I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa chinsstängerna på marknaden.

Bästa Chinsstång 2023

För de som strävar efter att bygga överkroppsstyrka och förbättra sin kroppssammansättning, har chinstänger blivit ett populärt och nödvändigt verktyg i hemmagym och kommersiella träningsanläggningar. Att hitta effektiva sätt att träna rygg, axlar och armar kan vara en utmaning, särskilt när man har begränsat med utrymme och utrustning tillgänglig. Chinstänger ger en kraftfull träning för flera stora muskelgrupper, och är särskilt effektiva för att öka muskelstyrka och uthållighet i överkroppen genom pull-ups och chin-ups.

Perfekt för alla som sysslar med styrketräning, calisthenics, eller de som vill lägga till en effektiv och utmanande övning i sitt hemmagym. Ta din överkroppsträning till nästa nivå med de bästa chinstängerna på marknaden. Våra grundliga recensioner hjälper dig att hitta den chinstång som passar ditt utrymme och dina träningskrav.

5 hälsofördelar med Chinstänger:

 • Förbättrad överkroppsstyrka: Övningar på chinstänger, såsom pull-ups och chin-ups, är extremt effektiva för att bygga styrka i armarna, axlarna, ryggen och bröstmusklerna.
 • Ökad greppstyrka: Regelbunden träning med en chinstång kan öka greppstyrkan, vilket är fördelaktigt för att förbättra prestanda i andra övningar och vardagliga uppgifter som kräver handkraft.
 • Förbättrad muskeluthållighet: Konsekvent användning av en chinstång kan bidra till att öka uthålligheten i musklerna i överkroppen, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för idrottare och de som utför fysiskt krävande arbete.
 • Förbättrar kroppshållning: Genom att stärka ryggmusklerna kan övningar på en chinstång hjälpa till att förbättra kroppshållningen, särskilt om du spenderar mycket tid framför en dator eller i andra positioner som kan leda till framåtböjd hållning.
 • Mångsidig och platsbesparande träning: Chinstänger erbjuder en mångsidig träning för överkroppen och tar upp minimalt med plats, vilket gör dem till ett idealiskt träningsverktyg för hemmabruk.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test chinsstången Pull-up-stång Chinsstång - Vägg ut.

Gorilla Sports Pull-Up-Stång Chinsstång – Vägg

Den har den högsta viktkapaciteten på 350kg, vilket visar på dess styrka och hållbarhet. Den erbjuder också fyra olika grepp för variation i träningen. Dessutom ger väggmonteringen användaren möjlighet att utföra en mängd olika övningar. Även om det finns andra produkter med lägre pris, erbjuder denna stång en överlägsen kombination av kvalitet och funktioner för sitt pris.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda chinsstången Iron Gym Xtreme ut.

Iron Gym Xtreme

Trots att den är en av de dyrare produkterna i listan, erbjuder den en kombination av hållbarhet, mångsidighet och tillförlitlighet. Med sin avancerade design och förmåga att användas för en rad olika övningar är den en investering som säkerställer långvarig nytta.

Bästa budgetvalet

Så här ser bästa budgetchinsstången Gorilla Sports Chinsstång - Dörr ut.

Gorilla Sports Chinsstång – Dörr

Även om det är en av de billigaste produkterna på listan, erbjuder den många av de funktioner som dyrare produkter har, inklusive olika grepp och en anständig viktkapacitet. Den är enkel att installera och har tillräckliga egenskaper för grundläggande pull-up och chin-up träning.

Iron Gym Xtreme

4,2/5,0

Så här ser den mest prisvärda chinsstången Iron Gym Xtreme ut.

Iron Gym Xtreme är en avancerad träningsutrustning särskilt designad för intensiv överkroppsträning. Till skillnad från sitt ursprungliga syskon, tar Iron Gym Xtreme träningen till en ny nivå genom att erbjuda hela 15 olika övningar, inklusive men inte begränsat till pull-ups, chin-ups, armhävningar, situps och dips.

Vad som gör denna produkt unik är dess förmåga att monteras smidigt i en dörröppning utan behov av några fästen eller skruvar, vilket erbjuder stor bekvämlighet för användaren.

Den kommer även med en medföljande instruktionsbok, verktyg för montering, träningsprogram och en nutritionsguide för att säkerställa en holistisk och välinformerad träningsrutin. Med sin robusta konstruktion och silver/svarta finish ger Iron Gym Xtreme en estetisk touch samtidigt som den erbjuder en omfattande träningsupplevelse.

 • Tillverkare: Iron Gym
 • Material: Inte specificerat (baserat på tillgänglig information)
 • Särskilda Funktioner: Möjlighet till 15 olika överkroppsövningar, lätt montering utan skruvar, medföljande träningsprogram och nutritionsguide.

Plus:

 • Mångsidighet: Med 15 olika övningar erbjuder produkten en omfattande överkroppsträning för olika muskelgrupper.
 • Bekvämlighet: Enkel att montera i en dörröppning utan behov av fästen och skruvar, vilket gör det smidigt att sätta upp och ta ner efter användning.
 • Komplett paket: Den medföljande instruktionsboken, träningsprogrammet och nutritionsguiden ger användaren allt de behöver för att börja sin träningsresa.

Värt att fundera över:

 • Viktbegränsning: Produkten har en maxvikt på 100 kg. Det är viktigt att användaren inte överskrider denna vikt för att undvika skador eller skador på dörren/ramen.
 • Dörröppningens mått: Innan köp bör man säkerställa att ens dörröppning passar måtten som anges (mellan 60-80 cm i bredd och 12-16 cm i djup).
 • Montering: Även om den är enkel att montera, rekommenderas det att två personer deltar i monteringsprocessen för säkerhet och enkelhet.

Abilica DoorGym

3,6/5,0

Så här ser chinsstången Abilica DoorGym ut.

Abilica DoorGym är utformat som en optimal lösning för hemmaträning, särskilt när utrymmet är begränsat. Denna chinstång placeras enkelt och säkert i dörröppningen, helt utan behov av skruvar eller permanenta fästen. Tack vare sin utformning passar den i dörröppningar med en bredd upp till 90 cm och standard lättväggstjocklek på 10-15 cm.

För dem som önskar snabba och effektiva resultat, är Abilica DoorGym ett utmärkt verktyg för styrkeökning av armar och överkropp. Förutom chins och pull-ups kan användaren utforska en rad olika övningar för att maximera träningsresultaten. När träningspasset är avslutat kan redskapet enkelt tas bort från dörröppningen, vilket gör den till en praktisk lösning för dem som inte vill ha permanenta träningsredskap i hemmet.

 • Tillverkare: Abilica
 • Material: Inte specificerat (baserat på tillgänglig information)
 • Särskilda Funktioner: Anpassad för dörröppningar upp till 90 cm, kräver ingen permanent montering.

Plus:

 • Flexibel montering: Ingen behov av skruvar eller permanenta fästen.
 • Variabel träning: Möjliggör en mängd olika övningar för överkroppen.
 • Lätt att förvara: Kan snabbt tas bort från dörröppningen när träningen är över.

Värt att fundera över:

 • Kontrollera noggrant dörrens mått och tjocklek innan montering för att säkerställa en stabil passform.
 • Se till att dörren och ramen är tillräckligt starka för att stödja användarens vikt.
 • Följ medföljande träningsprogram för att maximera nyttan och undvika skador.

Iron Gym

3,7/5,0

Så här ser chinsstången Iron Gym ut.

Iron Gym är mer än bara en chinstång; det är en multifunktionell träningsplattform avsedd att revolutionera ditt hemmaträningsprogram. Med fokus på överkroppens muskulatur erbjuder denna stång en mängd olika övningar från pull-ups och chin-ups till sit-ups, arm- och skulderövningar. Allt detta hjälper användaren att stärka och forma biceps, triceps, bröst, rygg, skuldror och buk.

En av de mest framstående egenskaperna hos Iron Gym är dess förmåga att snabbt fästa eller lösgöras från dörrkarmen, helt utan borrning eller andra verktyg, vilket gör den både användarvänlig och flexibel. Den robusta stålkonstruktionen talar om produktens hållbarhet, med en kapacitet att stödja en användarvikt på upp till 100 kg. För dem som är nya inom träning, eller bara letar efter några extra tips, innehåller paketet en manual och träningsinstruktioner.

 • Tillverkare: Iron Gym
 • Material: Stål
 • Särskilda Funktioner: Snabb och enkel montering; passar alla normala dörrkarmar (60 – 80 cm).

Plus:

 • Multifunktionell: Möjliggör en rad övningar för att bygga en stark överkropp.
 • Ingen permanent montering: Kan snabbt fästas eller tas bort från dörrkarmen utan borrning eller verktyg.
 • Hög kvalitet: Tillverkad av robust stål som stödjer upp till 100 kg.

Värt att fundera över:

 • Kontrollera dörrens mått och tjocklek noggrant för att säkerställa en stabil passform.
 • Använd alltid medföljande säkerhetskonsoller för maximal säkerhet.
 • Följ medföljande manual och träningsinstruktioner för att få mest ut av produkten och undvika skador.

Iron Gym Express

3,8/5,0

Så här ser chinsstången Iron Gym Express ut.

Iron Gym Express är utformad för att erbjuda en komplett överkroppsträning hemma. Denna multifunktionella träningsstång ger användaren möjlighet att utföra allt från pull-ups och dips till sit-ups, vilket stärker muskler som rygg, bröst, armar, axlar och mage.

Med en mindre diameter jämfört med standard chinsräcken, är detta chinsstång speciellt användbar för juniorer eller dem med mindre händer, vilket ger en mer bekväm och stabil grip. Installationen är otroligt enkel, utan behov av borrning eller andra verktyg, och träningsstången kommer komplett med en träningsguide som erbjuder tips för de bästa övningarna.

Med en stark stålkonstruktion är Iron Gym Express robust nog att stödja en användarvikt på upp till 100 kg. Förutom sin kärnfunktionalitet har Iron Gym Express skumgrepp för ökad komfort och stabilitet vid användning.

 • Tillverkare: Iron Gym
 • Material: Stål
 • Särskilda Funktioner: Mindre diameter lämplig för juniorer, enkel montering, maxvikt 100 kg.

Plus:

 • Multifunktionell: Tillåter en mängd övningar för en komplett överkroppsträning.
 • Användarvänlig: Mindre diameter för bättre grepp, särskilt för juniorer.
 • Kvalitetskonstruktion: Robust stålkonstruktion med en maxvikt på 100 kg.

Värt att fundera över:

 • Se till att dörrens mått och tjocklek matchar produktens specifikationer för en säker och stabil installation.
 • Använd medföljande säkerhetskonsoller för optimal säkerhet.
 • För bästa resultat, kombinera med Iron Gym® Hand Grip för att förbättra greppstyrkan innan träning.

Gorilla Sports Chinsstång – Dörr

4,3/5,0

Så här ser bästa budgetchinsstången Gorilla Sports Chinsstång - Dörr ut.

CHINSSTÅNG – DÖRR från Gorilla Sports är det optimala redskapet för dem som vill ha en flexibel träningslösning hemma utan besvärliga monteringskrav. Den är perfekt för dig som vill träna chins, pull-ups och andra liknande övningar. För de som väger upp till 70 kg kräver installationen ingen skruvning; dock för de som väger mellan 70-95 kg rekommenderas skruvning för ökad stabilitet.

Utrustningen är anpassad för dörröppningar med innermått på 68-94 cm, även om den kan justeras för att passa öppningar upp till 100 cm. Med en kombination av svarta och silverdetaljer, är detta inte bara ett funktionellt utan också ett stiligt tillägg till ditt hemmagym.

 • Tillverkare: Gorilla Sports
 • Material: Information ej tillgänglig, sannolikt stål eller annat metallmaterial.
 • Särskilda Funktioner: Justerbar längd (62 – 100 cm), lätt montering.

Plus:

 • Enkel Montering: Inget behov av skruvar eller krångliga monteringskrav för användare upp till 70 kg.
 • Flexibilitet: Stången är justerbar och kan passa dörröppningar från 68 cm upp till 100 cm.
 • Kvalitetsmärke: Tillverkad av Gorilla Sports, ett känt varumärke inom träningsutrustning.

Värt att fundera över:

 • Om du väger mellan 70-95 kg, se till att förankra stången med skruvar för ökad säkerhet.
 • Kontrollera dörrkarmens innermått innan installation för att säkerställa en stabil passform.
 • Även om den maximala belastningen är 95 kg, bör man alltid vara medveten om sina egna begränsningar och träna på ett säkert sätt.

Adidas Door Gym

4,0/5,0

Så här ser chinsstången Adidas Door Gym ut.

Adidas Door Gym är din gå-till lösning för effektiv hemmaträning. Denna innovativa utrustning möjliggör en mångfald av övningar med din kroppsvikt som motstånd, vilket är idealiskt för att bygga styrka i rygg, armar, händer och förbättra greppet. Adidas Door Gym skryter med hela 8 olika greppmöjligheter, vilket ger dig flexibiliteten att variera din träning och sikta på olika muskelgrupper.

Den enkla monteringen som inte kräver några skruvar, tack vare sitt motviktssystem, betyder att den lätt kan fästas på de flesta normala dörrkarmar. Med vadderade handtag som garanterar komfort under träning och minimerar risken för glid, är detta verktyg perfekt för både nybörjare och erfarna träningsentusiaster.

 • Tillverkare: Adidas
 • Material: Information ej tillgänglig, sannolikt en kombination av stål och gummi.
 • Särskilda Funktioner: Motviktssystem, 8 greppmöjligheter, vadderade handtag, passar de flesta normala dörrkarmar.

Plus:

 • Flexibel Träning: Med 8 olika greppmöjligheter kan du variera din träning och sikta på olika muskelgrupper.
 • Enkel Montering: Tack vare dess motviktssystem, kan Door Gym enkelt fästas på dörrkarmen utan behov av skruvar.
 • Komfort & Säkerhet: Vadderade handtag ger komfort under träning och minimerar risken för att händerna glider.

Värt att fundera över:

 • Kontrollera att dörrkarmens mått passar produkten (60-80cm i bredd och 11-18 cm i djup) innan installation.
 • Den maximala användarvikten är 110 kg; använd inte produkten om du överstiger denna vikt för säkerhetsskäl.
 • Försäkra dig om att Door Gym är ordentligt fäst innan du börjar träna för att undvika olyckor.

Casall Chin Up Bar

4,2/5,0

Så här ser chinsstången Casall Chin Up Bar ut.

Casall Chin Up Bar är inte bara ett träningsredskap – det är en portal till optimal överkroppsträning i ditt eget hem. Uppskattat av fitnessentusiaster överallt, detta klassiska träningsredskap är utformat för att ge den bästa träningen för den övre delen av ryggen. Den är enkel att montera i dörröppningar, vilket betyder att du inte behöver göra några stora förändringar i ditt boende för att dra nytta av det.

Denna chin-up bar kommer med en rad olika greppmöjligheter, så att du kan rikta in dig på specifika muskelgrupper – från biceps till triceps, och till och med de raka och sneda magmusklerna. Med en funktionell design och sköna, greppvänliga handtag, kommer dina träningspass att vara såväl effektiva som bekväma.

 • Tillverkare: Casall
 • Material: Ej specificerat (Baserat på beskrivningen)
 • Särskilda Funktioner: Mångsidiga greppmöjligheter, funktionell design, greppvänliga handtag

Plus:

 • Mångsidig Träning: Med flera greppmöjligheter kan du variera din träning och rikta in dig på olika muskelgrupper.
 • Bekväm Användning: De greppvänliga handtagen säkerställer att du kan fokusera på din träning utan att oroa dig för obekväma grepp eller glid.
 • Enkel Installation: Den är utformad för att enkelt installeras i de flesta dörröppningar, vilket gör den idealisk för hemmabruk.

Värt att fundera över:

 • Innan montering, kontrollera dörrens stabilitet och kvalitet för att säkerställa att den kan bära användarens vikt.
 • Se till att regelbundet kontrollera stångens fäste för tecken på slitage eller skada för att undvika potentiella olyckor.
 • Även om den är lämplig för många övningar, bör du alltid använda den inom rekommenderad max användarvikt och se till att utföra övningar korrekt för att undvika skador.

Abilica HangOn

3,8/5,0

Så här ser chinsstången Abilica HangOn ut.

Abilica HangOn är ditt go-to verktyg för att utveckla en stark och vältonad överkropp utan att behöva gå till gymmet. Som ett mångsidigt träningsredskap, erbjuder HangOn ett brett utbud av övningsscenarion – från chins och crunches till armhävningar.

Dessutom kommer dess enkla men robusta design att göra det till en favorit för alla som vill ha snabb och effektiv hemträning. Med en justerbar längd som sträcker sig från 62 till 93 cm, kan det anpassas till olika dörrkarmar. Handtagen är överdragna med mjuk skumgummi, vilket garanterar en behaglig greppupplevelse under varje träningspass.

En av de mest framstående funktionerna är de extra fästena, som kan monteras i den nedre delen av dörrkarmen. Dessa fästen öppnar upp för en hel ny värld av övningar, speciellt fokuserade på magträning och olika armhävningsvarianter. Med detta verktyg blir hemträning både enkelt och mångsidigt.

 • Tillverkare: Abilica
 • Material: Ej specificerat, handtag i skumgummi
 • Särskilda Funktioner: Fästes i dörrkarmen, extra fästen för nedre delen av dörrkarmen, justerbar längd

Plus:

 • Mångsidighet: Med dess unika design kan du utföra ett brett utbud av övningar, från chins till crunches och armhävningar.
 • Användarvänlig: Den enkla installationen och de justerbara inställningarna gör det tillgängligt för nästan alla dörrkarmar och användare.
 • Komfort: Handtagen, överdragna med mjukt skumgummi, säkerställer en smidig och skonsam greppupplevelse.

Värt att fundera över:

 • Innan montering, se till att din dörrkarm och vägg är robusta nog att hålla verktyget och användarens vikt.
 • Kontrollera regelbundet fästena för tecken på slitage eller skada för att undvika olyckor.
 • Trots att det medföljande fästet passar trävägg, se till att ditt valda monteringsområde är lämpligt för produktens specifikationer.

Gorilla Sports Chinsstång Multi – Dörr

3,9/5,0

Så här ser chinsstången Gorilla Sports Chinsstång Multi - Dörr ut.

Chinsstång Multi – Dörr från Gorilla Sports är en toppsäljande chinsstång designad för dörröppningar och karmar. Detta kvalitetsredskap är skapat för enkelhet och användarvänlighet – inga skruvar behövs för montering, även om extra skruvar medföljer för de som vill ha extra säkerhet. Handtagen, klädda i mjukt skumgummi, ger en skonsam men säker greppupplevelse och kan belastas med upp till 200 kg.

Med tio olika greppalternativ tillgängliga, kan användare variera sina övningar för att målinrikta specifika muskelgrupper, inklusive rygg, axlar och biceps. Det är inte bara en träningsutrustning utan också ett utmärkt redskap för att sträcka ut och träna greppet. Den är lämplig för dörrkarmar med en bredd på 3,5-16cm och inre dimensioner på 80-100cm.

 • Varumärke: Gorilla Sports
 • Material: Ej specificerat, handtag i skumgummi
 • Särskilda Funktioner: Tio olika greppalternativ, passar dörrkarmar 3,5-16cm breda, inre dimensioner 80-100cm, maximal belastning på 200kg.

Plus:

 • Mångsidighet: Med tio olika greppalternativ erbjuder denna chinsstång en omfattande träningsmångfald.
 • Hög bärkapacitet: Med en maximal belastning på 200 kg kan även tunga användare känna sig säkra.
 • Användarvänlig: Det krävs ingen skruvning för installation, vilket gör monteringen enkel och snabb.

Värt att fundera över:

 • Även om skruvar inte krävs för montering, om din dörröppning är nära chinsstångens gränser, kan det vara klokt att använda de medföljande skruvarna för extra säkerhet.
 • Kontrollera regelbundet utrustningen för eventuell slitage eller skada.
 • Försäkra dig om att din dörrkarm kan stödja belastningen, speciellt om du närmar dig den maximala belastningsgränsen.

Gorilla Sports Pull-Up-Stång Chinsstång – Vägg

4,4/5,0

Så här ser bäst i test chinsstången Pull-up-stång Chinsstång - Vägg ut.

Gorilla Sports introducerar Pull-up-stång Chinsstång för väggmontering, en pålitlig och robust träningslösning för den seriösa atleten. Denna stång, designad med fyra unika greppalternativ, erbjuder omväxling i din träningsrutin och möjliggör ett brett spektrum av övningar. En av dess mest framträdande egenskaper är dess imponerande bärkapacitet på 350 kg, vilket ger användarna friheten att träningsintensivt.

Dock är det viktigt att förstå att stångens hållbarhet och monteringskapaciteten varierar; korrekt montering är avgörande. Utöver traditionella pull-ups och chins kan användare också överväga att fästa TRX eller olympiska ringar för en ännu bredare träningsupplevelse. Stången fungerar också perfekt för hängande benlyft eller för de som vill sträcka ut och behandla axelproblem. Den svarta finishen ger en stilren look, men för dem som söker variation finns den också i vitt.

 • Varumärke: Gorilla Sports
 • Material: Ej specificerat, stång med rördiameter 32 mm
 • Särskilda Funktioner: Fyra olika greppalternativ, maximal belastning på 350kg, lämplig för väggar med minst 63cm bredd.

Plus:

 • Stor bärkapacitet: Stången kan stödja en vikt på upp till 350kg, vilket gör den idealisk för intensiv träning.
 • Mångsidighet: Med fyra greppalternativ samt möjlighet att fästa andra träningsredskap som TRX eller olympiska ringar, är variationen i träningen oändlig.
 • Stilval: Finns i både svart och vitt, vilket gör det enkelt att matcha med ditt hemmagyms estetik.

Värt att fundera över:

 • Även om produkten kommer med expander, rekommenderas det att köpa egna och rådfråga experter för korrekt montering och maximal bärighet.
 • Värt att notera är att stångens kapacitet på 350 kg baseras på dess struktur; hur den monteras och väggens hållfasthet är också kritiska faktorer.
 • För dem som är nya på chins eller pull-ups kan användning av ett gummiband vara till hjälp i början för att stödja rörelsen.

SPRI Premium Pull Up Bar

4,1/5,0

Så här ser chinsstången SPRI Premium Pull Up Bar ut.

SPRI Premium Pull Up Bar utgör en utmärkt investering för den som söker professionell kvalitet i sitt hemmagym. Detta verktyg, designat för att monteras i dörröppningen, erbjuder möjlighet till ett effektivt träningspass som täcker hela överkroppen. Tack vare dess 12 olika greppositioner kan användaren enkelt variera träningen, vilket inte bara gör träningspassen mer intressanta utan även möjliggör för specifik muskelträning.

Den robusta konstruktionen, tillverkad av kraftigt stål, garanterar långvarig hållbarhet. För att ytterligare förbättra användarupplevelsen har stången skumtäckta handtag, vilket ger ett bekvämt och skonsamt grepp. För dem som är nya med pull-ups kommer den nedladdningsbara träningsguiden vara till stor hjälp.

 • Tillverkare: SPRI
 • Material: Stål, gummi, PVC, skum.
 • Särskilda Funktioner: 12 olika greppmöjligheter, skumtäckta handtag, nedladdningsbar träningsguide.

Plus:

 • Variation i Träningen: Med 12 olika greppositioner kan du enkelt variera din träning för att träna olika muskelgrupper.
 • Komfort & Hållbarhet: Skumtäckta handtag ger ett behagligt grepp, medan robust stålkonstruktion garanterar lång livslängd.
 • Inkluderad Träningsguide: Perfekt för nybörjare som vill lära sig teknik och dra nytta av experttips.

Värt att fundera över:

 • Var tålmodig när du börjar med pull-ups. Det kan ta tid innan du klarar din första repetition, men med rätt verktyg, övning och vilja kommer framstegen.
 • Se till att dörrens mått matchar produktens specifikationer för en säker och stabil installation.
 • Även om stången stöder upp till 135 kg, var alltid medveten om dina egna begränsningar och träningskapacitet.

Gymstick Chinsstång Pro Chinning Bar

3,6/5,0

Så här ser chinsstången Gymstick PRO CHINNING BAR ut.

Gymstick presenterar sin Pro Chinning Bar, en toppmodern träningsstång idealisk för att förstärka överkroppen. Den här stången, tillverkad av tåligt stål, erbjuder stabilitet och pålitlighet vid varje träningspass. Med möjlighet att montera antingen på väggen eller i taket, erbjuder den extra flexibilitet baserat på ditt utrymme och preferenser. En av de mest framstående egenskaperna är dess gummihandtag på båda ändarna, vilket garanterar optimal komfort när du utför varje repetition.

Dessutom, med det extra utrymme som takmonteringen erbjuder, kan användare enkelt utföra knälyft och andra komplexa rörelser, vilket säkerställer en mångsidig träning. Med Pro Chinning Bar kan du effektivt träna axlar, händer och rygg, vilket gör den till en oumbärlig del av ditt hemmagym.

 • Varumärke: Gymstick
 • Material: Tålig stålkonstruktion med gummigrepp
 • Särskilda Funktioner: Kan monteras både på vägg och i tak, gummigrepp på båda ändarna, mångsidig träning med varierade grepp och bredder.

Plus:

 • Flexibel montering: Kan monteras både på väggen och i taket, vilket ger större utrymme för olika typer av övningar.
 • Komfortabel design: Gummihandtag på båda ändarna garanterar en smidig och skonsam träning för händerna.
 • Högkvalitativ konstruktion: Tillverkad av slitstarkt stål, vilket garanterar långvarig hållbarhet och stöd.

Värt att fundera över:

 • Även om stången har en maximal användarvikt på 110 kg, bör man alltid säkerställa korrekt montering för att undvika skador eller olyckor.
 • Stången har fastställts med en viss bredd mellan infästningshålen (70 cm); det är viktigt att kontrollera kompatibiliteten med ditt monteringsområde innan installation.
 • Som alltid bör nybörjare börja försiktigt och eventuellt använda assistans eller träningsband för att stödja deras träning och förhindra skador.

Gorilla Sports Pull-Up-Stång Chinsstång – Tak

3,8/5,0

Så här ser Gorilla Sports Pull-Up-Stång Chinsstång - Tak ut.

Denna chinsstång från Gorilla Sports är avsedd för takmontering och utmärker sig genom sin mångsidighet. Stången, som är 99 cm lång, erbjuder fyra olika greppvarianter – alla med gummiöverdrag för komfort och ett säkert grepp. En av dess främsta fördelar är dess robusthet, med en maximal belastningskapacitet på 350 kg, vilket gör den lämplig även för de som tränar med viktbälten.

Chinsstången ger dig möjlighet att träna flera muskelgrupper, däribland rygg, axlar och biceps. Förutom traditionella chin-ups och pull-ups, kan användaren utföra hängande benlyft, eller ens bara hänga för att sträcka ut axlarna och stärka greppstyrkan. Medan stången i sig kan bära upp till 350 kg, är det viktigt att se till att takfästet är stabilt nog för den avsedda belastningen.

 • Tillverkare: Gorilla Sports
 • Material: Stång med gummiöverdragna handtag
 • Särskilda Funktioner: Fyra olika greppvarianter, Maximal belastning 350kg, Lämplig för takmontering

Plus:

 • Mångsidig Träning: Med fyra greppvarianter kan användaren variera sin träning och fokusera på olika muskelgrupper.
 • Hög Belastningskapacitet: Med en maximal viktgräns på 350 kg är stången lämplig även för avancerade användare som använder viktbälten.
 • Kvalitetsmaterial: Gummiöverdragna handtag ger både komfort och säkerhet under träning.

Värt att fundera över:

 • Takets Styrka: Trots stångens höga belastningskapacitet är det viktigt att säkerställa att taket och fästpunkterna klarar av den önskade vikten.
 • Monteringsrådgivning: Även om produkten levereras med expandrar, rekommenderas det att söka råd om bästa sättet att fästa produkten och kolla upp takets bärighet.
 • Rumshöjd: Eftersom detta är en takmonterad modell, bör man försäkra sig om att man har tillräcklig takhöjd för effektiv träning och hängande övningar.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Chinsstång:

Typ av Chinstång

 • Dörrkarmsmodell: Den vanligaste typen, som kläms fast i dörrkarmen. Perfekt om du vill ha en temporär installation som du kan ta ner när du inte använder den.
 • Väggmonterad: Denna monteras direkt på en vägg och är oftast stabilare och kan bära mer vikt.
 • Takmonterad: Denna modell hänger ner från taket, vilket kan ge dig mer rörelseutrymme under övningarna.

2. Maximal Belastningskapacitet

Det är viktigt att välja en chinstång som kan stödja din vikt. Överväg att lägga till några extra kilon om du planerar att använda vikter eller viktbälten under din träning.

3. Material

Välj en stång av hög kvalitet, till exempel solidt stål, för att säkerställa hållbarhet och säkerhet.

4. Grepp och Variabilitet

Se till att stången erbjuder olika greppmöjligheter för att kunna variera dina övningar. Gummigrepp eller skumhandtag kan också vara en fördel för komfort.

5. Montering och Installation

 • Överväg hur lätt det är att montera chinstången. Vissa modeller kräver ingen verktyg, medan andra kan behöva borrning och skruvar.
 • Om du hyr din bostad, kontrollera om du får borra i väggarna eller taket innan du köper en fast monterad chinstång.

6. Mått och Utrymme

Kontrollera att du har tillräckligt med utrymme där du planerar att installera chinstången. För vägg- och takmonterade modeller, se till att du har stadiga fästpunkter.

7. Pris och Budget

Medan du kanske lockas av billigare modeller, kom ihåg att kvalitet ofta återspeglas i priset. Investera i en hållbar och säker chinstång.

8. Recensioner och Märke

Läs recensioner online och se vad andra användare säger om produkten. Kända märken tenderar att ha bättre kvalitetskontroll och kundsupport.

9. Extra Funktioner

Vissa chinstänger kommer med extra funktioner, som justerbar bredd, multifunktionella träningsmöjligheter eller till och med integrerade träningsband.

10. Returneringspolicy

Särskilt om du köper online, se till att du kan returnera produkten om den inte passar dina behov eller om det finns något fel med den.

Vanliga frågor och svar om Chinsstänger


Vad är en chinstång och vad används den till?

En chinstång är ett träningsredskap som fästs antingen i en dörrkarm, på väggen, eller i taket. Den används främst för att utföra pull-ups och chin-ups, men även andra övningar för överkroppen som leg raises.


Hur monterar jag en chinstång i dörrkarmen?

Många chinstänger för dörrkarmar kräver ingen skruvning. De är utformade för att klämma fast i dörrkarmen med hjälp av din egen kroppsvikt. Följ alltid tillverkarens instruktioner noggrant när du monterar produkten.


Kan chinstången skada min dörrkarm?

Om du använder en chinstång av god kvalitet och följer installationsinstruktionerna bör den inte skada dörrkarmen. Vissa modeller har skyddande skum eller gummikuddar för att förhindra skador.


Vilken vikt kan en chinstång bära?

Det varierar mellan olika modeller. Kontrollera alltid produktens specifikationer. Viktkapaciteten kan variera från 100kg till 350kg beroende på design och montering.


Vilka muskelgrupper tränar jag med en chinstång?

De primära muskelgrupperna som tränas är ryggmuskulaturen, biceps, och axlar. Men med rätt teknik kan även andra övningar tränas, som t.ex. magövningar med leg raises.


Vad är skillnaden mellan pull-ups och chin-ups?

Skillnaden ligger i greppet. Med pull-ups har du ett överhandsgrepp, medan chin-ups utförs med underhandsgrepp. Chin-ups tenderar att engagera biceps mer, medan pull-ups fokuserar mer på ryggen.


Kan jag använda en chinstång om jag är nybörjare och inte kan göra en pull-up?

Ja, det finns modifierade versioner av övningen och hjälpmedel som gummiband som kan hjälpa dig att bygga upp styrkan.


Hur mycket utrymme behöver jag för att installera en chinstång?

Detta varierar beroende på modellen. För dörrkarmsmodeller behöver du en standardstor dörrkarm, medan vägg- eller takmonterade modeller kan kräva mer utrymme.


Kan jag montera chinstången utomhus?

Det beror på materialet och designen. Om den är gjord av rostfritt stål och lämplig för utomhusbruk kan den monteras utomhus. Kontrollera alltid produktens specifikationer.


Behöver jag använda skruvar för att montera chinstången?

Det beror på modellen. Vissa chinstänger för dörrkarmar kräver ingen skruvning, medan vägg- eller takmonterade modeller oftast behöver skruvas fast.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.