Bästa Hållningsväst 2023

För personer som strävar efter att förbättra sin hållning och minska ryggsmärtor, speciellt de som spenderar mycket tid sittandes eller framför datorn, har hållningsvästar blivit ett populärt verktyg för att stödja en korrekt kroppshållning. Många upplever svårigheter med att upprätthålla en god hållning under dagen, vilket kan leda till rygg- och nacksmärta samt andra relaterade problem. Hållningsvästar är utformade för att försiktigt men effektivt stödja och korrigera kroppshållningen, vilket hjälper till att stärka ryggmusklerna och förbättra hållningen över tid.

Idealisk för kontorsarbetare, personer med hållningsrelaterade smärtor, och de som önskar förbättra sin allmänna kroppshållning och hälsa. Upptäck hur du kan förbättra din hållning och minska smärta med våra rekommenderade hållningsvästar. Våra grundliga recensioner guidar dig till att välja den bästa hållningsvästen för dina behov och livsstil.

5 hälsofördelar med Hållningsväst:

 • Förbättrar kroppshållning: En av de huvudsakliga fördelarna med en hållningsväst är att den hjälper till att hålla ryggen i en upprätt position och därmed förbättrar kroppshållningen, speciellt för de som spenderar långa perioder sittande eller framför en dator.
 • Reducerar rygg- och nacksmärta: Genom att korrigera dålig hållning kan hållningsvästen hjälpa till att minska belastningen på rygg- och nackmusklerna, vilket kan lindra smärta och obehag i dessa områden.
 • Ökar medvetenheten om kroppshållningen: Att regelbundet använda en hållningsväst kan öka kroppens medvetenhet och muskelminne, vilket över tid kan leda till en bättre naturlig hållning även utan västen.
 • Förbättrar andning: En upprätt hållning möjliggör djupare och mer effektiv andning, eftersom lungorna får mer utrymme att expandera, vilket kan förbättra syresättningen och övergripande välbefinnande.
 • Ökar självförtroende: En god hållning är ofta förknippad med ökat självförtroende och positivt kroppsspråk, vilket kan påverka såväl personliga som professionella aspekter av livet.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test hållningsvästen Swedish Posture Position SK ut.

Swedish Posture Position

Swedish Posture Position erbjuder en mängd funktioner som förbättrar hållningen och ger ländryggsstöd. Med sin elastiska textil, ländryggsstöd, dubbel knäppning för perfekt passform och möjligheten att användas i 1-3 timmar per gång, erbjuder den en balans mellan funktionalitet och komfort.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda hållningsvästen eSpine TX Posture ut.

eSpine TX Posture

eSpine TX Posture skiljer sig ut med sina mångsidiga funktioner, inklusive en kombination av oelastiskt och elastiskt material, andningsaktiv Airmesh på ryggen, reglerbara och polstrade axelremmar. Den är lätt och smidig att använda och har en design som passar både män och kvinnor. Denna produkt ger utmärkt värde för pengarna med tanke på dess pris och de funktioner den erbjuder.

Bästa budgetvalet

Så här ser den bästa budgethållningsvästen Refit Hållningsbandage ut.

Refit Hållningsbandage

För de som är på en stram budget men fortfarande vill ha en pålitlig hållningsförbättring, är Refit Hållningsbandage ett utmärkt val. Enkelheten i dess design och dess effektivitet gör det till ett utmärkt val för priset.

Swedish Posture Flexi

3,5/5,0

Så här ser hållningsvästen Swedish Posture Flexi ut.

Swedish Posture Flexi är en hållningsväst designad för att motverka dålig hållning, en utmaning många möter i dagens samhälle där stillasittande jobb och skärmberoende är alltmer vanligt. Med en diskret design kan denna hållningssele bäras under vardagskläder utan att märkas. När den bärs ger den ett lätt tryck bakåt, vilket påminner bäraren om att rätta upp sig och bibehålla en naturlig hållning.

Genom att aktivera coremuskulaturen stärker den bålmuskulaturen över tid, vilket är avgörande för en god kroppshållning. Posture Flexi rekommenderas att bäras 1-3 timmar per dag, vilket gradvis leder till förbättring. Den passar speciellt de som ofta tappar hållningen, har stillasittande jobb eller regelbundet bär tungt och snedbelastat. Tillverkad av en blandning av bomull, nylon och elastan, är den både bekväm och justerbar.

 • Tillverkare: Swedish Posture
 • Material: 71% bomull, 25% nylon, 4% elastan
 • Särskilda Funktioner: Användning rekommenderas 1-3 timmar per dag, justerbar kardborreband framtill, passar under kläder.

Plus:

 • Diskret Design: Posture Flexi är tunn nog att bäras under kläder utan att märkas, vilket gör det lätt att inkorporera i dagliga rutiner.
 • Aktiverar Bålmuskulaturen: Genom att ge ett lätt tryck bakåt, hjälper den inte bara att förbättra hållningen utan stärker också bålmuskulaturen över tid.
 • Flera Storlekar: Med olika storleksalternativ för både damer och herrar, kan användare välja en storlek som bäst motsvarar deras kroppstyp och vikt.

Värt att fundera över:

 • Gradvis Användning: För bästa resultat rekommenderas att använda västen 1-3 timmar om dagen. För mycket användning utan paus kan orsaka obehag.
 • Rätt Storlek: Det är viktigt att välja rätt storlek baserat på vikt och höjd för optimal komfort och effektivitet.
 • Underhåll: Posture Flexi bör maskintvättas vid 40 grader. Följ skötselråden för att bevara produktens livslängd.

Refit Hållningsbandage

4,1/5,0

Så här ser den bästa budgethållningsvästen Refit Hållningsbandage ut.

Refit Hållningsbandage är designat för att ge stöd åt din hållning och påminna dig om att rätta till den när dina axlar börjar falla framåt. Denna produkt rekommenderas att användas i 1-3 timmar varje dag, optimalt utanpå en tröja för att undvika direkt kontakt med huden. Detta hållningsbandage är lika effektivt vid stillasittande aktiviteter som vid promenader eller hushållsarbeten.

Sätt på dig bandaget på samma sätt som en ryggsäck, justera sedan banden så att de sitter bekvämt men inte för tätt. När du krummar ryggen kommer bandaget att spänna åt, vilket ger dig en naturlig påminnelse att förbättra din hållning. Ett extra tips är att komplettera användningen av Refit Hållningsbandage med stärkande övningar för ryggen, speciellt med Refit Miniband.

 • Tillverkare: Refit
 • Material: Nylon och spandex
 • Särskilda Funktioner: Påminner användaren om att rätta upp ryggen, enkel att sätta på likt en ryggsäck, justerbara band.

Plus:

 • Flexibel Användning: Kan användas i både stillasittande och aktiva situationer, vilket gör den praktisk i vardagen.
 • Påminnelsesystem: När användaren krummar ryggen spänns bandaget, vilket fungerar som en naturlig påminnelse om att rätta upp hållningen.
 • Lätt att Justera: Med sina justerbara band är det enkelt för användaren att få en skräddarsydd passform.

Värt att fundera över:

 • Icke Direkt Hudkontakt: Bandaget ska bäras utanpå en tunn tröja eller t-shirt, inte direkt mot huden för optimal komfort.
 • Spänn Inte För Hårt: Det är viktigt att inte spänna bandaget för hårt. Det ska påminna när hållningen sviktar, inte förhindra naturlig rörelse.
 • Skötsel: Hållningsbandaget ska handtvättas med kardborremmarna stängda/låsta och bör hängtorkas.

Swedish Posture Feminine

3,9/5,0

Så här ser den mest prisvärda hållningsvästen Swedish Posture Feminine ut.

Swedish Posture Feminine är en hållningsväst utformad specifikt för kvinnor, som syftar till att korrigera framåtroterade axlar och ge stöd för en bättre hållning. Efter en lång arbetsdag eller intensiv träning kan många uppleva att hållningen försämras, och denna produkt hjälper till att rätta till detta.

Posture Feminine är framtagen för att ge en avlastande axelsupport med ett lätt tryck bakåt, vilket uppmuntrar användaren att hålla sig upprätt. Den är diskret och kan lätt bäras under kläder, vilket gör den lämplig för både vardagliga och speciella tillfällen. Produkten knäpps bekvämt med en BH-knäppning i ryggen, och den kan bäras direkt mot huden. Tillverkad av en blandning av polyamid och elastan, den kombinerar hållbarhet med elastisk komfort.

 • Tillverkare: Swedish Posture
 • Material: 82 % polyamid, 18 % elastan
 • Särskilda Funktioner: Anpassad för kvinnors axlar, korrigering av framåtroterade axlar, diskret design.

Plus:

 • Specifik Design: Utvecklad särskilt för kvinnor, beaktar vanliga axelproblem bland kvinnor.
 • Förbättrad Hållning: Genom att skapa medvetenhet om kroppens position främjar den en bättre hållning.
 • Mångsidig Användning: Kan bäras under alla typer av kläder, vilket gör den perfekt för alla tillfällen, från arbetsdagar till fest.

Värt att fundera över:

 • Passform: Det är viktigt att välja rätt storlek för bästa komfort och effekt. Storleken motsvarar din normala klädstorlek.
 • Skötsel: Produkten kan maskintvättas i 40 grader, men se till att följa tvättråden noggrant för att bevara produktens kvalitet.
 • Användning: Bör användas regelbundet tills du känner att du kan upprätthålla en bra hållning på egen hand.

eSpine TX Posture

4,2/5,0

Så här ser den mest prisvärda hållningsvästen eSpine TX Posture ut.

eSpine TX Posture från Embreis är mycket mer än bara en hållningsväst. Det är en expertutvecklad lösning för dem som kämpar med hållningsrelaterade problem. Denna väst är speciellt framtagen för att ge stöd och en lätt korrigering av bröstryggen. Den är särskilt användbar för dem som lider av tillstånd som dålig hållning, kyfos och osteoporos. Vad som gör eSpine TX unik är dess kombination av oelastiska och elastiska material som ger en robust men samtidigt flexibel effekt.

Den andningsaktiva Airmesh på ryggdelen garanterar att västen förblir luftig och bekväm under hela dagen. Den fasta magdelen ger ett utomordentligt mothåll och stöd för buken. Med reglerbara axelremmar, polstrade axelband och en design som är lätt att bära, ger eSpine TX hållningsväst både män och kvinnor möjligheten att förbättra deras hållning på ett behagligt sätt.

 • Tillverkare: Embreis
 • Material: Kombination av oelastiskt och elastiskt material, Airmesh rygg
 • Särskilda Funktioner: Reglerbara axelremmar, polstrade axelband, luftig och bekväm design

Plus:

 • Kliniskt Framtagen: Västen har konstruerats för att hantera specifika hållningsrelaterade tillstånd som dålig hållning och osteoporos.
 • Komfort & Användarvänlighet: Med sin andningsaktiva rygg och justerbara remmar är eSpine TX lika praktisk som den är bekväm.
 • Unisex Design: Passar både män och kvinnor och är tillgänglig för användare oavsett ålder.

Värt att fundera över:

 • Bär Underlag: För bästa komfort rekommenderas det att bära eSpine TX över ett tunt linne.
 • Justering: Se till att axelremmarna är korrekt justerade för att undvika onödig spänning eller tryck.
 • Rådgör med specialist: Om du har befintliga rygg- eller hälsobekymmer bör du rådgöra med en specialist innan du använder västen regelbundet.

Swedish Posture Position SK

4,3/5,0

Så här ser bäst i test hållningsvästen Swedish Posture Position SK ut.

Swedish Posture Position är en avlastande hållningsväst designad för att hjälpa dig upprätthålla en naturlig och korrekt hållning, särskilt vid vardagliga aktiviteter och träning. Denna tunna väst är diskret nog att bäras under vardagskläder och är särskilt användbar för dem som ofta upplever ryggsmärta orsakad av monotona rörelser, tunga lyft eller överbelastning.

Västen är konstruerad med justerbara band som sträcker sig över båda axlarna och korsar över ryggen. Denna unika design erbjuder aktivt stöd till ryggen samtidigt som den hjälper till att positionera axlarna i en naturlig och korrekt position. Regelbunden användning av Swedish Posture Position kan bidra till att minska värk i rygg, axlar och höfter, vilket är särskilt värdefullt för dem som ofta upplever sådana problem på grund av deras vardagliga aktiviteter eller arbetskrav.

 • Tillverkare: Swedish Posture
 • Material: 80 % bomull, 20 % spandex
 • Särskilda Funktioner: Justerbara band över axlar och rygg, rekommenderas för dem med ryggsmärta.

Plus:

 • Aktivt Stöd: Genom att ha justerbara band som går över axlarna och ryggen, ger den en unik struktur som stöder och korrekt positionerar axlarna.
 • För alla kön: Utvecklad för både män och kvinnor, vilket gör den mångsidig.
 • Smärtslindring: Speciellt rekommenderad för personer som upplever ryggsmärta, vilket innebär att den kan ge betydande lättnad.

Värt att fundera över:

 • Användningstid: Bör användas 1-2 timmar per dag för bästa resultat, men inte längre tid åt gången.
 • Val av storlek: Viktigt att mäta midjemåttet för att säkerställa att du får rätt storlek.
 • Bära över kläder: För att undvika irritation rekommenderas det att västen bärs över en tunn tröja.
 • Skötsel: Västen kan tvättas i maskin vid 40 grader, men det är alltid viktigt att följa tvättråden noggrant.

Swedish Posture Sports Top

3,7/5,0

Så här ser hållningsvästen Swedish Posture Sports Top ut.

Swedish Posture Sports Top är inte bara en vanlig sporttopp; det är en revolution inom träningskläder som inte bara fokuserar på komfort utan också på att förbättra din hållning. Genom att justera axlarna och skulderbladen till rätt position, erbjuder denna topp en förbättrad hållning, vilket kan resultera i bättre rörlighet och därmed bättre prestation.

Toppen är tillverkad av ett bekvämt material som omsluter och håller dina axlar på plats, säkerställande att du inte bara känner dig bra, utan också ser bra ut när du tränar. Den innovativa ”Posture Alignment Technology” kombinerar elasticitet med fasthet för optimal hållningskorrigering, och de dubbla justerbara korslagda banden över ryggen ytterligare stärker dess effektivitet.

 • Tillverkare: Swedish Posture
 • Material: 76 % polyamid, 24 % Elastan
 • Särskilda Funktioner: Posture Alignment Technology, dubbla justerbara korslagda band över ryggen.

Plus:

 • Hållningskorrigering: Speciellt designad för att justera axlarna och skulderbladen, vilket bidrar till en bättre hållning under träning.
 • Kombination av Stil och Funktion: Medan toppen är praktisk och bidrar till förbättrad hållning, är den också snygg, vilket gör den till ett perfekt tillskott till alla träningskläder.
 • Posture Alignment Technology: Denna innovativa teknik kombinerar elasticitet och fasthet, vilket garanterar optimal hållningskorrigering.

Värt att fundera över:

 • Storleksråd: Om du är osäker på din storlek eller ligger mellan två storlekar, bör du välja den större eftersom toppen kan upplevas som liten i storlek.
 • Användningstid: Rekommenderas att användas max 3 timmar åt gången.
 • Skötsel: Det är viktigt att följa eventuella skötselråd och tvättråd för att bibehålla toppens kvalitet och funktion.

Protect CSB

3,5/5,0

Så här ser hållningsvästen Protect CSB ut.

Protect CSB är mycket mer än bara en vanlig hållningsväst. Den är designad för att erbjuda en kombination av stöd och kompression, vilket bidrar till att förbättra användarens hållning. Tillverkad av en stickad resår från det erkänt högkvalitativa märket Medi’s, denna väst garanterar både komfort och hållbarhet.

Tack vare dess tunna och rörliga design kan användaren bära den under dagliga kläder utan att känna sig begränsad eller obekväm. Oavsett om du sitter vid ett skrivbord, tränar eller utför dagliga sysslor, hjälper Protect CSB dig att hålla ryggen rätt och ger dig den komfort du behöver för att känna dig bäst hela dagen.

 • Tillverkare: Medi’s
 • Material: Stickad resår av hög kvalité
 • Särskilda Funktioner: Ger stöd och kompression för förbättrad hållning.

Plus:

 • Högkvalitativt Material: Tillverkad av stickad resår från Medi’s, vilket garanterar en långvarig kvalitet och hållbarhet.
 • Flexibel och Komfortabel: Tack vare dess tunna och rörliga design kan västen bäras under vanliga kläder utan att orsaka obehag.
 • Smidighet: Enkel att använda, den kan lätt integreras i din dagliga rutin för att ständigt förbättra din hållning.

Värt att fundera över:

 • Användningsfrekvens: Även om det kan vara frestande att använda västen kontinuerligt, bör man tillåta tid för musklerna att anpassa sig och vila för att förhindra eventuell överansträngning.
 • Skötsel: Följ alla rekommenderade skötselråd för att säkerställa västens livslängd och funktion.
 • Konsultera med en specialist: Om du har befintliga ryggproblem eller hälsobekymmer bör du rådgöra med en läkare eller fysioterapeut innan du använder denna typ av produkt.

Position Posture Vest

3,7/5,0

Så här ser hållningvästen Position Posture Vest ut.

Med POSITION POSTURE VEST från Swedish Posture TM kan du nu känna en märkbar förbättring i din hållning. Denna hållningsväst har utformats för att vara både bekväm och effektiv, och den riktar sig särskilt till de som upplever lättare värk eller smärta i ryggen. Västen är utrustad med justerbara band, en extra lång rygg, dubbelknäppning och en elastisk textil som tillsammans garanterar en perfekt passform.

Den unika elasticiteten i västen möjliggör fria rörelser samtidigt som den extra längden ger ett utomordentligt stöd till ländryggen. När den används regelbundet hjälper den till att aktivt räta ut ryggen, vilket resulterar i en bättre kroppshållning och en märkbar lättnad från smärta.

 • Tillverkare: Swedish Posture TM
 • Material: 88% Polyester, 12% Elastan
 • Särskilda Funktioner: Elastisk textil för rörelsefrihet, extra lång rygg för ländryggsstöd, dubbelknäppning med kardborreband.

Plus:

 • Aktiv Hållningsförbättring: Förbättrar aktivt hållningen och erbjuder smärtlindring vid regelbunden användning.
 • Designad för Rörelse: Den elastiska textilen garanterar att du kan röra dig fritt utan några begränsningar samtidigt som du bär västen.
 • Perfekt Passform: Med justerbara band och dubbelknäppning säkerställer denna väst att du får en skräddarsydd känsla oavsett din kroppsform.

Värt att fundera över:

 • Bärtid: Även om det kan vara frestande att bära den under långa perioder, rekommenderas det att använda västen i 1–3 timmar per gång för att förhindra överansträngning.
 • Tvättinstruktioner: Se till att följa tvättinstruktionerna noggrant för att bibehålla västens kvalitet och livslängd.
 • Rådgör med en specialist: Innan du börjar använda västen regelbundet, bör du rådgöra med en hälso- eller sjukvårdsspecialist om du har befintliga rygg- eller hälsobekymmer.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Hållningsväst :

När det gäller att välja den bästa hållningsvästen för dina behov är det viktigt att överväga flera faktorer för att säkerställa att du får mest valuta för pengarna och bäst möjliga resultat. Här är några tips och riktlinjer att tänka på:

 • Ändamål och användning: Innan du köper en hållningsväst, bestäm varför du vill ha en. Vill du korrigera din hållning, lindra ryggsmärtor eller använda den under träning?
 • Material: En bra hållningsväst bör vara tillverkad av andningsaktivt material för att undvika överdriven svettning. Sömmarna bör också vara släta för att undvika skav.
 • Storlek: Se till att mäta din kropp enligt tillverkarens anvisningar för att hitta den rätta storleken. En väst som är för liten kan vara obekväm, medan en som är för stor kanske inte ger tillräckligt med stöd.
 • Justering: Välj en hållningsväst som är justerbar så att du kan anpassa passformen efter dina behov.
 • Diskretion: Om du planerar att bära din hållningsväst under dina kläder, se till att den är tillräckligt tunn och diskret för detta ändamål.
 • Användningstid: Som tidigare nämnts bör du börja med kortare perioder och gradvis öka tiden. Följ tillverkarens rekommendationer och lyssna på din kropp.
 • Pris och kvalitet: Det kan vara frestande att gå för det billigaste alternativet, men det är viktigt att inte kompromissa med kvaliteten. En välgjord hållningsväst kan vara en investering i din hälsa på lång sikt.
 • Recensioner: Innan du gör ett köp, kolla in recensioner från andra användare. Deras erfarenheter kan ge dig en inblick i produktens prestanda och hållbarhet.
 • Returpolicy: Eftersom passform och komfort är avgörande när det gäller hållningsväst, se till att du köper från en återförsäljare som har en bra returpolicy.

Övriga funktioner: Vissa hållningsvästar kommer med extra funktioner, såsom värmeelement, vilket kan vara fördelaktigt för dem som har muskelvärk eller spänningar.

Vanliga frågor och svar om Hållningsväst


Vad är huvudsyftet med en hållningsväst?

Hållningsvästen är designad för att ge stöd åt ryggen, axlarna och nacken, vilket hjälper till att korrigera och upprätthålla en upprätt hållning. Genom att hjälpa användaren att upprätthålla en rätt hållning kan det förhindra muskelspänningar, ryggsmärtor och andra hållningsrelaterade problem.


Hur länge bör man bära en hållningsväst varje dag?

Det rekommenderas att börja med kortare perioder, exempelvis 20-30 minuter, och gradvis öka tiden. Det viktigaste är att lyssna på kroppen och ta pauser när det känns nödvändigt.


Kan en hållningsväst hjälpa vid ryggsmärtor?

Många användare rapporterar att de upplever lindring av ryggsmärtor när de använder en hållningsväst. Detta eftersom västen kan hjälpa till att minska muskelspänningar genom att uppmuntra en mer neutral ryggradsposition.


Hur väljer man rätt storlek på en hållningsväst?

För att säkerställa bästa passform bör man mäta midjan och följa tillverkarens storleksguide. Om man ligger mellan två storlekar kan det vara bäst att välja den större storleken för komfort.


Kan jag träna med en hållningsväst?

Ja, många hållningsvästar är designade för att kunna användas under träning. De kan hjälpa till med att upprätthålla en god hållning under fysisk aktivitet, men det är viktigt att försäkra sig om att västen inte begränsar rörligheten.


Vad är skillnaden mellan en hållningsväst och ett hållningsbandage?

Även om båda enheterna syftar till att förbättra hållningen, fokuserar en hållningsväst vanligtvis på hela överkroppen inklusive axlar, medan ett hållningsbandage primärt stöder axlarna.


Är det säkert för barn och tonåringar att använda en hållningsväst?

Ja, det finns hållningsvästar särskilt designade för barn och tonåringar. Det är dock viktigt att välja rätt storlek och se till att den används korrekt.


Kan man bära en hållningsväst under kläderna?

De flesta hållningsvästar är tillräckligt tunna och diskreta för att kunna bäras under kläderna. Detta gör dem praktiska att använda i vardagliga situationer.


Hur tar man bäst hand om sin hållningsväst?

Det bästa sättet att ta hand om en hållningsväst är att följa tillverkarens skötselanvisningar. De flesta kan handtvättas i kallt vatten och bör lufttorka.


Hur snabbt kan man se resultat av att använda en hållningsväst?

Resultaten varierar beroende på individen och hur ofta och länge västen används. Vissa kan känna förbättringar inom några dagar, medan andra kan behöva några veckor.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.