Bästa Blodtrycksmätare 2023

I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa blodtrycksmätarna på marknaden.

Bästa Blodtrycksmätare 2023

Blodtrycksmätare är medicinska instrument som används för att mäta en individs blodtryck. Dessa apparater har blivit ett oumbärligt verktyg inte bara inom sjukvården, utan även för hemmabruk, tack vare dess förmåga att ge insikter om individens kardiovaskulära hälsa.

Blodtrycket är den kraft med vilken blodet pressar mot artärernas väggar när hjärtat pumpar. Det anges vanligtvis med två värden – systoliskt (det högre värdet) och diastoliskt (det lägre värdet) tryck. Ett normalt blodtryck ligger vanligtvis runt 120/80 mm Hg, även om detta kan variera beroende på ålder, kön och allmänna hälsotillstånd.

Det finns flera anledningar till varför människor bör övervaka sitt blodtryck. För det första är högt blodtryck, även känt som hypertoni, en av de ledande riskfaktorerna för hjärtsjukdomar, stroke och njurproblem. Tidig upptäckt och behandling av högt blodtryck kan avsevärt minska risken för dessa komplikationer. För det andra kan regelbunden övervakning av blodtrycket ge en tidig varning om potentiella hälsoproblem, särskilt eftersom hypertoni ofta inte visar några märkbara symptom.

För de som redan har diagnostiserats med hypertoni, kan en blodtrycksmätare för hemmabruk vara ett ovärderligt verktyg för att övervaka sjukdomsförloppet och effekterna av behandlingen. Det kan även uppmuntra individer att göra hälsosammare livsstilsval, som kostförändringar eller ökad fysisk aktivitet, och se hur dessa val påverkar deras blodtryck i realtid.

Moderntekniken har lett till att blodtrycksmätare blivit mer användarvänliga, precisa och överkomliga. Från traditionella kvicksilverbaserade mätare till digitala varianter, finns det nu ett brett utbud av enheter som passar olika behov.

Sammanfattningsvis är blodtrycksmätare kritiska verktyg för att upprätthålla kardiovaskulär hälsa. Genom att övervaka sitt blodtryck kan individer bli mer proaktiva när det gäller sin hälsa, vilket leder till ett längre, friskare liv.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten Omron EVOLV Smart Blodtrycksmätare ut.

Omron EVOLV Smart Blodtrycksmätare

Denna toppmoderna blodtrycksmätare tar blodtrycksmätning till en ny nivå med sin sömlösa integration av teknik och bekvämlighet. EVOLV är känd för sin exakthet, och den faktiska enheten är slangfri, vilket ger en mycket enklare upplevelse för användaren. Den kommer med OMRON Connect, vilket gör det möjligt för användare att synkronisera sina mätningar med sina smartphones, vilket hjälper dem att övervaka sitt blodtryck över tid. Utifrån produktbeskrivningen och informationen tillgänglig, är Omron EVOLV ett utmärkt val för den som söker hög kvalitet, pålitlighet och den senaste tekniken.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten Omron M7 Intelli IT AFIB Blodtrycksmätare ut.

Omron M7 Intelli IT AFIB Blodtrycksmätare

Omron M7 Intelli IT AFIB erbjuder en kombination av teknisk förfining och kostnadseffektivitet. Den har inte bara kapaciteten att snabbt och enkelt mäta blodtryck, men också förmågan att upptäcka oregelbundna hjärtslag, vilket kan vara en livräddare. Med sin IntelliWrap-manschett, garanterar den exakta mätningar nästan varje gång. Den kan också synkroniseras med OMRON Connect-appen, vilket ger användarna en lättillgänglig journal över deras blodtryck. Med tanke på dess omfattande funktioner och rimliga pris, är Omron M7 Intelli IT AFIB det bästa valet för de som söker en kombination av pålitlighet och värde.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet Beurer Blodtrycksmätare BC28 ut.

Beurer Blodtrycksmätare BC28

För de som söker en prisvärd och ändå pålitlig blodtrycksmätare, är Beurer BC28 ett utmärkt val. Trots sin lägre prispunkt, levererar denna blodtrycksmätare tillförlitliga resultat. Den har en enkel design, vilket gör den lättanvänd. Dessutom erbjuder den en snabb mätning och har en inbyggd indikator för oregelbunden hjärtrytm. Även om den kanske inte har alla de avancerade funktioner som de dyrare modellerna, är Beurer BC28 ett solitt val för dem som behöver en grundläggande, men ändå pålitlig blodtrycksmätare på en budget.

Omron EVOLV Smart Blodtrycksmätare

4,6/5,0

Så här ser bäst i test produkten Omron EVOLV Smart Blodtrycksmätare ut.

Omron EVOLV är en banbrytande allt-i-ett-blodtrycksmätare designad för överarmen. Denna moderna mätare skiljer sig från traditionella blodtrycksmätare genom att vara fullständigt trådlös och erbjuda kompatibilitet med smartphones genom Bluetooth-överföring. Med indikationer för förhöjt blodtryck, oregelbundna hjärtslag och puls, ger denna apparat korrekta avläsningar oavsett armposition.

Manschetten är innovativt utformad för att mäta runt hela armen (360˚), vilket garanterar noggrannhet. Användarna kan också vara trygga med vetskapen om att en symbol bekräftar korrekt manschettjustering. Genom Omron Connect-appen kan användare lätt följa sina framsteg, se historik och få en djupare insikt i sin hjärthälsa över tid. Den kompakta designen, förvaringsväskan och det trådlösa formatet gör Omron EVOLV till en perfekt följeslagare för de som ständigt är i rörelse.

 • Tillverkare: Omron
 • Manschettstorlek: 22–42 cm
 • Intellisense teknologi: Garanterar en skonsam uppblåsning och exakt mätning.
 • Omron Connect-app: Möjliggör synkronisering av data till smartphone.
 • Förvaringsväska: Praktisk för resor och förvaring.

Plus:

 • Trådlös och portabel: Den trådlösa designen ger flexibilitet för mätningar var som helst.
 • Intellisense teknologi: Säkerställer skonsam och exakt mätning varje gång.
 • Kompatibel med Omron Connect-app: Enkel dataöverföring och analys av blodtryckshistorik på din smartphone.

Värt att fundera över:

 • Det är viktigt att regelbundet synkronisera enheten med appen för att inte förlora någon värdefull data.
 • Se till att manschetten är korrekt placerad för optimala resultat; den inkluderade manschettguiden kan hjälpa till med detta.
 • Även om enheten kan lagra upp till 100 mätningar, rekommenderas det att regelbundet överföra data till appen för långsiktig spårning.

Omron M7 Intelli IT AFIB Blodtrycksmätare

4,4/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten Omron M7 Intelli IT AFIB Blodtrycksmätare ut.

Omron M7 Intelli IT AFIB står ut som en avancerad blodtrycksmätare som integrerar AFIB-tekniken, vilket gör den kapabel att detektera förmaksflimmer med enastående precision. Utrustad med flera innovativa funktioner, indikerar denna blodtrycksmätare oregelbundna hjärtslag och hjälper dig att förstå om ditt blodtryck är inom ett hälsosamt intervall genom en lättförståelig färglampa.

Den distinkta, förformade manschetten anpassar sig till användarens arm och erbjuder en extra lager av noggrannhet genom att signalera om den inte är korrekt placerad. För de som vill ha en övergripande bild av deras hjärthälsa, kan mätningarna enkelt synkroniseras med Omron Connect-appen, vilket ger en utförlig översikt av mätvärden över tid. Denna funktion blir särskilt värdefull vid konsultationer med sjukvårdspersonal. Mätaren är inte bara kliniskt validerad, utan är också särskilt godkänd för diabetiker och gravida.

 • Tillverkare: Omron
 • Manschettstorlek: 22–42 cm med Intelli Wrap teknik
 • AFIB teknologi: Kan upptäcka förmaksflimmer
 • Omron Connect-app: Möjliggör synkronisering av mätdata till smartphone.
 • Garanti: 3 år från inköpsdatum

Plus:

 • Avancerad AFIB-teknologi: Kan noggrant upptäcka förmaksflimmer, vilket bidrar till tidig upptäckt och behandling.
 • Mångsidig användning: Kliniskt validerad för diabetiker, gravida och har en minneskapacitet för två användare.
 • IntelliSense och Intelli Wrap-teknologier: Garanterar en smidig mätprocess samt noggranna och exakta mätningar oberoende av manschettens position.

Värt att fundera över:

 • Även om enheten kan lagra upp till 100 mätningar per person, rekommenderas det att regelbundet synkronisera med appen för bästa spårningsupplevelse.

Beurer Blodtrycksmätare BC28

4,3/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet Beurer Blodtrycksmätare BC28 ut.

Beurer Blodtrycksmätare BC28 är en handledsbaserad blodtrycksmätare som är utformad för att ge enkel, snabb och bekväm blodtrycksmätning. Denna helautomatiska enhet kan presentera både diastoliska och systoliska värden, samt pulsfrekvens. En särskilt praktisk funktion är dess förmåga att beräkna och visa det genomsnittliga blodtrycksvärdet från sparade mätningar, såväl som genomsnittet för de senaste sju dagarnas morgon- och kvällsmätningar.

Genom den klara displayen kan du enkelt avläsa mätresultaten. Förutom dessa funktioner är BC28 också utrustad med en riskindikator som inte bara kan upptäcka arytmi utan också varna användaren om oregelbundna hjärtrytmer. Med den automatiska avstängningsfunktionen, datum/tid-visning och en batteriindikator, erbjuder denna enhet en omfattande övervakningslösning för dem som vill ha regelbundna blodtryckskontroller hemma.

 • Tillverkare: Beurer
 • Mätmetod: Helautomatisk blodtrycksmätning för handleden
 • Riskindikator: Upptäcker arytmi och varnar för oregelbunden hjärtrytm
 • Funktioner: Visar diastoliska, systoliska, puls och genomsnittliga blodtrycksvärden, datum/tid, automatisk avstängning, batteriindikator.

Plus:

 • Handledsbaserad mätning: Ger en snabb och bekväm metod att mäta blodtrycket utan att behöva rulla upp ärmen.
 • Genomsnittsfunktion: Hjälper användaren att spåra och förstå blodtryckstrender över tid genom att beräkna medelvärden.
 • Riskindikator: Erbjuder en extra säkerhetsfunktion genom att upptäcka och varna för arytmi och oregelbundna hjärtrytmer.

Värt att fundera över:

 • Eftersom detta är en handledsbaserad mätare är det viktigt att positionera handleden på hjärthöjd för att få en korrekt avläsning.

Beurer BC 54 Blodtrycksmätare

3,8/5,0

Så här ser produkten Beurer BC 54 Blodtrycksmätare ut.

Beurer BC 54 är en modern blodtrycksmätare designad för att ge helautomatisk blodtrycks- och pulsmätning direkt på handleden. Med sina avancerade funktioner står den ut från många andra på marknaden. En särskild egenskap är dess Bluetooth-funktionalitet som möjliggör enkel överföring av dina mätvärden direkt till beurer HealthManager Pro-appen, vilket gör det lättare för användare att övervaka och analysera sina värden över tid.

Enheten har en färgriskindikator för enkel tolkning av mätresultaten, samt en inbyggd funktion för automatisk upptäckt av hjärtrytmstörningar. BC 54 erbjuder även en unik inflation-teknik som tillåter snabb och bekväm mätning även under pumpningsprocessen, med automatisk tryckförval och hantering av luftbubblor. För ytterligare användarsäkerhet har den en detektionsfunktion för appliceringsfel, vilket säkerställer korrekt användning. Den passar handledsomfång mellan 13,5 till 21,5 cm och levereras med en tydlig LCD-svart skärm.

 • Tillverkare: Beurer
 • Mätmetod: Helautomatisk blodtrycks- och pulsmätning för handleden
 • Funktioner: Bluetooth-överföring till beurer HealthManager Pro-appen, färgriskindikator, automatisk upptäckt av hjärtrytmstörningar, inflation-teknik, detektion av appliceringsfel.
 • Display: Lättläst LCD-svart skärm
 • Inkluderade tillbehör: 1x BC 54, 1x förvaringslåda, 2x 1,5 V AAA-batterier, 1x användarmanual.

Plus:

 • Bluetooth-funktionalitet: Möjliggör enkel överföring av mätvärden direkt till beurer HealthManager Pro-appen för enkel övervakning och analys.
 • Färgriskindikator: Ger användarna en omedelbar visuell feedback om blodtrycksnivån med enkel färgkodning.
 • Inflation-teknik: Ger en bekväm och snabb blodtrycksmätning även under pumpningsprocessen.

Värt att fundera över:

 • Kontrollera alltid att enheten är korrekt placerad på handleden för att få noggranna avläsningar.

Beurer Blodtrycksmätare BM 28

3,5/5,0

Beurer Blodtrycksmätare BM 28 är designad för att ge enkel och smidig blodtrycksmätning hemma. Detta helautomatiska instrument placeras på överarmen för att ge en exakt avläsning av både systoliskt och diastoliskt tryck samt pulsfrekvens. En av de nyckelfunktioner som BM 28 erbjuder är dess förmåga att upptäcka arytmi (oregelbunden hjärtrytm) och varna användaren, vilket är en värdefull funktion för dem som vill ha en omfattande övervakning av deras hjärthälsa.

Med 4 x 30 minnesplatser kan du lagra flera mätresultat över tid, vilket möjliggör enkel övervakning av blodtryckstrender. Dessutom beräknar den automatiskt ett genomsnitt av alla sparade mätningar, vilket ger en överskådlig bild av ditt övergripande blodtryck. Den har även en universalmanschett lämplig för överarmar med en omkrets på 22-42 cm.

För att förbättra användarupplevelsen är den utrustad med funktioner som automatisk avstängning, signal vid felmeddelande, och en batteriindikator. För maximal flexibilitet kan BM 28 även drivas av antingen medföljande alkaliska batterier eller en nätadapter. Den levereras med en praktisk förvaringsväska för säker och bekväm förvaring.

 • Tillverkare: Beurer
 • Mätmetod: Helautomatisk blodtrycksmätning för överarmen
 • Funktioner: Upptäcker arytmi, 4 x 30 minnesplatser, genomsnittlig blodtrycksberäkning, universalmanschett (22-42 cm)
 • Strömförsörjning: Batteri (4 x 1,5V alkaliska batterier AA) eller nätadapter
 • Inkluderade tillbehör: Förvaringsväska, batterier.

Plus:

 • Arytmi-detektion: Ger värdefull information om eventuell oregelbunden hjärtrytm.
 • Minnesfunktion: Med 4 x 30 minnesplatser kan användaren spara och övervaka sina blodtryckstrender över tid.
 • Flera strömförsörjningsalternativ: BM 28 kan drivas av både medföljande batterier och en separat nätadapter, vilket ger flexibilitet i användning.

Värt att fundera över:

 • Se till att manschetten är korrekt placerad på överarmen för att säkerställa korrekta mätresultat.

Omron M4 Intelli IT Blodtrycksmätare

4,2/5,0

Så här ser produkten Omron M4 Intelli IT Blodtrycksmätare ut.

Omron M4 Intelli IT Blodtrycksmätare är ett innovativt verktyg för noggrann övervakning av blodtryck och hjärtfrekvens. Denna avancerade blodtrycksmätare kan upptäcka oregelbundna pulser och ger en personlig anpassning tack vare sin IntelliSense-funktion. En särskild egenskap är dess förformade manschett, som automatiskt formar sig efter användarens arm, vilket garanterar en korrekt och bekväm passform.

Den medföljande tekniken går ett steg längre genom att erbjuda synkronisering med Omron’s mobilapplikation för smartphones. Denna app-funktionalitet ger användaren möjligheten att enkelt spåra och analysera mätvärden och resultat över tid, vilket är avgörande för en effektiv övervakning av hjärt- och kärlhälsa. Produkten är kliniskt validerad och godkänd, vilket säkerställer dess pålitlighet och effektivitet. Med en manschettstorlek som passar armomfång på 22-42 cm, är den lämplig för ett brett spektrum av användare.

 • Tillverkare: Omron
 • Funktioner: Upptäcker oregelbunden puls, IntelliSense teknik, App-synkronisering
 • Manschettstorlek: 22-42 cm
 • Inkluderade tillbehör: Förvaringsväska, 4st AA-batterier, manual.

Plus:

 • IntelliSense Teknik: Anpassar automatiskt pumptrycket för varje individ, vilket ger en snabbare och bekvämare mätning.
 • Mobil App-synkronisering: Möjliggör enkel spårning och analys av mätvärden över tid direkt på din smartphone.
 • Kliniskt validerad: Garanterar tillförlitlighet och noggrannhet i mätningarna.

Värt att fundera över:

 • Följ bruksanvisningen noga för att säkerställa korrekta mätningar.

Omron M3 Comfort-2020 Blodtrycksmätare

4,3/5,0

Så här ser produkten Omron M3 Comfort-2020 Blodtrycksmätare ut.

M3 Comfort-2020 representerar en ny generation av blodtrycksmätning, designad för att erbjuda användaren en problemfri upplevelse. Med sina tydliga funktioner möjliggör den snabb och enkel mätning av både blodtryck och pulsfrekvens. Utöver dess huvudfunktioner erbjuder denna blodtrycksmätare även en signalindikator som varnar när blodtrycket överstiger normala nivåer, vilket bidrar till ökad säkerhet och medvetenhet för användaren.

En av dess mest framstående funktioner är IntelliSense-teknologin, vilken tillåter manschetten att formbart omsluta armen. Detta eliminerar behovet av manuell tryckinställning eller återuppblåsning, vilket i sin tur bidrar till en mer behaglig mätupplevelse. Apparaten är kliniskt validerad och godkänd, vilket garanterar precision och tillförlitlighet i varje mätning. Med en manschettstorlek anpassad för armomfång mellan 22-42 cm, passar denna modell ett brett utbud av individer.

 • Tillverkare: Omron
 • Funktioner: Snabb mätning av blodtryck och pulsfrekvens, IntelliSense teknik, högt blodtrycksindikator
 • Manschettstorlek: 22-42 cm
 • Inkluderade tillbehör: Förvaringsväska, 4st AA-batterier, manual.

Plus:

 • IntelliSense Teknik: Anpassar automatiskt manschetten runt armen, vilket ger en bekväm och anpassad passform.
 • Högt blodtrycksindikator: Tillhandahåller omedelbar feedback om blodtrycksnivåer är över normala gränser, vilket hjälper användaren att hålla koll på sitt hälsotillstånd.
 • Kliniskt validerad: Säkerställer noggrannhet och pålitlighet i alla mätningar.

Värt att fundera över:

 • Manschetten bör vara ordentligt placerad på överarmen för bästa resultat.

Braun ExactFit 1 Blodtrycksmätare BUA5000EUV1

3,7/5,0

Så här ser produkten Braun ExactFit 1 Blodtrycksmätare BUA5000EUV1 ut.

Braun ExactFit 1 BUA5000EUV1 blodtrycksmätare är ett exemplariskt verktyg som erbjuder en kombination av enkelhet och noggrannhet. Skapad för att tillgodose användarens behov, tillhandahåller denna blodtrycksmätare professionell noggrannhet, vilket har bevisats kliniskt enligt Europeiska Society of Hypertension. Den utmärker sig med en enkel användningsprocess som aktiveras med bara ett knapptryck, vilket ger individer självförtroende att övervaka deras blodtryck på egen hand.

En särskild funktion som gör den ännu mer framstående är mjukinflationstekniken som ger en smidig och bekväm mätupplevelse. Denna teknik blir särskilt användbar för dem som behöver genomföra upprepade mätningar. Den stora skärmen erbjuder lättavlästa siffror, vilket säkerställer att användaren omedelbart kan tolka resultaten. Förutom att spara den senaste mätningen, erbjuder blodtrycksmätaren också kompatibilitet med Braun Healthy Heart-appen, vilket ger användarna möjligheten att systematiskt spåra deras blodtrycksutveckling.

 • Tillverkare: Braun
 • Funktioner: Mjukinflationsteknik, kompatibilitet med Braun Healthy Heart-appen, Stor lättavläst skärm
 • Manschettstorlek: Universalmanschett 22-42 cm
 • Inkluderade tillbehör: Universalmanschett, Bruksanvisning, AA-batterier.

Plus:

 • Enkel Användning: Med endast ett knapptryck får du tillgång till professionell noggrannhet i dina blodtrycksmätningar.
 • Mjukinflationsteknik: Erbjuder en behaglig mätupplevelse, särskilt fördelaktigt för de som behöver frekventa mätningar.
 • Integration med Braun Healthy Heart-appen: Möjliggör systematisk uppföljning och spårning av blodtrycksutvecklingen.

Värt att fundera över:

 • För att säkerställa korrekta mätningar bör manschetten sitta ordentligt runt överarmen.
 • Batteriindikatorn bör övervakas regelbundet för att undvika plötsliga avbrott under mätningar.
 • Det är alltid en bra idé att dubbelkolla mätresultaten med en vårdgivare, särskilt om de visar avvikelser från det normala.

Beurer BM 54 Blodtrycksmätare med Bluetooth

3,8/5,0

Så här ser produkten Beurer BM 54 Blodtrycksmätare med Bluetooth ut.

Beurer BM 54 omdefinierar bekvämlighet och effektivitet för hälsoövervakning genom sin avancerade teknik. Denna helautomatiska blodtrycksmätare är särskilt designad för överarmen och säkerställer en noggrann och bekväm mätning. Dess unika förmåga att synkronisera mätresultat till en smartphone-app via bluetooth ger användarna en sömlös överföring av hälsodata.

Med en tydlig display som visar både systoliskt och diastoliskt tryck samt puls kan användare lätt tolka sina mätningar. En särskilt imponerande funktion är dess kapacitet att visa genomsnittligt blodtrycksvärde av alla sparade resultat, vilket ger en mer omfattande bild av individens hälsotillstånd. Dessutom kommer en inbyggd riskindikator att varna för oregelbunden hjärtrytm, vilket lägger till ett ytterligare skikt av säkerhet.

Allt detta stöds av dess kliniska testning enligt European Society of Hypertension. Med en universalmanschett som omfamnar en armomkrets på 22-44 cm, erbjuder Beurer BM 54 en skräddarsydd passform. Apparatens design kompletteras med praktiska funktioner som datum- och tidsvisning, automatisk avstängning, felmeddelande och en batteriindikator.

 • Tillverkare: Beurer
 • Funktioner: Bluetooth-synkronisering, riskindikator för oregelbunden hjärtrytm, genomsnittsvärdesberäkning
 • Manschettstorlek: Universalmanschett 22-44 cm
 • Inkluderade tillbehör: Förvaringsväska, 4 x 1,5V alkaliska batterier AAA, nätadapter (Beurer).

Plus:

 • Bluetooth-synkronisering: Lätt överföring av mätresultat till smartphone för bättre spårning och analys.
 • Genomsnittlig blodtrycksberäkning: Erbjuder en övergripande bedömning av användarens blodtryck över tid.
 • Riskindikator: Ökad säkerhet med varningar för eventuell oregelbunden hjärtrytm.

Värt att fundera över:

 • Se till att manschetten är korrekt positionerad på överarmen för exakta mätresultat.
 • Övervaka batteriindikatorn för att undvika avbrott under mätningar.
 • Vid användning för första gången, se till att synkronisera enheten korrekt med den tillhörande smartphone-appen.

Beurer BM 81 Blodtrycksmätare

4,1/5,0

Så här ser produkten Beurer BM 81 Blodtrycksmätare ut.

Beurer BM 81 Blodtrycksmätare erbjuder en helt ny dimension av bekvämlighet och noggrannhet för att övervaka ditt blodtryck. Detta instrument har ett helautomatiskt system med en stor och lättavläst display, vilket garanterar att du får snabb och exakt feedback på dina mätningar. Tack vare en allt-i-ett-design, slipper användaren hantera klumpiga sladdar och slangar. Utöver detta, använder Beurer BM 81 inflationstekniken, vilket ger en snabb och smidig mätning.

Men instrumentets verkliga styrka ligger i dess trådlösa uppkoppling. Med bluetooth-kompatibilitet kan du lätt synkronisera alla dina mätningar till Beurer Health Manager-appen, vilket gör det enklare att spåra dina hälsostatus över tid. Blodtrycksmätaren visar både systoliskt och diastoliskt tryck och puls och innehåller en inbyggd varningssignal för oregelbunden hjärtrytm. Instrumentet har dessutom en särskild funktion där det beräknar och visar genomsnittsmätresultat för morgon och kväll under en vecka.

Som ytterligare bevis på dess tillförlitlighet, har BM 81 genomgått kliniska tester enligt European Society of Hypertension. Den kommer också med en universalmanschett anpassad för armomkretsar mellan 24 och 40 cm, samt minne för att lagra data för två användare.

 • Tillverkare: Beurer
 • Funktioner: Bluetooth-kompatibilitet, varning för oregelbunden hjärtrytm, genomsnittlig mätberäkning över 7 dagar
 • Manschettstorlek: Universalmanschett 24-40 cm
 • Minneskapacitet: 2 användarminnen med 120 mätningar vardera

Plus:

 • Bluetooth-kompatibilitet: Sömlös överföring av mätdata till Beurer Health Manager-appen för lätt tillgänglig övervakning.
 • Allt-i-ett Design: Slang- och kabel-fri för en enkel och okomplicerad användarupplevelse.
 • Två Användarminnen: Kan lagra och kategorisera data för två olika personer, perfekt för par eller rumskamrater.

Värt att fundera över:

 • Synkronisera regelbundet med Beurer Health Manager-appen för att inte missa några data.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Blodtrycksmätare:

Att ha en blodtrycksmätare hemma kan vara ovärderligt, särskilt om du behöver övervaka ditt blodtryck regelbundet. Men med så många alternativ på marknaden, hur vet du vilken som är bäst för dig? Här är några viktiga punkter att överväga när du köper en blodtrycksmätare:

1. Typ av Mätare:

 • Överarmsmätare: Dessa är de vanligaste och anses ofta vara de mest exakta. De har en manschett som fästs runt överarmen.
 • Handledsmätare: Dessa är mindre och mer bärbara, men kan vara mindre exakta om de inte används korrekt.

2. Manschettens Storlek:

 • Se till att välja en mätare med en manschett som passar din armstorlek. En för liten eller för stor manschett kan ge felaktiga avläsningar.

3. Skärm och Användarvänlighet:

 • En stor och tydlig display gör det lättare att läsa av mätresultaten.
 • Sök efter mätare med intuitiva knappar och enkel navigering.

4. Minnesfunktion:

 • Förmågan att lagra tidigare mätningar kan vara mycket användbar, särskilt om du behöver spåra ditt blodtryck över tid.

5. Anslutningsmöjligheter:

 • Vissa blodtrycksmätare har Bluetooth eller andra anslutningsmöjligheter för att synkronisera data med en app på din smartphone. Detta kan vara särskilt användbart för att spåra trender och dela information med din läkare.

6. Klinisk Validering:

 • Se till att den blodtrycksmätare du överväger är kliniskt validerad för noggrannhet.

7. Strömkälla:

 • Vissa mätare drivs av batterier, medan andra använder en nätadapter. Överväg vilken typ som passar bäst för dina behov.

8. Ytterligare Funktioner:

 • Funktioner som upptäckt av oregelbundna hjärtslag, genomsnittsberäkning av flera avläsningar och riskindikatorer kan vara användbara för vissa användare.

9. Pris och Garanti:

 • Medan dyrare inte alltid betyder bättre, kan en högre prislapp ofta innebära mer avancerade funktioner eller bättre kvalitet.
 • Kontrollera även garantin, så att du kan vara säker på att din investering är skyddad.

10. Recensioner och Rekommendationer:

Läs produktrecensioner och se efter rekommendationer från betrodda källor, som medicinska organisationer eller din egen läkare.

Vanliga frågor och svar om Blodtrycksmätare


Vad är en blodtrycksmätare?

En blodtrycksmätare är en medicinsk apparat som används för att mäta blodtrycket. Den består vanligtvis av en uppblåsbar manschett och en mätapparat som visar systoliskt (övre) och diastoliskt (nedre) blodtryck.


Hur fungerar en blodtrycksmätare?

Blodtrycksmätaren fungerar genom att först klämma åt artären med hjälp av en uppblåsbar manschett. När artären är helt klämd, släpper mätaren trycket långsamt och känner av vid vilket tryck blodet börjar flyta igen (systoliskt tryck) och när det flyter fritt (diastoliskt tryck).


Hur exakta är hembaserade blodtrycksmätare?

Med rätt användning och regelbunden kalibrering kan hembaserade blodtrycksmätare vara nästan lika exakta som de professionella apparater som används i sjukvården. Det är dock viktigt att följa bruksanvisningen noggrant och se till att manschetten sitter rätt.


Hur ofta bör jag mäta mitt blodtryck hemma?

Hur ofta du bör mäta ditt blodtryck beror på din hälsosituation och läkarens rekommendation. Vissa kan behöva mäta det dagligen, medan andra kanske bara behöver mäta det några gånger i veckan.


Vad betyder systoliskt och diastoliskt tryck?

Systoliskt tryck, det högre värdet, representerar trycket i artärerna när hjärtat drar ihop sig. Diastoliskt tryck, det lägre värdet, representerar trycket i artärerna när hjärtat vilar mellan två slag.


Vilken storlek på manschetten bör jag använda?

Manschettens storlek bör matcha storleken på din överarm för att få en exakt avläsning. Många mätare levereras med universalmanschetter, men det är viktigt att försäkra sig om att den sitter bra.


Vad ska mitt blodtryck vara?

Ett ”normalt” blodtryck ligger vanligtvis runt 120/80 mmHg. Men det som anses som normalt kan variera beroende på ålder, kön och allmänna hälsotillstånd. Det är bäst att rådfråga en läkare om vad som är ett hälsosamt blodtryck för dig.


Hur rengör och underhåller jag min blodtrycksmätare?

Följ tillverkarens anvisningar för rengöring. Ofta räcker det med att torka av ytan med en mjuk, fuktig trasa. Undvik att få vatten på elektroniska delar.


Kan jag använda blodtrycksmätaren på båda armarna?

Ja, men det rekommenderas att alltid mäta på samma arm eftersom det kan finnas små skillnader i blodtryck mellan armarna.


Kan oregelbunden hjärtrytm påverka mätningens noggrannhet?

Ja, oregelbunden hjärtrytm, som förmaksflimmer, kan påverka mätningens noggrannhet. Vissa blodtrycksmätare har funktioner för att upptäcka oregelbundna hjärtslag och varna användaren.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.