I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa massagebänkarna på marknaden.

Bästa Massagebänk 2023

I en tid där allt fler inser vikten av välbefinnande och kroppsåterhämtning, har massage blivit ett allt mer eftertraktat sätt att lindra muskelspänningar och minska stress. Nyckeln till en effektiv massageupplevelse ligger i utrustningen som används, med massagebänken som den centrala delen.

Däremot finns det ett överflöd av massagebänkar tillgängliga på marknaden, allt från bärbara lösningar för mobila terapeuter till mer permanenta installationer för spa- och klinikmiljöer. Hur kan en professionell massör eller terapeut, eller ens den genomsnittliga konsumenten, avgöra vilken massagebänk som bäst uppfyller deras behov?

Föreställ dig en nyutbildad massageterapeut som vill starta sin egen verksamhet. Utan tidigare erfarenhet kan valet av en lämplig massagebänk kännas överväldigande, med tanke på aspekter som bänkens stabilitet, bekvämlighet för klienten, och justerbarhet för olika behandlingstyper.

Det är viktigt att noga överväga individuella behov och preferenser innan man investerar i en massagebänk. Att jämföra olika produkter, konsultera erfarna kollegor och läsa produktrecensioner kan vara avgörande steg. Att tänka på faktorer som bänkens vikt, material, bärförmåga och pris kan hjälpa till att fatta ett välgrundat beslut.

Genom att noggrant välja en massagebänk som är anpassad till ens unika behov, kan terapeuten erbjuda sina klienter en optimal och säker massageupplevelse, vilket i sin tur kan förbättra affärsverksamheten och fördjupa kundlojaliteten. För den genomsnittliga konsumenten kan rätt val leda till många avkopplande stunder och en effektiv kroppsåterhämtning hemma.

Fem hälsofördelar med massagebänkar:

 • Muskelavslappning: Massagebänkar erbjuder en stabil och bekväm yta för att utföra olika massagetekniker, vilket underlättar avslappning och lindring av muskelspänningar.
 • Förbättrad cirkulation: Massagen som utförs på en massagebänk kan stimulera blodflödet och lymfcirkulationen, vilket kan hjälpa till att transportera bort toxiner och tillföra näring till vävnader.
 • Stöd för ryggraden: Massagebänkar är utformade för att stödja kroppen ergonomiskt, vilket kan underlätta spinal justering och korrigering av kroppshållning under en massagebehandling.
 • Minskar stress: Att ligga på en massagebänk under en professionell massage kan hjälpa till att minska stress, främja avkoppling och förbättra det allmänna välbefinnandet.
 • Flexibel anpassning: Många massagebänkar erbjuder justerbara delar, som huvudstöd, vilket gör det möjligt för terapeuten att anpassa bänken efter klientens specifika behov och komfort.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten inSPORTline Massagebänk Japane ut.

inSPORTline Massagebänk Japane

Denna massagebänk har utsetts till ”Bäst i test” tack vare sin överlägsna kvalitet, bekvämlighet och funktion. Med en stabil konstruktion, lyxig känsla och en elegant creamy yellow nyans, erbjuder den en premiumupplevelse för både massören och klienten. Dess robusta design och sofistikerade estetik sätter den i en klass för sig själv.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten RESTPRO Classic 2 ut.

RESTPRO Classic 2

RESTPRO Classic 2 är en stark kandidat för de som söker en balans mellan kvalitet och pris. Med en solid konstruktion, justerbar höjd och många andra användbara funktioner, erbjuder den mycket värde för pengarna. Den är perfekt för såväl professionella terapeuter som hobbyanvändare. Den höga kvaliteten till ett rimligt pris gör den till det mest prisvärda valet.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet EDEN ut.

EDEN

För de som letar efter en pålitlig och överkomlig massagebänk utan att bryta banken, är EDEN det självklara valet. Trots sitt lägre pris, kompromissar den inte med kvalitet eller funktion. Den är lätt att montera, hållbar och bekväm för klienten. Ett utmärkt val för dem som är nya inom massagevärlden eller behöver en extra bänk utan att göra en stor investering.

inSPORTline Massagebänk Japane

4,5/5,0

Så här ser bäst i test produkten inSPORTline Massagebänk Japane ut.

inSPORTline introducerar den eleganta, hopfällbara 3-sektions massagebänken ”Japane” i en distinkt creamy yellow nyans. Denna massagebänk, tillverkad av en robust träram, är inte bara estetiskt tilltalande utan också funktionellt överlägsen. Med en konstruktion som kompletteras med stålvajersförstärkning, kan denna bänk hantera en imponerande maxbelastning på 250 kg, vilket gör den lämplig för både hemmabruk och professionella inställningar.

Bänken skryter med en generös liggyta, och dess 40 mm tjocka dynor ger en oöverträffad komfort. Dessa dynor är speciellt tillverkade av ett vatten- och oljebeständigt konstlädersmaterial med en 2-lagers skumfyllning som försäkrar en mjuk och behaglig upplevelse. Användare kommer att uppskatta dess höjdjusteringsfunktion, som erbjuder 11 olika steg mellan 62 till 84 cm. Flexibiliteten fortsätter med ett justerbart nackstöd, avtagbara armstöd och ett valbart ansiktshål. För dem på språng kommer denna bänk med ett bärhandtag och en transportväska, vilket gör resor och förvaring oproblematiskt.

 • Tillverkare: inSPORTline
 • Material: Trä och vatten- och oljebeständigt konstläder
 • Specialfunktioner: Justerbar höjd i 11 steg, Hopfällbar, Avtagbara armstöd, Valbart ansiktshål

Plus:

 • Stabil konstruktion med stålvajersförstärkning som klarar upp till 250 kg i maxviktsbelastning.
 • Bekväma 40 mm tjocka dynor tillverkade av vatten- och oljebeständigt konstläder.
 • Mångsidighet med justerbar höjd, avtagbara armstöd och valfritt ansiktshål.

Värt att fundera över:

 • Även om den är hopfällbar och lätt att transportera, väger bänken 18 kg, så viss fysisk styrka kan krävas för förflyttning.

RESTPRO Classic 2

4,3/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten RESTPRO Classic 2 ut.

RESTPRO Classic 2 är en professionell massagebänk designad för optimal enkelhet, komfort och stabilitet. Med sin tyska träbjälkram framstår den som både robust och tyst, vilket eliminerar eventuellt gnisslande eller knäckande ljud under behandlingar. Den smarta designen möjliggör en smidig uppställning genom att benen kan svingas upp enkelt och säkert.

Bänkens 4 cm tjocka vaddering säkerställer en komfortabel upplevelse för kunden, och dess vinylklädsel är både vatten- och oljebeständig. Allt detta paketeras till ett pris som erbjuder ett enastående värde för pengarna, vilket gör RESTPRO Classic 2 till ett utmärkt val för professionella terapeuter, tatuerare och hudvårdsspecialister.

 • Tillverkare: Restpro
 • Material: Tysk träbjälkram, Vinylklädsel
 • Särskilda funktioner: Vatten- och oljebeständig klädsel, 4 cm tjock vaddering, hopfällbar.

Plus:

 • Tyst och stabil konstruktion, vilket förhindrar störande ljud under behandlingar.
 • Högkvalitativ vinylklädsel som är resistent mot vatten och olja, vilket förlänger bänkens livslängd.
 • Lätt att ställa upp och packa ner tack vare de smidiga och säkra svingbenen.

Värt att fundera över:

 • Även om massagebänken har en maximal belastningsvikt på 250 kg, bör användare undvika att överbelasta den för att bibehålla dess kvalitet och funktion över tid.

EDEN

4,3/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet EDEN ut.

Eden är en massagebänk som framförallt utmärker sig genom sin kvalitet kombinerat med ett överkomligt pris. Det unika med Eden är dess flexibilitet i användningen; tack vare 10 olika justeringspositioner av ryggstödsvinkeln kan den med lätthet användas för både ansikts- och fotmassage, vilket garanterar en mångsidig och komfortabel upplevelse för kunden.

Tillverkad i solid bokträ, med dubbla stabiliserande bordsben och ett speciellt fräst underrede, erbjuder Eden en stabilitet och slitstyrka som går hand i hand med ekonomisk effektivitet. Bänkens klädsel, kallad ”Standard PU”, är inte bara angenäm att vidröra, men också hållbar, motståndskraftig mot nötning, och behåller sin färgintensitet över tid. Dessutom kompletteras Eden med flera användbara tillbehör, såsom justerbart nackstöd, armstöd och ett fodral för smidig transport.

 • Tillverkare: Avenolife
 • Material: Solid bokträ, ”Standard PU” klädsel
 • Specialfunktioner: 10 justeringspositioner av ryggstödet, inkluderade tillbehör som justerbart nackstöd och fodral.

Plus:

 • Mångsidighet med 10 justeringspositioner för ryggstöd, vilket gör den lämplig för flera typer av behandlingar.
 • Solid konstruktion i bokträ med extra stabilitet från dubbla stabiliserande bordsben.
 • Durable ”Standard PU” klädsel som är både angenäm att röra vid och hållbar över tid.

Värt att fundera över:

 • Försäkra dig om att bänken alltid står på en plan yta för att garantera maximal stabilitet och säkerhet under behandlingar.

RESTPRO Alu 2

3,6/5,0

Så här ser produkten RESTPRO Alu 2 ut.

RESTPRO® Alu 2 är en hopfällbar, portabel massagebänk som tar komfort och mobilitet till en ny nivå. Med sin släta, sköna vinylbeklädnad och en mjuk 4 cm tjock vaddering, erbjuder detta bord optimal komfort för patienter. Men det som verkligen särskiljer Alu 2 är dess lättviktiga aluminiumkonstruktion. Trots sin stabilitet och styrka, väger bänken endast 11 kg, vilket gör det till en dröm för dem som ofta flyttar sin arbetsplats.

Den lätta designen gör inte bara installationen snabb – på under en minut – utan även transporten till önskad plats enkel. Med justerbara ben i höjd, kan massageterapeuten justera bänken till perfekt arbetsposition. Dessutom kommer bänken med ett ansiktshål, avtagbara armstöd, samt en bärväska för smidig transport. RESTPRO® Alu 2 har uppmärksammats i flera europeiska fysioterapeut-tidningar.

 • Tillverkare: RESTPRO®
 • Material: Aluminium, Vinylbeklädnad
 • Särskilda funktioner: Lättviktigt, justerbara ben, inkluderar bärväska, ansiktshål, avtagbara armstöd.

Plus:

 • Lättviktig aluminiumkonstruktion gör den enkel att montera och transportera.
 • Justerbara ben tillåter anpassning i höjd för optimal arbetsposition.
 • Kommer med extra funktioner som ansiktshål och avtagbara armstöd för förhöjd komfort.

Värt att fundera över:

 • Vinylbeklädnaden kan kräva regelbunden rengöring för att bibehålla dess utseende och hållbarhet.

vidaXL Hopfällbar massagebänk 4 sektioner aluminium

3,7/5,0

Så här ser produkten vidaXL Hopfällbar massagebänk 4 sektioner aluminium ut.

VidaXL presenterar en hopfällbar massagebänk med fyra sektioner, perfekt både för amatörer och professionella massörer. Dess aluminiumram säkerställer en lätt men stabil konstruktion. Med en dyna som är vadderad med tjockt skum, erbjuder denna massagebänk en överlägsen komfort och är dessutom tålig mot såväl desinfektionsmedel som massageoljor.

Funktioner som justerbart huvudstöd och armstöd samt höjdjustering garanterar en optimal liggposition för klienten och en bekväm arbetshöjd för terapeuten. Färgkombinationen av svart och vitt, tillsammans med material som konstläder och aluminium, ger en elegant men samtidigt funktionell design. Transport och förvaring är smidigt tack vare den medföljande transportväskan. Även om den kräver montering, är uppsättningen enkel, vilket gör denna bänk till ett utmärkt val för de som behöver en bärbar, pålitlig och stilfull massagebänk.

 • Tillverkare: vidaXL
 • Material: Konstläder (60% PVC, 30% polyester, 10% bomull), Plywood, Aluminium, Skum
 • Särskilda funktioner: Justerbara huvud- och armstöd, Hopfällbar, Tålig mot desinfektionsmedel och olja.

Plus:

 • Hopfällbar design med medföljande transportväska för smidig förvaring och transport.
 • Justerbara funktioner, inklusive huvudstöd, armstöd och höjd, som möjliggör anpassning till både klientens och massörens behov.
 • Högkvalitativ dyna vadderad med tjockt skum som inte bara erbjuder enastående komfort utan även motstår desinfektionsmedel och oljor.

Värt att fundera över:

 • Även om konstläder är tåligt mot desinfektionsmedel och oljor, bör man regelbundet rengöra och underhålla ytan för att förlänga bänkens livslängd och bevara dess utseende.

MEDMAL PRO

3,2/5,0

Så här ser produkten MEDMAL PRO ut.

MEDMAL PRO är en framstående massagebänk, speciellt konstruerad för att tillmötesgå kraven inom manuella terapier, sportmassager, rehabilitering och andra terapeutiska behandlingar. Den skiljer sig ut genom sitt extra stabiliseringsben och den solida aluminiumkonstruktionen. Ett stort fokus har lagts på bänkens stabilitet, vilket återspeglas i dess tre ben, höga tvärgående stänger och halkfria fötter.

Med en konstruktion som kan bära en belastning på upp till 450 kg, är MEDMAL PRO verkligen en av de mest robusta massagebänkarna på marknaden. Dessutom, med hjälp av Fast Lock™ systemet, kan bänkens höjd snabbt justeras, vilket gör den mycket praktisk för terapeuter. Klädseln Vinyl Flex, framtagen exklusivt för HABYS, erbjuder överlägsen beständighet mot olja, nedsmutsning och nötning, vilket försäkrar en lång produktlivslängd.

 • Tillverkare: MEDMAL
 • Material: Vinyl Flex klädsel, Aluminium
 • Särskilda funktioner: Fast Lock™ höjdjusteringssystem, Soft & Quiet® teknologi, Tripe Stabilo™ stabilitetssystem.

Plus:

 • Extra stabil med kapacitet att bära en belastning på upp till 450 kg tack vare den robusta konstruktionen.
 • Klädseln Vinyl Flex garanterar en lång livslängd och är beständig mot oljor, nedsmutsning och nötning.
 • Snabb höjdjustering tack vare Fast Lock™ systemet, vilket är perfekt för dynamiska arbetsförhållanden.

Värt att fundera över:

 • På grund av bänkens höga stabilitet och tunga konstruktion, kan den vara något mer besvärlig att transportera än lättare modeller.

vidaXL Hopfällbar massagebänk 3 sektioner och pall

3,4/5,0

Så här ser produkten vidaXL Hopfällbar massagebänk 3 sektioner och pall ut.

Denna uppsättning från vidaXL inkluderar en hopfällbar massagebänk med tre sektioner, en massagepall samt en rund och en halvrund bolster. Massagebänken är optimal för både professionella terapeuter och privatpersoner. Den har en robust träram för ökad hållbarhet och är klädd med ett högkvalitativt konstläder som är både desinfektionsmedels- och massageoljebeständigt.

Med en extra tjock liggdel, huvudstöd och armstöd, garanteras optimal komfort. Bänken är även utrustad med justerbart nackstöd, ryggstöd och främre armhylla, vilket ger användaren flexibilitet och komfort. För enkel transport och förvaring, kan bänken fällas ihop och förvaras i den medföljande bärväskan som har en praktisk resväskedesign. Sist men inte minst, pallen och de två medföljande bolstrarna ger ytterligare bekvämlighet och stöd under massagen.

 • Tillverkare: vidaXL
 • Material: Träram, konstläder
 • Särskilda funktioner: Justerbar höjd, extra tjock liggdel, hopfällbar design, inkluderar massagepall och två bolstrar.

Plus:

 • Mångsidig med justerbart nackstöd, ryggstöd och främre armhylla för optimal komfort.
 • Enkel att transportera och förvara tack vare hopfällbar design och medföljande bärväska.
 • Komplett set med massagepall och två bolstrar, vilket ger ökad bekvämlighet och stöd.

Värt att fundera över:

 • Maximal belastningskapacitet för bänken är 150 kg, så det är viktigt att inte överbelasta den.

RESTPRO Classic Oval 3

3,8/5,0

Så här ser produkten RESTPRO Classic Oval 3 ut.

Dyk in i en värld av avkoppling och komfort med RESTPRO® Classic Oval 3, en professionell massagebänk skapad med precision och användarvänlighet i åtanke. Den här massagebänken stoltserar med en elegant tyskeuropeisk ställning i bokträ, som garanterat erbjuder fasthet och stabilitet utan att ge upphov till oönskat knakande ljud under användning.

Uppställningen av bänken är smidig, med ben som enkelt kan fällas ut för att säkerställa en snabb och säker montering. Användaren kommer att uppskatta den bekväma 4 cm tjocka skumvadderingen, klädd i en vattentät och oljebeständig vinyl. Detta garanterar inte bara komfort utan också långvarig hållbarhet mot olika typer av slitage.

 • Tillverkare: RESTPRO®
 • Material: Bokträställning, vattentät och oljebeständig vinyl
 • Specialfunktioner: 4 cm skumvaddering, enkel och säker uppfällning

Plus:

 • Kvalitativ tyskeuropeisk bokträställning som erbjuder robusthet utan knakande ljud.
 • Bekväm 4 cm skumvaddering klädd i slitstark vattentät och oljebeständig vinyl.
 • Flexibel användning tack vare enkel och säker montering och uppfällning.

Värt att fundera över:

 • Medan vinylklädseln är både vattentät och oljebeständig, bör man undvika skarpa objekt för att förlänga produktens livslängd.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Massagebänk:

Om du är professionell massör, student eller bara vill ha en massagebänk för personligt bruk hemma, är det viktigt att du gör ett välgrundat val. En bra massagebänk kan göra en stor skillnad i din behandlingskvalitet och kundens komfort. Här är några viktiga punkter att tänka på när du ska köpa en massagebänk:

1. Typ av bänk

 • Stationär bänk: Dessa är oftast tyngre och robustare, idealiska för permanenta platser som kliniker eller spa.
 • Bärbar bänk: Perfekt för mobila terapeuter eller de som behöver transportera sin bänk ofta. De är lätta och enkla att fälla ihop.

2. Material och konstruktion

 • Ram: Vanligtvis gjorda av trä eller aluminium. Trä ger ett klassiskt utseende, medan aluminium är lättare och starkare.
 • Ytskikt: Läder eller vinyl är de vanligaste materialen. Se till att det är lätt att rengöra och allergivänligt.

3. Stabilitet och viktgräns

 • Kontrollera bänkens maximala viktgräns. En stabil bänk minimerar risker under behandlingen.

4. Tjocklek och komfort på dynan

 • En tjockare dyna ger mer komfort, men kan också göra bänken tyngre. Cirka 5-8 cm är en bra tjocklek för de flesta.

5. Justerbarhet

 • Höjdjustering är nästan standard, men vissa bänkar erbjuder också justerbara ryggstöd eller andra delar.

6. Tillgång till ansiktsöppning

 • En ansiktsöppning eller avtagbart ansiktsstöd kan vara avgörande för behandlingar där kunden ligger på magen.

7. Tillbehör

 • Vissa bänkar kommer med tillbehör som väskor, armstöd, bänkvarmare, eller skyddande överdrag.

8. Mått och storlek

 • Bänkens bredd och längd bör passa de flesta av dina klienter och ditt arbetsutrymme.

9. Förvaringsmöjligheter

 • Om du har begränsat utrymme, kan en bänk som är enkel att fälla ihop och förvara vara ideal.

10. Pris och garanti

 • Som med de flesta inköp får du oftast vad du betalar för. En dyrare bänk kan erbjuda bättre kvalitet, längre livslängd och bättre garanti.

11. Recensioner och rekommendationer

 • Läs användarrecensioner, be kollegor om rekommendationer eller rådfråga skolor för massageutbildning.

12. Miljöhänsyn

 • Om detta är viktigt för dig, leta efter bänkar tillverkade av hållbart skogsbruk, ekologiskt skinn eller andra miljövänliga material.

Vanliga frågor och svar om Massagebänkar


Vad ska man tänka på när man köper en massagebänk?

Viktiga faktorer att tänka på inkluderar bänkens stabilitet, viktgräns, tjocklek på stoppning, materialval, justerbarhet samt bärbarhet om du behöver transportera den.


Hur mycket kostar en massagebänk?

Priset varierar beroende på kvalitet, material och märke. Du kan hitta billigare modeller för några hundralappar, medan professionella bänkar kan kosta flera tusen kronor.


Vilka märken är bäst när det gäller massagebänkar?

Det finns många välrenommerade märken på marknaden. Några av de mest populära inkluderar Earthlite, Master Massage och Oakworks, men det bästa valet kan variera beroende på individuella preferenser och behov.


Hur rengör jag min massagebänk?

Använd en mild tvållösning och en mjuk trasa för att torka av bänken. Undvik starka kemikalier som kan skada materialet.


Är portabla massagebänkar lika stabila som stationära?

Även om portabla massagebänkar är designade för att vara stabila och säkra, kan stationära bänkar generellt erbjuda större stabilitet på grund av deras fasta konstruktion.


Hur mycket vikt kan en massagebänk bära?

De flesta professionella massagebänkar kan hålla mellan 200 och 300 kg, men det är viktigt att kontrollera den specifika viktgränsen för den modell du är intresserad av.


Kan jag justera höjden på min massagebänk?

Ja, de flesta moderna massagebänkar kommer med justerbara ben som gör det möjligt att ändra höjden för att passa terapeutens behov.


Vilket material rekommenderas för bästa komfort och hållbarhet?

Bänkar med högkvalitativ PVC eller PU-läder och tjock skumstoppning rekommenderas för bästa komfort och hållbarhet.


Behöver jag något tillbehör till min massagebänk?

Det beror på dina behov. Många terapeuter investerar i tillbehör som justerbara huvudstöd, armstöd, värmemadrasser och bärväskor.


Hur monterar jag min massagebänk?

De flesta portabla massagebänkar är utformade för att vara enkla att sätta upp och fälla ihop. Följ tillverkarens instruktioner för bästa resultat. Stationära bänkar kan kräva mer komplex montering.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.