I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa Kinesiologitejperna på marknaden.

Bästa Kinesiologitejp 2023

Idrottare, rehabiliteringspatienter och individer som upplever muskel- eller ledvärk strävar ständigt efter att finna effektiva metoder för att lindra smärta och stödja deras kropp under återhämtning.

Traditionella metoder som tunga bandage eller stel tejp kan ofta begränsa rörelseomfånget, vilket kan förhindra naturlig rörelse och eventuellt förlänga återhämtningstiden. Detta skapar ett behov av en lösning som stödjer utan att begränsa.

Föreställ dig en löpare som upplever lätt knäsmärta. Medan ett konventionellt bandage kan erbjuda stöd, kan det också begränsa rörligheten, vilket gör det svårt att upprätthålla naturlig löpningsteknik.

Kinesiologitejp erbjuder en innovativ lösning. Denna lätta, elastiska tejp är utformad för att följa kroppens rörelser, samtidigt som den ger stöd och stimulans till muskler och leder. Den kan appliceras över drabbade områden för att stödja, lindra smärta och minska svullnad, utan att kompromissa med full rörelseomfång.

Med kinesiologitejp kan individer uppleva en märkbar förbättring i komfort och rörlighet, oavsett om de är i rörelse under sportprestation eller vardagliga aktiviteter. Denna typ av tejp fungerar som en förlängning av huden, och hjälper till att ge en kombination av stöd och frihet, vilket gör den till ett utmärkt val för alla som söker en effektiv smärtlindringslösning.

Fem hälsofördelar med Kinesiologitejp:

 • Smärtlindring: Kinesiologitejp kan bidra till att minska smärta genom att lyfta huden, vilket minskar trycket på smärtkänsliga nerver.
 • Stöd och stabilitet: Tejpen kan ge lätt stöd till skadade muskler och leder utan att begränsa rörelseomfånget.
 • Förbättrad cirkulation: Genom att lyfta huden kan tejpen öka blodflödet och lymfdräneringen i det applicerade området, vilket kan minska svullnad och underlätta läkning.
 • Korrigering av rörelsemönster: Kinesiologitejp kan hjälpa till att korrigera felaktiga rörelsemönster genom att ge taktil feedback, vilket leder till en bättre kroppshållning och rörelsemekanik.
 • Minskad muskeltrötthet: Genom att minska muskelspänningen kan tejpen hjälpa till att förhindra trötthet och överansträngning vid fysisk aktivitet.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten RockTape H2O Kinesiologitejp ut.

RockTape H2O Kinesiologitejp

Med en extra klistrig yta, en imponerande 180% stretch och en vattentålig konstruktion är RockTape H2O Kinesiologitejp det bästa valet för dem som söker den ultimata prestandan. Den håller sig på plats under extrema förhållanden och är speciellt designad för aktiviteter som vattensport och triathlon. Dess förmåga att öka blodflödet, främja återhämtning och styra kroppen till rätt rörelsemönster gör den till den bästa produkten i denna kategori.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten Hegu Balance Tape Kinesiologitejp 5 cm x 6 m ut.

Hegu Balance Tape Kinesiologitejp 5 cm x 6 m

Hegu Balance Tape ger inte bara stöd och stabilitet till muskler och leder, men den är också utformad för att hålla en bra tid utan att kompromissa med kvaliteten. Med sina 6 meter i längd, får användaren mer tejp för pengarna. Medan den kanske inte har alla de avancerade egenskaperna hos premiumalternativ som RockTape, ger den fortfarande en pålitlig prestanda till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet Gymstick Kinesiology Tape 5m x 5cm ut.

Gymstick Kinesiology Tape 5m x 5cm

För dem som är nyfikna på kinesiologitejpning eller kanske inte behöver använda det regelbundet, är GYmstick’sKinesiology Tape ett utmärkt budgetval. Medan den kanske saknar några av de avancerade egenskaperna hos dyrare alternativ, ger den grundläggande support och funktioner som de flesta behöver till ett överkomligt pris.

RockTape H2O Kinesiologitejp

4,3/5,0

Så här ser bäst i test produkten RockTape H2O Kinesiologitejp ut.

RockTape H2O Kinesiologitejp är skapad med extrem sport och rörelse i åtanke. Denna extra klistriga och vattentåliga tejp är särskilt framtagen för de mest utmanande situationerna, som vattensport, triathlon och obstacleruns. Tejpen skiljer sig från vanliga kinesiologitejper genom att den kan hålla sig på plats i upp till 5 dagar, även under vatten. Den erbjuder en imponerande 180% stretch, vilket garanterar full rörelsefrihet under aktivitet.

RockTape H2O fungerar genom att försiktigt lyfta huden från musklerna, vilket främjar ett ökat blodflöde. Detta bidrar till snabbare återhämtning och förlängd uthållighet, vilket gör att användaren känner sig starkare under en längre period. Dessutom bidrar tejpen till korrekt rörelsemönster, vilket minskar risken för skador.

 • Extra klistrig och vattentålig, perfekt för extrema förhållanden.
 • Tillverkad av 97% bomull och 3% nylon.
 • Har 180% stretch för maximal rörelsefrihet.

Plus:

 • Exceptionellt långvarig, sitter på plats i upp till 5 dagar.
 • Främjar snabbare återhämtning och uthållighet genom att öka blodflödet.
 • Guidar kroppen till rätt rörelsemönster, minskar risken för skador.

Värt att fundera över:

 • Som med alla kinesiologitejper bör man testa en liten mängd på huden först för att utesluta eventuell allergisk reaktion, särskilt eftersom tejpen är extra klistrig.

Hegu Balance Tape Kinesiologitejp 5 cm x 6 m

4,3/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten Hegu Balance Tape Kinesiologitejp 5 cm x 6 m ut.

Hegu Balance Tape Kinesiologitejp är en innovativ stödtejp utformad för att lindra smärta och förbättra välbefinnandet under dagliga aktiviteter. Tejpen är särskilt utformad för att ge stöd och stabilitet till muskler, senor och leder, vilket gör den idealisk för såväl idrottsmän som för individer som upplever värk eller rehabiliterar en skada. En av de särskilda egenskaperna hos denna tejp är dess applikationsteknik.

Den levereras med en manual som ger detaljerade instruktioner för hur tejpen ska appliceras för att uppnå maximal effekt. HeguBalance Tape är inte bara effektiv, utan också praktisk; den kan behållas på i upp till en vecka och tål duschar utan att lossna. Dessutom är den tillverkad utan latex, vilket minskar risken för allergiska reaktioner. Med tre olika färger att välja mellan kan användarna också välja den som bäst matchar deras stil eller behov.

 • Speciellt designad för att ge stöd och stabilitet åt muskler, senor och leder.
 • Kommer med en detaljerad manual för rätt applikationsteknik.
 • Latexfri och kan bäras i upp till en vecka, även under dusch.

Plus:

 • Tejpen lindrar smärta och förbättrar välbefinnandet under dagliga aktiviteter.
 • Praktisk för idrottare och individer som genomgår rehabilitering.
 • Latexfri och vattenresistent, vilket gör att den sitter kvar även under duschar.

Värt att fundera över:

 • Även om tejpen kan sitta kvar i upp till en vecka, bör man hålla ett öga på eventuella hudreaktioner eller irritation.

Gymstick Kinesiology Tape 5m x 5cm

4,1/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet Gymstick Kinesiology Tape 5m x 5cm ut.

Gymsticks Kinesiology Tape är en premiumtejp som ger stöd och lindring för muskler och leder. Med en historia som sträcker sig tillbaka till 1970-talet, har kinesiologisk tejp varit ett beprövat medel för att stimulera kroppens naturliga läkningsprocess, vilket gör det till ett oumbärligt verktyg för både atleter och individer som upplever muskel- eller ledsjukdomar.

Gymsticks variant står ut tack vare dess sammansättning av 97% bomull och 3% spandexfibrer, vilket ger tejpens sin hållbarhet och elasticitet. En av dess mest anmärkningsvärda funktioner är dess förmåga att förbli på huden i upp till 7 dagar, vilket gör att användarna kan duscha eller till och med simma utan att tejpen lossnar.

Dessutom är tejpen tillverkad med ett latexfritt akryllim av medicinsk kvalitet som minimerar risken för hudirritation. Finns i flera attraktiva färger, vilket ger användarna möjlighet att välja enligt deras smak eller behov.

 • Tillverkad av 97% bomull och 3% spandexfibrer för maximal hållbarhet.
 • Kan förbli på huden i upp till 7 dagar, även under dusch eller simning.
 • Utformad med latexfritt akryllim av medicinsk kvalitet för att minska hudirritation.

Plus:

 • Bidrar till att stimulera kroppens naturliga läkningsprocess, vilket lindrar smärta och ger stöd.
 • Hög hållbarhet som kan stå emot vattenaktiviteter och vara på plats i upp till 7 dagar.
 • Hudvänlig design med latexfritt lim, vilket minimerar risken för irritation.

Värt att fundera över:

 • Även om tejpen är utformad för att minimera hudirritation, bör individer med känslig hud testa en liten mängd tejp på huden innan full applikation.

Rehband RxTape

3,7/5,0

Så här ser produkten Rehband RxTape ut.

Rehband RxTape är inte bara en vanlig kinesiologitejp, utan en specialdesignad tejp framtagen med hjälp av idrottare på världsnivå. Tejpen ger optimalt stöd och stabilitet för dina muskler, vilket hjälper till att förbättra prestationen under träning och tävling. En av de mest framstående egenskaperna hos denna tejp är dess förmåga att öka receptiviteten när den appliceras på det utsatta området, vilket påskyndar återhämtningsprocessen och minskar muskeltrötthet.

Detta gör att idrottare kan prestera på topp och återhämta sig snabbare. Förutom muskelstöd hjälper RxTape även till att rikta muskler i rätt rörelsemönster, vilket är viktigt för att uppnå korrekta rörelser och koordination. Tejpen är både latex- och zinkfri, vattenresistent och designad för att kunna bäras i upp till sex dagar.

 • Framtagen i samarbete med världsklassidrottare för optimal prestation.
 • Latex- och zinkfri, vattenresistent tejp.
 • Kan bäras i upp till 6 dagar, med material bestående av 95% bomull och 5% spandex.

Plus:

 • Ökar receptiviteten vilket snabbar på återhämtningsprocessen och minskar muskeltrötthet.
 • Riktar muskler i korrekt rörelsemönster för exakta rörelser och koordination.
 • Vattenresistent design som gör att tejpen kan bäras under aktiviteter som simning.

Värt att fundera över:

 • Tejpen bör inte användas på öppna sår, hår, nyrakad hud, eller om man har en allergi mot akryl, bomull eller vid andra former av hudöverkänslighet.

RockTape Kinesiologitejp

4,1/5,0

Så här ser produkten RockTape Kinesiologitejp ut.

RockTape Kinesiologitejp har blivit en favorit bland både elitidrottare och vardagsmotionärer. Detta är inte bara en vanlig sporttejp. RockTape har utformats för att behandla en mängd skador, från idrottsrelaterade skador som löparknä till vanliga vardagsskador som ryggsmärta.

Ett särskilt drag hos RockTape är dess förmåga att sitta kvar på huden i upp till fem dagar, tack vare det extra klistret, vilket gör det till ett utmärkt val för dem som inte vill behöva byta tejp ofta, även om de duschar. RockTape är också framställt utan latex och har genomgått allergitester, vilket gör den lämplig för de flesta hudtyper. Tillverkad med en blandning av 97% bomull och 3% nylon, kombinerar den styrka med elasticitet för att ge optimalt stöd.

Den ursprungliga idén bakom kinesiotejp, som RockTape, var att lyfta huden från muskler och fascia, vilket främjar blodcirkulationen. Detta inte bara minskar smärta utan påskyndar också kroppens naturliga läkningsprocess. Medan tejpen ursprungligen utvecklades för elitidrottare i Japan, har den nu blivit populär över hela världen och används flitigt av sjukgymnaster och naprapater i deras behandlingsregimer.

 • Anpassad för både fysisk aktivitet och rehabilitering
 • Extra klistrig, håller i upp till 5 dagar
 • Tillverkad av 97% bomull och 3% nylon, hypoallergen

Plus:

 • Påskyndar kroppens naturliga läkningsprocess och ökar rörligheten.
 • Ger ett kraftfullt stöd både under aktivitet och i vardagen.
 • Allergitestad och latexfri, vilket gör den säker för de flesta hudtyper.

Värt att fundera över:

 • Även om den är allergitestad, bör individer med känslig hud göra ett lapp-test först för att säkerställa att de inte reagerar på tejpen.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Kinesiologitejp:

Kinesiologitejp, även känd som k-tape, har blivit en populär produkt bland idrottare, fysioterapeuter och individer som söker smärtlindring och stöd för muskler och leder. Denna speciella tejp sträcker sig med huden och kan hjälpa till att förbättra muskelrörelsen, minska svullnad och förbättra blodcirkulationen. Här är vad du behöver veta när du överväger att köpa kinesiologitejp:

1. Material

 • Bomull: Lätt, andas och är bekvämt för dagligt bruk.
 • Syntetisk: Vanligtvis mer vattentålig och hållbar än bomull. Kan vara ett bra val för intensiv träning eller svettiga aktiviteter.

2. Elasticitet

 • Se till att tejpen har en elasticitet på 130-140%, vilket motsvarar hudens naturliga elasticitet.

3. Häftämneskvalitet

 • Tejpen bör ha ett akrylbaserat, allergivänligt klister som håller sig på plats men också tillåter enkel borttagning utan att irritera huden.

4. Vattentäthet

 • Om du planerar att använda tejpen under aktiviteter där du svettas mycket eller simmar, överväg en vattentät variant.

5. Livslängd

 • De flesta kinesiologitejp håller i flera dagar, men det är bra att kontrollera produktspecifikationerna. En bra tejp bör hålla mellan 3-5 dagar.

6. Bredd och längd

 • Tejpen finns i olika bredder och längder. Välj en storlek som passar ditt specifika behov.

7. Färgval

 • Även om färgen mest är en estetisk preferens, anser vissa att olika färger har olika terapeutiska egenskaper. Det vetenskapliga stödet för detta är dock begränsat.

8. Förskurna alternativ

 • Vissa tejp-alternativ kommer förskurna i former som är designade för specifika kroppsdelar, vilket kan underlätta appliceringen.

9. Märkesrykte

 • Precis som med alla produkter, se till att köpa från ett pålitligt och välkänt märke med goda kundrecensioner.

10. Pris

 • Kvalitetstejp kostar vanligtvis lite mer, men det är oftast värt det för bättre hållbarhet och komfort. Dock behöver inte det dyraste alternativet alltid vara det bästa.

11. Instruktioner och support

 • Speciellt för nybörjare kan det vara värdefullt att välja en produkt som kommer med tydliga instruktioner eller online tutorials för hur man bäst applicerar tejpen.

Vanliga frågor och svar om Kinesiologitejp


Vad är kinesiologitejp?

Kinesiologitejp är en elastisk tejp som används för att stödja och stabilisera muskler och leder utan att begränsa rörelseomfånget. Den skiljer sig från traditionell sporttejp genom sin elasticitet och användningsområde.


Hur fungerar kinesiologitejp?

Tejpen sägs fungera genom att lyfta huden och skapa ett litet utrymme mellan huden och musklerna nedan. Detta kan hjälpa till att minska trycket och inflammation, förbättra blodflödet och lymfdränage, och stödja muskelfunktionen.


Vilka är fördelarna med att använda kinesiologitejp?

De hävdade fördelarna inkluderar smärtlindring, minskad inflammation, stöd för svaga eller skadade muskler, och förbättrad rörlighet.


Hur applicerar jag kinesiologitejp?

Applicering av kinesiologitejp kräver noggrannhet. Huden bör vara ren och torr. Klipp tejpen i önskad längd, rundade kanterna för att förhindra snabb nötning. Sträck huden där du planerar att applicera tejpen, och placera tejpen med en lätt sträckning. Gnid över tejpen för att aktivera limmet.


Kan jag bada eller duscha med tejp på?

Ja, de flesta kinesiologitejper är vattentåliga, så du kan duscha, bada och till och med simma med den. Torka tejpen genom att klappa torrt med en handduk efter att den blivit våt.


Hur länge kan jag bära kinesiologitejp?

Den kan ofta bäras i flera dagar, upp till en vecka, beroende på märket och appliceringen. Det är dock viktigt att avlägsna tejpen om irritation uppstår.


Finns det några biverkningar av att använda kinesiologitejp?

Vissa personer kan uppleva hudirritation, klåda eller allergiska reaktioner från limmet. Det är viktigt att avlägsna tejpen om någon form av irritation uppstår.


Är kinesiologitejp samma sak som vanlig sporttejp?

Nej, medan båda tejperna används i sport- och terapeutiska sammanhang, är kinesiologitejp elastisk och utformad för att stödja utan att begränsa rörelsen, medan traditionell sporttejp är icke-elastisk och ofta används för att immobilisera eller ge stöd till en skadad kroppsdel.


Vilka tillstånd eller skador kan kinesiologitejp hjälpa till med?

Kinesiologitejp används för en rad skador och tillstånd, inklusive men inte begränsat till, muskelsträckningar, ledbesvär, svullnad, och för att förbättra hållningen.


Var kan jag köpa kinesiologitejp?

Tejpen finns tillgänglig på de flesta apotek, sportbutiker och online. För specifika appliceringar eller skador kan det vara bäst att rådfråga en fysioterapeut eller kinesiologitejp-certifierad specialist för rådgivning och tekniker för applicering.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.