I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa träningsbänkarna på marknaden.

Bästa Träningsbänk 2023

Träningsbänkar, den mångsidiga utrustningen som finns i nästan varje gym, är oumbärlig för dem som önskar utföra ett brett spektrum av styrketräningsövningar.

På den ständigt växande marknaden för träningsutrustning, där innovationer och nya designidéer ständigt introduceras, kan det vara svårt att skilja mellan en högkvalitativ träningsbänk och en som inte lever upp till förväntningarna. Hur bestämmer man vilken bänk som är bäst anpassad för ens specifika behov?

Föreställ dig någon som är ny på gymmet, som ser på de olika träningsbänkarna och funderar på vilken som skulle vara bäst för deras hemgym. Med så många valmöjligheter och funktioner, kan beslutsfattandet kännas överväldigande.

För att verkligen förstå nyttan och kvaliteten på olika träningsbänkar är det viktigt att undersöka de underliggande funktionerna, konstruktionen och användbarheten. Det innebär att granska kundrecensioner, jämföra produktfunktioner och kanske till och med prova dem i praktiken.

Genom att granska alla tillgängliga data och fakta kan individer, från nybörjare till erfarna lyftare, göra ett informerat val om vilken träningsbänk som bäst matchar deras träningsbehov. Det handlar inte bara om estetik och pris, utan om att hitta den bänk som säkerställer rätt stöd, stabilitet och funktionalitet för varje träningspass.

Fem hälsofördelar med träningsbänkar:

 • Mångsidig styrketräning: Träningsbänkar tillåter utförande av en mängd olika övningar för att målmedvetet träna olika muskelgrupper.
 • Förbättrar core-stabilitet: Många övningar som utförs på en träningsbänk engagerar kärnmuskulaturen, vilket stärker bålen och förbättrar övergripande stabilitet.
 • Anpassningsbar motstånd: Träningsbänkar kan användas med fria vikter, hantlar eller andra redskap, vilket ger möjlighet att justera motståndet efter individens träningsnivå.
 • Stödjer korrekt form: En stabil träningsbänk kan hjälpa till att upprätthålla rätt teknik under övningar, vilket minskar risken för skador och ökar effektiviteten i träningen.
 • Ökad muskelmassa och styrka: Regelbunden styrketräning på en träningsbänk kan bidra till ökade muskeltillväxt och förbättrad muskelstyrka.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test produkten Gymleco Ställbar Träningsbänk Home Basic ut.

Gymleco Ställbar Träningsbänk Home Basic

Med sin robusta design, avancerade justeringsfunktioner och bekväma kuddar är den idealisk för seriösa träningsentusiaster som letar efter kvalitet och hållbarhet. Den passar perfekt för både nybörjare och erfarna användare och erbjuder en stabil grund för många olika träningsrutiner.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda produkten Corength Träningsbänk 900 ut.

Corength Träningsbänk 900

När det kommer till att hitta en träningsbänk som ger bästa värde för pengarna, står Corength Träningsbänk 900, ut. Med sina mångsidiga justeringsfunktioner och en förstärkt design är den inte bara hållbar utan också mycket funktionell. För det priset, får man en produkt som kan jämföras med dyrare alternativ på marknaden, vilket gör den till det mest prisvärda valet för dem som letar efter kvalitet till ett överkomligt pris.

Bästa budgetvalet

Så här ser det bästa budgetvalet Master Fitness Flat Bench Silver Träningsbänk ut.

Master Fitness Flat Bench Silver Träningsbänk

För dem som arbetar med en stram budget men ändå vill ha en pålitlig träningsbänk, är Master Fitness Flat Bench Silver Träningsbänk det bästa valet. Medan den kanske inte har alla de avancerade funktioner som dyrare modeller kan ha, ger dess enkla och robusta design en solid plattform för grundläggande styrketräning. Den är idealisk för dem som precis börjar sin träningsresa eller för dem som behöver en extra bänk.

Gymleco Ställbar Träningsbänk Home Basic

4,4/5,0

Så här ser bäst i test produkten Gymleco Ställbar Träningsbänk Home Basic ut.

Gymleco Ställbar Träningsbänk Home Basic är en högkvalitativ bänk utformad för att ge den bästa träningsupplevelsen, oavsett om det är i ditt hemmagym eller på företagets gym. Trots sin enkelhet erbjuder bänken robusthet och flexibilitet, med ställbar sits och ryggstöd. Denna funktion gör den till det perfekta valet för en mängd olika övningar, från bänkpress och hantelpress till bicepscurls.

Med kapaciteten att hålla upp till 200 kg, är bänken både stabil och stadig, vilket ger användaren fullständig säkerhet under träningspassen. Den svarta ramen och dynan tillför inte bara en sofistikerad estetik till bänken, men också säkerställer en långvarig användning utan tecken på slitage. Dess kompakta dimensioner gör den idealisk för hemmamiljöer där utrymme kan vara begränsat.

 • Tillverkare: Gymleco
 • Material: Robust ram med svarta dynor
 • Funktioner: Ställbar sits (3 lägen) och rygg (6 lägen)

Plus:

 • Flexibilitet med ställbar sits och rygg som anpassar sig efter användarens behov.
 • Robust design med en kapacitet på upp till 200 kg, vilket garanterar säkerhet under träningspass.
 • Kompakt storlek, vilket gör den lämplig för mindre utrymmen.

Värt att fundera över:

 • Även om bänken har en kapacitet på 200 kg, bör man alltid se till att inte överbelasta den för att säkerställa långvarig användning.

Corength Träningsbänk 900

4,3/5,0

Så här ser den mest prisvärda produkten Corength Träningsbänk 900 ut.

CORENGTH Träningsbänk 900 är en imponerande robust träningsbänk, skapad för att ta din träning till nästa nivå. Den är designad för att klara en maxlast på upp till 300 kg, vilket inkluderar användarens vikt plus vikter, vilket gör den till ett idealiskt val för de som är seriösa med sin styrketräning. Bänken har 7 olika lutningsgrader, vilket gör det möjligt att rikta in sig på olika muskelgrupper, från bröstmuskulaturen till axlarna.

Den är utrustad med en tjock skumdyna och en anpassad ryggstödsform för optimal komfort under träningen. Ytterligare, den inbyggda transporthjulen gör bänken lätt att flytta runt, medan de halkfria skydden håller bänken stabil under intensiva träningspass. Träningsbänk 900 är också utrustad med en rad smarta funktioner för att förbättra din träningsupplevelse, inklusive ett ryggstöd som är smalare i axelområdet, vilket garanterar rörelsefrihet och komfort.

 • Tillverkare: CORENGTH
 • Material: Robust ram med tjock skumdyna
 • Funktioner: 7 olika lutningsgrader, 2 olika sätesgrader, inbyggda transporthjul

Plus:

 • Mångsidighet med 7 olika lutningsgrader och 2 sätesgrader, vilket möjliggör en mängd olika övningar.
 • Utmärkt stabilitet med halkfria skydd, och möjligheten att justera höjden på benen för ojämna golv.
 • Inbyggda transporthjul och smarta funktioner, som ett smalare ryggstöd, för att förbättra träningsupplevelsen.

Värt att fundera över:

 • Även om bänken har en maxlast på 300 kg, är det viktigt att inte överbelasta den för att förlänga dess livslängd.

Master Fitness Flat Bench Silver Träningsbänk

4,0/5,0

Så här ser det bästa budgetvalet Master Fitness Flat Bench Silver Träningsbänk ut.

Master Fitness Flat Bench Silver är en robust och funktionell träningsbänk som ger den stabilitet och stöd du behöver för ditt träningspass. Denna platta träningsbänk är speciellt designad för bänkpress och liknande styrketräning. Den har en enkel men stabil design som prioriterar användarens komfort och säkerhet. Med sina mått på 125 cm i längd och 50 cm i både bredd och höjd erbjuder den tillräckligt med utrymme för de flesta användare.

Ryggdynans storlek, som mäter 125 x 30 cm, ger tillräckligt med stöd utan att kompromissa med rörelsefrihet under träningspasset. Denna träningsbänk har en maxvikt på 180 kg, vilket inkluderar både användarens vikt och vikterna. Den saknar funktioner för decline och incline, vilket gör den till ett rakt fram-val för dem som letar efter en enkel men solid platt träningsbänk.

 • Tillverkare: Master Fitness
 • Material: Robust och stadig konstruktion
 • Funktioner: Platt design, ingen decline eller incline

Plus:

 • Stadig och robust konstruktion som ger en stabil träningsyta.
 • Rymlig ryggdyna som mäter 125 x 30 cm, vilket erbjuder bra stöd under träningspasset.
 • Simpel design utan onödiga komplikationer, vilket gör den lätt att använda och underhålla.

Värt att fundera över:

 • Träningsbänken saknar decline och incline funktioner, så den kanske inte passar för dem som letar efter dessa specifika inställningar.

Master Fitness Black Bench III – Fold

3,7/5,0

Så här ser produkten Master Fitness Black Bench III - Fold ut.

Master Fitness Black Bench III – Fold är en träningsbänk som kombinerar praktik med funktionalitet, speciellt designad för dem som vill ha en mångsidig träningsbänk utan krångel. Levererad helt färdigmonterad, denna träningsbänk friar dig från komplicerade instruktioner; fäll bara upp den och du är redo att börja träna. Med 10 justerbara höjdlägen för ryggen, inklusive decline, kan denna bänk anpassas till en rad olika övningar.

Den har även en justerbar ryggdel, vilket ger ytterligare anpassningsmöjligheter. När du är färdig med ditt träningspass kan Black Bench III enkelt fällas ihop och tack vare sina kompakta mått och transporthjul, kan den smidigt skjutas in under sängen. Dessutom, med en maxvikt på 250 kg, ger den dig friheten att utmana dig själv i dina träningsrutiner.

 • Tillverkare: Master Fitness
 • Material: Stabil och hållbar konstruktion
 • Funktioner: 10 justerbara höjdlägen (inkl. decline), hopfällbar, transporthjul

Plus:

 • Levereras färdigmonterad för omedelbar användning utan krångliga instruktioner.
 • Mångsidig med 10 justerbara höjdlägen för ryggen, anpassad för en mängd olika träningsövningar.
 • Lätt att förvara tack vare dess hopfällningsfunktion och kompakta mått när den är ihopfälld.

Värt att fundera över:

 • Bänkens ryggdyna mäter 78 x 28-30 cm, vilket kan vara mindre jämfört med vissa andra bänkar på marknaden.

Master Fitness Silver Träningsbänk III

3,7/5,0

Master Fitness Silver Bench III är en robust och kraftig träningsbänk, speciellt utformad för att klara av den intensiva användning som kan förekomma på företag eller bostadsrättsföreningar. Denna träningsbänk erbjuder en mångsidig träningsupplevelse med en justerbar rygg som kan positioneras i intervaller från 0 till 85 grader, vilket möjliggör en mängd olika övningar.

Den har också förbättrats med en bekvämare sits i en unik triangulär form, som säkerställer maximal komfort under träningspassen. Dess stabila konstruktion stödjer en imponerande maxvikt på 280 kg, vilket indikerar dess hållbarhet och styrka. Bänken är även utrustad med transporthjul och handtag, vilket gör det enkelt att flytta den runt i gymmet eller förvara den.

 • Tillverkare: Master Fitness
 • Material: Robust konstruktion
 • Funktioner: Justerbar rygg (0-85 grader), transporthjul, handtag, bekväm triangulär sits

Plus:

 • Extremt kraftig konstruktion som passar utmärkt för användning i högtrafikerade områden som företag eller bostadsrättsföreningar.
 • Justerbar rygg med flera lutningsintervall, vilket ger flexibilitet för en mängd olika träningsövningar.
 • Bekväm triangulär sits som ger optimal komfort under träningspasset.

Värt att fundera över:

 • Bänken saknar en decline-funktion, vilket kan vara viktigt att notera för dem som önskar detta i sina träningsrutiner.

Corength Träningsbänk 500

3,9/5,0

Så här ser produkten Corength Träningsbänk 500 ut.

CORENGTH Träningsbänk 500 är en högkvalitativ och mångsidig träningsbänk som kan anpassas för en rad olika styrkeövningar. Denna bänk är utformad för maximal användarvänlighet och enkelhet. Den levereras färdigmonterad, så du kan börja ditt träningspass direkt utan krångel. Bänken har vikbara ben, vilket gör den lätt att förvara under sängen eller i ett skåp.

Den stöder en maxlast på 220 kg, vilket inkluderar användarens vikt samt eventuella vikter. För ytterligare anpassningsförmåga kan ryggstödet justeras i fyra olika lutningar – 0, 30, 45 och 80 grader, medan sittdelen har två lutningsinställningar. Dessutom kan fotlåset avlägsnas när man utför bänkpress, och bänken kan enkelt fällas ihop för förvaring på mindre än 30 sekunder. Gummifötterna ger ytterligare stabilitet, även på ojämna ytor.

 • Tillverkare: CORENGTH
 • Material: Solid konstruktion med gummifötter
 • Funktioner: Justerbart ryggstöd och sittdel, vikbar, löstagbart fotlås, snabb hopvikning

Plus:

 • Mångsidighet med flera justerbara lutningsvinklar för ryggstödet och sitsen, vilket ger användaren en mångsidig träningsupplevelse.
 • Bekvämlighet med vikbara ben för enkel förvaring och en färdigmonterad produkt som är redo att användas direkt.
 • Långvarig hållbarhet och möjlighet till reparation tack vare tillgängliga reservdelar som hålls tillgängliga i 10 år.

Värt att fundera över:

 • Eftersom svett kan vara surt och skada ytan på träningsbänken, rekommenderas det att använda en t-shirt eller handduk under träningspassen och att torka av bänken efter varje användning.

Master Fitness Träningsbänk Silver I

3,3/5,0

Så här ser produkten Master Fitness Träningsbänk Silver I ut.

Master Fitness introducerar Träningsbänk Silver I, en robust och kvalitativ träningsbänk som är idealisk för användning i hemmamiljö. Denna träningsbänk av klassisk modell kombinerar funktionalitet med komfort, med flera ställbara lägen för både rygg- och sittdynan, vilket ger användaren en anpassad träningsupplevelse. Både sitsen och ryggdelen är monterade på en stabil stålstomme, vilket garanterar produktens hållbarhet och robusthet.

För att säkerställa maximal komfort under träningspassen är dynorna 5 cm tjocka, vilket erbjuder god dämpning och stöd. Med en totalvikt på 25 kg och en maximal användarvikt på 200 kg, är denna träningsbänk både lätt att hantera och robust nog för intensiva träningspass.

 • Tillverkare: Master Fitness
 • Material: Stabil stålstomme med 5 cm tjocka dynor
 • Funktioner: Ställbar rygg- och sittdyna, max användarvikt 200 kg

Plus:

 • Mångsidighet med ställbar rygg- och sittdyna, vilket ger användaren en skräddarsydd träningsupplevelse.
 • Hög kvalitet och hållbarhet med en stabil stålstomme och en max användarvikt på 200 kg.
 • Bekväma 5 cm tjocka dynor som erbjuder utmärkt stöd och dämpning under träningspassen.

Värt att fundera över:

 • Även om träningsbänken har en maximal användarvikt på 200 kg bör användare vara medvetna om att inte överbelasta bänken för att förlänga dess livslängd och säkerhet.

Master Fitness Träningsbänk Black

3,5/5,0

Så här ser produkten Master Fitness Träningsbänk Black ut.

Master Fitness introducerar Träningsbänk Black, en stabil och robust träningsbänk som är designad för att ge användarna en mångsidig träningsupplevelse, vare sig man använder hantlar, skivstång, kettlebells eller andra träningsredskap. Med en rygg som är justerbar i fem fasta lägen och en sits som kan ställas in i två fasta positioner, kan användarna anpassa bänken för att möta sina specifika träningsbehov.

Bänken stöder en maximal vikt på 200 kg (inklusive användare och vikter), vilket visar dess robusta byggnad. Den är utrustad med en ryggdyna som mäter 79 x 31 cm och en sittdyna som mäter 33,5 x 31 cm, vilket ger användarna tillräckligt med stöd och komfort under träningspassen. Förutom detta kan bänken enkelt fällas ihop för bekväm förvaring, vilket gör den idealisk för hemmamiljöer med begränsat utrymme.

 • Tillverkare: Master Fitness
 • Material: Robust konstruktion med justerbar rygg och sits
 • Funktioner: Hopfällbar, maxvikt 200 kg, justerbar rygg (0-90°), justerbar sits

Plus:

 • Mångsidig träningsbänk som passar för användning med en mängd olika träningsredskap, inklusive hantlar, skivstång och kettlebells.
 • Justerbarhet med 5 fasta lägen för ryggen och 2 fasta lägen för sitsen, vilket ger användaren flexibilitet att anpassa träningsupplevelsen.
 • Praktisk hopfällbar design som är idealisk för hem med begränsat utrymme, och enkel att förvara när den inte används.

Värt att fundera över:

 • Medan bänken har justerbara funktioner, saknar den en decline-funktion. Användare som behöver detta läge kan behöva titta på andra modeller.

Komplett köpguide – Tänk på det här innan du gör ditt val av Träningsbänk:

Träningsbänkar är en viktig del av många hemmagym och erbjuder en stabil plattform för en rad olika styrketräningsövningar. Om du överväger att köpa en träningsbänk, här är några viktiga aspekter att tänka på:

1. Typ av Träningsbänk

 • Platt bänk: Perfekt för grundläggande lyft som bänkpress.
 • Fällbar bänk: Kan justeras för att anta flera positioner (platt, lutande, vertikal).
 • Specialbänkar: Specifika för vissa övningar som t.ex. bänk för skottcurl.

2. Stabilitet och Byggkvalitet

 • Bänken bör vara robust, stabil och hålla för den vikt du planerar att lyfta. Kolla material och svetsningar.

3. Maximal Viktkapacitet

 • Kontrollera bänkens maximala belastningskapacitet inklusive både användarens vikt och den vikt du planerar att lyfta.

4. Justering och Användarvänlighet

 • Om du vill ha en justerbar bänk, se till att den enkelt kan ställas om mellan olika positioner.

5. Storlek och Utrymme

 • Mät utrymmet där du planerar att placera bänken. Kom ihåg att ta hänsyn till ytor för hantlar och andra träningsredskap.

6. Komfort och Stoppsättning

 • En bra bänk bör ha en komfortabel stoppsättning som stöder din rygg och axlar utan att begränsa rörelsen.

7. Förvaringsmöjligheter

 • Vissa träningsbänkar kommer med inbyggda förvaringsfack för hantlar eller viktskivor, vilket kan vara en fördel om du har begränsat med utrymme.

8. Tillägg och Tillbehör

 • Överväg om du vill ha tillägg som ett benfäste, curlstöd eller andra specialiserade tillbehör för din träning.

9. Lätthet att Flytta

 • Om du behöver flytta bänken ofta, leta efter modeller med hjul och ett handtag för enklare förflyttning.

10. Pris och Budget

 • Jämför priserna för olika bänkar och se till att du får bra värde för pengarna. Billigare är inte alltid bättre, särskilt när det gäller träningsutrustning.

Andra tillbehör som kan vara värda att fundera över

 • Hantlar eller skivstänger är avgörande för att utnyttja träningsbänkens fulla potential, eftersom de möjliggör en rad olika övningar som bänkpress och armhävningar, vilket bidrar till en mer mångsidig och effektiv styrketräning.
 • Resistansband kan användas tillsammans med träningsbänken för att lägga till extra motstånd eller stöd under olika övningar, vilket är användbart för att skräddarsy träningsintensiteten och öka variationsmöjligheterna.
 • En yogamatta eller träningsmatta kan placeras under träningsbänken för att skydda golvet och minska ljudet, samt användas för uppvärmnings- och nedvarvningsövningar på golvet.
 • En stabilitetsboll kan användas tillsammans med träningsbänken för att utföra balans- och kärnövningar, vilket kompletterar de mer traditionella styrketräningsövningarna på bänken.
 • Träningshanddukar är viktiga för att hålla träningsbänken ren och för att hantera svett under träningen, vilket bidrar till en mer hygienisk och bekväm träningsmiljö.

Vanliga frågor och svar om Träningsbänk


Vad är en träningsbänk?

En träningsbänk är en bit träningsutrustning som du kan använda för att utföra olika styrketräningsövningar. Den ger ett stabilt stöd när du utför övningar som bänkpress, dumbbellflyes och många andra.


Vilka typer av träningsbänkar finns det?

Det finns flera typer, inklusive platta bänkar, lutande bänkar, nedåtlutande bänkar och bänkar med justerbar lutning. Vissa bänkar kommer också med integrerade stativ för skivstång.


Vilka muskelgrupper kan jag träna med en träningsbänk?

Med en träningsbänk kan du träna en mängd olika muskelgrupper, inklusive bröst, axlar, triceps, biceps, rygg och bål.


Hur väljer jag rätt träningsbänk för mig?

Tänk på dina träningsmål, den tillgängliga utrymmet, din budget och vilka specifika funktioner du behöver (t.ex. justerbarhet, viktgränser).


Är en dyrare träningsbänk alltid bättre?

Inte nödvändigtvis. Även om pris ofta reflekterar kvalitet, kan det finnas prisvärda bänkar som erbjuder utmärkt kvalitet och hållbarhet. Läs recensioner och jämför specifikationer.


Hur mycket plats behöver jag för en träningsbänk?

Detta beror på bänkens storlek och design. Mät det område där du planerar att placera bänken och jämför det med produktens dimensioner.


Hur mycket vikt ska en träningsbänk kunna stödja?

Det beror på användaren och de vikter de planerar att använda. Se till att räkna både användarens vikt och den maximala viktbelastningen från hantlar eller skivstänger.


Kan jag montera en träningsbänk själv?

De flesta träningsbänkar kommer med en bruksanvisning och kan monteras hemma med standardverktyg, men det kan vara lättare med hjälp av en annan person.


Behöver jag ytterligare utrustning för att använda min träningsbänk effektivt?

Medan du kan göra vissa övningar med bara en bänk, kan hantlar, skivstänger och andra tillbehör expandera antalet möjliga övningar.


Hur sköter och underhåller jag min träningsbänk för att förlänga dess livslängd?

För att maximera livslängden på din träningsbänk bör du rengöra den regelbundet från svett och smuts med en mjuk trasa och milt rengöringsmedel. Undvik att utsätta bänken för fukt eller extrem temperatur för att förhindra korrosion eller skador på stoppningen. Kontrollera också regelbundet skruvar, muttrar och bultar för att säkerställa att de är ordentligt åtdragna och att bänken är stabil.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.