I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa infraröda lamporna på marknaden.

Bästa Infraröd Lampa 2023

I dagens stressade värld söker många efter alternativa metoder för att lindra muskelsmärta, förbättra cirkulationen och generellt öka välbefinnandet.

Traditionella metoder för smärtlindring, som värmedynor eller salvor, kan ofta erbjuda tillfällig lättnad men saknar den djupgående effekt som vissa individer söker. Detta skapar ett behov av mer genomgripande och effektiva lösningar.

En person som lider av kronisk ryggsmärta kan finna att standardvärmebehandlingar endast erbjuder ytlig lättnad. Denna ytliga behandling kan sakna den djupgående effekt som behövs för att verkligen adressera smärtans kärna.

Här kommer infraröd lampa in i bilden. Genom att använda infraröd teknologi, kan denna lampa penetrera djupare in i vävnaderna, erbjuda mer intensiv värme och därmed ge bättre smärtlindring. Den djupgående värmen från en infraröd lampa kan bidra till att öka blodcirkulationen, lindra muskelspänningar och stödja kroppens naturliga läkningsprocess.

Med en infraröd lampa kan individer uppleva en djupgående och långvarig lindring av smärta. Istället för att endast behandla symtomen på ytan, erbjuder den infraröda lampan en möjlighet att ta itu med smärtans källa, vilket resulterar i en övergripande förbättrad välbefinnande och hälsa.

Fem hälsofördelar med Infraröd lampa:

 • Smärtlindring: Infraröd värme tränger djupt in i vävnaderna, vilket kan hjälpa till att lindra muskelsmärtor, ledvärk och spänningar.
 • Förbättrad cirkulation: Den djupgående värmen från en infraröd lampa kan stimulera blodcirkulationen, vilket kan främja snabbare läkning av skador.
 • Muskelavslappning: Värmen kan hjälpa till att minska muskelspasmer och öka flexibiliteten i vävnader och leder.
 • Hudhälsa: Infraröd ljusbehandling har ibland använts för att behandla hudåkommor som akne, ärrbildning och sår. Den kan även bidra till att öka kollagenproduktionen, vilket kan förbättra hudens utseende.
 • Avgiftning: Genom att öka blodflödet och svettning kan infraröd lampa hjälpa kroppen att eliminera toxiner.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten Beurer Infraröd Lampa 300W IL50 m Behandlingsprogram ut.

Beurer Infraröd Lampa 300W IL50 m Behandlingsprogram

Beurer IL50 m med 300W effekt överträffar de flesta andra modeller när det kommer till prestanda och funktioner. Med en kraftig 300-wattlampa erbjuder den djupgående värmeterapi. Dessutom inkluderar dess behandlingsprogramflexibilitet i användningen, vilket gör den idealisk för användare som letar efter kraftfull och effektiv lindring.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten Sanitas SIL 45 Infraröd Värmestrålare ut.

Sanitas SIL 45 Infraröd Värmestrålare

Sanitas SIL 45 erbjuder en balans mellan prestanda och pris, vilket gör den till ett utmärkt val för dem som vill ha en högkvalitativ infraröd lampa. Med pålitlig prestanda och funktioner som matchar dyrare modeller, ger Sanitas SIL 45 bra värde för pengarna.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet Beurer Infraröd Lampa 150W IL 21 ut.

Beurer Infraröd Lampa 150W IL 21

Beurer IL 21 erbjuder en solid prestanda med 150-watteffekt till ett mer överkomligt pris. Trots sin lägre effekt jämfört med premiummodeller, levererar den fortfarande effektiv infraröd behandling. Den är idealisk för användare som är nya med infraröda lampor eller de som har en begränsad budget men fortfarande vill ha kvalitetsbehandling.

Beurer Infraröd Lampa 300W IL50 m Behandlingsprogram

4,4/5,0

Så här ser bäst i test produkten Beurer Infraröd Lampa 300W IL50 m Behandlingsprogram ut.

Beurer Infraröd Lampa 300W IL50 är inte bara en vanlig värmelampa. Med en kraftfull effekt på 300 watt kan den ge djupgående värme som hjälper till att lindra muskelspänningar och öka blodcirkulationen i det behandlade området. Denna förbättrade cirkulation ger mer syre till spända muskler, vilket kan hjälpa dem att mjukna upp och ge lättnad. Lampan kan också vara ett effektivt hjälpmedel för att lindra symptom av förkylning, särskilt i samband med svullna slemhinnor.

En unik funktion hos denna lampa är att den är 100 % fritt från UV-strålar, vilket gör den säker för användning på huden. Dessutom ger den keramiska lampskärmen en luta-funktion, vilket gör den anpassningsbar för att rikta värmen där den behövs mest. Med sin inbyggda timer kan användaren justera behandlingstiden från 1 till 15 minuter, vilket säkerställer att varje session är precis rätt längd för individens behov.

 • Effekt: 300 watt
 • Våglängd: 500 nm till 2500 nm. (800nm (IRA) till 2500nm (IRB))
 • Skydd: 100% UV-skydd med överhettningsskydd
 • Behandlingsprogram: Tre olika program (5-10-15 minuter)

Plus:

 • Djupgående värme som effektivt lindrar muskelspänningar.
 • Kan hjälpa till att lindra förkylningssymptom.
 • Flexibilitet med justerbar timer och lutningsfunktion för skräddarsydd behandling.

Värt att fundera över:

 • Även om lampan har överhettningsskydd, bör man undvika att använda den för långa sessioner utan paus.

Sanitas SIL 45 Infraröd Värmestrålare

4,4/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten Sanitas SIL 45 Infraröd Värmestrålare ut.

Sanitas SIL 45 är en kraftfull infraröd värmestrålare avsedd för att främja hälsa och välbefinnande. Med en imponerande effekt på 300 watt, men med ett faktiskt wattal på 45 watt, har denna enhet förmågan att djupt tränga in i vävnader för att främja blodcirkulationen, vilket i sin tur lindrar muskelspänningar och symptom på förkylning.

Dessutom kan lampan användas för skönhetsvård, särskilt för att behandla oren hud. En unik funktion är dess steglöst justerbara paraply, som kan vinklas mellan 0-50 grader, vilket gör det möjligt för användaren att rikta ljuset exakt där det behövs mest. Med en inbyggd timer kan du ställa in en önskad behandlingstid mellan 1 och 15 minuter.

Enheten stängs automatiskt av när tiden löper ut, vilket möjliggör en stressfri användning. Bakom den högkvalitativa keramiska glasskivan döljs den mjuka kraften hos en 300-watt lampa, vilket garanterar en intensiv och säker infraröd bestrålning med 100% UV-skydd.

 • Effekt: 300 Watt
 • Ger djupgående värme
 • Specialfunktioner: Timer, steglöst justerbart paraply, keramiskt glas med 100% UV-skydd

Plus:

 • Kraftfull 300-watts prestanda ger djupgående värme för optimala behandlingsresultat.
 • Justerbart paraply och timer för skräddarsydd och bekväm behandling.
 • Mångsidig användning från muskellindring till skönhetsvård.

Värt att fundera över:

 • Användning av skyddsglasögon kan vara rekommenderat för att säkerställa ögonsäkerheten.

Beurer Infraröd Lampa 150W IL 21

4,0/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet Beurer Infraröd Lampa 150W IL 21 ut.

Beurer Infraröd Lampa 150W IL 21 är en kraftfull medicinteknisk produkt som levererar intensivt infrarött ljus för att främja hälsa och välbefinnande. Med en robust effekt på 150 watt har lampan kapaciteten att tränga djupt in i vävnader, vilket underlättar blodcirkulationen och lindrar olika fysiska obehag som förkylningar, muskelsmärta och spänningar.

En av de främsta fördelarna med denna lampa är dess justerbara skärm, som har fem olika lutningspositioner. Detta ger användaren möjligheten att rikta ljuset exakt där det behövs mest för optimal behandling. Ljuset är tillverkat av en högkvalitativ pressad glaslampa som säkerställer en jämn och kraftfull ljusstråle. Dessutom inkluderas skyddsglasögon för att garantera användarens säkerhet under användning.

 • Effekt: 150 watt
 • Våglängd: Dominant våglängd på 1100nm med ett spektrum som sträcker sig från 500nm till 2500nm.
 • Specialfunktioner: Justerbar skärm med 5 lutningspositioner, inkluderar skyddsglasögon.

Plus:

 • Kraftfull 150 watts prestanda för djupt trängande behandling.
 • Justerbar skärm ger flexibilitet för riktad behandling.
 • Inkluderade skyddsglasögon för optimal användarsäkerhet.

Värt att fundera över:

 • För bästa resultat, följ användningsanvisningarna noggrant och undvik överexponering av samma hudområde.

Medisana IR 850 Infraröd Värmelampa

3,8/5,0

Så här ser produkten Medisana IR 850 Infraröd Värmelampa ut.

Medisana IR 850 är en högpresterande infraröd värmelampa designad för att ge djupgående värme och terapeutiska fördelar. Lampan använder intensivt infrarött ljus på 300W för att främja blodcirkulationen, lösa upp muskelspänningar och även hjälpa till vid behandling av förkylningar. Den stimulerar ämnesomsättningen, vilket i sin tur kan stärka kroppens försvar och påskynda läkningsprocessen.

För användarens säkerhet är lampan utrustad med ett keramiskt glas som tillförlitligt blockerar 100% av det skadliga UV-ljuset. Dessutom ger lampan användaren flexibilitet och kontroll med dess steglösa lutningsvinkel, tre-stegs timer, LED-display, och en automatisk avstängningsfunktion.

 • Effekt: 300 watt
 • Material: Keramiskt glas som blockerar 100% UV-ljus
 • Specialfunktioner: Energisparande, elektronisk 3-stegstimer med LED-display, nedkylningsfunktion med automatisk avstängning.

Plus:

 • Stark 300 watts prestanda för djupgående och effektiv behandling.
 • Flexibilitet med steglöst justerbar lutningsvinkel, vilket gör den lämplig för användning över hela kroppen.
 • Keramiskt glas som garanterar skydd mot skadligt UV-ljus, förstärkt med en automatisk avstängningsfunktion för säkerhet.

Värt att fundera över:

 • Rekommenderat behandlingsavstånd är 40 cm för att säkerställa effektivitet och säkerhet vid användning.

Beurer Infraröd Lampa 150W IL35 m Behandlingsprogram

3,6/5,0

Så här ser produkten Beurer Infraröd Lampa 150W IL35 m Behandlingsprogram ut.

Beurer Infraröd Lampa 150W IL35 m är särskilt designad för att ge terapeutisk behandling av kramper, muskelsmärtor, förkylningar och reumatiska besvär. Den använder en kraftfull 150-watts infraröd lampa som inte bara lindrar smärta utan också stärker blodcirkulationen i det bestrålade området. Den varma effekten av det infraröda ljuset verkar avslappnande och hjälper till att lösa upp spänningar.

Användare får också flexibilitet med tre förinställda behandlingsprogram och en timerfunktion där man kan välja mellan 5, 10 och 15 minuters behandling. Lampans justerbara lutningsvinkel i fem steg säkerställer att ljuset kan riktas exakt dit det behövs.

 • Effekt: 150 watt
 • Våglängd: 800nm (IRA) till 2500nm (IRB)
 • Specialfunktioner: Justerbar skärm med 5 lutningspositioner, timerfunktion med tre behandlingsprogram.

Plus:

 • Effektiv vid behandling av muskelsmärtor, kramper, och reumatiska besvär.
 • Flexibilitet med justerbar lutningsvinkel och tre förinställda behandlingsprogram.
 • Stark 150 watts prestanda med en bred våglängd som säkerställer djupgående behandling.

Värt att fundera över:

 • Använd alltid de medföljande skyddsglasögonen under behandling för att säkerställa ögonskydd.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Infraröd Lampa:

Infraröda lampor, även kända som IR-lampor, har blivit populära inom wellness-sektorn på grund av sina potentiella hälsofördelar. De används ofta för smärtlindring, hudvård, förbättrad blodcirkulation och allmän avkoppling. Men innan du investerar i en infraröd lampa är det viktigt att känna till några kärnfaktorer för att göra ett informerat köp.

1. Våglängd

 • Nära infrarött (NIR): Mellan 700nm till 1400nm. Denna typ tränger djupare in i huden och musklerna och används ofta för smärtlindring och muskelavslappning.
 • Mellaninfrarött (MIR): Mellan 1400nm till 3000nm. Detta tränger inte lika djupt men har egna specifika hälsofördelar.
 • Fjärrinfrarött (FIR): Mellan 3000nm till 1mm. Populär inom bastuanvändning och tränger minst djupt av de tre.

2. Effekt och storlek

 • Se till att välja en lampa med rätt effekt (mätt i watt) för ditt syfte. För lokaliserad behandling, som en specifik del av kroppen, räcker det med en mindre effektiv lampa. För större områden eller hela kroppen, överväg en större lampa eller panel.

3. Säkerhet

 • Kontrollera att produkten uppfyller gällande säkerhetsstandarder och har nödvändiga certifieringar.
 • Se efter en lampa med en inbyggd timer för att undvika överexponering.

4. Konstruktion och hållbarhet

 • Investera i en lampa med en robust konstruktion och av högkvalitativa material som garanterar lång livslängd.

5. Flexibilitet och design

 • Vissa lampor är designade för att vara portabla medan andra är stationära. Välj en modell som passar dina behov.
 • Överväg också hur lampa ser ut, särskilt om den kommer att vara en permanent del av ditt hem eller kontor.

6. Funktioner och inställningar

 • En högkvalitativ IR-lampa bör ha flera inställningar för intensitet och timer, vilket gör att du kan anpassa din behandling efter dina behov.

7. Pris

 • Som med alla produkter, varierar priserna beroende på märke, kvalitet och funktioner. Besluta vilka egenskaper som är viktigast för dig och sätt en budget därefter.

8. Kundrecensioner och märkesrykte

 • Läs recensioner från tidigare köpare för att få en uppfattning om produkten och dess kvalitet. Välj en produkt från ett pålitligt och välkänt märke.

9. Garanti och kundsupport

 • Eftersom infraröda lampor kan vara en större investering, leta efter produkter med en generös garanti och en pålitlig kundtjänst.

Vanliga frågor och svar om Infraröda Lampor


Vad är en infraröd lampa?

En infraröd lampa producerar infrarött ljus, vilket är en typ av elektromagnetisk strålning med en våglängd längre än synligt ljus men kortare än mikrovågor. Infrarött ljus producerar värme och kan tränga in i hudens yttre lager.


Vilka är de potentiella fördelarna med en infraröd lampa?

Infraröda lampor hävdas ofta ge smärtlindring, förbättra blodcirkulationen, hjälpa till att läka sår snabbare, minska inflammation, och ha en avslappnande effekt på muskler.


Hur används en infraröd lampa?

Ljuset från en infraröd lampa riktas vanligtvis mot det berörda området i en viss tidsperiod, oftast mellan 10 till 30 minuter, beroende på tillverkarens anvisningar och det specifika behovet.


Är det säkert att använda en infraröd lampa?

I allmänhet är det säkert för de flesta individer att använda en infraröd lampa i enlighet med tillverkarens anvisningar. Överexponering bör undvikas för att förhindra brännskador. Personer med vissa medicinska tillstånd eller de som tar vissa mediciner bör dock konsultera sin läkare innan användning.


Kan infraröda lampor användas för skönhet och hudvård?

Ja, infraröda lampor används ibland inom skönhet och hudvård för att främja kollagenproduktion, minska rynkor, och förbättra hudens övergripande utseende.


Hur djupt tränger infrarött ljus in i huden?

Infrarött ljus kan tränga in flera millimeter till centimeter under huden, vilket gör det effektivt för att värma djupare vävnader som muskler och leder.


Vad är skillnaden mellan nära, mitten och fjärrinfraröd strålning?

Dessa termer hänvisar till olika delar av det infraröda spektrumet. Nära infraröd (NIR) ligger närmast det synliga ljusspektrumet och anses ofta vara mest effektivt för hudbehandlingar. Mitten infraröd (MIR) är känd för att vara effektiv vid behandling av mjukvävnadsskador. Fjärrinfraröd (FIR) tränger djupast in i kroppen och används oftast för djupare värmebehandlingar.


Kan infraröda lampor hjälpa till med sömnproblem?

Vissa studier har föreslagit att infraröd terapi kan förbättra sömnen genom att minska stress, öka avslappning och reglera melatonin, men mer forskning krävs inom detta område.


Hur rengör jag min infraröda lampa?

Stäng av och koppla ur lampan. Använd en mjuk, fuktig trasa för att torka av lampans yta. Använd inte slipande rengöringsmedel eller lösningsmedel. Se till att lampan är helt torr innan du använder den igen.


Var kan jag köpa en infraröd lampa?

Infraröda lampor kan köpas i medicinska utrustningsbutiker, vissa apotek, online-handlare som Amazon eller specialbutiker inom skönhet och hudvård.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.