individer med allvarliga allergier eller känsligheter alltid rådgöra med en läkare innan konsumtion.

Olimp Sojavit 85 700 g

3,2/5,0

Så här ser sojaproteinet Olimp Sojavit 85 700 g ut.

Olimp Sojavit 85 är ett premiumproteinpulver från Olimp Sport Nutrition, framställt från isolat av sojaproteiner. Detta sojaproteinisolat bjuder på ett högt biologiskt näringsvärde, vilket innebär att det effektivt bidrar till muskeltillväxt och underhåll av muskelmassa. Särskilt utmärkande för produkten är dess laktosfria natur och veganvänliga sammansättning.

För de som är fysiskt aktiva eller idrottare, och speciellt för vegetarianer, erbjuder Olimp Sojavit 85 en optimal källa till protein. Det är också berikat med viktiga vitaminer och andra näringsämnen som lecitin, kolin, inositol och L-karnitin, vilket ger ytterligare stöd till en hälsosam livsstil. Med en enkel dosering och blandning kan det enkelt integreras i ens dagliga rutin, särskilt före och efter träningspass.

 • Tillverkare: Olimp Sport Nutrition
 • Material: 99% sojaproteinisolat, samt vitaminer och andra tillsatser
 • Särskilda Funktioner: Vegan, Laktosfri, Berikad med vitaminer

Plus:

 • Högkvalitativt Protein: Olimp Sojavit 85 är framtaget från sojaproteinisolat, känt för sitt höga biologiska näringsvärde, vilket stödjer optimal muskeltillväxt.
 • Vegetarian- och Veganvänligt: Ett utmärkt proteinval för de som följer en vegetarisk eller vegan diet.
 • Berikat med Vitaminer: Förutom proteinet är produkten också förstärkt med en mängd essentiella vitaminer, vilket ger en allsidig näringsprofil.

Värt att fundera över:

 • Liksom alla kosttillskott bör Sojavit 85 inte ersätta en varierad kost. Den bör användas som ett komplement.
 • Den rekommenderade doseringen bör ej överskridas för att säkerställa att man inte upplever oönskade effekter.
 • För bästa kvalitet och säkerhet bör produkten förvaras på ett torrt och svalt ställe och utom räckhåll för barn.
 • Med tanke på att produkten innehåller flera tillsatser och sötningsmedel, bör de med känsligheter eller allergier granska ingredienslistan noggrant eller rådfråga en läkare före användning.

GAAM Soy Isolate 750 g Sojaprotein

3,4/5,0

GAAM Soy Isolate erbjuder ett av marknadens renaste och mest effektiva sojaproteinpulver, tillverkat med 100% sojaproteinisolat. För dem som följer en vegansk eller vegetarisk kost, eller för individer med laktosintolerans, är detta proteinpulver ett idealiskt val. Sojaprotein, som har ett högt biologiskt värde, är känt som ett fullvärdigt protein, lika effektivt som vassleprotein när det kommer till muskelåterhämtning och tillväxt.

GAAM Soy Isolate stoltserar med att ha minimalt med fett och kolhydrater, vilket gör det till en utmärkt proteinkälla att inta efter träningen eller mellan måltider. Dessutom finns produkten tillgänglig i flera läckra smaker, inklusive choklad och vanilj, vilket ger konsumenten en njutbar upplevelse samtidigt som de stödjer sina fitnessmål.

 • Tillverkare: GAAM Nutrition
 • Material: 100% sojaproteinisolat
 • Särskilda Funktioner: 100% Veganskt, Laktosfritt, Flera smaker (Choklad, Vanilj)

Plus:

 • Högkvalitativt Protein: GAAM Soy Isolate är framtaget från 100% sojaproteinisolat med högt biologiskt värde, jämförbart med vassleprotein.
 • Allsidighet för Konsumenter: Produkten är perfekt för veganer, vegetarianer och dem med laktosintolerans, vilket gör det tillgängligt för en bred publik.
 • Minimerat Fett och Kolhydrater: Ett idealiskt val för dem som vill ha en ren proteinkälla utan extra kalorier från fett eller kolhydrater.

Värt att fundera över:

 • Som med alla kosttillskott bör GAAM Soy Isolate användas som ett komplement till en balanserad kost, inte som en ersättning.
 • Även om produkten är lättanvänd med en enkel doseringsinstruktion, är det viktigt att inte överskrida den rekommenderade mängden.
 • För att behålla produktens fräschör och effektivitet, bör den förvaras i en sval och torr miljö, väl försluten, och utom räckhåll för barn.
 • Som alltid bör konsumenter vara medvetna om sina individuella näringsbehov och rådgöra med en hälso- eller näringsexpert om osäkerhet kring användning uppstår.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Sojaprotein:

 • Ingredienslista: Titta på etiketten och se till att produktens huvudingrediens är sojaproteinisolat eller sojaproteinkoncentrat. Ju kortare ingredienslistan är, desto renare är vanligtvis produkten.
 • GMO-fri: Om du vill undvika genmodifierade organismer (GMO), leta efter en märkning som anger att produkten är GMO-fri.
 • Certifieringar: Leta efter certifieringar som bekräftar produktens kvalitet, till exempel ekologiska certifieringar, eller att den är testad för tungmetaller.
 • Proteininnehåll: Kontrollera att produkten har en hög andel protein per portion. För det mesta bör en bra sojaproteinprodukt erbjuda mellan 20 och 25 gram protein per portion.
 • Smak och sötmedel: Vissa sojaproteinpulver är naturligt smaklösa, medan andra är smaksatta. Om du föredrar en viss smak, kolla in smakalternativen. Var också medveten om vilka sötmedel som används, särskilt om du vill undvika artificiella sötningsmedel.
 • Allergiinformation: Även om soja i sig är laktosfri, kan vissa sojaproteinpulver produceras i anläggningar där andra produkter som innehåller allergener tillverkas. Kolla alltid allergiinformationen om du har känsligheter.
 • Pris: Jämför priset per portion eller per gram protein snarare än totala produktkostnaden. Detta ger dig en bättre uppfattning om vilket värde du får för dina pengar.
 • Märkesreputation: Läs recensioner och gör lite forskning på märket för att se om de har ett gott rykte när det gäller kvalitet och kundnöjdhet.
 • Löslighet och konsistens: Det är viktigt att ditt proteinpulver blandas väl och inte lämnar klumpar. Detta kan vara svårt att avgöra innan du provar produkten, men användarrecensioner kan ge en bra indikation.
 • Förpackningen: Försäkra dig om att förpackningen är väl försluten för att bevara produktens färskhet. Miljövänliga förpackningar eller återanvändningsbara behållare kan också vara något att leta efter om detta är viktigt för dig.

Vanliga frågor och svar om Sojaprotein


Är sojaprotein bra för dig?

Ja, sojaprotein är en fullvärdig proteinkälla som innehåller alla essentiella aminosyror. Det är också en bra proteinkälla för vegetarianer och veganer.


Innehåller sojaprotein östrogen?

Sojaprotein innehåller fytostrogener, som är växtbaserade ämnen med en svag östrogenliknande effekt. Men dessa är inte identiska med det mänskliga östrogenet.


Kan sojaprotein hjälpa till med viktminskning?

Ja, som alla proteiner kan sojaprotein öka mättnad och hjälpa till med viktminskning när det kombineras med en balanserad kost och regelbunden motion.


Är sojaprotein bra för muskelbyggnad?

Ja, sojaprotein är en fullvärdig proteinkälla och kan vara effektiv för muskelbyggnad, särskilt för de som inte konsumerar animaliska produkter.


Har sojaprotein några biverkningar?

För de flesta människor är sojaprotein säkert att konsumera. Men vissa individer kan uppleva allergiska reaktioner eller magbesvär.


Är sojaprotein laktosfritt?

Ja, sojaprotein innehåller inte laktos och är ett bra alternativ för dem med laktosintolerans.


Hur jämför sig sojaprotein med vassleprotein?

Båda är fullvärdiga proteinkällor, men vassleprotein absorberas snabbare i kroppen. Sojaprotein är ett bra alternativ för veganer och vegetarianer.


Innehåller sojaprotein gluten?

Nej, ren sojaprotein innehåller inte gluten. Men det är alltid bäst att läsa produktetiketterna, särskilt om man har celiaki eller är känslig för gluten.


Kan man överkonsumera sojaprotein?

Som med alla produkter är det bäst att konsumera sojaprotein i måttliga mängder. En överkonsumtion av protein kan belasta njurarna.


Är sojaprotein GMO?

Inte alla sojaproteiner är GMO, men många sojaprodukter på marknaden kan komma från genetiskt modifierade sojabönor. Om du är bekymrad över GMO, leta efter märkningar som ”GMO-fri” på produkten.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.