I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa veganska D-vitaminerna på marknaden.

Bästa Veganska D-Vitamin 2023

D-vitamin är avgörande för kroppens förmåga att upptaga kalcium och främja benhälsa. Många människor får D-vitamin från solen eller animaliska källor som fiskleverolja, men för de som följer en vegansk livsstil eller bor i områden med begränsat solljus, kan detta vara en utmaning.


Traditionella D-vitaminkällor kommer oftast från djur, vilket inte passar för veganer. Dessutom riskerar människor som bor i solfattiga regioner eller som har begränsad exponering för solen att utveckla D-vitaminbrist, vilket kan leda till flera hälsoproblem.


Studier visar att D-vitaminbrist kan leda till benförsvagning, humörsvängningar och ett försvagat immunsystem. För veganer och vegetarianer visade en studie att de oftare har lägre nivåer av D-vitamin jämfört med icke-vegetarianer. Detta pekar på behovet av veganska D-vitamintillskott.


Vegansk D-vitamin, oftast härledd från lav eller syntetiskt framställd, erbjuder en lösning som är både djurvänlig och effektiv. Den säkerställer att även de som följer en vegansk kost får den rekommenderade dagliga dosen av D-vitamin.


Med tillgång till veganska D-vitamintillskott kan veganer och andra individer upprätthålla hälsosamma D-vitaminnivåer, främja benhälsa, stödja immunsystemet och njuta av alla andra fördelar som D-vitamin erbjuder, utan att kompromissa med sina etiska övertygelser.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten Närokällan D3 5000 Vegan ut.

Närokällan D3 5000 Vegan

Närokällan D3 5000 Vegan har utsetts till bäst i test tack vare sin kraftfulla D3-vitaminmängd om 5000 IE per kapsel, vilket är särskilt anpassat för nordiska förhållanden. Dess veganska formel, härstammande från lav, tillsammans med tillägget av kokosolja för optimalt upptag, gör detta till ett utmärkt val för dem som söker en kraftfull D-vitaminlösning.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten Healthwell Vitamin D3 Vegan 3000 IE ut.

Healthwell Vitamin D3 Vegan 3000 IE

Med en balans mellan styrka och pris är Healthwell Vitamin D3 Vegan 3000 IE den mest prisvärda produkten. Den erbjuder en stark dos av D3-vitamin utvunnen från lav, vilket är tillräckligt för att möta de dagliga behoven för de flesta individer. Produkten är veganvänlig, med en lättupptaglig formel som stöder benhälsa, immunfunktion och muskelfunktion.

Bästa budgetvalet

Så här ser bästa budgetvalet GAAM Vegan D3 ut.

GAAM Vegan D3

För de som söker en ekonomisk men ändå effektiv lösning är GAAM Vegan D3 60 caps det bästa budgetvalet. Trots sitt lägre pris erbjuder denna produkt en kvalitativ D3-vitaminkälla som stöder kroppens välmående. Den veganskaformulan garanterar att även de med specifika kostval kan dra nytta av denna viktiga näringsämne.

Närokällan D3 5000 Vegan

4,4/5,0

Så här ser bäst i test produkten Närokällan D3 5000 Vegan ut.

Närokällan D3 5000 Vegan är ett unikt kosttillskott framtaget för att erbjuda en vegansk källa till det essentiella ”solskensvitaminet” – D-vitamin. Med ursprung från alger, innehåller denna produkt en riklig mängd av vitamin D som har kombinerats med kokosolja, ett steg som verkar optimera kroppens förmåga att absorbera detta fettlösliga vitamin. Under sommarmånaderna kan många få sitt behov av D-vitamin uppfyllt genom solens strålar.

Men under vintermånaderna, när soltimmar minskar, kan ett tillskott som detta bli nödvändigt. Detta är särskilt viktigt för veganer som inte får D-vitamin från animaliska källor som fisk eller mejeriprodukter. Med 125 µg D-vitamin per kapsel, vilket motsvarar 2500% av det dagliga rekommenderade intaget, säkerställer denna produkt att du får en tillräcklig mängd av detta kritiska näringsämne.

 • Tillverkare: Närokällan
 • Vegansk D-vitamin härledd från alg
 • Innehåller kokosolja för optimal absorption
 • 125 µg D-vitamin per kapsel (2500% av DRI)
 • Förpackningen innehåller 90 kapslar

Plus:

 • Veganskt Ursprung: Perfekt för dem som följer en vegansk kost och vill undvika D-vitamin från animaliska källor.
 • Optimerad Absorption: Kombinationen av D-vitamin med kokosolja ser till att kroppen effektivt kan ta upp vitaminet.
 • Tillräckligt Intag: Med en hög dosering av 125 µg per kapsel, kan du vara säker på att få ditt dagliga behov av D-vitamin uppfyllt, särskilt under de månader då solljus är begränsat.

Värt att fundera över:

 • Förvara produkten i rumstemperatur och utanför barns räckhåll för att säkerställa säker användning.

Healthwell Vitamin D3 Vegan 3000 IE

4,4/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten Healthwell Vitamin D3 Vegan 3000 IE ut.

Healthwell Vitamin D3 Vegan 3000 IE är ett skräddarsytt kosttillskott designat specifikt för veganer och vegetarianer. Med sitt ursprung i alger, erbjuder detta tillskott en naturlig källa till D3-vitamin, vilket är särskilt värdefullt för dem som inte konsumerar animaliska produkter. För att ytterligare förbättra kroppens förmåga att absorbera detta essentiella näringsämne, har produkten berikats med MCT-olja, känd för sina fördelaktiga egenskaper i samband med fettlösliga vitaminer.

Denna D3-vitamin kommer i form av små kapslar, vilket gör dem lätta att svälja. Med en dosering av 75 µg (eller 3000 IE) per kapsel, vilket motsvarar 1500% av det dagliga rekommenderade intaget, är detta tillskott ett kraftfullt verktyg för att säkerställa att ditt D-vitaminbehov uppfylls, särskilt under de mörkare månaderna.

 • Tillverkare: Healthwell
 • Vegansk D3-vitamin härledd från alg
 • Innehåller MCT-olja för förbättrat upptag
 • 75 µg D3-vitamin per kapsel (1500% av DRI)
 • Förpackningen innehåller 90 kapslar

Plus:

 • Anpassad för Veganer: Särskilt framtagen för att möta behoven hos veganer och vegetarianer, med D-vitamin från naturliga algkällor.
 • Förbättrad Absorption: Tack vare tillsatsen av MCT-olja får kroppen optimal hjälp för att ta upp D-vitaminet effektivt.
 • Praktisk Design: Med extra små kapslar blir tillskottet lätt att konsumera dagligen, vilket säkerställer en regelbunden dosering.

Värt att fundera över:

 • Produkten ska förvaras torrt och svalt, och undvik att placera den i direkt solljus. Ha även den utom räckhåll för små barn och följ alltid den rekommenderade doseringen.

GAAM Vegan D3

5,0/5,0

Så här ser bästa budgetvalet GAAM Vegan D3 ut.

GAAM Life Series Vegan D3 är en banbrytande produkt som levererar det livsnödvändiga D-vitaminet i ett veganskt format, en sällsynthet på marknaden. D-vitamin spelar en avgörande roll i vår kropps hälsa och välbefinnande, särskilt när det gäller celltillväxt, nervsystemet, skelettbildning och kalciumbalansen i vårt skelett och tänder. Medan denna vitamin naturligt produceras i vår kropp när vi exponeras för solen, kan den mörka delen av året utgöra en utmaning när det gäller tillräcklig D-vitaminproduktion.

GAAM erbjuder en lösning med sitt tillskott där D3-vitaminen utvinns från lavar, vilket garanterar en helt vegansk källa. Med en imponerande dos på 1000IU per kapsel, vilket motsvarar 250% av det dagliga rekommenderade intaget, ger detta tillskott inte bara en boost till ditt immunsystem utan kan även bidra till förbättrat mineralupptag och generellt välbefinnande.

 • Tillverkare: GAAM Life Series
 • Vegansk D3-vitamin utvunnen från lavar
 • Dosering: 1000IU per kapsel (250% DRI)
 • Förpackning innehåller 60 kapslar

Plus:

 • Helvegetabilisk Källa: Med D3-vitamin utvunnen från lavar garanterar denna produkt en helt vegansk källa, vilket är idealiskt för de som följer en vegan eller vegetarisk kost.
 • Flerfaldiga Hälsofördelar: Förutom att stödja immunsystemet och reglera mineralupptag, kan detta tillskott även bidra till att minska trötthet, depression och ångest.
 • Anpassad för Nordiskt Klimat: Särskilt utvecklad för att komplettera den naturliga produktionen av D-vitamin under de mörkare månaderna, vilket gör den idealisk för dem som bor i nordiska regioner.

Värt att fundera över:

 • Även om denna produkt erbjuder en mängd fördelar bör den inte användas som en ersättning för en varierad och balanserad kost.

Närokällan D3 + K2 Vegan

3,9/5,0

Så här ser produkten Närokällan D3 + K2 Vegan ut.

Närokällan D3 + K2 Vegan representerar en ny generation av kosttillskott som kombinerar två kritiska vitaminer i en kapsel för optimal effekt. Medan D-vitamin länge har hyllats för sina hälsofördelar, inklusive stärkandet av immunsystemet och främjandet av en robust benstruktur, kompletteras dess fördelar väl av K-vitamin, som spelar en avgörande roll i D-vitaminets transport i kroppen.

Det som gör detta tillskott unikt är dess strikta veganska formulering: D-vitaminet utvinns från lav och K-vitaminet härstammar från natto, en produkt av fermenterade sojabönor. För att ytterligare förstärka produktens effektivitet innehåller kapslarna även en liten mängd kokosolja, vilket underlättar upptagningen av det fettlösliga D-vitaminet. Med en imponerande 1240% av det dagliga rekommenderade intaget av D-vitamin och 113% av K-vitamin i varje kapsel, erbjuder Närokällan D3 + K2 Vegan en kraftfull daglig boost för din övergripande hälsa.

 • Veganska källor: D-vitamin från lav och K-vitamin från natto
 • Kombination av D3 och K2 vitaminer för optimal samverkan
 • Innehåller kokosolja för förbättrat upptag av D-vitamin
 • Rekommenderad dos: En kapsel dagligen med måltid
 • Förpackning: 60 kapslar per behållare

Plus:

 • Synergi mellan Vitaminer: Genom att kombinera D3 och K2 erbjuder detta tillskott en unik synergistisk fördel där K2-vitaminen förstärker effektiviteten av D3-vitaminen.
 • Helt Veganskt: Med ingredienser som lav och natto garanterar produkten en 100% växtbaserad formulering, perfekt för veganer och vegetarianer.
 • Ingen Onödig Fyllnad: Formulerad utan onödiga tillsatser, vilket innebär att du endast får de essentiella ingredienserna utan överflödiga ämnen.

Värt att fundera över:

 • Produkten bör förvaras i rumstemperatur och skyddas från direkt solljus. Det är också viktigt att hålla den borta från små barns räckhåll.

Great Earth Vitamin D3 Vegan 75 ug

3,5/5,0

Så här ser produkten Great Earth Vitamin D3 Vegan 75 ug ut.

Great Earth’s Vitamin D3 Vegan är ett optimalt kosttillskott designat för att tillgodose veganers och många andras behov av D-vitamin. Det är känt att D-vitamin spelar en central roll i många kroppsprocesser, från att stödja benhälsa till att förstärka immunsystemet. Vad som skiljer denna produkt från mängden är dess rena, veganska källa till D-vitamin, utvunnen från lav, vilket gör den idealisk för dem som undviker animaliska produkter.

Dessutom har Great Earth smart utnyttjat fördelarna med kokosolja, en naturlig bärare som förbättrar upptagningen av det fettlösliga D-vitaminet i kroppen. Bortom dess primära funktion att stödja benhälsa, bidrar D3 också till normal muskelfunktion, celldelning och immunsystemets regelbundna verksamhet. Med en överväldigande 1500 % av det dagliga rekommenderade intaget av D-vitamin i varje dos, erbjuder detta tillskott en kraftfull lösning, särskilt under vintermånaderna när exponeringen för solljus minskar.

 • Vegansk D-vitamin källa: Utvunnen från lav
 • Innehåller ekologisk kokosolja för bättre absorption av D-vitamin
 • Fri från laktos, soja, GMO och gluten
 • Bidrar till normal benstomme, muskelfunktion och stödjer immunsystemet
 • Förpackning: 60 kapslar per behållare

Plus:

 • Allomfattande Hälsa: Inte bara stödjer det skelett och muskelfunktion, men D3-vitamin spelar också en viktig roll i celldelning och immunförsvar.
 • Rena Ingredienser: Genom att undvika tillsatser som laktos, soja, GMO och gluten är detta tillskott både säkert och anpassat för en mängd olika dieter.
 • Optimerad Absorption: Tack vare den tillsatta kokosoljan garanterar varje kapsel en effektiv och snabb absorption av D-vitaminet i kroppen.

Värt att fundera över:

 • Kosttillskott bör inte betraktas som en ersättning för en varierad kost och en hälsosam livsstil.

Vitaprana Vegansk Vitamin D3 5000 IE

3,7/5,0

Så här ser produkten Vitaprana Vegansk Vitamin D3 5000 IE ut.

Vitamin D3 Vegan, 5000 IE från Vitaprana är ett högdoserat kosttillskott speciellt framtaget för att uppfylla ditt dagliga behov av D-vitamin, särskilt viktigt under mörka månader när solljus är begränsat. Varje kapsel innehåller hela 125 μg (5 000 IE) vitamin D3, vilket garanterar ett kraftfullt tillskott. Framställt från alger, detta tillskott är 100% veganskt, vilket gör det lämpligt även för de som följer en strikt vegansk kost.

Kapslarna är tillverkade av tapiokapullulan och har rispulver som fyllnadsmedel, vilket avlägsnar onödiga tillsatser. Utöver att stärka immunförsvaret har D-vitamin många andra hälsofördelar. Det bidrar till att bibehålla en normal benstomme, muskelfunktion och spelar en viktig roll i celldelningen. Det är viktigt att ta denna produkt med mat eftersom D-vitamin är fettlösligt och upptas bäst med en liten mängd fett.

 • Tillverkare: Vitaprana
 • 100% vegansk D3 från alger
 • Hög dosering med 125 μg per kapsel
 • Kapslar tillverkade av tapiokapullulan
 • Bidrar till immunförsvarets normala funktion och mer

Plus:

 • Kapslarna är högdoserade, vilket innebär att du endast behöver ta en kapsel om dagen.
 • Produkten är helt fri från onödiga tillsatser och ingredienser, med endast naturliga fyllnadsmedel.
 • Perfekt för de som följer en vegansk livsstil men vill säkerställa sitt D-vitaminintag.

Värt att fundera över:

 • Produkten bör alltid tas tillsammans med mat för optimal upptagning av D-vitamin.

Hjärtats Vitamin D3 Vegan

3,8/5,0

Så här ser produkten Hjärtats Vitamin D3 Vegan ut.

Hjärtats Vitamin D3 Vegan är ett kosttillskott speciellt framtaget för dem som följer en vegansk livsstil men vill säkerställa sitt D-vitaminintag. Med Vitamin D3 hämtat direkt från lav, står denna produkt ut som en utmärkt källa till D-vitamin för veganer. Denna essentiella vitamin är kritisk för att bibehålla en sund benstomme och normala tänder. Den spelar även en ovärderlig roll i att stärka immunsystemet.

Dessutom bidrar D-vitamin till normal upptagning av kalcium och fosfor, vilket i sin tur bidrar till att bibehålla en normal muskelfunktion. Produkten innehåller 100 vegetabiliska kapslar, tillverkade av cellulosa, vilket garanterar frånvaron av animaliska ingredienser. Kapslarna är även registrerade av Vegan Society, vilket ger en extra försäkran om deras veganska status.

 • Veganskt kosttillskott med Vitamin D3 från lav
 • Bidrar till immunsystemets normala funktion, normal benstomme, och normala tänder
 • Registrerade av Vegan Society

Plus:

 • Säkerställer D-vitaminintag speciellt viktigt för dem som följer en vegansk kosthållning.
 • Fri från animaliska ingredienser, och därför lämplig för strikt vegansk kost.
 • Hög kvalitet, med D3 utvunnen från lav, vilket är en naturlig och hållbar källa.

Värt att fundera över:

 • För att uppnå bästa effekt bör kapslarna tas som en del av en balanserad kost.

Elexir D3 Vitamin Vegan 4000IE

3,8/5,0

Så här ser produkten Elexir D3 Vitamin Vegan 4000IE ut.

Elexir D3 Vitamin Vegan är ett premium kosttillskott skapat med den moderna veganens behov i åtanke. Detta unika tillskott hämtar sitt D-vitamininnehåll från lav, en organism som trivs på stenar och berghällar, vilket gör det till en naturlig och hållbar källa till D-vitamin.

Denna vitamin är väsentlig för kroppens välstånd, som spelar en central roll i att stärka immunsystemet och understödja musklernas och nervsystemets funktion. Utöver det, är det även involverat i upptaget och utnyttjandet av kalcium och fosfor, två mineraler som är avgörande för benhälsan. Kapslarna är tillverkade av cellulosa, ett växtbaserat material, vilket gör dem helt veganska.

Med en mäktig dos av 4000 IE D-vitamin per kapsel, vilket motsvarar 100 µg, erbjuder Elexir en stark dosering som passar de som är särskilt angelägna om att uppfylla sina D-vitaminbehov. Förpackningen innehåller 100 kapslar, vilket erbjuder ett rejält lager för långvarigt bruk.

 • Vitamin D utvunnet från naturligt växande lav på stenar och berghällar
 • Bidrar till normal funktion av immunsystemet, muskler och nervsystem
 • Hög styrka med 4000 IE D-vitamin per kapsel

Plus:

 • Vegansk källa av D-vitamin, perfekt för de som undviker animaliska produkter.
 • Stark dosering säkerställer att du får en rejäl mängd D-vitamin med endast en kapsel.
 • Tillverkad av naturliga ingredienser med lav som huvudkomponent, vilket garanterar renhet och kvalitet.

Värt att fundera över:

 • Då D-vitamin är fettlösligt, kan det vara fördelaktigt att ta kapseln tillsammans med en måltid som innehåller fett för optimalt upptag.

BioSalma Multivitamin D3++ Vegan

3,6/5,0

Så här ser produkten BioSalma Multivitamin D3++ Vegan ut.

BioSalma Multivitamin Vegan D3++ är mer än bara ett vanligt multivitamintillskott. Det är ett speciellt utformat tillskott designat för veganer och vegetarianer, med en förståelse för de unika näringsbehoven dessa livsstilar medför. Tillverkad med omsorg och precision, erbjuder detta tillskott en imponerande profil av B-vitaminer, järn, kalcium, zink, jod och andra viktiga mineraler.

Speciellt utvalda för att fylla de näringsgap som ofta uppkommer i en vegansk eller vegetarisk kost. Med en ökad mängd D-vitamin, som kommer från en helt vegansk källa, ser BioSalma till att även dem som bor i mindre soliga klimat får sitt behov täckt. Dess robusta blandning garanterar att du får en omfattande näringsprofil som stödjer övergripande hälsa, energi och välbefinnande. Tabletterna kommer i en UV-skyddad förpackning för att säkerställa produktens kvalitet, medan förpackningen själv är återvinningsbar som plastförpackning.

 • Anpassad multivitamin för veganer med ökat D-vitamininnehåll.
 • Innehåller viktiga vitaminer och mineraler som B2, B12, järn, zink, jod, selen och kalcium.
 • UV-skyddad förpackning som bevarar produktens kvalitet.

Plus:

 • Särskilt utformad för att komplettera näringsgapen hos veganer och vegetarianer.
 • Bred spektrum av vitaminer och mineraler som stödjer övergripande hälsa och energi.
 • Miljömedveten förpackning som skyddar innehållet från UV-skada.

Värt att fundera över:

 • Även om tillskottet är rikt på flera vitaminer och mineraler, bör man inte se det som ett substitut för en varierad och balanserad kost.

Helhetshälsa D3-vitamin Vegan 75 mcg 3000 IE

3,9/5,0

Så här ser produkten Helhetshälsa D3-vitamin Vegan 75 mcg 3000 IE ut.

Helhetshälsas D3-vitamin är en särskilt framtagen produkt för de som söker ett helt veganskt alternativ till D3-vitamin. Till skillnad från traditionella D3-vitaminer, som ofta utvinns från ullfett, kommer denna D3-vitamin från lav, vilket gör den lämplig för veganer. D-vitamin är känt för att ha en avgörande roll i kroppens funktioner, som att stärka immunsystemet, bibehålla en normal muskelfunktion och bevara en sund benstomme.

Denna produkt levereras i en cellulosakapsel, vilket ytterligare betonar dess veganska egenskaper. Med en stark dosering av 75 mcg (3 000 IE) per kapsel, säkerställer denna produkt att ditt dagliga behov av D3-vitamin täcks effektivt. Förpackningen innehåller 100 kapslar, vilket ger en bekväm doseringsmängd för en längre tidsperiod.

 • Vegansk D3-vitamin utvunnen från lav istället för traditionellt ullfett.
 • Levereras i en helt vegetabilisk cellulosakapsel.
 • Stärker immunsystemet, stödjer muskelfunktion och bevarar en hälsosam benstomme.

Plus:

 • Idealt val för veganer eller de som föredrar vegetabiliska produkter.
 • Stark dosering säkerställer tillräckligt dagligt intag av D3-vitamin.
 • Produkten kommer i en behändig förpackning med 100 kapslar, vilket räcker för en längre period.

Värt att fundera över:

 • Som med alla kosttillskott, bör det rekommenderade dagliga intaget inte överskridas.

Better You Vegan D3 3000IE + MCT

3,2/5,0

Så här ser produkten Better You Vegan D3 3000IE + MCT ut.

Better You Vegan D3 + MCT är en innovativ produkt framtagen för att maximera fördelarna med D-vitamin, särskilt för veganer. Denna produkt kombinerar kraften av D3-vitamin, som utvinns från lav, med MCT-fett från kokosnöt. MCT-fettet fungerar som en förstärkare för att optimera upptaget av D-vitamin i kroppen.

Med en potentiell dos av 3000 IE (75 µg) Vitamin D3 i varje kapsel, bidrar den till att stödja ett normalt immunförsvar och tillgodose det dagliga behovet av D-vitamin. Produkten är designad för att vara lätt att konsumera, kommer i en förpackning med 60 vegetabiliska kapslar och är vegangodkänd. Dessutom är den fri från socker, vilket gör den till ett hälsosamt tillskott för de flesta.

 • Vegansk D3-vitamin utvunnen från lav.
 • Förstärkt med MCT-fett från kokosnöt för bättre absorption.
 • 3000 IE (75 µg) Vitamin D3 per kapsel för stöd av ett normalt immunförsvar.

Plus:

 • Kombinerad effekt av D3-vitamin och MCT-fett säkerställer ökat upptag och bättre effektivitet.
 • Idealiskt val för veganer tack vare lav-baserat D3 och vegetabiliska kapslar.
 • Fri från socker, vilket gör den till ett hälsosamt val för dagligt intag.

Värt att fundera över:

 • Det rekommenderade intaget bör ej överskridas. Inta kapseln tillsammans med en måltid för bästa upptag.

OmniVegan D3 3000 IE

3,1/5,0

Så här ser produkten OmniVegan D3 3000 IE ut.

OmniVegan’s Veg D-3 kapslar är en unik vegansk källa till vitamin D-3 som härrör från speciellt utvalda vilt växande lavar. I den nordiska regionen, där solens exponering kan vara begränsad under vissa tider på året, är ett tillskott av D-vitamin ofta nödvändigt för att säkerställa optimal benhälsa, stödja immunsystemet och upprätthålla god allmän hälsa.

Denna speciella formula är 100% vegetabilisk, vilket gör den lämplig för veganer och de som föredrar att undvika animaliska produkter. Den innehåller också solroslecitin, en ingrediens som är rik på nyttiga fosfolipider. Solroslecitin har lagts till för att öka upptaget av D-vitamin i kroppen, vilket säkerställer att konsumenten får maximal nytta av varje dos. Kapseln, tillverkad av modifierad majsstärkelse, glycerol, karragenan och natriumkarbonat, garanterar att produkten är helt fri från animaliska ingredienser.

 • Tillverkare: OmniVegan
 • Huvudingrediens: Vitamin D3 (kolekalciferol från lavextrakt)
 • Särskilda funktioner: 100% vegetabilisk, Förstärkt med solroslecitin för ökat upptag

Plus:

 • Vegansk källa: Till skillnad från många D3-tillskott som kommer från lanolin (fårs ull), kommer OmniVegan’s D3 från vilt växande lav, vilket gör den lämplig för veganer och vegetarianer.
 • Förstärkt för bättre absorption: Tillsatsen av solroslecitin ökar upptaget av D-vitamin, vilket garanterar effektiviteten av produkten.
 • Hög dosering: Med 3000 IE per kapsel får konsumenten en kraftfull dos av D-vitamin, vilket är särskilt användbart under månader med begränsad sol exponering.

Värt att fundera över:

 • Dosering: Trots att produkten erbjuder en hög dos av D-vitamin, bör rekommenderat intag av 1 kapsel per dag inte överskridas utan råd från hälsoexperter.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Vegansk D-Vitamin:

Veganskt D-vitamin är ett viktigt kosttillskott för veganer och andra som inte får i sig tillräckligt med D-vitamin från solen eller kosten. När du köper veganskt D-vitamin är det viktigt att tänka på följande:

 • Källa: Veganskt D-vitamin kan framställas av lav, svamp eller jäst. Alla tre källorna är effektiva, men lav är den vanligaste källan.
 • Dosering: Den rekommenderade dagliga dosen av D-vitamin för vuxna är 10 mikrogram. Vissa veganskt D-vitamintillskott innehåller mer än 10 mikrogram D-vitamin per kapsel. Om du är osäker på hur mycket D-vitamin du behöver bör du prata med din läkare.
 • Tillsatser: Vissa veganskt D-vitamintillskott innehåller onödiga tillsatser, såsom färgämnen eller konserveringsmedel. Om du vill undvika dessa tillsatser bör du leta efter ett veganskt D-vitamintillskott som är märkt ”naturligt” eller ”utan tillsatser”.
 • Kostnad: Veganskt D-vitamintillskott kan variera i pris. Jämför priser innan du köper.

Här är några tips för att köpa veganskt D-vitamin:

 • Köp veganskt D-vitamin från en pålitlig källa.
 • Leta efter veganskt D-vitamintillskott med högt innehåll av D-vitamin.
 • Välj ett veganskt D-vitamintillskott som är fritt från onödiga tillsatser.
 • Jämför priser innan du köper.

Vanliga frågor och svar om Vegansk D-Vitamin


Varför behöver jag D-vitamin?

D-vitamin spelar en viktig roll i kroppen, bland annat för att upprätthålla normal ben- och tandhälsa, stödja immunsystemet, hjärnan och nervsystemet.


Vad är skillnaden mellan veganska D-vitamintillskott och icke-veganska?

Det primära skälet är källan. De flesta D3-vitamintillskott kommer från lanolin, ett ämne utvunnet från fårull. Veganska D-vitamintillskott utvinns istället från lav eller svampar.


Är veganska D-vitamintillskott lika effektiva som icke-veganska?

Ja, veganska D-vitaminkällor, särskilt D3 från lav, är lika effektiva som animaliska källor.


Hur mycket D-vitamin behöver jag ta dagligen?

Rekommendationen varierar beroende på ålder, geografisk plats, sol exponering, och andra faktorer. Generellt rekommenderar många hälsomyndigheter mellan 600 till 800 IE per dag för vuxna. Konsultera alltid en läkare eller näringsfysiolog för individuell rådgivning.


Kan jag få för mycket D-vitamin genom tillskott?

Ja, även om D-vitaminförgiftning är sällsynt, kan det hända om du tar för mycket under en längre tid. Symptom inkluderar illamående, kräkningar, svaghet och allvarliga komplikationer som smärta, förvirring, hjärtrytmstörningar och skador på hjärta och njurar.


Finns det andra källor till vegansk D-vitamin förutom tillskott?

Ja, det finns vissa födoämnen som är berikade med D-vitamin, som vissa sorters växtmjölk och flingor. Naturliga källor inkluderar exponering för solljus, vilket får kroppen att producera D-vitamin.


Hur lagrar jag mitt D-vitamin tillskott?

De flesta D-vitamintillskott bör förvaras i en sval, torr plats borta från direkt solljus. Följ alltid förvaringsinstruktionerna på etiketten.


Kan jag ta D-vitamin tillsammans med andra tillskott?

Generellt ja, men det är bäst att konsultera en läkare eller näringsfysiolog om du planerar att ta flera tillskott samtidigt


Är det några biverkningar av att ta D-vitamintillskott?

Biverkningar är sällsynta men kan inkludera illamående, kräkningar, svaghet, allvarliga komplikationer vid extremt höga doser.


Varför skulle en vegan behöva ett D-vitamintillskott?

Alla, oavsett diet, kan ha nytta av ett D-vitamintillskott, särskilt under vintermånaderna eller om de bor i regioner med begränsad sol exponering. Veganer kan välja ett veganskt tillskott för att undvika animaliska ingredienser.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.