I denna artikel går vi igenom och recenserar de bästa shakers på marknaden.

Bästa Shakers 2023

För fitnessentusiaster och de som regelbundet konsumerar proteinshakes eller andra näringsdrycker, är en pålitlig och praktisk shaker en nödvändig del av träningsutrustningen. Utmaningen många möter är att hitta en shaker som är läckagesäker, lätt att rengöra, och effektiv för att blanda olika typer av näringsdrycker utan klumpar. Shakers är utformade för att ge en jämn och klumpfri blandning, och deras portabilitet och användarvänlighet gör dem till en oumbärlig del av näringstillförseln för aktiva människor.

Idealisk för gymgångare, atleter, och alla som behöver en snabb och bekväm lösning för att blanda och ta med sina näringsdrycker på språng. Upptäck det bästa sättet att förbereda dina näringsdrycker med våra noggrant recenserade shakers. Läs våra recensioner och hitta den shaker som uppfyller dina krav på funktion och stil.

5 hälsofördelar med Shakers:

 • Bekvämlighet och tillgänglighet: Shakers gör det enkelt att förbereda och konsumera näringsdrycker oavsett var du befinner dig, vilket kan uppmuntra regelbundet intag av näringsrika drycker efter träning eller som ett näringsmässigt mellanmål.
 • Ökad proteinintag: För de som använder shakers för att blanda proteinshakes, kan dessa redskap bidra till att öka dagligt proteinintag, vilket är avgörande för muskelreparation och -uppbyggnad, särskilt efter träning.
 • Hydrering: Shakers kan användas för att blanda och bära vatten eller elektrolytdrycker, vilket uppmuntrar till regelbunden hydrering, en nyckelfaktor för övergripande hälsa.
 • Portionskontroll: Genom att använda shakers kan du exakt mäta och kontrollera mängden av pulver och andra ingredienser i din shake, vilket hjälper till att hantera kaloriintag och näringsämnen.
 • Mångsidighet: Förutom proteinpulver kan shakers användas för att blanda en mängd olika näringsdrycker, inklusive måltidsersättningar, gröna smoothies, och pre-workout-formler, vilket underlättar att upprätthålla en balanserad och näringsrik diet.

Snabbsummering: För dig som vill veta vinnarna direkt i varje kategori

Bäst i test

Så här ser bäst i test shakern BlenderBottle Radian Insulated Stainless Steel ut.

BlenderBottle Radian Insulated Stainless Steel

Med sin isolerande kapacitet, slitstarka rostfria stålkonstruktion och klumpfria blandningsmekanism, står den här shakern ut som den bästa totala performer bland konkurrenterna. Dessutom har den en estetiskt tilltalande design som kombinerar form med funktion.

Mest prisvärda

Så här ser den mest prisvärda shakern SmartShake Slim Gunsmoke Black ut.

SmartShake Slim Gunsmoke Black

Med sina praktiska förvaringsfack och effektiva blandningskapacitet, erbjuder denna shaker enastående värde för priset. Dess smidiga design är perfekt för de som söker en shaker som är lätt att transportera.

Bästa budgetvalet

Så här ser den bästa budgetshakern Ecoshaker EC1 ut.

Ecoshaker EC1

Som en miljövänlig shaker tillverkad av återvunnet material, ger EC1 användarna en pålitlig upplevelse till ett överkomligt pris. Dess robusthet och dagliga användarvänlighet gör den till det bästa valet för dem som har en begränsad budget.

BlenderBottle Radian Insulated Stainless Steel

4,4/5,0

Så här ser bäst i test shakern BlenderBottle Radian Insulated Stainless Steel ut.

BlenderBottle Radian Insulated Stainless Steel är inte bara en annan shaker; den kombinerar både stil och funktion på ett imponerande sätt. Tillverkad av hållbart rostfritt stål, lovar denna shaker en hållbarhet som går utöver traditionella plastflaskor. Dess unika BlenderBall Wire Whisk garanterar en slät, klumpfri shake varje gång, vilket eliminerar det vanliga problemet med oupplösta pulverklumpar i din dryck.

Dess praktiska skruvkork säkerställer att din dryck är väl förseglad och undviker spill, medan det avtagbara bärhandtaget erbjuder en mångsidighet för att bära flaskan eller fästa den på din träningsväska. Ett särskilt inslag i denna shaker är dess dubbla väggar som fungerar som en isolator för att hålla din dryck kall i upp till 24 timmar. Detta, kombinerat med dess luktresistenta material, ser till att varje slurk smakar fräscht, även efter en svettig träningspass.

 • Tillverkare: BlenderBottle
 • Material: Rostfritt stål, BPA-fri
 • Särskilda Funktioner: BlenderBall Wire Whisk, luktresistent material, dubbla väggar för isolering

Plus:

 • Dubbla väggar för isolering: Håller drycker kalla i upp till 24 timmar, vilket är idealiskt för långa träningspass eller heta dagar.
 • BlenderBall Wire Whisk: Garanterar en klumpfri shake, vilket ger en jämn och välsmakande blandning varje gång.
 • Avtagbart bärhandtag: Ger användarna flexibilitet att bära flaskan på olika sätt och möjligheten att fästa den på en träningsväska.

Värt att fundera över:

 • Ej för varm dryck: Trots sin robusta konstruktion bör denna shaker inte användas för varma drycker.
 • Handdisk rekommenderas för flaskan: För att behålla flaskans integritet och finish bör den diskas för hand, även om locket tål diskmaskin.

Metalshake Steel 600 ml

4,2/5,0

Så här ser shakern Metalshake Steel 600ml ut.

MetalShake Steel representerar en ny generation av shakers som prioriterar både funktionalitet och hållbarhet. Framställd av högkvalitativt metallmaterial, erbjuder denna shaker inte bara en längre livslängd än de flesta av sina motsvarigheter, utan också en otrolig mångsidighet. Den fungerar som en shaker, en termos och en cooler – vilket gör den idealisk för alla som är på språng och behöver en behållare som kan hålla jämna steg med deras livsstil.

Med en insida i rostfritt stål garanterar MetalShake att ingen oönskad smak eller lukt påverkar din dryck. Med en förmåga att hålla drycker varma i upp till 6 timmar och kalla i 24 timmar, är denna flaska lika funktionell på gymmet som på campingresan. Flaskans unika två-finger-grepplopp och snap-on-kork ger användarna försäkran om att deras drycker förblir säkra, oavsett temperatur eller rörelse. För de som prioriterar en klumpfri dryck, kommer denna flaskas nät att imponera, vilket garanterar en slät blandning på bara några sekunder.

 • Tillverkare: MetalShake
 • Material: Rostfritt 18/8 stål, detaljer i BPA-fri och PP-fiber
 • Särskilda Funktioner: Två extrabehållare och en ispuck, två-finger-grepplopp, snap-on-kork, termos- och coolerfunktion

Plus:

 • Multifunktionell: Fungerar som shaker, termos och cooler vilket ger användarna mångsidighet i en enda produkt.
 • Lång livslängd: Tillverkad av högkvalitativ metall, vilket förlänger produktens livslängd och gör den hållbar.
 • Tillbehör medföljer: Kommer med två extrabehållare och en ispuck, vilket är perfekt för förvaring av tillägg, vitaminer eller andra små objekt.

Värt att fundera över:

 • Handdisk rekommenderas: För att bibehålla flaskans kvalitet och finish rekommenderas att den diskas för hand.

SmartShake Slim Gunsmoke Black

4,2/5,0

Så här ser den mest prisvärda shakern SmartShake Slim Gunsmoke Black ut.

SmartShake Slim Gunsmoke Black representerar den moderna erans ideal av bekvämlighet och design i fitnessvärlden. Designad för att erbjuda maximal funktionalitet inom ett kompakt utrymme, rymmer denna shaker upp till 400 ml vätska och erbjuder en extra behållare på 100 ml för förvaring av pulver, vilket ger den totala kapaciteten till 500 ml. Den är konstruerad för att vara smidig och lätt att hantera med sitt smala grepp, vilket gör den perfekt för träningsentusiaster på språng.

Utöver den smarta designen kan användare personifiera sina shakers genom att mixa och matcha olika delar från andra SmartShake-produkter, vilket lägger till en rolig och personlig touch. Dessutom inkluderar shakern ett filter som fästs i locket för att säkerställa en klumpfri dryck. För de som letar efter ett sätt att optimera sin återhämtningsprocess, föreslår SmartShake att sportdryck eller aminosyror blandas i shakern under träningspasset, medan återhämtningspulvret förvaras i den extra behållaren för enkel användning efter träning.

 • Tillverkare: SmartShake
 • Material: BPA-fri plast
 • Särskilda Funktioner: Inbyggd extra behållare, inkluderat filter i locket, personifierbar design

Plus:

 • Smidig och lättanvänd design: Perfekt för de på språng med sitt smala grepp.
 • Personifierbar: Användare kan skapa unika färgkombinationer genom att blanda olika delar från andra SmartShake-produkter.
 • Mångsidig användning: Med den inbyggda extra behållaren kan användare ha en hel träningsrutin i en shaker, med både sportdryck under träningspasset och återhämtningspulver för efter träningen.

Värt att fundera över:

 • Materialspecificering: Den specifika materialet för denna shaker är inte angiven, vilket kan vara viktigt för vissa användare när det gäller hållbarhet och säkerhet.
 • Storlek vs Kapacitet: Medan den har en märkt kapacitet på 500 ml, rymmer själva shakern endast 400 ml med den extra behållaren som erbjuder ytterligare 100 ml.

SmartShake Original2Go One Army Green

4,0/5,0

Så här ser shakern SmartShake Original2Go One Army Green ut.

SmartShake Original2Go One Army Green kombinerar estetik, funktionalitet och hållbarhet för att skapa den perfekta följeslagaren för din träningsrutin. Denna shaker, som utvecklats i Sverige, är designad med moderna användares behov i åtanke. Den är tillverkad i giftfri plast och kan rymma upp till 800 ml vätska, vilket gör den till en idealisk behållare för dina shakes och drycker.

Men det som verkligen gör denna shaker unik är dess inbyggda förvaringsfack i botten, vilket ger användare möjlighet att bära med sig en extra portion av proteinpulver, BCAA eller andra kosttillskott. Detta eliminerar behovet av att bära separata behållare och minskar röran i din träningsväska. För ytterligare bekvämlighet är shakern utrustad med extra breda gängor för att säkerställa en tät förslutning och en karbinhake för att hänga nycklar eller gymkort. Som en påminnelse om produktens mångsidighet kan den också diskas i diskmaskin, användas i mikrovågsugn och är återvinningsbar, vilket gör den till en miljövänlig produktval.

 • Tillverkare: SmartShake
 • Material: BPA- och DEHP-fri plast
 • Särskilda Funktioner: Inbyggt förvaringsfack, karbinhake, tålig upp till 120 grader, återvinningsbar, klumpfri blandningsmekanism

Plus:

 • Integrerat förvaringsfack: Minskar behovet av separata behållare och håller dina tillskott organiserade och lättillgängliga.
 • Miljövänlig: Tillverkad av BPA- och DEHP-fri plast och är dessutom återvinningsbar.
 • Mångsidig användning: Tål diskmaskin, mikrovågsugn och kan hålla vätska upp till 120 grader.

Värt att fundera över:

 • Mikrovågsanvändning: Kom ihåg att ta bort locket och karbinhaken innan du placerar shakern i mikrovågsugnen.
 • Hantering av varm vätska: Öppna alltid locket försiktigt när shakern innehåller varm dryck för att undvika stänk eller brännskador.

BlenderBottle Classic Loop

4,1/5,0

Så här ser shakern BlenderBottle Classic Loop ut.

BlenderBottle Classic Loop bjuder på en fusion av tradition och innovation. Denna shaker är mer än bara en vanlig vätskeflaska; den är utformad för att försäkra att dina shakes blir så smidiga som möjligt. Med sitt klassiska utförande är den estetiskt tilltalande, men det som gör den särskilt unik är den patenterade blandningsbollen i stål som effektivt blandar pulvret med vätskan och eliminerar alla klumpar.

För dem som lever ett aktivt liv är funktionaliteten nyckeln. Med sitt säkra och droppfria lock behöver du inte oroa dig för läckage, vilket gör den till en pålitlig följeslagare för ditt gym- eller arbetspass. Dessutom har den en bekväm ögla som gör det möjligt att haka fast dina nycklar eller enkelt fästa den på din träningsväska. Med en generös kapacitet på 820 ml och tillverkad av BPA-fri plast, garanterar denna shaker en säker och hälsosam användning.

 • Tillverkare: BlenderBottle
 • Material: BPA-fri plast
 • Särskilda Funktioner: Patenterad blandningsboll i stål, droppfritt lock, fästögla

Plus:

 • Effektiv blandning: Den patenterade blandningsbollen säkerställer en klumpfri blandning av dina shakes.
 • Säkerhet och bekvämlighet: Flaskan kommer med ett droppfritt lock och en ögla för att lätt kunna fästa flaskan på väskor eller nycklar.
 • Hälsosamt material: Tillverkad av BPA-fri plast vilket ger en säker användning.

Värt att fundera över:

 • Rengöring: Flaskan bör rengöras direkt efter användning för att undvika rester och lukt. Den tål diskmaskin, vilket gör rengöringen smidig och effektiv.

Ecoshaker EC1

4,3/5,0

Så här ser den bästa budgetshakern Ecoshaker EC1 ut.

Ecoshaker EC1 står inte bara för en högkvalitativ och effektiv shaker men även för hållbarhet och miljövänlighet. Denna shaker, som till 98% är tillverkad av sockerrör, bjuder på en unik kombination av stil, funktion och miljömedvetenhet. Med sina 700 ml kapacitet är den tillräckligt rymlig för dina shakes, smoothies eller bara vatten.

Den minimalistiska och stilrena designen, tillsammans med dess hållbarhetsprofil, gör den till en perfekt följeslagare, oavsett om du är på gymmet, ute på en löptur, eller bara på språng. Den har också designats för att passa perfekt i mugghållare, vilket underlättar för dem som vill ha den med i bilen. Trots dess ekofokuserade material, kompromissar den inte med funktionaliteten – den kan användas i mikrovågsugnen, diskas i diskmaskinen och till och med frysas ner.

 • Tillverkare: Ecoshaker
 • Material: 98 % sockerrör
 • Särskilda Funktioner: Kan användas i mikrovågsugnen, tål maskindisk, frysbar, återvinningsbar som plast.

Plus:

 • Miljömedveten: Tillverkad av 98% sockerrör, vilket minimerar miljöpåverkan.
 • Multifunktionell: Användningsbar i mikrovågsugn, frys och diskmaskin, vilket gör den idealisk för både varma och kalla drycker.
 • Stilren design: Skapad och tillverkad i Sverige, med en klassisk och minimalistisk utformning.

Värt att fundera över:

 • Temperaturgränser: Även om den är mikrovågsugnssäker, bör man vara försiktig med extremt höga temperaturer. Diska i diskmaskinen endast upp till 55°.
 • Återvinning: När shakern nått slutet av sin livslängd, se till att återvinna den som plast för att fortsätta stödja en hållbar livsstil.

SmartShake Reforce SVK

4,1/5,0

Så här ser shakern SmartShake Reforce SVK ut.

SmartShake Reforce SVK kombinerar elegans, hållbarhet och funktionalitet i en och samma produkt. Denna shaker, tillverkad av högkvalitativt rostfritt stål, garanterar en hygienisk och säker användning varje gång. Med en kapacitet på 900 ml, är den optimal för att förbereda en mängd drycker, från proteinshakes till fruktvatten och även pannkaksmix.

En unik aspekt av denna shaker är dess silikonklädda yttre, som ger ett stadigt grepp, minskar risken för att den glider ur handen. Handtaget på toppen tillåter användaren att enkelt bära den, vilket lägger till en nivå av bekvämlighet sällan sett i andra shakers. Flaskan har designats med en bred öppning och mjuka hörn, vilket underlättar rengöringen och ser till att inga rester blir kvar. Dessutom står den stolt med den Svenska Kosttillskottsloggan, vilket borgar för kvalitet.

 • Tillverkare: SmartShake med Svenskt Kosttillskottslogga.
 • Material: PP, BPA- och DEHP-fri plast, rostfritt stål, yttersida i silikon.
 • Särskilda Funktioner: Läckagesäkert lock, handtag för enkel bärbarhet, 900 ml kapacitet

Plus:

 • Hållbart Material: Tillverkad i rostfritt stål, vilket garanterar lång livslängd och hygienisk användning.
 • Praktisk Design: Silikonklädd yttre för bättre grepp och handtag för smidig transport.
 • Lätt att Rengöra: Bred öppning med mjuka hörn som underlättar rengöringen.

Värt att fundera över:

 • Handdisk: För att bibehålla produktens kvalitet och hållbarhet bör den diskas för hand.
 • Läckagesäkert Lock: Även om den har ett läckagesäkert lock, rekommenderas det att alltid kontrollera att den är ordentligt försluten innan transport.
 • Vikt: Med en vikt av 0,16 kg kan den uppfattas som något tyngre än plastshakers, men dess hållbarhet kompenserar för detta.

SmartShake Revive

3,9/5,0

Så här ser shakern SmartShake Revive ut.

Introduktionen av SmartShake Revive markerar en ny era inom shakers med sina innovativa funktioner. Denna shaker på 750 ml, är särskilt designad för den aktiva individen som söker optimal funktionalitet. Med sitt bekväma handtag på locket blir det enklare än någonsin att bära med sig sin dryck. Flaskans unika design innefattar en stabil gummikant som inte bara tillför en estetisk touch utan också garanterar ett säkert grepp.

Det inbyggda mixernätet utmärker sig genom sin effektivitet – det blandar smidigt allt från proteinpulver till pannkakssmet, och till och med hela ägg. Det är inte bara bra för att förhindra klumpar, men det kan även förvara frukt för att lägga till en extra fräschör till din dryck. Shakerns botten har en extra behållare, vilket är perfekt för dem som vill ha med sig en extra portion proteinpulver, BCAA eller kapslar för senare användning. Med en kapacitet på 550 ml till den övre markeringen och 750 ml när den fylls till kanten, erbjuder SmartShake Revive flexibilitet och tillförlitlighet i en och samma produkt.

 • Tillverkare: SmartShake.
 • Material: PP-, BPA- & DEHP-fri plast.
 • Särskilda Funktioner: Stabil gummikant, bekvämt handtag, extra behållare i botten, mixernät för effektiv blandning.

Plus:

 • Mångsidighet: Utöver sin huvudfunktion kan den även förvara frukt eller extra proteinpulver, BCAA, kapslar i den inbyggda behållaren.
 • Högeffektivt Mixernät: Ger en klumpfri upplevelse, oavsett om det är proteinpulver, ägg eller pannkakssmet.
 • Praktiskt Design: Det mjuka handtaget och den stabila gummikanten ger både komfort och säkerhet.

Värt att fundera över:

 • Kapacitetsgradering: Även om den är graderad till 550 ml, kan den fyllas upp till hela 750 ml. Det är viktigt att notera detta när man mäter ingredienser.
 • Rengöring: Efter varje användning bör den sköljas ur och diskas för att förlänga produkten livslängd. Den tål mikro och diskmaskin, vilket förenklar rengöringsprocessen.
 • Fyllningsnivå: Var försiktig när du fyller den till kanten för att undvika spill.

BlenderBottle Stainless Steel Shaker 820 ml Black/Pink

3,5/5,0

Så här ser shakern Blender Bottle Stainless Steel Shaker 820 ml Black/Pink ut.

Blender Bottle Stainless Steel Shaker representerar nästa generation av shakers och kombinerar elegant design med praktiska funktioner. Designad för den aktiva individen, erbjuder denna shaker enkel och effektiv blandning tack vare dess unika BlenderBall blandningskula. Denna kula säkerställer att din proteinshake eller sportdryck blandas jämnt och fritt från oönskade klumpar.

Byggd för att hålla, dess robusta konstruktion av rostfritt stål ger både hållbarhet och en sofistikerad estetik. Med sitt skruvlock och en säker kork garanteras att inget av innehållet läcker ut, vilket gör den idealisk för en aktiv livsstil. Dessutom prioriterar säkerhet och kvalitet, då BlenderBottle tillverkas utan skadliga ämnen och är BPA- och ftalatfri. Vare sig du är på gymmet, på kontoret eller på språng, är denna shaker ett måste för de som värdesätter funktionalitet och stil.

 • Tillverkare: Blender Bottle.
 • Material: Rostfritt stål, BPA- och ftalatfri plast.
 • Särskilda Funktioner: BlenderBall blandningskula, skruvlock, säker kork.

Plus:

 • Effektiv Blandning: Med den unika BlenderBall blandningskulan får du en jämn och klumpfri shake varje gång.
 • Hög Kvalitet: Tillverkad av robust rostfritt stål och fri från skadliga ämnen som BPA och ftalater.
 • Läckagesäker Design: Med ett skruvlock och en säker kork kan du vara säker på att din dryck förblir inuti, oavsett var du tar den.

Värt att fundera över:

 • Rengöring: Regelbunden och noggrann rengöring av BlenderBall är nödvändig för att säkerställa att ingen produktrester byggs upp över tiden.
 • Försegling: Se till att skruvlocket är ordentligt förseglad innan du skakar för att förhindra läckage.
 • Priset: Även om den har en högre prispunkt jämfört med vissa andra shakers, reflekterar kvaliteten och funktionerna av Blender Bottle detta pris.

Gorilla Wear Shaker XXL Black

3,9/5,0

Så här ser shakern Gorilla Wear Shaker XXL Black ut.

För dem som tränar intensivt och behöver mycket vätska eller tillskott, erbjuder Gorilla Wear Shaker XXL en oslagbar lösning. Med en imponerande kapacitet på 1000 ml ger denna shaker dig friheten att blanda större portioner av dina favoritdrycker utan krångel. Tillverkad av giftfri kvalitetsplast är den designad för att vara både säker och hållbar, vilket säkerställer en lång livslängd även vid frekvent användning.

Det smidiga locket med tjocka gängor ger enkel montering och garanterar att shakern är tät och fri från läckage. Ytterligare komfort tillhandahålls av det integrerade handtaget, vilket gör det enkelt att bära med sig. Trots sin robusta design och stora storlek är shakern också flexibel nog att klara maskindisk, mikrovågsugn och kyla, vilket erbjuder bekvämlighet i alla situationer. Slutligen är den även fri från BPA och DEHP, vilket understryker Gorilla Wear’s åtagande att erbjuda produkter av högsta kvalitet.

 • Tillverkare: Gorilla Wear.
 • Material: 100% BPA & DEHP fri plast.
 • Särskilda Funktioner: Rymmer 1000 ml, klarar maskindisk, micro och kyla, integrerat handtag.

Plus:

 • Stor Kapacitet: Med en kapacitet på 1000 ml kan du blanda större portioner utan att behöva fylla på flera gånger.
 • Multifunktionell: Klarar av maskindisk, kan användas i mikrovågsugn och tål kyla, vilket ger mångsidighet och bekvämlighet.
 • Säkerhet Först: Tillverkad av BPA- och DEHP-fri plast, vilket garanterar en säker användning varje gång.

Värt att fundera över:

 • Tätning: Trots de tjocka gängorna på locket, se till att skruva åt ordentligt för att undvika läckage.
 • Storlek: På grund av dess stora kapacitet kan den vara större än genomsnittliga shakers, så tänk på förvaringsutrymmet.
 • Priset: Med tanke på dess stora storlek och robusta design erbjuder shakern ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Star Nutrition Gear Stainless Steel Shaker Svart 900 ml

3,9/5,0

Så här ser shakern Star Nutrition Gear Stainless Steel Shaker Svart 900 ml ut.

Star Nutrition Reforce Stainless Steel Shaker erbjuder en hållbar och hygienisk lösning för dem som tar sin träning och hälsa på allvar. Tillverkad av rostfritt stål av hög kvalitet, denna shaker representerar inte bara en hållbar lösning, utan även en miljövänlig. Med en kapacitet på 900 ml säkerställer den att du får i dig tillräckligt med vätska eller tillskott efter träningen.

Dess läckfria design och mjuka öglahandtag gör den extremt användarvänlig, medan blandningsnätet ser till att dina shakes blir klumpfria. Den breda öppningen och mjuka hörnen gör den enkel att rengöra, även om det bör noteras att den endast bör handdiskas. Rostfritt stål är känd för att vara ett av de mest hygieniska materialen, vilket ytterligare förstärker produkten som ett rent och säkert val för din dagliga rutin.

 • Tillverkare: Star Nutrition Gear
 • Material: Rostfritt stål 304, silikon, klar PP. BPA & DEHP-fri.
 • Särskilda Funktioner: Läckfri, tyst blandning, hållbar, lätt att rengöra

Plus:

 • Hållbarhet och Hygien: Rostfritt stål är känt för sin långa livslängd och hygieniska egenskaper.
 • Läckfri Design: Inget mer kladd och spill. Det läckagesäkra locket garanterar att innehållet stannar i flaskan.
 • Miljövänligt Val: Tillverkad av återanvändbara material, vilket gör den till ett mer hållbart alternativ jämfört med plastshakers.

Värt att fundera över:

 • Handdisk: Trots sin robusta design tål den inte maskindisk, vilket kan vara en nackdel för vissa användare.
 • Mätning: Flaskan rymmer 700 ml upp till den övre markeringen, men kan fyllas upp till 900 ml. Användare bör vara medvetna om detta när de doserar sina tillskott.
 • Pris: Med tanke på materialet och designen kan priset vara lite högre än andra shakers på marknaden, men det reflekterar produktens överlägsna kvalitet.

BlenderBottle Radian Tritan 940ml

4,4/5,0

Så här ser shakern BlenderBottle Radian Tritan 940ml ut.

BlenderBottle Radian Tritan är en praktisk flaska som är perfekt för att hålla dina drycker fräscha och klumpfria. Den är tillverkad av Eastman Tritanplast, ett luktresistent material som håller din flaska fräsch. Flaskan inkluderar en patenterad boll i rostfritt stål som säkerställer att du får klumpfria och goda shakes.

Munstycket är centrerat och lätt att dricka ur, och den har även ett hygieniskt skydd för att undvika smuts. Flaskan smalnar av i botten vilket gör att den passar i de flesta flaskhållare i bilar och olika gymutrustningar. Den rymmer 940 ml och tål maskindisk.

 • Tillverkare: BlenderBottle
 • Material: Eastman Tritanplast
 • Särskilda funktioner: Patenterad boll i rostfritt stål för klumpfria shakes, hygieniskt munskydd, passar i de flesta flaskhållare

Plus:

 • Luktresistent: Tillverkad av Eastman Tritanplast, ett luktresistent material som håller din flaska fräsch.
 • Klumpfria shakes: Inkluderar en patenterad boll i rostfritt stål som säkerställer att du får klumpfria och goda shakes.
 • Hygieniskt: Munstycket är centrerat och lätt att dricka ur, och den har även ett hygieniskt skydd för att undvika smuts.

Värt att fundera över:

 • Flaskan smalnar av i botten vilket gör att den passar i de flesta flaskhållare i bilar och olika gymutrustningar, men det kan vara bra att dubbelkolla måtten på din specifika hållare för att säkerställa kompatibilitet.
 • Även om flaskan tål maskindisk, bör du noggrant följa tillverkarens instruktioner för rengöring för att säkerställa produktens livslängd.

Chained Nutrition Smartshake Black 750 ml

3,6/5,0

Så här ser shakern Chained Nutrition Smartshake Black 750 ml ut.

Chained Nutrition Smartshake Revive representerar den senaste generationen av shakers, där design möter funktion på bästa sätt. Med en kapacitet på 750 ml är denna flaska optimal för dina näringsdrycker, medan det separata förvaringsfacket på 150 ml är perfekt för att förvara extra tillägg, nycklar eller andra små föremål.

Den robusta men samtidigt eleganta designen betonas av det stötabsorberande gummit, vilket ger den extra stabilitet och gör den hållbar för daglig användning. Men det som verkligen skiljer denna shaker från mängden är det unika mixernätet. Inte bara är det fastsatt i locket för att förhindra skramlande ljud under skakning, men det garanterar också en klumpfri blandning varje gång – så klart en viktig aspekt för alla fitnessentusiaster.

Även tjockare ingredienser blandas effektivt, vilket gör den mångsidig nog för andra användningsområden, som att förbereda din pannkaksmix. Med tanke på komfort har den designats med ett mjukt loophandtag, vilket gör den lätt att bära med sig var du än går.

 • Tillverkare: Chained Nutrition
 • Material: Livsmedelssäker PP-plast, BPA/DEHP-fri
 • Särskilda Funktioner: Stötabsorberande gummi, tyst blandning, klumpfri, avtagbart förvaringsfack, återvinningsbar

Plus:

 • Klumpfri Blandning: Tack vare det unika mixernätet får du alltid en jämn och klumpfri shake.
 • Mångsidig Förvaring: Med det avtagbara förvaringsfacket kan du förvara tillägg eller andra små föremål medan du är på språng.
 • Tyst och Stabilt: Stötabsorberande gummi och ett fastsatt mixernät garanterar en tyst och stabil skakupplevelse.

Värt att fundera över:

 • Kapacitet: Även om den totala kapaciteten är 750 ml, markerar den övre markeringen på shakern endast upp till 550 ml.
 • Handhavande: Eftersom flaskan är diskmaskinssäker och mikrovågsugnssäker, bör man vara försiktig vid rengöring och användning för att bevara dess kvalitet och funktion över tid.

GAAM Smartshake Reforce 900 ml

3,8/5,0

GAAM Reforce Stainless Steel representerar nästa steg i shakerns evolution. Designad av det erkända märket GAAM by Smartshake, är denna produkt inte bara en shaker utan även ett uttryck för en hållbar och hälsosam livsstil. Med en kapacitet på 900 ml, passar den perfekt för dina näringsdrycker, proteinshakes eller helt enkelt vatten. Den tillverkas av rostfritt stål, vilket är känt för sin hygieniska natur och långa livslängd. Dess moderna och stilrena design gör den inte bara visuellt tilltalande, utan också enkel att rengöra tack vare dess breda öppning och mjuka hörn.

Men funktionalitet saknas inte. Med ett läckagesäkert lock, behöver du inte oroa dig för spill. Dessutom kommer det innovativa mixernätet att garantera en tyst och klumpfri upplevelse varje gång du förbereder din dryck. Och för dem som alltid är på språng, kommer det mjuka öglahandtaget definitivt att vara uppskattat.

 • Tillverkare: GAAM by Smartshake
 • Material: Rostfritt stål
 • Särskilda Funktioner: Läckage säkrad, hållbar design, tyst blandning, lätt att rengöra, modern estetik

Plus:

 • Miljövänlig och Hållbar: Tillverkad av rostfritt stål, en hållbar och miljövänlig resurs.
 • Enkel Rengöring: Bred öppning och mjuka hörn garanterar enkel och grundlig rengöring.
 • Säker och Praktisk: Läckagesäkert lock och mixernät som snäpper på plats, vilket säkerställer en tyst och klumpfri upplevelse.

Värt att fundera över:

 • Temperatur: Eftersom det är tillverkat av rostfritt stål, kan flaskan bli varm eller kall beroende på innehållets temperatur. Använd en ärm eller hållare vid behov.
 • Torkning: Eftersom det är rostfritt stål, bör du se till att den torkar ordentligt efter rengöring för att undvika vattenfläckar.

GASP 27Oz Shaker

3,9/5,0

Så här ser shakern GASP 27Oz Shaker Black ut.

GASP 27Oz Shaker Black representerar den optimala balansen mellan funktionalitet och design för den aktiva individen. Oavsett om du laddar upp inför ditt träningspass med en pre-workout (PWO) drink, återhämtar dig med en proteinshake efteråt, eller bara vill ha din BCAA-dryck under träningspasset, är denna shaker allt du behöver.

En av dess mest distinkta funktioner är smartshakelocket, som ger dig möjligheten att hålla din dryck separerad tills du är redo att skaka och dricka. Denna funktion är särskilt användbar för att förhindra klumpar i din proteinshake. Med en kapacitet på 800 ml kommer du inte att behöva oroa dig för att fylla på den ofta.

Designen är både praktisk och rymlig, vilket gör det lätt att rengöra efter varje användning. Dessutom har den smart förvaring där du kan förvara extra proteinpulver eller andra tillskott. Karbinhaken ger ytterligare en dimension av funktionalitet, vilket gör det möjligt att fästa shakern till din väska eller bältet.

 • Tillverkare: GASP
 • Material: BPA fri hårdplast
 • Särskilda Funktioner: Smartshakelock, stor kapacitet på 800ml, lätt att rengöra, karbinhake, smart förvaring.

Plus:

 • Multifunktionellt Smartshakelock: Perfekt för att hålla ingredienserna separerade tills du är redo att blanda.
 • Stor Kapacitet: Med en rymd på 800ml är det tillräckligt stort för de flesta drycker och shakes.
 • Smart Förvaring: Ger möjlighet att lagra extra tillskott eller proteinpulver för användning vid ett senare tillfälle.

Värt att fundera över:

 • Rengöring: Eftersom shakern är tillverkad av hårdplast bör du vara försiktig med att använda för hårda borstar eller redskap när du rengör den för att undvika repor.
 • Uppbevaring: Tänk på att tömma och rengöra shakern direkt efter användning för att undvika lukt och bakterietillväxt.

Våra köpguidestips – Tänk på det här innan du gör ditt val av Shakers:

När du bestämmer dig för att köpa en shaker, finns det några nyckelaspekter att tänka på för att säkerställa att du får en produkt som bäst motsvarar dina behov.

 • Material: Fundera över om du föredrar rostfritt stål eller plast. Rostfritt stål är mer hållbart, ger oftast bättre isolering och bibehåller inte lukter på samma sätt som plast. Plastshakers är oftast lättare och billigare. Oavsett materialval, se till att plasten är BPA-fri.
 • Storlek och kapacitet: Beroende på ditt behov kan du välja en större shaker som rymmer mer vätska eller en mindre för enkelhetens skull. Tänk på hur mycket vätska eller pulver du planerar att använda regelbundet.
 • Läckagesäkerhet: En shaker som läcker kan vara mycket frustrerande. Leta efter shakers som har tätande lock och skruvkorkar.
 • Rengöringsvänlighet: En shaker som är svår att rengöra kan utveckla obehagliga lukter över tiden. Föredra modeller som är lätta att ta isär och rengöra. Om möjligt, välj en som är diskmaskinssäker.
 • Tillägg och funktioner: Vissa shakers erbjuder extrafunktioner som förvaringsfack för pulver eller piller, metallkulor för bättre blandning eller till och med avdelare för flera drycker.
 • Estetik och design: Även om funktionen är viktigast, kan det vara trevligt att ha en shaker som ser bra ut. Tänk på vilken färg och design som tilltalar dig mest.
 • Pris: Som alltid, tänk på din budget. Medan dyrare shakers ofta erbjuder bättre kvalitet och funktioner, finns det också många prisvärda alternativ som fungerar utmärkt för grundläggande behov.
 • Varumärkesrykte: Ta en titt på recensioner och kundomdömen för att få en uppfattning om varumärkets pålitlighet och produktens hållbarhet. Vissa varumärken är kända för sin kvalitet och kundtjänst.
 • Isoleringskapacitet: Om du vill hålla dina drycker kalla eller varma under en längre period, överväg en isolerad shaker.
 • Miljövänlighet: Om miljön är en prioritering för dig, leta efter shakers som är tillverkade av återvunnet material eller har andra miljövänliga funktioner.

Att komplettera med

 • Proteinpulver är ett grundläggande tillskott som ofta blandas i shakers för att skapa proteinshakes, vilket stödjer muskelåterhämtning och tillväxt efter träning. Läs mer om vassleproteinpulver, kaseinproteinpulver eller veganskt proteinpulver för att hitta ett som passar dig.
 • Ett multivitamin kan tas tillsammans med proteinshakes för att säkerställa en balanserad näringsintag, kompletterande till de näringsämnen som finns i proteinpulvret.
 • Grenade aminosyror (BCAA) kan blandas i shakers för att konsumeras före, under eller efter träning, vilket stödjer uthållighet och återhämtning.
 • För de som använder shakers för måltidsersättningar, kan måltidsersättningspulver vara ett praktiskt och näringsrikt alternativ som är enkelt att blanda och konsumera på språng.
 • Att ha en separat vattenflaska är viktigt för att säkerställa tillräcklig hydrering under dagen, särskilt eftersom shakers ofta används för mer koncentrerad dryck snarare än vanligt vatten.

Vanliga frågor och svar om Shakers


Varför behöver jag en shaker?

En shaker hjälper dig att effektivt blanda proteinpulver, pre-workouts eller andra kosttillskott utan klumpar, och säkerställer en jämn och smidig dryck.


Är alla shakers läckagesäkra?

Även om många shakers marknadsförs som läckagesäkra, kan kvaliteten variera. Det är viktigt att noggrant läsa produktrecensioner och följa tillverkarens instruktioner för att minska risken för läckage.


Hur rengör jag min shaker?

De flesta shakers kan rengöras med tvål och vatten. Vissa modeller är diskmaskinssäkra, men det är bäst att kontrollera tillverkarens anvisningar först.


Kan jag förvara mina kosttillskott i shakern?

Många shakers kommer med separata fack eller avdelare där du kan förvara kosttillskott som proteinpulver eller piller.


Vilket material är bäst för en shaker?

Materialet beror på användarens preferenser. Rostfritt stål är slitstarkt och kan hålla innehållet kallt eller varmt, medan BPA-fri plast är lätt och oftast billigare.


Hur stor shaker behöver jag?

Storleken beror på dina behov. Om du bara vill ha en snabb proteinshake efter träningen kan en mindre storlek vara tillräcklig. För längre träningspass eller större mängder vätska, kan en större storlek vara mer lämplig.


Varför har vissa shakers metallkulor inuti?

Metallkulan fungerar som en visp som hjälper till att bryta upp klumpar av pulver när du skakar flaskan, vilket ger en smidigare dryck.


Kan jag använda min shaker för varma vätskor?

Det beror på shakerns material och design. Vissa rostfria stålshakers kan hantera varma vätskor, men det är bäst att kolla tillverkarens rekommendationer först.


Hur ofta bör jag byta ut min shaker

Med regelbunden rengöring och vård kan en kvalitetsshaker hålla i flera år. Om din shaker börjar lukta dåligt trots rengöring, eller om tätningen blir dålig, är det dags att byta ut den.


Är shakers bara för gymentusiaster?

Absolut inte! Medan många gymentusiaster använder shakers för sina kosttillskott, kan vem som helst dra nytta av en shaker, oavsett om det är för att blanda smoothies, måltidsersättningar eller bara för att hålla sig hydratiserad.Disclaimers:

#1. Innehållet på Träningsliv.se är ämnat att användas i informations- och utbildningssyfte. Informationen du tilldelas på vår webbplats ersätter inte professionell rådgivning.

#2. I en del av våra artiklar använder vi så kallade affiliatelänkar till återförsäljare av recenserade produkter. Det innebär att vi kan få en potentiell intäkt om du senare skulle köpa av den återförsäljaren. Det här kostar inte dig som konsument något extra, men möjliggör att vi kan fortsätta producera innehåll på Träningsliv.se även i framtiden.