I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa veganska proteinbarsen på marknaden.

Bästa Veganska Proteinbars 2023

I dagens hälsomedvetna värld söker allt fler individer efter näringsrika mellanmål som överensstämmer med deras livsstils- och kostval. Veganism, en kost- och livsstil där alla animaliska produkter undviks, växer i popularitet.

Traditionella proteinbars innehåller ofta animaliska ingredienser, såsom vassleprotein, vilket gör dem olämpliga för veganer. Det finns ett behov av proteinrika snacks som inte kompromissar med veganska principer.

Studier har visat att växtbaserade proteinkällor, som ärtor och soja, kan vara lika effektiva som animaliska proteiner när det gäller muskelåterhämtning och uppbyggnad. Flera varumärken har tagit fram veganska proteinbars som kombinerar dessa proteinkällor med naturliga ingredienser, vilket ger en smakfull och näringsrik bar.

Veganska proteinbars tillhandahåller den perfekta lösningen för de som söker ett smakfullt, näringsrikt och etiskt mellanmål. De är utformade för att uppfylla behoven hos veganer, samtidigt som de levererar en kraftfull proteinboost utan animaliska produkter.

För den som följer en vegansk diet eller bara är nyfiken på växtbaserade alternativ, bör överväga att inkludera veganska proteinbars i sin kost. De erbjuder en bekväm, smakrik och näringsrik lösning för de som vill njuta av fördelarna med protein på språng, utan några kompromisser.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten Barebells Vegan Bar 55g ut.

Barebells Vegan Bar 55 g

Barebells är kända för sina proteinrika och välsmakande bars. Deras Vegan Bar är inget undantag. Med en hög proteinhalt och en läcker smakprofil som motsvarar icke-veganska alternativ, levererar den både näringsmässigt och smakmässigt. Perfekt för dem som söker en högkvalitativ, vegansk proteinbar.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten Rawbite bar 50 g ut.

Rawbite bar 50 g

Rawbite bar erbjuder en unik kombination av 100% naturliga, ekologiska ingredienser som inte bara är hälsosamma utan också läckra. Med en ren ingredienslista som främst består av dadlar och jordnötter är den både näringsrik och mättande. Den är glutenfri och har inget tillsatt socker, vilket gör den till ett utmärkt val för hälsomedvetna konsumenter som också är ute efter bra värde för pengarna.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet Go Vego Protein Bar 60 g ut.

Go Vego Protein Bar 60 g

Go Vego Protein Bar är det perfekta valet för dem som letar efter ett prisvärt, veganskt alternativ. Trots sitt överkomliga pris erbjuder baren en läcker smak av karamell och choklad, samtidigt som den levererar en solid mängd protein från ärtor och havre. Den innehåller inget tillsatt socker och är svensktillverkad, vilket ger extra förtroende för kvaliteten.

Barebells Vegan Bar 55g

4,4/5,0

Så här ser bäst i test produkten Barebells Vegan Bar 55g ut.

När det gäller att balansera smak och näring, fortsätter Barebells att imponera med sin senaste uppenbarelse, Barebells Vegan Bar. Denna bar är specialdesignad för veganer men kommer utan tvekan att uppskattas av alla, oavsett kostpreferens. Varje bar är packad med 15 gram protein, härstammande från tre pålitliga källor: ris, soja och ärta, vilket säkerställer en välbalanserad aminosyraprofil.

Men det som verkligen skiljer sig ut med denna produkt är dess smak. Hazelnut & Nougat-smaken ger en ljuvlig kombination av nötighet och sötma, som ger dig känslan av att äta en syndig dessert, snarare än en nyttig proteinbar. Trots detta, imponerar Barebells Vegan Bar med sitt låga sockerinnehåll, där inget socker är tillsatt, vilket gör den till en utmärkt snack för dem som är medvetna om sitt sockerintag.

 • Tillverkare: Barebells
 • Ingredienser: Protein från soja, ärta och ris
 • Särskilda funktioner: Vegansk, inget tillsatt socker, 15g protein per bar

Plus:

 • Veganskt alternativ: Designad specifikt för veganer, men passar alla som söker ett hälsosamt snack.
 • Kvalitetsprotein: Med protein från tre källor (ris, soja, ärta) garanterar baren en välbalanserad aminosyraprofil.
 • Smakfull upplevelse: Utan att kompromissa med näringsvärdet erbjuder baren en utsökt smakupplevelse, särskilt med sin Hazelnut & Nougat-smak.

Värt att fundera över:

 • Även om Barebells Vegan Bar är fri från tillsatt socker, innehåller den sötningsmedel som maltitol och sukralos.

Rawbite bar 50 g

4,1/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten Rawbite bar 50 g ut.

Rawbite introducerar en oförfalskad och ekologisk upplevelse i form av deras frukt- och nötbars, skapade med absoluta raw-ingredienser. Detta är inte bara en nyttig bar – det är en genuin källa till naturlig näring. Baren är baserad på en kombination av torkade dadlar och jordnötter, vilket inte bara ger en kraftfull energiboost, men också en rik och tillfredsställande smak.

Med en uttalad fokus på kvalitet och hälsa är Rawbite Choklad-bar fri från gluten, och helt utan tillsatt socker. Denna bar passar perfekt för den medvetna konsumenten som är på jakt efter ett hälsosamt mellanmål, men inte vill kompromissa med smaken.

 • Tillverkare: Rawbite
 • Ingredienser: 100% Ekologiska och raw-ingredienser
 • Särskilda funktioner: Glutenfri, Inget tillsatt socker, Ekologisk

Plus:

 • Högkvalitativa Ingredienser: Skapad enbart med naturliga och ekologiska raw-ingredienser som garanterar renhet och näringsvärde.
 • Gluten- och sockerfri: Perfekt för de som vill undvika gluten och tillsatt socker i sin diet.
 • Energiboost: Med 451 Kcal per 100g, erbjuder Rawbite en solid energikick för att komplettera din aktiva livsstil.

Värt att fundera över:

 • Även om Rawbite är naturligt fri från tillsatt socker, har den en hög sockerhalt från de torkade dadlarna (36g per 100g).

Go Vego Protein Bar 60 g

4,2/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet Go Vego Protein Bar 60 g ut.

För de medvetna konsumenterna som söker hälsosamma, smakrika och veganska alternativ har Go Vego skapat den perfekta lösningen. Go Vego Protein Bar är en innovativ kombination av näring och god smak, utformad för att tillfredsställa smaklökarna utan att kompromissa med diet- eller livsstilsval.

Denna utsökta bar är fylld med protein hämtat från ärtor och havre, vilket ger en unik blandning av näringsämnen som stödjer muskeluppbyggnad och återhämtning. Den har ingen tillsatt socker, vilket gör den till ett bra alternativ för de som är medvetna om sitt sockerintag. Tillverkad i Sverige, denna bar speglar skandinavisk kvalitet och hållbarhet. Med sin krämiga konsistens och den rika smaken av karamell och choklad, är Go Vego Protein Bar det perfekta mellanmålet för alla tillfällen – antingen som en pick-me-up på eftermiddagen eller som en post-workout boost.

 • Tillverkare: Govego
 • Ingredienser: Protein från ärtor och havre
 • Särskilda funktioner: Vegansk, Inget tillsatt socker, Tillverkad i Sverige

Plus:

 • Högkvalitativt Veganskt Protein: Innehåller ett rikt blandat protein från ärtor och havre, vilket ger en väl avrundad näringsprofil.
 • Inget Tillsatt Socker: En sällsynt kvalitet i proteinbars, vilket gör den till ett nyttigare alternativ för de som är medvetna om sitt sockerintag.
 • Svensktillverkad: Högkvalitativ tillverkning som garanterar färskhet och hållbarhet i varje bar.

Värt att fundera över:

 • Även om Go Vego Protein Bar är fri från tillsatt socker, innehåller den naturliga sockerarter från sina ingredienser.

Star Nutrition Vegan Protein bar 55 g

4,0/5,0

Så här ser produkten Star Nutrition Vegan Protein bar 55 g ut.

För de hälsomedvetna individerna som också är passionerade om vegansk kost har Star Nutrition tagit fram den ultimata lösningen: Vegan Protein Bar. Denna bar är inte bara rik på protein, utan också fri från tillsatt socker och istället sötad med stevia, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för dem som är ute efter ett sunt, men ändå smakrikt mellanmål. Förutom sin delikata smak erbjuder Vegan Protein Bar en kombination av protein från ärtor och soja, vilket ger en optimal blandning av viktiga aminosyror.

Den mjuka kärnan, krämiga såsen inuti och chokladsmakande överdraget kompletterar varandra för en helt njutbar upplevelse vid varje tugga. Denna proteinbar är inte bara för de som tränar utan fungerar också som ett perfekt mellanmål för de som är på språng. Med sitt höga innehåll av kostfibrer håller den dig mätt längre, samtidigt som den erbjuder en balanserad näringsprofil för din kropp.

 • Tillverkare: Star Nutrition
 • Ingredienser: Protein från ärtor och soja, sötad med stevia
 • Särskilda funktioner: Vegansk, glutenfri, lågt sockerinnehåll

Plus:

 • Högkvalitativt Proteininnehåll: Med 18-19 g protein per bar, kombinerar Vegan Protein Bar kvalitativa proteinkällor från ärtor och soja, vilket ger en komplett profil av aminosyror.
 • Lågt Sockerinnehåll: Till skillnad från många andra bars på marknaden, är Vegan Protein Bar sötad med stevia och innehåller inget tillsatt socker, vilket gör den till ett hälsosammare alternativ.
 • Mjuk och Delikat Textur: En kombination av en mjuk kärna och en krämig sås inuti, kompletterad med ett chokladsmakande överdrag, gör varje tugga till en njutning.

Värt att fundera över:

 • Medan Vegan Protein Bar är ett utmärkt alternativ för dem som vill ha ett proteinrikt mellanmål, bör de som har allergier eller känsligheter vara medvetna om ingredienserna och kolla för eventuella allergener

Oatlaws The Protein Bar 60 g

3,7/5,0

Så här ser produkten Oatlaws The Protein Bar 60 g ut.

I den moderna tidens upptagenhet med innehållsrika och komplicerade proteinbars, bjuder Oatlaws på en välkommen förändring med deras minimalistiska approach. The Protein Bar från Oatlaws är skapad med tanke på renhet, enkelhet och kvalitet. Den är en proteinbar som strävar efter att erbjuda kvalitativt protein samtidigt som den håller ingredienslistan kort och begriplig.

Denna veganska bar kombinerar nötters naturliga rikedom med dadlarnas sötma och ärtproteinisolatets kraft. Med en enkel lista av ingredienser som primärt inkluderar nötter, dadlar, ärtproteinisolat, havremjöl och havssalt, kan du vara säker på att varje tugga är fri från onödiga tillsatser, artificiella aromer eller sötningsmedel. Denna bar är inte bara ett proteinrikt alternativ, utan också ett delikat mellanmål som smakar fantastiskt. Perfekt för den medvetna konsumenten som söker kvalitet över kvantitet.

 • Tillverkare: Oatlaws
 • Ingredienser: Nötter, dadlar, ärtproteinisolat, havremjöl, havssalt
 • Särskilda funktioner: Vegansk, minimalistisk, inga tillsatser eller sockeralkoholer

Plus:

 • Minimalistisk Ingredienslista: Oatlaws har skapat en bar med en tydlig och kort ingredienslista, vilket gör det enkelt för konsumenter att veta exakt vad de konsumerar.
 • Högkvalitativt Protein: Med 22g protein per 100g, erbjuder baren en utmärkt källa till veganskt protein.
 • Naturligt God: Utan artificiella sötningsmedel eller aromer, ger baren en naturlig och autentisk smak som både är hälsosam och njutbar.

Värt att fundera över:

 • Även om baren inte innehåller tillsatt socker, har den en hög naturlig sockerhalt från dadlar.

Optimum Nutrition Vegan Protein Bar 60 g

3,5/5,0

Så här ser produkten Optimum Nutrition Vegan Protein Bar 60 g ut.

Optimum Nutrition stiger fram som en pålitlig aktör inom kosttillskottsbranschen och levererar en proteinbar som är särskilt anpassad för den växande skaran av veganska atleter och hälsomedvetna individer. Denna bar är inte bara ett utmärkt tillskott till en växtbaserad diet, utan den imponerar även med sin smak och kvalitet, vilket belyser varför Optimum Nutrition förblir en branschledare.

Varje bar levererar 18 gram högkvalitativt protein, vilket gör den till ett perfekt mellanmål efter träningen eller när du bara behöver ett proteinboost under dagen. Med en utsökt blandning av smaker och en överraskande låg sockerhalt (mindre än 0,5 g per bar), får konsumenterna njuta av en bar som inte kompromissar mellan smak och näringsvärde. De strikta veganska standarderna som baren uppfyller, tillsammans med dess generösa mängd protein, gör den till ett utmärkt alternativ för alla som letar efter ett läckert och näringsrikt mellanmål.

 • Tillverkare: Optimum Nutrition
 • Ingredienser: Överdrag av mörk chokolad, proteinblandning (ärtproteinisolat, sojaproteinisolat), kakao-sojaflingor, och flera andra ingredienser.
 • Särskilda funktioner: Vegansk, Lågt sockerinnehåll, Högkvalitativt protein

Plus:

 • Hög Proteinmängd: Med 18g protein per bar, erbjuder den en generös dos av högkvalitativt växtbaserat protein.
 • Lågt Sockerinnehåll: Med mindre än 0,5 g socker per bar, kan konsumenter njuta av baren utan att oroa sig för onödiga sockertillsatser.
 • Smak & Kvalitet: Optimum Nutrition har skapat en produkt som inte bara är näringsrik utan också smakrik, vilket understryker deras förpliktelse att leverera produkter av högsta kvalitet.

Värt att fundera över:

 • Medan baren är vegansk och har många fördelar, bör de som har sojaallergi eller jordnötsallergi vara försiktiga eftersom baren innehåller både soja och jordnötter.

REDO Bar 60 g

3,3/5,0

Så här ser produkten REDO Bar 60 g ut.

RE:DO Bar markerar en ny era inom mellanmål som är både näringsrika och praktiska. Skapad med visionen att erbjuda en plantbaserad bar utan kompromisser, är RE:DO Bar det perfekta svaret på morgnar då tiden inte räcker till, men du inte vill ge avkall på smak eller näringskvalitet.

Denna bar är inte bara ett smakfullt mellanmål; den är en hälsobomb. Packad med protein och med en begränsad mängd socker, är den ett idealiskt alternativ för de som letar efter en snabb energikick eller återhämtning efter ett träningspass. Den mörka chokladen tillsammans med kakaonibs ger en djup chokladsmak, medan den rika blandningen av rissirap, ärtprotein och havregryn ger barren en fyllig textur.

Men det som verkligen särskiljer RE:DO Bar från mängden är dess förpliktelse till naturlighet. Alla ingredienser är naturliga, vilket ger konsumenterna förtroende och trygghet när de väljer detta som sitt go-to-mellanmål.

 • Tillverkare: RE:DO
 • Ingredienser: Bland annat rissirap, mörk choklad, ärtprotein, HAVREgryn, oligofruktos, kakaosmör, VETEprotein, kakao.
 • Särskilda funktioner: 100% vegansk, rik på protein, innehåller endast naturliga ingredienser

Plus:

 • Näringsrik: RE:DO Bar är inte bara god; den erbjuder också en hälsosam dos av protein, vilket gör den idealisk efter ett träningspass eller som ett mättande mellanmål.
 • Naturliga Ingredienser: Barren är framställda av 100% naturliga ingredienser, vilket ger konsumenterna trygghet.
 • Användarvänlighet: Med dess kompakta storlek och hållbara förpackning är RE:DO Bar lätt att ta med sig överallt och kan konsumeras närhelst hungern sätter in.

Värt att fundera över:

 • Medan RE:DO Bar erbjuder många hälsofördelar, bör de med allergier eller känslighet för vissa ingredienser vara särskilt uppmärksamma.

Moonvalley Energibar 50 g

2,4/5,0

Så här ser produkten Moonvalley Energibar 50 g ut.

Sökandet efter ett bra mellanmål är över med Moonvalleys energibar. Fokuserad på enkelhet och renhet, kombinerar denna energibar det bästa av båda världar: näring och smak. Med en stabil grund av havre och dadlar erbjuder varje bar en solid dos av energi, som kan hjälpa dig att hålla dig i gång, oavsett om du är på väg till gymmet eller bara behöver en snabb pick-me-up under en hektisk dag.

Choklad & Havssalt varianten levererar inte bara när det gäller energi utan även när det gäller smak. Den ljuvliga kombinationen av sötma från dadlar och chokladens rikedom, kontrasterad av den lätt sälta tonen från havssaltet, skapar en harmoni av smaker som tilltalar både kropp och själ.

 • Tillverkare: Moonvalley
 • Ingredienser: Bland annat dadelpasta, rissirap, HAVRE, ärtprotein, kokosflingor, kakaosmör och kakaopulver.
 • Särskilda funktioner: Bas av havre och dadlar, idealisk för träning, högt proteininnehåll.

Plus:

 • Näringsrik: Vilket gör den bra för dem som behöver ett snabbt, proteinrikt mellanmål.
 • Naturliga Ingredienser: Moonvalley prioriterar renhet och enkelhet, vilket återspeglas i deras användning av naturliga ingredienser som dadelpasta och havre.
 • Smakfull Kombination: Den perfekta blandningen av choklad och havssalt skapar en unik smakupplevelse, vilket gör detta inte bara till ett nyttigt utan även smakrikt mellanmål.

Värt att fundera över:

 • Kunde varit mer protein per bar.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Vegansk Proteinbar:

När det kommer till att välja den rätta veganska proteinbaren, finns det flera aspekter att tänka på. Här är en guide som kan hjälpa dig att göra det bästa valet baserat på dina personliga behov och preferenser:

1. Proteinkälla

 • Ärtprotein: Mycket populär i veganska proteinprodukter och känd för sin kompletta aminosyraprofil.
 • Hampaprotein: Rik på omega-3 och omega-6 fettsyror, men lite lägre i protein jämfört med andra källor.
 • Sojaprotein: En av de mest kompletta växtbaserade proteinkällorna men kan vara ett problem för de som är allergiska eller känsliga mot soja.
 • Risprotein: Ofta kombinerat med andra proteinkällor för att ge en komplett aminosyraprofil.

2. Innehåll & Näring

 • Totalt proteininnehåll: Sikta på en bar med mellan 10-20g protein per portion.
 • Fiber: En hög fiberhalt kan hjälpa till att hålla dig mätt längre.
 • Socker: Föredra barer med lågt sockerinnehåll och var medveten om sockeralkoholer som kan påverka magen hos vissa individer.
 • Fett: Var medveten om mängden mättat fett.

3. Ingredienslista

 • Naturliga ingredienser: Undvik barer med en lång lista av konstgjorda tillsatser och fyllmedel.
 • Allergener: Även om baren är vegansk, kan den innehålla nötter, soja eller andra allergener.

4. Smak & Textur

 • Olika märken och smaker har olika texturer, från chewy till krispig. Prova några olika varianter för att hitta vad du gillar bäst.

5. Pris

Priserna varierar beroende på märke, ingredienser och var du köper dem. Jämför priser, men kom ihåg att högre pris inte alltid innebär bättre kvalitet.

Vanliga frågor och svar om Veganska Proteinbars


Vad är en vegansk proteinbar?

En vegansk proteinbar är en näringsrik bar som innehåller protein men inte innehåller några animaliska ingredienser. Istället hämtas proteinet från växtbaserade källor som ärtor, soja, hampa eller ris.


Är veganska proteinbars lika effektiva som icke-veganska?

Ja, växtbaserade proteiner kan vara lika effektiva som animaliska proteiner. Det viktiga är aminosyrasammansättningen, och många veganska proteinbars är formulerade för att ge en komplett aminosyraprofil.


Vilka är de vanligaste proteinkällorna i veganska proteinbars?

De vanligaste växtbaserade proteinkällorna inkluderar ärtprotein, sojaprotein, risprotein och hampaprotein.


Är veganska proteinbars glutenfria?

Inte alla veganska proteinbars är glutenfria. Det är viktigt att läsa etiketten noggrant om du har glutenintolerans eller celiaki.


Finns det socker i veganska proteinbars?

Det varierar från produkt till produkt. Medan vissa veganska proteinbars kan innehålla naturliga sockerarter från frukt, kan andra innehålla tillsatta sockerarter eller sockeralkoholer. Läs etiketten för att se exakt vad baren innehåller.


Var kan jag köpa veganska proteinbars?

Veganska proteinbars finns i de flesta hälsokostaffärer, större mataffärer och online.


Hur mycket protein bör jag leta efter i en vegansk proteinbar?

Det beror på dina individuella behov, men generellt bör en bra proteinbar erbjuda mellan 10-20g protein per portion.


Är veganska proteinbars bra för viktnedgång?

Det kan vara. Protein hjälper till att hålla dig mätt längre, vilket kan bidra till att minska totalt kaloriintag. Men som alltid är det viktigt att vara medveten om den totala kalorimängden och alla ingredienser i baren.


Är alla veganska proteinbars sojafria?

Nej, många veganska proteinbars använder sojaprotein som en huvudingrediens. Men det finns också många sojafria alternativ tillgängliga.


Vad ska jag titta på när jag väljer en vegansk proteinbar?

Förutom proteininnehållet, överväg att titta på totala kalorier, mängden tillsatt socker, fiberinnehållet, och andra viktiga näringsämnen. Det är också viktigt att överväga smak och konsistens eftersom de kan variera mycket mellan olika märkenDisclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.