I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa fotmassagemaskinerna på marknaden.

Bästa Fotmassagemaskin 2023

Efter en lång dag på fötterna finns det få saker som är lika tillfredsställande som en avkopplande fotmassage. Men med så många fotmassagemaskiner på marknaden, hur vet man vilken som verkligen levererar den lindring man söker?


Vi har alla varit där: Köpt en produkt som lovar världen men inte håller måttet. Eller kanske den fungerar ett tag men går snabbt sönder. Fötterna fortsätter värka, och plötsligt står man där med en dyr pryl som inte fyller sitt syfte.


Efter att ha granskat och testat många av de bästa fotmassagemaskinerna på marknaden, är vi redo att guida dig till det bästa valet för dina behov.


Oavsett om du är en idrottsutövare som behöver snabb återhämtning, någon som spenderar timmar i högklackat, eller bara söker en skön avslappning efter jobbet, har vi tagit hänsyn till varje fotmassagebehov i vår genomgång.


Vi vet hur viktigt det är att ge våra trötta fötter den omsorg de förtjänar. Vi förstår din önskan om lindring och avkoppling. Med vår passion för kvalitet och komfort, kan du lita på att vi hjälper dig att hitta rätt maskin för dina unika behov.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten Flowlife Flowfeet.

Flowlife Flowfeet

Flowfeet från Flowlife erbjuder en överlägsen massageupplevelse som utmärker sig genom sin effektivitet och mångsidighet. Med sina avancerade massagefunktioner, inklusive shiatsu, kompression och termoterapi, ger Flowfeet en djupgående lättnad för trötta fötter. Den strävar efter att ge en total avslappnande känsla som inte bara fokuserar på fötterna utan även förbättrar det allmänna välbefinnandet.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten HoMedics FM-TS9-EU Shiatsu Fotmassageapparat ut.

HoMedics FM-TS9-EU Shiatsu Fotmassageapparat

HoMedics FM-TS9-EU erbjuder en imponerande balans mellan pris och kvalitet. Med sin shiatsu-massageteknik erbjuder den en fördjupad fotmassage som är utformad för att lindra smärta och spänningar. Även om den kanske inte har alla de avancerade funktionerna hos dyrare modeller, levererar den ändå en kraftfull massageupplevelse som är svår att slå till sitt pris.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet Medcursor fotmassageapparat med värmefunktion ut.

Medcursor Fotmassageapparat med värmefunktion

För dem som söker en kvalitativ fotmassage utan att bryta banken, är Medcursor fotmassageapparat det bästa valet. Trots sitt överkomliga pris, ger den en djupgående massage komplett med värmefunktion. Den är särskilt lämplig för de som bara börjar utforska fördelarna med fotmassage eller de som inte vill investera alltför mycket initialt.

Flowlife Flowfeet

4,3/5,0

Så här ser bäst i test produkten Flowlife Flowfeet.

Flowlife Flowfeet är en innovativ fotmassageapparat designad för att revitalisera och lindra trötta och ömma fötter. Genom att kombinera fördelarna med värme och infraröd ljusterapi, erbjuder denna fotmassagemaskin en djupgående behandling som kan minska svullnader och spänningar i fötterna.

Med flera olika massageprogram ger den användaren möjlighet att skräddarsy sin upplevelse baserat på individuella behov och specifika fotproblem. Oavsett om du lider av kalla fötter under vintermånaderna, kämpar med svullnader efter en lång dag eller försöker lindra kramp och förhårdnader, kan Flowlife Flowfeet vara svaret på dina problem. Dessutom är produkten både CE & ROSH-certifierad, vilket försäkrar kvalitet och säkerhet.

 • Tillverkare: Flowlife
 • Egenskaper: Flera massageprogram, värme och infraröd ljusterapi.
 • Certifikat: CE & ROSH
 • Vikt: 6,5 kg
 • Mått: 45x40x27 cm

Plus:

 • Djupgående behandling: Med infraröd ljusterapi och värme erbjuder Flowlife Flowfeet en djupgående behandling som inte bara lindrar omedelbara symtom utan även adresserar roten till problemet.
 • Skräddarsydd upplevelse: Med flera olika massageprogram kan användaren anpassa sin behandling baserat på individuella behov och specifika fotproblem.
 • CE & ROSH-certifierad: Denna certifiering garanterar kvalitet och säkerhet, vilket gör att du kan lita på att produkten är säker och pålitlig för användning.

Värt att fundera över:

 • Även om FlowlifeFlowfeet erbjuder många fördelar, bör användare vara medvetna om att kontinuerlig och långvarig användning utan pauser kan vara överbelastande för fötterna.

HoMedics FM-TS9-EU Shiatsu Fotmassageapparat

4,2/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten HoMedics FM-TS9-EU Shiatsu Fotmassageapparat ut.

HoMedics Shiatsu fotmassageapparat FM-TS9-EU är designad för att erbjuda en ultimat avkopplande upplevelse direkt hemma. Med 18 roterande massagehuvuden får du en omfattande massage som efterliknar den klassiska Shiatsu-massagen. Kombinationen av denna intensiva knådmassage med den lugnande infraröda värmen garanterar inte bara avslappning, utan också en känsla av förnyelse och välbefinnande.

Med möjlighet att enkelt stänga av värmefunktionen beroende på individuella behov och preferenser, erbjuder denna fotmassageapparat en skräddarsydd upplevelse. Denna apparat är också otroligt användarvänlig, med en enkel tåberöringsstyrning och en praktisk kabelupprullning som gör förvaring och transport enkelt. Oavsett om du vill slappna av efter en lång arbetsdag eller bara skämma bort dig själv, är HoMedics FM-TS9-EU den perfekta enheten för dig.

 • Tillverkare: HoMedics
 • Egenskaper: 6 x 3 roterande massagehuvuden, Shiatsu massage och shiatsu-massage med värme, enkel styrning genom tåberöring.
 • Särskilda Funktioner: Infraröd värme, kabelupprullning under enheten, lättanvänd fotbrytare.

Plus:

 • Allomfattande Massage: Med totalt 18 roterande massagehuvuden ger denna enhet en komplett och djupgående Shiatsu-massage.
 • Skräddarsydd Upplevelse: Tack vare den infraröda värmeinställningen kan du välja om du vill ha värme under din massage, vilket gör den särskilt användbar för kalla dagar eller för att lindra spända muskler.
 • Användarvänlig: Med en enkel tåberöringsstyrning och en praktisk kabelupprullning är produkten både lätt att använda och förvara.

Värt att fundera över:

 • Denna apparat rekommenderas inte för diabetiker. Dessutom bör personer med hjärtutvecklare och gravida konsultera en läkare innan användning av denna enhet för att säkerställa att det är säkert för dem.

Medcursor fotmassageapparat med värmefunktion

4,3/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet Medcursor fotmassageapparat med värmefunktion ut.

Medcursor fotmassageapparat är skapad för att erbjuda en optimal avslappningsupplevelse, oavsett om du är hemma eller på kontoret. Enheten har en djup knådande massagefunktion som effektivt arbetar igenom trötta fotmuskler, vilket hjälper till att frigöra spänningar och öka blodcirkulationen.

Den justerbara intensitetsinställningen låter användaren skräddarsy sin massageupplevelse, allt från en lätt avslappnande beröring till en mer intensiv djupmassage. Med värmefunktionen får du den extra fördelen av avkopplande värme, perfekt för att lindra trötta och kalla fötter. Den moderna och stilrena designen gör den till en elegant tillägg i varje rum, medan den enkla användningen säkerställer en problemfri upplevelse varje gång.

 • Tillverkare: Medcursor
 • Varumärke: Medcursor
 • Egenskaper: Djup knådande massage, justerbar intensitet, värmefunktion.
 • Produktens mått: 35,51 x 33,93 x 16,51 cm
 • Vikt: 2,2 Kilogram

Plus:

 • Mångsidighet: Medcursor fotmassageapparat erbjuder flera inställningar, vilket gör det möjligt för användaren att skräddarsy sin massageupplevelse efter behov.
 • Värmefunktion: Lägger till en extra touch av komfort, perfekt för att lindra trötta, kalla fötter.
 • Modern Design: Den eleganta och samtida designen gör att enheten passar väl in i de flesta inredningsstilar, vilket gör den till ett estetiskt tilltalande tillägg i hemmet eller på kontoret.

Värt att fundera över:

 • Generellt sett bör användare vara medvetna om att produkten kanske inte passar för personer med specifika fotproblem eller medicinska tillstånd.

Beurer FM 60 Shiatsu Fotmassage

3,7/5,0

Så här ser produkten Beurer FM 60 Shiatsu Fotmassage ut.

Beurer FM 60 Shiatsu Fotmassage är en specialdesignad enhet för att ge trötta fötter en föryngrande och avslappnande upplevelse i shiatzu-stil. Apparaten är utrustad med 18 massagehuvuden som tillsammans erbjuder en djupgående och terapeutisk fotreflexzonmassage. En av dess särskilda egenskaper är värmefunktionen, vilken ytterligare förhöjer avslappningen och lindrar trötta fötter.

Användaren kan välja mellan två olika massagehastigheter beroende på personliga preferenser. Denna fotmassage är idealisk att använda efter en lång arbetsdag eller efter intensiv fysisk aktivitet, och blir ett perfekt tillskott till hemmets spa-avdelning. Beurer FM 60 är också försedd med en tydlig funktionsdisplay som innehåller en färgad lysdiod för på/av-knappen. Ytterligare en smart funktion är den justerbara lutningsvinkeln, som med hjälp av reglerbara fötter kan anpassas efter användarens önskemål.

 • Tillverkare: Beurer
 • Massagestil: Shiatsu
 • Egenskaper: 18 massagehuvuden, fotreflexzonmassage, värmefunktion, två massagehastigheter, justerbar lutningsvinkel.
 • Effekt: 50 watt

Plus:

 • Mångsidiga Inställningar: Med två massagehastigheter och justerbar lutningsvinkel kan användarna anpassa sin massageupplevelse efter behov.
 • Värmefunktion: Ger ytterligare avkoppling och lindrar trötta fötter.
 • Praktisk Design: Med en tydlig funktionsdisplay och färgad lysdiod för på/av-knappen, vilket gör den användarvänlig.

Värt att fundera över:

 • Liksom med alla massageapparater bör användare med specifika medicinska tillstånd eller fotproblem rådfråga en läkare innan användning.

Beurer Fotmassage FM 90

4,0/5,0

Så här ser produkten Beurer Fotmassage FM 90 ut.

Beurer Fotmassage FM 90 är designad för att erbjuda en helhetlig avkoppling för trötta fötter och hälar. Apparaten kombinerar både klassisk shiatsu massage och en kraftfull tryckluftsmassage, vilket ger användaren möjlighet att välja mellan tre olika massageprogram. För de som tenderar att vara kalla om fötterna innehåller denna fotmassage även en värmefunktion som enkelt kan aktiveras via funktionsdisplayen.

Den tydliga displayen, som även är utrustad med en färgad LED, gör att det är enkelt att ställa in och kontrollera alla funktioner. Apparatens cirkulerande massagerörelser strävar efter att omfamna både fötter och hälar, och med möjligheten att ta hand om fötter upp till storlek 46, gör det till ett tillgängligt val för många. För hygienens skull är Beurer FM 90 även utrustad med ett avtagbart skydd som kan tvättas efter användning, vilket säkerställer en ren och hygienisk upplevelse varje gång.

 • Tillverkare: Beurer
 • Massagestil: Shiatsu och tryckluftsmassage
 • Egenskaper: 3 massageprogram, värmefunktion, funktionsdisplay med färgad LED, avtagbart och tvättbart skydd
 • Mått och vikt: 42 x 36 x 25 cm, 5 kg
 • Effekt: 48 W
 • Passar: Fötter upp till storlek 46

Plus:

 • Mångsidighet: Med tre olika massageprogram och kombinerad shiatsu och tryckluftsmassage erbjuder Beurer FM 90 en anpassningsbar upplevelse.
 • Extra Värmefunktion: Idealisk för de som är frusna om fötterna, vilket bidrar till en ännu djupare avslappning.
 • Hygienisk: Med ett avtagbart och tvättbart skydd garanteras en ren massageupplevelse varje gång.

Värt att fundera över:

 • Det är alltid klokt att starta med lägre intensitetsinställningar för att sedan öka intensiteten gradvis, särskilt för dem som är nya med fotmassageapparater.

Beurer FM39 Fotmassageapparat

3,9/5,0

Så här ser produkten Beurer FM39 Fotmassageapparat ut.

Beurer FM39 Fotmassageapparat är utformad för att ge trötta fötter en förnyad känsla av lätthet och komfort. Denna apparat ger en intensiv shiatsu-behandling, en massageform känd för sina djupgående tryck- och knådningsrörelser. Med sex roterande shiatsu-massagehuvuden imiterar den effektivt de lugnande rörelserna av en traditionell shiatsu-massage. Den inbyggda värmefunktionen, som kan aktiveras vid behov, förstärker massageupplevelsen, ökar blodcirkulationen och hjälper fötterna att känna sig mer avslappnade och upplivade.

Den andningsbara nättygsytan säkerställer komfort under användning, medan den enkla användningen gör att du kan njuta av massagen var du än är – hemma eller på kontoret. Efter en lång dag eller att ha burit obekväma skor, är Beurer FM39 Fotmassageapparat en perfekt lösning för att regenerera och återhämta sig från stressade och ömmande fötter.

 • Tillverkare: Beurer
 • Färg: Svart
 • Egenskaper: Shiatsu massage med 6 roterande massagehuvuden, omkopplingsbar värmefunktion, andningsbart meshtyg
 • Mått och vikt: 30L x 23W x 8,8H centimeter, 1,47 kg
 • Modell: Beurer FM 39

Plus:

 • Omkopplingsbar Värmefunktion: Intensifierar massageupplevelsen och främjar blodcirkulationen.
 • Självständig Shiatsu Behandling: Ger intensiv och effektiv massage hemma eller på kontoret.
 • Andningsbar Nättygsyta: Säkerställer komfort under längre massage sessioner.

Värt att fundera över:

 • Det är rekommenderat att börja med kortare massage sessioner för att vänja fötterna vid trycket och intensiteten av Shiatsu massage.

Zenkuru Elektrisk Fotmassage

4,2/5,0

Så här ser produkten Zenkuru Elektrisk Fotmassage ut.

Zenkuru fotmassage-maskin är den ultimata lösningen för trötta fötter, som erbjuder en kombination av avslappning, välbefinnande och djupmassage. Denna unika apparat är designad för att omfamna dina fötter med en känsla likt ett fluffigt, varmt moln som varsamt masserar dem. Varje fot bär en förmögenhet av nerver och zoner som, när de stimuleras, kan bidra till en förbättrad allmän hälsa och välbefinnande.

Zenkuru tar denna insikt till en ny nivå med sina tre skräddarsydda shiatsu-massageprogram, som säkerställer att varje fot får den behandling den behöver. Oavsett om du vill ha en mild, avslappnande massage eller en mer intensiv upplevelse, finns det inställningar som passar alla behov. En inbyggd anjon-funktion bidrar till att neutralisera eventuella oönskade dofter, vilket ger en fräsch och uppfriskande känsla efter varje användning.

 • Tillverkare: Zenkuru
 • Funktioner: 3 förinställda shiatsu-massageprogram, anjon-funktion för neutralisering av dålig lukt
 • Specifikationer: Input: DC 24V, Effekt: 50W
 • Mått och vikt: Storlek: 36 x 42 cm, Vikt: 4 kg, Utrymme för fötter: ca 12 x 31 cm

Plus:

 • Mångsidiga Massageprogram: Välj mellan tre skräddarsydda shiatsu-massageprogram för avslappning, wellness eller djup massage.
 • Anjon-funktion: Neutraliserar dålig lukt, vilket lämnar dina fötter fräscha och väldoftande efter varje session.
 • Individuell Anpassning: Apparaten erbjuder olika styrkenivåer, vilket gör att användare kan anpassa massagen efter sina individuella preferenser.

Värt att fundera över:

 • Även om Zenkuru fotmassage-maskin är utformad för att passa de flesta, kanske personer med mycket stora fötter (över storlek 46) kan känna att enheten är något trång.

VidaXL Fotmassageapparat FM 888

3,5/5,0

Så här ser produkten ViaXL Fotmassageapparat FM 888 ut.

VidaXL’s Medisana fotmassageapparat FM 888 är en upplevelse av total avkoppling för dina trötta och ansträngda fötter. Den här apparaten utnyttjar kraften i traditionell fotterapi, erbjuder både shiatsu och tryckmassage, och erbjuder en kombinerad terapi för fötternas undersida, ovansida och sidor. Det är ingen överdrift att säga att den utför ”mirakel” när det kommer till att lindra smärta, förbättra cirkulationen och generera en känsla av totalt välbefinnande.

Denna fotmassageapparat är särskilt lämplig för dem som spenderar större delen av dagen på fötterna, oavsett om de går, står eller sitter. En session med FM 888 kan göra underverk på kvällen, när dina fötter är i störst behov av avkoppling och återhämtning. Det stilrena vita utförandet i hållbar plast kompletterar en effektiv och tillfredsställande användarupplevelse.

 • Färg: Vit
 • Mått: 41,7 x 35,7 x 22,4 cm (L x B x H)
 • Effekt: 50 W
 • Massagetyper: Shiatsumassage (fotsula och häl), Kompressionsmassage (fotens ovansida och sidor)
 • Skostorlekar: Passar upp till storlek 46

Plus:

 • Kombinerad Massage: Den erbjuder både shiatsu och kompressionsmassage, som ger en helkroppsupplevelse av avkoppling från fötterna.
 • Universal Användning: Lämplig för dem som spenderar långa perioder på sina fötter och behöver lindring och återhämtning.
 • Stilren Design: Den moderna och eleganta designen i vitt gör den till ett attraktivt tillskott till ditt hem eller kontor.

Värt att fundera över:

 • FM 888 är utformad för att passa skostorlekar upp till 46.

RENPHO Fotmassage med värme

4,1/5,0

Så här ser produkten RENPHO Fotmassage med värme ut.

RENPHO fotmassagemaskin är en äkta lyx för dina fötter, utformad för att ge total avkoppling och lindring från dagens stress och påfrestningar. Med den avancerade tekniken inom roterande bollar, rullpinnar, uppvärmning och luftkomprimering erbjuder denna enhet en intensiv shiatsu-fotmassage som lindrar smärta, särskilt från åkommor som plantarfasciit.

Den främjar inte bara bättre blodcirkulation och minskar trötthet, men dess reflexologi-funktion säkerställer att varje tryckpunkt på din fot får den vård den förtjänar. Maskinens ergonomiska design tillåter en justering av knådning och lufttrycksintensiteter, och dess självständiga värmefunktion tar din massageupplevelse till nästa nivå. För de som är hygieniska, kommer du att uppskatta de avtagbara, tvättbara fodertyg som ser till att du alltid får en fräsch och ren massage varje gång

 • Material: Plast med avtagbart tvättbart tyg
 • Storlek: L 16,8 x B 15,3 x H 9,8 tum
 • Vikt: 3,85 kg
 • Inställningar: 3 knådningsintensiteter, 3 luftintensiteter, 2 timer, värmefunktion
 • Innehåll: Shiatsu fotmassör, fjärrkontroll, väggströmförsörjning, användarmanual

Plus:

 • Omfattande Massagefunktioner: Ger djup knådning och luftkomprimeringsmassage för en holistisk fotupplevelse.
 • Hygienisk: Med avtagbart och tvättbart tyg kan du säkerställa en ren och hälsosam miljö för varje användning.
 • Användarvänlig: Levereras med både en beröringspanel och en fjärrkontroll för bekväm användning.

Värt att fundera över:

 • För dem som är nya med fotmassage kan det rekommenderas att starta på de lägre inställningarna och gradvis öka intensiteten för att vänja fötterna vid upplevelsen.

VITALZEN Mini Fotmassagerare

3,7/5,0

Så här ser produkten VITALZEN Mini Fotmassagerare ut.

VITALZEN® MINI Fotmassagerare är en sofistikerad enhet avsedd att tillhandahålla en ultimat upplevelse av fotavkoppling. Den kombinerar det bästa av tryckpunktsmassage, reflexologi och termoterapi för att skapa en allomfattande lösning för trötta och smärtsamma fötter. Med dess 360° vals- och trycksystem säkerställer apparaten att varje hörn av dina fötter får en djup och grundlig massage.

Denna massagerare är utrustad med tre individuellt justerbara massageinställningar, nämligen rullande, Shiatsu och knådning, vilket gör den lämplig för olika behov och preferenser. Den inbyggda infraröda värmefunktionen ger inte bara en djupare avslappning men förbättrar också blodcirkulationen och muskelreparation. Dessutom, för att säkerställa maximal hygien, har enheten ett avtagbart och tvättbart tygöverdrag. Allt detta är snyggt förpackat i en stilren oval design, komplett med en användarvänlig kontrollpanel och en praktisk fjärrkontroll.

 • Funktioner: 360° multifunktionell massage, pressterapi, reflexterapi, termoterapi
 • Massageinställningar: Rullande, Shiatsu, knådning
 • Extra Egenskaper: Infraröd värmefunktion, avtagbart tygöverdrag för lätt rengöring, kontrollpanel, fjärrkontroll
 • Design: Oval, lätt, och användarvänlig

Plus:

 • Komplett Fotvård: Med 360° massage och trycksystemet ger apparaten en omfattande behandling till dina fötter.
 • Varierade Massageinställningar: Anpassa din massageupplevelse med tre olika lägen – rullande, Shiatsu och knådning.
 • Hygienisk och Praktisk: Avtagbart tygöverdrag gör det enkelt att hålla enheten ren, medan fjärrkontrollen erbjuder användarvänlighet särskilt för äldre användare.

Värt att fundera över:

 • Vid första användning, börja med de lägre inställningarna och arbeta dig upp för att undvika eventuell obehag.
 • Om du lider av medicinska tillstånd eller skador på dina fötter, konsultera en läkare innan du börjar använda massageraren.
 • Se till att alltid använda produkten på en plan yta för att förhindra att den rör sig eller tappar greppet under användning.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Fotmassagemaskin:

Att skämma bort dina fötter med en skön massage kan vara just det du behöver efter en lång dag. Men att hitta rätt fotmassagemaskin kan vara en utmaning. Denna guide hjälper dig att förstå vad du bör tänka på innan du investerar i en fotmassagemaskin.

 • Dina specifika behov:
  1. Smärtlindring: Om du lider av specifika fotproblem som plantarfasciit eller liknande, leta efter maskiner som är särskilt designade för att hantera dessa problem.
  2. Avkoppling: För enbart avkoppling kan en enklare och billigare modell vara tillräcklig.
 • Typ av massage:
  1. Shiatsu: Detta är en djup knådningsteknik inspirerad av japansk massage.
  2. Vibration: Perfekt för lindring av mindre spänningar.
  3. Tryckmassage: Lämplig för att förbättra blodcirkulationen.
  4. Rullande massage: Bra för att sträcka ut och slappna av i fotens muskler.
 • Värmefunktion: Värme kan hjälpa till att ytterligare slappna av i musklerna och lindra smärta. Om detta låter tilltalande för dig, leta efter en maskin med termoterapi eller infraröd värmefunktion.
 • Intensitetsinställningar: En bra fotmassagemaskin bör ha flera intensitetsnivåer så att du kan anpassa din massageupplevelse efter dina behov.
 • Storlek och design: Se till att maskinen är tillräckligt stor för dina fötter. En del maskiner passar större skostorlekar medan andra är mer begränsade.
 • Hygien och underhåll: Leta efter maskiner med avtagbara och tvättbara fodral eller insatser, vilket gör dem enkla att hålla rena.
 • Tillgänglighet av fjärrkontroll: En fjärrkontroll kan vara särskilt praktisk, så du slipper böja dig ner varje gång du vill ändra inställningen.
 • Pris: Sätt en budget, men kom ihåg att en högre prislapp ofta (men inte alltid) kan indikera högre kvalitet och fler funktioner.
 • Garanti och kundrecensioner: Leta efter produkter med bra garantier och läs kundrecensioner för att få en uppfattning om maskinens prestanda och hållbarhet.
 • Portabilitet: Om du reser ofta eller vill kunna ta med din massagemaskin till jobbet, leta efter lättare, mer bärbara modeller.

Vanliga frågor och svar om Fotmassagemaskin


Vad är en fotmassagemaskin?

En fotmassagemaskin är en maskin som används för att massera fötterna. Den kan använda sig av olika tekniker för att massera fötterna, till exempel vibrationer, roterande kulor eller luftkuddar.


Hur fungerar en fotmassagemaskin?

En fotmassagemaskin fungerar genom att använda olika tekniker för att stimulera fötterna. Dessa tekniker kan inkludera vibrationer, roterande kulor eller luftkuddar.


Vad är fördelarna med att använda en fotmassagemaskin?

Det finns många fördelar med att använda en fotmassagemaskin. Fotmassage kan hjälpa till att:

 • Minska smärta och spänningar i fötterna
 • Öka blodflödet till fötterna
 • Förbättra cirkulationen i fötterna
 • Minska stress och ångest
 • Förbättra sömnen

Vilka typer av fotmassagemaskiner finns det?

Det finns många olika typer av fotmassagemaskiner på marknaden. De vanligaste typerna är:

 • Vibrationsfotmassagemaskiner: Dessa maskiner använder vibrationer för att massera fötterna.
 • Roterande fotmassagemaskiner: Dessa maskiner använder roterande kulor för att massera fötterna.
 • Luftkuddefotmassagemaskiner: Dessa maskiner använder luftkuddar för att massera fötterna.

Hur väljer jag rätt fotmassagemaskin?

När du väljer en fotmassagemaskin är det viktigt att tänka på följande faktorer:

 • Dina behov: Vad är dina behov från en fotmassagemaskin? Letar du efter en maskin som hjälper dig att minska smärta och spänningar, eller letar du efter en maskin som hjälper dig att slappna av?
 • Din budget: Fotmassagemaskiner finns i alla prisklasser. Välj en maskin som passar din budget.
 • Funktioner: Vissa fotmassagemaskiner har fler funktioner än andra. Fundera på vilka funktioner som är viktiga för dig.

Hur använder jag en fotmassagemaskin?

För att använda en fotmassagemaskin följer du dessa steg:

 1. Ta av dig skorna och strumpor.
 2. Placera fötterna i fotbalkarna.
 3. Välj den inställning som du vill använda.
 4. Luta dig tillbaka och njut av massagen.

Hur ofta ska jag använda en fotmassagemaskin?

Du kan använda en fotmassagemaskin så ofta du vill. Det är dock rekommenderat att använda en fotmassagemaskin minst tre gånger i veckan.


Hur kan jag ta hand om min fotmassagemaskin?

För att ta hand om din fotmassagemaskin följer du dessa tips:

 • Torka av maskinen med en fuktig trasa efter varje användning.
 • Förvara maskinen på en torr och sval plats.
 • Använd inte maskinen om den är trasig eller skadad.

Vilken typ av fotmassage är bäst?

Det beror på dina individuella behov och preferenser. Vibrationsfotmassagemaskiner är en bra allround-lösning som kan hjälpa till att minska smärta och spänningar i fötterna. Roterande fotmassagemaskiner kan vara mer effektiva för att massera specifika områden, medan luftkuddefotmassagemaskiner kan vara mer behagliga.


Hur länge håller en fotmassagemaskin?

Det beror på hur ofta du använder den och hur väl du tar hand om den. Om du använder den regelbundet kan du förvänta dig att den håller i flera år.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.