I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa sportdryckerna på marknaden.

Bästa Sportdryck 2023

I takt med att fitness och idrott fortsätter att växa i popularitet, letar idrottare, träningsentusiaster och även vanliga människor efter sätt att återhämta sig och förbättra sina prestationer. Sportdrycker har marknadsförts som ett medel för att uppnå detta, vilket har lett till en uppsjö av produkter på marknaden.

Med så många alternativ kan det vara svårt att avgöra vilken sportdryck som är mest effektiv, vilka ingredienser man bör vara medveten om och hur dessa drycker verkligen påverkar kroppens prestation och återhämtning. Dessutom finns det en allmän oro för konstgjorda tillsatser, sockerinnehåll och potentiella biverkningar.

Genom att granska vetenskaplig forskning, konsultera sportnutritionister och analysera produktrecensioner, kan man få en detaljerad förståelse för sportdryckers effekter, både positiva och negativa.

Denna analys riktar sig till professionella idrottare, vardagsmotionärer, tränare och alla som vill förstå hur och när man ska använda sportdrycker för att maximera sina fördelar och minimera eventuella risker.

Genom att erbjuda en balanserad och välgrundad översikt av ämnet, syftar denna genomgång till att skapa en förbindelse med läsaren och ge dem de verktyg de behöver för att göra informerade beslut kring sin vätskeintag i samband med träning och tävling.

Fem fördelar med sportdrycker:

 • Snabb återhämtning av elektrolyter: Sportdrycker innehåller ofta elektrolyter som natrium och kalium, vilka kan ersätta det som förloras genom svett under fysisk aktivitet.
 • Energiunderstöd: Många sportdrycker innehåller kolhydrater som kan ge snabb energi under långvarig fysisk ansträngning.
 • Förbättrar hydrering: Hjälper till att ersätta förlorad vätska och stödjer optimal hydreringsnivå under intensiva träningspass.
 • Uthållighet och prestanda: Genom att förse kroppen med nödvändiga näringsämnen kan sportdrycker hjälpa till att förlänga uthållighet och förbättra idrottsprestanda.
 • Muskelåterhämtning: En del sportdrycker kan innehålla aminosyror eller protein som stödjer snabbare muskelreparation efter träning.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten Enervit Isotonic Drink ut.

Enervit Isotonic Drink

Enervit Isotonic Drink sticker ut som den bästa i test tack vare dess utmärkta balans mellan snabba och långsamma kolhydrater som hjälper idrottare att bibehålla en jämn energinivå under träning. Med sina essentiella salter och mineraler, är den perfekt utformad för att förhindra uttorkning och ersätta viktiga näringsämnen som förloras genom svett. Enervit Isotonic Drink är inte bara effektiv, utan den har även en angenäm smak som gör den lätt att dricka under intensiva träningspass.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten Core Sports Drink+ ut.

Core Sports Drink+

Core Sports Drink+ är ett utmärkt val för den som söker en högkvalitativ sportdryck till ett överkomligt pris. Med sina 5 elektrolyter, är denna dryck utformad för att maximera hydrering, samtidigt som den levererar en betydande mängd energi. Den innehåller även BCAA som hjälper till att förhindra muskelnedbrytning och stödja återhämtning. Sammantaget är det en omfattande sportdryck som erbjuder mycket mer än bara enkel hydrering till ett mycket rimligt pris.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet Leader Performance Super Hydrate Sports Drink 500g ut.

Leader Performance Super Hydrate Sports Drink 500g

För de som är ute efter ett effektivt, men budgetvänligt alternativ, är Leader Performance Super Hydrate det självklara valet. Denna sportdryck ger alla de väsentliga näringsämnen som en idrottare behöver för att hålla sig hydratiserad under ett träningspass, men till ett mycket överkomligt pris. Den erbjuder ett bra värde för pengarna utan att kompromissa med kvaliteten.

Enervit Isotonic Drink

4,5/5,0

Så här ser bäst i test produkten Enervit Isotonic Drink ut.

Enervit Isotonic Drink är en särskilt framtagen sportdryck för idrottare och individer som deltar i uthållighetsaktiviteter. Med sin uppfriskande citrussmak är den utformad för att snabbt ge energi när kroppen mest behöver det, särskilt under intensiva träningspass.

Denna dryck är rik på snabba kolhydrater som ger kroppen den omedelbara bränslen den behöver för att upprätthålla prestandan. Utöver energin innehåller EnervitIsotonic Drink även elektrolyter som hjälper till att ersätta de mineraler som kan gå förlorade genom svett under intensiva övningar.

Tidigare känt som ”G Sport”, har denna produkt nu genomgått en namnändring men behåller sitt ursprungliga och effektiva innehåll. Vare sig du är en professionell idrottare eller någon som bara vill optimera ditt träningspass, är EnervitIsotonic Drink det perfekta komplementet till ditt träningsregime.

 • Snabb energitillförsel tack vare kolhydrater som sackaros, dextros och fruktos.
 • Elektrolytbalans återställs med mineraler som natrium, kalium, klorid och magnesium.
 • Ursprungligt namn var ”G Sport”, nu uppdaterad med ett nytt namn och utseende, men med samma pålitliga innehåll.

Plus:

 • Omedelbar energitillförsel under intensiv träning.
 • Återställer kroppens elektrolytbalans som kan gå förlorade genom svett.
 • Lättanvänd: Blandas enkelt med vatten och är redo att konsumeras.

Värt att fundera över:

 • Intag bör anpassas baserat på träningsintensiteten och individuella behov.

Core Sports Drink+

4,2/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten Core Sports Drink+ ut.

Core Sports Drink+ är en svenskproducerad sportdryck framtagen specifikt för individer som är engagerade i uthållighetsträning. Produkten kommer i pulverform och är berikad med BCAA (grenkedjade aminosyror) samt elektrolyter, vilket gör den idealisk för att upprätthålla uthållighetsprestation under långvariga träningspass.

Med hela 5000 mg BCAA per portion hjälper Core Sports Drink+ inte bara till att stödja muskeluppbyggnaden, utan även bibehållandet av befintlig muskelmassa. Produkten skiljer sig från andra sportdrycker genom sitt speciella förhållande av BCAA (8:1:1), vilket innebär en större mängd leucin – aminosyran som visat sig vara mest effektiv för muskeluppbyggnad.

Förutom aminosyror innehåller denna sportdryck även magnesium och kokosvattenpulver, vilka båda har en avgörande roll i att upprätthålla kroppens elektrolytbalans. Sist men inte minst är Core Sports Drink+ sötad med naturliga stevioglykosider för en fräsch smakupplevelse.

 • Innehåller BCAA med ett förhållande av 8:1:1, med särskilt fokus på leucin för optimal muskeluppbyggnad.
 • Berikad med elektrolyter, inklusive magnesium och kokosvattenpulver, för att bibehålla uthållighetsprestationen.
 • Naturligt sötad med stevioglykosider och tillverkad i Sverige.

Plus:

 • Förbättrad uthållighetsprestation tack vare snabba kolhydrater och elektrolyter.
 • BCAA-stöd för att främja muskeluppbyggnad och bibehålla befintlig muskelmassa.
 • Naturligt sötad för en renare smak och mindre risk för onödiga tillsatser.

Värt att fundera över:

 • För att uppnå bästa effekt bör produkten konsumeras som rekommenderat under träning, särskilt vid längre träningspass.

Leader Performance Super Hydrate Sports Drink 500g

4,0/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet Leader Performance Super Hydrate Sports Drink 500g ut.

Leader Performance Super Hydrate Sports Drink är en avancerad sportdryck som är särskilt utformad för att förbättra prestanda genom optimal hydrering. Denna sportdryck är unik i sin sammansättning med en 4-stegs Cluster Dextrin® som innebär att den innehåller kolhydrater som frigör energi i fyra olika hastigheter.

Cluster Dextrin™ är känd för att vara magvänlig och snabbt absorberad av kroppen, medan andra ingredienser som Isomaltulos ger en långsammare energiabsorption, vilket är särskilt fördelaktigt i uthållighetssporter. En annan särprägel för denna sportdryck är tillsatsen av L-leucin som fungerar som en energikälla under prestation och aktiverar proteinsyntesen.

Drycken innehåller också viktiga elektrolyter från Guerande havssalt, magnesium och kalium, vilka hjälper till att upprätthålla vätskebalansen och ersätta det som går förlorat genom svettning. Med en uppfriskande citrus smak, är denna sportdryck både smakfull och funktionell.

 • Framtagen för optimal hydrering och prestation.
 • Innehåller 4-stegs Cluster Dextrin®.
 • Tillsatt L-leucin för energi och proteinsyntes aktivering.
 • Innehåller elektrolyter från Guerande havssalt, magnesium och kalium.
 • Snabbabsorberande och magvänlig formula.

Plus:

 • 4-stegs kolhydratupplösning: Med Cluster Dextrin®, Isomaltulos och andra kolhydrater erbjuder denna sportdryck en stabil energiförsörjning under hela träningspasset.
 • Elektrolytbalans: Med tillsatta elektrolyter, hjälper det idrottare att upprätthålla en optimal vätskebalans och ersätta förlorade mineraler under intensiv träning.
 • Magvänlig: Tack vare den unika sammansättningen av ingredienser, är sportdrycken snabbabsorberande och skonsam mot magen, vilket minskar risken för magproblem under träning.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Följ doseringsanvisningarna och blanda 1 skopa med 500 ml kallt vatten. Se till att dricka minst 2 liter vatten om dagen.

Powerade 500ml

4,2/5,0

Så här ser produkten Powerade 500ml ut.

Powerade är en isotonisk sportdryck avsedd för dem som söker uthållighet och en prestationsförbättring under träning. Sedan dess lansering i Sverige 2001, har den blivit ett populärt val för många idrottare tack vare dess förmåga att snabbt ersätta förlorade vätskor och mineraler under fysisk aktivitet.

Denna sportdryck kombinerar kolhydrater, natrium och vätska för att hjälpa kroppen att upprätthålla prestationsförmågan, ge trötta muskler ny energi och återställa vätskebalansen. Dess kolhydrat-elektrolytlösning är vetenskapligt utformad för att bibehålla uthållighet och förbättra vattenupptaget under intensiva träningspass.

Powerade hjälper till att fylla på de värdefulla mineraler som går förlorade genom svettning, vilket är avgörande för muskelfunktion och att förebygga muskelkramp. Med smaken Mountain Blast får du en bärsmak som är både uppfriskande och energigivande.

 • Består av kolhydrater, natrium och vätska.
 • Hjälper till att återställa vätskebalansen och ge ny energi.
 • Innehåller elektrolyter för att förhindra muskelkramp.
 • Kommer i smaken Mountain Blast med en bärsmak.
 • 500ml flaskstorlek, säljs i 12-pack.

Plus:

 • Bibehåller Uthållighet: Powerade är formulerad för att hjälpa idrottare bibehålla uthållighet under långvariga träningspass eller tävlingar.
 • Snabb Återhämtning: Med sin blandning av kolhydrater och elektrolyter hjälper Powerade till att snabbt ge ny energi till trötta muskler och återställa vätskebalansen.
 • Förebygger Muskelkramp: Genom att ersätta de värdefulla mineraler som förloras genom svettning bidrar Powerade till att förebygga muskelkramp och andra relaterade problem under intensiv fysisk aktivitet.

Värt att fundera över:

 • Användningsförslag: Drick Powerade under träning för optimal prestationsförmåga, eller efter träningen för att förbättra återhämtningen.

Self Omninutrition Hydro Plus 400 g

5,0/5,0

Så här ser produkten Self Omninutrition Hydro Plus 400 g ut.

SELF Hydro Plus från Self Omninutrition är en hypotonisk dryck särskilt framtagen för att säkerställa optimal vätskebalans och maximal prestanda under fysisk aktivitet. Med sin unika kombination av kolhydrater, vitaminer och mineraler stöder den inte bara återställningen av kroppens mineralbalans, utan främjar också muskelfunktion, energiomsättning och reducerar trötthet och utmattning.

Denna funktion gör den till ett oumbärligt komplement för dem som är fysiskt aktiva, särskilt under långa och krävande träningspass. Drycken hjälper till att minska risken för kramper och hålla dig hydratiserad, vilket i sin tur optimerar prestandan. Med en uppfriskande smak av apelsin och lättanvänd dosering är den perfekt att inta både före och under fysisk aktivitet.

 • Hypotonisk dryck med kolhydrater, mineraler och vitaminer.
 • Främjar muskelfunktion och energiomsättning.
 • Reducerar trötthet och utmattning.
 • Rekommenderas att tas före och under fysisk aktivitet.
 • Erbjuder 20 portioner per förpackning.

Plus:

 • Maximal Prestanda: Med sin sammansättning säkerställer SELF Hydro Plus optimal vätskebalans, vilket är avgörande för att uppnå maximal prestanda under träning.
 • Minskad Trötthet: Den unika blandningen av vitaminer och mineraler i produkten hjälper till att reducera trötthet och utmattning, vilket ger en längre uthållighet under fysiska aktiviteter.
 • Optimerar Muskelfunktion: Genom att återställa mineralbalansen och främja muskelfunktion minskar SELF Hydro Plus risken för muskelkramper, vilket är en vanlig bieffekt av intensiv träning.

Värt att fundera över:

 • Dosering: För bästa resultat bör 20g (ca. 1 skopa) blandas med 500/600ml vatten. Den rekommenderade dagliga dosen ligger mellan 20-60g.

Vitargo +Electrolyte

4,3/5,0

Så här ser produkten Vitargo +Electrolyte ut.

Vitargo®+Electrolyte är en avancerad kolhydratsblandning, speciellt framtagen för dem som söker en effektiv inlagring av lättillgänglig muskelenergi. Utöver den unika patenterade kolhydraten Vitargo®, erbjuder produkten även värdefulla mineraler för optimalt upptag och prestanda.

Vitargokolhydraten, som är strukturellt lik glykogen, ser till att drycken snabbt lämnar magsäcken, vilket möjliggör en omgående energiupptagning från tunntarmen till blodbanan. Denna snabbhet i upptag, känd som osmolalitet, innebär att Vitargo®+Electrolyte är särskilt skonsam mot magen och minimerar risken för magbesvär under fysisk aktivitet.

Kliniska studier utförda vid Karolinska Institutet har dessutom visat att Vitargo® återfyller glykogen i musklerna snabbare än konventionella sportdryckskolhydrater. Med dess citrusfriska smak blir Vitargo®+Electrolyte ett idealiskt val för alla typer av fysiska aktiviteter, från långlopp till lagsporter.

 • Innehåller 100% Vitargo® – en patenterad kolhydrat för snabbt energiupptag.
 • Kolhydrat-elektrolytlösning som stöder uthållighetsprestation.
 • Snabb magtömning – skonsam för magen.
 • Rekommenderad för en mängd aktiviteter: långlopp, lagsporter, och återhämtning efter träning.
 • Citrus smak.

Plus:

 • Uthållighetsprestation: Med sin unika kombination av Vitargo® och elektrolyter, bidrar produkten till att bibehålla uthållighetsprestationen under träning.
 • Snabbt Energiupptag: Tack vare Vitargo®’s stora kolhydratstruktur, erbjuder drycken supersnabbt upptag av energi, vilket är avgörande för att upprätthålla prestanda under intensiv fysisk aktivitet.
 • Skonsam Mot Magen: Med dess snabba magtömningsegenskaper, minimerar Vitargo®+Electrolyte risken för magbesvär, vilket gör den till en idealisk lösning för de som är känsliga mot magen under träning.

Värt att fundera över:

 • Blandning med Mjölk: För en mer komplett återhämtning, överväg att blanda en portion Vitargo® + Electrolyte med mjölk efter träning för att dra nytta av mjölkens proteiner.

Vitargo Electrolyte 2 kg

3,9/5,0

Så här ser produkten Vitargo Electrolyte 2 kg ut.

Vitargo Electrolyte är ett banbrytande kolhydratspulver designat för den aktiva individen. Den unika formulan innehåller snabba och lättsmälta kolhydrater från kornstärkelse, vilket ger en snabb energiladdning. Men det som verkligen utmärker denna produkt är tillsatsen av elektrolyter, vilka bidrar till att upprätthålla en normal vätske- och mineralbalans under träning och tävling.

Med denna produkt kan användare säkerställa effektiv blodsockerreglering och optimal mineralbalans under fysisk aktivitet, samt snabbt återställa glykogenlager och vätskebalans efter träning. Vitargo Electrolyte står ut från andra sportdrycker genom dess låga osmolalitet, vilket betyder att den snabbt passerar genom magen för optimalt upptag i tunntarmen. Detta garanterar att kroppen får den energi den behöver när den behöver det mest.

 • Innehåller den patenterade kolhydraten Vitargo®.
 • Tillför snabb energi med lättsmälta kolhydrater.
 • Berikad med elektrolyter för optimal vätske- och mineralbalans.
 • Låg osmolalitet för snabbt upptag.

Plus:

 • Snabb energiinlagring: Genom att använda snabba kolhydrater ger produkten en omedelbar energikälla när kroppen behöver det mest.
 • Framtagen för optimal hydrering: Med tillsatta elektrolyter bidrar Vitargo Electrolyte till att upprätthålla en balanserad vätskenivå under och efter träning.
 • Gentemot magen: Tack vare den låga osmolaliteten är produkten skonsam för magen och säkerställer snabb absorption utan att orsaka obehag.

Värt att fundera över:

 • Följ rekommendationerna för dosering baserat på din specifika aktivitet, såsom långlopp, lagsporter eller återhämtning efter träning.

Moonvalley Ekologisk Sportdryck 45 g

3,4/5,0

Så här ser produkten Moonvalley Ekologisk Sportdryck 45 g ut.

Moonvalleys ekologiska sportdryck är den ultimata träningskamraten för den hälsomedvetna atleten. Denna sportdryck är skapad för att ge den energi och vätskebalans du behöver under längre träningspass eller tävlingar, samtidigt som den bjuder på en ljuvlig smakupplevelse som påminner om nyplockade bär. Med en enkel blandning av 500 ml vatten blir denna dryck redo att avnjutas, antingen kall eller varm.

Smakerna, såsom svarta vinbär, blåbär & hallon och äpple, är rika och autentiska eftersom sportdrycken endast innehåller frystorkade bär och frukter. Tillsatsen av en lagom mängd salt och socker ser till att vätskebalansen upprätthålls, och förhindrar uttorkning under fysisk aktivitet. Moonvalleys sportdryck är inte bara en källa till energi, utan även en njutning för smaklökarna.

 • Tillverkad med 95,7% ekologiska ingredienser.
 • Baserad på frystorkade bär och frukter för en naturlig och autentisk smak.
 • Perfekt balans av salt och socker för optimal vätskebalans under träning.

Plus:

 • Naturlig Smak: Till skillnad från många andra sportdrycker på marknaden, erbjuder Moonvalleys sportdryck en äkta och naturlig smak tack vare de frystorkade bären och frukterna.
 • Enkel Användning: Bara blanda med vatten, skaka och drycken är klar att avnjutas.
 • Ekologiskt Medveten: Med 95,7% ekologiska ingredienser, kan användare känna sig trygga med att de konsumerar en produkt som är både hälsosam och miljövänlig

Värt att fundera över:

 • Följ rekommendationerna för dosering baserat på din specifika aktivitet, såsom långlopp, lagsporter eller återhämtning efter träning.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Sportdryck:

Sportdrycker, även kända som elektrolytdrycker, är utformade för att återställa vätska och elektrolyter som går förlorade under intensiv träning eller idrottande. De kan även erbjuda snabb energi för att förbättra prestanda och återhämtning. Om du överväger att köpa en sportdryck, här är några viktiga aspekter att tänka på.

1. Näringsinnehåll

 • Kolla innehållet av makronäringsämnen, särskilt kolhydrater, eftersom de erbjuder snabb energi. En typisk sportdryck innehåller mellan 6-8% kolhydrater.

2. Elektrolyter

 • Se till att drycken innehåller viktiga elektrolyter som natrium, kalium, kalcium och magnesium. Dessa är avgörande för att förhindra muskelkramper och upprätthålla kroppens vätskebalans.

3. Kaloriinnehåll

 • Om du är medveten om ditt kaloriintag, välj en dryck som uppfyller dina kaloribehov. Det finns sportdrycker med låg kaloriinnehåll och sockerfria alternativ.

4. Sockerinnehåll

 • Välj en sportdryck med en lämplig mängd socker för din aktivitetsnivå. Socker kan vara fördelaktigt under längre fysiska aktiviteter men mindre så under korta eller mindre intensiva sessioner.

5. Smak och Konsistens

 • Sportdrycker kommer i en mängd olika smaker. Välj en smak som du tycker om, och se till att du gillar konsistensen när den är utspädd (om det krävs).

6. Naturliga Ingredienser

 • Om du vill undvika konstgjorda tillsatser och sötningsmedel, leta efter sportdrycker som använder naturliga färger, smaker och sötningsmedel.

7. Koffein och Andra Stimulantia

 • Vissa sportdrycker kan innehålla koffein eller andra stimulantia. Läs innehållsförteckningen noggrant om du är känslig för koffein eller tränar sent på kvällen.

8. Förpackning

 • Överväg storleken och typen av förpackning. Om du är på språng kan en färdigblandad dryck i en flaska vara praktisk. Pulverformade alternativ kan vara mer kostnadseffektiva och miljövänliga.

9. Pris

 • Jämför priset per liter eller per portion för att bestämma vilket märke eller vilken produkt som ger bäst värde för pengarna.

10. Varumärke och Tillverkare

 • Välj produkter från kända och betrodda varumärken som har ett gott rykte för kvalitet och säkerhet.

11. Användarrecensioner

 • Läs recensioner från andra konsumenter för att få en uppfattning om produktens smak, effektivitet och övergripande kvalitet.

Vanliga frågor och svar om Sportdrycker


Vad är en sportdryck?

En sportdryck är en dryck formulerad för att återställa elektrolyter, energi och andra näringsämnen som kan gå förlorade under intensiv fysisk aktivitet.


Varför ska man dricka sportdrycker?

Sportdrycker kan hjälpa till att snabbt återställa vätskenivåerna, ersätta förlorade elektrolyter och ge energi, vilket kan vara särskilt användbart under långvarig fysisk ansträngning.


Är sportdrycker bra för alla?

Medan idrottare och de som deltar i långvarig, intensiv fysisk aktivitet kan dra nytta av sportdrycker, kan de som deltar i mindre intensiva aktiviteter ofta klara sig med vanligt vatten.


Vad är skillnaden mellan en sportdryck och en energidryck?

Sportdrycker är utformade för att återställa vätska och elektrolyter. Energidrycker innehåller oftast koffein eller andra stimulanser och är utformade för att ge ett snabbt energitillskott snarare än återhämtning efter träning.


Vilka elektrolyter finns i sportdrycker?

De vanligaste elektrolyterna i sportdrycker är natrium, kalium, kalcium och magnesium.


Kan sportdrycker orsaka viktuppgång?

Många sportdrycker innehåller socker för att ge snabb energi. Om de konsumeras i överflöd, särskilt utan fysisk aktivitet, kan de bidra till kaloriintaget och potentiellt viktuppgång.


Finns det sockerfria sportdrycker?

Ja, det finns sockerfria eller lågkalori-versioner av sportdrycker som använder artificiella sötningsmedel eller andra alternativa sötämnen.


Är det säkert att konsumera sportdrycker dagligen?

Om konsumerade i måttliga mängder och som en del av en balanserad kost, kan sportdrycker vara säkra för daglig konsumtion. Det är dock bäst att begränsa intaget om du inte är fysiskt aktiv.


Kan barn och tonåringar dricka sportdrycker?

Medan sportdrycker kan vara säkra för barn och tonåringar som deltar i intensiv fysisk aktivitet, bör de konsumeras med försiktighet och inte användas som en ersättning för vatten eller andra hälsosamma drycker.


Hur jämför sig hemgjorda sportdrycker med kommersiella varumärken?

Hemgjorda sportdrycker kan vara ett bra alternativ till kommersiella produkter, särskilt om du vill undvika vissa tillsatser eller sötningsmedel. De kan dock variera i näringsinnehåll, så det är viktigt att se till att du får en balanserad mängd elektrolyter och energi.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.