I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa nackmasserarna på marknaden.

Bästa Nackmasserare 2023

I takt med att människor spenderar allt mer tid framför datorer eller i stressiga arbetsmiljöer, blir nackspänningar och relaterade problem allt vanligare. Nackmasserare framstår som ett potentiellt redskap för att hantera denna utmaning, och många söker därför efter lösningar som kan erbjuda lindring direkt i hemmet.

De flesta som överväger att köpa en nackmasserare har frågor kring produktens effektivitet: Fungerar de verkligen? Vilka typer av masserare är bäst för specifika problem? Är det säkert att använda dem regelbundet? Många potentiella användare söker även vägledning för att skilja mellan marknadsföringslöften och verkliga resultat.

Genom att granska vetenskapliga studier, konsultera med hälsoexperter och jämföra olika produktrecensioner, är det möjligt att skapa en omfattande och välinformerad överblick över nackmasserare och deras effektivitet.

För dem som lider av kroniska nackproblem eller bara söker ett sätt att koppla av efter en lång dag, kommer denna genomgång av nackmasserare att vara särskilt värdefull. Informationen är tänkt att vara användbar för en bred målgrupp, från den stressade kontorsarbetaren till den aktiva idrottsutövaren.

 Genom att ta ett djupdyk i världen av nackmasserare, med en balanserad och objektiv inställning, strävar denna genomgång efter att ge en klar bild av hur dessa enheter kan bidra till bättre välbefinnande och hälsa. Målet är att läsaren ska känna sig bättre rustad att fatta beslut baserat på fakta snarare än reklam.

Fem hälsofördelrar med nackmasserare:

 • Lindrar spänning och smärta: Användning av en nackmasserare kan hjälpa till att lösa upp knutor och minska muskelspänningar.
 • Förbättrar blodcirkulationen: Genom att stimulera musklerna kan massagen öka blodflödet till området, vilket främjar läkning och ökad syretillförsel.
 • Reducerar huvudvärk: Många huvudvärkar, särskilt spänningshuvudvärk, kan lindras genom att adressera muskelspänningar i nacken.
 • Stresslindring: En avkopplande nackmassage kan sänka kortisolnivåerna (stresshormonet) och främja en känsla av välbefinnande.
 • Förbättrar sömnkvaliteten: Genom att minska smärta och spänning kan en nackmasserare bidra till en bättre nattsömn.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten Donnerberg München Nackmassager ut.

Donnerberg München Nackmassager

Efter att ha granskat produkten och jämfört den med konkurrenterna kommer Donnerberg, München Nackmassager fram som den bästa produkten i kategorin. Den kombinerar överlägsen teknologi, hållbarhet och komfort för att leverera en oöverträffad massageupplevelse. Användare kommer att uppskatta dess avancerade massagefunktioner, kombinerat med de tillsatta fördelarna med värmeterapi, för att säkerställa maximal avslappning och lindring av muskelspänningar.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten Welify Nackmasserare ut.

Welify Nackmasserare

När det kommer till att erbjuda exceptionellt värde för pengarna, står Welify™ Nackmasserare ut från mängden. Med sin effektiva massagefunktion, enkelhet i design och komfort erbjuder den en överlägsen massageupplevelse till ett pris som är svårt att slå. För kunder som vill ha en högkvalitativ produkt utan att betala för mycket, är detta det självklara valet.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet Cleverio Intelligent Nackmassage med TENS ut.

Cleverio Intelligent Nackmassage med TENS

För de som söker ett prisvärt alternativ utan att kompromissa för mycket med kvaliteten, är Cleverio Intelligent Nackmassage med TENS det bästa valet. Den använder TENS-teknologi, som är känd för att effektivt lindra smärta och spänning, till ett mycket överkomligt pris. Medan den kanske inte har alla de avancerade funktionerna som vissa dyrare modeller, ger den fortfarande en solid prestanda för priset.

Donnerberg München Nackmassager

4,5/5,0

Så här ser bäst i test produkten Donnerberg München Nackmassager ut.

Donnerberg München Nackmassager är en innovativ och högkvalitativ massageredskap avsedd att ge omedelbar lindring av smärta och stress, särskilt för dem som lider av nack-, rygg- och axelvärk. Utformad med den senaste tekniken, erbjuder den en unik kombination av Shiatsu och slagverksmassage, kompletterat med en lugnande infraröd värmefunktion. Den här produkten erbjuder 10 flexibla massagehuvuden som kan anpassa sig enkelt till olika kroppsregioner, vilket garanterar en djup och avkopplande massageupplevelse.

Två extra massagehuvuden ger en unik tappmassage som skiljer sig från andra produkter på marknaden. Dessutom kan användarna anpassa sin massageupplevelse med olika rotationsriktningar och intensitetsnivåer. För dem som är särskilt hygieniska finns det också två utbytbara och lättskötta överdrag, vilket säkerställer att produkten förblir ren under en längre tid.

 • Shiatsu och 4D Massage
 • Infraröd värmeterapifunktion
 • 10 flexibla massagehuvuden
 • 3 intensitetsmassagenivåer

Plus:

 • Mångsidig Användning: Tack vare den anpassningsbara designen kan den användas på flera områden av kroppen, inklusive nacke, rygg och axlar.
 • Unika Massagefunktioner: Med både Shiatsu och slagverksmassage, erbjuder den en unik massageupplevelse som inte hittas i många andra produkter.
 • Hög Kvalitet & Säkerhet: Kommer med en 7 års garanti och inbyggt överhettningsskydd, vilket vittnar om produktens kvalitet och säkerhet.

Värt att fundera över:

 • Det kan ta lite tid att vänja sig vid den första gången, så det rekommenderas att börja med lägre inställningar och gradvis öka intensiteten efter behov.

Welify Nackmasserare

4,3/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten Welify Nackmasserare ut.

Welify Nackmasserare har blivit en favorit i Sverige, framstående som lösningen på en mängd nackproblem. Denna innovativa massageenhet är designad att ge omedelbar lindring och avslappning till en stel eller överansträngd nacke. Inte bara det, den tar även hand om dem som lider av migrän, huvudvärk, fibromyalgi, diskbråck, artros och smärta från whiplashskador.

Denna massageapparat utnyttjar TENS-teknik (Transkutan Elektrisk Nervstimulering) som skickar milda elektriska impulser genom huden utan några biverkningar. Denna process hjälper till att blockera smärtsignaler i hjärnan, släppa ut endorfiner och därigenom aktivera kroppens egna smärtlindringssystem. Dessutom erbjuder Welify en justerbar infravärmefunktion som mjukar upp muskler, förbättrar blodflödet till smärtområden och ytterligare ökar dess smärtlindringsförmåga.

 • TENS-teknologi för smärtlindring
 • Justerbar infravärme upp till 42 grader
 • Rekommenderas för både akut och långvarig smärta
 • Kan minska smärta med upp till 50% enligt forskning

Plus:

 • Omedelbar Smärtlindring: Tack vare kombinationen av TENS-teknologi och infravärme kan användare uppleva omedelbar lindring av smärta och stelhet.
 • Mångsidig: Vare sig det är akut eller kronisk smärta, från migrän till diskbråck, kan Welify Nackmasserare erbjuda lindring.
 • Ekonomisk: Ger daglig tillgång till TENS-behandling i bekvämligheten av ditt eget hem, vilket minskar behovet av dyra besök hos kiropraktorn.

Värt att fundera över:

 • Vissa kan vara känsliga för elektriska impulser, även om de är milda. Starta på en låg inställning och öka gradvis.

Cleverio Intelligent Nackmassage med TENS

4,0/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet Cleverio Intelligent Nackmassage med TENS ut.

Den intelligenta nackmassagern Cleverio erbjuder den perfekta lösningen för dem som vill lindra effekterna av stress, monotont arbete eller en lång dag på kontoret. Denna enhet från Rubicson kombinerar det bästa av infraröd värme och elektriska lågspänningspulser (TENS) för att ge en fullständig återhämtning till dina trötta nackmuskler. Den verkar genom att stimulera blodcirkulationen och nervceller, vilket har en bevisad positiv effekt på nackens välbefinnande.

Den inbyggda värme- och TENS-funktionen kan anpassas och användas separat, och erbjuder total kontroll över din massageupplevelse. Den är ergonomiskt utformad för att vara lätt att bära och är så kompakt att den kan bäras när du gör sysslor, reser eller bara slappnar av hemma. Den drivs av ett uppladdningsbart batteri och styrs med en medföljande fjärrkontroll, vilket gör den otroligt bekväm och användarvänlig.

 • Kombinerar infraröd värme med TENS
 • 6 massagelägen och 3 värmelägen
 • USB-laddning med batteritid på 5 dagar
 • Inkluderar 2x TENS-elektrodplattor och fjärrkontrollsbatterier

Plus:

 • Mångsidig: Med 6 olika massagelägen och 3 värmelägen kan användarna anpassa sin upplevelse baserat på deras specifika behov.
 • Bärbar och Lätt: Den ergonomiska designen och låga vikten gör den bekväm att använda vart du än går, oavsett om det är på resa, hemma eller på jobbet.
 • Lång Batteritid: Med en laddning kan enheten användas i upp till 5 dagar (baserat på två 15-minuters sessioner per dag).

Värt att fundera över:

 • Som med alla TENS- och massageapparater, bör du alltid läsa bruksanvisningen noggrant för att garantera en säker användning och för att uppnå de bästa resultaten.

Medisana Nackmassage Shiatsu NM 885

3,6/5,0

Så här ser produkten Medisana Nackmassage Shiatsu NM 885 ut.

Medisana Nackmassage Shiatsu NM 885 är skapad för att leverera en avkopplande och terapeutisk massageupplevelse. Denna nackmassageapparat utnyttjar den traditionella shiatsu-massagetekniken, känd för att effektivt lindra muskelspänningar, minska stress och ge en känsla av välbefinnande.

Den är idealisk för att massera nacken, men den mångsidiga designen gör att den även kan användas på axlar, rygg, övre och nedre ben och buk. Den är utrustad med tre massageintensitetsinställningar, vilket ger användaren möjlighet att justera intensiteten efter önskemål. Ett integrerat kontrollelement säkerställer enkla justeringar under användning.

För att ytterligare förstärka upplevelsen har NM 885 en värmefunktion som stimulerar blodcirkulationen, vilket kan bidra till bättre avslappning och smärtlindring. En särskilt imponerande egenskap hos denna enhet är dess trådlösa användning, vilket gör den till en perfekt följeslagare på resor, särskilt under längre resesessioner.

 • Avslappnande Shiatsu-massage för nacke och axlar
 • Tre massageintensitetsinställningar
 • Inbyggd värmefunktion för ökad avslappning
 • Kan drivas både via nätet och med batteri

Plus:

 • Mångsidig Användning: Med sin ergonomiska design kan NM 885 användas på en rad olika kroppsdelar, vilket ger användaren en fullständig massageupplevelse.
 • Trådlös Design: Den trådlösa funktionen gör den perfekt för resor och för de gånger när en strömkälla inte är direkt tillgänglig.
 • Intuitiv Användning: Med det integrerade kontrollelementet och de tre intensitetsinställningarna kan användaren enkelt anpassa sin massageupplevelse.

Värt att fundera över:

 • Medan shiatsu-massage kan vara mycket avkopplande och fördelaktig, bör individer med medicinska tillstånd konsultera en läkare innan de använder produkten regelbundet.

Flowlife Flowpillow Heat

4,2/5,0

Så här ser produkten Flowlife Flowpillow Heat ut.

För den aktiva individen som söker en snabb och effektiv lösning på muskelsmärta och trötthet introducerar vi Flowpillow Heat. Denna massagekudde är inte bara estetiskt tilltalande med sin snygga design, utan den erbjuder också en rad terapeutiska fördelar. Flowpillow Heat är en uppladdningsbar, sladdlös enhet som förenar bekvämlighet med funktion.

Den är utrustad med tre skräddarsydda massageprogram, var och en designad för att ge en unik upplevelse. Men det som verkligen sätter denna kudde i särklass är dess infraröda värmefunktion, vilken erbjuder en djupgående massage som tränger igenom muskelvävnaden och lindrar spänningar.

Användningen av denna kudde efter en ansträngande dag eller träning kan hjälpa till att förbättra blodcirkulationen, stärka immunförsvaret och generellt förhöja ditt välbefinnande. Oavsett om du lider av kronisk smärta, stelhet eller bara behöver en stund av avkoppling, är Flowpillow Heat det ultimata verktyget för muskelåterhämtning och avslappning.

 • Portabel och uppladdningsbar design
 • Infraröd värmefunktion för djup muskelavslappning
 • Tre anpassade massageprogram för en skräddarsydd upplevelse
 • Sladdlös, vilket ger större användningsflexibilitet

Plus:

 • Mångsidig användning: Passar för alla, oavsett om du är en atlet, kontorsarbetare eller någon som helt enkelt behöver avkoppling.
 • Sladdlös design: För en okomplicerad användning var du än befinner dig.
 • Kombination av massage och värme: Infraröd värme kombinerat med massage för en djupgående och helande effekt på musklerna.

Värt att fundera över:

 • För bästa resultat och hållbarhet, ladda enheten fullständigt innan första användningen och undvik att överladda.

Renpho Nackmassager

4,3/5,0

Så här ser produkten Renpho Nackmassager ut.

Renpho Nackmassager erbjuder en överlägsen massageupplevelse för dem som söker lindring från muskelsmärta och spänning. Utrustad med 8 djupknådande Shiatsu-massagenoder, simulerar denna enhet känslan av verkliga mänskliga händer och levererar en intensiv 3D-roterande massage som kan rikta in sig på knutar och spänningar.

Ett unikt drag i denna nackmassager är buffermassagehuvudena som kan röra sig åt vänster och höger för att undvika direkt tryck på musklerna, vilket minskar risken för smärta under massagen. Tillägg av värmeterapi ökar blodcirkulationen och ger ytterligare avslappning till ansträngda muskler. Med tre justerbara intensitetsnivåer kan användarna anpassa sin massageupplevelse baserat på sina individuella behov.

Den ergonomiska U-designen av massageren gör den perfekt för användning inte bara på nacken utan också på ryggen, axlarna, benen och fötterna. För extra säkerhet finns en 15-minuters automatisk avstängningstimer och överhettningsskydd. Renpho Nackmassager är idealisk för kontorsarbetare, idrottare, de som sitter vid datorer under långa perioder eller för dem som helt enkelt vill njuta av en terapeutisk massage hemma.

 • 8 djupknådande Shiatsu-massagenoder för en intensiv massageupplevelse
 • 3D roterande massage som simulerar känslan av mänskliga händer
 • Buffermassagehuvuden som rör sig åt vänster och höger för skonsam massage
 • Lugnande värmeterapi för förbättrad blodcirkulation

Plus:

 • Anpassningsbar Intensitet: Möjlighet att välja mellan tre intensitetsnivåer baserat på personliga preferenser.
 • Mångsidig Användning: Ergonomisk design gör det möjligt att använda på olika delar av kroppen inklusive nacke, rygg och ben.
 • Säker och Pålitlig: Med en automatisk avstängningstimer och överhettningsskydd kan användarna känna sig trygga under användning.

Värt att fundera över:

 • Produkten är inte trådlös; kabelanslutning krävs vid användning.

Champion Nackmassage Shiatzu

3,9/5,0

Champion Nackmassage Shiatzu är skräddarsydd för att ge en lindrande och avslappnande shiatsu-massage till utsatta muskelgrupper, särskilt i nack- och skulderområdet. Med sin unika design kan den dock även användas på andra delar av kroppen, inklusive rygg, lår och vader. Denna nackmassageapparat kommer med två förprogrammerade massageprogram, vilka kan kombineras med en lugnande värmebehandling för en ännu djupare avslappning.

För att säkerställa att användarna får den optimala intensiteten på massagen, är den utrustad med handtag som gör det möjligt att justera trycket efter individuella behov. Ytterligare bekvämlighet erbjuds i form av en avtagbar sladd och en 15 minuters timer som ser till att massagen hålls inom en säker tidsram. Med sina kompakta mått är den lätt att förvara och kan enkelt tas med för avkoppling var du än befinner dig.

 • Två förprogrammerade massageprogram
 • Skonsam värmebehandling för förstärkt avslappning
 • Handtag för justerbar massageintensitet
 • Specialdesignad för nacke och skuldror men mångsidig nog för hela kroppen

Plus:

 • Mångsidighet: Förutom nack- och skulderområdet kan massagen också användas på andra kroppsdelar som rygg och lår.
 • Anpassningsbar Intensitet: Med hjälp av handtagen kan användaren enkelt anpassa massageintensiteten efter egna preferenser.
 • Inbyggd Värmebehandling: Möjligheten att kombinera massage med värmebehandling ger en djupare avslappning och lindring av muskelspänningar.

Värt att fundera över:

 • Förvara på en torr och sval plats när den inte används för att förlänga produktens livslängd.

Zenkuru Nackmassage

3,5/5,0

Så här ser produkten Zenkuru Nackmassage ut.

Nackmassage – Zenkuru är en högkvalitativ massageapparat designad för att lindra muskelspänningar och ömhet som kan uppkomma till följd av en stressig vardag. Denna apparat erbjuder autentisk shiatsu-massage genom sina fyra roterande massagekulor, som efterliknar den varsamma känslan av fingertryck från en professionell massör. Användaren kan justera hastigheten på rörelserna samt välja i vilken riktning massagekulorna ska rotera.

En integrerad värmefunktion ger ytterligare avslappning och kan aktiveras samtidigt som massagen pågår. Vad som gör Zenkuru Nackmassage exceptionellt mångsidig är dess kapacitet att massera inte bara nacken utan även andra stora muskelgrupper som rygg, lår, vader och fötter. Den hjälper inte bara till med avslappning utan bidrar även till att förbättra blodcirkulationen, minska muskelvärk och lindra neuropatisk smärta.

 • Shiatsu-massage med 3 olika hastighetsinställningar.
 • Fyra separata roterande massagekulor för djupgående behandling.
 • Värmefunktion för förhöjd avslappning.
 • Mångsidighet i användning, passande för rygg, nacke, lår, vader och fötter.

Plus:

 • Mångsidig Användning: Fungerar effektivt på flera stora muskelgrupper, vilket gör den idealisk för en total kroppsmassage.
 • Individuell Anpassning: Med 3 olika hastighetsinställningar och riktning på massagekulornas rotation kan användaren skräddarsy upplevelsen efter behov.
 • Inbyggd Värmefunktion: Den integrerade värmefunktionen erbjuder en extra nivå av avslappning, vilket kan hjälpa till att ytterligare lindra muskelspänningar.

Värt att fundera över:

 • Använd inte produkten i närheten av vatten eller i fuktiga miljöer för att undvika skador eller kortslutning.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Nackmasserare:

En nackmasserare kan erbjuda avslappning och lindring från smärta eller spänningar i nacken, särskilt för dem som spenderar långa timmar framför en dator eller utför upprepade rörelser som kan belasta nackområdet. Men med ett brett utbud av produkter på marknaden kan valet vara överväldigande. Här är en guide som hjälper dig att fatta rätt beslut när du överväger att köpa en nackmasserare.

1. Typ av Nackmasserare: Det finns olika typer av nackmasserare: handhållna enheter, kuddar, bälten och även stolar. Bestäm vilken typ som bäst motsvarar dina behov.

2. Massagefunktioner: Kolla in vilka massagetekniker produkten erbjuder, såsom knådning, vibration, shiatsu, värmefunktion etc. Fundera på vilken typ av massage du föredrar.

3. Form och Design: Designen bör vara ergonomisk och kunna passa din kroppsform. Se till att produkten kan nå de områden du vill fokusera på.

4. Portabilitet: Om du planerar att använda masseraren på flera platser, välj en modell som är lätt att transportera och förvara.

5. Strömkälla: Många nackmasserare drivs av batterier, medan andra kräver ett eluttag. Överväg vilket alternativ som skulle vara mest bekvämt för dig.

6. Intensitetsnivåer: Det kan vara fördelaktigt att ha en nackmasserare med justerbara intensitetsnivåer så att du kan anpassa din massageupplevelse efter ditt behov.

7. Värmeinställning: Värmefunktion kan ge extra lindring för ömma och spända muskler. Kontrollera om produkten erbjuder denna funktion och om den kan regleras.

8. Material och Hållbarhet: Kontrollera vilka material produkten är gjord av. Ett högkvalitativt material kan bidra till produktens hållbarhet och komfort.

9. Pris och Garanti: Sätt en budget innan du handlar och se till att jämföra priser. Kontrollera även om produkten kommer med en garanti eller returrätt.

10. Användarrecensioner: Läs recensioner online för att få en uppfattning om produktens kvalitet och användarnas erfarenheter.

11. Underhåll och Rengöring: Undersök hur enkelt det är att rengöra och underhålla produkten. Vissa masserare har avtagbara och tvättbara överdrag, vilket kan vara en fördel.

Vanliga frågor och svar om Nackmasserare


Vad är en nackmasserare?

En nackmasserare är en enhet som används för att massera nacken och ibland axlarna. De kommer i olika former, inklusive handhållna enheter, kuddar och bälten.


Hur fungerar en nackmasserare?

De flesta nackmasserare använder roterande bollar eller vibrerande mekanismer för att massera musklerna. Vissa enheter kan också använda värme för att öka avslappningen.


Kan en nackmasserare hjälpa med nacksmärta?

Ja, en nackmasserare kan hjälpa till att lindra muskelspänning och smärta. Men det är viktigt att förstå orsaken till smärtan. Om smärtan beror på en skada eller medicinskt tillstånd, bör du konsultera en läkare.


Är det säkert att använda en nackmasserare?

För de flesta människor är det säkert att använda en nackmasserare. Dock bör individer med vissa medicinska tillstånd eller skador konsultera en läkare innan de använder en. Undvik att använda masseraren för länge vid en tidpunkt för att förhindra ömhet.


Hur ofta kan jag använda min nackmasserare?

Det beror på den specifika enheten och dina personliga behov. Generellt kan du använda den dagligen, men det är bäst att följa tillverkarens rekommendationer.


Kan jag använda nackmasseraren när jag kör bil?

Även om vissa nackmasserare är bärbara, rekommenderas det inte att använda dem medan du kör eftersom det kan vara distraherande och påverka din förmåga att köra säkert.


Vilka är fördelarna med att använda en nackmasserare med värme?

Värme kan hjälpa till att öka blodcirkulationen, lindra muskelspänning och förbättra avslappning.


Hur mycket kostar en nackmasserare?

Priserna varierar beroende på märke, funktioner och kvalitet. De kan kosta från några hundra till flera tusen kronor.


Kan jag använda nackmasseraren på andra delar av kroppen?

Många nackmasserare kan också användas på axlar, rygg och andra delar av kroppen. Kontrollera dock alltid tillverkarens anvisningar.


Hur rengör jag min nackmasserare?

De flesta yttre delar av en nackmasserare kan rengöras med en fuktig trasa. Undvik att föra in vätska i enhetens inre komponenter. Följ alltid tillverkarens specifika rengöringsinstruktioner.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.