I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa personvågarna på marknaden.

Bästa Personvåg 2023

I en värld som alltmer fokuserar på hälsa, fitness och personligt välbefinnande, har verktyg som hjälper oss att övervaka och förstå vår kropp blivit allt viktigare. En av de mest grundläggande och oumbärliga av dessa verktyg är personvågen.

Sedan dess ursprungliga skapande har personvågens funktion utvecklats långt bortom att bara mäta en persons vikt. Moderna personvågar erbjuder ofta en rad andra mätningar, inklusive kroppsfettprocent, muskelmassa, benmassa, vattenprocent och mer. Dessa uppgifter kan vara särskilt värdefulla för de som följer en särskild diet, träningsplan eller bara vill ha en mer detaljerad förståelse av sin kropps hälsa och sammansättning.

Men varför är det så viktigt att äga en personvåg? För det första ger regelbunden viktövervakning en omedelbar insikt i effekterna av kost och motion på kroppen. Små förändringar kan upptäckas snabbt, vilket möjliggör snabba justeringar av ens livsstil om så önskas. För det andra kan det fungera som en motivationsfaktor. Att se en positiv trend i viktförändring kan vara en stark drivkraft för att fortsätta med sunda vanor.

Med den tekniska utvecklingen har många moderna personvågar nu möjlighet att synkronisera data direkt till smartphones eller datorer. Detta gör att användare kan spåra sina framsteg över tid, sätta mål och till och med dela sina framsteg med vänner, familj eller träningscoacher.

Dock är det viktigt att nämna att medan en personvåg kan ge värdefull information, bör den inte vara det enda verktyget som används för att bedöma hälsa och välbefinnande. En persons vikt är bara en aspekt av deras övergripande hälsa, och andra faktorer som kost, motion, mentalt välbefinnande och medicinsk historia spelar också en stor roll.

Sammanfattningsvis är personvågen ett enkelt men kraftfullt verktyg för att övervaka och förstå vår kropp. Oavsett om du är en hälsoproffs, en atlet eller bara någon som vill hålla koll på din vikt, är en pålitlig personvåg en ovärderlig tillgång i ditt hälsa- och fitnessarsenal.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten Withings Body Scan Connected Health Station Smart våg ut.

Withings Body Scan Connected Health Station Smart våg

Withings Body Scan tar personvågen till en helt ny nivå. Inte bara mäter den din vikt, men den erbjuder också en rad hälsomätningar och funktioner som inte hittas i många andra vågar på marknaden. Med dess sofistikerade design och högkvalitativa material, garanterar den inte bara precision, utan också hållbarhet. Med tillägg av sin smarta teknologi kan du spåra din hälsa över tid, och se din utveckling. Den är den ultimata enheten för de som verkligen vill ha en djup insikt i deras övergripande hälsa.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten Beurer BF 980 Diagnostisk våg WiFi ut.

Beurer BF 980 Diagnostisk våg med WiFi

Beurer BF 980 erbjuder enastående värde för pengarna. För ett rimligt pris får du en våg som inte bara mäter din vikt men också erbjuder diagnostiska insikter som fettprocent, vattenmängd, muskelmassa och mer. Den kommer också med WiFi-funktionalitet, vilket gör att du enkelt kan synkronisera dina data till din smartphone eller dator. Det är den perfekta balansen mellan pris och prestanda, vilket gör den idealisk för de som söker en högkvalitativ våg utan att bryta banken.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet Cleverio Smart Scale Personvåg med WiFi ut.

Cleverio Smart Scale Personvåg med WiFi

För de som letar efter en kvalitetsvåg till ett överkomligt pris, är Cleverio Smart Scale svårt att slå. Medan den är budgetvänlig, kompromissar den inte med kvaliteten. Den erbjuder en mängd funktioner som man skulle förvänta sig från en dyrare våg, inklusive WiFi-anslutning och en tillhörande app för spårning av hälsodata. Med sin multi-användarigenkänning och en rad mätningar, ger den dig utmärkt värde för pengarna.

Withings Body Scan Connected Health Station Smart våg

4,5/5,0

Så här ser bäst i test produkten Withings Body Scan Connected Health Station Smart våg ut.

Withings Body Scan Connected Health Station Smart våg representerar teknikens frontlinje när det kommer till personvågar och kroppsanalys. Inte bara mäter den din vikt, men dess avancerade teknologi ger en detaljerad insikt i kroppens övergripande hälsa, från muskelmassa till hjärthälsa och nervfunktion.

Det första som sticker ut med denna våg är dess helkroppsskanning. Med användning av multifrekvens Bioelektrisk Impedansanalys (BIA), ger den ultra-precisa mätningar av kroppssammansättning, inklusive fett och muskelmassa. Den går även vidare för att upptäcka tecken på förmaksflimmer genom sitt 6-led EKG.

En annan intressant funktion är dess nervhälsövervakning, som hjälper till att identifiera autonoma perifera neuropatier, en långsiktig komplikation av diabetes. All denna data samlas och kan ses genom Withings-appen, som även ger beteendebaserad feedback och rapportering.

Vågen är inte bara smart, utan också robust med sin höghållfasta härdat glasplattform. Den är också användarvänlig med automatisk igenkänning av upp till 8 användare och en batterilivslängd på upp till 12 månader.

 • Tillverkare: Withings
 • Material: Härdat höghållfast glas
 • Särskilda Funktioner: Helkroppsskanning, 6-led EKG, Automatisk igenkänning av upp till 8 användare, Beteendebaserad feedback via Withings App, Nervhälsövervakning

Plus:

 • Mångsidiga Mätningar: Vågen erbjuder en helkroppsanalys, inklusive kardiovaskulära mätningar och nervhälsa, vilket gör det till ett omfattande verktyg för dem som är seriösa om sin hälsa.
 • Lång Batterilivslängd: Med upp till 12 månaders batterilivslängd på en enda laddning.
 • Flervändaranvändning: Den kan känna igen och spåra upp till 8 användare självständigt, vilket gör den perfekt för större hushåll.

Värt att fundera över:

 • Medicinsk Användning: Även om den har medicinska funktioner, bör den inte ersätta regelbundna läkarbesök eller medicinska tester.
 • Pacemaker-användare: Personer med pacemakers kommer inte att kunna använda alla vågens funktioner på grund av dess BIA-teknologi.
 • Pris: High-end-funktioner kan innebära ett högre pris jämfört med enklare personvågar på marknaden

Beurer BF 980 Diagnostisk våg WiFi

4,2/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten Beurer BF 980 Diagnostisk våg WiFi ut.

Beurer BF 980 Diagnostisk våg WiFi representerar den senaste generationen av hälsoteknik, som går utöver den traditionella vägningsfunktionen och erbjuder en omfattande överblick av användarens fysiska hälsa. Med en kapacitet på 180 kg, kan vågen mäta kroppsvikt, kroppsfett, muskelprocent och hjärtpuls. Den visar också kroppsvatten, AMR/BMR samt flera andra parametrar via Beurer HealthManager-appen, som metabolisk ålder och benmineralmassa.

Denna diagnostiska våg skiljer sig från andra genom sin användarvänlighet. Den kan enkelt kopplas till en smartphone via WiFi och Bluetooth®. Dessutom har den en snabb och smidig första inställning av Bluetooth® och WiFi för automatisk dataöverföring. Data synkroniseras automatiskt med varje vägning, vilket gör det lätt att följa utvecklingen över tid. För dem som inte vill vara beroende av en app har vågen också inbyggda knappar för direkt användning.

Designmässigt stoltserar vågen med en ITO-belagd vägyta av säkerhetsglas som mäter 35 x 30 cm. Displayen är framstående med sin punktmatrisutseende och en sifferhöjd av 48 mm.

 • Tillverkare: Beurer
 • Material: ITO-belagt säkerhetsglas
 • Särskilda Funktioner: WiFi & Bluetooth® uppkoppling, Atletläge med 5 aktivitetsnivåer, 8 användarminne, Synkronisering med Beurer HealthManager

Plus:

 • Omfattande Hälsometriska Data: Utöver kroppsvikt kan den mäta en rad olika parametrar som kroppsfett, muskelprocent och hjärtpuls.
 • Smidig Uppkoppling: Möjligheten att synkronisera data via både WiFi och Bluetooth® ger en flexibel och användarvänlig upplevelse.
 • Mångsidig Användning: Vågen passar både de som vill ha en snabb avläsning samt de som önskar djupgående analyser via appen.

Värt att fundera över:

 • Batteriuppladdning: Med ett integrerat batteri behöver vågen laddas med den medföljande USB-C-kabeln när den börjar ta slut.
 • Överbelastningsvarning: Vågen har en gräns på 180 kg, och det är viktigt att inte överstiga detta för att undvika skador eller felaktiga mätningar.
 • Mätprecision: För bästa resultat, bör användaren följa tillverkarens rekommendationer och väga sig under liknande förhållanden varje gång.

vidaXL Kroppsanalysvåg BS 450 Connect

3,6/5,0

Så här ser produkten vidaXL Kroppsanalysvåg BS 450 Connect ut.

Med BS 450 CONNECT kroppsanalysvåg från Medisana introduceras en ny era av hälsoövervakning. Denna avancerade våg gör det möjligt att koppla den till din smartphone, fungerande som en personlig hälsocoach, redo att guida dig genom din hälsoupplevelse. Förutom att mäta din vikt erbjuder den insikter i kroppsfett, kroppsvätska, muskel- och benmassa samt ditt BMI-värde. Den ger även analyser om ditt dagliga kaloribehov (BMR). Vågen är konstruerad med fyra exakta sensorer som ger noggranna avläsningar, och kan mäta vikter upp till 180 kg.

Designen är både stilren och funktionell. När den är avstängd blir dess display osynlig, vilket smälter samman med vågens svarta glasmotiv. Med appen VitaDock +, som är kompatibel med både Android & iOS, kan du få insikt i ditt kaloribehov, spara upp till 30 mätningar per användare, även när vågen inte är ansluten till din smartphone.

 • Tillverkare: Medisana
 • Material: Glas
 • Särskilda Funktioner: Bluetooth®-anslutning, Kompatibilitet med VitaDock + app, LED-display, Mäter kroppsfett, vattenmängd, muskel- och benmassa, Kaloribehovsanalys

Plus:

 • Mångsidiga Mätningar: Förutom vikt kan du få detaljerad information om kroppsfett, vattenmängd, muskel- och benmassa.
 • Smart Synkronisering: Möjligheten att lagra upp till 30 mätningar gör det bekvämt att synkronisera närhelst det passar.
 • Diskret Design: Med en display som endast syns när vågen är på, blir detta ett stiligt tillskott till ditt badrum.

Värt att fundera över:

 • Implantatbegränsningar: Vågen är inte lämplig för personer med vissa medicinska implantat som pacemakers.
 • Batteribehov: Vågen drivs av 4 x 1,5 V AAA-batterier, så det kan vara bra att ha extra batterier till hands.
 • Maximal belastning: Vågens maximala kapacitet är 180 kg, och den bör inte överbelastas för att undvika felaktiga avläsningar eller skador.

Beurer Diagnostisk Personvåg Bluetooth BF720

3,9/5,0

Så här ser produkten Beurer Diagnostisk Personvåg Bluetooth BF720 ut.

Beurer Diagnostisk Personvåg Bluetooth BF720 representerar en förening av modern teknik och traditionell vågdesign för att ge en helhetssyn på din hälsa. Denna sofistikerade glasvåg erbjuder en mängd funktioner som gör det enklare än någonsin att hålla koll på vikt och BMI. Utöver traditionell viktmätning mäter den kroppsfett, kroppsvatten, muskelmassa och benmassa, samt erbjuder insikter i din uppskattade kaloriförbrukning vid både aktivitet och vila.

En framstående egenskap hos denna våg är dess Bluetooth-funktion, som möjliggör automatisk dataöverföring till Beurer’s HealthManager-app. Genom appen kan användare enkelt spåra och visualisera sina framsteg. Vågen är också otroligt inkluderande, med kapacitet för upp till åtta användare, var och en med 30 individuella minnesplatser. Även om dess teknik är avancerad, förblir användarvänligheten central med funktioner som snabbstart, automatisk avstängning och valbar viktenhet.

 • Tillverkare: Beurer
 • Material: Glas
 • Särskilda Funktioner: Bluetooth-anslutning, Kompatibilitet med HealthManager-appen, Mäter kroppsfett, kroppsvatten, muskel- och benmassa, Kaloriförbrukningsanalys

Plus:

 • Multifunktionell Analys: Förutom grundläggande viktmätning erbjuder den insikter om kroppsfett, kroppsvatten, muskel- och benmassa.
 • Intuitiv Dataöverföring: Bluetooth-funktionen gör det smidigt att överföra data till HealthManager-appen för enkel uppföljning.
 • Användarvänligt: Med snabbstartsfunktion, automatisk avstängning och valbar viktenhet blir varje vägning enkel och smidig.

Värt att fundera över:

 • Batteribehov: Vågen drivs av 3 x AAA 1,5V batterier. Det kan vara bra att hålla extra batterier till hands.
 • Maximal belastning: Vågens maximala kapacitet är 180 kg, och den bör inte överbelastas för att undvika felaktiga avläsningar eller skador.
 • Dataintegritet: Vid användning av Bluetooth och appen, se till att regelbundet säkerhetskopiera din data för att förhindra eventuell förlust.

Withings Body Personvåg med WiFi

4,2/5,0

Så här ser produkten Withings Body Personvåg med WiFi ut.

Withings Body Personvåg representerar den nya generationens hälso- och fitnessverktyg som kombinerar traditionell viktmätning med avancerad teknologi. Denna digitala personvåg är inte bara ett instrument för att mäta vikt, utan den erbjuder en helhetssyn på din hälsa genom att även räkna ut ditt BMI. Tillverkad för att passa in i det moderna hemmet, ansluter vågen smidigt till ditt trådlösa nätverk och kommunicerar med en app tillgänglig för både Android och iOS.

Alla dina mätresultat visas direkt på vågens display, vilket ger dig omedelbar feedback. En av vågens mest imponerande egenskaper är dess förmåga att känna igen upp till åtta olika användare. Detta gör den till en idealisk lösning för familjer eller samboende vänner. Genom appen kan varje användare följa sin viktutveckling med hjälp av tydliga grafer. Trots sin avancerade teknik är vågen energieffektiv, med en batteritid på upp till 18 månader, och den drivs av fyra AAA-batterier.

 • Tillverkare: Withings
 • Särskilda Funktioner:WiFi-anslutning, Kompatibel med Android och iOS-app.
 • Identifierar upp till 8 användare

Plus:

 • Intelligent Identifiering: Med förmågan att känna igen upp till åtta olika användare, blir vågen ett praktiskt verktyg för hela familjen eller kollektivet.
 • Uppkopplad och Informerad: WiFi-anslutningen och kompatibiliteten med mobila appar ger användarna möjlighet att spåra och analysera deras viktutveckling över tid.
 • Lång Batteritid: Med en imponerande batteritid på upp till 18 månader, minskar behovet av frekvent batteribyte.

Värt att fundera över:

 • Maxbelastning: Vågens maximala kapacitet är 180 kg, vilket bör beaktas för att undvika felaktiga avläsningar eller skador.
 • Batteribehov: Även om vågen har en lång batteritid, drivs den med 4x AAA-batterier. Det är klokt att ha extra batterier till hands.
 • WiFi-Anslutning: För optimal användning, se till att vågen placeras på en plats med stabil WiFi-täckning.

Rubicson Digital Personvåg Vit

4,3/5,0

Så här ser produkten Rubicson Digital Personvåg Vit ut.

Rubicson Digital personvåg står ut som en symbol för minimalistisk design och avancerad teknik, perfekt för den moderna användaren. Denna våg har framställts med en enkel och stilren estetik, vilket gör den till en elegant tillägg till ditt badrum eller sovrum. Tillverkad i härdat glas, ger den både robusthet och ett sofistikerat utseende. En av dess mest distinkta egenskaper är den dolda displayen, vilket innebär att displayen är osynlig när vågen inte används, vilket bidrar till dess slanka utseende.

Med stora och lättavlästa siffror säkerställer vågen att du snabbt och tydligt kan se dina mätningar utan ansträngning. Trots sin subtila design, är den utrustad med viktiga funktioner som varningar vid överbelastning och lågt batterinivå, vilket ger användaren en känsla av säkerhet. Med en maxvikt på 180 kg och en upplösning på 100 gram, får du en hög precision varje gång du kliver upp på den.

 • Tillverkare: Rubicson
 • Material: Härdat glas
 • Särskilda Funktioner: Dold display, Varningsfunktioner (överbelastning och lågt batteri), Stora tydliga siffror

Plus:

 • Stilren och Elegant: En minimalistisk design kompletterad med härdat glas ger vågen en modern och elegant känsla.
 • Dold Display: Displayen som är osynlig när den inte används ger ett rent och opretentiöst utseende.
 • Säkerhetsfunktioner: Med varningar för överbelastning och lågt batteri kan användaren vara säker på att vågen alltid fungerar optimalt.

Värt att fundera över:

 • Batterikrav: Eftersom vågen kräver 3x AAA-batterier, som inte medföljer, bör användaren komma ihåg att köpa dessa separat.
 • Maxvikt: Precis som med de flesta vågar bör användaren vara medveten om den maximala viktkapaciteten på 180 kg för att undvika skador eller felaktiga avläsningar.
 • Skötsel: Med tanke på dess härdat glasdesign, bör man hantera vågen med omsorg för att undvika repor eller skador.

vidaXL Kroppsanalysvåg BS 445 180 kg

3,5/5,0

Så här ser produkten vidaXL Kroppsanalysvåg BS 445 180 kg ut.

vidaXLs BS 445 kroppsanalysvåg ger en helt ny nivå av kroppsövervakning genom sitt innovativa samarbete med din smartphone. Med hjälp av avancerad Bluetooth Smart-teknologi håller du inte bara koll på din kroppsvikt men även andra kritiska kroppsdata var du än befinner dig.

Genom att enkelt ställa dig på vågens fyra precisa sensorer kan du låta den säkra elektriska signalen ta exakta mått och omedelbart avläsa resultaten på den klara LCD-displayen. Denna våg skiljer sig ut genom sin mångsidighet, och visar allt från kroppsvikt, kroppsfett, kroppsvatten till muskelkvot, benmassa, BMI och ditt genomsnittliga dagliga kaloribehov. Med kapacitet att automatiskt känna igen upp till 8 användare är den perfekt för fleranvändare hem.

 • Tillverkare: vidaXL
 • Material: Metall
 • Särskilda Funktioner: Bluetooth Smart dataanslutning, Kompatibel med VitaDock + App, Automatisk start, Mäter kroppsvikt, kroppsfett, kroppsvatten, muskelkvot och benmassa, Minnesplatser för 8 användare.

Plus:

 • Mångsidig mätning: Oavsett om det är kroppsvikt, kroppsfett eller muskelkvot, levererar BS 445 kroppsanalysvåg en komplett kroppsprofil.
 • Smart synkronisering: Med Bluetooth Smart-teknologi kan du enkelt synkronisera vågen med din smartphone och använda den medföljande VitaDock + appen för iOS och Android.
 • Flervanvändarvänlig: Med automatisk igenkänning av upp till 8 användare är detta den perfekta vågen för familjer eller delade boenden.

Värt att fundera över:

 • Graviditet och Implantat: Denna kroppsanalysvåg rekommenderas inte för gravida kvinnor eller för individer med elektriska implantat, som pacemakers eller ICD.
 • Batteri: Vågen drivs med 3 x AAA-batterier, så regelbunden övervakning eller byte kan krävas.
 • Maximal Viktkapacitet: Användare bör vara medvetna om den maximala viktkapaciteten på 180 kg för att garantera korrekta avläsningar.

Cleverio Smart Scale Personvåg med WiFi

4,3/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet Cleverio Smart Scale Personvåg med WiFi ut.

Cleverio Smart Scale är inte bara en annan personvåg – den är en allomfattande hälsostationslösning för hela familjen. Denna sofistikerade våg går bortom enkel viktmätning, den mäter även kroppsfett, ben- och muskelmassa och räknar dessutom ut ditt BMI. Anslut den smidigt till ditt trådlösa hemnätverk via wifi och följ dina framsteg genom en intuitiv app, tillgänglig för både Android och iOS.

Vågen är utrustad med en tydlig display som direkt visar dina mätresultat. En av de mest imponerande funktionerna är dess förmåga att känna igen flera användare. Så, oavsett om det är du, ditt barn eller din partner som stiger på, kommer vågen att registrera och lagra uppgifterna korrekt, vilket gör det enkelt att spåra och jämföra viktutveckling över tid.

 • Tillverkare: Cleverio
 • Material: Ej specificerat, antagligen härdat glas eller plast med metallkomponenter.
 • Särskilda Funktioner: Wifi-anslutning, Kompatibel med Android och iOS-app, Mäter vikt, BMI, fettprocent, ben- och muskelmassa, Multi-användarigenkänning.

Plus:

 • Allomfattande mätning: Bortom enkel viktmätning, får du även insikter om din kroppsfettprocent, ben- och muskelmassa, samt BMI.
 • Multi-Användarvänlig: Cleverio Smart Scale kan känna igen och spara data för flera användare, vilket gör det lämpligt för fleranvändare hem.
 • Smart App Integration: Koppla samman vågen med din smartphone via wifi och följ dina framsteg genom en lättanvänd app.

Värt att fundera över:

 • Batterier: Drivs med 3x AAA-batterier som inte ingår i paketet och behöver köpas separat.
 • Maxbelastning: Vågen har en maxbelastningsgräns på 180 kg, så användare bör vara medvetna om detta för att säkerställa korrekta avläsningar.
 • Wifi-Krav: För att fullt utnyttja vågens smarta funktioner behöver du ha tillgång till ett stabilt wifi-nätverk.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Personvåg:

Att köpa en personvåg kan vid första anblicken verka enkelt, men med den tekniska utvecklingen och mängden funktioner som finns idag, finns det en del att tänka på. Här är en guide som hjälper dig att göra det bästa valet:

 • Grundläggande Funktioner vs. Avancerade Funktioner:
  1. Grundläggande: Om du bara vill veta din vikt, räcker det med en enkel digital eller analog våg.
  2. Avancerad: Om du är intresserad av mer detaljerad information om din kroppssammansättning (t.ex. kroppsfett, muskelmassa, vattenhalt etc.), välj en våg med bioelektrisk impedansteknik eller andra avancerade mättekniker.
 • Noggrannhet: Se till att vågen kan ge mätningar med en precision på åtminstone ±100 gram. Tänk på var du placerar vågen; en hård, plan yta ger mest noggranna mätningar.
 • Maxvikt: De flesta personvågar hanterar en maxvikt på runt 180 kg, men det finns modeller som klarar mer. Se till att välja en våg som passar dina behov.
 • Design och storlek: Tänk på var du ska förvara vågen. Vill du att den ska ligga framme? Välj då en design som passar ditt badrum eller sovrum. Om utrymmet är begränsat, välj en kompakt modell.
 • Strömförsörjning: Välj mellan batteridrivna, uppladdningsbara eller nätdrivna modeller. Om du väljer batteridriven, tänk på batterilivslängden.
 • Koppling till appar: Vissa moderna vågar kan kopplas till din smartphone och synkronisera data med en app. Detta kan vara användbart för att spåra din vikt över tid eller integrera med andra hälsodata.
 • Användarprofiler: Om flera personer i hushållet ska använda vågen, leta efter modeller som stöder flera användarprofiler.
 • Säkerhetsfunktioner: För familjer med små barn kan det vara värt att leta efter en våg med låsfunktion eller säkerhetsinställningar.
 • Pris: Bestäm en budget i förväg. Kom ihåg att en dyrare våg inte alltid är bättre, men vissa avancerade funktioner kan kräva en högre prislapp.
 • Recensioner och varumärkesrykte: Läs recensioner online för att få en uppfattning om användares erfarenheter av en specifik modell. Välrenommerade märken tenderar att erbjuda högre kvalitet och bättre kundsupport.

Att komplettera med

 • Ett måttband för kroppsmätning kan komplettera viktmätningen från personvågen genom att ge en mer detaljerad bild av kroppskompositionsförändringar, som inte alltid syns på vågen, till exempel muskeltillväxt eller fettförlust.
 • En kroppsfettmätare (kaliper) kan ge ytterligare insikter i kroppssammansättningen, vilket är viktigt för en mer holistisk syn på hälsa och fitness, bortom bara kroppsvikten.
 • För att effektivisera vikt- och hälsomål kan en kostdagbok eller matdagboksapp användas för att spåra kaloriintag och näringsämnen, vilket kompletterar datan från personvågen med näringsspecifik information.
 • Ett aktivitetsarmband eller en smartklocka kan spåra fysisk aktivitet och kaloriförbränning, vilket hjälper till att skapa en mer heltäckande hälsoprofil tillsammans med viktinformationen från personvågen.

Vanliga frågor och svar om Personvåg


Hur fungerar en personvåg?

Personvågar fungerar oftast genom att använda en kombination av fjädrar och elektroniska sensorer för att uppmäta trycket från din kroppsvikt. När du står på vågen, uppmäter sensorerna detta tryck och omvandlar det till en digital läsning av din vikt.


Hur exakt är digitala personvågar?

De flesta digitala personvågar idag är mycket exakta, vanligtvis med en marginal på ± 100 gram. Det är dock viktigt att ställa vågen på en hård, jämn yta för bästa resultat.


Hur mäter vågar kroppsfett?

Vågar som mäter kroppsfett använder bioelektrisk impedansteknik. En svag elektrisk ström skickas genom kroppen, och vågen mäter motståndet (eller impedansen). Fett leder elektricitet sämre än vatten och muskel, så vågen kan uppskatta fettprocent baserat på detta motstånd.


Kan jag använda en personvåg på matta?

Det rekommenderas inte att använda en personvåg på en matta eftersom det kan påverka noggrannheten av mätningen. Använd vågen på en hård, plan yta för bästa resultat.


Hur ofta bör jag väga mig?

Det varierar beroende på dina personliga mål. Vissa föredrar att väga sig dagligen, medan andra gör det veckovis. Det viktigaste är att väga sig vid samma tidpunkt på dagen under liknande förhållanden för att få en konsekvent läsning.


Varför visar min våg olika vikter under dagen?

Kroppsvikten kan variera under dagen på grund av flera faktorer, inklusive vätskeintag, matintag och fysisk aktivitet.


Kan jag använda en personvåg när jag är gravid?

Ja, du kan använda en standard personvåg när du är gravid. Dock bör gravida undvika vågar med bioelektrisk impedansfunktion, eftersom de skickar en elektrisk ström genom kroppen.


Vilken är den bästa typen av personvåg?

Det beror på dina behov. Om du bara vill mäta din vikt, kan en enkel digital våg räcka. Om du vill ha mer information om kroppssammansättning, kan en våg med bioelektrisk impedans vara lämplig.


Hur tar jag hand om min personvåg?

Håll din våg ren genom att torka av den regelbundet med en mjuk trasa. Undvik att utsätta den för extrem värme eller fukt. Om din våg drivs av batterier, se till att byta dem regelbundet eller när de är låga.


Kan jag kalibrera min personvåg?

Ja, många digitala personvågar har en kalibreringsfunktion. Kontrollera bruksanvisningen för din specifika modell för instruktioner om hur du kalibrerar den.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.