Bästa Spinningcyklar 2023

Spinningcyklar, kända för deras förmåga att erbjuda intensiva konditionsträningspass, har blivit en fast punkt på många gym runt om i världen. För dem som vill uppleva fördelarna med utomhuscykling utan att behöva oroa sig för väderförhållanden eller trafik, erbjuder spinningcyklar ett lockande alternativ. 

Men med så många märken, modeller och funktioner att välja mellan kan det vara svårt att avgöra vilken spinningcykel som bäst uppfyller ens individuella behov och mål. Vad bör man tänka på när man jämför olika modeller, och vilken roll spelar kvalitet och funktioner i slutliga beslutet? 

Tänk dig en fitness-entusiast som vill förbättra sin kardiovaskulära kondition och överväger att införskaffa en spinningcykel för hemmet. Även om han eller hon har upplevt spinningklasser på gymmet, är det en annan utmaning att välja rätt utrustning för personligt bruk. Denna individ behöver förstå hur olika cyklar kan passa olika användningsändamål. 

Innan man investerar i en spinningcykel bör man noggrant forskat om de olika tillgängliga modellerna, jämföra recensioner och överväga vilka funktioner som är mest relevanta för ens specifika behov. Det kan även vara fördelaktigt att provcykla några olika modeller i butik för att få en känsla av komfort och funktionalitet. 

Med rätt forskning och insikter kan den intresserade individen välja en spinningcykel som inte bara är av hög kvalitet utan också perfekt anpassad till hans eller hennes träningsmål. En välvald cykel kan ge åratals av utmanande och givande träningspass, vilket bidrar till förbättrad kondition och övergripande hälsa. 

Fem hälsofördelar med Spinningcyklar: 

 • Kardiovaskulär kondition: Regelbunden träning på en spinningcykel kan förbättra hjärtats och lungornas kapacitet, vilket gynnar det kardiovaskulära systemet. 
 • Kaloriförbränning: Spinningpass kan vara intensiva och hjälper till att bränna ett stort antal kalorier, vilket kan stödja viktminskning eller viktkontroll. 
 • Låg påverkan på leder: Cykling på en spinningcykel ger en effektiv träning med låg påverkan, vilket är skonsamt för knäna och andra leder jämfört med högimpactövningar som löpning. 
 • Muskeltoning: Spinningcykling engagerar flera stora muskelgrupper, inklusive quadriceps, hamstrings, kalvar och skinkor, vilket bidrar till ökad muskeltoning och styrka. 

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten Schwinn IC8 INDOOR BIKE Spinningcykel ut.

Schwinn IC8 INDOOR BIKE Spinningcykel

Denna cykel sticker ut med sina högkvalitativa funktioner och robusta design. Med en kombination av toppmodern teknik, användarvänliga funktioner och ett ergonomiskt utförande, erbjuder IC8 från Schwinn en överlägsen cykelupplevelse. Denna spinningcykel är idealisk för den seriösa tränaren som inte vill kompromissa med kvalitet.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten SPINNINGCYKEL TOKYO - BH FITNESS ut.

SPINNINGCYKEL TOKYO – BH FITNESS

När det kommer till att få mycket för pengarna, dominerar Tokyo spinningcykeln från BH Fitness. Trots dess rimliga prislapp, saknar den inte viktiga funktioner. Med en stark och stabil konstruktion, en tydlig LCD-display och justerbarheter som säkerställer att varje träningspass kan skräddarsys efter individens behov, är detta ett utmärkt val för dem som vill ha en högkvalitativ utrustning utan att spräcka budgeten.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet Titan LIFE Trainer S11 Motionscykel ut.

Titan LIFE, Trainer S11 Motionscykel

För de som vill komma igång med spinning hemma utan en stor initial investering, är Titan LIFE’s Trainer S11 det perfekta valet. Även om den är mer ekonomisk, kompromissar den inte med nödvändiga funktioner som ger en bra träningsupplevelse. Den är robust, pålitlig och erbjuder grundläggande funktioner som gör den lämplig för nybörjare eller de som inte kräver avancerade inställningsmöjligheter.

Schwinn IC8 INDOOR BIKE Spinningcykel

4,3/5,0

Så här ser bäst i test produkten Schwinn IC8 INDOOR BIKE Spinningcykel ut.

Schwinn IC8 inomhuscykel är framtagen med aktiva cyklister i åtanke där en naturlig vägkänsla och ergonomi prioriteras. Denna avancerade spinningcykel använder sig av magnetmotstånd, vilket säkerställer en suverän träningskänsla även vid höga motståndsnivåer. Denna teknik är dessutom betydligt tystare än cyklar som använder friktionsmotstånd. Med imponerande 100 mikrometer motståndsnivåer kan användare justera motståndet med precision.

Schwinn IC8 kan uppnå ett motstånd på 1000 watt vid en vevrotationshastighet på 100 RPM, vilket gör den lämplig för både nybörjare och proffs.
För ytterligare anpassningsmöjligheter är cykeln utrustad med ett justerbart styre och sadel. En ljus LCD-skärm i färg ger användaren möjlighet att följa viktig träningsinformation, och cykeln kommer med diverse träningsprogram för en varierad träningsrutin.

Den robusta stålramen kan hantera en användarvikt på upp till 150 kg, och de breda stödbenen ger extra stabilitet. För de teknikintresserade erbjuder IC8 möjligheten att kopplas till olika träningsappar som Explore The World och Zwift.

 • Tillverkare: Schwinn 
 • Motståndssystem: Magnetmotstånd 
 • Drivsystem: Remdrift 

Plus:

 • Magnetmotståndet säkerställer en utmärkt träningskänsla och är tystare än friktionsmotstånd.
 • Cykeln är justerbar i många avseenden, vilket möjliggör optimal körergonomi.
 • Möjlighet att kopplas till olika träningsappar för en mer engagerande träning.

Värt att fundera över:

 • Även om cykeln har en pulsmätare, ingår inte pulsbältet, vilket kan innebära en extra kostnad för de som vill övervaka sin hjärtfrekvens under träningspass.

SPINNINGCYKEL TOKYO – BH FITNESS

4,2/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten SPINNINGCYKEL TOKYO - BH FITNESS ut.

Spinningcykel Tokyo från BH Fitness representerar det bästa inom moderna spinningcyklar, särskilt utformad för den kräsna och seriösa hemmatränaren. Denna cykel skryter med en rik konstruktion som ger en robust, tystlåten och stabil träningsupplevelse. Dess tydliga LCD-display ger direkt feedback om viktiga träningsparametrar som kalorier, distans, tid och hastighet/rpm.

Ett särdrag som gör denna cykel unik är dess Triathlon-styre, vilket kan justeras i höjd för att passa varje individ. Användare kan också dra nytta av den justerbara sadeln i både vertikala och horisontala dimensioner samt de mångsidiga pedalerna som är utrustade med både SPD och korgar. BH Fitness har prioriterat hållbarhet och kvalitet, vilket är tydligt i ramens blästrade och pulverlackerade finish samt det magnetiska motståndet.

 • Motstånd: Magnetiskt 
 • Svänghjul: 20 kg  
 • Styre: Triathlon (höj- och sänkbart) 
 • Pedaler: Korg/SPD 
 • Display: LCD som visar kalorier, distans, tid, och hastighet/rpm 

Plus:

 • Robust och tystlåten konstruktion som ger en premium träningsupplevelse.
 • Mångsidighet med justerbart Triathlon-styre och både horisontell och vertikal sadeljustering.
 • Kraftfullt magnetiskt motstånd, vilket möjliggör en intensiv träning.

Värt att fundera över:

 • Med tanke på cykelns robusta design, bör man överväga en lämplig plats för den, så att den lätt kan nås och användas effektivt.

Titan LIFE Trainer S11 Motionscykel

4,2/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet Titan LIFE Trainer S11 Motionscykel ut.

Titan Life S’11 Indoor Bike, tillverkad av det välrenommerade varumärket Titan Life, är skapad med krävande utövare i åtanke. Cykeln kännetecknas av dess 13 kg tunga svänghjul, som erbjuder en lätt och glidande träningsupplevelse. För att erbjuda optimal komfort och anpassningsförmåga kan både styret och sadeln justeras både vertikalt och horisontellt.

Styret är särskilt utformat med flera greppalternativ för att passa varje individs preferenser. Datorn, som kommer inbyggd med cykeln, ger användaren möjlighet att enkelt följa sin träningsdata, inklusive tid, hastighet, distans och kaloriförbränning. Dessutom är sadeln av sporttyp och utformad för komfort, särskilt under långa träningspass. Cykelns pedaler är även de optimerade för inomhusträning med speciella hållare för säker fastsättning av inomhusskor.

 • Motstånd: Manuellt 
 • Svänghjulsvikt: 13 kg 
 • Dator: Visar träningsinformation som tid, hastighet, distans och kaloriförbränning. 

Plus:

 • Mångsidigt styre med flera greppalternativ för individuell komfort.
 • 13 kg svänghjul som ger en jämn och glidande träningsupplevelse.
 • Sportsadel designad för långa träningspass och pedaler anpassade för inomhusskor.

Värt att fundera över:

 • För att skydda ditt golv och minska ljudnivån under träningspasset, rekommenderas det att placera ett golvskydd under maskinen.

Master Fitness TP 900 SP Indoor Bike

3,9/5,0

Så här ser produkten Master Fitness TP 900 SP Indoor Bike ut.

Master Fitness TP 900 SP Indoor Bike är en avancerad spinningcykel designad för de som ställer höga krav på sin träning. Cykeln är utrustad med en intuitiv cykeldator som visar en uppskattad Watt-belastning när du trampar, samt grundläggande parametrar som hastighet, avstånd och kadens. Styret är kraftfullt och erbjuder en variation av sittställningar och grepp, med både bockstyre och traditionella spinninghandtag. För en anpassningsbar upplevelse har cykeln kombinationspedaler med SPD, vilket gör det möjligt att använda både spinningskor och vanliga träningsskor.

En av cykelns mest framstående funktioner är dess magnetmotstånd, vilket säkerställer en tyst och smidig träningsupplevelse. Denna cykel är även utrustad med en racer sadel och ett 15 kg aluminiumsvänghjul, vilket ger en realistisk känsla. Med all dessa funktioner och detaljer är Master Fitness TP 900 SP Indoor Bike optimal för dem som tränar frekvent och värderar både ljudnivå och motstånd.

 • Tillverkare: Master Fitness 
 • Motståndstyp: Magnetmotstånd 
 • Svänghjul: 15 kg aluminiumsvänghjul 
 • Pedaler: SPD kombipedaler 

Plus:

 • Avancerad cykeldator som visar uppskattad Watt-belastning.
 • Mångsidigt styre med bockstyre och traditionella spinninghandtag för en anpassningsbar upplevelse.
 • Magnetmotstånd för en tyst och jämn träningsupplevelse.

Värt att fundera över:

 • En träningsmaskin kan röra sig något under användning, och svett eller vatten kan skada känsliga golv om de inte skyddas ordentligt.

ABILICA PREMIUM PRO

3,6/5,0

Så här ser produkten ABILICA PREMIUM PRO ut.

ABILICA PREMIUM PRO markerar en ny standard inom spinningcykler med sin exceptionella kvalitet och prestanda. Den utmärker sig som Abilicas mest robusta och kraftfulla spinningcykel, båda i sin förstärkta ramkonstruktion och de kvalitativa komponenterna. Vad som gör denna cykel unik är dess magnetiska bromsar, som inte bara garanterar extremt tyst drift utan också möjliggör en mycket hög belastning, vilket ger användaren en intensiv träningsupplevelse.

Den tydliga och lättlästa displayen, som visar Watt-belastningen när du cyklar, är ytterligare en viktig egenskap, förutom de vanliga parametrarna som avstånd, hastighet och kadens. Detta kompletteras av ett välkonstruerat styre, utrustat med både bockstyre och traditionella spinninghandtag, och kombinationspedaler med SPD.

 • Motstånd: Magnetiskt med 16 motståndsnivåer 
 • Svänghjul: 15 kg 
 • Pedaler: Kombinationspedaler med KORG/SPD 
 • Display: Ja, inkluderar Watt-belastning, avstånd, hastighet och kadens 

Plus:

 • Magnetiska bromsar säkerställer en extremt tyst drift, vilket möjliggör störningsfri träning. 

Värt att fundera över:

 • Med tanke på cykelns robusta konstruktion och tyngd (57 kg), kan det vara lämpligt att överväga var den bäst placeras i hemmet för optimal användning och säkerhet. 

Ablica Racer 2.1 Indoor Bike

4,3/5,0

Så här ser produkten Ablica Racer 2.1 Indoor Bike ut.

Abilica Racer 2.1 framstår inte bara med en racerpräglad design och fartfyllt utseende, men den levererar också en topprestanda som kommer att inspirera dig att ge ditt allt under varje träningspass. Denna spinningcykel, som har en fastnav, ett kraftfullt 22 kg svänghjul och en tredelad krank, är idealisk för dem som strävar efter en tyst och jämn träningsupplevelse.

Anpassningsmöjligheterna är också imponerande, med justerbara inställningar för både sadel och styre både horisontellt och vertikalt, vilket säkerställer att du kan uppnå den optimala träningspositionen. Racer 2.1:s smala racing-säte är särskilt anpassat för längre inomhusträningspass. Kombipedalerna gör att du får en bekväm känsla oavsett om du väljer att använda specifika cykelskor eller dina vanliga skor. För att hålla dig informerad under träningen är spinningcykeln även utrustad med en display som visar viktiga träningsdata.

 • Svänghjul: 22 kg 
 • Driftsystem: Remdrift 
 • Pedaler: SPD kombipedaler 
 • Sätes- och styrjustering: Lodrätt/vågrätt 

Plus:

 • Racerpräglad design kombinerat med ett 22 kg svänghjul ger en autentisk och inspirerande cykelkänsla. 
 • Mångsidig anpassning med horisontell och vertikal justering av både sadel och styre, vilket ger en individanpassad träningsposition. 
 • Utrustad med kombipedaler som är kompatibla med både cykelskor och vanliga skor. 

Värt att fundera över:

 • För att skydda golvet och reducera ljudet från cykeln under träningspasset bör ett golvskydd användas. 

Gymstick FTR 7 Indoor racer

3,6/5,0

Så här ser produkten Gymstick FTR 7 Indoor racer ut.

Gymsticks FTR 7 spinningscykel är konstruerad för dem som vill ha det lilla extra ut av sin träning. Med en design som efterliknar känslan av en riktig racercykel, gör den sig lämplig både för gym och hemmamiljö. Det robusta chassit i kombination med den ergonomiska ställningen säkerställer stabilitet och komfort, även under de mest intensiva träningspassen.

Motståndet kan manuellt justeras med hjälp av ett bromsbelägg, vilket låter användaren skräddarsy träningen efter önskad intensitet. Justerbarheten sträcker sig också till styret och sadeln, vilket gör cykeln anpassningsbar för individer som är mellan 165–195 cm långa. Cykeln utmärker sig även med ett kraftigt 20 kg balanserat svänghjul, som förmedlar en känsla av att glida fram, samt med SPD-pedaler, designade för cykelskor men kan vändas för vanliga träningsskor.

 • Motståndssystem: Manuellt justerbart bromsbelägg 
 • Svänghjulsvikt: 20 kg balanserat svänghjul 

Plus:

 • Stabil och bekväm tack vare det robusta chassit och den ergonomiska ställningen. 
 • Justerbarhet för individuell passform, lämplig för personer mellan 165–195 cm. 
 • Mångsidiga SPD-pedaler som kan anpassas både för cykelskor och vanliga träningsskor. 

Värt att fundera över:

 • Motståndet justeras manuellt med ett bromsbelägg, vilket kan kräva viss vana för att hitta rätt nivå. 

IC7 INDOOR BIKE – SCHWINN

4,0/5,0

Så här ser produkten IC7 INDOOR BIKE - SCHWINN ut.

IC7 Indoor Bike från Schwinn är definitionen av toppmodern utrustning när det kommer till hemmagym. Perfekt designad för den kräsna hemmatränaren, kombinerar denna cykel hög kvalitet med ett prisvärt erbjudande. Dess 18 kg svänghjul i kombination med det manuella friktionsmotståndet, som kan finjusteras steglöst, erbjuder en intensiv träningsupplevelse.

Funktionellt, erbjuder det justerbara ergonomiska styret och racerstilsadeln en bekväm och anpassningsbar körposition. Vidare är den utrustad med kompositpedaler som har SPD-låsning på ena sidan och traditionella skoband på den andra. Den ljusa LCD-displayen ger en lättöverskådlig insikt i träningsparametrar som tid, hastighet, avstånd, kalorier, RPM och puls. Tillsammans med flera andra specialfunktioner står IC7 Indoor Bike ut som en fantastisk investering för alla hemmatränare. 

 • Motstånd: Manuellt friktionsmotstånd med steglös mikrometrisk motståndsjustering 
 • Svänghjul: 18 kg 
 • Display: LCD som visar träningstid, hastighet, avstånd, kalorier, varvtal och puls 
 • Pedaler: Kombinationspedaler med SPD-lås och skoband 
 • Sadel: Justerbar i höjd och avstånd, racertyp 

Plus:

 • Mikrometrisk justering ger finjustering av både motstånd och position för optimal komfort och träningseffektivitet. 
 • Inbyggd LCD-display som ger en helhetsbild av träningsframsteg. 
 • Kombinationspedaler som ger användaren flexibiliteten att välja mellan traditionell och SPD-låsning. 

Värt att fundera över:

 • Även om produkten är robust och har en hög användarviktgräns, bör användare alltid se till att inte överbelasta maskinen för att förlänga dess livslängd. 

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Spinningcykel:

Spinningcyklar, även kända som inomhuscyklar, har blivit populära redskap i både hem och på gym. De erbjuder en effektiv kardioträning och är ett utmärkt sätt att förbättra konditionen. När du överväger att köpa en spinningcykel är det flera aspekter du bör ta hänsyn till för att göra ett välgrundat val. 

1. Typ av motstånd 

 • Magnetiskt motstånd: Detta är oftast tystare och erbjuder en jämnare cykelupplevelse. 
 • Remdrivet motstånd: Ger en känsla som liknar den på en vägcykel. 
 • Friktionsmotstånd: Använder bromsklossar för att skapa motstånd, vilket kan kräva mer underhåll. 

2. Justering och komfort 

 • Sadeln bör vara justerbar både vertikalt och horisontellt för att anpassa till olika användares längd och preferenser. 
 • Handtagen bör vara ergonomiska och justerbara för optimal komfort. 

3. Stabilitet och maxvikt 

 • Cykeln bör vara robust och stabil, även under intensiv användning. Kolla maxvikten för att säkerställa att den passar för alla potentiella användare. 

4. Dator / Display 

 • Många moderna spinningcyklar kommer med datorer som visar relevant träningsinformation som tid, avstånd, kalorier, och pulsfrekvens. 

5. Pulsmätare 

 • Vissa modeller har inbyggda pulsmätare, antingen genom handtagen eller via trådlösa pulsbälten. 

6. Träningsprogram 

 • Några avancerade spinningcyklar har inbyggda träningsprogram som hjälper dig att variera din träning. 

7. Ljudnivå 

 • Om du bor i ett flervåningshus eller inte vill störa andra familjemedlemmar, bör du överväga en tyst modell. 

8. Storlek och förvaring 

 • Om utrymmet är en begränsning, leta efter modeller som är kompakta eller fällbara. 

9. Pris 

 • Bestäm din budget i förväg. Dyrare modeller har ofta fler funktioner och bättre byggkvalitet, men det finns också många prisvärda alternativ som erbjuder bra värde. 

10. Garanti och service 

 • Se till att cykeln kommer med en rimlig garanti och att det finns tillgänglig service om något skulle gå sönder. 

11. Tillgängliga recensioner 

 • Läs recensioner online för att få en uppfattning om andra kunders upplevelser av produkten. 

12. Tillbehör och extramaterial 

 • Vissa cyklar kommer med extra tillbehör som vattenflaskhållare, tränings-CD/DVD, eller anslutningsmöjligheter för smarta enheter.

Andra tillbehör att komplettera med

 • Specialdesignade cykelskor kan förbättra greppet och kraftöverföringen på pedalerna under spinning, vilket leder till en mer effektiv träningsupplevelse.
 • Ett pulsband eller en träningsklocka kan användas för att noggrant övervaka hjärtfrekvensen under spinning, vilket hjälper till att effektivisera träningen och säkerställa att man tränar inom rätt hjärtfrekvenszon.
 • En vattenflaska är avgörande för att upprätthålla vätskenivån under intensiva spinningpass, vilket är viktigt för prestanda och återhämtning.
 • Svettband eller pannband kan hjälpa till att hålla svetten borta från ögonen och ansiktet under spinning.
 • Musik kan vara en stor motivationsfaktor under spinning. Träningshörlurar ger en störningsfri lyssnarupplevelse och kan bidra till att öka fokus och motivation under träningen.

Vanliga frågor och svar om Spinningcyklar


Vad är en spinningcykel? 

En spinningcykel är en speciellt designad stationär cykel som används för inomhusträning, oftast i gruppklassformat under ledning av en instruktör. De är kända för sin robusta konstruktion och förmåga att simulera utomhuscykling. 


Hur skiljer sig spinningcyklar från vanliga träningscyklar? 

Spinningcyklar liknar vägcycling mer än vanliga träningscyklar. De har oftast en tyngre svänghjul och tillåter användaren att stå upp och ”klättra” eller ”sprinta” som man skulle göra på en riktig cykel utomhus.


Är spinning bra för viktminskning? 

Ja, spinning kan vara en effektiv kardiovaskulär övning som hjälper till att bränna kalorier och bidra till viktminskning, särskilt när det kombineras med en balanserad kost.


Vilka muskler tränas under en spinning-session? 

Spinning engagerar huvudsakligen de stora benmusklerna, inklusive quadriceps, hamstrings, vader och skinkor. Beroende på träningsstil kan det också engagera bålen.


Hur börjar jag med spinning som nybörjare? 

För nybörjare är det bäst att börja med en introduktionsklass, ställa in cykeln korrekt och lyssna på din kropp under passet. Det är också bra att tala med instruktören före klassen för att få tips och råd.


Hur ofta bör jag delta i spinning-klasser? 

Frekvensen beror på dina personliga mål och andra träningsaktiviteter. Generellt kan 2-3 gånger i veckan vara ett bra ställe att börja. 


Vad bör jag ha på mig under en spinning-lektion? 

Använd bekväma, fukttransporterande kläder, och överväg att investera i cykelskor som kan klamras fast i pedalerna för en mer effektiv trampning.


Behöver jag speciella skor för spinning? 

Även om speciella cykelskor inte är obligatoriska, kan de förbättra din trampningseffektivitet eftersom de kan klamras fast i pedalerna. De ger också bättre stöd än vanliga träningskor. 


Hur ställer jag in min spinningcykel korrekt? 

Korrekt inställning innebär att justera sadelns höjd och placering, styrets höjd och avståndet mellan sadel och styre. Detta säkerställer en bekväm och effektiv trampning. Det är bäst att fråga en instruktör för en personlig inställning.


Är spinning bra för rehabilitering av knäskador? 

Spinning kan vara en bra låg-impact övning för vissa personer som rehabiliterar från knäskador, men det är viktigt att konsultera en fysioterapeut eller läkare för specifika råd om ditt tillstånd.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.