I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa veganska måltidserättningarna på marknaden.

Bästa Veganska Måltidsersättning 2023

Med den växande populariteten av vegansk livsstil och en ständigt upptagen vardag, har efterfrågan på veganska måltidsersättningar blivit allt mer framträdande. Individer som överväger en växtbaserad diet men som kanske inte alltid har tid att förbereda en måltid söker effektiva och näringsrika alternativ.

De utmaningar som potentiella konsumenter står inför inkluderar att identifiera vilka produkter som verkligen är 100% veganska, förstå deras näringsinnehåll och avväga bekvämlighet mot kostnad. Många undrar också hur dessa produkter smakar jämfört med icke-veganska alternativ.

Genom att utvärdera nuvarande marknadsalternativ, konsultera näringsexperter och växtbaserade dietister samt granska kundrecensioner, kan en djupgående förståelse för veganska måltidsersättningars för- och nackdelar erhållas.

Denna information riktar sig till dem som överväger att övergå till en vegansk diet, individer som redan är veganer men söker bekvämlighetsalternativ samt de som är nyfikna på växtbaserade måltidsalternativ. Syftet är att vägleda dem genom djungeln av produkter och erbjuda insikter som hjälper dem att göra informerade val.

Genom att presentera information på ett balanserat och objektivt sätt strävar denna genomgång efter att bygga förtroende med läsaren. Genom att förstå de olika aspekterna av vegansk måltidsersättning kan individer välja det alternativ som bäst passar deras livsstil och näringsbehov.

Fem hälsofördelar med Veganska måltidsersättningar:

 • Fullvärdiga näringskällor: Många veganska måltidsersättningar är formulerade för att innehålla alla nödvändiga makro- och mikronäringsämnen, vilket säkerställer en balanserad näring.
 • Laktos- och mejerifri: Perfekt för de som är laktosintoleranta eller vill undvika mejeriprodukter av hälsoskäl eller etiska skäl.
 • Stödjer viktmanagement: Kan användas som ett verktyg för kalorikontroll och som en del av en viktminskningsplan.
 • Rik på antioxidanter och fytonäringsämnen: Veganska måltidsersättningar innehåller ofta ingredienser från växtriket som är höga på antioxidanter och andra välgörande ämnen.
 • Fri från kolesterol: Veganska produkter innehåller inte kolesterol, vilket kan vara fördelaktigt för hjärthälsan.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten HEEY Meal Shake ut.

HEEY Meal Shake

HEEY Meal Shake är den överlägsna vinnaren när det kommer till allsidig prestanda, smak och näringsinnehåll. Det är inte bara en produkt, utan en upplevelse av kvalitet och balans. Den kombinerar bekvämlighet med högkvalitativa ingredienser för att skapa en shake som inte bara smakar bra, utan också ger alla nödvändiga näringsämnen kroppen behöver. Med sitt fokus på hållbarhet och naturlighet, garanterar HEEY Meal Shake att konsumenterna får det bästa av det bästa.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten Better You Mellanmål ut.

Better You Mellanmål

Better You Mellanmål står ut som det mest prisvärda valet. Dess näringsprofil, kvalitet på ingredienser och överkomliga pris gör det till ett överlägset val för dem som vill ha en välbalanserad måltidsersättning för rimlig kostnad. Den erbjuder ett bra värde för pengarna med tanke på den kvalitet och näring den levererar.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet Good To Go Måltidslösning 600 g ut.

Homie life in balance Good to go Måltidslösning 600 g

För dem som är på en stram budget men inte vill kompromissa med kvalitet, är Homielife in balance, Good to go Måltidslösning 600 g det bästa valet. Trots sitt överkomliga pris, lyckas produkten leverera en näringsrik måltidsersättning som är både smakrik och mättande. Det är det idealiska alternativet för prismedvetna konsumenter som ändå strävar efter en hälsosam livsstil.

HEEY Meal Shake

4,0/5,0

Så här ser bäst i test produkten HEEY Meal Shake ut.

HEEY Meal Shake är en vegansk måltidsersättning som kommer i tre delikata smaker: choklad, vanilj och skogsbär. Varje portion levererar cirka 220 kcal, vilket gör den perfekt för de som vill ha en näringsrik men kalorikontrollerad måltid på språng. Denna måltidsersättning är utformad för att ge en välbalanserad blandning av kolhydrater, fett och protein.

Dessutom är den rik på vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som är avgörande för kroppens dagliga funktion. Vad som särskiljer denna produkt är att den är fri från både gluten och laktos, vilket gör den lämplig för dem med allergier eller intolerans. Dessutom är den helt vegansk, vilket är ett viktigt plus för dem som följer en växtbaserad kost.

Den är lätt att förbereda; allt du behöver göra är att blanda den med vatten för att njuta av en snabb och näringsrik måltid. Tillverkad i Sverige, upprätthåller HEEY Meal Shake en hög standard av kvalitet och näringsriktighet.

 • Tillverkare: HEEY
 • Innehåll: Vegansk, glutenfri och laktosfri måltidsersättning.
 • Användning: Blandas i vatten

Plus:

 • Vegansk och fri från både gluten och laktos, vilket gör den lämplig för dem med specifika kostrestriktioner.
 • Rik på vitaminer, mineraler och andra näringsämnen, vilket erbjuder en komplett och näringsrik måltid.
 • Enkel förberedelse genom att blanda med vatten, vilket gör den perfekt för snabba måltider på språng.

Värt att fundera över:

 • Förvara produkten torrt och svalt för att upprätthålla dess kvalitet och effektivitet.

Better You Mellanmål

3,8/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten Better You Mellanmål ut.

Better You Mellanmål är ett högkvalitativt mellanmålspulver med en förförande skogsbärssmak som ger en näringsrik och smakrik upplevelse. Detta pulver är idealiskt för dem som söker ett naturligt och hälsosamt alternativ till sina mellanmål eller till och med frukost. Varje portion av denna produkt innehåller imponerande 16 gram vegetabiliskt protein och 10 gram fiber, vilket gör den till ett perfekt komplement för dem som är aktiva eller bara vill ha ett näringsrikt mellanmål.

Vad som gör denna produkt unik är den speciella blandningen av alger, bär, frukter och greens som erbjuder ytterligare näring och förhöjer smakprofilen. För att säkerställa en ren produkt fri från skadliga kemikalier är Better You Mellanmål sötad med naturliga steviaglykosider och saknar kemiska tillsatser. Det är en idealisk produkt för dem som värdesätter både smak och näring i sina måltider.

 • Tillverkare: Better You
 • Innehåll: Vegetabiliskt protein, fiber, mix av alger, bär och frukter.
 • Användning: Blandas med vatten till en shake

Plus:

 • Innehåller en hälsosam dos av 16 gram vegetabiliskt protein per portion, vilket är utmärkt för muskelunderhåll och återhämtning.
 • Fiberrikt, vilket bidrar till mättnad och stödjer en sund matsmältning.
 • Naturligt sötad med steviaglykosider och innehåller inga kemiska tillsatser, vilket gör den till ett hälsosamt alternativ.

Värt att fundera över:

 • Better You Mellanmål bör förvaras torrt, svalt och borta från direkt solljus för att upprätthålla dess kvalitet.

Good To Go Måltidslösning 600 g

3,7/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet Good To Go Måltidslösning 600 g ut.

Om du är ute efter en smidig, näringsrik och välbalanserad måltidsersättning är ”Good To Go” från Homie life in balance det perfekta valet. Denna produkt är särskilt framtagen för att inte bara minska kaloriintaget utan också för att ge kroppen alla viktiga vitaminer, mineraler, enzymer och mjölksyrabakterier den behöver för att fungera optimalt.

Med en inbjudande chokladsmak och en kalorimängd på ungefär 250 kcal per servering, erbjuder den en mättande och hälsosam lösning för dem som vill ersätta en måltid utan att kompromissa med näringen.

Dessutom är Good to go 100% vegansk och kombinerar olika proteinkällor för att säkerställa en fullständig aminosyraprofil. För användning behöver man bara blanda två skopor med antingen vatten eller mjölk i en shaker, vilket gör den till ett praktiskt alternativ för en snabb och näringsrik måltid på språng.

 • Tillverkare: Homie life in balance
 • Innehåll: Vitaminer, mineraler, enzymer, mjölksyrabakterier
 • Användning: Måltidsersättning, blandas med vatten eller mjölk

Plus:

 • Bidrar till en effektiv kalorireduktion samtidigt som den säkerställer optimalt intag av vitaminer, mineraler och andra viktiga näringsämnen.
 • 100% vegansk och en välbalanserad aminosyraprofil tack vare kombinationen av olika proteinkällor.
 • Bekväm och enkel att använda, perfekt för de som har en aktiv livsstil eller behöver en snabb måltidslösning.

Värt att fundera över:

 • Vidare bör man tänka på hur många kalorier man konsumerar totalt under dagen för att säkerställa att man inte går under sitt dagliga kaloribehov

Protein Vegan Slim Måltidsersättning

3,5/5,0

Så här ser produkten Protein Vegan Slim Måltidsersättning ut.

SLIM Vegan Måltidsersättning är mer än bara en proteinshake. Den är framtagen med en unik bas av biotillgängligt sojaprotein som erbjuder en optimal kombination av näring och smak. Varje portion innehåller imponerande 20g protein, 23 olika vitaminer och mineraler och 5,8 g fiber. Denna måltidsersättning är inte bara näringsrik, den erbjuder även en oöverträffad smakupplevelse.

SLIM Vegan är utformad för att hjälpa dig att nå dina viktmål snabbare eller för att behålla din nuvarande vikt. Den kan användas som en snabb och smidig måltid när du är på språng. Genom att ersätta en eller två av dina vanliga måltider med SLIM Vegan minskar du ditt dagliga kaloriintag samtidigt som du ser till att din kropp får alla de nödvändiga näringsämnena den behöver för att fungera optimalt.

 • Bas av biotillgängligt sojaprotein
 • Innehåller 20g protein, 23 vitaminer & mineraler och 5,8 g fiber per portion
 • Endast runt 215 kcal per portion med vatten

Plus:

 • Oöverträffad smakupplevelse som inte kompromissar med näringsvärdet.
 • Praktisk och snabb måltidslösning när du är på språng.
 • Bidrar effektivt till viktminskning eller viktbevaring genom att ersätta en eller två dagliga måltider.

Värt att fundera över:

 • Individer med sojaallergi eller känslighet bör undvika produkten på grund av dess sojaproteinbas.

Holistic Inflamino

3,3/5,0

Så här ser produkten Holistic Inflamino ut.

Holistic Inflamino är ett vegetabiliskt näringstillskott framtaget från rårisprotein och är berikat med en mängd vitaminer, mineraler, antioxidanter och örter. Formulerad för att vara lätttolerad, även för de med känslig mage eller överkänslighet mot vissa näringsämnen, erbjuder detta tillskott en naturlig källa till näring utan tillsatser av färg- eller smakämnen.

Med sin neutrala smak kan den enkelt integreras i dina dagliga smoothies eller andra mellanmål. En portion (32 g) av Inflamino levererar 8,5 gram protein, vilket är essentiellt för att upprätthålla och bygga upp muskelmassan. Dessutom innehåller det antioxidanter som vitamin C, E, selen och zink, vilka hjälper till att motverka oxidativ stress i kroppen.

 • Vegetabiliskt näringstillskott med rårisprotein.
 • Berikad med vitaminer, mineraler, antioxidanter och örter.
 • Fritt från färg- och smakämnen.
 • En portion ger 8,5 gram protein.
 • Motverkar oxidativ stress tack vare antioxidanterna.

Plus:

 • Användarvänligt: Lätt att blanda i vätska och har en neutral smak, vilket gör det perfekt att lägga till i smoothies eller andra drycker.
 • Mångsidig näringsprofil: Inte bara en källa till protein, men också rik på vitaminer, mineraler och antioxidanter.
 • Passar de flesta: Formulerad för att tolereras även av dem med känslig mage eller näringsöverkänslighet.

Värt att fundera över:

 • För optimala resultat bör användningen kombineras med en balanserad kost och regelbunden motion.

Fairing Vegan Meal 1.4 kg Gainer

3,8/5,0

Så här ser produkten Fairing Vegan Meal 1.4 kg Gainer ut.

Fairing Vegan Meal är en näringsrik gainer som är idealisk för de som letar efter ett växtbaserat alternativ till konventionella gainers. Den kan konsumeras som frukost, mellanmål eller som en återhämtning efter träningen. Den största andelen kolhydrater kommer från instantiserat svenskt havremjöl, vilket är känt för sin höga fiberhalt från beta-glukaner.

Vegan Meal kombinerar tre olika proteinämnen: ärtproteinisolat, havreprotein och risprotein. Tillsammans skapar de en komplett aminosyreprofil. Till skillnad från mjölkprotein som vassle och kasein, är dessa proteinkällor mer lättsmälta och skonsamma för magen. Produkten är också helt fri från soja och laktos.

Med mindre än 215 ppm gluten på 100g pulver, bör den även tålas av de flesta som är glutenintoleranta. Vidare är Vegan Meal rik på beta-glukaner, vilket är kända för sina fördelaktiga effekter på blodkolesterolnivåerna och för att förmedla en längre känsla av mättnad.

 • Innehåller ärtproteinisolat, havreprotein & risprotein.
 • 56g kolhydrater och 25g protein per servering.
 • 100% vegan och fri från soja och laktos.
 • Rik på beta-glukaner för förlängd mättnadskänsla.
 • Skonsamt för magen jämfört med mjölkprotein.

Plus:

 • Mångsidigt användningsområde: Kan användas som frukost, mellanmål eller post-träning.
 • Komplett proteinkälla: Tre proteinkällor som ger en full aminosyreprofil.
 • Hjärtvänlig: Rik på beta-glukaner som hjälper till att bibehålla normala nivåer av totala blodkolesterol.

Värt att fundera över:

 • Även om produkten har låga nivåer av gluten, bör de med celiaki eller svår glutenintolerans rådgöra med sin läkare innan konsumtion.

RE:DO Dryck 330 ml

3,0/5,0

Så här ser produkten REDO Dryck 330 ml ut.

RE:DO Dryck är en plantbaserad dryck som kommer packad med naturliga ingredienser och en generös mängd protein. Den utvecklades som ett näringsrikt alternativ till frukost eller en mindre måltid, speciellt för de gånger när tid är av essens men du fortfarande inte vill kompromissa med smak eller kvalitet. Den erbjuder en smak av jordgubb i varje 330 ml förpackning.

Alla RE:DO produkter stoltserar med att vara uteslutande plantbaserade och med endast naturliga ingredienser i sammansättningen. Med en hög proteinhalt och en låg mängd socker, utgör denna dryck ett idealiskt mellanmål. För dem som är extra hungriga, rekommenderas att kombinera den med en RE:DO bar. Dessutom är RE:DO Dryck helt vegan och redo att avnjutas direkt ur förpackningen.

 • Plantbaserad med enbart naturliga ingredienser.
 • Högt proteininnehåll och lågt sockerinnehåll.
 • Veganvänlig och perfekt som mellanmål.
 • Färdig att dricka direkt ur förpackningen.
 • Berikad med viktiga vitaminer som C, niacin, tiamin, B6, A och folsyra.

Plus:

 • Praktiskt och näringsrikt: Designad för de gånger när du har brist på tid men behöver ett näringsrikt alternativ.
 • Mångsidigt användningsområde: Kan avnjutas i samband med träning eller bara som ett näringsrikt mellanmål under dagen.
 • Rik på vitaminer: Förutom sitt höga proteininnehåll är RE:DO Dryck också berikad med flera viktiga vitaminer.

Värt att fundera över:

 • Trots dess låga sockerinnehåll bör den konsumeras i måttliga mängder för att undvika överdriven kaloriintag.

Healthwell Detox Näringspulver

2,9/5,0

Så här ser produkten Healthwell Detox Näringspulver ut.

Healthwell Näringspulver är en exklusiv grön näringsmix som innehåller naturliga råvaror av den finaste kvaliteten, utformad specifikt för att fungera som ett näringsrikt mellanmål eller som en hälsosam måltidsersättare. Den är idealisk för de som vill ha ett balanserat näringsintag, särskilt de med känsliga magar.

Med en stabil bas av ärtprotein och havre, kan användarna vara säkra på att de får en produkt som är helt fri från animaliskt protein, laktos, tillsatser och sötningsmedel. Den milda vaniljsmaken utan någon sötning ger konsumenterna friheten att smaksätta pulvret efter egna önskemål.

Det kan till exempel blandas i smoothies för en uppfriskande dryck. Det uppdaterade receptet av detta näringspulver har förbättrats med en naturlig vaniljsmak, vilket ger en ännu mer njutbar upplevelse.

 • Vegansk måltidsersättning med ärtprotein och havre.
 • Innehåller ett brett spektrum av vitaminer och mineraler.
 • Berikad med frukt, bär och mättande kokosfett.
 • Naturlig mild vaniljsmak utan tillsatt sötning.
 • Fri från animaliska ingredienser, laktos, sötningsmedel och tillsatt socker.

Plus:

 • Näringsrikt och Mättande: Med ingredienser som ärtprotein och havre, ger detta näringspulver en varaktig mättnadskänsla, samtidigt som det bidrar till att bibehålla muskelmassa och en normal benstomme.
 • Flera Hälsobenefikter: Ingredienserna som avokadoextrakt, Vitamin B6, Vitamin C, zink och krom erbjuder en rad hälsofördelar som att minska trötthet, bibehålla immunsystemets funktion, och hjälpa till med normal omsättning av makronäringsämnen.
 • Flexibel Användning: Med sin naturliga och milda vaniljsmak kan pulvret anpassas efter individens smakpreferenser, vilket gör det lätt att blanda i en mängd olika drycker och rätter.

Värt att fundera över:

 • Eftersom produkten är fri från tillsatser och konserveringsmedel, bör den förvaras på en sval och torr plats efter öppning för att bibehålla sin färskhet och kvalitet.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Vegansk Måltidsersättning:

Veganska måltidsersättningar är utmärkta alternativ för dem som följer en vegansk livsstil och vill ha en balanserad, näringsrik måltid i farten. Här är några viktiga aspekter att tänka på när du överväger att köpa en vegansk måltidsersättning.

1. Näringsinnehåll

 • Se till att måltidsersättningen ger en balanserad mängd makronäringsämnen (proteiner, kolhydrater och fetter) samt viktiga mikronäringsämnen (vitaminer och mineraler).

2. Proteinkälla

 • Undersök vilken typ av veganskt protein som används, t.ex. soja, ärtor, hampa eller ris. Vissa människor har preferenser eller intoleranser mot vissa proteinkällor.

3. Inga Animaliska Produkter

 • Kontrollera att produkten är certifierat vegansk och inte innehåller några dolda animaliska ingredienser eller biprodukter.

4. Kaloriinnehåll

 • Beroende på ditt mål (viktminskning, viktunderhåll eller viktökning) bör du överväga kaloriinnehållet i måltidsersättningen.

5. Sockerinnehåll

 • Välj en produkt med lågt tillsatt sockerinnehåll. Undvik produkter med höga halter av konstgjorda sötningsmedel om det är en oro för dig.

6. Fiber

 • Fiber är viktigt för matsmältning och mättnad. Säkerställ att din måltidsersättning innehåller en bra mängd kostfiber.

7. Tillsatser och Konserveringsmedel

 • Föredra produkter med minimala tillsatser, färger och konserveringsmedel. Naturliga ingredienser är oftast att föredra.

8. Smak och Konsistens

 • Eftersom smakpreferenser varierar, kan det vara en god idé att först köpa en provförpackning eller mindre mängd för att se om du gillar produkten.

9. Pris och Förpackning

 • Jämför priset per portion och överväg om produkten erbjuder ett bra värde för pengarna. Överväg också förpackningens miljöpåverkan.

10. Varumärke och Tillverkare

 • Köp från betrodda varumärken som är kända för att producera kvalitativa, säkra produkter.

11. Certifieringar

 • Överväg produkter som är certifierade av tredjepartsorganisationer, t.ex. ”Certified Vegan” eller ”Non-GMO Project Verified”.

12. Användarrecensioner

 • Läs recensioner och åsikter från andra konsumenter för att få insikt om produktens smak, konsistens och övergripande kvalitet.

Vanliga frågor och svar om


Vad är en vegansk måltidsersättning?

En vegansk måltidsersättning är en produkt, oftast i form av en shake eller bar, som är utformad för att ge alla de näringsämnen som en fullständig måltid skulle erbjuda, men som inte innehåller några animaliska ingredienser.


Är veganska måltidsersättningar näringsrika?

Ja, många veganska måltidsersättningar är formulerade för att ge en balans av makro- och mikronäringsämnen. Men det är alltid viktigt att läsa etiketterna och jämföra produkter.


Kan jag använda en vegansk måltidsersättning för viktminskning?

Ja, som med alla måltidsersättningar kan de användas som en del av en viktminskningsplan, men det är viktigt att integrera dem i en balanserad kost och livsstil.


Innehåller veganska måltidsersättningar tillräckligt med protein?

De flesta veganska måltidsersättningar är formulerade för att innehålla en tillräcklig mängd protein, oftast från källor som soja, ärtor, hampa eller ris.


Är veganska måltidsersättningar glutenfria?

Inte nödvändigtvis. Även om många kan vara glutenfria, är det viktigt att läsa etiketten om du är glutenintolerant eller har celiaki.


Vilka är de vanligaste ingredienserna i veganska måltidsersättningar?

Vanliga ingredienser inkluderar ärtprotein, sojaprotein, risprotein, hampa, chiafrön, olika vitaminer och mineraler, naturliga sötningsmedel, fiberkällor som inulin eller akaciagummi, och smakämnen.


Kan jag bara konsumera veganska måltidsersättningar och hoppa över vanliga måltider?

Även om måltidsersättningar är utformade för att ge en balans av näringsämnen, rekommenderas det generellt att de inte ersätter alla dina dagliga måltider. En varierad kost ger bäst näringsmässig fördel.


Är veganska måltidsersättningar dyra?

Priset på veganska måltidsersättningar varierar beroende på märke, ingredienser och kvalitet. Vissa kan vara dyrare än icke-veganska alternativ på grund av de ingredienser som används.


Hur länge håller sig en vegansk måltidsersättning efter öppning?

Hållbarheten kan variera beroende på produkten. Det är bäst att följa förvaringsinstruktionerna på etiketten och konsumera produkten före bäst före-datumet.


Var kan jag köpa veganska måltidsersättningar?

Veganska måltidsersättningar kan köpas i hälsokostaffärer, stora mataffärer, online butiker eller där kosttillskott säljs.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.