I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa ZMA-kosttillskotten på marknaden.

Bästa ZMA 2023

För idrottare och fitnessentusiaster som söker att förbättra sin sömnkvalitet, återhämtning och hormonbalans, är ZMA ett populärt kosttillskott. Många som tränar hårt står inför utmaningar som dålig sömnkvalitet och otillräcklig återhämtning, vilket kan påverka deras träningsresultat och allmänna välbefinnande. ZMA kombinerar zink, magnesium och vitamin B6, vilka är essentiella näringsämnen som stödjer muskelåterhämtning, förbättrar sömnkvaliteten och kan hjälpa till att reglera hormonaktivitet.

Perfekt för de som regelbundet engagerar sig i intensiv fysisk aktivitet och vill optimera sin återhämtning och allmänna hälsa. Utforska de främsta ZMA-produkterna genom våra detaljerade recensioner. Vi hjälper dig att hitta det tillskott som bäst stödjer din återhämtning och förbättrar din sömnkvalitet.

5 hälsofördelar med ZMA:

 • Förbättrad sömnkvalitet: Magnesium och vitamin B6 i ZMA är kända för att stödja nervsystemet och kan hjälpa till att förbättra sömnkvaliteten, vilket är avgörande för återhämtning och övergripande hälsa.
 • Stöd för muskelåterhämtning: Magnesium spelar en viktig roll i muskelåterhämtning och kan hjälpa till att minska muskelkramper och ömhet. Detta är särskilt viktigt för personer som regelbundet deltar i intensiv träning.
 • Förbättrad hormonbalans: Vissa studier tyder på att ZMA kan bidra till att öka testosteronnivåerna och förbättra hormonbalansen hos män, vilket kan vara fördelaktigt för muskeluppbyggnad och övergripande energinivåer.
 • Stärker immunförsvaret: Zink är ett essentiellt mineral som är viktigt för immunsystemets funktion. Regelbundet intag av ZMA kan stärka immunförsvaret och hjälpa kroppen att bekämpa infektioner.
 • Förbättrad energinivå och prestation: Vitamin B6 är viktigt för energiproduktion och metabolism. Tillsammans med zink och magnesium kan ZMA hjälpa till att förbättra energinivåerna och den fysiska prestationen.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten Ultimate ZMA Night Complex ut.

Ultimate ZMA Night Complex

Även om den är bland de dyrare alternativen, har den en komplett och välbalanserad formulering. Dess unika tillsatser och funktioner skiljer den från andra produkter på marknaden, vilket ger den en klar fördel i ”bäst i test” kategorin.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten Self Omninutrition Muscle ZMA ut.

Self Omninutrition Muscle ZMA

Denna produkt kombinerar en solid formulering med ett konkurrenskraftigt pris, vilket ger en överlägsen balans mellan kvalitet och kostnad.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet SmartSupps ZMA ut.

SmartSupps ZMA

Bland de listade produkterna erbjuder detta det bästa priset, samtidigt som det ger en tillförlitlig ZMA-produkt. För konsumenter som prioriterar pris, är detta det självklara valet.

Core ZMA

4,3/5,0

Så här ser Core ZMA ut.

Core ZMA är ett avancerat kosttillskott skapat för dem som är dedikerade till sin träning och kroppens välbefinnande. Med en vetenskaplig blandning av aminosyrabundet zink och magnesium, båda med hög biotillgänglighet, erbjuder denna produkt det som idrottare och träningsentusiaster behöver för optimal återhämtning och muskeltillväxt.

Med tillägg av vitamin B6 säkerställer Core ZMA att kroppen får en välbalanserad mängd av dessa viktiga näringsämnen. Speciellt framtagen för intag före nattsömn, hjälper Core ZMA kroppen att återställa och förnya sig under nattens vila. Med 60 portioner i varje förpackning, erbjuder Core ZMA ett prisvärt alternativ för dem som vill maximera sina träningsresultat.

 • Tillverkare: Core
 • Innehåll: Magnesium (citrat), Zink (glukonat), Vitamin B6 (pyridoxin)
 • Särskilda funktioner: Högbiodisponibelt zink och magnesium, rekommenderas före nattsömn.

Plus:

 • Optimerad för muskeltillväxt: Core ZMA ger kroppen de rätta förutsättningarna för muskeltillväxt genom en kombination av viktiga mineraler och vitaminer.
 • Hög biotillgänglighet: Med aminosyrabundet (kelaterat) zink och magnesium garanterar Core ZMA att kroppen effektivt kan uppta och använda dessa mineraler.
 • Specifik dosering: Med särskilda doseringsförslag för både män och kvinnor säkerställer Core ZMA att varje individ får den optimala mängden näringsämnen.

Värt att fundera över:

 • Core ZMA är ett kosttillskott och bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Det är också viktigt att följa den rekommenderade doseringen.
 • Gravida och ammande kvinnor, samt personer med medicinska tillstånd eller som tar mediciner, bör rådfråga läkare innan de börjar ta detta tillskott.
 • Förvaring bör ske på en torr och sval plats, borta från direkt solljus.

Core ZMA Pro

4,3/5,0

Så här ser Core ZMA Pro ut.

Core ZMA Pro är mer än bara ett traditionellt ZMA-tillskott; det representerar nästa nivå av återhämtning och muskeltillväxt. Med en unik kombination av zink, magnesium och vitamin B6 som stärker den traditionella ZMA-formulan, tillsätts ytterligare GABA, L-teanin och citronmeliss för att maximera nattåterhämtningen.

Särskilt intressant för elitidrottare, bodybuilders och styrkeatleter, Core ZMA Pro erbjuder en omfattande lösning för att stödja kroppens naturliga återhämtningsprocesser under natten. Detta tillskott är specifikt framtaget för att tillföra ämnen som bidrar till en fullvärdig hormonell balans innan sömn, vilket ger musklerna de optimala förutsättningarna för återuppbyggnad.

 • Tillverkare: Core
 • Innehåll: Magnesium (citrat), Zink (glukonat), Vitamin B6, GABA, L-Teanin, Citronmelissextrakt
 • Särskilda funktioner: Avancerad formula med GABA och L-teanin, optimerad för nattåterhämtning.

Plus:

 • Avancerad Återhämtning: Med en kombination av GABA, L-teanin och citronmeliss, erbjuder Core ZMA Pro en djupare och mer fullständig återhämtning under natten.
 • Hormonell Balans: Med högbiodisponibelt zink, bidrar Core ZMA Pro till att upprätthålla normala hormonnivåer i blodet, vilket kan vara särskilt värdefullt efter intensiv träning.
 • Naturligt Lugn: GABA och L-teanin samverkar för att främja avslappning och förbättra sömnkvaliteten, vilket är avgörande för optimal återhämtning.

Värt att fundera över:

 • Precis som med andra kosttillskott, bör Core ZMA Pro inte ersätta en varierad kost. Det är också avgörande att följa den rekommenderade doseringen.
 • Gravida och ammande kvinnor, samt individer som tar mediciner eller har ett specifikt medicinskt tillstånd, bör konsultera en läkare innan de tar detta tillskott.
 • Tillskottet bör förvaras på en torr och sval plats, undan från direkt solljus.

Self Omninutrition Muscle ZMA

4,4/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten Self Omninutrition Muscle ZMA ut.

Self Omninutrition Muscle:ZMA är ett kosttillskott designat för dem som är seriösa om deras träningsregim. Med fokus på att förbättra proteinsyntesen, erbjuder detta tillskott en kombination av viktiga mineraler såsom zink och magnesium, som har visat sig vara avgörande för muskelåterhämtning och -uppbyggnad. Dessutom innehåller det vitamin B6, känd för att reglera hormonaktivitet.

Denna kompletta formel är särskilt fördelaktig för dem som är engagerade i kraftiga träningspass, eftersom den främjar muskelbyggnad och hjälper till att upprätthålla normala nivåer av manligt könshormon, vilket i sin tur ökar muskelmassan och återhämtningen. Varje kapsel är fylld med noga utvalda ingredienser för att ge bästa möjliga stöd till dina muskler.

 • Tillverkare: Self Omninutrition
 • Innehåll: Magnesium-citrat, Zink-glukonat, Vitamin B5 (pantotensyra), Vitamin B6 (pyridoxin)
 • Särskilda funktioner: Främjar proteinsyntes, stödjer normal hormonaktivitet.

Plus:

 • Optimerad Proteinsyntes: Innehåller zink och magnesium, båda viktiga för normal proteinsyntes, vilket underlättar muskelbyggnad och återhämtning.
 • Reglering av Hormonaktivitet: Med tillsatsen av vitamin B6, hjälper detta tillskott till att upprätthålla en balanserad hormonell aktivitet, vilket är viktigt för övergripande kroppsbalans.
 • Kvalitetsingredienser: Formulerad med högkvalitativa ingredienser, är Self Omninutrition Muscle:ZMA ett pålitligt tillskott för dem som är seriösa med sin träning.

Värt att fundera över:

 • Self Omninutrition Muscle ZMA bör inte användas som en ersättning för en varierad och balanserad kost. Överdosering bör undvikas.
 • Produkten är inte lämplig för gravida eller ammande kvinnor, och de som medicineras bör konsultera en läkare innan användning.
 • Tillskottet bör förvaras torrt och svalt, och borta från barns räckhåll.

Viterna ZMA Advanced

4,0/5,0

Så här ser Viterna ZMA Advanced ut.

Viterna ZMA Advanced är ett avancerat kosttillskott inriktat på att stödja kroppens återhämtning och förbättra sömnkvaliteten. Med en kombination av zink och magnesium, känd som ZMA, är detta tillskott särskilt framtaget för att maximera de många hälsofördelarna med dessa mineraler. Förutom att bidra till normal proteinsyntes, vilket är avgörande för muskelutveckling, ger magnesium en djupare, mer avslappnad sömn genom att förbättra nervsystemets funktion.

Denna avancerade formula förstärks ytterligare med tillsatsen av vitamin D3 och B6, som båda spelar viktiga roller inom kroppens funktioner. Speciellt utmärkande är också tillsatserna av GABA och L-Teanin, vilka kan hjälpa till med avslappning och förbättra sömnkvaliteten. Denna produkt representerar inte bara en lösning för bättre sömn, utan även en kraftfull lösning för total kroppshälsa, inklusive bättre hälsa för hår, hud och naglar.

 • Tillverkare: Viterna
 • Innehåll: Magnesium, Zink, Vitamin B6, Vitamin D3, GABA, L-Teanin
 • Särskilda funktioner: Främjar bättre sömn, stödjer normal proteinsyntes, bidrar till hormonreglering och immunförsvarets funktion.

Plus:

 • Förbättrad Återhämtning: Med ZMA som främjar normal proteinsyntes, kan användare förvänta sig bättre muskelåterhämtning efter träning.
 • Djupare Sömn: Tack vare magnesiumets egenskaper samt tillsatsen av GABA och L-Teanin, främjar detta tillskott en djupare, mer avslappnad sömn.
 • Övergripande Hälsofördelar: Med en bonus av zink, som stödjer hår, hud och naglar, samt vitamin D3 och B6, bidrar detta tillskott till att stärka immunförsvaret och hormonell balans.

Värt att fundera över:

 • Viterna ZMA Advanced bör inte användas som en ersättning för en varierad och balanserad kost. Det rekommenderas att tillskottet tas på tom mage innan sänggående för bästa effekt.
 • Överskrid inte den rekommenderade dosen.
 • Produkten ska förvaras på ett torrt och svalt ställe, utom räckhåll för barn

Viterna Vital ZMA + L-Theanine

4,1/5,0

Så här ser Viterna Vital ZMA + L-Theanine ut.

Viterna Vital ZMA + L-Theanine representerar en ny generation av ZMA-tillskott. ZMA, bestående av zink och magnesium, har länge varit känt för sina positiva effekter på sömn och återhämtning, och denna version av tillskottet tar det ett steg längre. Förutom de standardiserade fördelarna med ZMA, som att bidra till normal proteinsyntes och ge en mer avslappnad sömn, introducerar detta tillskott några ytterligare komponenter som ökar dess effektivitet.

Lägg till vitaminerna D3 och B6, båda kända för sina hälsofördelar, samt den lugnande L-Teanin, kamomillextrakt och citronmeliss, och du har ett tillskott som inte bara förbättrar din sömn utan också erbjuder omfattande avslappnings- och återhämtningsfördelar. Den här produkten skiljer sig från andra ZMA-tillskott på marknaden genom sitt fokus på total kroppsåterhämtning, med en formulering som är designad för att stödja både muskelväxt och mental avslappning.

 • Tillverkare: Viterna
 • Innehåll: Magnesium, Zink, Vitamin B6, Vitamin D3, Citronmeliss, Kamomill, L-Teanin
 • Särskilda funktioner: Främjar djupare sömn, stödjer normal proteinsyntes, lugnande och avslappnande egenskaper.

Plus:

 • Holistisk Återhämtning: Med både muskelbyggande mineraler och avslappnande örter stödjer detta tillskott fysisk och mental återhämtning.
 • Avancerad Formulering: Tillsatsen av L-Teanin, kamomillextrakt och citronmeliss sätter detta tillskott i en klass för sig när det gäller att förbättra sömnkvaliteten.
 • Övergripande Hälsofördelar: Förutom sömn och återhämtning, stödjer detta tillskott även hår, hud, naglar och immunförsvaret, tack vare zink och andra viktiga ingredienser.

Värt att fundera över:

 • Även om Viterna Vital ZMA + L-Theanine är ett kraftfullt tillskott, bör det inte användas som ersättning för en varierad kost.
 • Den rekommenderade doseringen bör ej överskridas, och för bästa effekt rekommenderas intag på tom mage före sänggående.
 • Förvara produkten torrt, svalt, och borta från barns räckhåll.

Mutant Nutrition ZM8+

4,2/5,0

Så här ser Mutant Nutrition ZM8+ ut.

Mutant Nutrition ZM8+ är inte ditt genomsnittliga ZMA-tillskott. Med 8 essentiella ingredienser bryter detta tillskott normen genom att erbjuda en robust kombination av vitaminer och mineraler som inte bara stöder muskelåterhämtning utan även hormonbalans, muskelfunktion och allmänt välbefinnande. Bland dess kraftfulla ingredienser finns zink, vilket är känt för att bidra till normala testosteronnivåer i blodet, och magnesium, en central spelare i muskelfunktionen och proteinsyntesen.

Men det som verkligen gör detta tillskott speciellt är tillsatsen av Bioperin®, en patenterad ingrediens känd för att optimera näringsupptaget i kroppen. Mutant Nutrition ZM8+ förstår vikten av god sömn för den tränande individen, och detta tillskott är utformat för att inte bara förbättra återhämtning under natten utan också för att maximera prestationen på gymmet genom att säkerställa optimal nattsömn.

 • Tillverkare: Mutant Nutrition
 • Innehåll: Zink, Magnesium, Vitamin B6, Vitamin D, Vitamin B12, Selen, Mangan, Krom, Bioperin®
 • Särskilda funktioner: Optimerar näringsupptaget, främjar återhämtning och förbättrar nattsömn.

Plus:

 • Helhetslösning för Återhämtning: Bortom den vanliga ZMA-formuleringen erbjuder detta tillskott en omfattande blandning av ingredienser för att maximera muskelåterhämtning.
 • Optimerat Upptag: Med Bioperin® säkerställer detta tillskott optimalt upptag av näringsämnen, vilket säkerställer att du får mest möjligt av varje dos.
 • Sömn & Prestanda: Utformad för att stödja en bättre natts sömn, hjälper ZM8+ dig att prestera optimalt på gymmet, vilket gör att du kan dra nytta av dina träningspass i största möjliga mån.

Värt att fundera över:

 • Det är viktigt att komma ihåg att Mutant Nutrition ZM8+ inte är en ersättning för en varierad kost. Även om det erbjuder en rad hälsofördelar bör den rekommenderade doseringen inte överskridas.
 • För bästa resultat, följ doseringsförslaget, vilket innefattar intag på både tränings- och vilodagar.
 • Förvara produkten på ett torrt, svalt ställe och utom räckhåll för barn.

BioTechUSA ZMB

3,8/5,0

Så här ser BioTechUSA ZMB ut.

BioTechUSA ZMB tar sig an det väletablerade konceptet av ZMA genom att erbjuda en kraftfull kombination av zink, magnesium och vitamin B6. ZMA har länge varit känt inom kosttillskottsindustrin för sina många fördelar, och med BioTechUSA ZMB behöver konsumenter endast ta en kapsel dagligen för att dra nytta av dessa fördelar.

Magnesium bidrar till en normal proteinsyntes och muskelfunktion, zink stöder bibehållandet av normala testosteronnivåer i blodet, och vitamin B6 är central i att reglera hormonell aktivitet. Sammantaget är dessa ingredienser noga utvalda för att stödja optimal hälsa och prestanda. ZMB ger ett kvalitativt och enkelt sätt att införliva dessa viktiga näringsämnen i din dagliga rutin, med bara en kapsel att tänka på varje morgon.

 • Tillverkare: BioTechUSA
 • Innehåll: Magnesium, Zink, Vitamin B6
 • Särskilda funktioner: Väldoserad ZMA, endast en kapsel dagligen krävs.

Plus:

 • Effektiv Kombination: ZMB kombinerar tre kraftfulla ingredienser som tillsammans bidrar till muskelfunktion, testosteronnivåer och hormonbalans.
 • Enkel Dosering: Behovet av endast en kapsel dagligen gör det bekvämt och lätt att hålla sig till regimen.
 • Väldoserad Formulering: Med väl genomtänkta doser av varje aktiv ingrediens säkerställer ZMB optimala hälsofördelar.

Värt att fundera över:

 • Det är viktigt att påminna användare att ZMB är ett kosttillskott och inte en ersättning för en varierad och balanserad kost.
 • Den rekommenderade dagliga dosen bör inte överskridas.
 • Personer under 18 år, gravida, ammande, eller de som lider av sjukdomar eller tar mediciner bör konsultera läkare före användning.
 • Produkten ska förvaras säkert, utom räckhåll för barn och i sin originalförpackning.

Swedish Supplements ZMA

3,5/5,0

Så här ser Swedish Supplements ZMA ut.

Swedish Supplements ZMA 120 caps är en avancerad mineral support system designad för individer som strävar efter optimal hälsa och prestanda. Denna produkt kombinerar kraften av zink, magnesium, vitamin B6 och biotin – alla noga utvalda för sina unika fördelar. Zink, känd för att upprätthålla normala testosteronnivåer i blodet, samarbetar med magnesium, vilket minskar trötthet och utmattning samtidigt som det stödjer nervsystemets och musklernas funktion.

Biotin, en annan nyckelingrediens, stödjer nervsystemets funktion och makronutrientmetabolism. Detta gör ZMA till ett idealt tillskott, särskilt för aktiva individer eller de som söker att förbättra sitt näringsintag innan sänggående. Med 60 doser per förpackning och enkel doseringsinstruktion är detta kosttillskott både bekvämt och effektivt.

 • Tillverkare: Swedish Supplements
 • Innehåll: Magnesium, Zink, Vitamin B6, Biotin
 • Särskilda funktioner: Förstärkt med biotin, optimalt för intag före sänggående.

Plus:

 • Mångsidig Formulering: Kombinerar flera viktiga vitaminer och mineraler som stödjer allmän hälsa, energi och muskelfunktion.
 • Fokus på Återhämtning: Med dess egenskaper som stödjer minskningen av trötthet och utmattning, är ZMA ett optimalt tillskott att ta innan sänggående.
 • Förstärkt med Biotin: Biotin är känt för att stödja nervsystemet och makronutrientmetabolismen, vilket ger en extra kant till denna ZMA-formulering.

Värt att fundera över:

 • Precis som med alla kosttillskott bör Swedish Supplements ZMA inte användas som en ersättning för en varierad kost.
 • Den rekommenderade dagliga dosen bör inte överskridas, och det är särskilt viktigt att undvika att ta det med kalciumrika livsmedel.
 • För personer under 18 år, gravida, ammande eller de som tar mediciner eller har medicinska tillstånd, bör konsultation med läkare ske innan användning.
 • Förvaring bör ske torrt och i den väl förslutna originalförpackningen.

Chained Nutrition ZMA Night

4,4/5,0

Så här ser Chained Nutrition ZMA Night ut.

ZMA Night från Chained Nutrition är en unik produkt speciellt utvecklad för kvällsbruk, perfekt för den seriösa atleten som strävar efter optimal återhämtning och prestation. Denna avancerade formula kombinerar zink, magnesium, vitamin B6 och teanin för att stödja kroppens naturliga funktioner. Zink spelar en viktig roll för att upprätthålla normala testosteronnivåer och fertilitet, medan magnesium är avgörande för proteinsyntes.

Vitamin B6 hjälper till att reglera hormonell aktivitet. Inte nog med det, formulan berikas med teanin, en aminosyra som vanligtvis återfinns i te, känd för sina lugnande egenskaper och ofta konsumerad innan sänggående. Med ZMA Night får du allt detta i en bekväm kapsel, vilket eliminerar behovet av att dricka te för att dra nytta av teaninens fördelar.

 • Tillverkare: Chained Nutrition
 • Ingredienser: Magnesiumcitrat, magnesiumoxid, L-teanin, zinkcitrat, vitamin B6
 • Särskilda funktioner: Stödjer testosteronnivåer, förbättrar proteinsyntes, reglerar hormonell aktivitet, innehåller lugnande teanin, rekommenderas för kvällsbruk.

Plus:

 • Optimerad för kvällsbruk: Formulerad för att tas innan sänggående, vilket främjar en djup, återställande sömn.
 • Allsidig Formula: Kombinerar zink, magnesium, vitamin B6 och teanin i en kapsel för att stödja flera aspekter av kroppens funktion och återhämtning.
 • Inga tillsatta fyllnadsmedel: Innehåller inga onödiga tillsatser, och är framställd med högkvalitativa ingredienser.

Värt att fundera över:

 • Undvik intag av livsmedel rika på kalcium när du tar ZMA Night, då kalcium kan påverka upptaget av ZMA.
 • Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost.
 • Om du är gravid, ammande eller lider av någon sjukdom, rådfråga din läkare innan användning.

Chained Nutrition ZMA Hardcore

4,1/5,0

Så här ser Chained Nutrition ZMA Hardcore ut.

ZMA Hardcore, som erbjuds av Chained Nutrition, är ett kosttillskott framtaget specifikt för seriösa atleter. Med tre huvudingredienser – zink, magnesium och vitamin B6 – ger denna produkt en kombination av fördelar. Zink är värdefullt för att bibehålla normala testosteronnivåer i blodet, samt att stödja normal fertilitet.

Magnesium, en nödvändig komponent för proteinsyntes, fungerar också för att bekämpa trötthet och stöder normal muskelfunktion. Dessutom spelar vitamin B6 en viktig roll i regleringen av hormonell aktivitet i kroppen. Denna enkla men kraftfulla formula rekommenderas att tas kvällstid, specifikt innan sömn, för optimal effekt.

 • Tillverkare: Chained Nutrition
 • Huvudingredienser: Zink, Magnesium, Vitamin B6
 • Användningsrekommendation: Intas kvällstid, 2 kapslar dagligen

Plus:

 • Ökad hormonell balans: Med tillsatsen av vitamin B6 kan användare förvänta sig en reglerad hormonell aktivitet.
 • Stöd för muskelbyggande: Magnesium främjar proteinsyntes vilket är avgörande för muskeltillväxt.
 • Energi och återhämtning: Med både magnesium och zink kan användare förvänta sig att motverka trötthet och bibehålla optimala testosteronnivåer.

Värt att fundera över:

 • Undvik intag av livsmedel som innehåller kalcium i samband med ZMA då det kan minska upptaget.
 • Produkten är endast avsedd för friska individer över 18 år. Gravida, ammande eller individer under medicinering bör rådfråga läkare innan användning.
 • Det är viktigt att förvara produkten på en säker plats, utom räckhåll för barn.
 • Som med alla kosttillskott, bör detta inte användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

SmartSupps ZMA

4,2/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet SmartSupps ZMA ut.

SmartSupps ZMA är ett genomtänkt kosttillskott, erbjudet till ett fördelaktigt pris, som förser dig med en hela 50 dagars förbrukning per burk. Kombinerar tre väsentliga ingredienser – zink, magnesium och vitamin B6 – är denna produkt avsedd att främja flera aspekter av hälsa och prestanda.

Zink är kritisk för att bevara normala testosteronnivåer och stödjer även normal fertilitet, hudhälsa, och immunfunktion. Magnesium bidrar till att reducera trötthet och stödjer effektiv energiomsättning och proteinsyntes. Tillsatsen av vitamin B6 främjar normal hormonell aktivitet. För optimal effekt rekommenderas de två dagliga tabletterna tas kvällstid, på grund av magnesiumets positiva effekter på nervsystemet.

 • Tillverkare: SmartSupps
 • Huvudingredienser: Zink, Magnesium, Vitamin B6
 • Användningsrekommendation: Intas kvällstid, 2 tabletter dagligen

Plus:

 • Mångsidig hälsostöd: Främjar både muskeltillväxt och återhämtning, hormonbalans, och immunförsvar.
 • Bekämpar trötthet: Med en kombination av magnesium och B6 kan användare känna en reduktion i trötthet och utmattning.
 • Kostnadseffektiv: En burk innehåller en 50 dagars förbrukning, vilket erbjuder ett överlägset värde för priset.

Värt att fundera över:

 • Precis som med andra kosttillskott, bör detta inte användas som ett alternativ till en balanserad kost.
 • Produkten är endast avsedd för friska individer över 18 år. Gravida, ammande, eller individer under medicinering bör rådfråga läkare innan användning.
 • Denna produkt är packad i en lokal där även FISK (omega-3) och mjölk hanteras, så individer med allergier bör vara försiktiga.
 • Tabletterna rekommenderas att tas kvällstid för optimal effekt

Star Nutrition ZMA

3,9/5,0

Så här ser Star Nutrition ZMA ut.

Star Nutritions ZMA är en av de mest framstående kosttillskotten på marknaden, speciellt formulerad för individer med en aktiv livsstil. Med en välbalanserad kombination av zink, magnesium och vitamin B6, strävar den efter att stödja flera viktiga kroppsfunktioner som är väsentliga för dig som tränar. Magnesium, som finns rikligt i kroppen, spelar en avgörande roll för normal proteinsyntes och muskelfunktion, medan zink stärker immunförsvaret och stödjer normala testosteronnivåer.

Vitamin B6 bidrar ytterligare till reglering av hormonell aktivitet. För maximal effektivitet rekommenderas att ZMA intas på kvällen, tack vare magnesiumets positiva effekter på muskler och nervsystem. En förpackning räcker mellan 45 till 90 dagar, beroende på doseringen, vilket erbjuder enastående värde för pengarna.

 • Tillverkare: Star Nutrition
 • Huvudingredienser: Zink, Magnesium, Vitamin B6
 • Användningsrekommendation: Intas kvällstid, 1-2 kapslar dagligen

Plus:

 • Holistiskt stöd: Med sina nyckelingredienser erbjuder ZMA Star omfattande stöd till musklerna, nervsystemet och testosteronnivåerna.
 • Långvarig förbrukning: En förpackning räcker upp till 90 dagar, vilket gör det kostnadseffektivt och praktiskt för regelbunden användning.
 • Bekvämt doseringssystem: Med endast 1-2 kapslar dagligen är det enkelt att införliva i din dagliga rutin.

Värt att fundera över:

 • Som med alla kosttillskott bör ZMA Star inte användas som substitut för en varierad kost.
 • Ämnat endast för friska vuxna över 18 år. De som är gravida, ammande, sjuka eller på medicinering bör rådfråga läkare innan användning.
 • Tillverkas i en anläggning där fisk (omega-3), sojalecitin och mjölk hanteras, så individer med allergier bör vara medvetna.

Ultimate ZMA Night Complex

4,5/5,0

Så här ser bäst i test produkten Ultimate ZMA Night Complex ut.

Ultimate ZMA Night Complex tar det traditionella ZMA-tillskottet ett steg längre. Förutom de standardiserade ingredienserna zink, magnesium och vitamin B6, inkluderar denna produkt också teanin, Bacognize™ (Bacopa monnieri-extrakt), Sensoril® (Ashwagandha-extrakt) och Saffr’Activ® (Saffransextrakt). ZMA har varit populärt sedan 90-talet, känd för dess solida formula med välbeprövade syften. Men Ultimate ZMA Night Complex går utöver detta och ger en nästa generations ZMA för dem som söker det lilla extra.

Zink är avgörande för att upprätthålla normala testosteronnivåer i blodet, magnesium är essentiellt för muskel- och nervfunktion, medan B6 bidrar till hormonreglering. Lägg till egenskaperna hos Bacognize™ för kognitiv funktion, Sensoril® för stresshantering och Saffr’Activ® för emotionellt välbefinnande, så har du ett av de mest avancerade ZMA-tillskotten på marknaden.

 • Tillverkare: Star Nutrition
 • Material: Zink, Magnesium, Vitamin B6, Teanin, Bacognize™, Sensoril®, Saffr’Activ®
 • Särskilda funktioner: Avancerade ingredienser som Bacognize™, Sensoril®, och Saffr’Activ®

Plus:

 • Avancerad Formula: Utöver traditionella ZMA-ingredienser, tillfogas kraftfulla växtextrakt för ökat välbefinnande.
 • Total Välbefinnande: Tack vare kombinationen av traditionell ZMA och nyskapande ingredienser, ger detta tillskott fördelar för både fysisk hälsa och mental välbefinnande.
 • Optimerad för Kvällsintag: Speciellt framtagen för att tas innan sänggående för optimal nytta av magnesiumets effekt på muskler och nervsystem.

Värt att fundera över:

 • Ultimate ZMA Night Complex bör inte ses som ett alternativ till en varierad kost.
 • Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen.
 • Om du är gravid, ammar, lider av sjukdom eller tar medicin bör du rådfråga en läkare innan användning.
 • Produkten är avsedd för vuxna över 18 år och bör förvaras utom räckhåll för barn.

GAAM ZMA

4,1/5,0

Så här ser GAAM ZMA ut.

GAAM ZMA är en del av GAAM Health Series och framställs med en synergetisk kombination av zink, magnesium och vitamin B6. Denna specifika blandning är utformad för att optimerad upptag och maximal effekt. ZMA är känt för att främja normal hormonproduktion, sänka kortisolnivåerna, vilket leder till ökat välbefinnande, och därmed ger en förbättrad nattsömn. Den förbättrade sömnkvaliteten ger ökad återhämtning, vilket i sin tur kan leda till bättre träningsresultat.

Zink är centralt för kroppens ämnesomsättning och hormonproduktion. Å andra sidan spelar magnesium en nyckelroll i en mängd av kroppens metaboliska processer, inklusive dess bidrag till proteinsyntesen. GAAM ZMA är förpackad i kapsel-form och är speciellt formulerad för de som är måna om sin hälsa och vill optimera sin träningsåterhämtning.

 • Tillverkare: GAAM Health Series
 • Material: Magnesium, Zink, Vitamin B6
 • Särskilda funktioner: Främjar hormonbalans, Ökar välbefinnande, Förbättrad nattsömn

Plus:

 • Balanserad Hormonproduktion: Tack vare Zink, som spelar en avgörande roll i hormonproduktionen.
 • Förbättrad Sömnkvalitet: Minskad kortisolnivå främjar bättre nattsömn, vilket bidrar till övergripande återhämtning.
 • Ökat Välbefinnande: En kombination av ingredienserna arbetar tillsammans för att öka övergripande välbefinnande och uppmuntra en positiv sinnesstämning.

Värt att fundera över:

 • Kosttillskott som GAAM ZMA bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost.
 • Användare bör inte överskrida den rekommenderade dagliga dosen.
 • Produkten ska förvaras på ett torrt och svalt ställe, och utom räckhåll för barn.

M-nutrition DAA + ZMA

3,4/5,0

Så här ser produkten M-nutrition DAA + ZMA ut.

M-nutrition DAA + ZMA är en synergistisk produkt som kombinerar fördelarna med D-asparaginsyra (DAA), zink, magnesium, selen och vitamin D3 i en ”allt-i-ett”-lösning. Denna kraftfulla blandning är designad för att stödja normal testosteronproduktion, vilket bidrar till ökad muskelmassa, förbättrat välbefinnande, samt ökad sexuell funktion.

Den höga dosen av DAA i kombination med de essentiella mineralerna och vitaminerna gör denna produkt optimal för dem som strävar efter muskeluppbyggnad och hormonell balans, särskilt under intensiva träningsperioder eller när dieten är strikt. Detta tillskott kan särskilt vara fördelaktigt för män som vill maximera sin hormonella aktivitet och dra nytta av fördelarna med både zink och magnesium utan att behöva ta separata tillskott.

 • Tillverkare: M-nutrition
 • Material: D-asparaginsyra, Magnesium, Zink, Vitamin B5, Selen, Vitamin D3
 • Särskilda funktioner: Stödjer testosteronproduktion, ”Allt-i-ett”-produkt, Optimerar hormonell aktivitet

Plus:

 • Hög DAA Dos: Med en betydande mängd D-asparaginsyra som stödjer testosteronproduktionen, vilket kan leda till ökad muskelmassa och förbättrad sexuell funktion.
 • Allt-i-Ett Fördel: Slipper inköp av separata tillskott, eftersom produkten kombinerar de fördelaktiga effekterna av både DAA och ZMA, vilket gör den kostnadseffektiv och praktisk.
 • Stöd för Träning och Återhämtning: Speciellt formulerad för män som genomgår intensiv träning eller dieter, hjälper den att optimera hormonella nivåer, vilket kan förbättra återhämtningen och träningsresultat.

Värt att fundera över:

 • Denna produkt är ett kosttillskott och ska inte användas som substitut för en balanserad och varierad kost.
 • Det rekommenderas inte att överskrida den angivna dagliga dosen.
 • Produkten bör förvaras utom räckhåll för barn.
 • Den är avsedd för friska vuxna över 18 år. Individer som är gravida, ammar, lider av en sjukdom eller är under medicinering bör rådfråga sin läkare innan intag.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av ZMA:

 • Ingredienskvalitet: Kontrollera att produkten innehåller högkvalitativ zink, magnesium aspartat och vitamin B6. Kvaliteten på dessa ingredienser kan variera beroende på tillverkare.
 • Dosering: Var uppmärksam på doseringen av varje ingrediens. En vanlig dosering är ungefär 20-30mg zink, 400-500mg magnesium och 10-11mg vitamin B6. Dock kan behovet variera beroende på individ.
 • Övriga ingredienser: Vissa ZMA-produkter kan innehålla extra ingredienser som aminosyror, örter eller andra vitaminer. Läs ingredienslistan noggrant och se till att du vet vad varje ingrediens gör.
 • Förpackningens storlek: Bestäm hur länge du planerar att ta ZMA och välj en produktstorlek därefter. Större förpackningar kan erbjuda bättre värde för pengarna, men det är viktigt att kontrollera bäst före-datumet.
 • Pris: Jämför priser för olika ZMA-produkter, men kom ihåg att det billigaste alternativet inte alltid är det bästa. Ibland kan ett högre pris indikera högre kvalitet eller bättre ingredienser.
 • Märkesreputation: Köp från kända och pålitliga varumärken. Läs recensioner eller forskning om märket för att säkerställa att de är pålitliga och levererar en högkvalitativ produkt.
 • Kapsel vs. Pulver: ZMA finns i både kapsel- och pulverform. Medan kapslar är bekväma för resor och snabb konsumtion, kan pulver vara mer kostnadseffektivt och tillåter mer flexibilitet med dosering.
 • Kalcium: Undvik att ta ZMA tillsammans med kalcium, eftersom det kan minska absorptionen av både zink och magnesium. Kontrollera därför andra tillskott du tar för att se om de innehåller kalcium.
 • Allergener och tillsatser: Om du är allergisk mot vissa ingredienser eller undviker tillsatser och konserveringsmedel, läs ingredienslistan och produktbeskrivningen noggrant.
 • Returpolicy och garantier: Innan du köper, kolla upp återförsäljarens returpolicy och eventuella garantier, speciellt om du köper produkten online.

Vanliga frågor och svar om ZMA


Vad är ZMA?

ZMA är ett kosttillskott som består av zink, magnesium aspartat och vitamin B6. Det används ofta av idrottare och de som tränar för att öka återhämtningen, förbättra sömnkvaliteten och höja testosteronnivåerna.


Vilka är fördelarna med att ta ZMA?

Fördelar inkluderar förbättrad sömnkvalitet, ökad muskelstyrka och uthållighet, bättre återhämtning, och reglerad hormonbalans.


När är bästa tiden att ta ZMA?

Den rekommenderade tiden att ta ZMA är på kvällen, ungefär 30-60 minuter innan sänggåendet, eftersom det kan förbättra sömnkvaliteten.


Kan kvinnor ta ZMA?

Ja, kvinnor kan ta ZMA. Det kan hjälpa kvinnor med att reglera hormonbalansen, förbättra sömn och stödja återhämtning efter träning.


Finns det några biverkningar med ZMA?

ZMA är generellt säkert när det tas som rekommenderat. Dock kan vissa människor uppleva biverkningar som illamående, magbesvär eller huvudvärk.


Hur påverkar ZMA testosteronnivåerna?

ZMA kan hjälpa till att öka testosteronnivåerna genom att förhindra omvandlingen av detta hormon till östrogen och kan också öka produktionen av luteiniserande hormon som stimulerar testosteronproduktionen.


Kan jag ta ZMA med andra tillskott?

Generellt sett kan ZMA tas med andra tillskott. Dock bör man undvika att ta det med kalciumhaltiga tillskott eftersom kalcium kan hämma upptaget av zink och magnesium.


Vilken dos av ZMA bör jag ta?

Doseringen varierar beroende på produkten, men en vanlig dos är omkring 20-30mg zink, 400-500mg magnesium och 10-11mg vitamin B6.


Vem bör ta ZMA?

ZMA kan vara fördelaktigt för idrottare, kroppsbyggare eller individer som genomgår intensiv fysisk träning. Det kan även vara användbart för dem som har en brist på zink eller magnesium.


Hur länge bör jag ta ZMA?

Det finns ingen fastställd tidsgräns för hur länge man kan ta ZMA. Många idrottare och tränande individer tar det kontinuerligt för att stödja återhämtning och sömn. Som med alla tillskott bör man dock konsultera en läkare eller näringsexpert för individuell rådgivning.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.