Bästa Lyftarskorna 2023

För viktlyftare och de som engagerar sig i styrketräning, är lyftarskor en vital komponent för att förbättra prestanda, stabilitet och säkerhet under lyft. Att hitta rätt typ av skor som ger adekvat stöd och korrekt kroppshållning under viktlyftning kan vara en utmaning, speciellt när det gäller att maximera kraftöverföring och minska skaderisken. Lyftarskor är specifikt designade för att ge ett fast, stabilt underlag och optimal positionering av fötterna, vilket är avgörande för effektiva och säkra lyft.

Perfekt för seriösa viktlyftare, crossfit-entusiaster och alla som deltar i styrketräningsprogram och söker förbättrad prestanda och säkerhet. Ta din viktlyftning till en ny nivå med de bästa lyftarskorna på marknaden. Bläddra igenom våra omfattande recensioner och hitta ett par som stärker din prestation och skyddar din kropp.

5 hälsofördelar med Lyftarskor:

 • Förbättrad stabilitet: Lyftarskor har ofta en fast, platt sula och en förhöjd klack. Detta ger en stabil grund som kan förbättra din balans och stabilitet när du utför övningar som knäböj, marklyft och stöt.
 • Ökad mekanisk fördel: Den förhöjda klacken i lyftarskor kan hjälpa till att öka djupet i knäböj och andra övningar, vilket möjliggör bättre mekanik och kan minska risken för skador.
 • Förbättrad kraftöverföring: Den hårda sulan i lyftarskor hjälper till att minimera energiförlusten under lyft. Detta ökar effektiviteten i kraftöverföringen från dina fötter till marken, vilket kan bidra till starkare och mer effektiva lyft.
 • Förebygger skador: Korrekt stöd och stabilitet som erbjuds av lyftarskor kan minska risken för ankelskador, överbelastning och andra skador som kan uppstå vid användning av mindre lämpliga skor för styrketräning.
 • Bättre teknik: Genom att ge en fast, stabil bas och korrekt positionering av kroppen kan lyftarskor hjälpa lyftare att upprätthålla bättre teknik under träningen, vilket är avgörande för att undvika skador och för att effektivisera träningen.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i Test

Så här ser bäst i test lyftarskon Gorilla Wear Perry High Tops Pro ut.

Gorilla Wear Perry High Tops Pro

Denna sko har många av de kvalitetsfunktioner som en lyftarsko bör ha, inklusive en platt sula för optimal markkontakt, ett högt skaft för stabilitet, och är tillverkad av kvalitetsmaterial som äkta mocka och slitstark polyester. Dessutom inkluderar den flera designfunktioner, såsom en sydd sula, som ökar dess hållbarhet. Den är också optimerad för styrketräning, vilket gör den till en idealisk lyftarsko.

Mest Prisvärd

Så här ser mest prisvärda lyftarskon Nike Savaleos ut.

Nike Savaleos

En sko från ett välkänt märke som Nike, med flera kvalitetsfunktioner som robust uppbyggnad, ventilerande mesh och stabil häldämpning. Denna sko balanserar pris med prestanda på ett imponerande sätt.

Bästa Budgetvalet

Så här ser bästa budgetvalet av lyftarskor Star High Tops ut.

Star High Tops

Denna sko erbjuder en mängd av de viktiga funktionerna som söks i en lyftarsko. Den har en platt sula, högt skaft för extra stabilitet, och är tillverkad av mocka och slitstark polyester. För den som söker en kostnadseffektiv ingång till världen av lyftarskor, ser denna modell ut att vara ett utmärkt val.

Adidas Powerlift 4

4,1/5,0

Så här ser lyftarskon Adidas Powerlift 4 ut.

Med Adidas Powerlift 4 tar du din tyngdlyftningsträning till en helt ny nivå. Denna sko är särskilt utformad för tyngdlyftare som strävar efter att överträffa sina egna gränser. Skon har en smal och åtsittande passform, vilket ger en känsla av att vara ett med foten. En kil i mellansulan och en bred rem över vristen tillhandahåller den stabilitet och fixering som krävs för tunga lyft.

Gummiyttersulan är utformad för att ge ett stadigt grepp på alla underlag, vilket är avgörande när varje sekund räknas. Vad som gör skon ännu mer imponerande är dess lätta ovandel i slitstark canvas, vilket ger den en fördel både i hållbarhet och komfort. Dessutom har skon en innovativ design med öppen framfot och flexibel tå, vilket säkerställer optimal ventilation och komfort under hela träningspasset.

 • Tillverkare: Adidas
 • Material: Ovandel i canvas, Adiwear-yttersula
 • Särskilda funktioner: Smal, åtsittande passform, stängs med snören och kardborrerem, tyngdlyftningsanpassad kil i mellansulan, perforerad framfot och flexibel tå design.

Plus:

 • Kil i mellansulan ger ökad stabilitet och säkerhet vid tunga lyft.
 • Ovandel i slitstark canvas kombinerat med Adiwear-yttersulan för längre livslängd.
 • Optimal ventilation med öppen framfot och flexibel tådesign.

Värt att fundera över:

 • Den smala passformen kan vara tight för individer med bredare fötter, så det är viktigt att prova skorna innan köp.
 • Medan skon erbjuder exceptionell stabilitet för tyngdlyftning kan den inte vara den bästa för långdistanslöpning eller kardiovaskulär träning.
 • Prislappen är på den högre sidan, så det är viktigt att bedöma om dess funktioner och kvalitet uppfyller individens behov och budget.

Nike Savaleos

4,2/5,0

Så här ser mest prisvärda lyftarskon Nike Savaleos ut.

Nike Savaleos är mer än bara en sko – det är ett löfte om prestanda och precision. Skon är framtagen med tyngdlyftarens behov i åtanke och har en platt, bred sula som garanterar exceptionell stabilitet, särskilt vid tunga lyft. Den hårda mellansulan tillsammans med en förhöjd häl säkerställer inte bara rätt kroppspositionering, utan optimerar också överföringen av kraft från marken vid lyft.

Karborrebandet som fästs över skons ovansida ger en anpassningsbar, tight passform och håller foten fast på plats, vilket ger extra förtroende när du närmar dig ditt nästa personliga rekord. Utöver dessa imponerande funktioner kommer Nike Savaleos med en rad andra fördelar som häldämpning och en mesh insida, vilket säkerställer en bekväm och ventilerad upplevelse genom hela träningspasset.

 • Tillverkare: Nike
 • Material: Huvudsakligen mesh med robusta konstruktionsdetaljer
 • Särskilda funktioner: Platt och bred sula, hårda mellansula, förhöjd häl, karborreband för fastsättning, häldämpning, mesh insida för ventilation, vadderad plös.

Plus:

 • Robust konstruktion med platt och bred sula erbjuder oöverträffad stabilitet för tunga lyft.
 • Karborrebandets fastsättning ger en skräddarsydd, säker passform.
 • Mesh-insidan garanterar optimal ventilation, vilket håller foten sval och komfortabel.

Värt att fundera över:

 • Trots sin prisvänlighet jämfört med andra högpresterande lyftarskor kan vissa användare finna den för enkel i sin design eller sakna vissa specialfunktioner som erbjuds av dyrare modeller.
 • Det rekommenderas att prova skon personligen för att säkerställa bästa passform, särskilt med karborrebandets snäva passform.
 • Färgalternativen kan vara begränsade för dem som föredrar mer varians i design.

Gorilla Wear Gym Hybrids

3,7/5,0

Så här ser lyftarskon Gorilla Wear Gym Hybrids ut.

Gorilla Wear Gym Hybrids är designade för att kombinera både lätthet och stabilitet i en och samma sko, vilket skapar en optimal balans för ditt träningsschema. Skon är framställd med en förhöjd EVA-sula, en teknik som ger maximal stötdämpning och stabilitet under träning, särskilt vid dynamiska rörelser eller när tunga vikter lyfts.

Den luftiga mesh-ovandelen säkerställer att dina fötter hålls svala och fräscha, även under de mest svettiga träningspassen. Denna kombination av funktioner gör skon lämplig för en mängd olika träningsmiljöer, från löpbandet till styrketräningen. TPU Heel Clip bidrar med extra stabilitet, vilket säkerställer att foten sitter fast och undviker eventuell vridning. Skons ”Low cut design” erbjuder ökad rörlighet samtidigt som den behåller en stilren och modern look.

 • Tillverkare: Gorilla Wear
 • Material: Mesh med EVA-sula
 • Särskilda funktioner: Förhöjd EVA-sula, luftig mesh-ovandel, TPU Heel Clip, Low cut design, High Spring EVA insoles.

Plus:

 • Den förhöjda EVA-sulan ger utmärkt skydd och stöd under intensiva träningsmoment.
 • Mesh-ovandelen garanterar optimal ventilation, vilket håller fötterna svala och bekväma.
 • TPU Heel Clip ger extra stabilitet, vilket är särskilt viktigt under sidorörelser och snabba vändningar.

Värt att fundera över:

 • Skon kanske inte erbjuder samma robusthet som mer traditionella lyftarskor på grund av dess lätta design.
 • Den förhöjda sulan kan kräva en anpassningsperiod för nya användare som är ovana vid den.
 • Det kan vara värt att prova skorna i butik för att försäkra sig om bästa möjliga passform innan köp.

Star High Tops

4,1/5,0

Så här ser bästa budgetvalet av lyftarskor Star High Tops ut.

Star High Tops från Star Nutrition Gear utstrålar både stil och funktionalitet för den seriösa styrketräningsentusiasten. Skorna är särskilt designade med en platt sula, vilket inte bara ger förbättrad kontakt med underlaget, utan även främjar balans och en korrekt fotpositionering. Denna suldesign är särskilt fördelaktig vid utförandet av övningar som marklyft, eftersom den minskar lyftvägen – en avgörande fördel vid tävlingslyft.

Den högre skaftkonstruktionen tillför ytterligare stabilitet, så att du kan känna dig trygg och säker under dina lyft. Skon kombinerar äkta mocka med slitstark polyester, vilket inte bara ger en lyxig känsla, utan också garanterar hållbarhet. Trots sin robusta konstruktion, är skorna förvånansvärt lätta, vilket minimerar trötthet under långa träningspass.

 • Tillverkare: Star Nutrition Gear
 • Material: 60% mocka / 40% polyester
 • Särskilda funktioner: Platt sula, högt skaft, utvecklade specifikt för styrketräning.

Plus:

 • Platt suldesign ger optimal markkontakt, vilket ökar stabiliteten vid lyft.
 • Högt skaft bidrar till extra stabilitet och säkerhet, särskilt när man lyfter tunga vikter.
 • Lättviktigt utförande kombinerat med hållbarheten av äkta mocka och slitstark polyester.

Värt att fundera över:

 • Även om de är designade för styrketräning, kan de kanske inte vara den bästa valet för löpning eller kardioaktiviteter.
 • Skons platta sula kan kännas ovan för dem som är vana vid mer dämpade skor.
 • Eftersom storlekar kan variera mellan märken, kan det vara en god idé att prova skorna i butik eller säkerställa en bra returpolicy vid onlineköp.

Troy High Tops

3,9/5,0

Så här ser lyftarskon Troy High Tops ut.

Gorilla Wear, ett framstående amerikanskt märke känt för sin kvalitet, presenterar de här specialdesignade skorna för de mest engagerade träningsentusiasterna. Troy High Tops är inte bara en sko för träning; det är en kombination av stil, hållbarhet och prestanda. Med sitt förstärkta mockaskinn garanterar dessa skor inte bara en lång livslängd utan också optimal komfort vid varje träningspass.

Dessa skor är speciellt utformade för styrketräning med sin unika design, inklusive ett högt skaft som ger extra stöd för fotleden under de mest krävande övningarna. Innersulan är vadderad för att erbjuda bästa möjliga komfort, och dess absorberande gummisula säkerställer att du kan prestera på topp oavsett vilken övning du tar dig an. Även om den är skapad för gymmet, kan Troy High Tops också bli ditt val för vardagligt bruk på grund av sin höga komfort och stilsäkra design.

 • Tillverkare: Gorilla Wear
 • Material: 90% mocka, 10% mesh (sula: 100% gummi)
 • Särskilda funktioner: Optimerade för styrketräning, högt skaft, vadderad insida, unisex-design.

Plus:

 • Förstärkt mocka kombinerat med ventilerande mesh ger både komfort och hållbarhet.
 • Högt skaft och vadderad insida säkerställer maximalt stöd under tunga träningspass.
 • Är både funktionsduglig för seriös träning och snygg nog för vardagsbruk.

Värt att fundera över:

 • Medan de är optimerade för styrketräning, kanske de inte är lika lämpade för löpning eller andra kardiovaskulära aktiviteter.
 • Mocka kan kräva specifik skötsel för att hålla sig i bästa skick över tid.
 • Det rekommenderas att prova skorna i butik för att garantera en perfekt passform, särskilt med tanke på priset.

Perry High Tops Pro

4,3/5,0

Så här ser bäst i test lyftarskon Gorilla Wear Perry High Tops Pro ut.

När det kommer till högkvalitativa lyftarskor, står Gorilla Wear i frontlinjen med deras senaste modell: Perry High Tops Pro. Dessa skor är designade särskilt med den seriösa gymentusiasten i åtanke. Inte bara ser de bra ut, men de presterar också utmärkt. Tillverkade av äkta mocka och robust polyester, dessa skor lovar både hållbarhet och bekvämlighet.

Den unika konstruktionen inkluderar en sydd sula, vilket garanterar en längre livslängd för skon. Den platta sulan är inte bara idealisk för att ge en direkt kontakt med marken, men den säkerställer också att din fot positioneras korrekt, vilket är viktigt för att minimera skaderisk. Perry High Tops Pro gör också varje lyft effektivare, speciellt i övningar som marklyft där en kortare lyftväg är avgörande.

För att addera ett lager av säkerhet och stabilitet, kommer dessa skor med ett högt skaft och ett kardborrespänne. Skorna är präglade med Gorilla Wears signaturdesign, inklusive ett gummi-spänne med Gorilla Wear-tryck, en broderad gorilla på sidan, samt ett märke på plösen.

 • Tillverkare: Gorilla Wear
 • Material: 60% mocka / 40% polyester
 • Särskilda funktioner: Utvecklade för styrketräning, unik design, sydd sula, låg vikt, kardborrespänne.

Plus:

 • Platt sula för förbättrad balans och optimal markkontakt.
 • Högt skaft och kardborrespänne bidrar till ökad stabilitet under lyft.
 • Tillverkad av högkvalitativa material som kombinerar hållbarhet med stil.

Värt att fundera över:

 • Medan skon är designad med en platt sula för styrketräning, kan den inte vara lika bekväm för långa promenader eller för löpning.
 • Mockamaterialet kan kräva särskild vård för att bibehålla sitt utseende över tid.
 • Storleksområdet är omfattande (36-47), så det är viktigt att noggrant välja den mest passande storleken för bästa passform och komfort.

Våra köpguidestips – Tänk på det här innan du gör ditt val av Lyftarskor:

 • Syftet med skorna:
  Tyngdlyftning vs. styrketräning: Medan de flesta lyftarskor fungerar bra för båda, finns det specifika modeller designade för tyngdlyftning som kan ha en annan hälhöjd jämfört med de som är avsedda för allmän styrketräning.
 • Hälhöjd: En förhöjd häl hjälper till att förbättra positionen i övningar som knäböj. Men, den optimala höjden kan variera mellan individer beroende på deras kroppsmekanik och flexibilitet.
 • Stabilitet: Skons stabilitet är avgörande. Ett hårt och stabilt underslag hjälper till att säkerställa att du har en fast grund när du lyfter tunga vikter.
 • Material: Leta efter skor som är gjorda av hållbara material som äkta mocka eller läder. Dessa tenderar att hålla längre och erbjuder bättre stöd.
 • Passform: Lyftarskor bör sitta tätt men bekvämt. För mycket utrymme i skon kan minska stabiliteten, medan för litet utrymme kan orsaka obehag. Kom ihåg att prova med de strumpor du planerar att bära under träningen.
 • Fästanordning: Oavsett om det är snören, kardborreband eller en kombination, bör fästanordningen erbjuda en säker och tät passform runt foten.
 • Ventilation: Eftersom styrketräning kan bli intensiv och svettig, kan ventilerande material eller mesh-sektioner hjälpa till att hålla fötterna torra.
 • Pris vs. kvalitet: Medan dyrare skor ofta erbjuder bättre kvalitet och hållbarhet, finns det också många prisvärda alternativ som erbjuder utmärkt prestanda.
 • Recensioner: Innan köp, läs recensioner från andra användare. Detta kan ge insikt om skons komfort, hållbarhet och prestanda.
 • Estetik: Även om funktionen bör prioriteras, kan det vara viktigt för vissa att skorna även ser bra ut, särskilt om de även ska användas utanför gymmet.

Vanliga frågor och svar om


Vad är lyftarskor?

Lyftarskor är specialdesignade skor för viktlyftning. De har oftast en förhöjd häl, vilket kan hjälpa lyftare att uppnå bättre knäflexion och hålla en upprätt överkropp när de utför övningar som knäböj.


Varför ska man använda lyftarskor?

Lyftarskor ger bättre stabilitet, stöd och kraftöverföring när man lyfter tunga vikter. Den förhöjda hälen hjälper även till att förbättra rörligheten i fotleden vilket kan gynna djupare knäböj.


Kan man använda lyftarskor till andra träningsformer än viktlyftning?

Det beror på träningsformen. Medan lyftarskor är idealiska för viktlyftning, är de inte alltid lämpliga för andra aktiviteter, såsom löpning eller agilityträning, på grund av deras design.


Hur ska lyftarskor sitta?

Lyftarskor ska sitta åt runt foten utan att klämma. De bör erbjuda stabilitet och stöd utan att begränsa rörelsen.


Vad skiljer lyftarskor från andra träningsskor?

Lyftarskor har en solid och icke-komprimerbar sula samt en förhöjd häl. Denna design skiljer sig från löparskor, som ofta har en mjukare och mer flexibel sula.


Är det nödvändigt att använda lyftarskor?

Medan det inte är absolut nödvändigt, kan de förbättra lyftarens teknik och minska risken för skador.


Hur tar man hand om sina lyftarskor?

Håll dem rena och låt dem lufttorka efter varje användning. Undvik att bära dem utanför gymmet för att förlänga deras livslängd.


Vilka är de bästa märkena för lyftarskor?

Det finns många populära märken, inklusive Adidas, Nike, Reebok, och Inov-8, bland andra. Vilket märke som är ”bäst” beror ofta på individuella preferenser och passform.


Kan man använda lyftarskor för deadlifts?

Medan vissa lyftare föredrar att använda lyftarskor för deadlifts, föredrar andra att lyfta barfota eller med skor med en tunn sula för att minska avståndet lyftet måste resa.


Var kan man köpa lyftarskor?

Lyftarskor kan köpas på sportaffärer, specialiserade butiker för styrketräning, eller online.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.