Bästa Dipsställning 2023

I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa dipsställningarna på marknaden.

Bästa Dipsställning 2023

För dem som vill bygga överkroppsstyrka och förbättra sin muskulatur, är dipställningar ett allt populärare träningsredskap både för hemmagym och kommersiella gym. Många som sysslar med styrketräning letar efter effektiva redskap för att träna triceps, bröst och axlar, men det kan vara svårt att hitta utrustning som är mångsidig, robust och tar liten plats. Dipställningar är speciellt utformade för att erbjuda en intensiv träning för överkroppen, vilket gör dem till ett måste för effektiv kroppsviktsövning och muskeluppbyggnad.

Idealisk för kroppsbyggare, calisthenics-utövare, och alla som vill förbättra sin överkroppsstyrka och definition hemma eller på gymmet. Ta kontroll över din överkroppsträning med de bästa dipställningarna på marknaden. Kolla in våra djupgående recensioner för att hitta en dipställning som passar dina träningsbehov och utrymmeskrav.

5 hälsofördelar med Dipställning:

 • Stärker överkroppen: Dips är en effektiv övning för att bygga styrka i flera muskelgrupper samtidigt, inklusive bröstmuskler, triceps och axlar.
 • Förbättrar muskulär uthållighet: Regelbunden träning med dips kan öka muskulär uthållighet i överkroppen, vilket är fördelaktigt för både vardagliga aktiviteter och andra träningsformer.
 • Förbättrar kroppskontroll och balans: Dips kräver en bra kroppskontroll och balans för att utföra övningen korrekt, vilket kan hjälpa till att förbättra din övergripande fysiska koordination.
 • Möjlighet till variationsrik träning: Dipställningar tillåter variationer i grepp och positionering, vilket möjliggör anpassning av övningen för att fokusera på specifika muskelgrupper eller anpassas efter individens förmåga.
 • Stödjer funktionsförmåga: Genom att bygga styrka i överkroppen kan träning med en dipställning hjälpa till att förbättra din funktionella styrka, vilket är viktigt för att utföra olika typer av lyft och rörelser i vardagen.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser vinnaren av bäst i test dipsställning Master Fitness Träningsbar Maxi ut.

Master Fitness Träningsbar Maxi

Med sin mångsidighet och kraftiga konstruktion är denna produkt idealisk för den seriösa träningsentusiasten.

Mest prisvärda

Så här ser vår mest prisvärda dipsställning inSPORTline Dipsställning PT050 ut.

inSPORTline Dipsställning PT050

Med justerbara grepp och en kompakt design, ger PT050 en utmärkt balans mellan pris och funktion.

Bästa budgetvalet

Nordic Fighter Dipsställning

För dem som letar efter en grundläggande, men ändå pålitlig lösning, erbjuder denna dipställning från Nordic Fighter ett utmärkt värde.

Master Fitness Dipsställning

4,2/5,0

Så här ser Master Fitness Dipsställning ut.

Master Fitness introducerar sitt dipstativ – ett robust och välkonstruerat redskap designat specifikt för att tillgodose behoven hos både nybörjare och erfarna träningsentusiaster. Detta dipstativ är fristående, vilket innebär att det inte kräver någon vägg- eller takmontering, vilket gör det enkelt att placera var som helst i ditt träningsutrymme.

En av dess mest framstående funktioner är dess justerbara vinklade grepp, som ger användaren möjlighet att variera greppbredden från 43 cm till 63 cm. Denna justerbarhet gör det möjligt för individen att anpassa träningen efter sina specifika behov och mål. Dessutom är greppdiametern på över 50 mm, vilket garanterar en komfortabel träning, minimerar handtrötthet och ökar övergripande greppstyrka.

Stabiliteten är ytterligare en faktor som inte bör förbises. Med ett stabilt underrede, kan detta dipstativ stödja en maximal användarvikt på upp till 180 kg, vilket betyder att även de mest hängivna träningsentusiasterna kan känna sig trygga medan de använder detta redskap.

 • Tillverkare: Master Fitness
 • Material: Stål
 • Särskilda funktioner: Justerbara vinklade grepp, greppdiameter på över 50 mm, fristående konstruktion

Plus:

 • Justerbarhet: Möjlighet att variera greppbredden från 43 cm till 63 cm ger en individuell och skräddarsydd träning.
 • Robust konstruktion: Med en maximal användarvikt på 180 kg är detta dipstativ lämpligt för en mängd olika användare.
 • Komfort: En greppdiameter på över 50 mm garanterar en bekväm och säker träning, vilket minimerar risken för handtrötthet.

Värt att fundera över:

 • Placering: Eftersom detta är ett fristående dipstativ, bör man tänka på placeringen för att säkerställa att det finns tillräckligt med utrymme runt stativet för att utföra övningarna korrekt och säkert.
 • Underlag: Se till att placera dipstativet på ett stabilt och plant underlag för att förhindra eventuell vippning eller rörelse under användning.
 • Regelbunden kontroll: Som med all träningsutrustning bör du regelbundet kontrollera ditt dipstativ för tecken på slitage eller skada för att garantera säker användning.

inSPORTline Dipsställning PT050

4,4/5,0

Så här ser vår mest prisvärda dipsställning inSPORTline Dipsställning PT050 ut.

Dipsställning PT050 från inSPORTline är en premiumutrustning, särskilt designad för att erbjuda en kvalitativ och effektiv överkroppsträning, med fokus på triceps, axlar, deltamuskler och bröstkorg. Den utnyttjar den egna kroppsvikten som motstånd, vilket ger en autentisk träningsupplevelse. Med sin robusta stålkonstruktion, som kännetecknas av överdimensionerade ramar, erbjuder denna dipsställning en solid och hållbar lösning för de mest intensiva träningspassen.

Handtagen, både upptill och nertill, är designade med användarens komfort i åtanke; de är gummerade och har anti-skip-funktion, vilket garanterar säkerhet och bekvämlighet. Med tanke på gummihättorna på basens alla kanter, kan användarna vara säkra på att ställningen inte rör sig under användning. För dem som söker ytterligare utmaningar erbjuder PT050 möjligheten att lägga till extra vikt, till exempel genom att använda en viktväst.

 • Tillverkare: inSPORTline
 • Material: Stål
 • Särskilda funktioner: Anti-skip handtag, Möjlighet att lägga till extra vikt, Fristående design

Plus:

 • Robust konstruktion: Tillverkad av starkt stål med överdimensionerade ramar för ökad hållbarhet och stabilitet.
 • Mångsidighet: Extra 19 cm långa handtag nertill ger möjlighet att utföra olika övningar som tricepsarmhävningar och vanliga armhävningar.
 • Användarsäkerhet: Gummihättor på basens alla kanter säkerställer att ställningen förblir stillastående under träningen, och de gummerade anti-skip-handtagen ger extra grepp och komfort.

Värt att fundera över:

 • Utrymme: Med sina dimensioner kan dipsställningen kräva en större yta, så se till att du har tillräckligt med plats i ditt träningsområde innan installation.
 • Viktgräns: Maxbelastningen ligger på 150 kg, vilket bör beaktas när man lägger till extra vikt eller använder en viktväst.
 • Pris: Med tanke på den högre prispunkten bör potentiella köpare se detta som en långsiktig investering, särskilt om de planerar att använda den regelbundet.

vidaXL Justerbar Träningsstation/Dipsställning

4,1/5,0

För alla som är redo att ta sina träningsrutiner till nästa nivå, kommer denna justerbara träningsstation från vidaXL att vara en utmärkt tillgång. Med sin kapacitet att hålla upp till 100 kg ger denna träningsstation både nybörjare och erfarna träningsentusiaster en pålitlig plattform för att bygga och skulptera sina axlar och triceps.

Utöver sin robusthet och hållbarhet, består designen av en svart pulverlack, vilket inte bara garanterar hållbarheten men också ger en estetisk lyster, vilket gör den till ett stilfullt komplement till ditt hemmagym. Tack vare dess lätta konstruktion och kompakta mått kan denna träningsstation enkelt flyttas runt i rummet utan att ta upp för mycket utrymme. Flexibiliteten i sin justerbara höjd från 175 till 224 cm ser till att det är lämpligt för användare av olika storlekar.

 • Tillverkare: vidaXL
 • Material: Målad stål
 • Särskilda funktioner: Justerbar höjd, Lätt konstruktion, Elegant svart pulverlack

Plus:

 • Flexibilitet: Med justerbar höjd kan den anpassas till olika användares längd och preferenser.
 • Lätt och kompakt: Den lätta konstruktionen och kompakta måtten gör den lätt att förflytta och lagrar utan att ta upp mycket utrymme.
 • Stilfull design: Den svarta pulverlackerade ytan garanterar inte bara hållbarhet men ger även en estetisk touch till ditt träningsutrymme.

Värt att fundera över:

 • Viktgräns: Med en maxlastkapacitet på 100 kg, bör användare vara medvetna om begränsningen när det gäller extra viktbelastning.
 • Stabilitet: Eftersom det är lätt, bör användare säkerställa att stationen är på en plan yta för att undvika att den tippas under intensiva träningspass.
 • Montering: Även om det anges att den är lätt att montera, rekommenderas det att följa instruktionerna noggrant eller söka hjälp om det behövs.

Master Fitness Träningsbar Maxi

4,5/5,0

Så här ser vinnaren av bäst i test dipsställning Master Fitness Träningsbar Maxi ut.

Master Fitness Träningsbar Maxi är din ultimata partner för hemmaträning. Dessa mångsidiga bågar är designade för att stödja en mängd olika styrkeövningar. Från push-ups till liggande pull-ups, med dessa bågar kan du utforska och utföra olika övningar som tonar olika delar av kroppen. Med en imponerande max användarvikt på 100 kilo för varje träningsbar, garanterar de stabilitet och säkerhet under ditt träningspass.

Den robusta konstruktionen, kombinerat med dess optimala dimensioner, ger en balanserad och säker plattform för träning. Trots sin robusthet, väger varje träningsbar bara 8 kg, vilket gör dem relativt lätta att flytta runt. Säljs i par, dessa träningsbarer är idealiska för dem som vill ha en enkel, men effektiv träningslösning hemma.

 • Tillverkare: Master Fitness
 • Material: Stål
 • Särskilda funktioner: Mångsidiga övningsalternativ, Stabil och balanserad design, Lätt vikt

Plus:

 • Mångsidighet: Från pushups till liggande pullups, dessa bågar kan användas för en mängd olika styrkeövningar.
 • Robust men lätt: Trots sin robusta konstruktion och förmåga att stödja upp till 100 kg, väger varje träningsbar bara 8 kg, vilket gör den lätt att förflytta.
 • Perfekt för hemmabruk: Med sina optimala mått och stabilitet är dessa träningsbarer perfekta för dem som vill utföra styrketräning hemma.

Värt att fundera över:

 • Viktgräns: Även om de har en imponerande maxlastkapacitet på 100 kilo för varje träningsbar, bör användare vara medvetna om denna begränsning.
 • Underlag: Se till att placera träningsbarerna på en jämn och stabil yta för att undvika att de glider eller tippas under träningen.
 • Lagring: Eftersom de säljs i par, bör du tänka på lagringslösningar när de inte används för att maximera utrymmeseffektiviteten

Nordic Fighter Dipsställning

4,3/5,0

Så här ser dipsställningen som är det bästa budgetvalet Nordic Fighter Dipsställning ut.

Nordic Fighter Dip Stand representerar perfektionen av robust design och funktionalitet. Tillverkad av grått stål, denna dipsställning är inte bara estetiskt tilltalande, utan också konstruerad för att vara hållbar och stabil. Handtagens vinklade design garanterar komfort och är anpassad för att passa de flesta användare, oavsett storlek eller träningsnivå.

Med en greppdiameter på 45 mm erbjuder de handtag som är tillverkade av cc-rör ett fast och bekvämt grepp, vilket minimerar risken för att halka under intensiva träningspass. Det varierade utrymmet mellan handtagen (47-66 cm) möjliggör en mängd olika greppstilar, vilket gör denna dipsställning idealisk för att träna olika muskelgrupper i överkroppen. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren atlet, är detta dip-stativ perfekt för att förstärka dina triceps, bröst och axlar på ett säkert och effektivt sätt.

 • Tillverkare: Nordic Fighter
 • Material: Grått stål
 • Särskilda funktioner: Vinklade handtag, varierat handtagsavstånd, robust design.

Plus:

 • Robust konstruktion: Tillverkad av grått stål, vilket garanterar hållbarhet och stabilitet under träningspass.
 • Användarvänlig design: De vinklade handtagen och varierade greppavståndet gör det möjligt att anpassa träningen efter individens behov.
 • Säkert grepp: Med en greppdiameter på 45 mm och tillverkade av cc-rör, erbjuder handtagen ett stadigt och bekvämt grepp.

Värt att fundera över:

 • Placering: För optimal stabilitet, se till att dipsställningen placeras på en plan yta.
 • Maximal belastningskapacitet: Även om produkten är robust, bör användare vara medvetna om eventuell maximal belastningskapacitet för att undvika skador.
 • Underhåll: Regelbunden torkning och rengöring av handtagen rekommenderas för att behålla en god hygien och förhindra att handtagen blir hala över tid.

inSPORTline Power Tower PT60

4,1/5,0

Så här ser dipsställningen inSPORTline Power Tower PT60 ut.

Power Tower PT60 från inSPORTline är den ultimata lösningen för dem som söker en effektiv och kompakt träningsstation för hemmabruk. Trots sin lätta konstruktion, som väger endast 17 kg, är PT60 oerhört stabil, och kan hantera en viktbelastning upp till 120 kg. Detta betyder att den kan användas av de flesta individer oavsett deras vikt.

Den kompakta designen gör att den inte tar upp mycket utrymme, vilket är en ovärderlig egenskap för dem med begränsat utrymme i sitt träningsrum eller vardagsrum.För ytterligare säkerhet och komfort är PT60 utrustad med antiglid-gummifötter, vilket förhindrar att enheten rör sig under träning, samt gummigrepp på handtagen för ett säkert och skönt grepp.

Ett annat framstående inslag är de justerbara greppen som kan ställas in på 9 olika höjdnivåer, vilket gör det möjligt att anpassa träningsintensiteten efter individens behov. Med tanke på sin låga vikt, kan PT60 lätt flyttas undan när den inte används, vilket ger flexibilitet i hur du utformar ditt träningsutrymme.

 • Tillverkare: inSPORTline
 • Material: Stål med polstring
 • Särskilda funktioner: Justerbara grepp i 9 olika höjdlägen, antiglid-gummifötter, gummigrepp på handtagen.

Plus:

 • Kompakt och lättviktig: Tar minimalt med utrymme och är enkel att förflytta, perfekt för hemmabruk.
 • Hög bärkapacitet: Trots sin lätta konstruktion, kan den hantera upp till 120 kg i vikt.
 • Anpassningsbar: Med 9 justerbara höjdlägen, kan användaren anpassa träningsintensiteten efter sina behov.

Värt att fundera över:

 • Montering: Eftersom produkten medföljer en bruksanvisning, är det viktigt att noggrant följa instruktionerna för att säkerställa korrekt och säker montering.
 • Placering: För optimal stabilitet och säkerhet, placera träningsstationen på en jämn och stabil yta.
 • Underhåll: Regelbunden inspektion och rengöring rekommenderas för att hålla utrustningen i bästa skick och för att förhindra för tidigt slitage.

Våra köpguidestips – Tänk på det här innan du gör ditt val av Dipsställning:

 1. Typ av dipsställning
  a. Friliggande: Denna typ står på golvet och behöver inte fästas. Den är ofta stabil och kan användas var som helst i hemmet.
  b. Väggmonterad: Denna typ monteras på väggen. Det sparar utrymme, men kräver en stabil vägg och bra fästpunkter.
  c. Takmonterad: Hängs från taket och sparar golvutrymme.
  d. Inkluderade i pull-up-bar: Vissa pull-up-bars har inbyggda ställningar för dips.
 2. Stabilitet: En stabil konstruktion är avgörande för att förhindra att ställningen vickar eller tippar under träningen.
 3. Maximal viktkapacitet: Se till att ställningen kan hantera din vikt plus den extra vikten du kan tänka dig att lägga till i framtiden.
 4. Material: De bästa dipsställningarna är ofta tillverkade av högkvalitativt stål eller liknande hållbara material.
 5. Grepp: Se till att ställningen har ett bekvämt och icke-halkande grepp.
 6. Bredd och höjd: Ställningen bör vara tillräckligt hög för att du ska kunna utföra övningen utan att dina fötter vidrör marken. Bredden mellan stängerna bör också vara tillräcklig för att passa ditt axelavstånd.
 7. Portabilitet: Om du behöver flytta din dipsställning ofta, se till att välja en modell som är lätt att demontera eller har hjul.
 8. Extra funktioner: Vissa dipsställningar kommer med tilläggsfunktioner som push-up-handtag eller plats för sit-ups. Överväg om dessa funktioner är viktiga för dig.
 9. Pris: Sätt en budget innan du börjar leta och jämför produkter inom ditt prisklass. Kom ihåg att dyrare inte alltid är bättre, men kvalitet och säkerhet bör inte kompromissas.
 10. Recensioner: Läs kundrecensioner för att få en känsla av produktens kvalitet och prestanda.

Vanliga frågor och svar om Dipsställning


Vilka muskelgrupper tränar man med en dipställning?

Med en dipställning tränar man främst triceps, bröst och framsida axlar. Genom att variera tekniken kan man lägga mer fokus på antingen bröstet eller triceps.


Är dipställningar säkra att använda hemma?

Ja, så länge de är korrekt monterade och används enligt tillverkarens rekommendationer. Se till att ställningen är stabil innan användning.


Hur mycket utrymme behöver jag för en dipställning?

Det beror på modellen. Vissa dipställningar är kompakta medan andra, som krafttorn, tar upp mer utrymme. Mät området där du planerar att placera den innan köp.


Vilken vikt kan en typisk dipställning bära?

Det varierar mellan modeller, men de flesta dipställningar kan hantera mellan 100-150 kg. Kontrollera alltid produktens specifikationer.


Är det svårt att montera en dipställning?

De flesta dipställningar är relativt enkla att montera, men det kan variera beroende på modell och tillverkare. Följ alltid medföljande instruktioner noggrant.


Kan jag använda dipställningar för andra övningar än dips?

Ja, beroende på designen kan vissa dipställningar användas för knälyft, pull-ups och andra övningar.


Vad ska jag titta på när jag köper en dipställning?

Viktgräns, stabilitet, material, storlek och eventuella extra funktioner bör alla beaktas när du väljer en dipställning.


Är det möjligt att justera höjden på dipställningar?

Vissa modeller erbjuder justerbar höjd, vilket kan vara användbart för att anpassa ställningen efter användarens längd och träningspreferenser.


Kan jag använda dipställning om jag är nybörjare?

Absolut! Dipställningar är lämpliga för både nybörjare och erfarna användare. Nybörjare kan behöva arbeta på sin teknik och styrka gradvis.


Hur sköter jag om och underhåller min dipställning?

Håll den ren från smuts och svett, kontrollera regelbundet skruvar och fästen för att säkerställa att de är ordentligt åtdragna, och förvara den i en torr miljö för att förhindra rost.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.