Bästa Vassleprotein 2023

För aktiva individer och fitnessentusiaster som strävar efter muskeltillväxt och effektiv återhämtning, är vassleprotein ett av de mest efterfrågade kosttillskotten. Att hitta ett proteinpulver som är både effektivt för muskeluppbyggnad och snabbt absorberas av kroppen, utan att kompromissa på smak eller konsistens, är en vanlig utmaning. Vassleprotein är känt för sin höga biotillgänglighet och rikedom på essentiella aminosyror, vilket gör det till ett optimalt val för snabb muskelåterhämtning och tillväxt.

Idealisk för de som regelbundet tränar, särskilt styrketräning, och behöver ett pålitligt protein som stödjer deras träningsmål. Vi hjälper dig att navigera bland de bästa vassleproteinen på marknaden. Utforska de produkter vi noggrant har recenserat och rekommenderar för att maximera din träningspotential.

5 hälsofördelar med Vassleprotein:

 • Muskeluppbyggnad och återhämtning: Vassleprotein är rikt på essentiella aminosyror, särskilt leucin, som är avgörande för muskeluppbyggnad och återhämtning efter träning.
 • Stödjer viktminskning: Vassleprotein kan bidra till viktminskning genom att öka mättnadskänslan, vilket minskar totalt kaloriintag, samt genom att främja fettfri muskelmassa, vilket ökar ämnesomsättningen.
 • Förbättrar immunfunktionen: Vassleprotein innehåller immunoglobuliner och laktoferrin, som kan stärka immunförsvaret och skydda mot infektioner.
 • Reglering av blodsocker: När det tas tillsammans med kolhydratrika måltider kan vassleprotein hjälpa till att reglera blodsockernivåerna, vilket är fördelaktigt för personer med insulinresistens eller typ 2-diabetes.
 • Hälsosam källa till högkvalitativt protein: Vassleprotein är en komplett protein källa, vilket innebär att den innehåller alla nio essentiella aminosyror som kroppen inte kan producera själv.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser Nutrition 100% Whey Gold Standard ut.

Nutrition 100% Whey Gold Standard

Detta proteinpulver är en favorit bland idrottare och fitnessentusiaster på grund av dess konsistenta kvalitet, fantastiska smakvariationer, och dess balanserade profil av essentiella aminosyror. Med 24g protein per portion, hjälper det till att stödja muskelåterhämtning och tillväxt, och dess förmåga att lösas upp snabbt och enkelt gör det till ett utmärkt alternativ för snabba återhämtnings-shakes efter träning.

Mest Prisvärda

Så här ser Star Nutrition Whey-80 Vassleprotein ut.

Star Nutrition Whey-80 Vassleprotein

Detta är ett utmärkt värde för pengarna. Det levererar 20g protein per portion, och trots dess lägre pris har det fortfarande en högkvalitativ aminosyraprofil. Dessutom finns det i ett brett utbud av läckra smaker.

Bästa budgetvalet

Så här ser Holistic Vassleprotein ut.

Holistic Vassleprotein

Om du är på en stram budget, men fortfarande vill ha ett bra kvalitetsprotein, är Holistic Vassleprotein ett utmärkt val. Med 18g protein per portion och minimala mängder av fett och kolhydrater, erbjuder det en solid proteinkälla till ett överkomligt pris.

Core Whey Protein

4,2/5,0

Så här ser Core Whey Protein ut.

Core Whey Protein™ från Svenskt Kosttillskott står ut som ett högkvalitativt proteinpulver, designat för de som önskar att förstärka sin kost med det bästa proteinet för att maximera återhämtning och muskeluppbyggnad. Baserat på mjölk, erbjuder detta proteinpulver en snabbupptaglig formel med låg fetthalt och minimalt med laktos.

Ett av dess distinkta drag är dess variationsrikedom, med ett flertal läckra smaker att välja mellan, inklusive alternativ som är lättsötade eller helt utan sötning. Proteinhalten varierar mellan 75-80% beroende på smak. För de som letar efter ett naturligt proteinpulver finns det ett neutralt alternativ, fri från sötningsmedel. Dessutom, Core Whey Protein™ inte bara smakar bra, men är också rikt på BCAA, vilket är viktigt för muskelreparation och -byggnad.

 • Tillverkare: Svenskt Kosttillskott
 • Material: Ultrafiltrerat vassleprotein
 • Särskilda funktioner: Rik på BCAA, låglaktos vassleprotein (0,7 g laktos per dl färdig dryck), finns i många smaker inklusive ett naturellt alternativ utan sötningsmedel

Plus:

 • Högkvalitativt Protein: Core Whey Protein innehåller 75-80% protein, vilket är beroende av smak, vilket säkerställer att användaren får högkvalitativt protein för muskeluppbyggnad och återhämtning
 • Variation av Smaker: Förutom den neutrala smaken som är fri från sötningsmedel, erbjuder Core Whey Protein en mängd andra smaker som kan passa alla smakpreferenser
 • Rikt på BCAA: Med en rik källa av BCAA, stödjer detta proteinpulver muskelreparation och -byggnad, vilket är särskilt viktigt efter intensiva träningspass

Värt att fundera över:

 • Allergiupplysning: Produkten innehåller mjölk och soja och kan ha spår av ägg och havre. Den innehåller också en källa till fenylalanin, vilket kan vara en övervägning för de med fenylketonuri
 • Laktosinnehåll: Även om det marknadsförs som ett låglaktosprotein, bör individer med laktosintolerans fortfarande vara försiktiga och se hur deras kropp reagerar
 • Sötning: Trots att det finns ett neutralt alternativ utan sötningsmedel, innehåller de andra smakerna sötning, något som kan påverka individers dietbeslut

Star Nutrition Whey-80 Vassleprotein

4,2/5,0

Så här ser Star Nutrition Whey-80 Vassleprotein ut.

Whey-80® från Star Nutrition är ett framstående proteintillskott, känd för sitt fullvärdiga vassleproteinkoncentrat. Med ett stort urval av smaker, ger Whey-80 en mångsidig proteinlösning som passar en rad dieter och livsstilar. Det erbjuder 27 gram protein per servering, vilket gör det lätt att upprätthålla ett högt proteinintag. Detta är särskilt viktigt för de som tränar, då protein spelar en avgörande roll i muskeluppbyggnad och underhåll.

Oavsett om du är en elitidrottare eller någon som bara letar efter ett enkelt sätt att öka ditt proteinintag, har Whey-80® utformats för att passa dina behov. Produkten är ultrafiltrerad och instantiserad, vilket avlägsnar överflödigt fett och kolhydrater och gör det mycket lättlösligt i vatten. Med över 20 olika smaker kan kunderna njuta av variation och hitta en smak de älskar.

 • Tillverkare: Star Nutrition
 • Material: Vassleproteinkoncentrat
 • Särskilda Funktioner: Över 20 smaker, ultrafiltrerad och instantiserad, 27g protein per servering, norra Europas mest sålda protein.

Plus:

 • Variation av Smaker: Med över 20 smaker tillgängliga ger det kunderna en stor variation och möjlighet att hitta en smak de verkligen älskar.
 • Högt Proteininnehåll: Med 27 gram protein per servering kan individer enkelt och effektivt höja sitt proteinintag.
 • Lätt att Blanda: Ultrafiltrering och instantisering garanterar att produkten är lättlöslig, vilket gör det till ett praktiskt val för de på språng.

Värt att fundera över:

 • Sötningsmedel: Produkten innehåller sötningsmedel som aspartam. Vissa individer kan vara känsliga mot dessa.
 • Koffeininnehåll: Smaken ”Ice Coffe” har högt koffeininnehåll, vilket kan vara olämpligt för barn, gravida och ammande kvinnor.
 • Näringsvärde varierar: Med ett brett utbud av smaker kommer variationer i näringsinnehållet. Det är viktigt att kontrollera specifika näringsvärden för den valda smaken.

Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard

4,7/5,0

Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard är känt som ett av de mest sålda proteintillskotten i världen. Med en tydlig målsättning att erbjuda konsumenter ett komplett och prisvärt vassleprotein har det nu förbättrats, och det görs utan aspartam. Proteinpulvret består av en speciell blandning av mikrofiltrerat vassleproteinisolat, ion-utbytt vassleproteinisolat, ultrafiltrerat vassleproteinkoncentrat och HYDROWHEY, vilket är hydrolyserade vasslepeptider. Denna sammansättning ger en högre andel rent vassleprotein, minimerar mättat fett, kolesterol, laktos och andra kolhydrater.

Känd som Optimum Nutritions storsäljare, har 100% Whey Gold Standard vunnit hjärtan över hela världen bland bodybuilders och fitnessentusiaster. Pulvret erbjuder en optimal balans av vassleproteinformer för att ge konsumenterna högkvalitativt och gott proteinpulver. Med hela 79% protein i färdigt pulver, blir det ett idealt tillskott för dem som vill stödja sin muskeluppbyggnad. Den rika blandningen av olika vassleproteintyper garanterar också ett snabbt och effektivt upptag av protein i kroppen.

 • Tillverkare: Optimum Nutrition
 • Material: Mikrofiltrerat vassleproteinisolat, Ion-Exchanged vassleproteinisolat, Ultrafiltrerat vassleproteinkoncentrat, HYDROWHEY – Hydrolyserade vasslepeptider

Plus:

 • Högkvalitativ Proteinsammansättning: Med en blandning av olika vassleproteintyper ger det en optimal balans för muskeluppbyggnad och återhämtning
 • Låg i Fett och Kolhydrater: Minimerade mängder mättat fett, kolesterol och laktos gör det till ett hälsosamt val för dem som är medvetna om sitt näringsintag
 • Bred Användbarhet: Lämplig för både styrketränande individer och motionärer, stöder det muskeluppbyggnad och återhämtning post-träning

Värt att fundera över:

 • Även om detta proteinpulver är lågt på laktos kan individer med laktosintolerans uppleva besvär.
 • Produkten innehåller soja, vilket kan vara en allergen för vissa
 • För personer med en allergi eller intolerans bör man noga granska ingredienslistan, särskilt med tanke på varningar om spår av ägg och nötter
 • Det är viktigt att komma ihåg att denna produkt bör användas som ett tillskott och inte ersätta en varierad och balanserad kost

Star Nutrition Whey-100 Vassleprotein

4,5/5,0

Star Nutrition Whey-100 är ett avancerat proteintillskott framtaget för individer med höga krav på sina näringstillskott. Med sin höga kvalitet erbjuder Whey-100 inte bara exceptionellt proteininnehåll på upp till 87%, men det stoltserar också med låg fetthalt, sockerinnehåll, och nästintill obefintlig laktosnivå på endast 1%. För den aktiva individen som inte kompromissar med kvaliteten är Whey-100 idealisk.

Produkten är framtagen genom Crossflow mikro- och ultrafiltrering, vilket garanterar att proteinets renhet bibehålls, samtidigt som det säkerställer maximal upptagning av kroppen utan att klumpa sig. Förutom proteinets renhet är smaken och konsistensen noggrant bearbetad för att ge en lättblandad och välsmakande produkt. Med varierande smaker som choklad, vanilj, och jordgubb, finns det alternativ för varje smaklök.

 • Tillverkare: Star Nutrition
 • Material: Crossflow mikro- och ultrafiltrerat vassleproteinisolat
 • Särskilda funktioner: Låg fetthalt, låg sockerhalt, mycket låg laktoshalt (1%)

Plus:

 • Hög Proteinandel: Med upp till 87% protein garanterar Whey-100 att du får den mängd protein du behöver för att understödja ditt träningsmål
 • Lågt laktosinnehåll: Perfekt för de som är laktosintoleranta eller önskar hålla sitt laktosintag lågt
 • Mångsidiga smakalternativ: Med smaker som choklad, vanilj, jordgubb och många fler, kan du variera ditt proteinintag utan att bli uttråkad

Värt att fundera över:

 • Sötningsmedel: Produkten innehåller aspartam som sötningsmedel. För personer känsliga mot aspartam bör detta beaktas
 • Allergiinformation: Produkten innehåller sojalecitin och mjölk. De med allergier bör vara försiktiga
 • Konsumtion: Följ rekommenderade doseringsinstruktioner och kombinera med en balanserad kost för optimala resultat

Holistic Vassleprotein

4,4/5,0

Så här ser Holistic Vassleprotein ut.

Holistic Vassleprotein är ett avancerat proteintillskott som framställts med särskild omsorg om detaljerna. Med sin ursprungliga källa från nordiska gårdar belyser detta proteinpulver en föredragslänk till naturlighet och renhet. Vassleprotein anses ofta vara en av de mest eftertraktade proteinkällorna på grund av sin välbalanserade aminosyreprofil. Holistic förstärker detta genom att ge en produkt som är fri från tillsatt socker och sötningsmedel.

Dessutom har detta proteinpulver den sällsynta fördelen av tillsatta matsmältningsenzymer, vilket kan hjälpa till att optimera upptaget och smältningen av proteinet i kroppen. Med en smak av äkta vanilj och innehållande 22,6 g protein per portion, är detta inte bara ett näringsrikt tillskott, utan även en njutbar dryck. Att det kommer från kor på nordiska gårdar, betonar ytterligare dess autenticitet och engagemang för hållbarhet och kvalitet.

 • Tillverkare: Holistic
 • Material: Ultrafiltrerat vassleproteinkoncentrat från nordiska gårdar
 • Särskilda Funktioner: Innehåller matsmältningsenzymer, ingen tillsatt socker eller sötningsmedel, välbalanserad aminosyreprofil.

Plus:

 • Ren Ingredienslista: Produkten kommer från nordiska gårdar, vilket garanterar hög kvalitet och hållbarhetsstandarder
 • Matsmältningsenzymer: Med tillsatta matsmältningsenzymer optimeras upptaget av proteinet och kan ge en smidigare matsmältning
 • Naturlig och ren: Fri från tillsatt socker och sötningsmedel, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för hälsomedvetna individer

Värt att fundera över:

 • Även om produkten innehåller matsmältningsenzymer, kan vissa individer med laktosintolerans eller mjölkallergi fortfarande uppleva problem. Det är viktigt att konsultera en läkare innan användning om du är osäker
 • Kosttillskott bör inte användas som en ersättning för en varierad kost, utan som ett komplement. Se till att ha en balanserad kost
 • Förvara produkten torrt och borta från barn för att säkerställa dess hållbarhet och förhindra oavsiktligt intag

Swedish Supplements Whey Protein

4,1/5,0

Så här ser Swedish Supplements Whey Protein ut.

Swedish Supplements Whey Protein Deluxe är ett förstklassigt vassleproteinpulver som kommer i en läcker Chocolate Fudge-smak. Denna speciella formula kombinerar tre olika former av protein: vassleproteinkoncentrat, vassleproteinisolat och skummjölkspulver. Denna kombination säkerställer inte bara en överlägsen aminosyraprofil men också en krämig konsistens när det blandas.

Med hela 24 g protein per servering, är detta proteinpulver det perfekta tillskottet för dem som vill öka sin muskelmassa och förbättra återhämtningen efter träning. Förutom proteinets kvalitet, skryter denna produkt också med fantastisk smak och utmärkt löslighet. Den kommer med flera unika smakvarianter som passar alla smaklökar. Det är tillverkat i Sverige och följer stränga kvalitetsstandarder.

 • Tillverkare: Swedish Supplements
 • Material: Blandning av vassleproteinkoncentrat, vassleproteinisolat och skummjölkspulver
 • Särskilda Funktioner: Kombinerar tre former av protein, fantastisk smak och löslighet, 24 g protein per servering

Plus:

 • Hög Proteinmängd: Med 24 g protein per servering, bidrar detta pulver till att öka muskelmassan och stöder återhämtning efter träning
 • Fantastisk Smak & Konsistens: Produkten blandar sig till en krämig konsistens med en utsökt smak, vilket gör den till ett välsmakande mellanmål eller post-träningsdrink
 • Högkvalitativa Ingredienser: Tillverkad med tre former av protein, garanterar denna produkt en rik aminosyraprofil, vilket är avgörande för muskeltillväxt och reparation

Värt att fundera över:

 • Innehåller Sötningsmedel: Produkten innehåller aspartam som sötningsmedel, vilket kanske inte passar alla konsumenter
 • Fenylalaninkälla: Personer med fenylketonuri (PKU) bör vara medvetna om att produkten innehåller en källa till fenylalanin och bör rådfråga läkare innan konsumtion
 • Förvaring: Det är viktigt att förvara produkten torrt i sin väl förslutna originalförpackning för att behålla sin friskhet och kvalitet

Star Nutrition Ultimate Whey

4,0/5,0

Så här ser Star Nutrition Ultimate Whey ut.

Star Nutrition Ultimate Whey är ett premiumproteinpulver framtaget för dem som inte nöjer sig med något mindre än det bästa. Med en sammansättning av tre former av vassle i form av vassleproteinisolat, vassleproteinkoncentrat och hydrolyserat vassleprotein, är detta proteinpulver skapat för att tillgodose alla dina proteinbehov. Enzymkomplexet Digezyme® som bland annat innehåller laktas, hjälper till att bryta ner mjölksocker, vilket gör det lämpligt för dem som är känsliga mot laktos.

Utöver det bidrar de andra enzymerna till att bryta ner proteiner, fett och cellulosa, vilket underlättar matsmältningen. Med läckra smaker och en formula som är lätt att blanda, är Ultimate Whey ett givet val för alla som vill ha bästa möjliga återhämtning efter träning. Dessutom är produkten tillverkad i Sverige och innehåller 33 serveringar per förpackning.

 • Tillverkare: Star Nutrition
 • Material: Vassleproteinisolat, vassleproteinkoncentrat, hydrolyserat vassleprotein, Digezyme® enzymkomplex
 • Särskilda Funktioner: Tre former av vassleprotein, innehåller laktasenzym, lättblandat, lämpligt för laktoskänsliga personer

Plus:

 • Avancerad proteinsammansättning: Med tre olika former av vassleprotein garanterar produkten en utmärkt aminosyraprofil som är avgörande för muskelbyggande och återhämtning
 • Tillägg av Digezyme®: Denna speciella blandning av enzymer underlättar matsmältningen, bryter ner laktos och hjälper till med upptag av proteiner
 • Lättanvänd & mångsidig: Oavsett om det är direkt efter ett träningspass eller som ett mellanmål, kan Ultimate Whey lätt blandas med vatten för att säkerställa ditt dagliga proteinbehov

Värt att fundera över:

 • Sötningsmedel: Produkten innehåller sötningsmedel, vilket vissa konsumenter kan vara känsliga mot eller vilja undvika
 • Allergener: Innehåller mjölk och soja, så de med allergier eller intolerans bör läsa innehållsförteckningen noggrant
 • Förvaring: Det är viktigt att förvara produkten torrt i sin ursprungliga förslutna förpackning för att bevara dess kvalitet

Core Protein Pro

4,4/5,0

Så här ser Core Protein Pro ut.

Core Protein Pro är ett proteintillskott som är skräddarsytt för dig som inte nöjer dig med något mindre än det bästa. Med ett högkvalitativt innehåll av vassleproteinisolat och -hydrolysat, får användaren en snabb och effektiv proteinkälla som är lättsmält och optimerad för muskeluppbyggnad. Proteinhalten är imponerande, med upp till 91%, vilket gör den till ett av de mest proteinrika alternativen på marknaden. För dem som är känsliga mot laktos eller föredrar produkter med mindre laktos är detta ett utmärkt val, då produkten är låglaktos.

Core Protein Pro är inte bara ren protein – det erbjuder även en lättare smakupplevelse med sina naturliga smakämnen, såsom Päron Stevia och Hallon/Vit choklad Stevia. En annan viktig egenskap är att den har en mycket låg kolhydrathalt, vilket gör den till en idealisk partner för dem som är på diet. Med sin förmåga att fylla på proteinreserver snabbt, är detta tillskott särskilt värdefullt efter träning eller som en proteinboost vid frukost.

 • Tillverkare: Svenskt Kosttillskott
 • Material: Vassleproteinisolat och vassleproteinhydrolysat
 • Särskilda Funktioner: Låglaktos, naturliga smakämnen, superhög proteinhalt, snabbt upptag av protein.

Plus:

 • Snabbt upptag av protein: Genom att kombinera egenskaperna hos vassleproteinisolat och -hydrolysat får användarna ett protein som snabbt tas upp i kroppen, vilket optimerar muskeluppbyggnaden efter träning.
 • Låglaktos & magvänlig: Produkten är låglaktos och därmed lättare för magen att bearbeta, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för individer som är känsliga mot laktos.
 • Dieter och fettförbränning: Med en extremt låg kolhydrat- och laktoshalt, kombinerat med hög proteinhalt, passar Core Protein Pro perfekt för dem som är på diet, samtidigt som den bidrar till att bibehålla muskelmassa.

Värt att fundera över:

 • Allergiinformation: Produkten innehåller mjölk och soja och kan innehålla spår av ägg och veteprotein. Om du är allergisk eller överkänslig mot någon av dessa ingredienser bör du vara försiktig
 • Förvaring: Det är viktigt att förvara produkten torrt, svalt och väl förslutet. Undvik direkt solljus för att bevara dess kvalitet
 • Kost och livsstil: Medan Core Protein Pro är ett utmärkt tillskott för att förstärka ditt proteinintag, är det viktigt att komma ihåg vikten av en balanserad och varierad kost samt en aktiv livsstil

BSN Syntha-6 Edge

4,3/5,0

Så här ser BSN Syntha-6 Edge ut.

BSN Syntha-6 Edge är ett avancerat proteinpulver designat för att stödja muskelutveckling och återhämtning. Det unika med denna produkt är att den innehåller en kombination av sex olika proteinkällor, inklusive vassleproteinisolat och micellärt kasein, vilket säkerställer en ihållande frisättning av aminosyror till musklerna. Med sitt låga innehåll av fett och kolhydrater samt en hög proteinkoncentration är detta ett idealiskt tillskott för dem som önskar en slankare kroppsbyggnad.

Syntha-6 Edge är premiumversionen av BSN:s populära produkt Syntha-6, känd för sin utsökta smak och krämiga konsistens. Denna version tar det ett steg längre genom att förbättra inte bara smaken utan även innehållet. Oavsett om du letar efter ett proteinrikt mellanmål, ett tillskott att inta före eller efter träning, eller ett kvällssnack, passar Syntha-6 Edge perfekt.

Dessutom, bortom att bara stödja muskeltillväxt, bidrar protein även till underhåll av muskelmassa och till ett normalt skelett, vilket gör detta tillskott till en nyckelkomponent i varje idrottares kost.

 • Tillverkare: BSN
 • Material: Kombination av sex proteinkällor (inkl. vassleproteinisolat, micellärt kasein)
 • Särskilda Funktioner: Lågt fett- och kolhydratinnehåll, flera smaker

Plus:

 • Variation av Proteinkällor: Med sex olika proteinkällor säkerställer det en jämn och långvarig frisättning av protein till kroppen
 • Exceptionell Smak: Utöver produktens höga näringsvärde, är den känd för sina otroligt goda och krämiga smaker
 • Flexibilitet i Användning: Passar utmärkt som ett tillskott vid olika tider på dagen, vare sig det är morgon, post-träning eller kväll

Värt att fundera över:

 • För individer med allergier eller intoleranser bör notera att produkten innehåller mjölk och soja. Dessutom, smaken ”Cookies & Cream” innehåller gluten
 • Det rekommenderas att produkten förvaras i sin väl förslutna originalförpackning för att bibehålla dess kvalitet
 • Som med alla tillskott, bör Syntha-6 Edge komplettera, men inte ersätta, en balanserad kost

GAAM 100% Whey Premium

4,1/5,0

Så här ser GAAM 100% Whey Premium ut.

GAAM 100% Whey Premium är ett högkvalitativt vassleprotein som snabbt har blivit en favorit bland fitnessentusiaster. Tillverkat i Sverige, erbjuder detta vassleprotein 25 g protein av hög kvalitet per portion, vilket bidrar till effektiv muskeluppbyggnad efter träning. Med endast minimala mängder av fett och kolhydrater blir det en idealisk kompanjon för dem som är måna om sin näring. En av de stora fördelarna är produktens mångfald av smaker, som garanterat tilltalar en bred publik.

För dem som söker en snabb, lättillgänglig källa till protein som hjälper till att maximera muskelåterhämtning och tillväxt, är GAAM 100% Whey Premium svaret. Vassleprotein anses vara ett ”snabbt” protein, vilket innebär att det tas upp snabbt av kroppen, idealiskt för post-träning när musklerna behöver byggstenarna för återhämtning. Med 133 kcal per servering, är det en lätt smakrik boost för ditt träningsregime.

 • Tillverkare: GAAM
 • Material: Vassleproteinkoncentrat (mjölk), skummjölksspulver (mjölk) och andra ingredienser
 • Särskilda Funktioner: 25g högvärdigt protein per servering, Brett utbud av smaker, Producerat i Sverige

Plus:

 • Rikt på aminosyror: Med 5.5 g grenade aminosyror, är detta vassleprotein utmärkt för att främja muskelreparation och tillväxt
 • Lågt kaloriinnehåll: Med bara 133 kcal per servering, får du en proteinrik produkt utan att lägga till för många kalorier i din dagliga kost
 • Brett utbud av smaker: Med allt från Banan till Choklad Kokos, finns det en smak för alla, vilket gör det enklare att hålla sig till sin proteinrutin

Värt att fundera över:

 • Allergiinformation: Produkten innehåller mjölkprotein (mjölk) och är tillverkad i en anläggning som också hanterar ägg och soja. De som har mjölkallergi eller andra specifika allergier bör vara försiktiga
 • Sötningsmedel: Produkten innehåller aspartam, vilket kan vara en oro för vissa konsumenter som är känsliga för detta sötningsmedel eller som föredrar att undvika det
 • Lagringsrekommendationer: För att bevara produktens färskhet och effektivitet bör den förvaras torrt, svalt, väl förslutet och utom räckhåll för barn

ISO Whey Lactose Free

4,3/5,0

Så här ser Iso Whey Lactose free ut.

Self Omninutrition Iso Whey Lactose Free är skräddarsytt för de som efterfrågar kvalitetsprotein men är känsliga mot laktos. Med en imponerande hög proteinhalt och 100% vassleproteinisolat är detta proteinpulver utformat för att ge optimal återhämtning och muskeluppbyggnad. Dess sammansättning innebär en nästintill obefintlig mängd fett i den färdiga drycken.

Ännu mer attraktivt blir detta proteinpulver med sitt innehåll av aminodipeptider, vilka främjar muskeluppbyggnad ytterligare. För de som har kämpat med magproblem relaterat till proteinshakes tidigare, erbjuder detta pulver en lösning – det är lättblandat och magvänligt. Med tre läckra smaker att välja mellan, blir det en njutning att komplettera sin kost med detta proteintillskott, oavsett om man blandar det med vatten eller mjölk.

 • Tillverkare: Self Omninutrition
 • Material: Vassleproteinisolat (mjölk), emulgeringsmedel (SOJAlecitin), och andra ingredienser
 • Särskilda Funktioner: 100% vassleproteinisolat, Laktosfri, Förstärkt med aminodipeptider

Plus:

 • Laktosfritt Alternativ: Perfekt för dem som är laktosintoleranta eller känsliga mot laktos, vilket möjliggör en bekväm och effektiv proteinintag
 • Hög proteinhalt: Med hela 84g protein per 100g, är det en utmärkt källa för muskelåterhämtning och uppbyggnad
 • Magentvänligt: Formulerad för att vara skonsam mot magen, vilket minimerar risken för matsmältningsbesvär efter intag

Värt att fundera över:

 • Allergiinformation: Även om produkten är laktosfri, produceras den i en fabrik där även mjölk, ägg och soja hanteras. Det kan finnas risk för korskontaminering
 • Sötningsmedel: Produkten innehåller sötningsmedel (E955, E950), vilket kan påverka konsumentens val beroende på deras dietära preferenser
 • Förvaringsanvisning: Det är avgörande att förvara produkten i sin originalförpackning i rumstemperatur för att bibehålla dess kvalitet och effektivitet

Micro Whey Active

4,4/5,0

Så här ser Micro Whey Active ut.

Micro Whey Active är en toppklassig produkt för de som vill ha ett högkvalitativt proteintillskott utan extra fyllmedel. Med 100% rent vassleisolat har det mesta av laktosen och mjölkfettet eliminerats, vilket gör detta till ett högkvalitativt, rent proteinpulver. Varje portion levererar en imponerande mängd av 25 gram protein med minimala mängder kolhydrater och fett.

Denna produkt är särskilt lämplig för de som letar efter en proteinbooster utan extra kalorier, eftersom en portion bara innehåller cirka 100 kcal – jämförbart med kaloriinnehållet i en banan. Med tanke på detta kan Micro Whey Active anpassas till både viktuppgångs- och viktminskningsplaner, beroende på det totala kaloriintaget från annan föda. Dessutom är detta proteinpulver formulerat för att vara lättblandat och skonsamt för magen, vilket säkerställer en behaglig upplevelse varje gång.

 • Tillverkare: Micro Whey
 • Material: Vassleprotein (isolat från mjölk), GlyciPEP, och andra ingredienser
 • Särskilda Funktioner: 100% vassleproteinisolat, Lättblandat, Skonsamt för magen

Plus:

 • Hög Proteinandel: Med 84g protein per 100g garanterar detta produkt ett effektivt tillskott för muskelåterhämtning och uppbyggnad
 • Lågt Kaloriinnehåll: Med endast cirka 100 kcal per portion kan den lätt integreras i de flesta dietplaner utan att påverka det totala kaloriintaget avsevärt
 • Magvänligt: Speciellt formulerad för att vara lättblandad och snäll mot magen, vilket gör att man undviker oönskade matsmältningsproblem

Värt att fundera över:

 • Allergiinformation: Producerad i en anläggning som även hanterar mjölk, ägg och soja. Kan innehålla spår av havre
 • Sötningsmedel: Innehåller flera sötningsmedel inklusive aspartam, vilket kan vara av betydelse för vissa individer beroende på dietära begränsningar

Våra köpguidestips – Tänk på det här innan du gör ditt val av Vassleprotein:

Vassleprotein är en populär form av proteinpulver, särskilt bland idrottare, gymentusiaster och de som är aktiva inom träning. Vassle är en biprodukt från ostproduktionen och är känt för sin höga biotillgänglighet och snabba absorption i kroppen. Här är några viktiga aspekter att beakta när du köper vassleprotein:

 • Typ av Vassleprotein:
  1. Vasslekoncentrat (WPC): Vanligtvis den billigaste formen av vassleprotein och har en lägre proteinhalt (vanligtvis runt 70-80%) jämfört med andra typer.
  2. Vassleisolat (WPI): Har en högre proteinhalt (ofta över 90%) och mindre fett och kolhydrater.
  3. Vasslehydrolysat: Förbehandlat för att vara lättare för kroppen att absorbera och kan därför vara dyrare.
 • Ingredienslista: Kolla innehållet och se till att det inte finns några tillsatser eller fyllmedel som du vill undvika. Vissa produkter kan innehålla onödiga tillsatser, färgämnen eller konserveringsmedel.
 • Smak och blandbarhet: Välj en smak du tror att du kommer att gilla, men kom ihåg att smaken kan variera mellan olika märken. Läs recensioner för att få en uppfattning om hur lätt produkten är att blanda och hur den smakar.
 • Kostnad per portion: Istället för att bara titta på det totala priset, kolla hur många portioner du får per förpackning och räkna ut kostnaden per portion. Detta kan hjälpa dig att jämföra värde mellan olika produkter.
 • Allergener: Om du har laktosintolerans eller andra allergier, var noga med att läsa innehållsförteckningen. Det finns laktosfria vassleproteinprodukter på marknaden.
 • Aminosyraprofil: Se till att produkten innehåller alla de essentiella aminosyrorna. Vissa märken framhäver sitt innehåll av BCAA (grenade aminosyror), som är särskilt viktiga för muskeluppbyggnad.
 • Ursprungsland: Kolla var råvaran kommer från och var produkten tillverkas. Kvaliteten kan variera beroende på var råvaran kommer ifrån.
 • Certifieringar: Om det är viktigt för dig, leta efter produkter som är certifierade för att vara organiska, GMO-fria eller testade för skadliga ämnen.
 • Dietpreferenser: Om du följer en specifik diet, t.ex. vegetarisk eller vegansk, kontrollera att produkten uppfyller dessa kriterier.
 • Förvaring och hållbarhet: Se till att produkten förvaras på rätt sätt för att bibehålla dess kvalitet. Kolla också bäst före-datumet.

Vanliga frågor och svar om Vassleprotein


Vad är vassleprotein?

Vassleprotein är ett högkvalitativt protein som kommer från mjölk. Det är en utmärkt källa till alla essentiella aminosyror, vilket gör det till ett idealiskt val för muskelbyggande och återhämtning efter träning.


Hur mycket vassleprotein ska jag ta?

Mängden protein du behöver beror på din kroppsvikt, aktivitetsnivå, och dina övergripande hälsomål. Generellt rekommenderas att idrottare och aktiva individer konsumerar 1.2-2.0 gram protein per kilogram kroppsvikt varje dag. Konsultera dock alltid en dietist eller läkare för personlig rådgivning.


Kan jag ta vassleprotein om jag är laktosintolerant?

Vassleprotein finns i olika former, inklusive vassleproteinisolat och hydrolysat, vilka är behandlade för att ta bort det mesta eller allt laktos och kan vara lämpligt för personer med laktosintolerans. Men om du är mycket känslig för laktos, kan du behöva leta efter laktosfria alternativ.


Är vassleprotein bra för viktminskning?

Vassleprotein kan stödja viktminskning genom att hjälpa till att öka mättnaden, vilket kan leda till mindre kaloriintag. Det kan också stödja muskelunderhåll och återhämtning vid kaloribegränsning.


När ska jag ta vassleprotein?

Vassleprotein absorberas snabbt av kroppen, vilket gör det till ett bra val efter träning för att stödja återhämtning och muskelbyggande. Du kan också ta det som ett mellanmål mellan måltider för att hålla proteinintaget högt under hela dagen.


Kan vassleprotein orsaka njurskador?

För de flesta människor orsakar inte normala doser av vassleprotein några problem. Dock bör de med befintliga njurproblem alltid rådgöra med en läkare innan de börjar med ett proteinpulvertillskott.


Kan jag ta vassleprotein om jag är vegan?

Vassleprotein kommer från mjölk, vilket gör det olämpligt för veganer. Det finns dock många växtbaserade proteinalternativ tillgängliga, som soja, ärtor och risprotein.


Vad är skillnaden mellan vassleprotein och kaseinprotein?

Både vassle och kasein är mjölkproteiner, men de absorberas i olika hastigheter. Vassle absorberas snabbt, vilket gör det till ett bra val efter träning, medan kasein absorberas långsamt, vilket gör det till ett bra val före sänggåendet.


Kan jag ta vassleprotein utan att träna?

Ja, vassleprotein kan hjälpa till att uppfylla dina dagliga proteinbehov även om du inte tränar. Men, om ditt mål är att bygga muskler, är styrketräning i kombination med proteinintag viktigt.


Är alla vassleproteiner desamma?

Nej, det finns tre huvudtyper av vassleprotein: koncentrat, isolat, och hydrolysat. Dessa varierar i proteininnehåll, hastighet av absorption, och närvaro av andra näringsämnen som fett och kolhydrater.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.